- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
samu126 #26199 üzenetére
Nekem pont ilyen gépem van (fura hogy saját maga szerinte X550, nem?)
Én is bővíteni akartam, így vettem itt apróról még egy olyat, mint ami benne van.
Gondoltam rá, hogy veszek bele jobbat (AMD A10-5750M proci tudja az 1866MHz-et is kezelni), de egy olyan 8GB kit 15-17k lett volna. Így meg 5k-ból kijött.
Én még nem szereltem be, mert nem jött meg a HDD caddy-m, de szobbal kolléga pár napja leírta a tapasztalatait egy szintén X550DP gépről. -
samu126
csendes tag
Üdv!
ASUS F550DP-XX042D Egy ilyen masinám lenne, azt szeretném kérdezni, hogy milyen ramot kell venni bele? 4gb-on éldegélt eddig de már nagyon karcsúnak érzem, főleg egy Visual Studio+stackoverflow böngészése közben már köhög.
8gb-ot szeretnék venni (elvileg 8gb is a max).
+van valami tudnivaló a ram beszerelésről ami fontos vagy csak simán burkolat leszed pattint és vissza?
Előre is köszi! -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Az ESET mint mindig most is jelezte,hogy frissíteni kell a Windows-t,de mellette mutatott más Intel/Asus drivereket is a listában.Rá is kattintottam,de csak a windows frissítések települtek.A többi drivert már nem is mutatja.
Azokat,hogyan tudom frissíteni?Vagy ez miért van így?
Asus Live Update és Intel Update nem mutat semmit...
Köszi! -
törölt tag
válasz
szaboi6512 #26191 üzenetére
2 különböző dologról beszéltek!
-
IXTRO
csendes tag
Sziasztok!
Beírtam keresésre, de nem adott ki semmit, ezért teszem fel ezt a kérdést:
Van nekem egy újonnan vásárolt Asus ROG GL752VW laptopom, amire feltettem egy 64bites windows 10 Enterprise-t. Feltettem hozzá mindent az alaplapi cd-ről, aztán csatlakoztatni szerettem volna az 5TB-os Samsung külső vinyómat, de nem történ semmi. A vinyó nem világít és a win10 semmit nem reagál arra, ha rádugom usb-n keresztül.
Valakinek van akármilyen ötlete, hogy mit lehet ilyenkor csinálni ahhoz, hogy felismerje a vinyót? Ha igen kérem ne tartsa magában.
Köszönöm előre is a jó tanácsokat!
-
Bkrisz9
őstag
válasz
FBalazs369 #26185 üzenetére
Nem sértetted meg amennyiben nem hagytál szemkiverős nyomot (pl. gyári garanciás matricák felszakítása). Visszateszed a gyári HDD-t vagy ami benne volt és beküldöd.
-
FBalazs369
újonc
Sziasztok!
Kicsit félek írni, láttam sokan nem favorizálják az X szériát.
Egy X550JK-m van (i7 4710HQ, gtx 850m) kb 1,5 éves és újabban olyan hangot ad a hűtőventillátorja mint egy villanyborotva. A garanciális füzetkét ha jól értelmezem, már réges-régen az ssd beszerelésével megsértettem a garanciát ("A Terméket nem feljogosított személy bolygatta meg, javította és/vagy módosította;") ezért szétszedtem hátha találok valamit. A felső lapot felszedtem, de az alaplapot inkább hagytam a helyén. Ránézésre semmilyen deffektje nincsen a hűtőnek és semmi másnak. Takarítva eddig nem volt, ezért most porszívóval amennyire tudtam megtisztítottam, de még mindig hangoskodik. A hangon kívűl semmi problémát nem mutat, tökéletesen működik, a szokottnál jobban nem melegedik.
Amire igazán kíváncsi lennék, hogy valakinek volt-e már hasonló gondja, és hogy mi okozta, de természetesen puszta ötletekre is vevő vagyok, hogy mi lehet a probléma forrása.Előre is köszi!
-
mazza
tag
Sziasztok,
Melyik sorozat az üzleti kategória az Asusnál?
-
Bkrisz9
őstag
-
Titmouse09
aktív tag
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
ide is írok hátha valaki tud mondani nekem megoldást a problémámra.
szóval adott egy router wdr4300-as és egy g751jy laptop amiben intel 7260 AC wifi kártya van. Bazira instabil a letöltés. Ha torrentet töltök akkor is és ha ftp-ről akkor is. Össze vissza ugrál a sebesség és jóval lassabb mint amennyit kellene neki tudni. Nem tudtok valami beállítás ami ezt megoldhatja? valakinek nem volt hasonló hibája?
köszönöm -
viktorhu
veterán
Sziasztok, tiszta Win 10 telepítés óta időnként hosszú ideig tartó lemezműveletbe kezd a gép, ilyenkor kb. egy percig semmi nem használható rajta (nem észleli a kattintásokat, gombokat sem, csak utólag, amikor végzett az írással).
X202E Vivobookom van, gyárilag még Win 8-cal jött. A winchestert már korábban SSD-re cseréltem, ami nem is okozott problémát. Felraktam Win 8 telepítést, aztán 8.1 update, Asus driverek, aztán amikor jött a Win 10, arra is upgrade-eltem.
A probléma a tiszta Win10 telepítéssel kezdődött. Asus részről nem nagyon van hozzá speciális driver, intel chipset, amit a Win telepített is, ehhez tartozik a lemezvezérlés is. Az Asus oldalról is csak az inteles inf file-t tudom telepíteni, ami nem is hoz változást. Más tippem nincsen, hogy miért fogja meg ennyire a gépet a lemezművelet. Van valakinek ötlete?
-
Logan1212
tag
válasz
Tekergek #26170 üzenetére
Szükséges kiemelni néhány további közös szabályt, amelyek irányadóak mind a szavatosság, mind a jótállás esetében.
- Az egyik ilyen, hogy az igényérvényesítésre rendelkezésre álló időbe nem számít bele a kijavítási időnek az a része, amely alatt a dolgot nem tudjuk rendeltetésszerűen használni. Azaz ha beadjuk a szervizbe a meghibásodott kávéfőzőnket, akkor értelemszerűen ettől az időponttól a határidők nem telnek, másként szólva a határidő nyugszik.
- A másik, hogy az érvényesíthetőség határideje a dolognak vagy egy jelentősebb részének a kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.
Akontroll.hu
-
Bkrisz9
őstag
válasz
TheProb #26167 üzenetére
Szintén X-es ASUS tulaj vagyok. Kompromisszumot ennél is kell kötni mint minden gépnél de én szeretem. Az elvártakat hozza a hűtését pedig egyenesen imádom. Pár hozzászólással ezelőtt fejtettem ki, hogy miért. Igaz az enyém nem egy kályha konfig (adatlapomon láthatod). Bővebb véleményt pedig a logout blogomban írtam (Nem az a fajta vagyok aki agyon dicsér valamit csak mert neki az van, ez az írásomban is látható
). Ami nekem van az összességében egy szerethető gép az átlag embernek.
-
buresz8
tag
válasz
TheProb #26161 üzenetére
A "K" szériára nem mondanám, hogy hanyagolni kellene. Most vettem "K" szériás gépet, és egyenlőre nagyon meg vagyok vele elégedve, és ez előtt is "K" szériás gépem volt, több mint 4 évig bírta. (És még mindig bírná, egyedül a zsanérok adták meg magukat, de már szerettem volna egy erősebb gépet). Szóval nekem csak pozitív tapasztalatom van a "K" szériáról.
-
TheProb
veterán
válasz
Peterson_ #26160 üzenetére
Annyira nem veszik komolyan a dolgot. Én pl mindig mindig úgy küldtem vissza h a gyári HDD helyen hagytam az SSD-met, igaz az ODD-t visszacseréltem a caddy helyett. Viszont most teljesen úgy küldtem vissza ahogy a mindennapokban használom (SSD+caddy), nem pampogtak még érte.
(#26159) BogyóBP: Az X és a K szériát én hanyagolnám, egyik rosszabb, mint a másik. Legalábbis nemrég még azok voltak, most látom már vmivel normálisabban néznek ki.
-
Peterson_
addikt
válasz
Buster17 #26158 üzenetére
Hadd válaszoljak neked(részben) személyes tapasztalattal a tarsolyomban.
Ha az SSD beépítést szakszervizben, vagy pl vásárláskor számlával igazoltan végezteted, akkor teljesen szabályos, akkor is, ha külső forrásból szerzed az SSD-t.
Ha viszont otthon csinálod, szervizelés előtt vissza kell állítanod a gyári állapotot...papíron legalábbis.
Ram-ot viszont nyugodtan bővíthetsz, azt én otthon csináltam, és egy árva mukkot nem szóltak érte a fixdirectnél.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Asus X550JX-DM324D ről szeretnék véleményt kérni. Úgy láttam hogy egy pár régebbi notebook kaszniát viszi tovább, de úgy összeségében valakinek valami tapasztalat? Ami leginkább érdekelne az anyagminőség, megbizhatóség, hűtési szempontok.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Buster17 #26155 üzenetére
M2*3mm, T5 Torx. Persze más fejűt is rakhatsz bele, mert ilyet én még feketében nem találtam sehol, vagy csak baromi drágán.
(#26156) Logan1212
A garancia annyit hosszabbodik amennyi időt a gép szervízben töltött + a cserélt alkatrészre újraindul a garancia.
Ez hol van leírva?
-
Logan1212
tag
válasz
Math3us #26138 üzenetére
Szia! Nézd meg a hőfokokat, nekem is G771JW van és még Mafia 2 alatt is képes a proci és a vga belassulni túlmelegedés miatt. Majd írd meg mik az értékek. Proci 84 foknál vesz vissza.
#26082 Freddycom : A garancia annyit hosszabbodik amennyi időt a gép szervízben töltött + a cserélt alkatrészre újraindul a garancia.
-
Buster17
addikt
Hali!
N550-be milyen csavarok valók? Hol tudok ilyet rendelni? Egyik csavar megadta magát és kiszeretném cserélni. Hátlapra való persze. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Titmouse09 #26153 üzenetére
Szia!
Egy gitárpengetővel lehet, hogy jobban járnál.Én egy zöld teknőcöset használok, talán 0.98 mm-es a mérete.Nincsenek élei és ívesen vastagodik illetve puhább mint a linkelt szétszedő, kevésbé hagy nyomot.
A patentokra persze ugyanúgy vigyázni kell. -
szobbal
csendes tag
válasz
Titmouse09 #26151 üzenetére
még a telefonhoz kaptam annak idején egy műanyag "kanalat" amivel szét lehet pattintgatni. Egy lenovo kijelzőjéhez kaptam. [link] bal szélső!
Alsó csavarok kiszed, sarkoknál a kanállal benyúlva óvatosan megfeszegettem, fedelet óvatosan emeld majd mert rövidek a szalagkábelek, utána vár árd vagy 15-16 csavar
aksit középen kell lehúzni a ventilátornál lévő csati az a kijelző az necces de lehúzható, vinyó kiszed, DVD kihúz, a mellette lévő csatit nem tudtam lehúzni hagytam a francba, a ventinél is lesz egy csavar, finom mozgatásokkal kiemeled az alaplapot, elforgatva nem kiszedve be tudod rakni a ramot, majd bepattintod a fémpeckekbe
-
szobbal
csendes tag
Hello!
Ma elmehettem a kingston ramért! Be is tettem. Nem egy leányálom nem csodálom hogy 10e/ó kérnek a szerelésért!! A jó hír és ami engem is meglep Dualban megy a samsung+kingston!!
Öröm és boldogság! és mire bementem érte az Edigitalba még olcsóbb is lett 100 forinttalRemélem nem lesz gond a laptoppal, soha többet nem akarom szétszedni!!! építettem már gépet de ebben a sok kis vékony kábel, szalagkábelek.. mint egy telefon pff borzalom!
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
attila199207 #26148 üzenetére
Ezt próbáltad?
-
attila199207
tag
Sziasztok van esetleg még valaki aki K501UX-et használ? Gondom vele, hogy percenként be és ki kapcsol a ventilátor. Leszedtem a hátlapot és tényleg leállítja a ventilátort majd 34-36dB hangon járatja. Ha nem megy semmi és energia takarékos módban van akkor kb 1-2 percenként, ha normálisan használom akkor pedig kb fél percenként felbúg majd leáll. Semmilyen fan controller nem működik sokat próbáltam. 208 biosz van rajta próbáltam feltenni a 209-et de nem engedi feltenni az asus bios flash programját mert kiírja, hogy : Csak "Asus laptoppokat támogat". Egyre tanácstalanabb vagyok + garanciával ssd-vel bőven 300 ezer forint fölött volt az ára. De így használhatatlan.
-
Tomi_Sci
őstag
Akkor nem tudom, Google jócskán dobott találatot hiányzó menüre.
Egyébként nálam is így néz ki, minden a legfrissebb.
-
Tomi_Sci
őstag
Ez érdekes. Számomra nála van az anomália
Pl. ha beállít valami nem 3D-s opciót, akkor az csak akkor lesz érvényes ha bekapcsol a diszkrét GPU? Beállítok egy színprofilt, és ha ki-be lépek SolidWorks-ből akkor összevissza kapcsolgatja?Milyen OS-en van ez? Legfrissebb driverek? (Intel, NVidia)
-
TheProb
veterán
válasz
Titmouse09 #26139 üzenetére
Azt nézd meg, hogy milyen vastag a gyári cd meghajtó, akkora legyen a caddy is.
u.i.: banggood, nem kínai?
-
tomp
félisten
Olyan előfordulhat, hogy a 2011-es K53-as gép esetleg nem ismerné fel az SSD-t? Eldöntöttem, hogy nem cserélem le a gépet hanem csak kicserélem a gyári 320-as vinyót egy SSD-re mert csak a vinyó miatt lassú nekem a gép. Böngészés+média szerverre használom a gépet. Semmi játék.
Ha veszek bele egy SSD-t akkor gond nélkül menni fog az alaplappal ugye? -
Titmouse09
aktív tag
Ugye ez a caddy jó lesz az X550DP gépbe? Gondolom Kínából lenne olcsóbban is, de már megvan az SSD, nem szeretnék sokat várni.
-
Math3us
csendes tag
Sziasztok! Novemberben vásároltam egy G771JW modellt. Eddig nem nagyon volt időm játszogatni, így nem tűnt fel, hogy bármi gond lenne. Úgy éreztem, hogy kicsit alulteljesít a vas, így futtattam egy 3DMark-ot és a Physics pontszám elég alacsonynak tűnt a többi 4720HQ-val szerelt géphez képest (3000 fölött kicsivel, pontosan most nem jut eszembe). CPU Mark is 5700 körüli pontot eredményezett az átlag 8000-hez képest. Nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Előre is köszönöm a segítséget!
-
cekkk
veterán
-
alfa20
senior tag
-
cekkk
veterán
válasz
adamklein94 #26127 üzenetére
Ez sajnos nem segít.
(#26128) alfa20
Secure boot le van tiltva.
64 gigás eemc vagy mi van benne.
MBR-re hogyan tudom átkonvertálni?(#26129) TheProb
Persze.
Diskpart-el hoztam létre újakat. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Adott egy ASUS EeeBook E403SA laptop.
8.1-et próbáltam feltelepíteni és ezt a hibaüzenetet kapom: [link]
Hogyan tudnám erre a gépre feltelepíteni az operációs rendszert?
-
attila199207
tag
Sziasztok van valakinek tapasztalata a Asus K501UX laptopról? Egy Asus Gamer laptop lett volna vásárolva de banknak nem tetszett valami, és a weboldal szerint elfogyott a boltban. Tudom nem egy kategória de megtetszett a formája. Tudtok mondani valamit a bővíthetőségéről? Amit kinéztem és van raktáron:ez Alaplapra forrasztott 4GB, az kevés ha bővíteném menne a dual channel, akkor is akár ha 4GB mellé egy 8GB os modult tennék bele? Merevlemez helyére is menne a 256GB os SSD-m.
-
Peterson_
addikt
-
TheProb
veterán
válasz
matteo_szg #26118 üzenetére
Én csak az árukat néztem, akkor viszont eléggé túlárazott ez a széria... Előző években a belépő szintű modellek 250 környékén voltak. +Eddig a belépő modellekben nem x60M volt.
(Annyira nem figyelem az asus termékkínálatát)
-
adam10980
tag
Sziasztok az lenne a kérdésem , hogy valakinek csinált valami galibát az új nvidia driver? Asusx550LB-m van
-
TheProb
veterán
válasz
matteo_szg #26115 üzenetére
Ezek szerint csak a csúcsmodellekben lesz még csak benne...
-
TheProb
veterán
Van a közeljövőben olyan G szériás masinéria ami már Type-C-vel lesz szerelve? Elég sovány lett már a G56JR, de ha váltanék akkor csak olyanra költenék megint amin már ilyen csatik vannak.
(#26113) Dictator^: Hát jó kérdés, így elég nem nehéz megmondani. De valószínű, hogy driver gond lesz. Van, hogy nekem is recseg a hang ha terhelés alatt van a gép, másik driverrel megszűnt a dolog.
-
Dictator^
veterán
ASUS G751JT-T7107D - ez mennyire ajánlott vétel srácok?
-
TheProb
veterán
-
Jona00
tag
válasz
buresz8 #26104 üzenetére
Én is kérdeznék, egy Asus N552 tulajdonosa lettem. Sok problémát megoldottam -köszönöm Windows 10, hogy ennyi munkát adtál nekem- , de maradt még 1, az pedig a gyári winchester. A gondom vele az, hogy a winchester felpörög, majd egy idő után leáll, felpörög és ezt folyamatosan, olyan mintha CD-ről néznék filmet. Filmnézés közben nagyon zavaró (kb. fél-1percenként csinálja) és pl. MediaPlayer alatt a film meg is akad (VLC alatt nem, máshogy bufferel?!) A kérdés garanciában kicserélik-e csak a winchestert (sztem az a hibás) vagy az egész laptopot el kell küldeni, illetve volt-e valakinek hasonló problémája?
- A legjobb az egészben az, hogy a winchester Hard Disk Sentinel programmal tökéletes állapotot mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elden Ring
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest