- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
SMartin-HU
tag
Azt alá kell írni hogy a terhelés bírja... 85°C-ig engedi és vissza zuhan 60-75°C-ra. Utána 70°C körül állandósul.
De akkor sem normális, hogy egy ventilátor 4100 és 5300 RPM fordulaton működik. Ezeket fokozatmentesen lehetne állítani 0-X tartomány között. Még is ilyen használhatatlan vagy inkább indokolatlan értéken működik.
Fel sem tűnne az egész, ha nem kapcsolgatna.
-
Malachi
veterán
válasz
NTonee #24798 üzenetére
mikor utoljára nézem a Notebook FanControlt, még nem volt benne a K501. hátha nemsokára benne lesz, csak a fickó szorgalmán múlik.
nem lehet értelmes oka, láttad az adatokat a képen. felesleges egy 40 fokos i3-at (nekem az van) 4100 rpm-es orkánnal nyomatni. úgy képzeld, hogy áll a gép az asztalon, töknémán, aztán egyszer csak csutka fordulaton felpörög az APU hűtő, megy fél percet, kikapcsol. fél perc múlva megint be, ugyanígy. nekem a fokozatosság hiányzik, tudod. a normális thermal management. menjen alapjáraton 30%-on, aztán mit bánom én, ha FHD filmezés vagy játék közben felpörög - bár az FHD filmek is csak 15%-on terhelik kb. az APU-t. az egy másik érdekesség, hogy nem megy az nVidia kártya filmezés közben sem, (nem lehet beállítani, tiltva van) hanem az APU-t izzasztja a gép. hát, mindegy utóbbi tényleg nem gond, mert eddig mindent megevett erőlködés nélkül, a legvadabb bitrátájú .mkv-kat is. csak szintén ésszerűtlen, amikor a "bika" VGA meg ott pihen mellette kihasználatlanul.
-
NTonee
veterán
válasz
Malachi #24797 üzenetére
az asusnál szinte soha nem lehet babrálni a ventik fordulatszámával. Valahol érthető is egyébként, lentebb veszed, melegszik, nem veszed észre és felszállt a füst. Egy másik asusos topicban említettek egy Notebook FanControl progit, amivel sikerült (nem k501) babrálni a ventit, esetleg próbáld ki. Viszont ha nem véletlenül hangoskodik, hanem valami oka tényleg van, akkor kockáztatod a gépet.
A BIOS frissítés dolgot azért is említettem, mert ha megírják rendesen, akkor tényleg javítható lenne a dolog. Viszont sajnos még az olyan nagy nevek, mint az alienware is tojnak a rendes biosra.
A szerviz egy utolsó lehetőség, hátha tudnak valamit. -
Malachi
veterán
válasz
NTonee #24796 üzenetére
őszintén szólva annyira nem zavar, mert folyton bedugott füllel dolgozom, viszont a tudat zavar, hogy ennek nem így kellene működnie és egy ilyen pofoengyeszerű dolog hiányzik csak, mint egy normális BIOS. én továbbra is úgy gondolom, hogy ez nem szervízes gond - egyszerűen ilyen és majd jön rá javítás. sok éve volt egy Dell netbookunk, azzal ugyanez volt, csak hogy arra volt okos külső progi direkt a Dellhez, és megszűnt tőle a visító ventihang. itt se lenne baj, ha legalább a Rivatunert vagy Fanspeedet engedné használni a gép, de mintha teljesen tiltva lenne az összes hőmérséklet és venti beállítás, semmivel nem lehet hozzáférni.
-
NTonee
veterán
-
Malachi
veterán
válasz
NTonee #24792 üzenetére
szervíz? akkor én is vigyem szervízbe? mert nekem pontosan ugyanezt csinálja, ugyanilyen adatokkal, akár az én gépemről is készülhetett volna a screenshot. ez szerintem tök általános a K501 sorozatnál, vagy annak is az LX változatánál. külföldi fórumokon is olvastam a gondról.
-
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU #24791 üzenetére
hmm... jahh, az is hideg, akkor ez így tényleg furcsa probléma. Azt esetleg még lesd meg, hogy nincs e bios update hozzá. Ha az sem, akkor valóban szerviz.
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU #24787 üzenetére
az nagyon jó, hogy a procit megnézted, hogy 38fokos, de megnézted a PCH-t is? Lehet, hogy szerencsétlen izzik. Véletlenül nincs ssd a gépben és torrentezel?
ZavaBalazs: ha ezt csak a windows újratelepítése óta csinálja, akkor sanszos, hogy user error történt valahol. Valamit nem raktál fel, rosszul telepítettél, rosszul állítottál be.
-
Pocok256
veterán
válasz
SMartin-HU #24787 üzenetére
Mi köze az intel drivernek a hűtési házirendhez ?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #24708 üzenetére
erre még mindig semmi?
-
Peterson_
addikt
válasz
Gergosz2 #24784 üzenetére
Megintcsak köszi, Gergosz
steelsec:
Nekem nincs összehasonlítási alapom, így ebben nem tudok érdemben nyilatkozni.
Viszont a háztartásban lévő két wifis eszköz jóval erősebb.
Az egyik a telefonom, a másik meg a tesóm ócska hp notija, na kb az teljesít úgy, mint ahogy Te a tiéd leírtad. -
steelsec
aktív tag
válasz
Peterson_ #24783 üzenetére
Érdekes nekem n550jx van és a wifit sokkal erősebben fogja mint bármi. a routertől legmesszebb levő szobában ahol a teló már mobilnetre kapcsol a noti ott is 2-3 mason látja és teljesen jó sebességgel működik.
Igaz nekem win 10 van fenn. Ennyi lenne a különbség a jk és a jx között? -
Peterson_
addikt
válasz
Gergosz2 #24782 üzenetére
és Tesla93:
-Köszönöm a válaszokat.
A WiFi akkor ilyen...nem mintha akkora probléma lenne, csak gondoltam hátha van rá valami praktika.A sávnál lehet, hogy nem fogalmaztam kellő pontossággal, kb olyan, mintha a védőborítás és a panel nem egyenletes távolságra lenne egymástól, vagy valami szennyeződés lenne az említett helyeken.
Persze lehet, hogy jobban járnék, ha megnézetném garanciában.
Oda vegyem vissza ahol vettem, vagy itt is van valami alternatív mód közvetlenül a gyártó felé?
-
Gergosz2
veterán
válasz
Peterson_ #24779 üzenetére
A kijelzőnél nem valami egészséges, ha látsz benne eltérő tónusú csíkot. Valszeg szalagkábel lesz. A beégnie sem nagoyn kéne egy majd ~1 éves gépnek, úgyhogy gariztatnám a helyedben.
A wifi meg ilyen nincs mit tenni. Ez egyszerűen azért van mert egy fém házban van benne, és nincs rendsen kivezetve az antenna. Persze ezzel is lehet mókolni, anno valaki próbálta is, de enm egy életbiztosítás, mert ha elszakítod, megsérted az antennát akkor szarabb helyzetben leszel mint előtte.
-
Malachi
veterán
válasz
ITjunior #24776 üzenetére
nekem is LX-em van, ha visszaolvasol, az első naptól panaszkodom a zajos hűtésre. de csak a procihűtő az, ami szerintem rosszul van belőve. bizonyos tartományig nem pörög - ezt onnan sejtem, hogy figyeltem AIDA-val a fordulatszámot - aztán már nagyon hamar, alig 40 fok körül bekapcsol, de azonnal 4000 körül kezd pörögni és ezt tartja is 60-70 fokig, aminél jobban nem sikerült felfűtenem a procit, igaz nekem i3 van benne. a GPU hűtő logikusan csak akkor kapcsol be, ha játékot indítok, de a APU hűtője annak is bőven elnyomja a hangját.
teljesen biztos vagyok benne, hogy ez szoftveres bibi, de a BIOS-ban nem lehet állítani, külső programmal pedig szintén nem működik együtt. várom a megváltó Intel frissítést, hátha kezdenek vele valamit, mert bár a géppel teljesen meg vagyok elégedve minden szempontból, ez nagyon zavar és érthetetlennek is tartom.
mod.: ja bocs, látom nem te kérdezted eredetileg, akkor a válasz nem neked szól.
-
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Lassan már egy éves lesz az N550JK-m, és bár a végletekig meg vagyok vele elégedve, néhány apróbb furcsasággal találkoztam, amivel kapcsolatban kérném a tapasztalataitokat:A kijelzőn az utóbbi időben figyelmes lettem két halvány barnás szürkés sávra ami -szerencsére- csak fehér háttérnél látszik, körülbelül 2-3cm vastag, asszimetrikus, mindkét függőleges szélén, kb mintha valami folyás lenne.
A másik, hogy a böngészősáv irdatlan gyorsan "beég", ha bezárom a Chrome-ot akár 10-20 perc böngészés után, a keresősáv tisztán kivehető például a 8.1-es win startképernyőjén.
Egy idő után eltűnik.
Ezek mennyire normális jelenségek?A Wifivel akadt még némi problémám, nevezetesen elég gyengén veszi a jelet.
Olvasgattam utána, írtak olyat, hogy a TP link routeremet nem szeret(het)i, ezért azt cseréltem egy egy Asusra.
A helyzet ugyan normalizálódott, de most is sokkal gyengébb, mint pl a telefonomon azonos helyen.
WiFi driver cserét javasoltak még néhány helyen, de az ott megakadt, hogy pl az eszközkezelő Realtek WiFi adaptert jelez, azonban a support oldalról letöltött realtekes drivert telepítve hibát dob, miszerint nem Realtek adapter van a gépbenAmúgy ez az i5 4200H-val szerelt variáns.
-
ITjunior
tag
válasz
Sordoran #24777 üzenetére
"Memória, háttértár, bővíthetőség
Jó és rossz híreket is tudok írni ebbe a fejezetbe. Kezdjük a rosszal: a memória házilag nem bővíthető. Ha le is küzdjük a hátlapot, amit 10 csavar és ezernyi (na jó, csak kb. 20) apró, törékeny patent tart, a memória egy szép kis fém dobozzal van fedve, melyet nem oldható módon rögzítettek az alaplaphoz (legalábbis otthon nem oldható, nyilván a szervizben szét tudják szedni). A gyári leírás szerint 1 db bővítőhelyünk van szabadon és 4 GB RAM van az alaplapra forrasztva, így összesen 12 GB memóriánk lehet a gépben."
Jó cikk, érdemes elolvasni.
-
Sordoran
addikt
válasz
fakeseries #24775 üzenetére
Mikor én szemeztem ezzel a típussal azt olvastam hogy 2 hely van, de ebből az egyikbe bele van forrasztva a 4 GB-os modul, és mellé lehet rakni még egyet, így max. 12 GB lehet, ha egy 8 GB-osat raksz bele. Az meg félrevezető lehet mit ír az oldal.
-
ITjunior
tag
válasz
SMartin-HU #24773 üzenetére
Jó lenne pontot tenni a végére, de úgy néz ki, hogy te vagy az egyetlen LX tulaj itt a fórumon.
(#24775) fakeseries: elméletileg nem lehet csak úgy egyszerűen bőviteni. 1 slot van, és abba van a gyári. Ezek a gyári memóriák forrasztva szoktak lenni úgy általában, de lehet hogy nem jól tudom. Minden esetre jobban jársz, ha eleve 8 gigásat nézel belőle, árban szinte ugyan annyi annál a 2 tipusnál amit én néztem.
-
fakeseries
csendes újonc
válasz
Bkrisz9 #24774 üzenetére
Valaki megtudná mondani hogy ezt a k501est miért csak 4gb rammal lehet bővíteni(mármint ha lehet, kicsit összezavaró a leírás)? És ha igen akkor sima ddr3 vagy ddr3l kell bele? Bocsi a sok hülye kérdésért, de inkább biztosra megyek.
http://www.edigital.hu/notebook/asus-k501lx-dm047d-notebook-sotetkek-p500331.html -
Bkrisz9
őstag
válasz
SMartin-HU #24772 üzenetére
Én biztosan elvinném szervizbe. Ismerős thosibájába komplett hűtést cseréltek mert porszívózott a cucc rendesen.
-
-
edari
őstag
válasz
ITjunior #24767 üzenetére
Pontos: N551jm.
Összeszerelés nagyon jó, masszív a ház, nincs rá panaszom, billentyűzet is jó.
Ez i7-el van szerelve (4c/8t), ezt már nehezen tudja hűteni ha maxon megy. Turbó nélkül viszont jól hűti. Vagy I5-el vedd, azt letudja hűteni rendesen.
N551 helyett szerintem N550-et vegyél, abban két venti van, de a ház/burkolat szinte ugyanez.
-
ITjunior
tag
válasz
SMartin-HU #24759 üzenetére
Mi lenne ha még játszanál is vele valami normálisabb félével? Szétesne? vagy ez a max fordulat, ~5300? Azért én is kiváncsi lennék, hogy másnál is így működik, vagy a tiéddel van valami. Korábban írtad, hogy mintha nem menne az egyik venti, azzal kapcsolatban változott valami, kiderült, hogy miért nem? Ha mind kettő venti hűtene csendesebben működne, nem?
(#24762) Tesla93: ezek szerint nem csak IPS-el van N551. Megkérdezhetem, hogy mi a pontos tipus? Amúgy hűtése milyen, csendes, jól hűt? Összeszerelés minősége, stb?
-
edari
őstag
válasz
Gergosz2 #24765 üzenetére
Hát ja. De mégis gondolkozom rajta hogy cseréltetni kéne. Kombinált jack-em se jó. Ha már szervízben van a gép, akkor azt is megcsinálhatnák. Nem mellesleg megkönnyebbülés lenne egy rendes monitort nézni ha nem otthon vagyok.
De ott az érem másik oldala: megér-e ennyi pénzt úgy, hogy nagy eséllyel gari lejárta előtt elkezd majd (nem biztos) meghalni a gép? Ha még csak előtte az oké, na de utána? Akkor ez most kidobott pénz lesz.
-
Bkrisz9
őstag
Sziasztok! Adott egy a cuccaim közt szereplő X555LB. Ezen egy win 10 pro amit szeretek, jól működik. Suliban viszont használunk olyan programot ami nem szereti. Kellene nekem egy windows 7 is mellé de ahogy én tudom sajnos nem támogatja a gép. Megpróbáljam felerőszakolni rá vagy totálisan esélytelen a dolog?
-
Lujza1978
tag
Sziasztok
Ő ASUS G551JW CN219D laptop
vagy ő
ASUS G551JW CN107H laptop
VGA ram ill a procin kívül mást nem találtam hűtőpadon lenne ritkán cipelve.
Mind a kettőbe tudok msata-t rakni?
Előre is thx
Üdv -
edari
őstag
válasz
Gergosz2 #24760 üzenetére
Én sokszor szoktam használni (N551). Viszont az iszonyat rusnya TN panel már nagyon zavar. Megkérdeztem az Asus magyarországot, hogy lehet-e benne cserélni IPS-re. Azt mondták nem. Megkérdeztem a FiXdirect-et (szervíz), ők azt mondták hogy lehet, 48000 a panel, és 4500+áfa a munkadíj.
-
Gergosz2
veterán
válasz
fakeseries #24751 üzenetére
lehet én vagyok csak így, de nekem abszolút nem fontos a billentyűzet világítás. A gépemben van (N550), de eddig effektíven nagyjából egyszer használtam. A kijelző kb mindig elég fényt adott.
-
SMartin-HU
tag
válasz
ITjunior #24756 üzenetére
GPU-ról még szó sem volt
Még csak az Intel megy és így is nagyon hangos. Ha tényleg terhelem, akkor 5300 a fordulat.
4100 és 5300 között változik. Kicsit szűknek érzem ezt a tartományt, pedig ez egy jó processzor. i5-5200u
Van mellette egy X555 és az néma csendben megy. Páromnak meg "N" sorozat van i7 és az is csendes....
-
ITjunior
tag
válasz
SMartin-HU #24755 üzenetére
Vékony gép, rossz hűtési elgondolással, viszonylag erősebb gpu-val ez várható volt, vagy nem? Milyen notebookot vegyek topicban folyamat ezt ajánlják, de ennek is van baja bőven. Nem hiszem el hogy nem lehet normális új gépet kapni 250k alatt.
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Most már elég sok embernek van K501 gépe. Én azokhoz szólnék, akinek a dupla ventilátoros LX van.
Mi a tapasztalatotok a hűtéssel? Mert nekem iszonyatosan hangos. Kezdi leverni a biztosítékot a hangja....
-
ITjunior
tag
Azon tanakodám, hogy megérné-e N551JW-t venni K501LX helyett? IPS miatt megérné, de ha azt nem nézzük, akkor is? Jobb összeszerelésben, anyaghasználatban, minőségben, megbízhatóságban? Van valakinek tapasztalata a 2 géppel?
-
SMartin-HU
tag
válasz
fakeseries #24751 üzenetére
Ha jól tudom ebben nincs.
-
fakeseries
csendes újonc
Köszönöm a válaszokat, még annyit hogy ebben van billentyűzet világítás?
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/k501lx-dm046d-p287013309/# -
SMartin-HU
tag
válasz
fakeseries #24748 üzenetére
Nekem az a széria van, ami a leggyorsabban elfogyott. i5, 8GB RAM, AC wifi stb.... a gép teljesítményével kimondottan meg vagyok elégedve.
Az i7 ereje renderelésnél jön ki stb... és nem éri meg a felárat ennél a két mobil processzornál. Az egyik kollégámnak is az i7 jutott és nem ad annyival többet, hogy megérje.
-
Axel pRo
aktív tag
válasz
fakeseries #24748 üzenetére
Nekem i7-es van de csak azért mert i5 már hetek óta nem volt kapható ott ahol vettem. Egyébként abszolút nem éri meg a felárat szerintem.
Mondom ezt úgy hogy a szobatársamé i5 és látom a különbséget.. Nem sok..
-
fakeseries
csendes újonc
Hamarosan veszek egy Asus K501-est.Mekkora a különbség az i5-5200u és az i7-5500u között? Egyáltalán milyen használatra ajánlott a "jobb" i7es?
-
bprubin
tag
Sziasztok!
Frissítettem az Asus 56NVJ készüléket Win 10-re, azóta nem működik a billentyűzet világítása, valaki tudna segíteni honnan szedhetem le a hozzá való programot és hogy mit keressek pontosan?
Előre is köszönöm a segítséget. -
ZozzHUN
addikt
válasz
fakeseries #24744 üzenetére
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
ASUS X50SL t. notim, ami ha hálózaton van prímán megy, ellenben ha az aksira van bízva a dolog, akkor pár perc és kifagy... Mi lehet ez?
-
fakeseries
csendes újonc
További kutatás és a hsz-ek alapján már lemondtam a 4magos i7es laptopokról. Ami viszont kifejezetten érdekelne az az hogy mekkora a különbség és melyik a jobb: egy ulta alacsony fogyasztású i7(pl,5500u) vagy egy elvilegben erősebb i5(4200h, 4210m)?
Egyébként photoshop és videószerkesztés csak minimális mennyiségben lenne, inkább több virtuális gép futtatása miatt érdekelne. -
phobeus
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy felraktam az audio drivert a gépezetre (asus g551jw) és van egy SS Siberia V2 fülesem, ennek olyan a jackdugója, hogy elágazik a végén és külön jacken van a mikrofon és a hang. Vettem egy átalakítót, gondoltam működni fog majd. Na de az van, hogy a siberia mikrofonja egyáltalán nem akar dolgozni illetve arra sem jöttem rá, hogy hogy tudom letiltani a notebook mikrofonját.
Valami ötlet esetleg? Ja igen win 8.1
Előre is köszi!
-
Gergosz2
veterán
válasz
fakeseries #24726 üzenetére
1366*768-om akarsz photoshoppolni meg hasonló? Ha már az ember egy valag pénz kiad egy gépre, akkor legalább legyen vállalható kijelzője. I7 meg nagyon sok a hűtőnek.
-
MurdR
veterán
Legyen elég a személyeskedésből. Nem érdekel ki kezdte, a másik is felvette a kesztyűt.
-
válasz
steelsec #24713 üzenetére
Nincs dedikált VGA, Intel GMA 4500M, ha jól rémlik. Olvastam a dedikált kártyák drivereiről, de itt nem az lesz a probléma.
BIOS-t nem merek frissíteni, mert javításon van nálam a noti, nem akarom elküldeni, a fényerőt leszámítva nincs vele probléma. Feltelepítettem az iBrightness alkalmazást, a tálcáról elérhető, nem tudok többet tenni. -
ZozzHUN
addikt
válasz
ZozzHUN #24719 üzenetére
Windows 10 x64 visszarakva, most megy minden flottul, drivereket random mód raktam fel, de nem látok negatív hatást.
Bár nem értem, hogy Windows 7 x64 alatt Windows 7 x64 vga driver volt 920m-hez, mégis azt mondta, hogy hibásan működik.
Borderlands 1. rész teljesítmény tapasztalat:
Játszani kell a beállításokkal, de 1366x768-ban elég szépen fut. Ebben a játékban az N3540 nagyon kevés a 920M-hez. Hőfokok: mind a cpu mind a gpu 60 fok körül maradtak és a gép sem hangoskodott.
-
szabonagyur
félisten
válasz
fakeseries #24726 üzenetére
Hello
Sajna ez az i7 hideg az biztos nem lesz...
Több virtuális géphez egyértelműen kevés a 2 magos, de azok legalább nem fognak megsülni.
-
fakeseries
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérnék asus notebook vásárláshoz.
Az első kérdésem az lenne hogy az 550JK (i7-4710hq, gtx850m, 1366x768) mennyire melegszik, mert erre a kérdésre nem találtam egyértelmű választ? Valahol azt írták, hogy teljesen jó a hűtése valahol azt, hogy nagyon gyorsan könnyen felmelegszik, sokat használnám a lábamra téve.A második kérdésem azt lenne hogy több virtuális gép egyidejű futtatásához, videószerkesztéshez és photoshophoz mi a jobb: egy u végződésű 2magos i7-es(pl i7-5200u) vagy egy benchmarkok szerint jobban teljesítő i5-4210m?
Továbbá mik a tapasztalatok k501 és x555 szériával kapcsolatban?
-
simo9555
tag
Üdv!
Van itt valakinek Asus X550ZE típusú notebookja? FX7600P+270DX
Olyasmi érdekelne, hogy a fent említett típuson hogy futnak a játékok, pl CSGO?
Sajnos youtubon nincs igazán videó róla. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #24708 üzenetére
Hahó, erre valami ötlet?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
szabonagyur #24721 üzenetére
És van rá oka, hogy ezt szerinted így kell felrakni és fikázod azt aki nem így csinálja vagy csak megszokás?
-
szabonagyur
félisten
válasz
ITjunior #24720 üzenetére
Nem a konkrét típushoz írom, lehet hogy 1-1 nem lesz ott a driverek, de kb. így kéne:
Intel Chipset, Intel Management, SATA, Intel HD, AMD HD/Nvidia, hang, wifi, lan, touchpad, stb stb.Asus esetében ATK csomag-ot érdemes felrakni a AMD/Nvidia után.
(#24722) ZozzHUN: ész érvek, illetve van gyártó amelyik le is írja, hogy ez az ajánlott sorrend
De minek is magyarázom olyannak aki nem érti meg ha a géphez nincs Win7 támogatás mégis azzal szenved, aztán meg idejön és néz ki a fejéből, hogy mi lehet a gond...de biztos nem az ABC sorrendben való telepítgetés nem megfelelő illesztőprogrammal...
-
ITjunior
tag
válasz
szabonagyur #24718 üzenetére
Ha már így szóba jött, akkor hadd kérdezzem meg, hogy mi lenne az ajánlott sorrend pl ennél a gépnél win 8.1 esetén?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ZozzHUN #24717 üzenetére
Ha valakinek ACPI compliant hibával elszáll a Windows 7 (telepítő sem fog menni már), annak a BIOS-ban át kell állítani az OS-t Windows 7-re, és akkor úgy megy hibátlanul.
Most visszarakom a Windows 10-et, meglátjuk itt működik-e a VGA.
Mint kiderült a számomra, az első alaplapi bios frissítés dGPU vBIOS frissítést tartalmazott, ezért amikor alaplapi bios frissítést megcsináltam és a dGPU bios-t akartam frissíteni, akkor a WinFlash rámszólt, hogy már frissebb van fent.
keresőnek: X552MJ
ITjunior: Erre nagyon kiváncsi leszek, mert eddig mindig úgy csináltam, hogy felpakoltam minden drivert, ahol kérte, ott újraindítottam, aztán a végén az iGPU majd a dGPU drivert toltam fel, több gép is évek óta megy hiba nélkül, köztük van laptop is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
ZozzHUN #24717 üzenetére
Te jó ég ember mit művelsz azzal a géppel...
VGA Bios-t frissíteni laptopnál? BIOS frissítés után azért nem indult el mivel valószínűleg a beállítások elmásztak benne, így persze, hogy nem tudott elindulni...
Azt ugye tudod, hogy a Win7 még mindig nem támogatott ennél a gépnél és ezért vannak a hibáid is?
A drivereket sem ABC sorrendben kéne felrakni, illetve ahogy olvastam korábban Win10 volt fent, most meg Win7 van ahogy látom...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
szabonagyur #24716 üzenetére
Asus honlapról raktam fel a drivereket, ABC sorrendben, majd a végén az Intel oldalról a legújabb Intel VGA drivert és utána az Nvidia drivert, nem is volt gond. Első telepítésnél is így csináltam, és Skyrim 1366x768 medium-on szépen futott. Alaplap csere után ugyan úgy telepítettem mindent.
Megoldás képpen le akartam frissíteni az alaplapi BIOS-t, aztán VGA bios-t is, de az alaplapi bios frissítés után már nem volt hajlandó a windows bebootolni... Logo-nál elszállt az egész, recovery-ben meg közölte, hogy a bios nem ACPI compliant. Most rakom újra a rendszert rajta.
-
baleszpro
csendes tag
Sziasztok
Akarok venni egy asus 144hz es monitort és laptopom van és a mini displayport képes átvinni 144hz et ?
-
steelsec
aktív tag
válasz
csabyka666 #24709 üzenetére
Milyen vga van a gépben? Mert nekem a régi notimmal volt az, hogy az ati kártya újabb drivereivel, pl lekapcsolt a kijelző egy bizonyos fényerő alatt.
-
Üdv mindenki!
Egy furcsa problémával szembesültem ma, talán tudtok nekem segíteni.
Rengeteg ASUS notit feltelepítettem már, de a mai példány eddig kifogott rajtam. A helyzet a következő.
ASUS K50IJ noti, Win7 x64 rendszer. Feltelepül, felteszem a drivereket (VGA, hang...stb). Próbálnám feléleszteni az OSD-s részét, de nem megy, legalábbis nem teljes egészében. Letöltöttem a gyártó oldaláról ezeket, és fel is telepítettem:
KBFilter
ATK0100 ACPI Utility
ATK Generic
ATK Media
ATK OSD2
ATK Hotkey
(... a sorrendet passzolom, számít egyébként?)Két variáció van:
1.) Ha ezek fel vannak telepítve, akkor a fényerőállítás kivételével minden működik, OSD is jelzi (a fényerőállítást is jelzi, csak éppen a kijelző nem sötétül, és nem is világosodik). Ha manuálisan húzom a fényerőt, akkor működik frankón az is, de a fényerősség-állító hotkey-ek (Fn+F5, Fn+F6) nem jók.2.) Ha letörlök minden ATK-s programot, akkor működnek a fényerőszabályzó gyorsbillentyűk, viszont nem működik például a hangerőszabályzó és némító hotkey.
A probléma nem egyedi, itt és itt is ugyanezzel küzdenek. Utóbbiban írja a tag, hogy egy másik VGA driver megoldotta, de én nem találtam csak pár darabot ehhez a típushoz, azokkal pedig nem oldódott meg.
Sajna nem tudom, valaha működött-e, mert egy roncs Win7 x64 volt rajta, aztán formáztam a partíciót, és ment fel a friss rendszer.
Tudnátok mondani valami biztatót? Ha más nem lesz, teszek fel egy fényerőállító minialkalmazást, bár nem az a legelegánsabb módszer.
Köszi a segítséget előre is!
-
ZavaBalazs
őstag
hejhó!
laptopot akár lecsukom, akár kinyomom power gombbal (ezekre alvóba megy), akár startképernyőről választom ki az alvót, pár órával utána táskából elővéve csutkára le van merülve. régebben nem szívta le az alvó, max pár százalékot, azóta nyavalyáskodik, hogy újrahúztam a 8.1-et rajta. ötlet?
(n550jk) -
Dictator^
veterán
Mitől van az, hogy standbyba lemegy a laptop (g771jw) mert nem használom, össze is csuktam, majd rá 5 órával kb. egyszer csak elindul egy youtube videó ami nyitva volt előtte?
Windows 10 -
törölt tag
válasz
PrinceHerceg #24705 üzenetére
Én jól jártam.
Pár napja vettem 4000Ft-ért egy M6B00N-t bontani, és jó a töltője az X54H-hoz... -
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Vajon ő jó lehet egy ASUS X50SL lapihoz, AC adapternek?
Mert teljesítményben pont azonos és még a dugalja is mm-re pontosan egyezik...
-
törölt tag
Tud valaki ajánlani asus X54H-hoz win10 usb3 drivert?
-
törölt tag
válasz
droszenmejje #24700 üzenetére
Vegyél még egyet, és amíg az egyiket töltöd, a másikkal tudsz "kamerázni"...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged