Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz
Project: A
üzenetére
Nem, mert nem tudom mire akarod használni a laptopot.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Project: A
üzenetére
Ne vedd meg, nem tudja rendesen hűteni.
-
Gergosz2
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
Első körben nétd meg, hogy mennyire up-to-date az ATK package-ed.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Titmouse09
üzenetére
Ez így van: [link]
Nem hiába mondtam, hogy előbb gondolkozzunk.
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
igen, előrébb lennénk. Képet tudsz ide is feltölteni [link]
-
Gergosz2
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
Nem ártana, ha elárulnád pontosan milyen modult is tettél bele. 2 GB-osból elég sok van a piacon.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Create.
üzenetére
OMG, BIOS-t csak akkor érdemes frissíteni, ha minden mást megpróbált az ember, vagy a gyártó direkt szól, mert például valami durva bug van benne (érdemes csak a nemrég a DELL-re gondolni.) Ellenkező esetben nem ajánlott, mert sokkal nagyobb kárt csinál vele az ember, mint hasznot.
-
Gergosz2
veterán
válasz
gameresboy
üzenetére
az a proci szerintem gyenge lesz ehhez. Egy használt üzletivel jobban jársz.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Winchester95
üzenetére
??
Hiába van rá garancia, ezt abban nem fogják kicserélni. Alsó hangon én legalább 25k-t tippelnék a cserére de több is lehet. Anno pl N550-re kérdeztük meg páran és ott 40k volt alsó hangon a művelet, bár érdemes hozzá tenni, hogy fHD IPS panelről van szó.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Dr. Student
üzenetére
Nem lepődnék meg, ha elkezdene throttling-olni. Itt is és a laptop ajánlós topikban is kismilliószor le lett írva, hogy ezek GL-es N-es meg általában a kommersz 15.6"-os laptopok egyszerűen képtelenek egy valódi négymagos gépet rendesen hűteni. Egyszerűen fizikailag nincs bennük elég hely.
Ráadásul ezek a GL-es gépek elég csalókák, sok esetben gyakorlatilag egy X-es gépet festenek át.
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
válasz
jófejsrác
üzenetére
A billentyűkopás kérdése már korábban, pontosabban jóval korábban felmerült az ASUS-nál. A G551-től kezdve, ami több mint két éve jelent meg, sajnos átálltak erre a megoldásra, ami valljuk be tényleg nem a legjobb megoldás.
Személy szerint én egy N550JK-t nyúzok két éve. Én a gyári billt. nagyon kevésszer használom, sőt még a kijelzőjét sem. Jó kis gép ez, de valszeg nem ilyen jellegűt veszek következőnek, hanem valamilyen dokkolható, 1.5 kg-os jószágot.
De TN panelra nem érdemes váltani. Sajnos elég rosszakat tesznek bele, nagyon bántaná a szemed IPS után. Persze a gépünkben nem csúcs IPS van, de köröket ver azokra a TN panelekre.
-
Gergosz2
veterán
válasz
kolivanov777
üzenetére
Nem tudom, de nálam win 8.1 szerintem igen fürge jószág. Ráadásul (nálam) stabil is.
-
Gergosz2
veterán
válasz
kolivanov777
üzenetére
ne tegyél rá win 7-et.
-
Gergosz2
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Szia!
A legfontosabbat hagytad ki: mennyit szánsz rá?
-
Gergosz2
veterán
válasz
Deion Branch
üzenetére
Semmi extrát. A panasz az szokott lenni, hogy teszem fel 100 Mbs-nél, erős jelnél is nagyjából olyan 70Mbs-et tud néhány esetben csak a wifi. Szerintem ez bőven vállalható kategória.
-
Gergosz2
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Ő nem lehet, hogy ez BIOS szinten van erre konfigolva? Pl N550-ben ilyen a hang. Hiába van frissebb driver, nem tudom felrakni, vagy ha igen akkor nem működik jól, mert az ASUS beleírt valami saját kódot. Vagy érdemes az IGP driverekre gondolni, ahol szintén ekég gyakori ez.
-
Gergosz2
veterán
válasz
belavagyokbp
üzenetére
ha nincs matrica vagy bármi egyéb akkor biztos nem szólnak.
-
Gergosz2
veterán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Árulni fogják-e Magyarországon?
Valószínűleg igen, a kérdés az, hogy tiszta vagy szürke forrásból érkezik. Az előbbinél nincs semmi gond, akkor magyar bill. lesz, az utóbbinál azonban figyelni kell, mert célország alapján; ami értelemszerűen eredetileg nem Magyarország; lehet, hogy román/szlovák vagy angol billentyűzetes a gép.
Ezt elkerülendő érdemes megbízható helyről vásárolni.
-
Gergosz2
veterán
válasz
racskobalazs
üzenetére
nincs semmi matrica meg hasonló, nyoma sem lesz hogy beleteszed.
-
Gergosz2
veterán
válasz
racskobalazs
üzenetére
nincs támogatás win7-hez. Ha működésre akarod bírni, akkor neked kell összevadászni a drivereket. Mellesleg egy 4GB-os modul 4-5k-ért beszerezhető.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Johnny194
üzenetére
Erről azért elég könnyen megtudsz bizonyosodni:
vedd ki a HDD-t a caddyvel együtt. Ezután egy másik gépbe tedd be csak a HDD-t, majd próbáld meg utána úgy is, hogy a HDD-t a caddy-be teszed. Caddy-ben gyakorlatilag semmi elektronika nincs, fő feladata csak, hogy passzentos legyen a HDD amit beleraksz és még a DVD olvasó borítóját is rátudd tenni.
-
Gergosz2
veterán
válasz
David3
üzenetére
Laptop hűtők szart sem érnek. Ha egyszerűen rossz a laptop konstrukciója vagy éppen alul méretezett a hűtője, akkor a laptop alján lévő kis nyíláson befújt vajmi kevés levegő semmit sem fog érdemben hűteni.
Amúgy a szériára igaz a melegedés, vagyis inkább az, hogy 15.6"-os multimédiás, consumer laptopok egyszerűen képtelenek egy valódi négymagos procit értelmesen hűteni.
-
Gergosz2
veterán
-
Gergosz2
veterán
válasz
horvigabi96
üzenetére
Vagy lehet, hogy win8-at támogat már csak?
Igen. De ez például a driver DVD-re is rá van írva, ha kaptál, de neten is írja.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
Jut eszembe, hogy a HDD caddy-ből nem kell a legdrágábbat venni, az eBay-es kíni is megy rendesen. Én például 2800Ft-ért vettem idehaza.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
SSD-ből 2.5"-osat vegyél, HDD caddy-ből pediglen 9.5 mm-est. Az ajánlott SSD-k listáját megtalálod itt.
Az én gépemben (N550) egy 120 GB-s Intel 530 van.(Csak, hogy egy itteni fórumozó konfigját is lásd.) De manapság már nem nagyon lehet félrenyúlni.
-
Gergosz2
veterán
válasz
nonsen5e
üzenetére
nem csak az RPM számít.

Ezek a HDD-k elég lassúak, szerintem nem igazán való egyik sem rendszer HDD-nek, de adattárolásra annál jobbak. Az enyém gyárilag egy TOSHIBA MQ01ABD100-cal jött ami ezt tudja: [link].
A tpikban a HDD caddy + SSD kombó a legelterjedtebb, szerintem te is azzal próbálkozz, feltéve, ha nem szükséges az optikai meghajtó.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Cicero
üzenetére
Hát a fene tudja.
Ha tényleg komolyan gondolod a CAD -et akkor én inkább valamilyen DELL munkaállomásban gondolkoznék. Azok ennél nehezebbek, de elég strapabíró és ami még fontosabb megfeleő hűtéssel ellátott gépek. Ennél annyira nem lennék biztos abban, hogy egy HQ procis gépet értelmes hőmérsékleten megtudna fogni. Csak rá kell nézni, mégy egy N/G szériás gépnél is vékonyabb és könnyebb és azok sem nagyon boldogulnak el egy igazi négymagos procival. Szóval a rendes hűtéshez kell hely a processzor függvényében.
4K meg szép dolog, de Windows még az fHD val is tud bohóckodni, ha úgy ítéli meg, hogy túl nagy a DPI. Én nem nagyon szeretem a laptop kijelzőjét bámulni, mert kicsi, egyszerűen hozzászoktam az évek alatt a 22''-os monitorokhoz.
-
Gergosz2
veterán
válasz
lorcsi
üzenetére
Szia!
A hátizsák típusú kialakítás nagyon praktikus azonban több buktatója is van. Egyrészt nagyon kell figyelni, hogy milyen kialakítású az adott táska, a hát rész megfelelő stabilitással rendelkezik-e. Érthető módon ez fontos, hiszen senkinek sem hiszen egy rossz táska esetén könnyen lehet, hogy a hátaddal szépen megdolgozod a géped fed/hátlapját miközben viszed. Én is sokat gondolkoztam, hogy kéne eg yilyen kialakítású nekem is, de amire azt mondanám, hogy oké az olyan 20k magasságában van.
Én jelenleg egy ilyen táskát használok: [link]. Magát a Samsonite márkát ajánlom, mert jó minőségű , tartós cuccokat gyártanak.
-
Gergosz2
veterán
válasz
SupernovaHUN
üzenetére
Leggyakoribb hibák:
-GPU driver hiba. Driver csere, újratelepítés segíthet.
- szalagkábel megtörik. Személy szerint erre tippelnék, mert úgy nézem mintha a háttérvilágításod villódzana, ami törött, nem érintkező kábelnél simán előfordul. Plusz még a laptopod sem mai darab, ennyi év után bemondhatta az unalmast. Kis kézügyességgel könnyen cserélheted.
- GPU hiba. Nem így szokott kinézni, bár lehetséges. De sokkal valószínűbbnek tartom a szalagkábel hibát. -
Gergosz2
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
az utolsó fülön szokott lenni valami boot override néven futó dolog, ott lehet kiválasztani.
Bár úgy rémlik, hogy a boot sorrend módosításakor is látnia kéne, szóval lehet az USB telepítőd sem jó.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Répaszedő
üzenetére
Az SSD topikba szerintem nézz be.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Répaszedő
üzenetére
vezérlő-re, hogy az is befolyásolja
Pedig igen. SSD teszteknél meg pl egy adott alaplaptípusnál lehet tudni, hogy milyen SATA vezérlővel szállítják. Pl. én az LGA 1366-os deszkákról eltudom mondani, hogy van rajta SATA 3 de a marvel vezérlő nem tud 6Gps-et csak 5-öt, és az t is elméletileg. De így is sokkal gyorsabb az SSD mint egy HDD. De ezekről is születtek tesztek pl [link]
Laptop vonalon sincs ez másképp.
Tegyük fel, hogy csak SATA 2 sebességgel fog menni
Azért nem ilyen drasztikus a helyzet, egyik gyártó sem ilyen tróger. Itt pár 10mb/sec-es eltérésekre kell gondolni.
-
Gergosz2
veterán
A hátlap leszedéssel nem vesztek garanciát, hogy megnézzem mennyire poros a hűtő?
Elvileg nem szedheted szét, de egy darab matrica meg semmi hasonló sincs a hátlapra ragasztva. Én évente viszem tisztíttatni meg újrapasztáztatni. De előtte is szétszedtem mert SSD-t tettem bele.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Ronald
üzenetére
ez nem IPS-ses.
(#26637) Sdmv8
Nekem is ugyanilyen gépem van. A kijelző nálam is hasonlókat produkál de ez nem beégés, hanem IPS ghosting. Ha beégne a kép akkor konstans látnád a beégett részeket függetnelnül attól. hogy mit csinálsz, viszont ghosting esetén ha sokáig kint van egy statikus kép akkor utána láthatod a körvonalait ha homogén képre váltasz. De ez elszokott tűnni ha párat frissít a kijelző. Nálam rendszerint ez akkor szokott látszani, ha megnyomom a windows gombot és előjönnek a csempék a kék hátérrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Menekül a HEVC licencdíja elől a HP és a Dell
- Villanyszerelés
- Programozási versenyek
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 15 - Intel N4000 I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 240GB SSD I 14" HD+/FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Byski Áramláskijelző.
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pyttawrx