- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Ákos1111 #26996 üzenetére
hu, hát erre nem egy konzumer gép való hanem valami üzleti de azok dupla árban vannak vagy használtan. Továbbra is valamelyik UX-es Asus ami ennyiből kijön újonnan de csodát ne várj tőlük.
Ha a VGA elég benne akkor a HP Envy 13 van még 340-ért. Ez már inkább a munkagép kategória.
Továbbiakban térjünk át a feljebb említett topikba és annak összefoglalójához! -
Ákos1111
tag
sziasztok,
tudtok javasolni egy max 300.e hufig jó asus laptopot.
mi számít jónak nálam?
kijelző max 14,1-es, csendes, ne melegedjen, STRAPABÍRÓ legyen.
válaszotokra várva, üdv.:Ákos
-
albinolynx
senior tag
Ált. a zizegős hangokat valamilyen induktivitás tekercsei generálják. Quadro vga-nál is volt ilyen. Ott szerencsésen ki tudtam "önteni" pillanatragasztóval a tekercsközöket és megszűnt a zizegés.
-
davidsz
senior tag
válasz
PrinceHerceg #26988 üzenetére
Nekem az egy hetes Zenbook Pro-m zizereg, pedig 512SSD van benne. Lemezműveleteknél, valamikor még egér mozgatás közben is zizeg. Azus központot felhívtam. Azt mondták, hogy ez ilyen. Amíg minden működik, addig ez nem garanciális gond....
-
Dhampir
félisten
válasz
PrinceHerceg #26988 üzenetére
Csere más típusú HDD-re?
-
H.Roland
aktív tag
válasz
Dhampir #26984 üzenetére
Ha hagyományos panel alatt TN-t értesz, erre azt tudom mondani, hogy akkora szakadék van az IPS és a TN között, hogy inkább nézek egy helyenként bevilágítós, olcsóbb IPS panelt, ami normál használat mellett sokszor fel sem tűnik, mint egy TN-t, aminek az elfogadhatatlan betekintési szögeiért és az általa okozott kényelmetlenségért semmi nem kárpótol.
Szívesen megnéznék egy "nagyon jó minőségű hagyományos" TN panel és egy olcsó, bevilágítós IPS panel közötti különbséget, hogy felhasználói élményben mennyivel ad többet az előbbi. Nem lepődnék meg, ha semmivel.
-
H.Roland
aktív tag
válasz
szabonagyur #26976 üzenetére
Valószínű, hogy amíg marad az LCD technológia, marad a TN panel is, mindegy, hogy ez hány évet, évtizedet jelent még.
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Asus X550JX-XX292D-re "varázsolható" Windows 7 úgy hogy a laptop minden funkciója működik vagy ne is próbálkozzak ?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #26980 üzenetére
OK! Köszi! Annyi elég is lenne, csak arra lettem volna kíváncsi, hogy akinek ilyen laptopja, CPU-ja van, mi a tapasztalat. Üzletben még az Acer Travelmatet ajánlották, de azt mindenki szidja, majd megkérdezem a topikjukban mi a helyzet.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #26978 üzenetére
Köszi! TA201-et már 4GB-al árulják. Úgy már jó lesz? Nekem nagyon régi laptopom van, de semmi gond. Mindkettő proci jobb nála, csak nem tudom, hogy passzív hűtésnél, terhelésnél tudja tartani az órajelet, vagy visszaveszi, így lehet, hogy a végén a papírforma ellenére gyengébb, mint a C2D P8400.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #26970 üzenetére
Könnyen be lehet nézni az adatokat, először én is a középsőt láttam IPS-nek. Ezért is ajánlom mindenkinek a webes rendelést. Régebben még bolti átvétel esetén is volt lehetőség elállásra, nem tudom, most mi a helyzet. Laptopszalonnál pénzt 14 napig adnak vissza, cserére 31 napig van lehetőség.
H.Roland nem jelezték az IPS-t, lehet, hogy nálunk nem is forgalmaznak ilyet. Ha jó a mysoft keresője, akkor ezek az IPS-es modellek. Talán becserélik neked valamelyikre.
-
H.Roland
aktív tag
válasz
szabonagyur #26970 üzenetére
Igen, a tanulság az, hogy mindennek alaposan utána kell nézni, és a ph-s tesztekben leírtakat sem szabad alapul venni. Annyi vigasztal, hogy az asztali gép lecserélésére vettem, javarészt külső monitorra lesz kötve.
Azért azt megjegyzem, hogy egyrészt utólag könnyű okosnak lenni, másrészt a boltokban feltüntetett specifikációk sem egyértelműek, és eléggé tudatosnak kell lenni, hogy ilyet kiszűrjön az ember. Merthogy továbbra is azt mondom, hogy érthetetlen a TN panel egy ilyen kategóriában. Lehet, hogy várnunk kell még 1-2 évtizedet, mire kikopik a TN technológia.
-
Fortuuu
csendes újonc
Asus Strix szériáról vannak tapasztalatotok????
-
H.Roland
aktív tag
válasz
pinnacle #26969 üzenetére
A Laptopszalonban vettem.
Néztem most külföldi oldalak tesztjeit, és a N552VW-FW026T és N552VW-FY094T verziókban IPS van, csak ezeket itthon nem lehet kapni.
Egyébként jobban megnéztem az Asus oldalát, és a kijelzőknél van HD, Full HD, IPS Full HD és IPS UHD.
Ahova nincs odaírva az IPS, az a TN ezek szerint.Nem tudom, hogy a prohardveres teszten milyen verziót kaptak a tesztelők, az viszont biztos, hogy ők sem voltak eléggé tájékozottak abban, hogy a Full HD-s verzióból van TN paneles is. Ez számomra fekete pont a cikknek.
Holnap felhívom a boltot. Két lehetőség van: vagy visszacserélik egy IPS panelesre, vagy magát a kijelzőt cseréli az Asus szerviz (pixelhibás kijelzőknél csinálnak ilyet pixelhiba-garancia esetén), de ez utóbbira sok esélyt nem látok.
-
szabonagyur
félisten
-
pinnacle
nagyúr
válasz
H.Roland #26967 üzenetére
Melyik boltban vetted? Ha webshopban vásároltad 14 napig indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól. Mondjuk tényleg furcsa, hogy ennyi pénzért nem IPS van benne. Amit én kérdeztem, mindkettőben az van. (Igaz ezek után ki tudja?). Ráadásul a leírásban is IPS FHD (1920x1080)-t jeleznek. A fenébe a közepén nem jelzik.
-
H.Roland
aktív tag
Van olyan, aki vásárolt Asus N552VW laptopot?
Az N552VW-nek sok alverziója van, amik processzorban, DRAM-ban, HDD-ben, SSD-ben és videókártyában (2 ill. 4 GB RAM) különböznek. Vannak FI, FY és FW altípusok.
Én a héten egy N552VW FW112T-t vettem 256 GB SSD-vel, 1 TB HDD-vel, 12 GB DRAM-mal, 1920 x 1080 Full HD kijelzővel. Ez 380 ezer Ft volt, nem mellesleg az egyik, ha nem a legdrágább verzió.Az Asus honlapja szerint minden Full HD-s kijelző IPS paneles. Viszont, amikor otthon bekapcsoltam a laptopot, megdöbbenve tapasztaltam, hogy ez TN paneles. Amikor átvettem a gépet a boltban, ugyan bekapcsoltam a laptopot egy perc erejéig, de nem nézegettem a panelt, mert eszembe sem jutott, hogy nem IPS van benne.
Megkérdezem a boltot, hogy most mit lehet ezzel kezdeni, visszaveszik-e, kicserélik a kijelzőt, vagy más megoldás van-e, mert elképesztő az, hogy egy majd 400 ezres laptopot TN panellel áruljanak. Egyszerűen nem értem, hogy gondolta ezt az Asus.
Még annyi, hogy egyik N552VW specifikációjában sincs megemlítve a panel típusa, csak annyi, hogy 15.6 / Full HD LED matt kijelző.Néztem, de nem találtam topikot az N552 laptopnak, így ebbe az általános topikba írok.
-
Fortuuu
csendes újonc
Hali, Asus ROG strix gl502vt noti-ról kérnék véleményt
-
Endkiller
csendes tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan problémám, hogy az asus x555l gépemen nem müködik teljesen jól a hang kimenet. Ez kb annyit takar, hogy hiába dugom be a fejhallgatót, hangszórót, nem kapcsol át rá, hanem szól tovább a beépített hangszórokon. Viszont van amikor meg működik. Valaki tudna erre valami megoldást?
-
albinolynx
senior tag
Zenbook UX303UA gépet szeretnék vásárolni. I5 6200u cpu, 8gb ram, intel hd 520 vga.
Akinek ilyen gépe van, tudna írni róla? Pro - kontra. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Az Asus G551VW itt olvasható tesztjében írják:
A zsanér szerkezet 3 csavarral és egy fémes pánt segítségével csatlakozik a műanyag alsó burkolathoz. Amennyiben a hűtés rendszert nem tartjuk karban (bal oldali zsanérnál helyezkedik el) a hő által előidézett korrodáció miatt a réz perselyek (csavar tartó) kitörhetnek a műanyag vázból.
Tehát a fém nem fémhez, hanem műanyaghoz csatlakozik. Ez így van megoldva még az előd G551JW-nél is?
(#26960) TeebyKay
Köszi a tapasztalat megosztását.
-
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Asus K501L-es laptop most lett újrahúzva friss rendszerrel (+ssd bővítés és takarítás is volt)
Ma viszont észrevettük, hogy nem megy a wifi. (Eddig ethernet kábelről volt a kapcsolat)
Driver fenn van, bios-ban engedélyezve, hiába bújom a netet, több tippet nem kapok onnan. Esélyes, hogy pl takarításnál nem kötötték vissza vagy ilyesmi!? Esetleg spontán elromlás? -
Fortuuu
csendes újonc
Hali! A véleményeteket szeretném kikérni az ASUS szervízéről, Asus notit készülök venni, szeretném tudni, hogy probléma esetén mire számítsak?
-
konyi79
addikt
válasz
myke01 #26946 üzenetére
Ha már így szétkaptad, billentsd már ki azt a kijelző panelt, lesz rajta egy típuskód. A kábelt nézve az LVDS, LED-es kijelző lesz az...
Már csak a kora miatt is, core-i modellek többnyire már LED kijelzővel jöttek, valahol a core2duo éra végén volt a váltás. A CCFL panelek jobban 16:10-ek voltak, a 16:9 panelek meg LED
Sőt, biztos.
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Van valakinek TP201SA notebookja? Gondolom ez hivatalos ASUS garanciás, ha ennyi helyen kapható. Lányomnak kellene szövegszerkesztésre, böngészésre.
.
-
lemcsi
tag
Napot. Van egy pár éves EeePc-m.
Jóideje nem használtuk, most toltam rá egy win10-et.
Azóta már eszembe jutott, hogy nem véletlenül nem használtuk.
Akármit csinálok vele, nem müködik minden billentyü.
Lehet valami szoftveres probléma miatt? -
myke01
senior tag
válasz
Kicsirics77 #26940 üzenetére
-
davidsz
senior tag
Sziasztok!
ASUS UX501VW-FX165T került hozzám. 3 napos. Este bekapcsolva hagytam, és arra lettem figyelmes, hogy "cizeg" "cicereg" valami benne. Egér és tapipad mozgatásra valamikor hangosabb, valamint lemezműveleteknél.
Mindegy, hogy táppal vagy akkuval megy a gép.
Biosban, Win reinstall közben nem csinálja. újrahúzás után is megmaradt a gond.
Mi lehet ez? Vigyem vissza garanciában? -
Skizz
addikt
Hello,
N50jk driverei win10-hez igen foghíjasak az ASUS oldalán. A hiányzókat (pl. chipset, audio, vga) lehet pótolni a 8.1-hez készületkből?
köszi
-
myke01
senior tag
válasz
Kicsirics77 #26940 üzenetére
na ahhoz jobban kell bontani ,majd beszámolok hol találtam meg
-
myke01
senior tag
válasz
Kicsirics77 #26938 üzenetére
nincs a kijelző részben ,az biztos , akkor a gépházban figyelne ?
-
myke01
senior tag
válasz
Kicsirics77 #26931 üzenetére
Azt többször is szétkaptam ,de sehol nincs benne az említett darab .Most is szét van borítva előttem ,de nincs benne ilyesmi.
-
Axel pRo
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #26935 üzenetére
holnap dobok egy win reinstallt ami amúgy is esedékes. Aztán ha a csupasz rendszernél is ugyanez lesz akkor visszaküldöm szervizbe.
-
Axel pRo
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #26933 üzenetére
Nem volt mióta megvan. Tavaly december óta. Habár volt azóta szervizben alaplapcserével kb 5 hónapja. meg ventilátort is cseréltek benne mert megadta magát. De az egy másik történet
-
Axel pRo
aktív tag
Sziasztok!
Asus k501lx notim van és mostanában folyton 4500-on forog a venti, megállás nélkül.. Aida azt írja 60 fokos a proci, ami azért durva ahhoz képest hogy csak böngészek.. Ötlet?
-
myke01
senior tag
válasz
Kicsirics77 #26929 üzenetére
Én is arra gondoltam ,de nem leltem meg sehol a kijelző környékén ; hol keressem ?
-
myke01
senior tag
Adott egy ASUS A52F (K52F) laptop , ami 3 hét állás után úgy döntött ,hogy nem kapcsolja fel a fényeket a kijelzőjén
. Magyarul ,nem világít a háttér-világítás az LCD-ben .
A gép elindul , betölti az operációs rendszert , mert ha fénnyel megvilágítom a kijelzőt ,akkor azon látszik minden (de csak kizárólag akkor ) . Hogyan orvosolható eme hiba ? Csak kijelző cserével ? -
albert8
veterán
Helló! Egy kis segitséget kérnék, egy laptoppal kapcsolatban. N550JK valszeg a zsanér eltörött a monitor meg a kábelek valszeg rendben meg a hátsó fedlap boritás sem százas. Tudnátok ajánlani valami szervizt? legjobb lenne veszprémben valami márkaszerviz ahol nem akarnak átbaszni, de esetleg pesten is.
-
beci77
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a GL552 modellben mi a különbség a VX, a JX, és a VW termékek között? Van -e amelyik nem ajánlott, illetve jobban ajánlott, ha igen akkor miért?
Nézegettem összehasonlításokat, de még nem jöttem rá a válaszra.
Köszi a válaszokat! -
Sapphi
aktív tag
válasz
szabonagyur #26919 üzenetére
Köszi a választ, hát én is így voltam vele.
Folyamatosan nézem a gépeket. Igazából ebből a gépből Magyarországon van egy kicsit normálisabb kiadás, de itt Angliába csak ez a szar van...
-
Bjorngolf
tag
Sziasztok.
Most tervezek venni egy Asus G752VY típusú gépet. Tudna esetleg valaki véleményt mondani róla? Olvasgaattam fórumokat és sok jót irtak de kíváncsi vagyok a ti velemenyetekre is. Amugy 24 GB DDR4-es rám 256GB SSD+1TB HDD valamint 4GB DDR5-s GForce GTX980M videokari van. ez mellé adnak win10-t egy Asus rog hatitaskat+egeret és egy Asus Cerberus headsetet. Kb 550 e ft lenne. -
szabonagyur
félisten
válasz
Sapphi #26913 üzenetére
Hello
Gyors szakító ok lesz a gép
Ilyen sz@rt senkinek sem kívánnék, venni meg főleg nem...
Vegyél neki 130 körül egy normális gépet, 4 GB memóriával, normális CPU-val meg háttértárral, ne 32GB-on szívjon már valaki.
ui. Gondolom ha gépből olcsót akarsz SD kártyából se vennél normálisat, hanem olcsó nagy tárhelyet... na az lenne még csak lassú.
-
Skizz
addikt
Sziasztok,
Tapasztalatok alapján egy N550 le tudja hűteni az i7-4720-ast? Vagy leveszi az órajelét?
-
nonsen5e
veterán
válasz
Gergosz2 #26914 üzenetére
Első körben letesztelem majd egy asztali gépből kiszedett SSD-vel, aztán majd meglátjuk.
Felnyitásra tud akkor valaki tanácsot adni?
Kiszedtem a csavarokat, de a billentyűzetet és touchpadet magábafoglaló előlapot nem tudom lefeszegetni, nem akarnak kipattanni a pöckei. -
Gergosz2
veterán
válasz
nonsen5e #26911 üzenetére
nem csak az RPM számít.
Ezek a HDD-k elég lassúak, szerintem nem igazán való egyik sem rendszer HDD-nek, de adattárolásra annál jobbak. Az enyém gyárilag egy TOSHIBA MQ01ABD100-cal jött ami ezt tudja: [link].
A tpikban a HDD caddy + SSD kombó a legelterjedtebb, szerintem te is azzal próbálkozz, feltéve, ha nem szükséges az optikai meghajtó.
-
Sapphi
aktív tag
Sziasztok, szeretnék a barátnőmnek egy laptopot vásárolni. Már egy ideje nézegetem a gépeket és valami olcsóbbra gondoltam. A gép filmezésre, böngészésre meg dokumentumok írására lenne, használva semmi igazán erőforrás igényes dologra.
Elkezdtem ezzel a géppel szemezni: http://goo.gl/uzPgR9
Viszont nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez a 2 GB RAM mire is lehet elég... A tárhely még okés mert egy SD kártya és már van azért hely. De a RAM-ot nagyon kevésnek érzem...
Esetleg valakinek van tapasztalata?
-
nonsen5e
veterán
válasz
Gergosz2 #26910 üzenetére
Amikor megvettem még nem akadoztak alatta a játékok, nem volt vele probléma.
5400rpm és 5400rpm között mennyi különbség van? Asztali gépemben egy 5400-as WD Re. tökéletesen futtatja ugyanazokat a játékokat.Felnyitni ezt a modellt hogyan kéne amúgy?
Szerencsére úgy láttam, hogy az alján nincsenek matricák a csavarok fölött, így kikaptam mindet. Néztem hasonló laptopról videót, utána a felső (billentyűzetet és touchpadet) tartó lapot kellene leszedni, de hiába próbáltam csavarhúzókkal és bankkártyákkal feszegetni, fogást sem találtam rajta és a ház többi részét sem nagyon akarta elengedni. -
nonsen5e
veterán
Üdv!
(X751LX, de minden modell érdekel) - HGST HTS541010A9E680
Nektek mennyire agresszívak a merevlemezek energiatakarékossági funkciói?Kicsit nevetségesen soknak találom, hogy egy év alatt 11915 az összes elindulás/leállás száma, amihez 340688-as load/unload cycle count tartozik.
Emellett olyan játékok is megfogják, akadoznak és 100%-on pörög a merevlemez, ami asztali 5400rpm-es merevlemeznek meg se kottyan.Windows alól minden létező energiatakarékossági funkció ki van kapcsolva.
Erre vajon lehet hivatkozni mint hiba (mert az), vagy amíg 100/100 a HDSentinel kép, és nem száll fel füst a laptopból, addig "working as intended". -
Simi37
őstag
Nos. Most, hogy összeállt a nagy gépem, búcsúzok a topiktól. A tesóm megkapja a gépemet. Azóta, hogy legutóbb írtam ide read onlyban voltam de már nincs miért maradnom. Mindenkinek köszi mindent
-
szaboi6512
őstag
válasz
Matexx99 #26904 üzenetére
Szia! Nekem k501LX van,ebbe Ilyen fér bele
-
Matexx99
tag
Szervusztok!
Van nekem egy K501LX-DM116D típusú notebookom, és az lenne a kérdés, hogy ebbe lehet-e a meglévő HDD mellé bármilyen formában SSD-t rakni, vagy csak a HDD helyére megy be? Sehogy nem bírtam kideríteni, szétszedni meg még nem tudtam (nem mintha nem akartam volna, csak értitek, egyszer szedném szét a beszerelésnél és annyi.)
Köszi előre is
-
Diokhan
addikt
Szia.
Hasonló dolgot csinált az én K70IO-m is, a következőket javaslom.
A bekapcsoló gombbal pár percig azért harcolj, nyomkodd, hol erősebben, hol gyengébben, hosszabb-rövidebb ideig, majd ha ez nem használ, próbálj meg egy másik tápot. Ha rendesen be volt csomagolva és nem Ace Ventura szállította a lapost, akkor elvileg nem kellene tönkre mennie az alaplapnak.
Sajnos az én laposom most már olyan éllapotban van, hogy a gombja sokszor akár egy percig sem reagál. Volt, hogy egy áramszünet után 5-7 percbe telt, amíg be tudtam kapcsolni, addig folyamatosan játszottam a bekapcsológombbal.
Én midnenképpen kipróbálnám az általam javasoltakat mielőtt eltemeted az alaplapot.
-
suhamer
csendes tag
Sziasztok!
Notebook vásárlás előtt állok és kinéztem egy ASUS GL552VW-CN515D-t [link] . Érdekelne, hogy mi a véleményetek, saját tapasztalataitok erről a masináról, esetleg ha tudtok jobb ár/érték arányban jobbat ebben a kategóriában, ne tartsátok magatokban.
Előre köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest