- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
HoaryFox #26299 üzenetére
Itthon kábelen használom főleg, és az internet is csak 10 megás. Csak most már lehetne 300-as kapcsolat. Gondoltam én, de úgy tűnik tényleg nagyon meg kell nézni melyik weboldalnak hisz az ember ha specifikációról van szó.
Megtaláltam a datasheetet és bizony csak 150-es az adapter, pedig sok helyen 2x2-esnek írják.
Szóval ez megoldódott. -
HoaryFox
őstag
válasz
Titmouse09 #26298 üzenetére
Ha az interneted sebessége nem olyan magas (asszem olyan 60-70 Mbps környékét képes átvinni egy 150-es hálózat) vagy nem másolgatsz gépek között sokat, akkor sok gyakorlati haszna nem volna.
Én azért cseréltem a WiFi adaptert a gépemben, mert kellett az 5 GHz támogatás.
-
Gergosz2
veterán
válasz
Titmouse09 #26295 üzenetére
Jó az úgy, soros vonalon a TX->RX, RX->TX a bekötés. Ha fordítva lenne, meg sem nyikkanna.
Amúgy az SSD-nek mi a baja? Tuti hibás?
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
Titmouse09 #26295 üzenetére
Ja és a lényeg: Qualcomm Atheros AR9485 adapterem van.
-
Titmouse09
aktív tag
Üdv! Megvettem és beraktam a ramot a gépembe, megy a dual channel.
Tettem bele SSD-t is, de az hibás és gari lesz.De időközben jött egy új router a házhoz, ami már 300-as. De a gép csak 150-es sebességgel kapcsolódik.
Más laptop felmegy rá teljes sebességgel, a drivereket is cserélgettem semmi változás. Feltűnt, hogy a wifi kártyára a két antenna a jelölésnek fordítva van bekötve. (Mielőtt én szétszedtem már így volt)
Lehet ez a gond?Egyébként még én is meglepődtem, a caddyben lévő hdd-ről is 20-30 mp a W10 boot.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, mert nem találok infót róla. ASUS K50C notiba milyen procit tudok tenni? A gyártó honlapja üres, sajna. SIS M762 chipsetje van neki.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Frod
addikt
válasz
SMartin-HU #26285 üzenetére
És mik voltak a hűtőrendszer meghibásodásának tünetei?
Hogy jelentkeztek Nálad? -
SMartin-HU
tag
válasz
SMartin-HU #26285 üzenetére
(#23813) hozzászólás után a K501-ről elég sokat beszélgettünk.
-
SMartin-HU
tag
Tényleg ajánlott. Én is ajánlom, mert ár/érték arányban jelenleg az egyik legjobb vétel.
(Az én konfigom jelenleg: ASUS K501LX DM116D, i5, 8GB RAM, 1TB HDD + Intel M.2 SSD 240GB, nVidia GTX 950M 2GB)
Viszont akkor is konstrukciós hibának tekinthető, hogy egy 37-41°C-os gépben a hűtő ha kell, ha nem, akkor is megy. A hangjáról nem is beszélve.... többen vagyunk egy irodában és első nap megállapították, hogy ez a leghangosabb gépünk.
A szervizben javítás után kérdeztem mi van ezzel és csak annyit mondtak, hogy szokjam meg... ez ilyen.
Az egyik fórumos kolléga megoldotta egy külső programmal, amit már belinkeltek előttem. Azzal be lehet szabályozni, hogy ne fújjon állandóan. De ügye ez nem gyári megoldás, tehát ilyen a konstrukció.
-
SMartin-HU
tag
Nem kerestél vissza rendesen.
(azt meg mondanom sem kell, hogy ne legyen már indok egy fél éves laptopnál egy zavaró jelenségre az "ilyen a konstrukció" jelige)
Már pedig az. Ugyan is amikor leírtam a tapasztalataimat a géppel és a javításaival kapcsolatban. Gyakorlatilag tömegesen kerestek meg az emberek ugyan azzal a problémával. Három emberről tudok, akiknek ugyan úgy elhalálozott a hűtőrendszere mint az enyém.
-
SMartin-HU
tag
Én az elsők között vettem meg a K501LX-et. 8GB Ram, i5, nVidia GTX 950M
Nálam meghalt a komplett hűtőrendszere.... cserélték és még az árát is visszatérítették (úgyszintén én voltam az első a fórumon, akinél működött az Asus bizalom programja).
Elég sokat szívtam vele, és napokig ez volt a téma.
-
-
TeebyKay
őstag
válasz
TheProb #26256 üzenetére
Elvileg rendben van a hűtés, gyakorlatilag most előkerült egy olyan probléma, hogy a proci teljesítménye 2,3-2,4 ghz-ről visszaesik stabil 0,77 ghzre illetve néha szinte le is áll, egy böngészőt se tud működtetni amíg újra nem indítom a gépet. Egyszerűen túlmelegszik vagy valami nagyobb gondja van? Tudom valamivel tesztelni? Épp az intel szoftverét futtatom.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Building #26277 üzenetére
Szia!
Telepítő lemezt írtál,de gondolom pendrive-ot akartál.Másik USB aljzatba tedd a pendrive-ot, van hogy bármelyik 2.0-ás aljzatból telepít, de néhány gépnél csak 1 bizonyos aljzatból hajlandó.
A telepítő GPT-s? Amúgy a win7 driver kérdés valóban gond lehet, DRPSU talán segíthet. -
Building
tag
Sziasztok!
A munkahelyemtől most kaptam egy vadi új szolgálati Asus X555UA típusú noteszgépet. Sehogy nem tudom ráerőltetni a Win 7 64 bitet. Rufus progival készítettem telepítő lemezt, de mindig kér a telepítés első fázisában valamilyen drivert (persze nem írja ki, hogy mi kellene). Hogy lehet erre a gépre feltuszkolni a win 7-et?Üdv.: Building
-
Joey89
tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már olyannal, hogy új Win 8.1 telepítése után, miközben a drivereket telepítem fel dvd-ről, az egyik újra indítás után, nem látja a rendszer a dvd olvasót. azóta hol látta, hol nem. egy ideje viszont egyáltalán nem. Asus X550L-ről van szó.
azon gondolkozom, hogy újra rakom a driver csomagját, hátha megoldja, de ha valaki találkozott már ilyennel, akkor ne tartsa magában
-
Orlin
addikt
válasz
SMartin-HU #26273 üzenetére
A K501 pont az ajánlott kategória!A "milyen notebookot vegyek" topikban is szinte ár/érték kategóriában csak ezt ajánlják!
Egy SSD segítene lehet!Nekem is K501 LX DM054D SSD-vel és jelenleg csak 4 GB ram van benne,de simán megy minden így is. -
Frod
addikt
válasz
SMartin-HU #26273 üzenetére
Visszakerestem, az 501-ről semmi ilyesmit nem találtam az X-sorozat van szidva, mint a szódás lova.
Mire gondoltál?(azt meg mondanom sem kell, hogy ne legyen már indok egy fél éves laptopnál egy zavaró jelenségre az "ilyen a konstrukció" jelige)
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok!
K501 témához keressetek vissza. Szeptember környékén ezen pörögtünk.
Sajnos ilyen a konstrukció.
-
[CS]Blade2
addikt
Ismerős Asus notija csinál egy olyan jelenséget, hogy pár percenként kattan egyet a DVD-író benne. Ez miért lehet, hogy lehet megoldani, hogy ne csinálja, ha közben meg kell az író?
X551, ha jól emlékszem. -
Gary_93
csendes tag
Üdv!
Használ valaki Adata SP900 Premier PRO - ASP900NS38-128GM-C M.2 ssd-t K501LX-ben, esetleg más típusban? Milyen sebességet produkál? Hozza az 530/550-t?
-
Gergosz2
veterán
Az utolsót szerintem nyugodtan írhatjátok a játék számlájára. A GPU hiba általában úgy szokott jelentkezni, hogy csíkoz/rossz színeket ad vagy egyáltalán nem ad képet gép.
De a lassulás eredménye lehet pl az is, hogy az adott játék nem a dGPUval, hanem az IGPvel indul el. Azért azt egy régebbi játék is megtudja akasztani néha.
-
Frod
addikt
válasz
Gergosz2 #26267 üzenetére
Valamiért meggyőződése hogy a CPU az, mivel hogy olyan játékokkal játszott mostanában amik rendre jóval nagyobb erőforrásokat kérnek (pl i5) de ő meg az i3-al nyüstölte őket. De szerintem ez nettó baromság, most valami vagy elindul vagy nem. Meg a proci nem ilyeneket produkálna nyilván.
Drivereket anno én tettem fel, max a vga-é nem naprakész, de minden más igen.
Hát sajnos csak hdd van benne, bár öcsémnek még nem is volt dolga ssd-vel így nem erre érti a lassulást. (nyilván én ma már megőrülnék egy olyantól amiben csak hdd ketyeg)Viszont most említett még egy olyat is, hogy az egyik új játékban (Xcom2) kék-zöld-piros négyzetek voltak néha a textúrák helyén. Ez akkor konkrétan vga, ne is keressük tovább? (ugye van benne integrált is, lehet ezért nem adta még meg végleg magát a masina!?)
Bár a netre ez semennyiben sem magyarázat. -
Gergosz2
veterán
Lehet
1, rossz driver
2, HDDMindkettő tudja ezt produkálni. Az elsőn nincs mit magyarázni, de nem feltétlenül lehet ő a ludas. Azért is mert említetted, hogy régebbi a játék, azoknál előfordul, hogy nem nagoyn tetszik nekik az újabb rendszer. Persze ahhoz kellően réginek kell lennie.
A másik meg a HDD. Hát igen, az bizony elég sovány. Abban az egy hónapban amíg nekem is csak az volt a gépben bizony nálam is belassult a netezés alatt is a gép. Néha meg is állt két tab között gondolkozni pár másodpercet.
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Ez most kicsit furcsa lesz, mert ilyen távgyógyítás keretében kérném a segítségeteket.
A lényeg, hogy adva van egy ASUS K501LX DM028D típusú noti, kb fél éves lehet emlékeim szerint. (+4gb rammal meg lett tolva!) Öcsém használja jó pár országgal arrébb és ma mondta, hogy irdatlan lassulásokat produkál a gép így teljesen véletlenszerűen.
Tehát nem indulás, vagy valamilyen program függő, hanem van, hogy netezés közben akad le, van, hogy az egyik játékprogram minden gond nélkül fut, a másik meg (ami régebbi) játszhatatlan.
Vírusirtó van, a programok között semmi oda nem illőt nem látni, HDD Sentinel is okés.
Ennyiből én még arra se tudtam rájönni hogy sw/hw gond-e egyálatlán amiről szó van, miket kellene leellenőriznünk, csak hogy kizárjunk pár dolgot? Túlmelegedés pl csinál ilyet? (de akkor eddig miért nem, stb)
Előre is köszi, és tényleg bocs, tudom ez most olyan mintha innen szerelnénk meg a Hubble-t kb -
steelsec
aktív tag
válasz
danieltailor #26262 üzenetére
Van valami különösebb oka hogy frissíteni akarod? Az újabban javítottak egy hibát ami nálad előfordul?
Mert ha nincs hiba, de csak frissíteni akarod, nem éri meg folyamat, főleg hogy még sosem csináltad. -
Kicsirics77
veterán
válasz
danieltailor #26262 üzenetére
ha .bin kiterjesztés akkor csak bios-ból tudsz frissíteni.pendrive-ra a .bin fájl majd bios-ban megkeresed az update részt és megadod az elérési utat ahol a fájl van.
-
danieltailor
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy Asus k501nél hogyan lehet biost frissiteni?
Amit le tudok tölteni filet-t az oldaról az nem exe hanem vmi más, igazából sose csináltam még ilyet és nagyon infot se találok róla, vki tudna segíteni?
köszi szépen
Dani -
qwertly
addikt
válasz
viktorhu #26260 üzenetére
Szia!
Köszi a választ megvolt nem ment fel vagyis kaptam a 43 kódot,de tovább túrtam a nettet és egyik hozzá szólásban volt,hogy régiek közül melyik nvidia driver megy fel a win10 avval sikerült is bekapcsolni.Ez után az eszközkezelő is működő képesnek mutatja.Plusz letiltottam win10 magától frissítse a drivereket. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Adott egy Asus X550LB notebook és a win10 64-bit verzió,az nvidia GT740 kártya nem működik rajta még a 8.1 szépen működött de mióta frissítette magát a win10-re azóta nem megy az nvidia.Itt van valami megoldás a nvidia életre keltésére? -
debcamp
aktív tag
Üdv!
Egy laptop kellene, 3D renderelés (építészeti látványtervek,tervezés ArchiCADban, ilyesmi)
- 15" méret
- Nincs extra kívánság
- Hordozva lenne, de nem mindennap. Heti kb 1-3 alkalom városon belül, elvétve 7végén távolsági utazások alkalmával.
- Keret 250 max, lehet kevesebb ha nem vesztünk lényeges különbséget a $ javára
- Asus pártiság (és legyen piros!Hát erről azonnal lebeszéltem.. Nők..
)
Az igények alapján (bár nem vagyok benne az ArchiCAD és renderelés világában) én azt gondolnám, hogy FullHD felbontás, i7, 4/8GB ram, meg vmi normálisabb vga.
Így eső blikkre egy régebbi és egy újabb Asus.
X550JX-DM324T és K501LX-DM047D
Ami a száraz adatok szerinti különbség ahogy látom (laikusként és google-val)(a többi ua.):
CPU i7 4720HQ vs 5500U: 4m/8sz vs 2m/4sz (ezen kívül teljesítményben ahogy néztem elenyésző a különbség.. cpuboss. viszont passmark szerint lényeger, majsd dupla a régebbi javára.. viszont melegebb is fórumok szerint..
VGA 950M: 4GB ddr3 vs 2GB ddr3 (nagyobb mélységekbe nem mentem)
ÁR: 260e vs 240e
Amit tudok tudni vélek..hallottam, hogy a K széria minőségibb darab, fém ház stb.. az X talán műa és összeszerelésben sem top.. (?)Nos.. jó nyomon vagyok-e? Jól látom a szitut?
-
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
buresz8 #26243 üzenetére
Az semmiképp sem normális ha bezáródik a program. Nekem a hőfok sem ugrál. Próbáld meg letörölni, majd hard-resetelni a laptopot. (kikapcs gomb 20 sec) Ezzel visszaáll alapra a két regiszter amibe ír, bár kétlem, hogy ez lenne a gond. Utána tedd vissza, meg mehet indítópultba is. Eset vírusirtó whitelist stb.
Szerk.: Illetve a profilban be lehet állítani a frissítési időközt, de nekem szép folyamatos 150ms-mal.
-
D@ny7
aktív tag
Sziasztok.
ASUS Transformer Book-ok közül melyik gép az amelyik elfogadható?
Az elvárásaim:
- min 4GB RAM legyen benne
- 128 GB SSD vagy cserélhető legyen (legrosszabb esetben 64 GB SSD/eMMCa rendszernek + HDD) -
Orlin
addikt
Asus K50 LX!A ventilátor témához!A hangos azt ,hogy értitek?Nyugalmi állapotban is pörgeti?
Vagy amikor valamit csináltok akkor hangos?Mert akkor nekem is pörög,de egyáltalán nem zavaróan hangos,amúgy meg alig mukkan meg.Pont minap el is felejtettem,hogy be van kapcsolva mert a képernyő nem ment rajta,annyira csendben volt.
Érdekes,hogy típuson belül is ekkora a szórás.Mert nálam ezzel minden okés az Nvidia videó kártya meg csinált érdekes dolgokat. -
csiben1
tag
Hi!
Az ebay-es akkumulátorokról mi az általános vélemény? Konkrétan EZT a típust néztem ki. Gondolom ez után gyártott. Ezek miben gyengébbek a gyáritól, vagy egyáltalán lenne e hátránya egy gyárival szemben?
Előre is köszi a segítséget! -
karakaitamas
csendes tag
Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy ASUS X555UJ XO049D szériához vannak-e win 8.1 driverek.
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Asus G550jk laptopomnak az utóbbi időben jelentősen visszaesett a grafikai teljesítménye. Mivel tudnám ellenőrizni, hogy ez oprendszer (win 8.1), driver, vagy hardver gond-e?
-
szupersanyi
aktív tag
válasz
szaboi6512 #26244 üzenetére
En most feljebb vittem egy kicsit a hatart es kiprobalom igy. Az rosszat tesz a gepnek, ha tul keson kapcsolnak be a ventilatorok, vagy csak hangos lesz a gep?
-
Gergosz2
veterán
válasz
szupersanyi #26240 üzenetére
vagy az XML fájlt írod át, vagy amikor a típust választod ki a neve mellett ott lesz, hogy Edit. [link]
-
Gergosz2
veterán
válasz
szupersanyi #26236 üzenetére
Röviden:
letöltöd, bemásolod, progi elindít, géptípus kiválaszt majd engedélyezed. -
Gergosz2
veterán
válasz
buresz8 #26232 üzenetére
+ (#26233) szupersanyi
notebook fan control-t próbáljátok meg, ott be lehet állítani mikor kezdjen el pörögni. Most próbáltam N550JK-n, amin program alapból 75°C-ot állít be kritikus hőmérsékletnek. Ez azt jelenti, hogy 70°C-ig meg sem szólal a venti, áll, 5 °C-os hiszterézis van benne.
Most néztem meg, le van szedve az alja, és tényleg addig egy helyben áll. Elfelejtettem, hogy felraktam a progit és nem értettem, hogy miért túráztatja a rendszer ennyire hűtőventiket, előtte nem tette, szépen hűtött folyamatosan. Hát ez volt a baj
De sajnos a ti gépeteknél ez a venti búgás típushiba sajnos, elég sok tulajnak volt már vele gondja amit meg is osztottak velünk. Valaki szervizbe is vitte, de ott sem sokat tudnak rajta javítani. A fent említett progival legalább el lehet érni, hogy ne visítson egész végig.
-
buresz8
tag
Sziasztok.
Van egy ASUS K501 notebookom, de a két ventilátora nagyon hangos. Ez mitől lehet? Akkor is nagyon pörögnek, ha minden 40°C alatt van, szóval még az sem lehet hogy túl melegedne. -
-
HoaryFox
őstag
A processzor leterheltségét legegyszerűbben a Feladatkezelőből meg tudod nézni.
A másodikra meg talán annyit tudok mondani, hogy nem biztos, hogy ugyanazzal a procival van mérve az a játék, mint neked. Pl. én G56JR gépemet is mindig a fullos i7-tel mérték, seholsem volt az én gépemben lévő proci. Szerintem itt a bibi. -
Gergosz2
veterán
Lehet, hogy a kifújás már nem volt elég, valami kosz ment a venti tengelyére ami miatt nem tud rendesen pörögni. Láttam olyat is, hogy meglazult a tengely és azért kezdett el visítani a venti. Ehhez persze a melegedés is társult ami magával hozta a teljesítmény csökkenését is.
Először én azt próbálnám meg, hogy egy kis szilikon olajat nyomnék a tengelyre, ez sokszor segíteni szokott. (Ha kifejezetten nincs otthon ilyened, a villanyborotvákhoz szoktak adni egy kis üvegben)
Ha ez sem segít, akkor jöhet egy venti csere, amit ha magad csinálsz elég olcsón megúszhatod: [link]
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
Adott egy Asus X550JK. (bár ez a probléma szempontjából valószínűleg lényegtelen)
A probléma, hogy ha normál módban nézem pl. a videát, akkor akadozik, szaggat, stb, de amint kiteszem teljes képernyőre, megszűnik a hiba. Ez nyilván adobe flash player hiba, mert amikor eltávolítottam és a böngésző "saját" bővítményét használta, akkor nem volt gond. Viszont ez a megoldás azért nem jó, mert vannak olyan oldalak,amiket nem tud megjeleníteni.
Találkozott már valaki ilyen problémával, és ha igen, mi a megoldás?
Üdv: Zoli
-
sas_k
újonc
Sziasztok!
Van egy Asus X54C típusú gépem ami az utóbbi időszakban eléggé hangosan búgott ezért ki lett fújatva a ventilátora és ezzel a probléma meg is szűnt, de ezután a gép belassult illetve a hang recseg, szaggat, akadozik és szinte lehetetlen videot nézni mert szaggat és lerontja a képminőséget vagy játékot elindítani.
Mi lehet a probléma?
Válaszokat előre is köszi -
TheProb
veterán
Találkozott már valaki azzal, hogy geforce experience azt írja az összes játékra, hogy nem lehetséges az optimalizálás?
-
mrhitoshi
veterán
Akkor gondolom ez jó lesz: [link]
Bár kicsit sokallom az árát, de a többi is ilyen árban van. Holnap be is szerzem, mert most már nagyon bosszant, hogy a laptopban van egy marha erős CPU, egy viszonylag gyors GPU és dög lassú bizonyos szituációkban. Kell egy SSD bele.
Köszönöm a segítséget!
-
Peterson_
addikt
válasz
mrhitoshi #26216 üzenetére
Szia!
Előszöris a HDD caddyt kell beszerezned, amit az optikai meghajtó helyére tudsz tenni, és az ODD előlapját rá tudod pattintani, ezzel kvázi kívülről láthatatlan lesz a beavatkozás.Másodszor, az SSD-t mindenképp a HDD helyére kell tenned, a winyó menjen a Caddybe.
-
mrhitoshi
veterán
Üdv! Van egy Asus G56 Notebook-om, és bővíteni szeretném egy SSD-vel. Mivel csak egy háttértárat tud befogadni ezért arra gondoltam, hogy a DVD olvasót kihasználatlanság miatt kiveszem. Kérdésem az lenne, hogy ha annak a helyére akarom betenni vagy az SSD-t vagy a HDD-t, akkor milyen kiegészítő elemet kell az SSD mellé meg beszereznem ? Mert gondolom simán az olvasó helyére nem tudom egyiket se beszerelni.
-
TheProb
veterán
Na végre elkészült a gépem, elvileg hnap hozza a futár. Kb kicseréltek rajta mindent amit kértem, holnap meglátjuk:
"LCD cover és bezel, jobb és baloldali zsanér, billentyűzet modul és bottom case cserélve, hűtés tisztítva, újrapasztázva, Asus final teszt-ok"
Remélem a hdd caddy-met nem lopták ki belőle...
Vagy ha cserélték a házat akkor átpakolták az újba...
-
szobbal
csendes tag
válasz
Titmouse09 #26213 üzenetére
Igen ezeket megtaláltam
Még én se jöttem rá pontosan hogy és mit használ. Húzni nem merem így is melegszik. Nem egy erőmű a gép a proci miatt De hát ez van
1-2 játék megy az elég. Mondjuk a GTA5 pont nem
amit kipróbálnék. Sajnos játszhatatlan. néha nem rajzol semmit csak vagyok a vak világban
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
szobbal #26211 üzenetére
Az AMD CCC-ben keress olyat, hogy váltható grafikus rendszer alkalmazás beállításai, vagy valami ehhez hasonló. Itt be tudod állítani, hogy mit mivel futtasson (nagy teljesítményű, vagy energiatakarékos).
Nemrég felraktam a Crimson drivert, ott pedig játékoknál be lehet állítani profilokat: (nekem 8650G és 8670M van)
8650G+8670M vagy
8670M vagy
8670M overdirve.Ezek bekapcsolt dual graphics mellett vannak. Nem tudom ezek lennének-e akkor is, ha kikapcsolom, azt még nem próbáltam.
-
HoaryFox
őstag
válasz
szupersanyi #26201 üzenetére
1. milyen proci van benne? lehet valami feleslegen leterheli ->melegedik -> hangosodik a hűtés
2. nem véletlen az IGP-vel futtatod? Jobb klikk a futtatandó játékra és ott ki tudod választani melyik GPU-ról fusson. -
szobbal
csendes tag
válasz
samu126 #26199 üzenetére
Szia. Ha a leírást elolvastad akkor tudod már mi a szitu
nem egy leányálom! a Kingston oldalán [link] laptopod szerint ki tudod választani a ramot. Nagy valószínűséggel dualba fog működni
nekem A6-5350 procis csak 2 magos érezhető a javulás. De gondolom az A10 jobban fog hasítani
Sok fény kell, ügyes kéz és tökéletesen illeszkedő csavarhúzó. A legszebb öröm az volt mikor kiderült hogy a 2 különböző márkájú ram dualban fut. valószínűleg az órajelük teljesen egyforma. Edigital-ban tűnt a legolcsóbbak.
-
Orlin
addikt
válasz
Gergosz2 #26204 üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés!Ha igazából nincs problémám vele akkor is frissítsem?Vagy,ha működik ne piszkáljam?
Csak általában ,ha van lehetőség mindenből a legfrissebb driver/szoftver van a gépemen.Tehát várható,hogy az Asus rábólint és egyszer magától is települ.Vagy itt kell kicsit "trükközni"? -
Gergosz2
veterán
Note: These software drivers are generic versions and can be used for general purposes. However, computer original equipment manufacturers (OEMs) may have altered the features, incorporated customizations, or made other changes to the software or software packaging they provide. To avoid any potential installation incompatibilities on your OEM system, Intel recommends that you check with your OEM and use the software provided by your system manufacturer. Intel and the computer's original equipment manufacturer (OEM) may not provide technical support for some or all issues that could arise from the usage of this generic version of software drivers.
Röviden: A laptop gyártó dönti el, hogy a gyárit vagy csak sajátot enged telepíteni a gépre.
Ettől függetlenül fel lehet rakni : [link]
-
szupersanyi
aktív tag
A második gondomhoz egy kis kiegészítés: A ram nem lehet probléma, mert az alap mellé még rakattam 8 gb-ot. És a proci sem lehet ennyire gyenge, mert az asztali gépemben egy hasonló erősségű AMD van, de azon 80 fps-el fut a játék.
-
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy új Asus K501LX DM045D-m. Felraktam rá a Win 10-et és letöltöttem minden frissítést vga-hoz, procihoz, stb. Két gondom van vele.
1. Hangos a laptop. Azt olvastam vásárlás előtt, hogy ez egyáltalán nem hangos, és mégis hangosabb az előző teljesen átlagos, kb. 100k-s laptopomnál is. Ezzel mit csináljak?
2. Néztem notebookcheck-en a 950m-es vga-t, ami ebben is van. Ott azt írták, hogy a FIFA 16 maxon, full hd-ban 80 fps-el elfut ezen. Nekem pedig 30 fps-t tud és néha be is akad. Mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Robogó, kismotor
- Google Pixel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Eredeti játékok OFF topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged