Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
batai15 #131599 üzenetére
Tesztfotókat nem csináltam még, mivel neonfényes környezetben vagyok, így ez annyira nem mérvadó. Este majd ha hazaérek csinálok pár képet.
Ramkezelés, ha rájövök, hogy hol tudom nézni a szabad memóriát, megnézem.
Persze Nálam ez sem mérvadó, mert lényegében csak egy email (exhange) kliens fut a háttérben, semmi más.
-
batai15
félisten
-
válasz
batai15 #131592 üzenetére
Igen, arra, köszönöm.
Ahogy hallottam/láttam mindenből van mindenféle, kicsit kínai-s káosz van a xiaominál.
Kicsit "ismertebb" névben gondolkodva sorrendben a P8 Lite / P9 Lite és Honor 6x és P10 Lite ami alternatíva lehetne? Vagy a P8 már öregecske? Azt tudom, hogy a 6x elég könnyen sérül, de egyébként az is egész korrektnek tűnik. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
batai15 #131587 üzenetére
A sebesség rendben van szerintem. Összhatásra kicsit dinamikusabban "mozog" mint a touchwiz. Viszont az alkalmazás telepítéskor kicsit meg-megakad.
A használat, maga az egész Flyme használata számomra kicsit fura. De mondjuk aki már használt Lenovo telót, annak szerintem nem lesz gondja vele. A gesztusok furák, amit említettem is korábban, de összességében szerintem szokható lesz a későbbiekben.
Mint említettem, ugye nem 24/7 telónak jött, így nem teljes mértékben mérvadó.
-
batai15
félisten
válasz
hackeeeee #131593 üzenetére
Nem kell szakmai szemmel nézni, én azt mondom az átlag user aki meg nem ért hozzá ugyan annyira fontos hogy véleményt formálnjon mint a kocka ,mert az éremnek is két oldala van. Én sem kizárólag csak a specifikációt nézem meg a hardvert. Nincs azzal se bajom ha valami gyengébb de például jó a felülete ,vagy csak szimplán jó használni.
Látod sokkal erősebb telefonom van, mégis agyalok egy meizun. -
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #131572 üzenetére
Mai viszonylatban ez egy halva született termék, de mondhatni csoda (hogy működik esetleg).
-
Sziasztok!
Kollégáknak keresnék dual sim telefonokat ismét ~50-100k körül ársávban, itthoni, számlaképes beszerzéssel. Több variációt is kéne adnom, hogy legyen miből szemezgetniük. Játék nem lesz, sok telefonál, internetezés és vidéki utak viszont igen, így a B20 előny lenne. Belépőnek én a Redmi 4A Pro-t gondoltam, elégséges hardver az alapokhoz. Egyel feljebb a nagyobb akksi miatt a Redmi 3S-t, de egyébként ~ ugyanat. Afelett az egyik mi Note-ot a nagyobb kijelző miatt (öregebb kollégák), a sort bezárva pedig a Honor 8-ast, ha valaki korrektebb fotókat is akar készíteni.
Esetleg még egy Meizu M5, de jó lenne, ha ~ egy gyártótól jönne mindenkinek, hogy ne kelljen 20 felé szakadnom legalább ebben, ha olyan eltérések vannak az UIk között. Xiaomiból a 60-100k-s sávban van valami jó, amit kihagytam?
-
batai15
félisten
válasz
hackeeeee #131586 üzenetére
pedig eddig pont azt írták aki próbálta hogy nagyon jó ez fajta vezérlés.
Sebességre , ram kezelésre és a flyme-re vagyok kíváncsi.ja és a képek minőségére.
Igazából arra vagyok kíváncsi hogy a snapi 430-as redmivel tud e pariba lenni, ill van a flymenak idegesítő nyavajája, mert igazából ha azt nézzük a mostani galaxyk, a tavalyiak meg pláne gyengébbek, de mégis egészen használhatóak.
Viszont nem akarom magam tökön szúrni a flymeval, csak akkor ha biztos vagyok benne hogy jó lesz nekem -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dhampir #131581 üzenetére
Utalást nem látok sehol, hogy lenne, vagyis se menüpont, se semmi, de nem is szoktam keresni, mert a Samsung-nál megszoktam, hogy nincs.
A kezelőfelület Nekem nagyon fura. A teló nagyon könnyű, vékony, párszor már ki is pottyant a kezemből itt az asztal felett. Gyors, szedi a lábát, ez köszönhető valszeg főként az "alacsony" felbontásnak.
Ez a "menügomb hiány" engem is irritál egy kicsit, de majd megszokom. Plusz ezt a rendszer a lenovo-nál sem tudtam megszokni, így kicsit fura ez, hogy mindent pakol ki, nincs külön app drawer.
Elsőre sikerült mindent beállítani.
-
GIJoe
addikt
-
UHHH
őstag
1 gigás Zopóval / Blackview A5-tel még lehet kavarni GOND nélkül, de 512 megás vasat ne vegyetek mert felkötitek magatokat.
-
RVR400
veterán
válasz
GIJoe #131577 üzenetére
Ez most komoly?
Ne érts félre, de ez a teló az, ami kb. semmire sem jó. Okostelefonnak használhatatlan, kinyitósnak érthetetlen a droidossága, ha csak telefonozni akar, akkor végképp keserves lesz már a névjegyzék használta, és a tárcsázó lassúsága. Ha nem is akar mobilnetet rá, de kell az okos mivolta, akkor szép dolog a wifi, ami gyakorlatilag arra lesz jó, hogy amikor bekapcsolod, akkor percekig használhatatlan lesz a teló, mert egyből keresi a frissítéseket, és szinkronizálgat.
Én meg szoktam kímélni magam attól, hogy ilyen készülék beszerzésében bármilyen módon asszisztáljak, szerintem Neked is ki kellene maradnod belőle. Persz értem én, hogy pofás a külső, de ugye tudjuk, hogy műszaki dolgot nem szín vagy kinézet alapján célszerű választani, pláne, ha nem csak nézegetni akarjuk.
-
-
GIJoe
addikt
Tudom hogy már volt a készülékről szó ( Lenovo A588T), és csak 2G fog üzemelni, de akinek szánom ez nem fogja zavarni,arról kérnék megerősítést, hogy a 2G beszéd 100% működni fog e...
(esetleg ha jobb beszerzési forrástippje van vkinek, azt megköszönöm!) -
-
nyisziati
veterán
válasz
svgyula #131571 üzenetére
Ráférne egy kis upgradelés arra az ismerősi körre...
(#131572) aytukabozs:"Nagyon kiváncsi lennék mit művel fél giga ram egy duplán futó messenger facebook páros alatt
"
Hajjaj, tudnék mesélni, volt ilyen telóm. A legtöbb szabad hely olyan 200 mega volt, a fácsé egyedül is elég volt, hogy felzabálja... -
hackeeeee
Jómunkásember
Megérkezett a Meizu M5.
Kicsit fura elsőre a kezelőfelület, de majd megszokom. Bár nem fogom annyira masszívan nyomkodni, szal ez nem gond.
Ami feltűnt, hogy nincsenek Google szolgáltatások, google alkalmazások Sem play, se semmi... Ez normális?
Update: Rájöttem!
Most töltöm az update-et hozzá. Felfrissítem, aztán elkezdem belakni.
-
aytukabozs
addikt
Ezt linkelte Beg is feletted, de a tiny is meg a doogee is azt irja hogy négymagos...
viszont ha igaz alatta a fél giga ram, akkor legyártottak egy konténer levélnehezéket.
Különösen vicces ez a dupla fiókkezelés mint kiemelt megvásárlási érv mellett.
Nagyon kiváncsi lennék mit művel fél giga ram egy duplán futó messenger facebook páros alatt
-
svgyula
addikt
válasz
b0bcat #131567 üzenetére
Szia! Azért én ismerek jópár 1bit-es embert akinek !ez! a mostani telefonjához képest "csúcsmodell" lenne! Az sem számít ha 1-2 perc mire betölt egy alkalmazás, hiszen úgyis bezárja mert nem ért hozzá!
A B20 ha mondod neki azt hiszi egy új madár infulenza
A GPS nem probléma mert a kocsmából ismeri a haza vezető utat részegen is
kamera sem gond hiszen ilyen sötét embert nem fog meg a "film" és ezt el is hiszi! De ennyi pínzé rá lehet beszélni arra, hogy kő neked egy ilyen telefon!
Aztán abba kell belegondolni, hogy hány ilyen bantunégerwinetujang él a földön
Ezek mind potenciális vevők!
-
b0bcat
addikt
válasz
aytukabozs #131564 üzenetére
"de minek szedne ilyet elő valaki 2017-ben?"
Há' me' jobban passzol a két mag a fél giga RAM-hoz.
-
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #131564 üzenetére
Hivatalos oldalon mondjuk nem találtam, de tessék van ilyen. 2015-ös, szóval annyira nem is régi. Együtt jött az MT6580-al, ezért írtam hogy a kistestvére. 2 magos A7-es, Mali 400mp1-es.
Elnevezésben nem hiszem, hogy problémás lenne, tudásban kb egyezik az általad írt 6572-vel, még alá is számozták, de kb azonos a tudásuk. Értelme mondjuk nem tudom mi volt rá 2 évre gyakorlatilag ugyan azt kiadni, talán olcsóbb elállítási költség, kisebb gyártási csíkszélességen. Elnevezése inkább a 6580-ból ered, együtt jelentek meg ez pedig a "kistesó", persze kérdés mi értelme volt a születésének. -
viktorhu
veterán
válasz
RVR400 #131553 üzenetére
Sajnos az oukitel is elment ebbe az irányba - valószínűleg a harmadik világban elég kereslet van ilyenekre.
Ezzel együtt a doogeeval még csak jó tapasztalatom volt, az x5 pro és az x5 max pro is nagyon jól sikerült a maga árkategóriájában, szóval minimáltelefonnak mindenképpen őket választanám elsőnek.
-
aytukabozs
addikt
válasz
b0bcat #131561 üzenetére
hát az lenne logikus, a 6572 népszerű soc volt annó (nagyász jiayu f1 pl.
),
lehet akár annak valami 'aktualizált' lol változata,
de minek szedne ilyet elő valaki 2017-ben?a pakliban végülis az is benne van hogy elírás a doogee oldalán...
(a 657X kétmagos, ezek meg kvadnak írják)
na majd kiderül. -
viktorhu
veterán
-
beg
veterán
válasz
aytukabozs #131557 üzenetére
[link]
Friss ropogós dual core 2015-ből -
b0bcat
addikt
válasz
Butított MT6580 nem lehet, mert annál semmi nincs lejjebb...
Update: olyan infót találtam róla, hogy kétmagos.
-
Ájvé
veterán
válasz
6580 kistestvére, úgy tűnik van még lejjebb.
-
RVR400
veterán
válasz
Én nem akarom megtudni.
Először még pislogtam is nagyot, hogy 6750-nel ennyiért van teló. Aztán jöttem rá, hogy 4G nincs, így valami nem jó, és akkor jöttem rá, hogy ez most pont ugyanaz az átszabás, mint a 6752 mellett a 6572, szerintem nem véletlen ez a számozás...
-
Primary92
senior tag
Tudna ajánlani valaki legalább egy QC 3.0 képes porttal rendelkező töltőt, amin van legalább 4 portja összesen?
Ezt néztem, de itt valahol csak QC 2.0-t emleget. -
RVR400
veterán
válasz
nyisziati #131529 üzenetére
Alapvetően az ötlet jó, de szerintem mindenkinek jobb lenne, ha a Doogee "márkanév" megszűnne.
(#131552) batai15: Használtat csak közvetlen ismerőstől vagy családtagtól, ha ismeri az ember a teló előéletét, minden egyéb esetben hazárdjáték, még 3 hónap gari mellett is.
-
batai15
félisten
-
batai15
félisten
válasz
Dhampir #131540 üzenetére
Hát még épp ez az hogy sehol. akárhogy is nézem ,de a kenzot még nem tudom lecserélni, igaz hogy 5.5 meg hátul van az fp, de ha azt akarom hogy 5 collban ne legyen rosszabb telefonom olyan egyszerűen nem létezik, olyan árban amit szánok(kenzo használt ára meg némi pótlás)
Egyenlőre redmi 4-en gondolkozom ha lesz 3/32gb hely
valamint ha találnék mi4c-t szintén ebben a kiszerelésben de ritka mint a fehér holló
plusz, akkuba viszont erős vissza lépés lenne, meg ugye fp- miatt is, bár lehet nélküle is élni, de ezért nem szeretném elhagyni csak végső esetbenSzóval megy a malom még, kíváncsi vagyok a mi6-ra is, bár az is igaz hogy a flagship xiaomik árában , azért ithol is lenne már alternatíva nekem.
Szóval elég nehéz helyzetben vagyok azt hiszem .
Kínaiból, meg úgy döntöttem csak xiaomi, stable miui, közösség , custom romok miatt . -
nyisziati
veterán
válasz
RVR400 #131542 üzenetére
Háááát... Két éve tarolt volna.
Ezen az áron főleg.De ezek a nevek... Hafury... Umax...
Már nem tudják, hogyan lopkodják össze. Az "Umax" talán az Umi Max-ból jön.
Valaki írhatna már erre egy szkriptet, hogy a következő pár évben ne erre menjen el az összes kreativitásuk, hanem a lényegi részekre is maradjon ötlet. -
iMaverick
addikt
-
Primary92
senior tag
Akit érdekel az AGM X1, az kérdezzen, szabadidőmtől függően válaszolok.
-
RVR400
veterán
Soha vissza nem térő akícilyó csak erős idegzetűeknek:
Hafury Umax 70 USD-ért.
-
-
-
drr
őstag
Sziasztok!
Redmi Note 2-ről szeretnék váltani másik készülékre.
Amit szeretnék:
- bírja tovább az aksi (a RN2-ben katasztrófa)
- 3GB RAM, a tárhely legalább 16GB, de ha több az se baj
- Lehetőleg Snapdragon proci, ami energiatakarékosabb, mint az MTK-s társai de ha lehetséges a Helio X10-es teljesítményét hozza
- jó szoftveres támogatottság (hivatalos vagy közösségi)
- legalább olyan kamera, mit a RN2-ben
- nem baj, ha 5', de max 5,5
- legyen strapabíró, minőségi kialakítása (nem survivor készülékre gondolok, hanem mondjuk fém ház, GG, stb)
- az ár max 160$Ezen kritériumokat szem előtt tartva mi a legjobb vétel?
A válaszokat előre is köszönöm! -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
feltamadas #131525 üzenetére
Úgy emlékszem beszétünk már itt róla és az a x821 volt.
-
feltamadas
tag
Sziasztok!
vélemény erről Le Max 2 X829
több helyen olvastam hogy az új rom tudja B20 at és már van rádió is benne. -
citkar
addikt
válasz
b0bcat #131517 üzenetére
A memóriakezelést a beálíltások/fejlesztői lehetőségek alatt.
Van lehetőség arra, hogy törölje a tevékenységeket, amint elhagyod, ezt én erősnek érzem, kipróbáltam, de nem élek vele (valaki állandóan üres asztalt szeretne, hogy pakolhasson rá, na neki ez kánaán). A Memória optimalizálást alacsonyra állítottam. A háttér-folyamatot is korlátozhatod, ami nekem normál korlátozásra van állítva, de beállíthatod, hogy 1-2-3-4 folyamat futhasson.
A háttérben futó alkalmazásoknál ha felhúzód kilövöd, ha pedig le, akkor zárolod és nem lövi le a rendszer.Egy éve próbálkoztam többféle beállítással, hozzáértőbbek tanácsára és nekem így lett megfelelő, de kinek mi az igénye, ki hogy állítja be, feltételezem más beállítással lesz elégedett. Nem mondom, hogy tökéletes, de 3 GB-ból 1 GB körül vagy afölött szokott szabad lenni.
-
citkar
addikt
válasz
monti0222w #131515 üzenetére
Értem én, csak azért írtam mert sokszor panaszkodnak a rossz memóriakezelésre. Amit sokan azért írnak, mert nem tudják, hogy igény szerint változtatható ez a RAM kezelés, mennyire akarjon a rendszer fenntartani sok szabad memóriát, illetve legyen-e applikáció, amit ne lőhessen ki automatikusan.
-
monti0222w
addikt
válasz
citkar #131507 üzenetére
Nem vita forrásnak írtam csak összehasonlítás végett dobtam be a Miui-t, mivel kérdés volt mennyire jó a ram kezelés a Flyme-nak. Nem a Miui ellen vagyok, sőt, elvagyok vele is, az asszonynak egy RN4 van, gondolhatod ha rossz lenne nem vennék neki ilyen telefont.
RVR400: Meizu M1 Note 2GB-s és ott se volt semmi probléma, nem a 4GB-s Pro 6-ból indultam ki.
-
borat26
aktív tag
Üdv!
Tervezek vásárolni dual sim-es telefont 150000Ft költségkeretig.
Használat elsősorban Gps, napi szintű netezés, sok telefonálás és azért legyen jó kamerája. Akku bírjon másfél napot. Méretben 5-5,2" fölé azért nem mennék és jó lenne az akadás mentes üzemmenet.
Mik az ajánlott készülékeke ebben az ársávban?
-
RVR400
veterán
válasz
citkar #131507 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen MIUI-s telót használt előtte, de a Meizu-jában 4 GB RAM van, még szerencse, hogy marad belőle üresen...
Másrészt alapból a 3GB-ból a RN3P esetében "a legendásan szar memóriakezelés mellett" is marad 1.4-1.9 GB üresen, így nem is értem az összehasonlítást sem, mivel bárminek elég a maradék RAM. -
citkar
addikt
válasz
monti0222w #131497 üzenetére
MIUI alatt állítható, hogy mennyire optimálisan, agresszíven kezelje a RAM-ot, hogy hamar ürítse a memóriát és több szabad legyen, ugyanakkor egyes alkalmazasokat beallithatsz fixnek, hogy ne zárja be. Szerintem jól állítható, csak sokan nem tudnak róla.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
törölt tag
Lemaradtál? Nem az én telómról volt szó. #131494-495 -ből indult a szál. Az én telóm ahhoz képest, hogy noname, meglepően jól bánik a RAM -mal. Egyáltalán nem használok semmilyen hókuszpókuszt, és mindíg van szabad RAM -om. Két éve fut rajta ez a ROM. Nem volt újrarakás, meg FR, meg egyéb gyorsító "csodatrükk". Teszi a dolgát, nem szokott belassulni, és a böngészőt is sokáig megtartja, akár több nyitott lappal is.
-
törölt tag
Ez nem passzol. Itt most az OS alap RAM igényéről volt szó. Az OS nem tárolhat előre a RAM -ban olyan felhasználói folyamatot, amiről nem is tudja, hogy indítani szeretném. Annyit tehet, hogy takarékosan bánik a RAM -mal azért, hogy bármit indítok, azonnal legyen hozzá elegendő szabad RAM.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 4
- OLED TV topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G8 - i5-1145G7 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI +Intel Core i7-12700K 3.6GHz+ajándék hozzá vizhütés
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest