- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz
battag #132793 üzenetére
A harmadik mondatodat nem tudom értelmezni.
A csúcs sony-k kamerájáról meg épp azt olvastam hogy generációk óta gagyi, annak ellenére hogy az ugyanolyan kamera modullal szerelt más gyártók tudnak vele jó képeket is előállítani. Persze ha a jó kép szinonímája neked pl. a tarka, és hiszel a gyári demóképeknek akkor hajrá (volt már olyan, hogy benne felejtették a gyári sample képben a dslr exif infóját)
-
citkar
addikt
válasz
battag #132791 üzenetére
A Nubia nem alsó kategória. Kamera tekintetében a Samsung és a Huawei a legjobbak talán, a többi utánuk jön, többek közt a Nubia.
Ha az elérhető legjobb kamera kell mobil fronton akkor Samsung, Huawei (nem tudom az új OP5 milyen, talán még az), ha kis kompromisszumot tudsz kötni, akkor jön szóba más nagy gyártók zászlóshajója (Xiaomi, Meizu, Sony stb.), ezek közt van a Nubia is.(#132796) Ájvé : lehet az is a Samsunggal és a Huawei-jel együtt említendő valóban, azt pont nem figyeltem.
-
válasz
battag #132791 üzenetére
A Nubia sosem volt B kategória, csak idehaza nem ismert.
A ZTE két felsőkategóriás sorozata a Nubia és az Axon.
Ha pedig már itt tartunk, az Axon 7-re is vethetsz egy pillantást (a rádió ebből is hiányzik, de ezt a legkönnyebb orvosolni, mivel sok az online rádió, és még gyenge netkapcsolattal is jól működnek).Egyébként a Honor 8 szerintem az egyik legjobb választás (netrádióval).
-
battag
aktív tag
-
battag
aktív tag
válasz
Carline #132790 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a tippeket!
Néztem a Mate 8-at és 9-et, de ezek nekem már túlzottan nagyok, ráadásul rádió sincs benne. (amúgy fel nem foghatom, hogy a rádiót miért kezdték kisprórolni a gyártók)
Nubia? Hallottam, olvastam már róla, de meg nem sértve senkit nekem egyelőre B kategóriásnak tűnik, nem hizsem, hogy tudná hozni egy Huawei vagy egy Samsung kamera képességeit.
A OnePlus 5 kameráról ITT olvastam egy hosszabb tesztet, nem volt túl meggyőző, pl nincs benne OIS, ami azért rossz fényviszonyok miatt kellene.Lehet, hogy a végén P9 lesz vagy Honor 8, úgy tűnik az FM rádióról le kell mondjak. Ha jól tudom a Honor 9-ben illetve a P10-ben már nincs jack kimenet sem...
-
Carline
őstag
válasz
battag #132784 üzenetére
Én Redmi Note3 SE-ről váltottam kétkártyás Huawei Mate 8-ra.
Nekem nagyon bejött ez a telefon. Aktív dual simes teló, 4000-es akkuval, NFC, nagyon szép IPS-NEO FHD kijelzővel GG4, 3/32GB, Kirin 950 Soc (Antu ~90k) és a fényképezője köröket ver az elődjére.
Csak a mérete elég nagy, kb mint a Nexus 6P volt. 6" vékony kávás és kb 4,6mm-el szélesebb mint a Note3 SE. -
-
citkar
addikt
válasz
battag #132784 üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hol írták, hogy a OnePlus5 nem csinál elég jó képeket?
Így átfutva a kívánságaidat a B20 miatt nem ajánlanám most amit én használok, de egyebekben lehet megfelelne, nézz utána: Nubia Z17 mini. A kamerát én kevésbé tudom jól megítélni, szerintem az OP5 jobbat csinál ennél, de más árkategória, viszont elég jókat írtak erről is, illetve ha ezen múlna, feltölthetek párat majd, hogy megnézhesd, továbbá van jack dugó, van FM radio, 4GB RAM alatt nem kapható, egyelőre kevés ROM van rá, de ha az előző Z11 mini S-t nézve, ott már van több, de hatalmas közösség biztos nem lesz mögötte...ja igen, ujjlenyomatolvasója is van.
Hozzáteszem a fekete-arany kivitel miatt vettem meg, engem ezzel győzött meg
Ha egyébként van pénz (a Z17 mini 300, a Z17 bő 600 USD nagyságrendileg) meglesheted a Nubia Z17-t, nagyobb, drágább, komolyabb minden tekintetben és B20-t is kezel, sőt FM radio is van benne leírás szerint.
-
Somatom
veterán
válasz
battag #132784 üzenetére
Nagyon jó képeket csak cserélhető objektíves géppel tudsz készíteni. Tehát olyan teló kell, ami ezt tudja. Manapság már ez sem lehetetlen. Moto DSLR Mod.
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Androidos dual SIM telót keresek az alábbi paraméterekkel és prioritási sorrenddel:
MUST HAVE
- nagyon jó kamera (nem a megapixelek számítanak, hanem, hogy tényleg jó képeket készítsen. Januárban született a fiam, nem járkálhatok állandóan DSLR-re, szeretném, ha nem maradnánk egy-egy jó minőségű kép nélkül amiatt, mert a mobil nem fókuszál, vagy homályos a kép a fényviszonyok miatt stb.)
- 3,5 jack + FM rádió -> mert a mobilnetes rádió zabálja az aksit és netkeretet, 2G-vel pedig szaggat
- min 3 GB RAM, min 32 GB ROM, min SD 625-nek megfelelő CPU, min Full HD felbontás
- min 3000 mAh -> a lényeg, hogy a két napos üzemidő elérhető legyen
- max 5,5 col (max 7,5 cm széles) -> nagyobb telefont nem tudok egyszerűen kényelmesen kézben tartani.
- ujjlenyomat-olvasó -> lehetőleg elől
- B20Nice-to-have
- NFC
- több, jobb ROM/RAM/CPU/Üzemidő
- nomális garanciális feltételek (bolti gari kizárva)Jelenleg egy Xiaomi Redmi Note 3 SE-t használok, amit az alábbiak miatt szeretnék leváltani:
- egy nagy folton elsárgult a kijelző. Még garis, de honnan akasszak le két másik telefont arra négy hétre, amíg szervizelik? Ráadásul hiába házhozszállítással kértem, nem küldenek a telefonért futárt, nekem kellene bevinni, beküldeni, szuper... Egy korábbi Xiaomi-val is volt ugyanilyen kijelzőhibám máskor is.
- a gyári ROM-mal egy csomó gondom volt, részletek itt, a Custom ROM-olás pedig bár nagyon izgi, de már vannak fontosabb dolgok is az életemben.
- a fényképezőgép gagyi, legalábbis szerintem. Ha melléteszek egy Honor 8-as vagy Huawei Px-es telóval készült képet, sírni tudnék, és akkor még nem is iPhone-ról vagy Galaxy-ról beszéltünk.Amiket nézet:
- Huawei P9, P10, Honor 8 -> nincs benne FM rádió
- Samsung Galaxy S7 -> nincs FM rádió, nincs rendes garis két SIM-es
- OnePlus 5 -> nincs FM rádió, a kamerája nem a legjobb állítólag, nagyon várom a mobilarenás tesztet
- LG G6 -> nincs FM rádió, nincs rendes garis dual SIM-esA fentiekből láthatjátok, hogy nem elsősorban az ár a kérdés (br. 180.000), hanem, hogy tényleg mindent tudjon és NAGYON JÓ kamerája legyen. A jobb mint az átlag nem elég.
A "B" kategóriás kínai márkákban és a szürkeimportos, bolti garis telefonokban nem bízok.
Köszönök minden tippet!
-
DEGU83
tag
Sziasztok! Már régen néztem fel az oldalra Maze Blade készüléket rendelt már be valaki? Elég jónak tűnik!
-
fo_di
őstag
válasz
pècsimunkás #132781 üzenetére
igen, láttam
van egyáltalán qhd ebben az ársávban? vagy hol lehet qhdt találni már? (pl láttam, hogy a galaxy s7 dual sim is kb 5-600 eur volt, amikor lehetett kapni, de elég esélytelen szerezni) -
fo_di
őstag
válasz
WOT-H-A-C #132775 üzenetére
van egyáltalán dash charge akkupakk? mert már egész megszoktam, hogy van egy quickcharge-os akkum, amit vész esetén 20 percre felteszek és elég
egyébként 1+5 tényleg nem tűnik feltétlen rossznak, bár a 1+ frissítési hajlandóságában nem bízok sokat a 2-veltörténtek óta (1 évig elhúzzák a frissítést, aztán végül inkább le is mondják az egész supportot)
-
fo_di
őstag
-
fo_di
őstag
sziasztok,
gondolkodok mostani telefonom (moto x style) leváltásán, és ha már így áll a dolog, akkor dual simes nem lenne rossz, így a második telefont is offolhatom a táskából
amit kéne tudnia:
- dual sim (lehetőleg dual active)
- qhd kijelző (ezt már egészen megszoktam a moton)
- teljesítményben ne legyen rosszabb a motonál (snapdragon 808 és 3 giga ram van benne), de ne melegedjen annyira (20 perc játék után kifejezetten süt...)
- eus 4g lte frekvenciákat támogassa
- legyen rá frissítés még egy jó darabig (ha elég aktív a community, az is jó lehet, de gyári előnyösebb lenne), android o alap lenne
- egy ujjlenyomatolvasó nem ártana még bele
- quickcharge-képes legyenkeretként kb 500 eurónyi pénzt költenék rá mindennel együtt, és nem feltétlen ragaszkodok a kínai rendeléshez, de nem is zárkózok el előle, ha a garancia vállalható
van bármi olyan, ami beférhet ebbe a keretbe? talán az axon 7-et láttam, hogy máshol ajánlják váltásra, de kiváncsi vagyok a véleményekre
(xiaomikkal kicsit pl bizonyalan vagyok, mert korábban a mi2s-emre mindenki panaszkodott, hogy alig hallanak telefonálás közben, mert mintha víz alól beszélnék)
köszi
-
Ájvé
veterán
válasz
xylevi #132767 üzenetére
Redmi 4X 45-ért van eustockon, az 5"-os és 3/32-es S435-el.
ans1980:
Bocs nem láttam hogy EU raktáras. Viszont eustocknál 1 év Wayteq garanciát kapsz (ők itthon a forgalmazók), egyénként Szlovák cég magyar érdekeltséggel (áfa miatt gondolom).
Igen elég sok telefon van, azonos néven és néha eltérő tudással. Qualcomm szerintem jobb választás, S625 jól sikerült, szinte mindenre elég, tényleg hardcore játékos vagy akkor nem, de akkor már MT6797 is kevés lesz.
Elöttem írt spemall is jó, itthon lehet szervizelni és két év garanciát kapsz ha jól tudom. -
ans1980
tag
A tinydeal-el is eu raktár, de ez az eustock is szimpatikus. Ők magyarországról kűldik? Egyébként nézegetem ezeket a xiaomikat, kicsit nem túl bő a termékkinálat?
Nem birok kiigazodni a sok hasonló tipus között
Akkor azt mondod a Qualcommos lenne a jobb választás üzemidő szempontjából? Csak a prociban lehet különbség a Pro és a sima note 4 között? Igazából játszani soha nem fog rajt szerintem
Esetleg valamelyik másik xiaomi ebben az árkategóriában lehet valamelyiknek jobb a karerája?
-
jmuranyi
tag
válasz
[KgP].Robot #132760 üzenetére
Esetleg egy HOMTOM HT17 PRO?
Ha már céges telefon, ebben van ujjlenyomat olvasó... -
Ájvé
veterán
válasz
ans1980 #132762 üzenetére
Erre még rájön az áfa is. EU raktárast keress ha nem akarsz áfát fizetni.
Mellesleg biztos MT6797-es kell? B20-at se tudja (ha esetleg lényeges) és a Qualcommos ugyan gyengébb hardveresen, de cserébe sokkal jobb üzemidőben. Kamera is lehet jobb benne, bár erre nem esküdnék.
Innen megkapod 53-ért normális garanciával. Ha kevés a tárhely ugyan itt van 65-ért 4/64-es változat is. -
smithsys
aktív tag
válasz
xylevi #132764 üzenetére
Redmi 4A, Meizu M5.
Nézd meg itt! -
xylevi
tag
sziasztok!
kezdi megadni magat a Doogee X5 Pro-m, ideje lenne lecserelni...mi most a bestbuy dual sim? olvasgatok itt visszafele par 100 hozzaszolast, de gondoltam rakerdezek...orulnek ha 5 colosnal kisebb lenne, de ez mar csak alom kategoria ilyen arfekvesben ha jol sejtem...tehat kamera nem kell profi legyen, de hasznalhato 1-2 fotora, 5 col max, ha mar valtok, legalabb 3 giga ram...30-40 ezret gondoltam, ennel tobbet nem koltenek ra...Doogee-nal is volt tobb kompromisszum, siman tudtam vele elni, GPS-t hasznalom, tarhely legyen legalabb 16 giga...ja es ami fontos, lehet hasznalt is, tehat tavalyi, tavalyelotti, nem kell a legujabb...
vernee thor-ra gondoltam, hasznaltan eleg jo vetelek vannak, csak a jack szeriahiba miatt odzkodom picit, ritkan kell, de akkor nagyon...de meghallgatok mas javaslatot is, gondolom ti kepben vagytok
koszi elore is!
-
-
ans1980
tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnénk új telefont. Kinéztük ezt: Xiaomi redmi note 4 pro
Innét: [link]
Ezzel mellé tudunk lőni? A kamera minősége az egyik legfontosabb dolog (tudtok ajánlani hasonló árban jobb kamerával?) Ezeknél a xiaomiknál már nincs olyan hogy frissítés után kínai lesz? -
trebrona
nagyúr
válasz
[KgP].Robot #132760 üzenetére
Én sem ismerem, de egyébként is csak preorder. Redmi 3 mindenképp jobb választás szvsz, valóban lehet már 25k körül kapni akár patika állapotút is.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm akar venni egy AllCall Rio csodát. Sosem hallottam még róla. Le is akartam beszélni de gondoltam előtte megkérdezlek titeket. Van-e valakinek infója erről a telóról?
20-25k-s kategóriában van esetleg más alternatíva? Céges telefonnak kéne. Használt is szóba jöhet. Én egy Xiaomi Redmi 3-ra gondoltam. HA-n lehet találni 25 körül.
Bármilyen javaslatot meghallgatok!! -
hevizms
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a ragasztós ötleteket,segitséget
Mivel nem nagyon találtam itthoni hirdetőt erre a B6000 ragasztóra,így szétnéztem az Ebayen és az Alin.
Látom van B7000 is.
Vélemény? Nagyobb szám jobb ragasztó vagy sem,
A másik ami még izgat hogy ez milyen állagú ragasztó?Nagyon folyós? -
válasz
DarknessHope #132754 üzenetére
Azért nincs ilyen telefon (note 5 dual nagy akkuval Kzoom optikával víz és ütésállóan), mert ez már olyan rétegigény, hogy egy készülék fél-egymillió forintba kerülne, vagy kézzel gyártanák le.
Viszont ha tényleg akarsz ilyet, lehet rendelni Kínából ilyen készüléket egyedi gyártással, csak fizesd meg az árát.
De a 150-200k az távol van a valóstól... -
Cyborg
őstag
válasz
Rawulf #132753 üzenetére
Pontosan így csináltam én is, ahogy Te, szakszerűen, de nem érdekes.
Továbbra is elhiszem, hogy jó a kétoldalú ragasztó, nem kételkedem benne, és nem akartam vitát generálni, volt ami nekem is sikerült vele, de volt , ami meg nem, és ezért leírtam, hogy szerintem a B6000 sokkal jobb, azzal mindig minden összejött eddig. -
DarknessHope
senior tag
válasz
Somatom #132744 üzenetére
nos ez a dula simet v még többet tesz lehetővé... note-ból végülis létezik duál... csak ára sok. ami nekem kellett volna az hogy egy pl Blackview BV8000pro hoz lenne note stylus. tehát nem a duál sim hiánya az igazi probléma. a note dual esetében már víz és ütésállóságról le kell mondanom és cserébe drága... ez a cucc bár érdekes, nem oldja ezt meg.. max vehetek itthon szintén drága note-ot és dualosíthatom amivel még drágább lesz.
sajnos továbbra sincs nekem való telefon peedig jó kameráról már lemondtam. annyi mindnet gyártanak miért nincs egy note 5 dual nagy akkuval Kzoom optikával víz és ütésállóan? ezért még fizetnék is 150-200ezret. nah ennyit az álmokról
-
Rawulf
őstag
válasz
Cyborg #132752 üzenetére
Nekem addig volt ilyen gondom, amíg a tisztítás végén nem használtam egy külön tisztító-folyadékot, illetve nem vártam meg, hogy meg is száradjon, mielőtt a csíkokat felraktam.
A másik gond meg, hogy először minden csíkot fel kell tenni úgy, hogy a másik oldalról még nem húzod le róluk a papírt.
Aztán egyszerre kell leszedni az összes papírt és frissiben rátenni a kijelzőt... sosem esett le utána, még melegedésre sem. -
Cyborg
őstag
válasz
Rawulf #132751 üzenetére
Én próbáltam a feketét is, a 3mm-est, tényleg erősnek tűnik,de rajtam nem segített sajnos. Agyon ragasztottam vele mindent, de nem jött össze, hozzáteszem, a telefon is a melegedős fajta, lehet, hogy az is közre játszott, meg az akksi púposodás se általános jelenség. A B6000-nél a hátlapot dobta le a telóról, a kétoldalú megoldásnál a kijelzőt☺
...de ez csak egy tapasztalat, egy szervízes majd jobban megmondja. -
Rawulf
őstag
válasz
hevizms #132749 üzenetére
Elég sok féle-fajta ragasztó létezik már. Például a valódi strapatelefonok esetén teljesen más ragasztóanyagokat (is) használnak.
Egyébként ha szépen letisztítod a felületeket és normális kétoldalú ragasztócsíkot tudsz kapni, akkor elég a kétoldalú megoldás is, amire eredetileg te is gondoltál.
Például annó két félét kaptam Kínából tableteket javításához a gyártótól. Az egyik átlátszó volt és az tényleg eléggé gyengén tartottam meg az érintőkijelzőt és az történt, amit Cyborg is írt. Viszont egy fekete kétoldalú csík (ami szélesebb volt eredetileg, de szépen kivágtam belőle kisebb csíkokat), már sokkal jobb volt.
Egyébként telefonoknál többször találkoztam már olyannal, hogy gyárilag kevesebb csíkot tettek körbe, mint amire az ember számítana. Ilyenkor ha látsz plusz helyeket, akkor jó eséllyel jobban körbe tudod "csíkoztatni", mint a gyár. -
Somatom
veterán
válasz
DarknessHope #132743 üzenetére
-
DarknessHope
senior tag
válasz
Somatom #132741 üzenetére
nos a hasonlóan jelenleg azt takarta hogy azonos v rokon technológia ami lehetővé tette az egyedi vékony tollat. és nem a bumszlit. ezáltal a prezícebb kezelést rajzolás stb. sejtetem hogy nem csak én nem találok ilyet, de Kínában annyi minden van gondoltam hátha mégis létezik ilyen öszvér. még a note 4 v 5 duál külföldi rendelés plusz kiterjesztett nagy akksis hátlap lehetne megoldás. akkor csak strapabíróságot buknám. de árban horror sajnos még külföldről is egy Note dual.
-
Somatom
veterán
válasz
DarknessHope #132740 üzenetére
Jelen esetben a "hasonlóan" elég tág fogalom. A Note -ba nem csak beledugtak egy tollat, hanem egy speciális érzékelő réteg is van hozzá a kijelzőben. Tudomásom szerint ez semmilyen más készülékben nincs.
-
DarknessHope
senior tag
Sziasztok.
az lenne a kérdésem van e olyan készülék ami a Samsung Note szériához hasonlóan saját vékony tollal rendelkezik, de dual sim és ha lehet nagy aksis, strapa min IP67?
a másik hogy ha nagy aksis strapatelefont vásárolók tud e valaki olyan helyet ahol kapható hozzá kellően vastag övre fűzhető tok? mert a legtöbb 1cm. nél vastagabb telefont nem fogad. előre is köszönöm a választ.
-
Somatom
veterán
válasz
nyisziati #132735 üzenetére
Hidd el, hogy nem légből kapott dolgokra alapozok. Az a MiBoxos megoldás teljesen más. Közvetlen, vezetékes képkimenetet, HDMI támogatás nélkül, egyetlen módon tudnék rá elképzelni. Ha USB-C - Gigabit Ethernet adapterrel lenne közvetlenül összekötve a teló, a box -szal. De, ahogy a HDMI, úgy az ethernet kapcsolat is kernel, és OS szintű támogatást igényel, ami tudtommal nincs a Xiaomikban. Az én telómban sincs, de egy "spéci" firmware -rel megoldható. Talán, a Xiaomin is, csakhogy az enyémnél az ilyen egyedi kiegészítő firmware -ek használata gyárilag támogatott. Közvetlen HDMI kimenetet is használtam már, még anno, az SGS 2 -n. Király lett volna, ha a vas bírta volna az asztali módot, és a rendszerkép nem 800x480 -ban ment volna ki. Azóta a telók felnőttek a feladathoz, csak közben a gyártók elhagyták a HDMI out lehetőségét. Jelenleg a Samu S8 -hoz készült DEX dokkoló tud hasonlót.
-
nyisziati
veterán
válasz
Somatom #132734 üzenetére
Na látod.
Pont ma beszéltünk erről egy másik fórumon, hogy valaki HDMI-n keresztül szeretné rákötni a tévéjére a Redmi Note 3-asát.
A válasz: egy 10 dolláros MiBoxon keresztül pikk-pakk megoldható.
Lehet, hogy ezt a sok kitet kb. két év múlva csak "Moto Zopóroller"-nek fogod hívni...
De lehet, nem is kell hozzá két év. -
Somatom
veterán
Először screen mirroringot szeretnék HDMI -n. Ha nem jön össze, akkor jöhet a zetor.
-
mcwolf79
veterán
Erről a Vernee telókról mi a vélemény?
180 USD-t megérne az új Vernee Mars Pro?
Specifikációk alapján jónak tünik. -
Somatom
veterán
válasz
nyisziati #132730 üzenetére
Viccelsz? Most költöttem egy kalap pénzt újabb LEGO darabokra, és tűkön ülve várom, hogy mit tudok majd kirakni belőlük!
Saomival nem lehet ilyet jácccani. Még az MTK -ról is lemondtam emiatt, pedig, ha most MTK -s telóm lenne, akkor nem szopnék most azzal, amivel ezen a Snapison (átállítódott modem freki miatt, csak 4G van az 1 -es sloton). -
Somatom
veterán
válasz
erh75 #132728 üzenetére
Egy gyári SGS6 -é, valamint az autós töltőé, de csak 12 Volton. 24 Volton (kamionban) megint dobálta. Később az USB portom is odalett (ezt nem tartom hibának, tényleg sokat kapott), úgyhogy azt is cseréltettem. Ezután jött elő az a jelenség, hogy OTG funkció után, újraindításig nem volt töltés. Na, ez volt az utolsó csepp a pohárban. Végülis 2,5 éves volt, úgyhogy megérett a cserére. Most az utódjával Zopok.
-
erh75
tag
Találkozott már valaki olyannal , hogy a telefon miután rádugom a töltőre, nem tölt folyamatosan, vagy akár egyáltalán nem ? próbáltam már másik kábellel is, egyszer csak megjavul, aztán legközelebb meg újra jelentkezik a probléma, úgyhogy biztosan a telefonnal van valami, egyébként Zopo Hero 1 van szó.
-
osztszoroz
aktív tag
válasz
Viktor0610 #132720 üzenetére
Igen.
-
válasz
osztszoroz #132718 üzenetére
Phabletet keresel.
-
Somatom
veterán
válasz
osztszoroz #132718 üzenetére
Csajos gondolataid vannak:
nem a méret a lényeg, hanem az, hogy jó nagy legyen!
Egyébként megértelek, én is tepsifan vagyok. Az 5,5" nálam is kompromisszum volt. -
Somatom
veterán
válasz
osztszoroz #132716 üzenetére
5,5"?
-
osztszoroz
aktív tag
üdv mindenkinek!
6" körüli dual simes telót keresek dedikált sd kártya -slottal,vállalható kamerával.Mate9-cel szemezgetek,de sajnos hybrid dual simes. -
szürke
tag
Köszönet mindenkinek a segítségért!
Redmi 4X megrendelve.
-
citkar
addikt
válasz
WOT-H-A-C #132683 üzenetére
Pár napja használom, kicsit többet tudok mondani róla.
Webshopos ROM-mal érkezett, ami kicsit problémás volt, de némi segítséggel sikerült egy gyárit feltenni.
Működött is rendben, elég csili-vili volt, saját markettel, egyéb dolgaival, de Google appokat sehogy sikerült rajta működésre bírni. Kaptam bőven segítséget, de sem csomagokban telepítő, sem megfelelő sorrendben a saját droidomnak megfelelő nem működött. A saját marketjéből is hiába próbáltam letölteni, nem működött.Kaptam egy másik (talán indiai) ROM-t, ami fapadosabbnak tűnt, egyszerűbb és kevesebb ikonnal, illetve widgettel indított (a kínainál valami csili-vili képeket váltogató widget szerű dolgot el sem tudtam távolítani). Viszont ez az utóbbi ROM alapból tartalmaz Google appokat, magyar nyelvet is (bár elég sok az angol szó benne) és stabilan működik. Pár dolgot hiányolok belőle, mint a gombok hosszan nyomva tartva milyen funkciót jelentsenek (a szélső gombok működése felcserélhető). Gondoltam a saját Nubia ROM-jához valamiféle saját marketben témákat lehet böngészni (ami talán a kínaiban volt), ebben nincs, a feloldó képernyőt is próbáltam megváltoztatni, de eddig csak a hátterét sikerült. Nem tudom létezik-e a saját launcheréhez téma ajánló app, vagy weboldal, de hát másképp ez változtatható.
A készülék anyaga jó, sőt nagyon jónak mondható. A felső és alsó káva lehetne keskenyebb, de tudtam, hogy kissé nagyobb lesz az előzőnél, még belefér.
Telefonon nem jeleztek problémát, hogy ne hallanának, WiFi nem tűnik gyengének, ahol eddig tudtam használni most is tudom (bár nem feszegetem a határokat).
Waze jól navigált, offline-t még nem próbáltam.
Akkuideje jónak tűnik, de nem használok nagyon akkuzabáló dolgokat.
A SoC teljesítménye nem túl acélos (652-est vettem), bár a ROM akadás nélkül használható, a programjaim is folyékonyan futnak, de egy játékkal szoktam játszani, ami alapból elég lassan indul el, de az előző 808-as Sanpihoz képest ez sokkal több idő ezen a telón. A játék maga gond nélkül fut.Egy két képet csináltam, de a kamerát kevésbé tudom értékelni, nekem már a régi is elég jó volt. A saját kamera appjában elég sok beállítási lehetőség van, sokkal több, mint az átlagban (gyári kamera applikációban ilyet még nem láttam).
Ha nagy az érdeklődés feltöltök párat valahova.
Ha valakit még érdekel bármi is, szívesen válaszolok. -
golyós
addikt
Sziasztok!
Kamerás topik nincsen?
Lassan váltanék de a kinézett utód Mate9 dual nem túl meggyőző kamra téren, még a Nova is jobb képeket csinál fele annyiért.
Samu S széri sajna nagyon drága.
Dual sim kellene, min 3/32 gb
jó kamera
nagy aksi
Xiaomit nagyon szeretem, váltanék is a Note4-re de a kamera nem jó.( nem kell, hogy meggyözzön senki, másfél éve van meg as Note3 Pro, iszonyat mennyiségű fotót készítettem, kültéren, nagy fényben jó, egyébként beltérben sz.r, video botrány. -
Somatom
veterán
válasz
jmuranyi #132709 üzenetére
Attól függ, hogy mihez akarsz nagyobb sebességet. Nekem az a tapasztalatom, hogy FTP, SMB átvitelnél az egy szál a szűk keresztmetszet. Nagyobb átviteli sebességet csak webszerverrel sikerült elérnem, mert annál kliens oldalon (letöltésvezérlőkben) beállítható több párhuzamos szál.
-
zozó72
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy UMI eMax okostelefont, Android KitKat 4.4 van rajta. Minden megfelelt a mobilon az elvárásaimnak.
Egyetlen problémám van vele: bár OTG-s az USB csatlakozója, nem olvas (üresnek lát) olyan pendrive-okat, amiket az Android 4.2-essel rendelkező tabletem remekül ír és olvas.
Mit kellene beállítanom rajta, hogy írja/olvassa a pendrive-okat?
Várom a segítséget!
Üdvözlettel:
Zozó72
-
jmuranyi
tag
Ami mind a két telefonban kissé halovány, és nekem számít,
az a wifi modul.
Mindkettő N-es, a Note 4-es tudja a duál band-ot, a 4X
specifikációjában ezt nem látom. Egyikben sincs MIMO.Használatban ez azt jelenti, hogy 2,4GHz-en 72 Mbps lesz
az elméleti sebesség a routerig - mind a két telefonnak -
ami ténylegesen kb ennek a harmada, negyede.A Note 4 tudja az 5GHz-et is, vagyis 150 Mbps-en fog
tudni felcsatlakozni, ha a router is olyan.
Lakótelepi környezetben azért ez hasznos...Böngészéshez, skype, stb szvsz elég mind a kettő,
média fájlok wifi-s másolásánál várok egy kicsit...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest