- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
superTibcsi
aktív tag
Sziasztok!
ttorent programnál be lehet állítani, hogy a letöltött torrentet a tablethez csatlakoztatott merevlemezre mentse?
Köszi.
-
dokee78
félisten
A titánium tud olyat,hogy amelyik alkalmazás az SD kártyán volt azt oda állítja vissza?
-
artiny
őstag
Melyik a legjobb ebook olvaso progi (pdf,txt,doc,..) ami képes arra,hogy ha megnyitom ujra a file.t akkor folytathassam onnand ahol abbahagytam?
-
air
nagyúr
válasz
werszomjas #48151 üzenetére
A legtöbb navi app tud koordináták alapján navigálni. De amire te akarod használni arra nem alkalmas se telefon, se autós, se túra GPS. Hívj földmérőt!
-
Apuka12
csendes tag
válasz
werszomjas #48151 üzenetére
Röhögnöm kell, hogy ezt egy telefonnal akarod megoldani. A földmérők néhány cm-es pontossággal dolgoznak a telod meg +- 10 méterrel.
-
Misua
senior tag
-
kutyman
aktív tag
Üdv! Mx player-ben hogy tudom beállítani, hogy a camera felvételek időrendben legyenek. Tehát a legújabb felvétel legyen legelől.
-
Misua
senior tag
Üdv! Ha play.google.com-n én hibámból 2 szer fizettem ki egy alkalmazást, akkor van e lehetőség a második (duplicatum) tranzi árát visszaigényelni? Esetleg egy link...mert nem találtam semmit...
-
Deck
titán
Van rá mód, hogy amiket felraktam program kijelöljem és rom újrarakás után visszatelepítsem egy kattintással? De, playről telepítse vissza az adott programokat.
-
Deck
titán
Jelenleg mindig megy a wifim, hogy ha whatsappon írnak akkor jelezzen. Nincs rá mód, hogy a wifi meghatározott időközönként kapcsolódjon mondjuk fél óránként, majd rá 1percre kikapcsoljon?
-
soundsthu
csendes tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e olyan androidos, vagy PC-s alkalmazás, ami lehetővé teszi a telefonon lévő kamera használatát, miközben a számítógépet használom.
Webkameraként szeretném használni a telefont.Köszi a választ,
előre is,
üdv!
-
petipetya
nagyúr
Off, de nem tudom hol kérdezhetném meg. Egy Huawei G300 hátlapjának belső részén van egy gyári matrica, amely elvileg segít a hőelvezetésben. Ilyen kellene egy havernak más telefonhoz, de nem tudom milyen néven keressek rá ebayen. Szerintetek?
-
-
air
nagyúr
válasz
wayne1 #48273 üzenetére
Abból adódik a különbség, hogy a programok nem azonos sűrűséggel rögzítik a track pontjait. Az igazság valahol a kettő között lehet. Ha felraksz egy 3. progit is, nagy valószínűséggel egy 3. értéket fog mutatni.
Jobb fajta túra GPS-ekben be lehet állítanii, hogy megtett út vagy eltelt idő alapján és milyen sűrűséggel rögzítse a trackpontokat. Talán ezek a legpontosabb ilyen típusú eszközök. Kontrollnak én ilyet használnék. -
air
nagyúr
válasz
Cartman023 #48274 üzenetére
Ez nem programhiba, hanem a GPS pontatlanságából adódik.
-
Cartman023
aktív tag
-
wayne1
senior tag
Sziasztok.
Egy gyors kérdésem lenne. Próbálgatom mostanában a Sports Trackert és a Runtastic-ot. Viszont van egy kis eltérés a megtett távolság mérése között.
A Sport tracker szerint 4,68 km a Runtastic szerint ugyanaz az útvonal 4,72 km.
Egy másik esetben pedig a Sport tracker 6,21 km-t mutat a Runtastic pedig 6,39 km-ert.
Vajon melyik lehet a pontosabb? Hosszabb távnál láthatóan nagyobb lesz majd az eltérés, de vajon melyik lehet a pontosabb? -
Deck
titán
A telefonkönyvben mindenkihez hozzá rendeltem a saját képét, amit remekül mutat is. De ha újra rakom a telefont akkor ezeknek a képeknek a minősége rosszabb, kicsit homályos. Nem tudjátok miért? És mit lehetne tenni, hogy jók legyenek?
-
klayton#1
tag
Sziasztok,
létezik olyan app, amellyel hatékonyan lehet edzőtermi futásokat monitorozni? Nyilván ilyenkor GPS kizárt, mondjuk gyorsulásérzékelős lépésszámlálóra, vagy valami hasonlóra gondoltam, az ismertebb ilyen jellegű programok (pl. Endomondo) tudtommal csak kinti edzésekhez jók (ill. talán kézi bevitel van). Szeretnék elkezdeni rendszeresen edzeni, és jó lenne, ha látnám, hogyan állok napról-napra.előre is köszönöm a válaszokat!
-
dokee78
félisten
Forsquarezik valaki?
Hogyan lehet beállítani,hogy ne külön keljen bekapcsolni a Facebbokra Postolást,hanem autómatán postolja? -
válasz
atillaahun #48264 üzenetére
Írtam a Tasker saját fórumába...
-
ktamas55
tag
ZOPO ZP200 as androidra keresek olyan programot, amivel a telefont tudom szinkronizálni a PC-vel. Jelenleg a Myphone Explorert próbálom használni, de nem akar együttműködni a telefonnal. A lényeges nekem csak a névjegyek szinkronizálása lenne.
(nem szeretném sem a felhő sem a google kínálta lehetőségeket használni)
Köszönöm, ha tudnátok alkalmazást(okat) ajánlani. -
atillaahun
veterán
válasz
Oldman2 #48263 üzenetére
Hát igen a komolyabb feladatokba én is belebukok, érhető ha valaki pár apróság megoldásához sokallja a befektetett energiát, ami a kiismeréséhez szükséges. Nekem már megtérült azzal a 10-20 profillal, amit pár hónap alatt legyártottam magamnak vele, és azóta is nagy megelégedésemre használok. Sőt most a legutóbbi verzióval már elméletileg önálló programokat is lehet majd gyártani. Gondolom arról van szó, hogy egy komolyabb profil feltelepíthető lesz magában is, és majd futhat Tasker nélkül. Ha egyszer sikerült stabilizálni erre a fos LG-re a CM-et, szerintem beleásom majd magam ebbe a programgyártásba, számomra nagyon érdekes hangzik.
-
válasz
atillaahun #48261 üzenetére
andras: köszi a tippet, megnézem
atillaahun: köszi neked is. A Tasker saját fórumát már megtaláltam, de már az 1-2 onnan letölthető "szkript/xml" példák értelmezése/aktiválása is problémát okozott.
Gondolom több értelme van arra a topikra írnom ezzel kapcsolatosan, de ahogy látom többen is hasonló módon vélekednek (pilótavizsgás?) a Taskerről.
-
atillaahun
veterán
válasz
Oldman2 #48259 üzenetére
Szerintem a Tasker (saját téma) se bonyolultabb mint a lLama, én is arra váltottam róla. Ráadásul még magyarul is tud, meg szerintem korrektebb a leírása, tippjei.
Más hasonló tudású programról nem nagyon tudok. Mit nem sikerül egyébként beállítani, amit akarsz a Tasker-rel? -
Tudnátok nekem egy a Llama - Location Profiles apphoz hasonló, jól működő, nem pilótavizsgás (Tasker) progit ajánlani?
Hosszú idő óta a Llama a (meg is vásárolt) kedvencem, de a 4.x-es Androidok megjelenése óta állandó problémám, hogy a kapcsolgatott hangprofilokból "eltűnnek" a beállított hangok és gondolom emiatt állandóan "néma" a telefon.
-
TRob1
veterán
válasz
SG3rg0 #48252 üzenetére
Nem lesz gyorsabb, az tuti. A belső mem mindig gyorsabb mint egy akármilyen memkari (sőt, a cl10es kártya telefonban legtöbb esetben még lassabb is mint pl egy cl6os - az már megint más kérdés, hogy sokszor elenyésző a különbség... de sokan tévednek mikor azt hiszik hogy ha cl10, akkor az tuti a jobb)
(#48251) DS39:
Becenevem: Man, a Szuper
-
SG3rg0
őstag
Miért jó az, hogy az appokat a memkártyára át tudom helyezni?
-
csongi
veterán
Képernyő feloldásnál ki lehet valahogy kacsolni az,t hogy ne rezegjen a telefon?
-
ddekany
veterán
válasz
bepken #48227 üzenetére
Elég sok telefon közt költöztettem már címjegyzéket (mert én vagyok a családban kocka, mindenki más kb. informatikai analfabéta) és ez szinte mindig olyan volt, hogy átlagember aki nem harcedzett IT területen, nem sűrűn oldja meg, van, hogy egy gyártón belül sem. Kavarás Outlook-al, VCF-ekkel (ami ált. névjegyenként egy keletkezik, de van hogy nem), CSV-kkel... kavarás keresztnév VS családnévvel (hungarikum...), elcsesződő ékezetekkel... volt már minden. Egyszerűen nem érdekli a cégeket ez a rész, ami furcsa, mert szerintem ez az átlagembert elriasztja az új készülék vásárlásától. A Google Contacts ezért csodás, de... ott görgetnek akadályt az egyszeri ember elé, mikor oda átpakolná a telefonkönyvedet. Ráadásul nem sokan tudják, hogy mi ez az egész, meg hogy ilyet lehet... honnan tudnák? A Google fiókot ugyan eléggé követeli a telefon, csak épp attól még nem tölti fel a telefonszámokat, hogy van fiókod... nincs is rá parancs, hogy tegye át őket oda! Exportáljál... jaj, de egy fájlba... stb.
Bénák, na.
De a csúcs, ahogy ezt T-Mobilnál intézik. Általában kiírják a SIM-re ha nem volt ott eleve (ha nem fér rá, akkor lazán "hát sajnos nem mind fért rá"), és átteszik a SIM-et az új készülékbe, aztán viszlát paraszt, ott a telefonod. Vajon 2012-ben sem tudják még, hogy ezzel eldobnak minden mezőt egyetlen telefonszám kivételével, és lecsonkolják a hosszabb neveket? (Múltkor ismerősnek e mellé még véletlenül leformázták az SD kártyáját is, úgyhogy a régi fotói elvesztek... Ezt is én közöltem vele, hogy azért nem találja őket.)
Jah... olyan is volt családban, hogy átrakták a SIM-et, és furcsa ";"-vel teli trutyi lett a névjegyzékből. Azaz, még ez sem garantált hogy működik, holott azt hittem az SIM-es formátum ha még buta is, legalább fix. Hát a valóságban nem...
-
TRob1
veterán
válasz
csongi #48238 üzenetére
Olvasnivaló, hátha segít a döntésben:
Auto Task Killer - Kell ez nekünk vagy sem?
Tippek, trükkök, tévhitek: A Task Killer
Miért bánjunk óvatosan az Android-os task killer appokkal... -
csongi
veterán
Heti rendszerességgel mentettem a telefonszámokat,mert egy csomó adat volt ami gyorsabb könnyebb volt begépelni pc-n mint a telefonba. egyszer én is szívtam emiatt
Régen használtam, akkor elfogadható volt, azért kérdeztem mert lehet 2,3,4-nél már nincs is igazán értelme. -
TRob1
veterán
válasz
Narxis #48235 üzenetére
Persze az is igaz hogy eddig csak a Playen terjedő fertőzött alkalmazásokról olvastam (nem is egyszer), ezen kívül egyről sem.
Sőt, vmi olyan is volt anno hogy google törölt egy alkalmazást a telefonokról!!! mert szintén fertőzött volt 8nem kell ide szinkronizáció hogy lássa amit akar
)
(#48236) csongi:
Sose járj úgy mint pl. sokak mellett Én is, hogy elhagyod a telefonod és mentésed meg csak x hónappal azelőtti volt.(Akkor még nem droidom volt, manapság ez ugye már nem fenyeget hogy bukom a kontaktjaim)
Taskkiller: Sztem (meg sokak szerint) felesleges, de vannak akik használnak. Mindenesetre ha használsz, ne auto killre állítsd...
-
csongi
veterán
Ez sikeresen megtörtént. Minden névjegy exportálva és google fiók sem kellett hozzá
Melyik taskillert érdemes használni, ha egyáltalán érdemes? -
Narxis
nagyúr
válasz
Sterilzona #48234 üzenetére
Ha csak Google Play-ről töltesz le appokat akkor nem kell.
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok
kell androidra valami vírusírtó alkalmazás ? érdemes ? ér valamit ? vagy csak eszi a ramot ?
ha igen, melyik lehet a legjobb ? -
DS39
nagyúr
hát akkor csak engem szoptatott a Samu Champ, arról váltottam androidosra.
mindenesetre most már a google fiókomban a contactjaim így nem kell paráznom a telefonváltáskor, és tuti hogy a következő is androidos lesz.
(az engem meg nem különösebben foglalkoztat hogy mit hol tud rólam a google, annyi és annyi helyen kiadja az adatait egy ember net nélkül is, hogy ez már csak hab a tortán.) -
TRob1
veterán
Jaaa, az már más.
De mondjuk az nem is hiányzik, mert általában egynél többet nem is kell beimportálni (rosszabb esetben 2-3at, de ugye az sem tart semeddig) vagy van aki az összes kontaktot egyesével külön-külön csv-be menti?
Én anno egyszer beimportáltam az összes névjegyem egyszerre egy vcf-ből, azóta is jól vannak.
Aztán nemrég asszonyét is helyrepofoztuk ugyanígy...szerk: nekem régi telefon is egybe mentett (samu is, se is) Azt nem tudtam hogy van olyan telefon ami minden egyes kontaktot külön fájlba ment. De akkor ott a hiba, nem a google-nál, mert lehet hogy ezt ők sem tudják.
(Amúgy ilyenkor kell bt-n átküldeni, vagy bowdennel pc-re kötni és vmi progival menteni)
-
DS39
nagyúr
félreérted, több csv-t vagy vcf-et nem tud egyszerre importálni csak egyesével a google címtár.
szerk:
régi telefonok nem egy db adatbázis fájlba mentettek ki, hanem minden névjegyet külön-külön fájlba, ez az amit a google elfelejtett, mert különben tettek volna be több fájl kijelölést.egyébként most próbáltam ki egy egyesített vcf-t importálni, a google címtárba mi látszott? egy névhez rendelte az összes kontaktom számát
-
DS39
nagyúr
válasz
ncc1701 #48226 üzenetére
először is vgyurinak köszönöm, valóban így megoldható a dolog (hogy erre én miért nem gondoltam?)
a régi telefonom egyenként mentette ki a contactokat külön fájlokba, gondoltam akkor hogy ez így milyen király, majd gmailbe beimportálom, de nincs olyan funkció hogy több elem kiválasztása. ami azért nevetséges. most egy átlag felhasználó hol fogja parancsorból ezt megoldani hogy egy fájl legyen belőle?
csongi: igen, ismeri.
-
csongi
veterán
A VCF-et ismeri az android ugye? Mert van lehetőség abban is menteni a névjegyeket.
-
bepken
veterán
épp ezért már nagyon régen a fejembe van az a gondolat, hogy vajon egy Google kaliberű vállaltnál, ahol nyilván nem kispályás fejlesztők ülnek, ahol annyi minden új dolog születik, igényes stílusban megoldva...miért okoz gondot az olyan funkciók beágyazása, melyeket már 15-20 évvel ezelőtt is használtak az akkori rendszerekben? ezek alap dolgok, tényleg már már matuzsálem korú mobilkészülékek tudják az "összes kijelöl + másolás" trükköt!
de itt van pl: a google play...annyi kis apróság van, amivel sokkal de sokkal használhatóbbá lehetne tenni, és nem hiszem, hogy pont a Google emberein fogna ki pl egy olyan funkció beágyazása, mint az "android alkalmazásaim" lista szerkesztése vagy hasonlók...működik a restore, nagyon király meg minden...csak kicsit idegesítő, hogy nem lehet szerkeszteni, hogy melyik program volt hasznos számomra és melyik nem...vagy az ilyen apróságok tényleg átláthatatlanul bonyolult dolgok? netalántán csak nekem hiányoznak?
-
Klaymen
tag
A megvásárolt appokat a vásárlás után át lehet valahogy vinni másik fiókba, vagy az örökre a vásárláskori fiókhoz tartozik?
-
Viper26
nagyúr
HW gyorsítás nekem csak a BS-ben működik, így az marad.
-
csongi
veterán
Istenem, hagyjuk már ezt a xart. Tudom mi az internet tudom mitől fosztom meg magam stb stb. Ezt nem szeretném feltolni a netre. Aki ezt nem tudja megemészteni az mennyen az off topicba és ott megbeszélhetjük a miérteket.A kérdésem elhangzott, erre pár választ kaptam a többi meg csak cinikus majdnem sértegető hangnemű véleményezés volt. Ezeket ha jól emlékszem nem kértem. Úgy hogy zárjuk már ezt le. Ha valaki továbbra is ezen csámcsog szívesen elbeszélgetek vele privátban.
Offolást befejeztem. És ha van kedve egy adminnak nyugodtan takaríthatja ezeket a nem ide való hsz-ket. -
ddekany
veterán
"De komolyan - valaki tényleg meg van győződve arról ha nem szinkronizálja a kontaktjait akkor azok adatai sehol nincsenek meg a neten"
Melyik adatai? A telefonkönyvedből kiderül, hogy te kikkel vagy kapcsolatba, sőt, akár hogy kik fontosak neked (csillagozottak). Ugyan ezt megteszi még sok felhasználó, elég izgalmas kapcsolati hálót kap a Google (ha két ember telefonszáma megvan egymásnak pl., valószínűleg több közük van egymáshoz, stb). Hogy ez érdekel-e vagy sem, az más kérdés, de ez nem u.a. az információ, mint simán ez illetők telefonszáma.
Amúgy amit mindig furcsálltam, hogy a Google egyáltalán nem ösztönzi az embert arra, hogy pakolja át a telefonkönyvét hozzá. Amikor más platformról térsz át vagy butafonról, és beimportálod a CSV vagy VCF-ből a telefonkönyvet, hiába állítod be a Sync-et, azokat a számokat nem fogja szinkronizálni, mert a típusuk más ("telefonmemória" vagy ilyesmi). Ez mondjuk érthető, mert balhé lenne, ha szó nélkül átrakná a Google Contactsba. De nincs rá semmi egyszerű parancs, hogy tegye át! Biztos majd átlagos felhasználó exportálással, meg CSV feltöltéssel fog/mert küzdeni... Ráadásul simán azt lehet hinni, miután beállítottad a szinkronizálást, hogy már mentve vannak a számaid "a felhőbe", de közbe persze nem, mert a típusuk nem olyan.
Amúgy nem megbízhatóbb ("szabványosabb") VCF-et export/importálni ha más platformról térsz át? Csak mert CSV-t mondatok.
-
-
kilozsul
aktív tag
-
válasz
csongi #48190 üzenetére
A XXI sz.-ban itt tart a mobilkommunikáció, teljesen mindegy, hogy melyik platformot használod, a személyes adatokat nem a kredencbe tarják, ez van, ezt kell elfogadnod, ha nem tetszik akkor nem fogod tudni használni az "okos" rendszert. Ez sem tragédia, enélkül is lehetsz boldog, csak megfosztod magad az internet által nyújtott lehetőségektől. Egy példán bemutatva: azért nem ülök autóba, mert a statisztika szerint nagyon veszélyes. Ez így igaz, neked kell dönteni!
Viper26
"Mxplayer ajánlott?"
Igen, szerintem ez a legjobb,a BS Playerről váltottam erre, jobb! -
aminat
tag
Egy olyan óra alkalmazást keresek amelyben az ébresztőn kívül van stopper és időzítő is és a tapasztalatok szerint megbízhatóan működik. Előre is köszönöm!
-
gatto_
senior tag
Kiadják a telefonos cégek maguk. Nekem a Diginél van vonalas. Csak azért, mert benne volt az akciós csomagban. Nem használom semmire, a számát sem tudom. Nincs sehol sem szinkronizálva, és a szerződés kötéskor kikötöttem, hogy titkos legyen. Egyedül anyám tudja a számot, ő szokott hívni. Viszont ennek ellenére, szinte napi rendszerességgel hívnak különböző biztosítók, üdülési cégek, befektetési tanácsadók, az egészségemet feltérképezni kívánó szervezetek, közvélemény kutatók, választási időszakban Orbán Viktor, és Tarlós...
Nem hinném hogy ez a google műve. A mobilomon sosem hív egy ilyen sem, csak a voda bombáz a spam sms-ekkel. -
TRob1
veterán
válasz
darvinya #48201 üzenetére
Erről van szó...
Még sehol sem volt android meg szinkronizáció mikor már folyamat hívogattak engem mobilon és bowdenesen!!! (sőt, már 10-15 éve is ez ment) is hogy ilyen-olyan biztosítás meg nyaralás...stb.
Amúgy meg manapság ha havi 1-et kapok (abból is az egyik mindig ua. az A betűvel kezdődő biztosító mert mindig kérdi hogy hívhat-e néhány hónap múlva, én meg: persze hívjon - és ez megy már tavaly óta), akkor már lehet hogy sokat mondok (de pl. szüleim is, mert pont szóba került kb. 1 hete, mikor épp hívták fatert nyaralásügyileg - pedig aztán keményen szinkronizálva vannak általam már lassan 2 éve
)
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1145G7 8/256 FHD IRIS Xe
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- PlayStation 5 (PS5.) SLIM 1TB. SSD. Digital Edition & Sony PlayStation VR2. Virtuális szemüveg.
- Dell Precision 3580 i7-1370P//32GB DDR5 RAM// 1TB SSD/ RTX A500
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest