- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
BenQhunria #77298 üzenetére
Talán ez app segíthet.
Pl beállitod hangerő fel gombra, hogy hosszú nyomásra beadja a kikapcsolási párbeszéd ablakot.
ez a neve az appban, ez lényegében a kikapcsoló menűt mutatja meg. -
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Van egy kis gond adott egy asus zenpad táblagép.
Reggelre nem reagált a be/kikapcsoló gombra, illetve nem tudjuk tölteni semmivel.
Dupla érintésre reagál, illetve ha hívjuk akkor a képernyő bekapcsol.
Ki lehet valahogy kényszeríteni az újra indítást? -
Somatom
veterán
Sziasztok!
Kinéztem egy Acer Iconia 10 A3-A50-K3ES tabot. A Nugát, GPS, AC -s Wifi, HDMI kimenet miatt tetszett meg a kütyü. De, alig találok róla a neten infót (tesztek, tapasztalatok). Esetleg itt van valakinek ilyenhez szerencséje (vagy, szerencsétlensége)? -
-
-szabi-
addikt
válasz
hermit #77288 üzenetére
Szia
Főképp az ára miatt esett rá a választás.
Fehér színű.
Nekem úgy tűnik gyári android van rajta, egy program van előtelepítve a TeclastOTA.
Semmi frissítést nem talál, de mint itt a fórumban már volt róla szó kínai gyártóknál ezt felesleges elvárni.
Sok tapasztalom még nincs, mint fentebbi kérdésemből is látszik ott tartok, hogy fiókot kell hozzárendelni.Nekem ilyen légbuborékos csomagban jött:
Épségben megérkezett, pedig a csomagkezeléses videó alapján volt bennem némi fenntartás: This is how your order online
üdv
-
cidalain
veterán
válasz
Silentfrog #77281 üzenetére
Annyiert ajandek. Ki ne hagyd! Plane, ha alig hasznalt.
A Li akkunak az a legidealisabb tarolasi allapot, ha se nincs maxra toltve se nincs csutkara meritve. Legfokeppn a toltesi-meritesi ciklusok rontjak a kondiciot, nomeg persze az ido. De elmondasod alapjan ez pont ideal korulmenyek kozott volt, eselyes hogy jol fogja birni. -
bl4ze
veterán
-szabi- : én mindig sajáttal használtam a Teclast tableteim. Soha semmi baj nem volt. Nem kell erre külön acct.
MÁS:
Hosszú várakozás után megérkezik a Gearbest-től a Teclast T10 tablet "tempered glass" - elég vékony borítékban gyári csomagolásban, jó vastag kartonban. Kibontom : atomra törve, betörve az üveg
Ment a support-nak a ticket fotókkal.
Remélem cserélik, küldenek újat. Belga postával jött. -
-szabi-
addikt
Hi
Érdekelne a véleményetek, mivel megérkezett a Teclast tabletem.
Biztonság szempontjából jobb egy új gmail fiókot csinálni hozzá, vagy használhatom a sajátommal?üdv
-
cidalain
veterán
válasz
Silentfrog #77279 üzenetére
Siman tudja amit a kozepkategoria aljan talalhato 2GB-os tabok 50-ert.
Es azert azoknal ez nagyobb felbontasu, erosebb, tobb ram, masszivabb. 4 eve ez csucs gep volt. Talan meg android 6 frissites is van ra, ugyhogy sw se lesz oskovulet. Ha az olcso 50 alatt van, neadjisten 40 alatt, akkor jo vetel boven. Felette azert mar bele kell kalkulalni, hogy idos, akku elhasznalodhatott, ha valami baja lesz kuka, vagy dragan javithato stb. -
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Családon belül tudnék olcsón hozzájutni egy alig használt Samsung Galaxy Tab S 10.5 hez. Lassan 4 éve adták ki. A mai világban általános használatra használható lehet még egy ilyen tab?
-
cidalain
veterán
válasz
RootRulez #77273 üzenetére
jól látod, a 2GB ram 40 körül kezdődik.
az 1 GB-osok közül érdemes inkább a jobb nevűeket venni. Gondolok itt elsősorban a Lenovo 7" gépére. Jobban jársz vele mint áruházláncok által saját márkásra brandelt kíniai tucatgépekkel, árban meg nincs nagy különbség, max pár ezres. Lenovoból van 16GB háttértárral is, azt érdemesebb lehet megvenni. -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
8 éves kislánynak kéne tabletet néznem, első körbe újban gondolkodunk. olyan 25K lenne rá a keret. Esetleg van most iskolai kezdési akcióban valami bestbuy?
Eleve mik azok a paraméterek, amikre oda kell figyelni? A memóriánál gondolom 2GB és 4 processzormag? Vagy ez túl általános? Esetleg még most akciósak közül sem fogok 25-ért találni olyat, ami jó lehet.
A felhasználása elsősorban játék lenne, "barbis öltöztetős", farmos és társai... Szóval nem full brutál GPU gyilkosa FPS-eket futtatna rajta...
Előre is köszi a tanácsokat!
-
cidalain
veterán
válasz
hermit #77266 üzenetére
igen, a használt tablet piac meglehetősen hülye piac. a termékek értéke rohamosan csökken, és 2 év múlva reálisan a felét éri, mint amiért vették. csak az eladók ezt nem szeretik felvállalni. nem is pörög a piac.
22-ért már kapok 2 év garival 7"-os Lenovot igaz 1 GB rammal, egy 4 éves gépre nem fogok ennyit kifizetni sehogy sem (ami gyengébb, régibb android, használt akkus, nulla gari - a rammal kapcsolatban azért megjegyzendő, hogy a Samu a Touchwiz-zel arányosan több ramot eszik, mint pl a Lenovoban levő android, így papíron jobban mutathatna az 1,5 GB ram, azonban a valóságban ez nem érződik többnek)Vehető Teclast is, Chuwi is, másodvonalas kínai márkák, amiből ha kifogsz egy jó példányt, akkor nem lesz gond. A gond akkor van, ha éppen a pénteki műszakból származik, vagy akkor gyártották, amikor a minőségellenőr éppen klotyón volt... És ilyenkor, viszont sokkal szopósabb a gariztatás, mint itthoni vétel esetén. Olcsóbb, de a rizikófaktor meg nagyobb. (Nekem van itthon Chuwi tab, két és fél éves, igaz nincs minden nap nyúzva, de arra jól használható, amire kell)
Onda szokott még ajánlott lenni, viszont ők szeretnek ajándékszoftvereket rejteni az Androidba, amiket először célszerűen illene blokkolni, vagy leszedni. -
hermit
tag
válasz
cidalain #77260 üzenetére
Racionalisan teljesen igazad van - mar en is elgondolkodtam ezen...
15-ert patika allapotu Galaxy Tab3-at en is vennek, de nagyon tul vannak arazva.
Talaltam Teclast P80 Pro-t, 4 mag, 2GB ram, 32GB flash, Android 7.0, 1920x1080-as felbontas, dual wifi, 90USD.
Esetleg hasznal(t) valaki mar ilyet?
-
cidalain
veterán
válasz
#47205632 #77263 üzenetére
Igen. A rendszer mukodese elvisz 6-700 megat mondjuk (android foverziotol, es szoftveroptimalizaciotol fugg persze), aztan arra jon ra az osszes megnyitott program. Egy Face siman fel tud zabalni 2-300 megat mondjuk.
Ha taskot valtasz, akkor nem fer bele a szabad memoriaba, ezert a Face-t ki kell loni onnan. Aztan indul nullarol a progi. Amikor visszavaltasz ugyanez. Ezert van programvaltaskor 2-3-5-10-20 sec varakozas...
Noname gepek raadasul silanyak, azoftver eleve szarul van megcsinalva, hatvanyozottabban rossz, mint egy minosegibb 1 GB-os tab mondjuk. (Lenovo tab4 7-et megtapiznam helyedben egy Mediaban mondjuk. Ez is 1 GB, de kompromisszumokkal elegendo lehet. Ha nem akkor maradnak a 2GB ramosok, nincs mese)Ui: mondjuk nem ertem ebbe a 10 sorba hogyan sikerult egy valag mondjuk-ot beleirnom...
-
törölt tag
Hali.
Az olcsó tabletek közül melyik az ami már használható Facebook és Messenger futtatására? Úgy, hogy ne fél napba teljen mire megnyitja. Szülőknek kell. Egy iLike nevű vackot használtak, szörnyű lassú volt, de legalább működött döcögve. Leesett és rögtön berogyott a kijelző, vettek egy picit drágábbat 17-ért, ez valami Allwinner nevű förtelem, egy órába telt mire az alap dolgokat beállítottam annyira lassú, sokkal rosszabb az előzőnél is. Nem fut semmi, újra is indítom és még így is a képernyőzár feloldásába beleakad fél percre meg ilyenek, a beállításokba fél percig várok egyetlen lépésre vagy a billentyűzet feljövetelére, a háttérben futó Messengert több perces fehér képbe telik mire megnyitja. Lite verziókat is. Szemét semmitérő vackok ezek, hogy mernek ilyet árulni egyáltalán? Mind a kettő. Használhatatlanok, az hogy a kamera festményeket készít és a kijelző a retinámat égeti szét az rendben van, ennyi pénzért ez van, de a második az konkrétan használhatatlan, az jobb helyeken selejt lenne nem 17 ezer Ft-os műszaki cikk....
Megy vissza elállási idővel, csak kérdés milyen ársávban van olyan ami már működik is? Tényleg csak ennyit kell tudnia: Facebook és Messenger, ez a kettő fut.
Nekem Samsung Tab4-em van az se mai darab már de jól megy, 60-ba került anno, de ők ennyit nem tudnak rászánni.
Csak új kell. 20 körül tényleg nincs semmi olyan ami meg is mozdul? -
cidalain
veterán
-
hermit
tag
Sziasztok,
Samsung Galaxy Tab 3 SM-T310-nek (8" 1280x800, 1.5GB ram, 16GB flash, dual-core) mi lehet jo alternativaja?
Eleg a wifi, nem kell bele sim.Az elkepzeles: 8"-os kijelzo, legalabb 1,5GB ram.
Amire kell hasznalnam: internetezes, levelezes (max. film nezes).
Mindegy hogy itthonrol vagy Kinabol.Vagy keressek Tab 3-at hasznaltban?
Kosz,
Hermit -
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #77193 üzenetére
Végül egy ilyennel életre lehetett kelteni a Ghoo Tab 7000S tabletet:
Concorde Tab One 5V 10W tablet töltő (adapter) utángyártott hálózati tápegység 220V -
cidalain
veterán
válasz
Orionk #77255 üzenetére
Kicsit kevered. A gyorsabb net, az nem ezen mulik.
A 4G/LTE pontosan azt jelenti hogy van benne SIM kartya hely, igy kepes mobilszolgaltaton keresztuli mobilinternet kapcsolatra. Gyakorlatilag barhol az orszagban viszonylag nagy sebesseggel (az adott terulet, es szolgaltato erosen befolyasolja ezt, de a 4G lefedettseg eleg jo azert itthon)
A csak Wifi kepes eszkozok ilyenre nem kepesek. Csak ott tudnak netezni, ahol van wifi halozat. A sebessege sokkal jobb is lehet adott esetben, mint a mobilnetes kapcsolate. De ugye egyeb meglevo infrastrukturahoz kotott. A puszta kozepen nem lesz wifi, igy nem lesz net.
Szoval ha 100%-ban otthonra kell, es van otthon wifi halozatod, akkor tok felesleges a 4G, es SIM kartya bele. Ha viszont sokat hurcolod, es mindenhol letkerdes a net, akkor kell a 4G/LTE verzio, es kelleni fog bele egy mobilnetes SIM kartya is valamelyik szolgaltatotol.
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék szépen, hogy:
Ennél a Lenovo tablet-nél
mit jelent a 4G/LTE tulajdonság?Természetesen rákerestem már és olvastam, hogy gyorsabb és stabilabb internet sávszélesség fogadást tud eredményezni, de konkrétan ez mit jelent?
Van benne SIM kártyának hely és akkor mobilszolgáltatón keresztül gyorsabb internetet tud fogadni a tablet?Köszönöm szépen.
-
IG55
senior tag
Teclast T10-hez milyen védőtokot ajánlanátok?
-
cidalain
veterán
válasz
d3tox1c #77243 üzenetére
elvileg de. kell egy Y USB2 vagy Y USB3 tápkábel (értelemszerűen az amilyen a külső winyóhoz való). ez egy olyan madzag, hogy bemegy a külső winyóba, és a másik oldalán 2 db USB csati van. egy vastagabb, amiben táp, és adat is van, ezt kell rádugni a tabletre OTG csatival. a másik egy vékonyabb kábel, ezen csak táp jön
ugye alapértelmezetten ezt a pc/laptop másik USB portjába dugod, de ilyened nincs most, így egy telefontöltőre lehetne bepróbálni.
Ilyen felállásban még sosem használtam, de működnie kellene, de azért nem egy nagyon bika töltőre tenném rá, hanem csak egy 1A-esre mondjuk -
d3tox1c
senior tag
Sziasztok. Samsung galaxy tab s2-vel hogy tudom osszehozni a kulso vinyot? Nyaralasra csak tabletet vinnek, meg a kulso vinyot, arra raknam a videokat, kepeket. Előre is koszi
-
cidalain
veterán
válasz
bghistvan #77238 üzenetére
Dehogynincs.
Huawei Mediapad T3 8 vagy 10"
Lenovo tab4 8 vagy 10"
Also kozepkategoria 2 GB rammal, 1280x800 pixel kepfelbontassal hetes androiddal. Tokeletesen teljesiti amire akarod. Persze az Emagos akcioban ami kaphato Huawei M szeria az hardveresen erosebb ugyanannyi penzert. De akciok mashol is szoktak lenni, varnek egy kicsit ha van idod, iskolakezdeskor mindenhol szokott akcio lenni, lehet fogni par ezrest, ha ugy alakul. Vagy azonos penzer egyel erosebb gepet elhozni -
-
bghistvan
senior tag
Üdv,sziasztok!
Anyósnak szeretnék egy tabletet venni,legfőképpen Skype.Facebook,Youtube,alap böngészésre fogja használni,a keret max 55e lenne,és 8-10" között gondoltam a méretre.
Hány hüvelykes legyen a kijelző? -8-10"
Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? - Újat
Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. eMAG, Amazon, kínai webshopok stb.) is opció?
- itthonról
Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) - internet
Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj). - max 55eKöszi előre is!
-
Petreszku
senior tag
-
-
fpeter67
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék venni magamnak egy új tabletet 2 között vacillalok de nem tudok dönteni iPad 2018 vagy Huawei média pad m5. Nagyon nagyon tetszik a Huawei de ios-em még sose volt és nagyon szeretném kipróbálni. Amire használnám levelezés, böngészés, film, Facebook, szóval a szokásos, semmi extra. Mit javasoltok? Köszi a válaszokat előre is
-
Petreszku
senior tag
-
coolpet
senior tag
válasz
cidalain #77221 üzenetére
Hali,
Igen 5-ös van fenn, frissítve lett.
A fact. reset után megjavult, edig legalábbis.Lehet valami szoftwerbug volt, mert hogy ki be kapcsolgatta a kijelzőt, elindította a play áruházat (ami nem is volt a kezdőképernyőn), és elkezdett volna installálni random játékokat. Ki volt kapcsolva a wifi, nem ment neki.
Most fact reset után jónak tűnik, nem produkálja. maradt az 5-ös verzió. Kopp Kopp Kopp
-
cidalain
veterán
Pedig direkt nem is válaszként írtam, hanem új bejegyzeskent
(#77218) Petreszku
exFAT fajlrendszer kell neked, úgy jó lesz.(#77214) coolpet
Amit kineztel jó lesz. Kicsit nagyobb mint az LG, több a ram, ami jobb, egyébként korrekt. Hogy mi baja lehet az LG-dnek nem tudom, de az enyém nem csinálja. Factor resetet érdemes lehet megjátszani, esetleg ha frissitetted annó android 5-re, akkor downgrade 4.4-re esetleg. -
Petreszku
senior tag
Sziasztok! Lecseréltem régi tablet gépemet egy Huawei Media Pad M3 Lite 10-re. Vettem hozzá egy Sandisk márkájú 64gb-os micro kártyát. Gondolom a kártyán FAT32-es fájlrendszer van amivel 4gb-nál nagyobb filmeket nem tudok felmásolni. Kérdésem az lenne, hogy a gép és/vagy a kártya alkalmas NTFS fájlrendszerre? Külső vinyóval kötném össze a tabletet amihez egy usb átalakítót használok pluszban.
Vagy más lehet a hiba és én tudom rosszul ezt a FAT32-es dolgot?
Remélem érthetően fogalmaztam.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Taktoj
aktív tag
válasz
Taktoj #77205 üzenetére
Sajnos választ nem kaptam, ezért lehet meggondolatlanul beleugrottam egy m3 8" 4/64 lte be 35 ert. Bár a 4g re nincs szükségem, azert megkérdezném hogy az lte tipus ..ha nincs használva.. nem meriti e jobban az akut mint a sima wifis ? Esetleg ha igen hogyan tudnám kilőni azt működtető alkalmazást.
Köszi ha valakinek van tapasztalata s segít. -
altecsóka
tag
Üdv!
Cobalt 7T 3g tabletről van valakinek első kézből tapasztalata?
Köszi,ha valaki megosztja! -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a 4-5 éves LG V400-as 7"-os tabletem kezdi megadni magát.
Random ki be kapcsolgatja a képernyőt, programokat indít el, lezár stb.
Majd megoróbálok egy factory resetet, de félek, hogy az érintőképernyő hülyéskedik.Hiába volt tokban, a gyerek kezéből sokszor repült...
Ha nem sikerül 'leszervizelni', akkor milyen hasonló kategóriájú tabletet tudtok ajánlani új, most boltokban kaphatót, ami megfelel a kor követelményeinek? Egyáltalán ne a Samsung új zászlóshajóját célozzuk meg, inkább a V400 közeli szint elég modernebb köntösben.
7-10 COL.
Köszi!
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok!
Soha nem volt tabletem és most megkért az egyik ismerősöm, hogy a repülő útra tegyek rá neki 1-2 filmet. Megnéztem a tablet adatlapját MicroSD kártyával bővíthető, ha egy szűz microSD kártyára ráteszek 2-3 filmet majd beledugom a tabletbe simán fel fogja ismerni? Illetve MKV fájlokat lejátszik egy androidos tablet? Ha igen melyik a legjobb lejátszó erre?
Előre is köszönök minden segítséget!
-
Látom kiszedték a reflink nélküli ajánlást is.
Akkor megint:
Teclast Master T10 Tablet PC Fingerprint Sensor - SILVER 199.99$
+1.25$ áfamentes szállítás (Priority Line)
10.1 inch 2560 x 1600
4GB RAM 64GB ROM
MTK8176 Hexa Core 1.7GHz, up to 2.1GHz
Android 7.0
ac wifi
8100mAh akku -
*VARJU*
tag
válasz
zsoltzsolt #77174 üzenetére
Az is megvolt de nem segített
hátlap lepatint és cidalain nak igaza vólt
a kamera mögőtti szalag kábel le volt pattanva gondolom a sok eséstől (amúgy egy védőtokban van a tab) vissza dug és már oké
-
Taktoj
aktív tag
Érdeklődnék, hogy chuwi, teclast tabletek nem használat esetén kibírják alvó üzemmódban 2,3 hétig?
Tönkrement Chuwi hi8 pro helyett keresnék, a fiamnak valami jobb üzemidejűt, sajnos lenovo 8" ra nem lesz keret, de hátha más tablet is optimalizált hasonlóképp.
-
Mikika
aktív tag
közben sikerült képet csiholni az eszközre de valószínű hogy az fps beállításával van gond mert csak törött kép van mint a régi tvken
lehet valahol ezt állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- iPad Pro 11 3rd gen 128 Gb Wifi + Cellular Space Gray
- Ipad Pro 11 M4 - Cellular - 10 hó apple gari, 4 ciklus
- Bomba ár! HP Elite X2 1012 G2 i5-7300U I 8GB I 256SSD I 12" 2K+ Touch I CAM I W11 I Gari
- Eladó iPad 10.9 (2022)
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest