Új hozzászólás Aktív témák

• Mr K

őstag

válasz peels #44153 üzenetére

Visszaolvastam, látom te is az Acer Iconia A1 810 és a Asus Memo Pad HD 7 között nem tudsz dönteni. :)

Én a Galaxy Tab 3 (T210)-től indultam, aztán tjb007 javasolta az ASUS-t (köszönet!), így némi hezitálás után előbbit el is vetettem (bár annak is vannak előnyei: kicsi, van egy csomó gyári magyar nyelvű alkalmazás, van szervízhálózat, stb.) Aztán majdnem megrendeltem az Asus-t, de a webshop-ban megláttam az Acer-t és én is elbizonytalanodtam.

Gyakorlatilag egy árban vannak, és hardveresen is nagyon hasonlók. Ami az Acer mellett szól:

- 4:3-as kijelző (böngészni jobb és nagyobb is a 10/9:16-osoknál).
    - 7.9-es a kijelző, nem 7-es.
    - Kisebb DPI (néhány app nem skálázza a betűket, ezek egy 200+ dpi-s gépen használhatatlanok)
    - Külön HDMI kimenet.
    - Működő USB OTG?

Az ASUS mellett szól:

- Nagyobb felbontás (és lényegesen nagyobb DPI).
    - Kb. harmadával hosszabb üzemidő.
    - Kisebb (ugye maga a kijelző is az, és a káva is keskenyebbnek tűnik).
    - Vékonyabb (bár hogy ez miért szempont bárkinek is?)
    - Könnyebb.
    - 16G tárhely (az Acer-ből is van ekkora, csak akkor már nincs egy árban).
    - Marginálisan gyorsabb (feltehetően jobban optimalizált).
    - 2 év garancia? (Legalábbis külföldön.)
    - Jobb a hangja (kihangosítva)?
    - Olcsóbb (relatíve).

Magamnak alighanem az ASUS-t választanám, de ajándékba szánom egy idősebb személynek, így a fenti szempontokból igazából a nagyobb kijelző (olvashatóság), meg a hosszabb üzemidő (kevesebb macera) számít igazán. Meg a megbízhatóság/tartósság (ha elromlik, akkor sokáig kell nélkülözni, és ha "adminisztrálni" kell, az is problematikus valamennyire), de ezt előre nehéz...

Ha valakinek van bármi kiegészítése, tapasztalata, javaslata, azt örömmel venném.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés