Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#16951) sutyi^ válasza gbors (#16943) üzenetére


sutyi^
senior tag

A gyári órajeleket kell tartania, miközben lehetőség szerint nem egy éppen felszállni készülő tupoljevet imital a gépben. Szerintem egy custom venti profillal csodákat lehetne művelni. Bár nem tudom mit várnak ettől a hűtő designtól, lévén a burkolat kivételével ez már volt a porondon emlékeim szerint, és akkor sem történt komoly reveláció.

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#16952) ezmiez36 válasza gbors (#16947) üzenetére


ezmiez36
csendes tag

GTX 1080 aftermarket cooler teszt -Ilyesmik lehetnek majd a jó custom kártyák.
[link]

[ Szerkesztve ]

ezmiez36

(#16953) TTomax válasza Malibutomi (#16949) üzenetére


TTomax
nagyúr

Remélem nem a wccf a source.

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#16954) gbors válasza ezmiez36 (#16952) üzenetére


gbors
nagyúr

Kitűnő. Sajnos ők sem mértek 100%-os power limit mellett, de az látszik, hogy így már OC nélkül is eléri a maximális boost bint.

Igazából erre az egész fogyasztásos mizériára kitűnő összefoglaló ez az oldal. Az oldal közepén ott van az összes mérés a) alapbeállítással b) kitolt power / temp targettel c) OC mellett. A b) méréssor átlagosan 2.7%-kal gyorsabb, mint az a), miközben 20-50W-tal többet fogyaszt a kártya. Ezért cserébe majdnem fix órajelet kapunk - sajnos egy mérési pont (100% power target, 92C temp target) pont nincs meg, de fogadni mernék, hogy az 1780MHz menne úgy is, esetleg a Witcher 3 csúszna kicsit lejjebb.

És akkor itt van a magyarázat a 200W-os 970-re is (meg amúgy a 330W-os 390X-re is) - a custom kártyák gyártói minden bizonnyal úgy gondolták, hogy a játékosok a pénzükért minden csepp teljesítményt ki akarnak facsarni a VGA-ból, tehát a power targeteket jól eleresztették. Eredmény: 10-15%-kal több FPS, 30-35%-kal több fogyasztás. Igen ám, de visszafogottabb power managementtel a fogyasztás csak 5-10%-kal nőne, miközben még mindig 5-10%-kal több lenne az FPS. No de akkor a konurencia, aki leszarja a fogyasztást, 5%-kal gyorsabb azonos áron. Szerintem ezért nem láttunk olyan kártyát az előző generációkban, aminek van egy korrekt OC-je, ugyanakkor nem száll el a fogyasztás a referencia TDP-hez képest. Meg lehet, hogy most sem fogunk.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#16955) Loha válasza gbors (#16943) üzenetére


Loha
veterán

Mi nem százas vele?
Ránézésre a belseje teljesen megegyezik az első Titán referencia hűtőjével, és úgy is teljesít, ami pedig a legjobb házból kifújós hűtő még mindig.
Az alapértelmezett temp targeten (83C) 2300rpm körül forog rajta a venti, mint a ref. 980-on, de picit halkabb annál.

[H]-éknál 100%-os ventivel stabilan 2000MHz felett ment a GPU és 1,1GHz felett a memória, miközben a GPU 65C alatt maradt, a fogyasztást meg nem nehéz kitalálni, hogy kitolt power limit mellett folyamatosan 225W körül volt. Ha beállították volna a ventit 70% körüli fordulatra, ami vmivel 3000rpm alatt lehet, akkor olyan 75 fok körül el lett volna a kártya, teljesen tolerálható hangerő mellett.

A +100USD meg nyilván nem nem a hűtő felára, hanem a BBN és a korai elérhetőségé, vmint nem akarnak árversenyt a saját pertnereikkel.
Az NV meg is mondta kerek perec, hogy ez a sima referencia kártya, csak adtak neki egy nevet.

[ Szerkesztve ]

(#16956) sutyi^ válasza Loha (#16955) üzenetére


sutyi^
senior tag

Számomra még mindig érhetetlen a megadott két MSRP, mert ha ez referncia akkor ennél a partner kártyák általában csak drágábbak lesznek, viszont akkor milyen GTX 1080-nak lesz az MSRP-je a beharangozott non-FE 599USD?

Számomra egyelőre csak alábbiak világosak:
1.) A FE kártyán már most elég nagy EAT™ (Early Adopter TAX) van.
2.) Azoknál csak drágábbak lesznek az STRIX, WF3, stb. partner megoldások nem pedig olcsóbbak.

Ebből a második pont sajnos azt a következtetést veti fel bennem, hogy amint a partner megoldások megjönnek, a mostani FE kártyák egy huszáros mozdulattal és egy doboz cserével átvedlenek a prezentációs slideon látott 599USD MSRP "sima referencia" kártyává, és az újonnan érkező partner megoldások veszik át a mostani Founder's Edition-nek titulált ref. kártyák helyét a 699USD+ árkategóriában.

Egy-szó mint száz, szerintem azok akik arra apellálnak hogy majd 30-40e olcsóbban vesznek GTX 1070-et / GTX 1080-at custom hűtéssel sajnos koppanak majd.

[ Szerkesztve ]

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#16957) oAcido válasza sutyi^ (#16956) üzenetére


oAcido
aktív tag

Nem, az olcsóbb kártya (599USD) azok a custom hűtős kártyák. Nyilván lesz olyan gyártó aki kicsit drágábban adja (MSI, ASUS), valamelyik pedig olcsóbban (Gigabyte).

(#16958) sutyi^ válasza oAcido (#16957) üzenetére


sutyi^
senior tag

Ugyan vajh mitől lenne majd 100 olcsóbb amikor ugyanolyan vagy általában jobb minőségű komponensekből kerül összeszerelésre mint a most prémium áron megvásárolható referencia Founder's Edition?

nVIDIA és a partnerek gyors egymásutánban kétszer fogják lehúzni az embereket, most eladják méregdrágán a referencia Founder's Edition kártyákat amíg a többi "elérhető" lesz, majd ugyanebbe az ársávba behozzák a partnerboardokat és ott fogják tartani a mágikus 700USD magasságában az árakat amíg a csak hypetrain el tudja vinni a hátán.

Na dehát tartja volt a mondás: A lepényhal, meg utoljára.

[ Szerkesztve ]

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#16959) wjbhbdux válasza sutyi^ (#16956) üzenetére


wjbhbdux
veterán

FE nem csak megjelenéskor lesz, hanem a következő generációig tervezik gyártani és ennyiért adni. Egy fröccsöntött műanyag WF3 pl feltehetően olcsóbban előállítható.

/s

(#16960) sutyi^ válasza wjbhbdux (#16959) üzenetére


sutyi^
senior tag

Ne vicceljünk kérem... Gondolod a papír vékony alumíniumból sajtolt hűtő borítás adja a 100 dolláros árrést? :D

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#16961) wjbhbdux válasza sutyi^ (#16960) üzenetére


wjbhbdux
veterán

Nem, az adja hogy az AMD nem versenyképes.

/s

(#16962) sutyi^ válasza wjbhbdux (#16961) üzenetére


sutyi^
senior tag

Que?

Annak meg mi köze van a GTX 1080 referencia és board partner kártya árak közeljövőbeni viszonyához? :F

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#16963) Loha válasza sutyi^ (#16956) üzenetére


Loha
veterán

Founders Edition az NV által legyártott referencia kártya, ami először lesz elérhető a boltokban mint korábban, a különbség annyi, hogy az első körben legyártott példányokra rádobtak +100 dollárt, mert úgy gondolták, hogy a megcélzott 599 dolláros áron jóval nagyobb lesz rá kezdeti kereslet, mint amennyi kártya rendelkezésre fog állni megjelenéskor.
Ilyenkor általában az történik, hogy amikor a boltok látják, hogy nagyon gyorsan fogy a készlet, szépen ők kezdik el rátenni az extra hasznot a kártyákra, amiknek így ugyan úgy felkúszik az ára jóval az MSRP fölé.
Sokan még azt is el szokták játszani, hogy gyorsan vesznek több kártyát, aztán rádobják a hasznukat és kiteszik jóval drágábban eBayre.
Akiknek a túl alacsony kezdeni ár miatt nem jut kártya, azok meg az NV-t fogják szidni, hogy paper launch meg stb.

Azzal, hogy az NV az első körben elérhető kártyák árát feltolta, csökkentette rájuk a keresletet, így nagyobb valószínűséggel fog a kereslet és a kínálat találkozni.

Azzal, hogy csak a FE kártyák árát árát tolták fel, egyrészt szóltak előre, hogy lesz ez még olcsóbb is, másrészt miután a kezdeti lelkesedés lelankad, nem kell majd árat csökkenteniük (ami nem jó marketing), hogy növeljék a potenciális vásárlók számát, mert jönnek a partner kártyák, felfut a termelés és 599$-os áron is jut majd mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#16964) sutyi^ válasza Loha (#16963) üzenetére


sutyi^
senior tag

Ez papíron nagyon korrektül hangzik, a gond csak az hogy a már eleve felfújt árakon is ugyanaz fog lejátszódni a piacon. A különbség csak annyi hogy az első potenciális vevők még többet fizetnek érte. Paper Launch ez már így is, hogy majd egy hónapot kell rá várni. A magasabb áron is ugyanúgy elfogják kapkodni, legalábbis külföldön és ott fog virítani hogy OUT OF STOCK a Newegg-en.

Szerintem 699 USD alatt nem nagyon lesznek partner kártyák az szinte borítékolható.

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#16965) #85552128 válasza sutyi^ (#16964) üzenetére


#85552128
törölt tag

Az MSRP árak adottak, ez tény, amíg nincsenek customok addig kár az ellenkezőjét találgatni. Amint stabilizálódik a készlet ennyiért is lehet majd kártyát venni, ahogy drágábban is, de ez egyáltalán nem újdonság mert amelyik gyártó magasabban akart árazni az eddig is megtehette a különféle custom verziókkal. Nyilván az MSRP-ért nem MSI Lightning, vagy AIO vízhűtéses kártyát fognak adni, de biztos lesznek értelmesebb custom verziók ahogy eddig is...

[ Szerkesztve ]

(#16966) sutyi^ válasza #85552128 (#16965) üzenetére


sutyi^
senior tag

Ez teljesen nyilvánvaló, én csak annyit állapítottam meg hogy az alapórajeles (már ha lesz ilyen persze) partner kártyák amiken a refcoolernél jobbnak mondható hűtés van szinte biztos, hogy nem lesznek olcsóbbak mint a most porodon lévő "FE" zsugák.

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#16967) gbors válasza Loha (#16955) üzenetére


gbors
nagyúr

Természetesen a hűtésteljesítménye. Vagy talán az rendben van, hogy egy open testbeden sem tudja tartani a Boost clockot?
Nyilván ezen lehet javítani a zaj növelésével, de erre nem láttam tesztet - a 100%-os fordulat mellett [H]-ék igencsak hangosnak találták. Amit leírsz a 70%-ra, az puszta feltételezés, sorry, de nem elfogadható mérés nélkül. Szóval egyelőre annyit tudunk, hogy ootb gyenge a hűtés.
(abban amúgy abszolút nem vagyok biztos, hogy folyamatosan max. közelben volt a fogyasztás - erre is nagyon szeretnék mérést látni)

A +100 USD az nVidia szerint azért van, mert prémium alkatrészekből készült a kártya, beleértve a hűtőt is. De amúgy nyilván 80%-ban early adopter tax.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#16968) proci985 válasza gbors (#16954) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

És akkor itt van a magyarázat a 200W-os 970-re is (meg amúgy a 330W-os 390X-re is)
Ez.

Ez a paragrafus kb tökéletes leírása a helyzetnek. Ott a 970G1, 20%al boostolt a gyári boost fölé (1392-1420 gyárilag három kijelzővel csíkot húzó 99%os terheléssel játék alatt, 1420 a második órajelbin), én meg elején csodálkoztam amíg rá nem néztem a fogyasztásmérőre, hogy ugyanmár miért 80 fokos egy papíron 145Wos kártya egy huszonsokcentis, masszív, 5csöves, csúcs léghűtő minőségű bordával amikor ennek nem szabadna 62-65 fölé mennie ilyen hűtéssel.

Ott a 290X matrix platinum, megintcsak 94 fok a thermal limiten, 330Wos fogyasztás légen, megfőzte magát. Cosmosban melléraktam egy 20centis, 800rpem NZXT ventivel szerelt Cosmos S oldallapot telibetolni a kártyát friss levegővel, úgy már annyira nem dobálta le az órajeleit, de még mindig megfőzte magát. Ráraktam egy FC blokkot, kb 80Wot nyertem csak azzal, hogy 30 fokkal hidegebb a kártya.

Viszont saját tapasztalatból olyan 85 fok fölé én nem engednék GPUt, az az a pont amikor a házban minden más is elkezd nagyon meleg lenni a kártyák környékén.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#16969) Loha válasza gbors (#16967) üzenetére


Loha
veterán

Kepler óta az összes ezzel a hűtővel szerelt referencia kártya így működik, ha kellően nagy terhelést teszel rá csak a base clockot fogja tartani, és nem ezért mert gyenge a hűtés, hanem az NV így állította be, és ilyen beállítás mellett szereplenek az összes tesztben.
Ez egy közepesen hangos 250W-ra méretezett hűtő, amit a 1080-on úgy állítottak be, hogy közepesen hangos helyett, nagyon halk legyen.

Nem feltételezés a 70%-on 3000 körüli fordulatszám, az összes változata ennek a hűtőnek 70%-on 3000rpm körül forog, a ref. 980 Ti-t a 225W körüli átlagos fogyasztása mellett ~2600 rpm-en tartja 83C -on.
~3000rpm körül meg a 250W-os power limiten járatva is 80C fok alatt marad a 980 Ti.
A 1080-on maximálisan kitolt power target esetén ~225W-ban van limitálva a fogyasztás.

Biztos lehetsz benne, hogy ha nem temp limiten van a kártya (83C), és nem a max boost órajel közelében megy, akkor power limiten van.

Marketing szempontból nem lenne túl okos dolog az NV-től, ha az arcodba mondanák az őszintét az FE feláráról, de utalgattak rá.

[ Szerkesztve ]

(#16970) Malibutomi válasza proci985 (#16968) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Azt tovabbra sem tudom hogy te hogy fogtal ki ilyen szar kartyakat, vagy mi volt az oka, de a tieid jobvan melegedtek mint barkie.

(#16971) proci985 válasza Malibutomi (#16970) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

A tobbiek jellemzoen nem 5760x1080ban hajtottak oket. Pl Borderlands 2 / Pre-Sequel alatt csikot huzott 100% GPU loadon mindket kartya, namost egy egesz estes hatoras menet siman feler egy tobb oras megszakitas nelkuli bench menetnek.

Egyebkent a G1 egy Cosmos S oldallappal megtamogatva megallt 72-73 fok korul, ami egy 200W valos fogyasztasu, 1420as orajelen jaro G1tol azert annyira nem irrealis 2600-2700rpm korul jaro GPUventikkel, elfogadhato hangerovel.

290x Matrix Platinumrol legen meg egyrol tudok, az viszont ugyanugy megfozi magat mint az enyem. azok a kartyak extrem OCre vannak kitalalva, a gyari huto meg kb arra van, hogy meg lehessen nezni, nem e DOA. Tetejeben halkra/elfogadhatora van hangolva a hutese gyarilag hogy meg rosszabb legyen a helyzet (2800-3000rpm korul vezerelte a ket 100milis ventijet mikozben tulmelegedett a VRAM a GPU miatt). Vizen a topik egyik legjobb 290Xe hofokokra a kozepesen gyenge kepessegu GPU chip ellenere is (1135@1.35V a vege). Mondjuk vizezve mar 1135/1.35on elegge tolja a vizhofokot, en meg a dupla+tripla korrel lehet nem akarok a jelenlegi 750Wnal tobbet raengedni a vizre, ugy mar lehet a 700rpm koruli csendes beallitas nem birna.

Egyebkent harom kijelzovel ugyanez volt a 6950el es a 7850ekkel is, tetejeben utobbi 8 evben az osszes gepem csendre volt hangolva. Viszont, a 970/290Xnel konkretan neztem temp eredmenyeket maxra allitott ventikkel is, amivel viszont a Cosmos open bench korul volt hutesben (hja, 4x1900 SFlex + 2x1200 Antec 140 TwoCool, meg egy 800rpmes NZXT 200as az oldallapon).

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#16972) Loha válasza proci985 (#16968) üzenetére


Loha
veterán

A Giga GTX 970 G1 Gaming alapértelmezett power targetje 250W, de fel lehet tolni 280W-ra. Az NV nem korlátozza, hogy meddig mehetnek el TDP-ben a gyártók, az NV által megadott TDP értékek csak a ref. kártyákra vonatkoznak.

[ Szerkesztve ]

(#16973) sutyi^ válasza proci985 (#16971) üzenetére


sutyi^
senior tag

Nekem Borderlands 1 alatt lelhelte ki a lelkét a HD3850-nem. Multiztunk, aztán egyszer csak átment skótkockás plédbe mint az Űrgolyhó I-es. :DDD

-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.

(#16974) gbors válasza Loha (#16969) üzenetére


gbors
nagyúr

Ja, ez szépen hangzik, csak éppen ennek a hűtésnek ez az első "fellépése" egy 180W körüli kártyán, és ehhez képest ugyanazt hozza, mint a 980, amiben nem volt vapor chamber. Lehet ezt forgatni bármerre, ez akkor is kiábrándító. Akkor is, ha tényleg azért van, mert az nVidia szarul konfigurálta (amire továbbra is kellene bizonyíték - a fordulatszámot elhiszem, a belőle fakadó hűtési teljesítményt az 1080-on látatlanban nem) - miért nem hangolták be normálisan?

Többszintes a temp limit, 80 fokon messze nem engedi a maximális boost bint. Tök jól látszott a hw.fr és a linkelt pcgh video összevetéséből - a kitolt limitekkel a hw.fr-nél 1780 körül volt a max. boost, a pcgh-nál a custom hűtővel sokkal alacsonyabb hőfokon 1880 körül.

Marketing szempontból nem lenne túl okos dolog az NV-től, ha az arcodba mondanák az őszintét az FE feláráról, de utalgattak rá.
Yep, de akkor azt is tessék elfogadni, ha valaki gúnyolódik rajta.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#16975) proci985 válasza Loha (#16972) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

jaja, ezt mondom, hogy el is boostolt a kártya a temp targetig szívbaj nélkül GPUlimites helyzetben. a 250Wos limittel tisztában voltam, amiatt vettem azt, mert az nem futott fogyasztási limitbe háromkijelzős setup mellett sem. de ettől azért még meglepő volt, hogy gyakorlatilag egy tiernyi különbség volt a G1 és a ref között fogyasztásban és teljesítményben is.

gbors: blowerrel ha a hangerő is számít nem lehet csodát tenni. volt példa relatíve halk blowerre, de az a két és fél slotos HIS ICEQ variáns volt, ami minden irányban kilógott az ATX specből.

valszeg emiatt is 180W a thermal limit, olcsóbb a kártya (olcsóbb a VRM), plusz nem fog üvölteni alapbeállításokon, meg ugye multiGPUs rendszerre is jól néz ki a promós képen. már kérdés, hogy eleve a max 2GPUs SLIvel ott már jobb a házban keringetős megoldás, ATXen el is fér, meg egyébként is reálisan a jelenlegi csúcs 1GPUs kártyákat vizezni kell multiGPUhoz.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#16976) Loha válasza gbors (#16974) üzenetére


Loha
veterán

ComputerBase tesztje szerint halkabb mint a 980, miközben kb. 20W-al többet fogyaszt, és hozza az elvárt teljesítményt. Kb. 9 kártyán volt eddig ennek a hűtőnek vmelyik változata, nem valószínű, hogy 10.-re rontanák el, egyszerűen ezt ilyenre állították be direkt.
Mitől lenne kisebb a hűtési teljesítménye, ha ránézésre ugyan az a vapor chamberes borda és ventilátor van rajta mint a korábbi kártyákon?

Kiküldött kártyákon eltér a GPU-k minősége ami befolyásolja a max boostot, vmin alacsonyabb hőfokon a kisebb a szivárgási áram miatt, kisebb a fogyasztás, ami számít ha power limiten jár a kártya.

[ Szerkesztve ]

(#16977) füles_


füles_
őstag

AdoredTV véleménye az 1080 Fanboy Edition-ről
Érdekes hogy max OC-val csak 2 FPS-sel volt gyorsabb mint stock órajelen

(#16978) oAcido válasza füles_ (#16977) üzenetére


oAcido
aktív tag

Az nem max. OC, hanem ameddig a ref kártya maximum tudott boostolni.

Amúgy valaki már linkelte, hogy a stock órajel és OC (2-2,1Ghz) között 15-16% különbség van fps-ben.

(#16979) füles_ válasza oAcido (#16978) üzenetére


füles_
őstag

ComputerBase 1886 MHz-cet ír max. OC-nak,a boost clock-ja a kártyának 1733 MHz

(#16980) tailor74 válasza oAcido (#16978) üzenetére


tailor74
őstag

Lesz itt koppanás, ha azt hiszitek, hogy minden custom hűtésű kártya tudni fogja ezt az oc-t...
Főleg elviselhető hang, és melegedés mellett.

Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.

(#16981) gbors válasza Loha (#16976) üzenetére


gbors
nagyúr

Az eddigi kártyák mind 28nm-esek voltak, ez meg 16nm, tehát kisebb a hőleadő felület - ez kapásból elég nagy különbség. De az is lehet, hogy tényleg csak így állították be, akkor pedig balf***ok, mert így túl sok teljesítményt veszít zárt házban. Vagy ez egy újabb bench disznóság, mert azzal számolnak, hogy úgyis a tesztek úgyis open testbeden mennek, és úgy kevesebb órajelet ejt.

A hw.fr kártyája is 18xx MHz-et tud, pár másodpercig tudta is tartani. De egyébként elég azt a tesztet megnézni - ha az 1780MHz-en power limites a cucc, akkor hogyan megy OC-vel 1960-at?

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#16982) oAcido


oAcido
aktív tag

Ez az 188x Mhz ez nem OC, ez a Boost 3.0 műve. Ezt csak pár másodpercig tudja tartani, 45-50 fokig kb. Utána szépen visszaveszi az órajelet a Boost 2.0 értékre, ezt adta meg az nV is. Viszont, ha eléri a 83 fokos limitet utána áll be alap órajelre (1600 Mhz).

Amit eddig néztem tesztoldalakat mindnek 2100 és 1900 között volt az OC értékük. Itt is közrejátszott a hőfok, ha tudták hűteni, ment 2100-on, ha nem akkor eltűnt a Boost 3.0 és 2.0 is és 1900-on pörgött.

(#16983) wjbhbdux válasza oAcido (#16982) üzenetére


wjbhbdux
veterán

most valami sz*ros laptoptablet processzorról van szó vagy egy flagship videokártyáról?

/s

(#16984) oAcido válasza wjbhbdux (#16983) üzenetére


oAcido
aktív tag

Ez akar a GTX 1080 lenni, az új Boost 3.0-val :)

(#16985) Loha válasza gbors (#16981) üzenetére


Loha
veterán

Korlátozott példányszámban a GTX 770 is elérhető volt ezzel a hűtővel, gyakorlatilag a 1080-al megegyező méretű GPU és fogyasztás mellett. Ezeket a házból kifújós hűtőket a customoknál pont kevésbé zavarja az, ha házban vannak, mert nem melegítik fel bent a levegőt.

Ha nagyobb teljesítményt és egy közepesen hangos kártyát akartak volna, akkor a default power limitet 225W-ra állítják és a 780 Ti ventiprofilját alkalmazzák, de nem tették.

OC-nál feltolták a power limitet?

[ Szerkesztve ]

(#16986) gbors válasza Loha (#16985) üzenetére


gbors
nagyúr

mert nem melegítik fel bent a levegőt.

Nem (annyira), de ettől még nem szobahőmérsékletű levegőt szívnak be, hanem jóval melegebbet. Nem ok nélkül esett le a CB tesztben több játékban a base clockra a sebesség.

Ha nagyobb teljesítményt és egy közepesen hangos kártyát akartak volna, akkor a default power limitet 225W-ra állítják és a 780 Ti ventiprofilját alkalmazzák, de nem tették.

Ne komolytalankodjunk már, az ilyen ideologizálással mindent meg lehet magyarázni :N Ettől még a tény tény marad: rossz esetben 10% sebességet elbukik a kártya a béna ventiprofil miatt, anélkül, hogy bármi köze lenne a power limithez. Ha ez szerinted így rendben van, fine, szerintem viszont shitty engineering.

OC-nál feltolták a power limitet?

A power limit ki volt tolva OC-nál is meg az "Über" teszteknél is.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#16987) TTomax


TTomax
nagyúr

Hm... [link]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#16988) #45185024


#45185024
törölt tag

Átlagos órajel 1667 Mhz (20 perc futtatás esetén)
Mennyivel gyorsabb mint a Húzott kártyák ?
Fury X 32%
980TI 3%
Titán X -9% :))))
Nem lennék meglepve ha addig gyorsulna fel az órajel másodpercre pontosan amig a Fire Strike Benchmark le nem fut :D Aztán Du DUU dUU DÚÚÚÚÚ
Összegezzük a jelenlegi kártyák 1440 re elegek, az új kárta 4K teljesítménye 45-55 FPS közötti nagy átlagban
Köszönöm ennyit akartam mondani.

[ Szerkesztve ]

(#16989) Venyera7 válasza #45185024 (#16988) üzenetére


Venyera7
senior tag

Hogy mondhatsz ilyet, ezért megégetnek itt.

(#16990) Valdez válasza #45185024 (#16988) üzenetére


Valdez
őstag

Ez csak azt mutatja, hogy IPC-ben kb semmi változás nem történt.

(#16991) gbors válasza #45185024 (#16988) üzenetére


gbors
nagyúr

Olvass már egy kicsit vissza, itt feszegetjük, hogy mennyire jó / szar a referencia-hűtés, vagy legalábbis a szabályozása.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#16992) MiklosSaS válasza TTomax (#16987) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Nálam a 980Ti és Fury X között kevesebb volt a különbség 1440p-ben. A 980Ti 1420 MHz-en használtam a Furykát meg 1150-en.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#16993) And01


And01
aktív tag

E-bayen 650 font a legolcsóbb 1080 (pre-order)!
Onnanról meg a csillagos ég......

(#16994) Petykemano válasza gbors (#16991) üzenetére


Petykemano
veterán

Tulajdonképpen, hogy ha mennyire jó / szar a referencia hűtés, (amit prémium designnak is hívtak), akkor mire is fizeted a $100 felárat a "Founder's Edition"-ért?

Pont ez ütött szöget a fejemben ma.
Ha ez a referencia kártya és ez drágább, mint a gyártói kártyák ajánlott ára, és általában a gyártók a saját kártyáikat megbütykölik, húzzák, jobb hűtést tesznek rá, stb, és az így elérhető magasabb teljesítményért felárat fizettetnek, akkor vajon lesz majd referencia/ajánlott áron kapható készülék?

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#16995) TTomax válasza MiklosSaS (#16992) üzenetére


TTomax
nagyúr

Nem tudok róla nyilatkozni,nem volt Fury Xem,de bizony van egy-két játék ahol kikap a 980tól is,meg van ahol a Titan Xet megveri,mert rendkívül hullámzó a teljesítménye.Ha te éppen azzal az X számú játékkal játszol ami fekszik neki akkor akár még lassulást sem tapasztalhattál,de a videó nem is erről szól...

(#16994) Petykemano
Azért fizeted,hogy azonnal kaphass.Gyakorlatilag ez egy +100dolcsis vám amit rá mernek rakni mert így is el fogják adni ami elkészült.Majd ha nem,akkor szépen 100dolcsival lemegy az ára...

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#16996) MiklosSaS válasza TTomax (#16995) üzenetére


MiklosSaS
nagyúr

Mondjuk ez is igaz, én BF4, Sniper Elite 3, Crysis 3 meg ilyesmivel játszom. Lehet valami NV játékban gyengébb volna.

~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~

(#16997) gbors válasza Petykemano (#16994) üzenetére


gbors
nagyúr

Because nVidia is greedy. And because they can.

Amúgy tényleg szomorú, hogy megtehetik, hogy a Tier2-es chipre épülő kártyát 700 dollárért árulják...

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#16998) füles_


füles_
őstag

Érdekes táblázat :))

(#16999) HSM válasza gbors (#16997) üzenetére


HSM
félisten

Nekem ami szemet szúrt, hogy ennyi pénzért, meg FE, és az a VRM.... :B Sanszosan 5, szemre nem túl izmos (ha jól látom, onsemi NTMFD4C85N) fázissal a GPU-nak.

(#17000) schawo válasza füles_ (#16998) üzenetére


schawo
titán

Azért matekból egyes, hogy a százalékos különbséget százalékban írta ki százalékpont helyett. Ha a 0.1%'különbség 3.0%-ra változott volna, akkor kiírta volna, hogy 3000% a változás 2.9 százalékpont helyett? A 337%-os változási érték (meg az összes többi is) pont ugyanilyen nagy baromság.

evDirect villanyautós töltőhálózat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.