Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5695) Abu85 válasza Bici (#5694) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az év közepén lesznek erről hírek. Előbb az új Intel és AMD termékek megérkeznek. Azok IGP-je szintén GPGPU képes, de OpenCL, vagy C++ AMP oldalon. Erre a fejlesztőknek reagálni kell, hiszen a dGPU-k beépítési rátája csökken. Azt nem tudom, hogy az Intel mikor mutatja ezeket be, talán csak az őszi IDF-en, de az AMD az AFDS-en bejelenti az OpenCL-re való átállást. Az biztos, hogy a GDC-n az Intel már jelezte, hogy az OpenCL programozókra az igény az elmúlt hónapokban drasztikusan nőt. Vagyis a piac reagál arra, hogy mi a gyártófüggetlen, mindenki által támogatott szabvány. Na meg persze ebben az Intel lobbija is benne lehet ... például megmutatták, hogy 2012-ben mennyivel kevesebb gépbe építenek majd dGPU-t. Erre a szoftverfejlesztőknek reagálni kell, mert a felvásárlópiac igényei is változnak.

A gyártók oda teszik a pénzt, ahol visszajön. Ez jelenleg a Windows és az Android (esetleg speckó chipek esetében más OS). Az AMD is ide invesztál. Minden más OS támogatott, de a prioritás szempontjából másodlagos, mert nem jön belőle pénz. Konzumer oldalon mást nem lehet várni. Az AMD egyedül a multimédiás vonalra koncentrál a Linux esetében pont a HTPC-sek miatt, de ott is inkább az MS-sel képzelik el a jövőt, mert a Linux nem terjed. Minden évben az van, hogy na majd idén, aztán nem történik semmi változás. Ezzel a gyártó költi a pénzt a támogatásra, de nemhogy nem nő a konzumer vásárlóbázis Linuxra, hanem pont, hogy csökken. Így meg kidobott pénz az egész.
Ahol fontos oda természetesen belerakják a pénzt, így a G szériás Fusionök vagy a FirePro kártyák speciális támogatást kapnak, de máshova nem éri meg.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.