Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5467) gbors válasza Z10N (#5463) üzenetére


gbors
nagyúr

nem értem, miért gondolják sokan, hogy a GPU-k csak a számítási teljesítményből állnak. a játékokban ez marhára nem igaz - eddig az AMD összes DX10+ GPU-ja bőven elég számítási kapacitással rendelkezett, és máshol volt a szűk keresztmetszet. egyedül a Barts nézett ki számottevően másképp, ott meg inkább a textúrázási kapacitás volt kevéske.

amit érdemes tudni (midrange-től felfelé):
- a HD5000-es szériától kezdve a Barts-on kívül az összes Radeon erősen ROP-limitált. a Cayman és a Tahiti nagyon durván, a Cypress és a Juniper közepesen (ezeknél inkább a sávszélesség volt kevés)
- a Cypress helyenként nagyon szenvedett attól, hogy egy geometriai motorja volt. ha nem raktak volna bele 2db 16-pixel széles raszterizálót, akkor minden bizonnyal még jobban kipurcant volna.
- a Cape Verde és a Juniper backendje nagyon hasonló - viszont az órajelek aránya teljesen más. lehet, hogy az új chipet az optimalizációk ellenére is a memória-sávszélesség korlátozza legjobban.

ebből következően a Cape Verde és a Pitcairn viszonyában ez lesz érdekes:
- a Cape Verde-ben 1 geometriai egység és 16-pixelnyi raszterizáció van - ha bármelyiket nem duplázza meg a Pitcairn, akkor ott gond lehet
- ALU és TEX terén a Pitcairn bőven el lesz eresztve (ha hihetőek a számok) - nagy kérdés a Pitcairn ROP-ok száma - ha a pletykált 24 lesz, akkor az ugyanúgy le fogja folytani a teljesítményt, mint a Tahitiben
- memória-sávszélességben jó eséllyel dupla lesz a Pitcairn - ez a korlát nagyjából fel fog oldódni

és ami a nagy csapda - ha a 7870 közel duplaolyan gyors lesz, mint a 7770, akkor teljesen rácsúszik a 7900-as szériára, mert akkor 10-15%-kal lesz a 7970 alatt, ami már gyorsabb, mint a 7950. ha viszont nem lesz közel duplája, akkor mitől nem lesz, mi fog belőle hiányozni? igen kíváncsi leszek én erre a chipre...

[ Szerkesztve ]

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.