Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13347) westlake válasza Malibutomi (#13319) üzenetére


westlake
félisten

A víhűtés alkalmazása mellett egyetlen egy érvet tudtam elfogadni. Ez pedig az volt, hogy a HBM miatt olyan menyiségű hő termelődik a GPU-nál, amit szimpla léghűtéssel nem lehet elég gyorsan elvezetni.
Ha valóban lesz léghűtéses modell, akkor az előző érv nem is érv. Ebben az esetben megint csak azt tudom elképzelni, hogy a Fury X csak vízhűtéssel tudja felvenni a versenyt az NVIDIA kártyákkal. Ha mégis helytálló az érv, akkor pedig a léghűtéses Fury sebességét kell olyan mértékben csökkenteniük, hogy pontosan elveszti a létjogosultságát a kártya. Minek kiadni, ha ott a 390X?
Nem hiszem el, hogy még mindig azt hiszed/hiszitek, hogy a vízhűtést azért alkalmazta az AMD, mert ennyire rendesek a vásárlókkal. Azért alkalmazták, mert nem volt más választásuk. Szóval ha azt a valószínűsíthető 300W-ot kell elvezetnie, akkor az NVIDIA tulajdonosoknak miért is kellene mondjuk a GTX 980 Ti árához hozzászámolni egy blokkot? Szerinted hova tuninglható egy GM200 vízhűtéssel? Nehogy az legyen ezzel a vízhűtéses megoldással, mint annó az R9 290X referencia hűtésével. Hülyén venné ki magát, hogy ez a megoldás is éppen hogy elég lenne a gyári sebesség tartásához.
Nem mintha érdekelne a Fury, de az egyedi modellekre tervezésére nagyon kiváncsi vagyok.

#13348: Nem árulok semmit. Nem szoktam. Nagykereskedés.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.