- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BlessedElroy #2296 üzenetére
Lassan minden nap meg kérdi vki.
Idén sztem itthon nem nagyon kell számítani rá.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
BlessedElroy #2296 üzenetére
Inkább december elejére, közepére.
-
BlessedElroy
senior tag
Mikorra várhatóak custom hűtések? Azt hittem mostanra már kijönnek.
Szóval még 2-3 hét legalább. Grrr...
-
Goldmen75
őstag
válasz
Motion_Blur #2291 üzenetére
Ezt a feszkót lehet ennél a hűtőnél szabályozni?! Vagy bios, vagy hogy eszközölhető?
-
Motion_Blur
félisten
"Igaz, a gyári hűtő értékeinél jobb"
VRM esetén szerintem jobb a gyári hűtés, hatékonyabb. Nagyobb a hőleadó felület. És a hőmérsékletek is jobbak (50-70 fok között van most nálam). Xtreme 3 esetében 7V-on így néz ki a VRM-ek hőmérséklete: [link]
12V-on kell járatni a jó eredményhez: [link]
Itt viszont már lesz hangja, de engem nem zavar, közel se lesz annyira durva mint mondjuk a gyári hűtés 40%-on.
-
MastR
tag
válasz
MrPetya19 #2288 üzenetére
EK-Ekoolant UV Blue. De még semmilyen világítás nincs a házba beszerelve. Uv ledeket tervezek beszerezni, kiváncsi vagyok, hogy mit mutat
Motion_Blur Szerintem nézz utánna a neten, hogy mi a legjobb módszer nehogy úgy járj mint én
Tényleg nem egy kis matrica csupán, elég rideg, és törésre hajlamos -
-
MastR
tag
válasz
Motion_Blur #2271 üzenetére
Köszi szépen
tényleg alakul a gép mostmár
Elkezdtem a garicimkét szikével lazítani körben, de nagyon rideg anyagból van és eltörtúgyh ugrott a gar a kártyámról! De megmondom őszintén nem is nagyon gondolok arra hogy baja lehet! Meg arra hogy nem vennék észre a babrálást a szervizesek!
Macka: Jól választottál te isMajd kérünk képet a felszerelésről!
radi8tor1: Ezek a vastag csövek 16/10-esek, és bár úgy látszik, de nem feszítik a kártyát szerencsére!
Goldmen75 Mennyibe fáj ? Háttő 100 fölött, próbáld ki, barátnő ugrik az hétszentségAsus 290X garcimkes
-
Macka
veterán
válasz
Motion_Blur #2280 üzenetére
De ilyen valószínűleg soha nem lesz, így sajnos amit hoznak a GPU-n, azt elbukják a VRM-en...
-
Motion_Blur
félisten
Nem ártana egy olyan léghűtés ami hőcsövekkel hűti a VRM-eket. Mert ahogy nézem 12V-on kell majd hajtani az Xtreme 3-at is hogy ne 80+ fok legyen a VRM. GPU-t nagyon szépen hűti, + a kártya vége felé lévő VRM-eket, de a hármas csoport alig kap levegőt a kártya elején.
-
Goldmen75
őstag
Motion_Blur írta az Extreme 3-at bocsi ffodi, fáradt vagyok rendesen....
Motion_Blur : Nagyon kíváncsi vagyok, lehet megvárom a tesztedet s aztán döntök
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #2277 üzenetére
A srác által elmondott változások nem érintenek. (nv kártyákon a dupla tápcsatitól elfér a borda, valamint átrendezték a hőcsövek vezetését, mert egyes esetekben nem fért el a VRM borda). A hőcsövek száma megegyezik, a borda mérete is kb., ergo hűtésteljesítményben szerintem nem lesz változás.
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #2275 üzenetére
Szétszedtem a vga-t, rá akartam tenni. Rá is próbáltam a blokkot minden fasza volt. Aztán jött a felismerés, hogy az összes itthon fellelhető hővezető ragasztó be van száradva, így nem raktam össze, mert a bordákat nem tudtam volna felrakni a VRM-(ek)re, és a VRAM-okra. Ezek után a kártyát összeraktam gyári állapotára. Az egyes mondatok között pedig obszcén kifejezésekkel illettem ennek a sz@ranak (mármint a ragasztónak) a kitalálóját és közeli hozzátartozóit.
#2277: Én is fáradt vagyok már, de ezt miből gondolod?
(ha megjönnek a rnegrendelt hővezető lapok, akkor ugrik rá a cucc, mármint a Peter.)
-
ffodi
veterán
válasz
Goldmen75 #2268 üzenetére
A sima Peter támogatott furattávolsága 53 mm míg a 79xx-nek 54 mm (persze azért csak ezt a kettőt említem, mert ezek lehetnek potenciálisan jók ide.). A hűtő alján csavarokkal van rögzítve egy keret, amin a leszorításhoz szükséges menetes szárak találhatók. Az 53 mm-es gyári konfigurációt rápróbálva nem tűnt jónak, viszont legalább az egyiket kicserélve megoldódott a "probléma."
Macka:
Ha az MK-26 és AC Xtreme III jó, akkor ez miért ne lenne? Mint írtam, egyedül a furattávolsággal lehet gond, ami nálam megoldott, valamint talán kevés RAMsünit adnak a csomagban. (amit én szintén megoldottam)
-
MastR
tag
Sziasztok!
Elkészült az én 290X-em is!Kapott egy EK Fullcover blokkot!
További képek a VGA blokk felszerelésről!
Kapott egy backplate-et is aminek nagy meglepetésre jóval több szerepe van mint gondoltam, ha megfogom a kártya hátát, jelenleg fém hideg!!!! teljesen hihetetlen!! Most még légtelenítek stb, aztán majd jövök és beszámolok, hőfokokról, és egyebekről! -
Goldmen75
őstag
válasz
Motion_Blur #2262 üzenetére
Most nézem merlin oldalán a képet, Extreme 3-nál nem a vga vezérli a ventit? Mert egy molex csatit látok ami két venti foglalattal bír?!?!?! Vagy nem jól látom?
ffodi: Elvileg a Peter rev 2 ami jó lesz ezekre! Van nekem is rakin peter de az soványnak tűnik, felszerelést még nem néztem, de ha ráapplikálod s megy akkor szólj!
Hm...na holnap megvizslatom, de az ára majd annyi mint az Ex3 vagy a mk-26
johnny6.d: A mag tetejétől 9 cm, sajna már visszacsomiztam mindent s a gépbe is a kártya. De ezzel tudsz számolni!
-
Goldmen75
őstag
Hát...legalább láttam szétszedve a vga-t s kapott új pasztát
1. kilóg a házból
2. nem volt hozzá gyárilag annyi ram hűtő amennyi kéne
3. nem tudtam volna eldönteni, hogy a "sapka" kell-e a magra, a hőcsövek alá, mert a mag nem elfordítva van a kártyán mint a 79xx-as szérián hanem rendesen téglalap, a sapka meg rombuszba.
4. a 3 db-os VRM-re nincs hűtő, max ram hűtőt lehetne oda is rakni.1. Holnap egyeztetek velük, vagy cserélek házat s újra próba, (most nézem házcsere nem ok, nem fér be az asztalba a helyére)
2. Vagy esetleg extreme 3Ez van srácok, bocsi, nem lesz teszt most tőlem...
-
Goldmen75
őstag
Na végre találtam igaz 7970-de mk-26 install
-
Goldmen75
őstag
Nem sülne meg, tegnap BF4-eztem 1-2 órát, 94 fokon, s semmi baja
Még dóóógozok, nyugivan
Először is meg kell néznem, befér-e, aztán hogy mindenre van-e hűtő, aztán hogy a venti csatik stimmelnek-e, aztán hogy van-e rajta garmatrica (bár ha van se sokáig
) azán a lányom, páromtól el kell szeparálnom magam, hogy nyugalomban szerelhessek
-
radi8tor
MODERÁTOR
Vízhűtésnek van saját topicja, ne menjetek bele ilyen vitákba itt.
-
Goldmen75
őstag
válasz
mcwolf79 #2250 üzenetére
Téves, mivel ezzel foglalkozom, van néha aki vizet rendel. De eddig nem győzött meg, főleg ennyi +-ért!
De kinek mi ugye
Az én hűtésem se 2 ft- volt, van 4 12-es BTW enermax ventim, szinte semmit se hallok a gépből, anno meg is jegyezte a párom, hogy - má megin mit cseréltem, mert mintha nem menne a gép -
stargazerhu
aktív tag
válasz
mcwolf79 #2250 üzenetére
Engem érdekel a bevizezés dolog, pont a hang és a mellett megjelenő nagyobb teljesítmény okán. De először is mivel még sosem építettem nem értek hozzá, másrészt a költség tényezők sem elhanyagolhatóak...persze macerásabb is, ha tehetném vizeznék...csak most másra kell a lové
Viszont hogy ne csak "off" legyek ezeknél a kártyáknál, ha amúgy már meg van a rendszer, kötelező a vizezés, de ezt úgy is mindenki meg is teszi, hisz anno ezért csinálta a vízhűtést.... -
mcwolf79
veterán
válasz
Goldmen75 #2249 üzenetére
Le merem fogadni, hogy te sem láttál/hallottál még vizezett gépet működés közben.
Megnézném, te hogy tudsz minden fontosabb komponenst (CPU,VGA) 50 °C-ra lehűteni léggel (és ez még nem is olyan kevés hőfok). Arról nem is beszélve, hogy így az összes hőt ki lehet pakolni a házból, ami mindenre jótékony hatással van.
Nekem 3 12-es venti hűt le mindent ,amelyek kb.600 rpm-mel forognak. Szerinted mennyi hangja van? A szivattyú hangosabb,mint a ventik.
Drága, de valamit valamiért. -
Goldmen75
őstag
válasz
stargazerhu #2247 üzenetére
Na én ezért "se" térek át vízre, marad ami a csapból folyik
Drága mulatság egy cpu+vga jobb vízhűtőt összerakni..
Vannak most már szuper léghűtők is ami nagyon nagyon töredéke egy vízes blokkrendszernek s hasonló a hatásfok, de kinek miA vízet is hűteni kell, tehát arra is megy venti, akkor meg?!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
stargazerhu #2247 üzenetére
Nézd meg logouton, a sok csatlakozó dobta meg a modding miatt Todytól volt minden újan:
EK LTX
EK FC 6970 EN nickel
Tripla Magicool radi
DC-LT pro pumpa + tartály (most már különálló van)
lötty, cső
rakat fillport, mégtöbb duplakúpos csati & 90fokos-amúgy ja, össze lehet szedni ha sok ideje van az embernek és aprót figyeli onnan is, meg másik irányba határ a csillagos ég.
(#2249) Goldmen75
A csend és a durva tuning egy mondatban említhető, ha vized van
-
SkyS1gn
félisten
válasz
stargazerhu #2243 üzenetére
90-120 reálisabb, nekem a sok csatlakozó miatt állt meg 115 felé.
-
válasz
krisztian922 #2240 üzenetére
Ha legalább 4.5 ghz környékére felrántod, akkor nagy gond nem lehet.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
De csak majdnem és egy ref hűtős 290Xhez..ha ahhoz is veszel hűtőt, akkor a különbség értelemszerűen megmarad.
De szerintem ez tényleg nagyon egyéni preferencia! Tesztek alapján a ref hűtő a gyenge pont a 2990/290X kártyákon...ezt a későbbi egyedi hűtéssel kijőve a vállalatok is fogják tudni és szerintem meg fogják kérni az árát. Ha meg nem akarsz várni és zavar a hang (esetleges órajel visszavétel), akkor ref kártya és hűtő csere.
(#2242) Goldmen75 Hát igen nulláról egy jó vízhűtés inkább 150, mint 100 ezer jó magyar forint
-
Goldmen75
őstag
válasz
Na de várj! A 30 az csak a vga blokk kb, ahhoz még kell a komplett rendszer, vagy az már megvan neked?! NEM mind1 hogy miről beszélünk
-
Hoorus
őstag
válasz
Szerintem elég lesz a 8320. Benchmarkban lesz elmaradás, de játékok alatt nem hiszem. És szerintem ez a lényeg.
-
krisztian922
tag
válasz
stargazerhu #2236 üzenetére
Igazából csak azon gondolkodtam, hogy megéri-e a 30ezres felárat a vízblokk mivel akkor már majdnem 290x árban vagyok. Ez főleg azért lenne gáz mert nem tudom, hogy a mostani procim egy 8320 meghúzva vajon elég lesz-e vagy illene már emellé benevezni valami komolyabbra ^^' Mert ha mindkettő kéne akkor szépen lehúzom magam karácsonyra
-
Goldmen75
őstag
válasz
stargazerhu #2238 üzenetére
Az hogy tudja mit vállalt, nem jelenti azt hogy meg is békélt vele
Nálam ez 11 éves korom óta megvan...C+4-el indult otthon, de jártam klubba, ott meg zx spectrum, basic programozás, gépi kód, volt minden...régi szép idők....apámmal joystick-oztunk a puffon, anyám legnagyobb örömére
-
Goldmen75
őstag
válasz
stargazerhu #2236 üzenetére
Ha nem lesz kép, akkor nem fért be
Ha meg nem jelentkeznék, akkor asszony kirakott a lakásból, gépestől, böröndöstől stb -
stargazerhu
aktív tag
válasz
Goldmen75 #2232 üzenetére
Készíts képet, hogy fér be a házadba
(#2234) krisztian922 Ez milyen kérdés?
Ha vizezni akarod nem éri meg várni, hisz miért várnál. Ha meg nem vizezed, akkor neked kell tudni, hogy akarsz-e várni vagy nem.
Olvass vissza a topikban....mindenkinek más a fontos...hang és egyebek terén...
-
krisztian922
tag
Hali,
Lenne pár kérdésem a sima r9 290essel kapcsolatban, próbálkoztam keresgélni de nem mindre akadt úgy válasz
Először is mennyire éri meg várni a nem ref. hűtős modellekre annak fényében, hogy ezekre ahogy látom sokan raknak külön vett víz/léghűtést? Mármint ezekkel érhető el a felárukkal szemben annyival több (mivel egy arctic xtreme III is 20as, vízblokkok ahogy nézem 30+) mint pl. egy majd kijövő pl. asus dc2?Valamint ti milyen procival hajtjátok meg? Esetleg elég lenne egy jól meghúzott fx8320 vagy talán ehhez már több kell?
-
Goldmen75
őstag
Nyah, kezemben az mk-26:
Este próba, majd teszt
-
Goldmen75
őstag
válasz
Malibutomi #2230 üzenetére
Aham tényleg, nem láttam a piros szót a végén
Kérdés hogy a vrm hűtés ennél mennyire lehet hatékony, mert oké a magot meghűti, persze venti függő.. -
Goldmen75
őstag
Ha valaki esetleg találna (mert én nem találtam) a neten 290 +mk-26 tesztet, megköszönném! Vagy akár videót róla, bármit ami a két dolog párosítása!
-
MPowerPH
félisten
válasz
KillerKollar #2221 üzenetére
Nem... A 3.0-ás PCI-E 8x -os bőven elég mindenre.(előttem is írták, =2.0 16x) Ez a belinkelt kép valami bulshit...
-
ST05
őstag
válasz
Malibutomi #2226 üzenetére
nem elképzelhetetlen, a vrm is nagyobb hatékonysággal tud dolgozni hűvösebben ,
a chip is tudtommal sokat eszik ha túl meleg, és ki iktatódott nem mellesleg
egy 6000 rpm-es venti. Mondjuk 30w nem kevés, ennyivel megy a 4770k konfigom
vga nélkül... -
Malibutomi
nagyúr
Nagyon érdekes 290 Xtreme III-al tesztelve. ami a lényeg, lehetséges, hogy 94 helyett 60 fokon 30W-al kevesebbet fogyaszt?
[link]
-
KillerKollar
őstag
Igen néztem.Én 1920x1200-ban tolom,de azon a képen azért elég durva különbség volt és mondom az 280X,ami még a régi CF-et használja.De néztem kb 4 CF teszt van a neten 290X-hez,abból 2nél Z77/Z87 lapot használtak(Techpowerup,Hardocp),de azt nem tudom hogy azokon van-e ilyen PLX chip.
-
ST05
őstag
válasz
SkyS1gn #2222 üzenetére
+1 én is így olvastam, hogy ha eddig nem is volt létjogosultsága a PCIE3.0nak,
mostmár a CF híd nélküli CF meg fogja kérni a 3.0-átKillerkollar: azt nézted-e hogy amit linkeltél teszt az 25x16 felbontás?
ugye azért olyan jol kimutatható, egyébként HD-nál még sokkal kisebb kell legyen a diffi, vagy semennyi -
SkyS1gn
félisten
válasz
KillerKollar #2221 üzenetére
Bőven elég még ezeknek is a 2.0 x16, de még az x8 se lenne nagy érvágás.
Mondjuk most CF-hez lehet kell a bikább sín mert azon megy az adat cf hid helyett.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
KillerKollar #2219 üzenetére
3.0 x8 = 2.0 x16
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi #2218 üzenetére
Akkor jó,csak a belinkelt képen elég durva különbség volt,bár a teljes tesztet nem találtam meg,ráadásul ott viszont "csak" 280X CF volt és az gondolom még rendes CF híddal megy,mivel egy átnevezett 7970 GHz Edition.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #2217 üzenetére
Bőven elég a 3.0 8x is
-
KillerKollar
őstag
Tényleg ennyire számít a PCI 8x vs 16x?Tudtommal minden Z77/Z87-es lapon 8x/8x-be megy a CF és csak az X79-es lapokon megy 16x/16x-ben.Ugye a 290X meg jobban is eszi a PCI-t mert már ugye nincs CF híd hanem azon keresztül kommunikál.Akkor 290X CF-nek csak X79-es lapokban van értelme?Vagy ez baromság?
-
ST05
őstag
ezen a videón mosolyogtam épp, hogy 4:50 től beszívja a srácot a CF
elég fura, hogy a kör végén pörög fel 2D-ben ??
De azt meg kell hagyni a játék iszonyat folyékony..
itt viszont odahajol az Idle Cf hez a srác, és teljesen halk -
odorgg
addikt
válasz
SzlobiG #2207 üzenetére
Én ilyenekkel szarakodtam régebben GTX260-280-285-480-580-680-nál is, mert mindnél előfordúlt hogy beragadt a 3D órajel, szóval ott sem volt túl rózsás a helyzet, persze ma már lehet hogy sosem tesznek ilyet
Az igaz, hogy mondjuk egy ref 7970-vagy akár 290-290x-nél ez nagyobb probléma ami a venti hangját illeti, mint mondjuk 680 vagy 780-nál.
-
-
RiZool
tag
A héten lesz meg a 290X-em és szeretnék hozzá egy DP kábelt venni. Itt mire kell figyelni? vagy mindegy milyet veszek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 256GB / 12 hó jótállással
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest