- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Szólánc.
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
- 25
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Hát őszintén sajnálom, aki léghűtéssel tervezi használni ezt a kártyát.
Beraktam kipróbálni, és az Unigine Valley benchmark végére 55% körül már tényleg olyan hangos volt, mint ha porszívóznának vagy hajat szárítanának a szobaajtó mellett. -
Prosector
addikt
Köszönöm!
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3181 üzenetére
Nekem 680 lightning nem bírta a gyári órajeleket, az pedig kb. 1 éve volt már.
-
Macka
veterán
válasz
ricshard444 #3178 üzenetére
Saját és 7970 fórumos tapasztalatok alapján soha többet Lightning.
-
TTomax
félisten
válasz
ricshard444 #3176 üzenetére
Azt nem fogják,ahogy eddig se,inkább kapott egy +6pint...
-
TTomax
félisten
-
válasz
Malibutomi #3149 üzenetére
Én is 105-ért vettem tegnap sapphire 290-est.
Mondjuk nem az iponban, az elmúlt egy évben párszor megégettem magam náluk, szóval no iPon.(#3165) janos666:
Remélem örömödet leled majd benne.
-
Macka
veterán
Friss hőmérsékleti adatok:
6 Valley kör után 39 fok a GPU, 34/44 a VRM.
-
janos666
nagyúr
válasz
ricshard444 #3161 üzenetére
Igaz, hogy a rosszat is meg lehet szokni (bizonyos mértékig és megfelelő adagolásban), de attól az még nem lesz jó.
Most is láttam már olyan reklámot az új konzolok kapcsán, hogy extra feature a 60fps (mint ha normális módon lett volna 30 a kvázi standard az előző generáció idejének nagyobbik felében és nem 60-al kezdett volna az is, míg bírta a vas).
A 60fps is egy alulról közelített érték, nem egy ideális. A legtöbb embernek ez már bőven elfogadható (értsd: nem panaszkodik, hogy kevés), de sokan látnak még különbséget vastagon 60 felett is (még ha egyre kisebb is az érzékelt javulás az fps emelés hatása, így viszonylag hamar, még 100-hoz közel húzódik az, ahonnan már tényleg nincs sok értelme fentebb menni, mikor nincs "ingyen" az fps).
Erről jut még eszembe... -> átmentem a megfelelő topicba leírni, hogy
miért zsákutca az nVidia G-Sync (legalább is szerintem).Amúgy fellélegezhet a topic. Nem lesz több 290 unlock, vagy vegyek-e 290-et nyafogásom, mert megszabadítottam egy fórumtársat a terhétől és majd én üzemelem be az ASUS 290X-ét vízhűtéssel.
A 4870x2 óta nem volt ekkora batár kártyám.
Annak idején az is úgy fért be a gépházba, hogy koronggal kivágtam egy darabot a HDD keretből. De pechemre az új alaplapomon máshová esnek a PCI-E foglalatok, így megint elő kell venni a flex-et.
Szóval egy darabig ki sem tudom próbálni (nem akarom kétszer szétszedni egy héten belül és blokkot még nem is rendeltem, de talán új cső is kell). -
válasz
ricshard444 #3163 üzenetére
Van topikja minden infóval, vigyázzatok offal.
-
Sonja
nagyúr
válasz
ricshard444 #3161 üzenetére
Ejj, már van normális megoldás.
Csak fixen kell tudni a konfignak a 60fps-t (vagy akár a 40-et vagy 50-et, stb.), és nem lesz probléma.
-
Goldmen75
őstag
Ez az hogy a legutolsó!
Semmin sincs, mivel nem K-s 4770-em van, gpu is alapon, win 8.1 -em van. Asszony is mondta hogy csinálta már párszor vele is...
-
Goldmen75
őstag
Srácok, c sinál olyat a gép, hogy megy, de elmegy a kép...csak a reset segít....ez az lehet:?
-
válasz
Malibutomi #3151 üzenetére
Biztosan, nem szoktak sokkal drágábbak lenni. Pl ha a 780 árakból indulunk ki alig van eltérés sőt sokszor volt ahol a ref drágább volt mint a custom.
-
mclaren-d
aktív tag
Azonnal lecsaptam rá
-
mclaren-d
aktív tag
Szevasztok belépek a " klubba" egy Gigabyte 290-el hihetetlen jó áron van *ponba
Csak kedden jön meg
Őszintén mennyire tré a hűtő? kibírhatatlan? -
7
addikt
Nyugalom!
Ha valakinek problémája van egy konkrét, őt érintő moderátori intézkedéssel kapcsolatban, az kérem a Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések-válaszok topicban jelezze a gondot, és ott próbáljunk rá megoldást találni!
Ebben a topicban -- szakmai jellegéből fakadóan -- inkább szeretnénk a témához szorosan fűződő beszélgetést látni, és épp emiatt a moderáció (vagy a vízhűtés általánosságainak) megvitatása zavaró és érdektelen lehet azoknak, akik a címben szereplő videokártyáról szeretnének információt adni és/vagy kapni.
Megj.: Az erre érkező, vagy ezzel kapcsolatos válaszokat automatikusan töröljük a topicból.
-
Xirtam
veterán
válasz
ricshard444 #3122 üzenetére
A TV-m amin játszom 60Hz-es, nekem a fix 60 , de kőkemény 60 fps bőven elég!
úgy is vsync-el játszom.
De köszönöm a segítséged.
-
janos666
nagyúr
Vannak amúgy itt olyanok, akik tervezik, hogy bármi okból hamarosan megválnak egy 290-től (pl. csere Geforce-ra, vagy egyedi hűtéssel szerelt 290-re)?
-
Xirtam
veterán
Jól saccolok hogy 7850-hez képest ahol most a BF4-ben 55-60 FPS-em van AVG, ott fixen meglenne a 60 fps-em?
Közel 45-50% plusz teljesítményt várnék el. Ezt megkapnám az R9 290-től?
7850-em 860 / 1200 @ 1050 / 1350
-
janos666
nagyúr
Windows-ban teljesen normális, ha visszavesz: energiagazdálkodás/takarékosság. De ugyan ez megtörténhet játék közben is, ha valami más a limitáló tényező: nem elég gyors a CPU, vagy a monitor (nem extrém magas a frissítési frekije és be van kapcsolva a V-sync).
-
Padre
tag
Azt tudjátok hogy 55 fokos GPU esetén miért ugrál a GPU órajele fel és alá???
1100Mhz-en kéne folyamatosan mennie, de ő 650 és 1100 közötti órajeleken ugrál játék közben.
Windosban meg 300 és 480 között. -
janos666
nagyúr
válasz
radi8tor #3108 üzenetére
Viszont ez valahol talán jól jellemzi a fórumtéma tárgyát képező fogyasztói termék és annak végfelhasználóinak hétköznapi viszonyát, miszerint sokan elégedetlenek a gyári alapértelmezett hűtési megoldással.
Ha az ilyen jellegű dolgokat kimoderáljátok, az majdnem olyan, mint ha bármi más, részben vagy egészben tényszerű érvekkel is alátámasztható negatív kritikát is rendszeresen elkendőznétek. -
MastR
tag
GPUTweak az Asus gyári tuningprogija, azzal húztam, de az MSI Afterburner is jó,de úgy vettem észre hogy a 290X-hez jobb a GPUTweak. Biztosan lesz Custom hűtős verzió, és megéri rá várni hidd el. Egy Custom hűtős 290-lesz a Best Buy kategória, amikor megjelennek. Ha szerencsénk (szerencsétek) van akkor karácsony előtt, és lehet nyúzni a szünetben, ha nem akkor január...
-
MastR
tag
Na akkor megosztanék veletek egy kis érdekességet a "Mekkora táp kell a 290X-nek tuningnál"témában
Van nekem egy csodálatos Gigabyte Odin Pro 800Wattos tápom ami ilyen fél moduláris kialakítású, 2db 8 pin PCI-E csati fixen bekábelezve + 2db moduláris jelleggel bedugható ha SLI, vagy CF-re vágyna az ember.
itt van az amper kiosztási táblája.
Amikor meglett a kártya rákötöttem a fixen bekábelezett 2 db PCI-E csatira, és most jön a lényeg. A kártyával nem volt semmi baj, de kb 1220 MHz-es GPU mag feletti tuningnál, letérdelt a TápAzalatt minden oké volt. Ez fölött a 290X megfogta a tápot. Elkezdtem nézegetni, hogy mit lehetne ezzel kezdeni, és akkor vettem elő a tápnak a kistábláját is. és látom hogy 2x 18A-es és 2x 25A-es ággal rendelkezik. és a fixen bekábelezett csatik bizony a 18Amperesek
Bekötöttem a moduláris csatikkal a 2x25Amperes ágba és azóta minden oké! Most már nem a táp a kevés! azóta már az 1270-et is elértem, de úgy néz ki itt lesz a kártya vége. Szóval nézzétek meg a tápotok mennyi ampert tud a 12V-os ágon, meg azt is, hogy olyan régimódi-e mint az enyém, hogy 4 felé van osztva, vagy 1db 12V-os ág van de az egy brutál nagy Amper mennyiséggel.
Sok sikert -
Goldmen75
őstag
.......Nah, jóccakát nektek! A 290/X legyen veletek, csendben, hűvösen, ref vagy anélkül
Holnap elmegyek s inkább Merlinékkel átbeszélem a témát, Pug, köszi azért amiket még láttam!
De addig is a Peter-t ajánlom mindenkinek akinek nem "kicsi" háza van, kevés ventikkel, mert be tudja fűteni! -
Most tényleg már azt se lehet leírni a 290/290X topicba, hogy az ember milyen vizes rendszert épít ki a 290-es kártyájához? Értem én, hogy alacsonyan szállnak a radiátorok, na de ennyire?
-
Goldmen75
őstag
Köszi adminok, de csak tanácsot kértem! Tudom vizes topikra tartozik, de ott meg nem specifikus a téma....itt igen. Alapvetően a vgak-ból indult ki a viezezés.
Marad a privi eszmecserére...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- Google Pixel topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- SAPPHIRE Radeon RX 6650 XT PULSE 8GB + 1 év gari
- Gigabyte AORUS MASTER RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC
- Eladó RTX 3090 24GB Videókártyák (Suprim X, Aorus, Gaming X) Felső kategóriás! Jótállással! Dobozos!
- Eladó Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!/Beszámítás!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-i7 I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest