- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
válasz
mcwolf79 #2495 üzenetére
Elvileg megmutatja, hogy milyen memoriád van. "To determine what type of memory you have in your 290, download THIS program (Memoryinfo+ 10.05)."
Lehet, hogy csak a sima 290-hez jó? Nálam se ír ki semmit, de én annak tudtam be, hogy jelenleg egy ezeréves HD 5870 van a gépemben.
-
Goldmen75
őstag
Most nézem nincs is a dobozában de még neten képeken se látom hogy adnának hozzá venti táp csatit, elosztót....ilyenkor mivan? Dugjam majd alaplapira ?!....ehh...semmi se akar összejönni ezzel
-
Goldmen75
őstag
válasz
adatfalo #2494 üzenetére
Már sikerült kinagyítani a képet, elpidás vagyok
Nézegetem a Peter-t meg a szerelését a neten, a két venti relatíve messze kerül a lamelláktól, gondolom ráfujatni érdemes nem szívóra állítani...néztem egy 7970- tesztet , 2*12 V-al értek el jó eredményt persze venti függő...szerintetek?! Érdemes nekiállnom?
-
adatfalo
senior tag
válasz
Goldmen75 #2486 üzenetére
Ha nem tudod, hogy milyen memória van benne : Memory Info 1005
Közületek van valakinek PowerColor-ja?
-
Goldmen75
őstag
Figyuzzatok mán! Kezemben egy Peter, 3x chip hűtő van hozzá ,de semmi ragacs rajta, a vrm-hűtőn is a két csavar s ennyi, mitől marad ez ott?! A pasztától????
Hazaviszem kipróbálom hátha jó
-
Goldmen75
őstag
na má a PH is halálozik
Minjá meglesem a fotót, ki tudom e nagyítani
naná hogy Elpidám van
-
Goldmen75
őstag
Bazz szétszedtem s nem néztem meg milyen ramok vannak rajta
-
SkyS1gn
félisten
válasz
stargazerhu #2482 üzenetére
-
"Fekete halál terjed a Radeon R9 290-es sorozatú VGA-kon"
(#2482) stargazerhu Ezt lekéstem.
-
stargazerhu
aktív tag
Friss hír!
Vki találkozott vele?
-
Goldmen75
őstag
válasz
mcwolf79 #2478 üzenetére
Neked ref hűtésed van még vagy már nem? S mivel érted el hogy fixen maradnak az órajelek(még ha húzott is)?
Még valami, Arctic Extreme 3-om van már valakinek a kariján? Érdemes megvenni vagy várjak Peter 2-re?
Mert ha csak így lehet kiküszöbölni a mag órajel csökkenést , akkor midnenképp kell valamit vennem -
mcwolf79
veterán
Alapfeszen léggel úgy fest,hogy nálam 1075/1350 a vége a VGA-nak.
Efelett már black-screen befigyel.
Feszt mennyit érdemes/ajánlott ezeknek adni? Vagy lehet adni neki,csak bírjam hűteni? -
stargazerhu
aktív tag
válasz
#35434496 #2469 üzenetére
Erről beszélek én is mióta megjelent....nem is kéne ref hűtőt tervezni hozzá, minek...felesleges.
(#2472) players111 Szerintem megint feleslegesen mentek bele...Nem egy árban vannak, legtöbbször nem reális döntés alapján vesz az ember csúcskártyát, hanem, hogy kinek hová húz a szíve. Arról meg nem is beszélve, amiről már szintén volt szó, hogy programspecifikus is a dolog! Ma már volt világbéke?
-
törölt tag
válasz
MPowerPH #2466 üzenetére
Az a 2% jó lesz 9-nek is.
[Techpowerup]
-
westlake
félisten
válasz
MPowerPH #2466 üzenetére
Nem mi járunk csukott szemmel, hanem te. Mutass már másik olyan tesztet (ne a PH-sat), ahol az R9 290X és a 780 Ti között csak 2%-os a teljesítménybeli eltérés. Nem csak egy tesztet kellene elolvasni, hanem mondjuk négyet. Arról már ne is beszéljünk, hogy az R9 290X-et még egy normális léghűtéssel sem olyan szinten tuningolni, mint egy 780 Ti-t. Persze ott van az a ~30k többletköltség a 780 Ti-nél, de ezt senki nem is tagadta és te sem ár-érték arányról beszéltél.
-
mcwolf79
veterán
válasz
mcwolf79 #2465 üzenetére
Na a BIOS kapcsolót visszaállítottam (a videó kimenetek felé) , így már "bevette" az emelt órajeleket.
60 %-ra belőttem a ventiket fixre, így 79 C°-ra ment fel maximum 3D mark és Valley alatt.
Eddig próbaképp 1050 Mhz-re lőttem be a GPU-t, 1350-re a VRAM-ot.
Valley-ban alig hozott plusszt a tuning (2-3 fps), 3D mark Firestrike tesztben 500 ponttal lett így több.
Kíváncsi leszek vízzel ,esetleg a feszt is emelve mit lehet majd kihozni belőle.
780-ban egyedül ez nem tetszett: arra hiába rakom a vizet, a feszkorlát miatt (nem Lightning-nál) alig lehet a feszültséget emelni. Tényleg csak arra jó, hogy ne ugráljon a GPU órajel a hőmérséklet miatt. -
Goldmen75
őstag
Nem is tudom minek problémázunk
Minden új megjelenő kártyának van valami "betegsége", ezeknek is
Legtöbbünk türelmetlensége ide vezet -
MPowerPH
félisten
-
mcwolf79
veterán
290-et mivel lehet/kell tuningolni?
Mert CCC-ben kikapcsoltam az Overdrive-ot, MSI AB-ben felhúztam az értékeket (+50 % Power target, 1045-re a GPU-t, 1350-re a VRAM-ot, 100 % ventifordulat,feszültséghez nem nyúltam),de semmi sem történt. 3D Mark alatt ugyanúgy alapórajelen futott a VGA -
Goldmen75
őstag
válasz
Motion_Blur #2457 üzenetére
Oké de 60%-on már durva hangja van!
De mondom az új driverrel nem esik le az FPS, ellenben hajszárítózik -
MPowerPH
félisten
válasz
radi8tor #2431 üzenetére
Szerintem ez rossz hozzaallas... Nem kellene nagyon megeroltetniuk magukat, egyszeruen le kellene ulniuk, es lemasolni az nv megoldasat. Ha ok megtudtak tervezni, akkor talan nekik se lett volna nehez... Foleg,ha ugy nezzuk,ezzel sajat maguknak is artottak. A tesztek alatt egy jol megtervezett hutessel a 780ti-t is megenne uzsira,csak nem 600-800mhz-s orajelekkel... tehat az osszes eddigi teszt felrevezeto...nekik is rossz,mert a kartya vissza van folytva. Tesztlaboroknak kellett volna mellekelni egy fecnit,h nezzetek ra 100% venti fordulaton.
-
westlake
félisten
válasz
Motion_Blur #2457 üzenetére
Direkt (szándékos) leszabályzás van, nem pedig korlát. Szerintem senki sem mondta ezt.
-
krisztian922
tag
Nem tudom már, hogy itteni linkről vagy csak úgy találtam google-ben review-ok nézegetése közben, de rémlik, hogy egy r9 280x HIS iceQ x2 hűtést ráraktak egy r9 290re és annyit mondtak, hogy hasonló beállításokkal pár fokkal volt több mint a 280as értéke. Remélem akkor tényleg nem annyira forró a kártya, hogy még nem ref hűtővel is porszívó kell vagy ha csöndet akar az ember akkor víz
-
Goldmen75
őstag
Na várjunk, felraktam a leguljabb drivert, most stabil 947, ellenben magasabb a venti sebesség, hang....
hmm.... -
stargazerhu
aktív tag
válasz
Goldmen75 #2452 üzenetére
Az AMD keze van a dologban és direkt korlát, hogy ne melegedjen túl!
Erre megoldás a jobb hűtés, mivel azért veszi vissza mert melegszik....
Próbáltad úgy hogy fixen magas fordulatra állítod a ventit? Vagy magasabb célhőfokot adsz meg?(#2447) radi8tor1 Tudom, az AMD diktálja ezt, ez tiszta, csak az indokait nem értem tisztán, hogy neki miért jó ez. Az meg hogy régóta így van még nem jelenti azt, hogy jó is ez.
-
Goldmen75
őstag
Hoppá! Far Cry 3 ...667- game alaltt!!! Mégiscsak leveszi....70-80 FPs majd eccer csak 50-60-ra lement....ez valóban gáz....kérdés hogy ezért csak a hűtés a felelős?!
westlake: ezt tudja olyan user igazolni akinek már nem ref hűtése van s nem az AMD keze van a dologban( direkt korlát)???
-
Goldmen75
őstag
Szóval 1 szónak is 100 a vége, érdemes hűtőt cserélni mi?!...
-
Goldmen75
őstag
Srácok, most hogy is van ez?! Futtattam a walleyt s gpuz-vel monitoroztam közben de nem ugrált a GPU mag órajel csak néha nagyon picit, pl 950-ről 930-20 majd vissza maxra...load 99%-en , venti annyi amennyi...
Vagy játék alatt nézzem?Igen mert olvastam amiket írtatok, hogy visszavették vagy mi, meg hogy 600-on megy meg ilyenek....ez fura...ezért néztem most meg, de én ezt tapasztaltam cirka 1 kör alatt
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stargazerhu #2446 üzenetére
Szerződés miatt nem jelenhetnek meg rögtön a non-ref. hűtős modellek. Ez mindig is így volt, csak mostanában mindenki rögtön akar mindent.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
radi8tor #2445 üzenetére
Azért ahogy ezt a topikot elnézem piaci igény lenne rá, ami eléggé jogos is, hiszen a ref hűtővel mindenki látja, hogy a kártyák vissza vannak fogva...Szerintem ezt AMD-ék csúnyán benézték. Inkább adnák annyival drágábban a gyártók felé hűtés nélkül a kártyát, amennyi hasznuk (2-3 ezer forint) ezen a ref hűtésen van, és akkor mindenki hepi lehetne. A gyártók meg rápakolnák a sajátjukat, de ez így akkor is öngól, szerintem...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stargazerhu #2441 üzenetére
Úgy kapcsolódik, hogy tudod mit kapsz a pénzedért, ami ha nem tetszik nem veszed meg és vársz a non-ref. kártyákra. Ha az sem tetszik, akkor csinálsz magadnak hűtőt.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Malibutomi #2443 üzenetére
Biztos is hogy csalóka, és akkor majd még a driverek okán is fog gyorsulni, nem csak a venti miatt!
Majd lehet megint hír, hogy elveri a 780ti-t, ha normálisan működik
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
stargazerhu #2435 üzenetére
Tesztek nélkül megvenni egy 150k+ értékű cuccot eléggé butaság a mai világban.
Az hagyján, hogy a tesztek részrehajlóak, de azért ki lehet szűrni belőlük a lényeget. -
stargazerhu
aktív tag
válasz
cyberkind #2440 üzenetére
Olvass vissza...vkinek hangos, vkinek nem...ez relatív, kinek a pap, kinek a bicikli...
Sokan megvették a refet és maguk vettek hozzá egyedi hűtést....ahogy én kivettem a 80% nem a ref hűtővel fogja használni még akkor sem ha azzal vette...(#2442) radi8tor1 Ezt most nem értem, hogy kapcsolódik, de mind1 is. Privátban kérdezek vmit!
-
cyberkind
félisten
válasz
stargazerhu #2438 üzenetére
Semmire sincs tervben a víz ezért kérdeztem az egyedi hűtésűek debütálását, mert meglepném magamat egy ilyennel, mivel hosszabb távon sokkal jobb lehet mint a 780 .
Gyári hűtés mennyire vészes ? -
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #2434 üzenetére
És mennyivel jobb a 290X mint a sima 290 ?
Illetve a ref. hűtés eléggé hangos és hatástalan ?(#2435) stargazerhu
Lehet, de soha nem néztem be ebbe a topikba, és nem is követem figyelemmel, mert csak zöld voltam, most is az lennék de drágaszág egy kicsit a 780 is ami ennél gyengébb, aztán ha meghúzzuk annyira hogy beérje tovább nem lehet. -
stargazerhu
aktív tag
válasz
cyberkind #2433 üzenetére
Szerintem csak ma te vagy a 2. vagy a 3. aki rákérdez...
(#2431) radi8tor1 "Amúgy meg senki nincs kötelezve rá, hogy megjelenéskor ref. kártyát vegyen."
"Szeretem" ezt a fajta érvelést...ilyenkor még én érezhetem magam hülyének, hogy ha kapásból vmi normális termékre, ne adj isten programra, játékra vágyom...Az a baj, hogy az AMD is így gondolkodik, és nem annyira nézi a vásárlók (és szerintem a saját érdekeit is rosszul méri fel ezzel) érdekeit.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
cyberkind #2433 üzenetére
Nocember legvégén dec elején jönnek a nem ref hűtések. Driverrel nem feltétlen lesz [moderálva], legalábbis én nem tudok visszaemlékezni, hogy az utóbbi pár évben egyáltalán eszembe jutott-e a driver azon kivül hogy néha feltettem egy frissebbet...
[ Módosította: radi8tor ]
-
cyberkind
félisten
Heló mindenkinek !
Láttam hogy ez a kártya 110-120k körül van, és lehet hogy sokat kell vele [moderálva] a driverek miatt, de nagyon jó áron van ez a teljesítmény, az lenne a kérdésem hogy van már nem ref. hűtésű ?
Vagy melyiket ajánlanátok ?[ Módosította: radi8tor ]
-
Goldmen75
őstag
válasz
Motion_Blur #2426 üzenetére
Ijj...olyan nincs amivel simán lementem s feltolom a másikat?! az angolom nem az igazi, meg milyen win98bott akrámiről van szó?!?!
)
-
Goldmen75
őstag
válasz
Motion_Blur #2424 üzenetére
De ha elqrminálom, megyek hozzád ok?
Mivel mentsem írjam a biost? Bár még nem néztem a giga adott valami softot a kártyához, de az lehet csak monitoroz
-
omikron23
senior tag
válasz
Goldmen75 #2419 üzenetére
Itt találsz Gigára 290X Biost...
-
adatfalo
senior tag
válasz
Overlocker #2418 üzenetére
Jövőhéten szerzek be egy MSI 290-et, ha megjön én is megpróbálok 290x-et varázsolni belőle. Majd megosztom a tapasztalataimat!
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Overlocker #2418 üzenetére
Kérdés, hogy ez márka függő, vagy épp kártya függő.... és akkor minden márkában lehet találni olyat, ahol müxik és olyat is ahol nem.
-
Goldmen75
őstag
Ha esetleg valakinek van gigája s csinál 290x biost s sikerül, visítson!
-
válasz
Motion_Blur #2416 üzenetére
-
mcwolf79
veterán
Világoljatok már fel, hogy a 290-nél mi a különbség a 2 kapcsoló állás közt?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Overlocker #2415 üzenetére
ASUS-nál nem: [link]
-
válasz
stargazerhu #2414 üzenetére
Powercolornál bejött!
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Overlocker #2413 üzenetére
Visszább volt róla szó, hogy 290re 290x biost raknak.
-
Skacok, elvileg moddolhatóak a kártyák 290X-re! Valaki tesztelte már?
-
stargazerhu
aktív tag
Nu ezt még nem hallottam, de ha így is lenne, akkor sem túl sok a tartalék abban a rendszerben. Amúgy marketing szempontból sanszosabbnak tartom, hogy a magasabb értéket adják meg, ami pedig a konnektorból felvett, ahogy a hangszóróknál sem a zenei teljesítményt szokták általában megadni.
-
MastR
tag
válasz
mcwolf79 #2409 üzenetére
Véleményem szerint egyenes csíknak 660MHz-nél azért nem szabadna lenni, valami korlátozó tényező lehet a képben, bár tippem sincs, hogy mi, mert se a power limit, se a hőfokok nem indokolnák ezt. Én pont tegnapelőtt tesztelgettem egy kicsit az enyémmel, és én is arra voltam kiváncsi hogy, most hogy rajta a víz a kártyán és nem lépi át az 50 fokot a kártya, hogyan alakulnak a GPU Core értékek BF4 alatt. alapon volt a kártya, tehát 1000MHz és azt láttam, hogy folyamatosan változik, kb 940- és 980 között, és hát ez nem az amire számítottam, azt hittem 49 fokos GPUval folyamatos csíkot kapok 1000MHz-en. Aztán arra jutottam, hogy az öreg i5 2500K procim biztos nem képes arra hogy "kihajcsa"
stargazerhu Én úgy tudom hogy a táp hatásfokát nem így kell nézni. Én azt olvastam hogy ha egy táp pl 500Wattos és 90%-os akkor azt azt jelenti hogy 550W-ot vesz fel a konnektorból és 500W-at ad a gépnek.
Nem pedig azt hogy 500W-ot vesz a konnektorból és 450-et ad a gépnek. -
tegbashar
tag
válasz
KillerKollar #2406 üzenetére
Annyira elalélhattak ettől "Exterior Finish: Rosso Scuderia - Glossy finish featuring Glasurit paints", hogy a többivel elfelejtettek foglalkozni
Viccet félre téve, ajándék ló, aminek a fogát nézem...nem okos dolog, csak szúrta a szemem.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
KillerKollar #2406 üzenetére
ahogy már számoltad eléggé a határon van 2X300+220=820W és akkor még nincs se tuning se egyéb összetevők...és a táp se 100%os hatásfokú...hanem mondjuk 92 "csak"
(#2407) Goldmen75 Rossz helyre ment a válasz!
-
Syz
senior tag
Jöhetnének már a nem referencia hűtős 290 kártyák mert a Mikulástól azt kértem
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest