Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
asturel
üzenetére
ezeknél a modernebb pciex lapoknál ugye a sávok, slotok számát menet közben osztogatja az alaplap. az x16 előtt mindenképp egy ilyen vezérlőn megy át a jel, és szerintem ezzel van a hiba.
sztem ezzel volt Neked is gondod.
vram beállítások között is lehet elvileg finomhangolni, h mivel menjen, és mivel ne. De nem akarom kukázni egy rossz bios miatt a kártyát, csak, h játsszak egy kicsit.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel
üzenetére
Nálam a D14-el egy 10 fokot dobott a CPU hőmérsékleten ez a megoldás,így belenyal a 60-asokba játék közben, de engem ez még nem zavar. Ha a memória miatt nem fér el, akkor viszont nincs mit tenni.
Az alsó ventit próbáld meg, ha be tudod tenni a táp mellé, az segíthet még.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel
üzenetére
Egész jónak tűnik így elsőre. Esetleg megpróbálhatsz alulra is berakni egyet, hogy valami tolja felfelé a meleget. A memória alatt lévő ventid viszont sok levegőt így nem mozgat.
Egyébként a furat távolságok a CPU körül egyformák minden irányban, tehát elvileg nem lehet gond a megfordítással, ha valami egyéb dolog nem szól közbe.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel
üzenetére
Nálam olyan ~60% és 88° a vége Furmark-ban, pedig elvileg rosszabb a kártyám hűtése, mint neked.
Játékok alatt vsync nélkül ~55% és ~80°.Milyen proci hűtőd van? Nem tudod elforgatni, hogy elszívja a meleget a VGA-tól? Ha csinálsz egy képet a házad belsejéről, lehet többet tudok segíteni.
-
Xmister
senior tag
válasz
asturel
üzenetére
Elég random. Én általában kaptam egy fekete képernyőt, és látszott, hogy időnként próbált újraindulni a driver, de nem sikerült neki.
Ilyenkor alvás gombot párszor megnyomtam (lehetőleg akkor, amikor villan a kép), és el is aludt a gép, majd ébresztéskor az összeomlott játék, de működő rendszer fogadott. -
HSM
félisten
válasz
asturel
üzenetére
Sajnos 72Hz-nél nem lehet. 120Hz-nél viszont megint takarékon tud menni a ram, 144hz-nél megint nem. Persze, ez gyári PP-el, azt meghekkelni nem próbáltam. Inkább csináltam parancsikont a képfrissítés állítgatására, így két kattintás volt a váltás.

Amelyik játék nem ad lehetőséget állítani, ott nagyon vigyázni kell, mivel eltérhet az asztal frekvenciájától a játéké, és akkor nagyon darabossá válik. Pl. ha az asztal 72hz-en megy, de a játék 60-al próbál elindulni, akkor annak elég csúnya végeredménye van ("akad", darabos), de fordítva is, ha 60hz-en felejtem az asztalt, és 72hz-re van beállítva korábbról a játék, annak sincs szép vége.
Ha kizárólag 60hz-et tud a monitor (az utóbbi évek monitorainak 80%-a legalább ilyen), akkor ebből nincs semmi gond, mivel a játék sem tud semmi másra beállni. -
Joshi
titán
válasz
asturel
üzenetére
Az a furcsa, hogy nálad a GPU-Z nem írja ki rendesen a BIOS verzióját, nálam a zárójelben lévő részt is írja, de neked csak x van. A másik észrevétel a linkelt Giga biossal van, az egy dolog hogy 290x-et ír, de ha jobban megnézed akkor órajeleknél 947/1250-et ír. Létezik ilyen órajelű 290x?
(#24951) VGYke ezek szerint a FarCry 2 kavar be valamit.
De ahogy írtam neked, csak rendes terhelésnél lesz magasabb a VRM1 hőfoka ami a mostani tesztednél látszik is. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Xbox Series X|S
- NBA és kosárlabda topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Battlefield 6
- VGA kibeszélő offtopik
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Viszont így FHD-ben videót nézve a teljes gép fogyasztása sem haladja meg a 40W-ot, a 24"-os külső monitorral együtt. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még azt mondom hogy 1440p ok, de 4k vagy 8k. 
VRM1 96?