- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Inkv1zítoR #27371 üzenetére
Talán az ASUS kártya?
szasanyi: 1600Pro-m volt Club 3D-m, volt Leadtek MX400-am, csak egyetérteni tudok veled. Azon tűnődöm egyébként, hogy nem a "noname-ebb" kártyákat kell-e lassan választani, ha minőséget akar az ember, mert sok neves cég a nevéből él, nem a minőségből. De ha mondjuk komplett AMD-hiba van, akkor tök mindegy (pl. órajel-ugrálás HD4 sorozatban, vagy most ez a TDP-limites extra).
polgi803: Annyiért megéri. A 760 mondjuk jobb, de ha kell a DX11.2, akkor csak az AMD marad.
HSM: Konkrétan úgy értettem, hogy ha egy kártyába beleteszik ezt a "szolgáltatást", akkor feltételezhető, hogy okkal teszik, és a feltételezhető okot sem nehéz megtalálni. Mondjuk, ha mint írod, van gyártó, akinél értelmesen működik ez a szolgáltatás, akkor lehet haszna. A VTX3D mondjuk nem Boost-os, amelyet kinéztem, csak sima X-Ed., remélem, az rendben tartja az órajeleket, vagy, ha más nem, az Afterburner. Nagy kár, hogy az ATT használhatatlan.
Nekem megfelelő energiagazdálkodás (magyarul) lenne, ha a VGA úgy működne, mint pl. a legutóbbi lapom (Z68). Belőttem a legminimálisabb feszt, az en. gazd. meg (kb. 6 féle beállítással) mindig a lehető legalacsonyabb fogyasztáson tartotta a konfigot 0.896V és 1.3V közötti CPU-val, adott esetben 4.6GHz-en járatva a procit.
Minden megoldás a gyártóknak jó, legföljebb olykor elhitetik a maflább fogyasztókkal, hogy nekik.
szacsee: Bios átírással csak akkor ugrik a gar, ha ez okozza a meghibásodást (utánanéztem anno). Az már más kérdés, hogyan bizonyítod az igazadat. Nekem egy Sapphire HD4870-et mindenesetre a gyárból cseréltek bios mod után is, mert nem ez okozta a meghibásodást, csak a magyar forgalmazó fogta rá, hátha hülye vagyok.
-
stranger28
addikt
válasz
Inkv1zítoR #10113 üzenetére
Garancia?
(#10114) eszakas: Van jelentősége, de csak képminőség szempontjából és _csak_ D-sub-nál. Úgyhogy analógot ma már nem érdemes használni, többi egyforma lesz legtöbb esetben. Persze vannak kivételek, de felsőbb kategóriás monitoroknál jellemző. FPS-t megint nem korlátozzák, csak speciális esetben.
-
Colos1
őstag
válasz
Inkv1zítoR #10038 üzenetére
És úgy, hogy csak a Drivert és a CCC -t telepíted fel, a többi kiegészítőt kihagyod? Próbáld meg. Uninstall, reboot, majd a telepítéskor nem az expresst, hanem az egyénit választod, és a Catalyst Control Center és az AMD videokátya illesztőprogram legyen kiválasztva.
-
SVLaller
senior tag
válasz
Inkv1zítoR #10038 üzenetére
lehet a gpu-ról a gpu-z többet tud mondani
-
Colos1
őstag
válasz
Inkv1zítoR #9935 üzenetére
Akkor teljes takarítás ahogy ko-ko82 mondta, és a 12.6 -ot tedd fel.
Volt itt valaki, akinek hasonló problémái voltak. De neki a 12.8 oldotta meg.
-
omikron23
senior tag
válasz
Inkv1zítoR #9935 üzenetére
Nem lehet, hogy a kártyával van valami?
-
Colos1
őstag
válasz
Inkv1zítoR #9906 üzenetére
Akkor első körben azt próbáld ki, hogy simán uninstallálod a drivert, újraindít, és feltelepít a 12.8 -at.
Fontos:
Menj a Win7 -ben (gondolom az van) a Start menü, "eszközök és nyomtatók" lapra, és ott fent látod a csatlakoztatott eszközök között a gépedet is. Jobbklikk rá, és menj az "eszköztelepítési beállítások" -ra. Ott az legyen bepipálva, hogy "soha ne telepítsen illesztőprogramokat a windows update webhelyről". Ha nem látsz ilyent, akkor a felső funkció elől vedd ki a pipát, és tedd az alsóba. Bocs, de most ezen a gépemen nem Win7 van, nem emlékszem alapból milyen funkciók vannak. Alapesetben csak 2, de ha a másodikat választod, akkor megjelenik még 3, amelyben benne van amit fent említettem.Amúgy ez azért kell, mert ha nem ez van bepipálva, akkor a reinstall utáni újraindításkor a drivercache -ből visza fogja telepíteni a drivert, és ugyanott vagy, ahonnan elindultál. Az a lényeg, hogy olyan állapotban kell telepíteni a drivert, hogy a "szabványos VGA driver" -t kell látnod az eszközkezelőben. De meg fogod ismerni, mert így csak VGA felbontásban tud megjeleníteni.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Inkv1zítoR #9883 üzenetére
Én így szoktam,2-3 éve volt Radeon kártyám.
1. Letöltöd ezt Telepíted!
2. Program Files/ATI vagy AMD (vga) Technologies/Uninstall
3. Reboot , F8 nyomkod,csökkentett mód indít
4. Driver Sweeper indít, ATI vagy AMD (vga) komponensek keresése, törlése
5. Reebot
6. Új diver feltesz, örül ... -
Colos1
őstag
válasz
Inkv1zítoR #9880 üzenetére
Sorry, lejárt az idő.
Amikor frissítetted a drivert, akkor leszedted a 12.6-ot, vagy rátelepítetted? Ha így történt, akkor az lehet gond.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Ugye ez nem komoly?
Driver leszed, letakarít a maradék régebbi driver feltesz... örül! -
szasanyi
félisten
válasz
Ezt most komolyan kérdezed?
Unistalláld a fent lévőt, majd restart után telepítsd fel újra az előzőt. DE biztos vagy benne, hogy amiatt van? Csak mert én kizárólag jókat olvastam a 12.8-ról, és nálam sincs semmi gond.
-
polgi803
őstag
válasz
Inkv1zítoR #9881 üzenetére
Én leszedtem és újraraktam a 12.8-ast....nekem már oké...azóta BF3-azok...minden maxon...teljesen rendben van...
-
Cybertrone
veterán
válasz
Inkv1zítoR #9880 üzenetére
Rakd vissza az előző drivert
-
peterm711
aktív tag
válasz
Inkv1zítoR #9126 üzenetére
De szerintem te a VRM-re gondoltál nem perdig a VRAM-ra, nem összekeverendő. A memória nem melegszik, legalábbis nem olyan mértékben, hogy fájjon az ember feje miatta. A VRM az más kérdés, általában ezeken a szuperhűtéses kártyákon jobban melegszik mint a ref-en.
-
Miner
csendes tag
válasz
Inkv1zítoR #9027 üzenetére
Hahahaaa... Akkor ezek szerint nem jött át a dolog...
Ha Display porton keresztül kötöm össze a videókártyát a monitorral, akkor a gép érzékeli valahogy a monitoron lévő USB hub-ot... és nem ismeri fel. Mindegy melyik Display portot kötöm a monitor display (nem USB) portjára... -
ÁdiBá
veterán
válasz
Inkv1zítoR #7487 üzenetére
Őszintén.
Mind kettő jó lehet hosszú távra.
AMD-nél biztosan fejlődni fog a driver, illetve ott a sok memória.
GTX680 pedig hozza azt amit hoznia kell.
Neked kell eldöntened mi fontos.
Fizika + Cuda, vagy a több memória.
Illetve megnézed a teszteket hogy mi számít neked.
Metró egyértelmű hogy Radeon, BF3 nvidia. De túl nagy különbségek nincsenek a kártyák között. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Inkv1zítoR #7485 üzenetére
7970 olcsóbb, erősebb memória vezérlő illetve több memóriát tartalmaz, erősebb a gpu mint a kepler, driver szinten problémás
GTX680 játékra első osztályú, picike, hűvös, viszonylag jól tuningolható alacsonyabb fogyasztás, illetve tud fizikát, sokkal jobb driver szinten.
kevesebb memória illetve gyengébb memória vezérlés, drágább mint a 7970.
3770K jó választás ha megtudod fizetni, jó darabig nem lesz vele gondod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest