Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabipaci
őstag
Sziasztok!
A sistergés megmaradta 7990-emben, akármennyire húzom le az órajeleket.
Viszont mint kiderült, a cf nem csinál semmit, játék alatt sem megy feljebb. CCC-ben engedélyezve van (és nem megy semmi monitorozás sem, CCC-ben nézem, hogy megy-e a második mag)
Szóval, nem tudom, hogy mi lehet a baj. Régebbi két magos kártyáimmal sosem volt ilyen gondom. -
gabipaci
őstag
Srácok, az miért lehet, hogy játék alatt (BF4) ciripel a VGA és változik a hangja attól függően, ahogy változik a kép.
Nem 100% hogy a VGA, csak tipp.
Nem akad, nem dob ki, nem fagy, csak ciripel. Mintha tojást sütnék serpenyőben.
Oké, 7990, de itt legalább van forgalom. -
gabipaci
őstag
válasz
fatal1ty1984 #30842 üzenetére
Már csak mert nem vitte el a srác a 7970-em, mert azt hitte, hogy egy kártyát, és két komplett vízhűtést adok 270 euróért...
És arra gondoltam, hogy ez alatt az ár alatt már nem adom el, inkább ott egye a fene a gépben, ha van értelme. Amúgy mindkettő sapphire, bár a 7990 vízhűtése még nincs meg. De meg lesz, különben nem férnek el. -
gabipaci
őstag
Ha 7990 mellé beteszek egy 7970-et, és CF híddal összekötöm, akkor mi következik?
Lesz egy 3-as 7970 CF-em? -
gabipaci
őstag
válasz
Fail3D! #30623 üzenetére
Ket indokom van. Hely kell a hangkartyanak, es en a fizikailag kulon kartyan levo CF-el csak szivok. 4870x2-vel, 5990-el sosem volt bajom.
Kiderul, ha ez sem lesz jo, eladom az egeszet a francba, es veszek egy regi quartz jatekot, azokkal nem volt gond sosem(#30624) gombcomp: ezert nem ertem, hogy mi ertelme annak a topiknak, mivel ez ide tartozik, leven csak egy CF. Ugyhogy, ha akarod, majd atmegyunk oda dumalni neha, es elleszunk ott ketten
-
-
gabipaci
őstag
válasz
Whit3Rav3n #30525 üzenetére
Akkor valami más változott idő közben, de azt tudom, hogy valami az én 7970 Dual-X-emben még nem volt, de rögtön utána már lett. De nem lehetett olyan marha fontos, ha nem emlékszem rá
-
gabipaci
őstag
válasz
demmer123 #29886 üzenetére
KAMELOT jól írta, a garancia nem a számlán van feltüntetve feltétlenül. Ott csak a vásárlás dátuma fontos.
Egyes gyártóknál még az sem, mert központilag regisztrálják, hogy melyik termék mikor kelt el (pl samsung) és onnan ketyeg a garancia. Az azért jó, mert a lassú rendszer miatt simán nyersz 2-3 hónapot a garancia időn. Én is így jártam anno, vásárlás szerint már letelt, de a rendszerben volt még 1 hónap. -
gabipaci
őstag
válasz
Snip3r_HUN #29864 üzenetére
Én két Dual-X-et vettem, és valóban csendben vannak, főleg vízhűtéssel
Már az egyiket elpasszoltam, amint elmegy a másik, veszem a 7990-et, és lesz hely a gépben bőségesen. Vissza mehet a UPC meg egy hangkártya is beugrik. -
gabipaci
őstag
válasz
DroiDMester #29815 üzenetére
Ennek a felcsiszolás/polírozás dolognak gyakorlati haszna is van? Nem elég a hővezető paszta? Mert elvileg két tökéletesen sík felület esetén szerintem paszta sem kellene, mert nincs értelme. Paszta azért kell, hogy az egyenetlenségeket kipótolja. Csak azért kérdem, mert legutóbb, amit kaptam vízhűtéshez, különösen rondácska volt a felület.
-
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #29752 üzenetére
Anno 4870X2-re volt ilyenem (elsőként Európában
) és nekem is kellett faragnom a házból. De a teljesítménye nagyon megérte.
-
gabipaci
őstag
válasz
Whit3Rav3n #29747 üzenetére
szerintem mindketten ugyanott neztuk elsore...
viszont van az EK-nak is, es az XSPC-nek is, csak az ek nem hirdeti kulon, mert benne van a csomagban.
XSPC viszont szebb. De szep aruk van -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #29745 üzenetére
Arban kijonne a kettobol egy, vagy ha nem, minimalis rafizetessel. Csak azt kell megneznem, hogy full cover van-e ra...
szerk:van, de backplate-t nem talalok hirtelenfatal1ty1984: az a baj, hogy nincs hely, szeretnek egy hangkartyat a gepbe, plusz kell a UPC-nek is ket slot.
-
gabipaci
őstag
Hali.
Szenvedhetek barmi fele hatranyt, ha lecserelem a ket Dual-X (nem OC) 7970-et, es bedobok egy 7990-et helyettuk? Met ha nem, akkor eladom oket a fancba. Sok helyet foglalnak ketten... -
gabipaci
őstag
válasz
fatal1ty1984 #29087 üzenetére
bf3 bf4 erdekel csak, massal ugysem jatszom. azoknal pont .. kell kapcsolni.
potold ki legyszives a kipontozott reszt.
koszi -
gabipaci
őstag
nem volt idom tuzetesebben vegigolvasni a temat, de akkor most en a ket 7970-el jobban jarok, ha kiveszem az egyik kartyat, es felgyujtom?
-
gabipaci
őstag
Van valakinek barmilyen elkepzelese, hogy az itt emlitett dioda hol talalhato helyileg a kartyan?
Erdemes valtani 7990-re? En a ket kulon kartyan levo CF-el csak szivok, a dupla magos kartyakkal sosem volt meg semmi gondom.
A ketto aran most kis rapotolassal tudnek szerezni egy 7990-et.Ja, uj sorozat mikor varhato AMD-nel? Tartalmaz ertelmes ujitasokat majd? Vagy olyan semmitero lesz, mint a 6xxx-os sorozat?
Koszi
-
gabipaci
őstag
Úgy néz ki, hogy nem oldódott meg a melegedési probléma.
Szét kell bontanom a rendszert.
Idő hiányában csak egy hét múlva -
gabipaci
őstag
VRM 42/52 fokos akkor amikor a diódára 73-at ír ki. Tovább nem engedtem, hogy ne kapcsoljon ki, de a VRM nem nagyon mászott felfelé.
De azt hiszem tudom mi a baj.
Valamelyik nap voltam a padláson, és láttam, hogy kicsit kellene önteni a rendszerbe, mert a tartálynál kevés a víz. Nem foglalkoztam vele, mert van átfolyás érzékelő. Viszont az csak akkor kapcsol ki, ha nagyon lemegy az áramlás, ha csak lassul, akkor nem. Az is lehet, hogy ott felkapott egy buborékot, ami most a VGA blokkban tanyázik. Vagy csak simán nem elég a víz sebesség, tömődés van, vagy bármi.
Ma már nem tudok a padlásra menni, mert a lányom alszik, nem akarok zörögni. Holnap folytatom és jelentkezem!
Köszönöm a segítségeket. -
gabipaci
őstag
válasz
fatal1ty1984 #28899 üzenetére
Igen, van.
A másik biossal sem jó sajnos.
Terheltem Aida64-el , és monitoroztam HWiNFO-al.
A GPU Thermal Diode ment felfelé rendesen, és amint elérte a 75 fokot, lekapcsolt a gép.
Ez most hogy? Miért?
75-nél már kikapcsol? -
gabipaci
őstag
Este, amint hazaerek, probalom. Koszi
-
gabipaci
őstag
-
gabipaci
őstag
Amikor biost frissitek CF7970-es rendszeren, akkor:
a; le kell huzni a cf hidat?
b; mindkettot kell frissitenem, es utana restart?
c; dual bios-s kartyak, ilyenkor ket biost kell frissitenem kartyankent?atiwinflash-t hasznalok.
koszonom -
gabipaci
őstag
válasz
DroiDMester #28859 üzenetére
Sajnos az usb boot nem jött össze, hibával leállt.
Így a Te verziódat használom, viszont valami nagyon rossz biost tehettem fel, mivel már a gép bekapcsolásakor még biosban is csak egy monitor ment.
És ami a viccesebb, hogy 1-et írtam, tehát a másodlagos kártyát, de a felső kártyát írta felül, amiben a monitor kábelek vannak. Honnan számolja ez, hogy melyik melyik?
Holnap keresek egy jobban passzoló biost. Meg felmegyek a padlásra, hátha a dobozban van valami komolyabb leírás is, hogy pontosan milyen ez a vga.Köszönöm a segítségeket
-
gabipaci
őstag
-
gabipaci
őstag
Valamiért nem sikerül a bootolható usb létrehozása. (vagy az atiflash-nem jól van rajta)
Valaki linkelne nekem egy működő HP usb készítőt, azt a file-t, amit be kell tallózni, illetve egy atiflash-t?
Amikor csinálom az usb-t, FAT-ban, avgy FAT32-ben kell, illetve mehet-e gyorsformázással, mert amúgy nagyon lassú.
A betallózandó könyvtár kb mekkora méretű? (amúgy 8GB-os a pendrive)
Az atiflash-t ugye kicsomagolva kell feltenni az usb-re.Köszönöm
-
gabipaci
őstag
válasz
KAMELOT #28834 üzenetére
Köszi.
Jó sok van belőle.
Nekem Dual-X-es a két kártya. Akkor azt a biost töltsem le, vagy igazából bármelyik mehet?
Azt nem tudod véletlenül, hogy a gépem miért időzik sokat bekapcsoláskor a boot képernyőbél? De csak ha mindkét kártya a gépben van. Vagy 30 mp-et gondolkodik. -
gabipaci
őstag
Sziasztok!
3 hónapja nem használtam játékra a gépem. Erre most meg kifagy. Kb 5 perc után.
Aida64-el csináltam stressz tesztet, egyesével a hardverekre, CF szétbontva, táp kábel lehúzva a másik vga-ról. Az egyik lefut gond nélkül, viszont a másik egy perc után kikapcsolja a monitorokat, de a gép látszólag megy tovább. Természetesen nem éled újra a gép.Bios frissítés segíthet rajta?
Hol találok biost hozzá?Köszi
-
gabipaci
őstag
válasz
ericdrawen74 #11852 üzenetére
Nekem anno vagy Szlobi vagy Keldor papa linkel egy oldalt, ahol fent volt az OC bios, meg par tovabb huzott bios is. De ott mar a linkek nem eltek par honapja sem. Meg ugye nem is az a kartya.
-
gabipaci
őstag
válasz
ericdrawen74 #11850 üzenetére
nekem 5970-nel (sapphire oc) ugyanez volt, es vga bios frissites oldotta meg
-
gabipaci
őstag
válasz
SSJmeszes #11846 üzenetére
Nem ugyanaz a bajunk. Win 7 alatt es frissen telepitett win 8-nal nem volt semmi gond. Siman hozta majjdnem a duplajat fps-ben a cf a sima 7970-el szemben.
Vagy valamit frissitett a win8 vagy virus, de mas nem lehet.
Bar most hogy belegondolok, akkor ment tonkre, mikor a dirt-et feltettem osszehasonlitaskepp a win7-hez kepest, es akadozott mint az okor. le is szedtem, mert csak biztonsagi masolat volt ugy is. Szerintem akkor hanyt be valami.Szlobi, most a helyigennyel van a gondom a legnagyobb, abban meg ugye az egy kartyara szeret dupla mag verhetetlen
Ez az fps dolog csak valami bug, javithato. De a PCI csatlakozo KELL!!!Nekem 3 monitorral CF-ben atlag fps 110 korul van mediumon. Es ultran is 70 korul... Mar mint a problema elott annyi volt...
-
gabipaci
őstag
este kiprobalom amiket irtatok. bar emlekeim szerint csak az open office lett telepitve mostanaban.
-
gabipaci
őstag
Valami történt a gépemmel.
Játszanék a BF3-al, és az eddigi eyefinity 125-ös fps helyett 32-55 között produkál mindenféle grafikai beállítással, ultrán és low-on is.
Driver a béta volt fent, de leszedtem, driver sweeper-el takarítottam, 12.10-es driver fel, a probléma megmaradt. Aida64 nem ír kihasználtságot sem procira, sem vga-ra.
Oprendszer win8 eredeti.
Mi franc történhetett? -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #11290 üzenetére
AB 1,174-et ír feszre.
Akkor kipróbálom estére a lehetőségeket alapfeszen és 1,2-n is. Kösz a segítségeket mindenkinek -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #11288 üzenetére
Ok, de ez csak egy érték... nem vágom, hogy akkor a többi mi legyen
-
gabipaci
őstag
Felhúzott procival és vga-val bf3 single és dirt showdown jó 20%-al kevesebb fps-t produkál mint alapon ugyanazokkal a grafikai beállításokkal (minden maxon, ultrán)
Miért? -
gabipaci
őstag
válasz
kockaharcos #11278 üzenetére
Ok, és a VDDC ?
-
gabipaci
őstag
A képernyőillesztő nem válaszolt, de utána helyreállt hibaüzenet miért van?
Felhúztam Trixx-el 1200/1650/ +10% power-re. Erisszem lejjebb? -
gabipaci
őstag
válasz
ViiiiktorOC #11255 üzenetére
Nincs ott sem olyan beállítás sajna.
Nincs hét közben lehetőségem a cikk befejezésére, így várat magára hétvégéig.
De megteszek mindent, hogy értelme legyen elolvasni -
gabipaci
őstag
válasz
ViiiiktorOC #11217 üzenetére
Én nem találtam benne eye felbontást.
Ebből honnan derül ki neked, hogy ez eye felbontásban van?
Vagy csak este van -
gabipaci
őstag
Skacok, csináltam pár tesztet alapbeállított CPU-val, és VGA-val.
Nincs időm, hozzáértésem és türelmem sem finomhangolni.
AB-vel hogy a legegyszerűbb húzni? Mindent maxra teszek és kész?
Összehasonlításképp kellene pár OC-s eredmény is. -
gabipaci
őstag
válasz
SSJmeszes #11124 üzenetére
anno a 4870x2 arctic cooling hutes volt. na az halk volt. ma csinalom egyebkent a teszteket, hogy mennyire terhelodik a kartya eyefinity alatt. hozzateszem hogy en eleg erzekeny vagyok a zajra, nem szeretem. es a nas is felkerult a padlasra hogy ne kelljen a kis ventit hallgatnom ami benne van...
SVLaller az emlitett arctic hutes is ott verzett el, de ott sem teljesen, csak a ref hutohoz kepest. minden mas ponton viszont csunyan ravert az artic a ref hutore.
-
gabipaci
őstag
válasz
kockaharcos #11119 üzenetére
Jó ... hangosak
-
gabipaci
őstag
Bios frissítésben tud valaki segíteni?
OC biost kerestem, találtam is, de nem .bin a vége, hanem .rom
Vagy ennek máshogy megy a bios frissítése?
Legutoljára vagy egy éve csináltam. 5970-en... -
gabipaci
őstag
OC biost honnan tudok letöteni?
vagy olyat, ami még azon is felül van húzva.7990 megjelenésről tud valaki valamit?
-
gabipaci
őstag
válasz
ViiiiktorOC #10971 üzenetére
Köszi!
Meghoztad a kedvem egy cikkhez
-
gabipaci
őstag
Felmegy a VGA játék alatt 75 fok fölé CCC szerint.
Nem sok az egy kicsit? -
gabipaci
őstag
válasz
ViiiiktorOC #10960 üzenetére
nem sajna. nekem csak az van amit a blogomban latsz. nem csinaltam youtube videokat, mert a gepemet megfogta az xfire es az eyefinity jatek alatt. 15 fps volt az 5970 es i7 920 kombóval. azota mar uj gepem van, megprobalom.
-
gabipaci
őstag
válasz
SzlobiG #10955 üzenetére
Én úgy kezdtem, hogy manuálisan 100%-ra emeltem, hogy meghallgassam.
BF3 alatt eyefinityben felment a hőfoka a VGA-nak 75 fokra kb 3 perc alatt. KB 70%-ra teketr a venti, de majd hétvégén lesz egy kis időm, csinálok teszteket.
Az pont nem érdekelne, hogy kint mit hallanak a zajból, de mivel kint csend van, idebent is feltűnő.
Már az asszony is megjegyezte, hogy reméli rakok rá vízhűtést.
Pedig 2 napja még pont az ellenkezőjét mondta...Ezek a VGA-k referencia nyákosak? Ezt honnan lehet tudni?
-
gabipaci
őstag
válasz
ViiiiktorOC #10951 üzenetére
Mire vagy kíváncsi, mit teszteljek?
Szombaton újrahúzom a gépet, és rakok fel játékot, ha mondod hogy melyikre vagy kíváncsi.
Felhúzom a procit is 5GHz körülre, meg a kártyákon is csavarok kicsit.
De nem sokat, mert ez a léghűtés... -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10948 üzenetére
Úgy néz ki működik, de nagyon hangosak... Megijedt a hörcsögöm...
Nincs mese, kell rá a víz...
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Ja, 3 monitorral, 5760x1080 60Hz, minden Ultrán, bekapcsolva, maximumon, 60 fps.. Nem semmi.
Ugyanezekkel a beállításokkal az 5970 kemény 3 fps-t produkált. Ha a felbontás maradt, és mindent levettem , ikapcsoltam, akkor volt 65-70 a régi kártyával.
Úgyhogy mondhatni elégedett vagyok. -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10946 üzenetére
[link]
GPUZ log file.
ULPS-t hol kapcsolom ki? -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10944 üzenetére
mindjárt feltöltöm valahova, de én ezen nem látok második vga-t...
-
gabipaci
őstag
válasz
SVLaller #10942 üzenetére
Nem tudom, fps nem árulta el biztosra, és ha figyelembe veszem, hogy a venti pörgött mint az állat, de csak az egyik kártyán, akkor szerintem nem ment mindkettő kártya.
Két CF fül van a kártyán, a kettesben nem lenne értelme kipróbálni? Amelyik közelebb van a ház végéhez.Ui: és jesszus de hangos...
-
-
gabipaci
őstag
Nos, áttettem másik portba a tápon a vga-t, semmi változás.
Nem két monitort kapcsol le a rendszer CF esetén, hanem az egyik kártyát.
És nem is teljesen, mivel a rendszer látja, és a monitor is bekapcsolva marad, csak épp sötét. Most vettem észre, hogy leoltott villanynál ókumlálok.
Most kipróbálom egy kártyában az egészet, de CF-el -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10936 üzenetére
crossfire-ben? Kipróbálom, pillanat
Nem megy úgy sem, pedig direkt a MINI DP aktív átalakítót húztam ki, mert arra is gyanakodtam.
Nem lehet táp gond? Bár vadonat új, de az ördög nem alszik... -
gabipaci
őstag
válasz
gabipaci #10912 üzenetére
Nos, most megy a 3 monitor, egészen addig, míg be nem kapcsolom a crossfire-t. Akkor ugyanis kikapcsol kettőt, de olyan szinten, hogy nem is látja a rendszer.
Amint kikapcsolom a crossfire-t, feléled az összes monitor.
De ugye eyefinity nem megy két vga-val, csak ha az a két vga crossfire-ben van...
Mi lehet a gond? -
gabipaci
őstag
Megjöttek a 7970-es kártyák.
Asus oem-et rendeltem/fizettem, erre küldtek Sapphire dual-x-et, ami elvileg sokkal drágább.
Na már most kezdődött úgy, hogy hibával leállt bootoláskor.
Egy hosszú, 3 rövid. VGA probléma. Megmozgattam, most többnyire elindul.
De a crossfire nem akaródzik neki. Ha bekapcsolom, rögtön nem látja az egyik monitort a háromból.
Ha kikapcsolom, akkor igen.
A CCC van hogy meg sem nyílik.
Most kicserélem a crossfire hidat, hátha az a baj.
De kezdem unni. Nem gondoltam volna, hogy ennyire gyerek cipőben jár a CF, ha nem egy kártyán van rajta... -
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10835 üzenetére
Köszi. Hétfőn érkeznek.
-
gabipaci
őstag
válasz
ricshard444 #10833 üzenetére
A CF hidak változtak valamit az évek során?
Mert van itthon egy még a 4870x2 időkből
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest