Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
SVLaller
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
ezzel az egésszel csak az a baj, hogy szinte minden héten idetalál valaki, hogy kenjétek a hajatokra az szar AMD kártyátokat az NV a király. miközben ez egy szakmai topic lenne ahol a tulajoknak kellene egymásnak segíteni ha valakinek problémája van. nem tetszett, elcserélted nvidiára nincs ezzel semmi baj csak ez a feszültségkeltés nem hiányzik senkinek. mit vártál most mindenki a homlokára csap, hogy hú tényleg de szar ez az AMD és azonnal dobja ki a gépéből és cseréli NV-re?
-
Stukker1987
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
Ne értsd félre engem nem bántottál,nem gázoltál a lelki világomba,csak kiváncsi voltam,hogy az akkori vita után mi indokolja a feszültséget ami a hozzászólásaidból tisztán kivehető volt...
coonee :
Én azt gondoltam,hogy akkor meggyőzöt téged ABU,de ha nem hát te tudod...
Részemről befejeztem. Megpróbálom tiszteletben tartani a személyes tapasztalatot,amiről beszéltek

-
Stukker1987
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
Távol álljon tőlem,hogy egy újjabb vitát robbantsak ki,de coonee és te már megint a "AMD márpedig jóval szarabb drivereket készít" szöveggel álltatok elő és ha csak egy mondat erejéig,de engedd meg hogy reagáljak rá.
Kb 1 hónappal ezelőtt volt egy komolyabb vita erről,amikor Abu megpróbált észérvekkel jobb belátásra bírni pár embert,aki szentül meg volt róla győződve,hogy az AMD driver hibája még a 2. VH is...
coonee idézet az akkor folytatott vitából:
"Nem tudom Abu mi történt veled, de ennyire szemellenzővel élni és kiabálni hogy AMD, és tagadni azt ami tény én sokáig felnéztem rád a széles látáskörödért és tudásod miatt, de megváltoztál nagyon az elmúlt években "
Pár hsz-el odébbról szintén coonee:
"Ó anyám ezt benéztem, tényleg itt az user error , akkor most mindenkitől elnézést kérek, és köszönöm "
Konklúziója a vitának az volt,hogy nagyságrendre ugyanannyi NV és AMD driver "hibás",amit akkor úgy tűnt hogy közönség el is fogadott még talán laca000 is.
Teszem hozzá ,hogy ABU példákkal tudta az igazát alátámasztani,míg a többiek a szokásosan logikus "csak azért is" érvet használták.
Akkor most 1 hónappal az eset után mi értelme van ismét felhozni ezt az egészet,erre ha tudnátok válaszolni azt nagyon megköszönném!?
JA igen a mondókám nem hangulatkeltésnek szánom. TEljesen pártatlan vagyok ugyanannyi NV és AMD karim volt és mindegyikkel meg voltam elégedve.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
laca000
üzenetére
Nekem már az szúrja a szemem hogy Phenom2 processzorral hajtasz egy csúcs kártyát.
Persze ez az én véleményem. Én meg AMD processzort nem vásárolnék többet egy darabot se.
#14247) laca000 Az órajel nem jelent semmit, maga a processzor felépítésével van gond szerintem...
#14248) ricshard444 Ha ennyire tolja a hülyeséget az nvidiáról nem tudom elnézni, mert én azért már használtam mind a két oldalt bőven, és szerintem a fanatizmusa szól most belölle, vagy esetleg most tett szert egy 590-re és elvan ájulva az újdonság érzetétől.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
laca000
üzenetére
Egészségedre, ez is egy vélemény.
Én is találkoztam hibákkal, találkozom mai napig is driveresen.
De amilyen beállításon jelenleg játszom WQHD ban a játékok többségével szegény 590GTX amire te lecserélted a 7970 et igen csak nyaldosná a 15-20FPS.
Én 680 SLi probáltam ki a közelmultban egyik barátom segítségével a 7970CF ellen, úgy hogy azért az nvidia se tökéletes szerintem.
De szerintem egy 590 GTX el fikázni egy 7970 avagy 7970CF kicsit nonszensz, mert ott is hol megy az SLi, hol nem...#14241) laca000 Azért volt ott komolyabb áttörés is. Nekem volt X800Pro, X1950, sorozat is.
Nvidia se jobb szerintem egy picit sem. -
-
haddent
addikt
válasz
laca000
üzenetére
Ezzel egyet kell értsek, az nVidia valóban ilyen: beszerel, driver letölt felrak élvez. AMD -nél meg lehet szenvedni, néha teljesen szar a driver és 1-2 hetet várni kell, nem árt itt-ott állítani ezt-azt legalább a CCC-ben, de ha mindez kész van, akkor ha tetszik ha nem a 7970 a legbikább single gpu
A legbetegebb dualgpu pedig ő lenne nagy valószínűséggel: PowerColor DEVIL13 HD7990. -
-
-
válasz
laca000
üzenetére
Neaggódj,engem sem köt le, én személy szerint a kiszámíthatósága,monotonsága,unalmassága miatt lehúztam 66%-ra,de nálam olyan a mérce,hogy csak az abszolút kegyetlen játékok kapnak 90%+-t,idén a legjobb amit újrajátszottam a Mafia 2 volt,arra 88%-t adtam ergo majdnem klasszikus számomra

-
haddent
addikt
válasz
laca000
üzenetére
30% alatt nekem sincs hangja, a fölött meg úgyis akkor megy amikor játszom. Akkor pedig 2db sima hangfal (sztereó) megy, kellemesen "hangosan". Jó nem ilyen öntött műanyag egybeszettlodzsitekcsoda hanem rendes erősítővel, de 2x50W RMS -nél nem több, és még felén sem járatom. Na így semmit nem hallani. (Pedig jó a fülem szerencsére
) -
Pala
veterán
válasz
laca000
üzenetére
Nekem csak sztereo hangfalaim vannak (igaz, két combosabb darab, nem ilyen kis műanyag csipogó), gépház az asztal alatt, kb. semmit sem észlelni játék közben a vga felől. Idle meg hangtalan. És viszi rendesen a tuningot, igaz nem csúcson járatva használom, de azért jó a tudat, hogy van benne tartalék bőven.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
laca000
üzenetére
Én szerintem teljesen felesleges ilyen csúcskártyákról váltani már...
Inkább CF vagy SLi ha tényleg hosszú távra tervez az ember...
De kevesebb mint fél év múlva már itt fogjuk egymásnak dobálni a GTX780 illetve HD8970-est. Nah egy olyanra inkább lecserélném a HD7970...
Van egy két játék ami jobban megy a GTX680-on, de nem annyival hogy az a Radeonon élvezhetetlen lenne, illetve fordítva is igaz ez a helyzet.
Volt hozzá szerencsém pár hónapja kipróbálni egy GTX680Sli és egy 7970CF, mind a két rendszerrel vegyes érzelmeim támadtak. Egyiksem tökéletes. -
keIdor
titán
válasz
laca000
üzenetére
Remek, szakmai hozzászólás, így tovább.
PhysX eléggé kit érdekel kategória, nem tudom minek írod nekem. -
-
Pala
veterán
válasz
laca000
üzenetére
Hmm, volt CF-em, meg SLI-m is (sőt, még Voodoo2 SLI-m is
), igazándiból elégedett voltam velük. Egy-két játéknál nem úgy működtek vagy skálázódtak, ahogy várta volna az ember, de azok meg amúgy is jól futottak.Épp most erősen gondolkodom 7970 CF kiépítésén. Bár fene tudja, van-e értelme.

-
válasz
laca000
üzenetére
Engem nagyon is érdekelne ha egy 200k-s CF rendszerem lenne és malmozna a 2. vga.

"És mindez kit érdekel, mikor köztudott, hogy az 1.01-es javítást nem közölte egyik gyártóval sem az Ubisoft?"
Ezt támaszd alá kérlek hivatalos infóval.
Én csak annyit mondok, hogy legyen így, csak várjátok ki az új drivert.

-
válasz
laca000
üzenetére
Nem a 3-4fps a kül, hanem hogy nem tudják működésre bírni a CF-et miközbe AMD-s gém. Emlékszek én rá milyen bosszantó ez, hogy fölöslegesen van ott a 2. gpu mert nekem is multi gpu-s rendszerem volt többnyire amd-vel aztán mindég vártam a csoda drivert...
(#13171) ÁdiBá Tudom hogy így volt hisz 6950CF-em volt akkor ott is idegeskedtem, hogy várhatok a driverre mert malmozik a 2. kártya.
-
peterm711
aktív tag
válasz
laca000
üzenetére
Nem nagy külömbség az igaz, csak arról van szó hogy a srácok tényleg megjósolták hogy gondok lesznek a driverral attól függetlenül, hogy gaming evolved játék. Engem ez a gond nem érint, mivel nem játszom vele, nem jön be nekem ez a játék, hála az égnek most minden tökéletes amivel tolom

-
ÁdiBá
veterán
válasz
laca000
üzenetére
FarCry sorozat mindig is sokkal jobban futott az nvidián, nem értem miért...
De ez a 3 fps különbség nem lényeges...
Metro játéknak az új részéhez viszont a zöldek felköthetik a liberot úgy érzem... 7970CF 2560X1440 4xMSAA mellett még tudok játszani a CF-el élvezhetően.
680 SLiről már ez nem mondható el...Visszatérve a FarCry3 - hoz, nekem valamiért nem úgy fut ahogy kellene... Felraktam WQHD felbontásra, mindent felraktam maximumra. 8xMSAA 32-40FPs fut, viszont folyamatosan rángat a monitor...
Ha lentebb veszem az élsimítást 50-60 FPS fut... Viszont olyan mint ha rángatna a monitor.
Úgy érzem mint ha szinkronizációs problémák lennének a kártyák között.
Katalizátorban be van kapcsolva hogy akkor is menjen a CF még ha nincs hozzá alkalmazás profil...
Kicsit bugos a cucc még... -
haddent
addikt
válasz
laca000
üzenetére
Vitathatatlan tény, hogy az AMD előrébb jár technológiában, de sajnos ez nem elég. Nem tudom, hogy ki kiknek fizet, hogyan éri el, de tény, hogy ez van. Nem a 3DMark az egyetlen teszt progi ahol jobb pontokat kap az nvidia, mintahogy a játékokban sincs egyáltalán megszégyenítve, ami elvárható lenne a specifikációk alapján. Hogy őszinte legyek engem nem nagyon érdekel, nagyfiú már az AMD, védje meg magát, fizessen ő is, nekem, mint végfelhasználónak teljesen mindegy, hogy mitől és miért megy egyik vagy másik így vagy úgy. Sajnos a lényegen változtat a tudat, hogy na de hát nekem akkor is (elvben, számokban) jobb, előrébb mutató vgam van. Ha pedig fizet az nvidia, hát fizetni is fog, a pénz nem fog elfogyni részükről, annyi biztos

Ilyen kimondott, leírt, bebizonyított pénzelésről (3dmark) meg nem hallottam, esetleg tudnád linkelni? Röhögnék egy jót

-
SVLaller
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
Már az is baj, ha egy játék jól megy az AMD-n? Vagy csak ócsárolni lehet, mert egy NV-s játékban jobb az NV kártya? Nem vagyok AMD fan ez az első AMD kártyám de teljesen elégedett vagyok vele, mondjuk nem is játszok sok játékkal. Komolyan vicc, hogy úgy kell kártyát venni hogy milyen játékkal akarok játszani
-
mimic1979
aktív tag
válasz
laca000
üzenetére
Én nem tudom hogy kinek hányadik "csúcs" kategóriás kártyája van, de én most vettem előszór ilyen "drága" kártyát (HD7970) de csupa csalódás számomra... Arra egyáltalán nem számítottam hogy a gyártó ilyen hanyag munkát végez, hogy a drivereket csak annyira rakja össze, hogy a Win7 -ig betöltsön, és legyen valami a monitoron! Komolytalan
-
válasz
laca000
üzenetére
Felejtsd el. Kevés Vram, multi gpu, magasabb fogyasztás, csekély teljesítmény többlet.
Kb így ennyi. Szerintem ez eltántorít.

(#12774) Abu85 Ez igaz, hogy nagyobb a teljesítmény, de nem az miatt váltott ő se kettőre.
Nem volt kedve várni a csoda driverre amivel AC3 játszható lesz.
Haddent meg tudtommal nem kettőre váltott.Megint ez, hogy az AMD technikailag jobb meg jobban lehet rá építeni én már ezt a HD sorozat megjelenése óta hallgatom.

-
Varázslóó
őstag
válasz
laca000
üzenetére
Én is így gondolkodom ... ha FarCry3 is ilyen lesz... befejezem a pályafutásom... veszek majd új Konzol generációt... azt ennyi !
Nem fognak itt vakítani ezzel... hogy 8xAA leveszi a 75% az fps nek....
amikor 3GB os a kártya... és minden játéknak úgy kéne mennie... egy ilyen tökéletes kártyán... mint a szélvész ! egy HD7770 en is szépen mennek... 30-40fps el a dolgok.... azért mennyivel jobb egy csúcs egyébként... sokkal -
SSJmeszes
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
huhh ember.. tényleg hagyjuk rá... milyen milliárdokról irkálsz most?
Van ami kihajtja a CF et 1080p. n is! De aki CF et vesz, az úgyis gondol a jövőre, vagy túl tesz rajta, mert kell neki az új generáció. Még most per pill éppen talán elég, de annyira nem biztos, hogy ne essen be egyes játékokban az FPS annyira, hogy zavaró legyen... egyébként meg 7970 ről beszélünk, és 1920x1080! -
SSJmeszes
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
TE dolgod, hova teszed a pénzed.
És legyen a másik dolga, hogy ő hova teszi a saját pénzét... Senkinek semmi köze a másik anyagi és körülményi helyzetére. Maradjunk ennyibe.Te kezdted el ezt az anyagi dolgot, de nem is értem, hogy minek és miért és hogy kinek?
Egyébként meg a nem cigizem/iszom el nek, csak gondolj bele nem kicsit van értelme...
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
laca000
üzenetére
Valamit nagyon félre értettél.
Itt nagyon nem a zsetonról volt szó. Ebbe ne menjünk bele, kinek mire telik, mert nagyon felesleges.Annyit akartam írni, hogy egyik másik játéknál igencsak megfogja hajtani a CF et a 2560x os felbontáson!
Ennyit akartam írni. De te valamiért nagyon elkanyarodtál az anyagiak fele.ÁdiBá: Na itt a példa. Ha jól emlékszem, akkor 1080p. n is igen csak hajtotta a CF et 99% on...
-
stranger28
addikt
válasz
laca000
üzenetére
Hát, én úgy voltam vele, hogyha megdöglik a piac, akkor a folyamat végéig elég lesz a 7970 nézegetni, ha pedig nem döglik meg, akkor is 2 évig vígan eljátszogatok ezzel a kártyával, de már normális játékokkal. Most meg úgyis moddolgatni szeretnék, játék helyett. Szóval szerintem nekem ez volt az utolsó vétel itthonra.
Új MW-nél bennem is meghalt valami, borzalom...
Ez ilyen agymosott állapot, elég csak felébredni. Kell neked a legújabb Intel, kell neked a legújabb kártya, blabla.

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
laca000
üzenetére
Mert az AMD egy újabb drivert rak fel, ugyanis a nekünk kiküldött (és a már kiszivárgott) tesztdriverben találtak számos bugot. Nekünk ezt kiküldhetik, mert tisztában vagyunk vele, hogy lehet, hogy bugos, de nekik legalább valamilyen szinten betesztelt drivert kell felrakni, még akkor is, ha a béta nem garancia a tökéletes működésre.
Ezért szedették le gondolom a Guru3D-ről. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- OLED monitor topic
- Arc Raiders
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

A legbetegebb dualgpu pedig ő lenne nagy valószínűséggel: PowerColor DEVIL13 HD7990.

De hozzáteszem egyáltalán nem bántam meg, hogy 680 lett a 7970 helyett főleg, hogy azzal mennyi problémám volt anno.