- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #1998 üzenetére
Ha valóban ez a gond, a legújabb - elvileg már inkább HD7xxx szériához optimalizált - driverrel nem kéne csinálnia. Sajnos nem vagyok benne biztos, hogy mindenhol jól fognak állni a problémához, ha mégis hw-es lesz ez a gond némely 7850 esetében.
-
válasz
csucsbicep #1998 üzenetére
Sz.tem is DRIVER gond lesz ez!
Bár nálam hálisten nem jelentkezett még! én a Catalyst 12.4a (8.961.3 May 7) AMD Official Hotfix et használom hozzá!
Bár van már ettől is újabb Catalyst 12.4b (8.961.3 May 24) AMD Official Hotfix amit 2.Napja adtak ki! ezzel még nem próbáltam!
-
csucsbicep
nagyúr
Akinek ez a villogós problémája van szerintem írja meg melyik driverrel csinálja ezt, mert szerintem azzal lesz a gond, furamód szaporodtak meg hirtelen a problémák egy időben.
-
Jumeogi
csendes tag
Én iponról rendeltem, úgyhogy küldöm is vissza, ha ez a villogás tényleg azt jelenti, hogy hibás a kártya. De játék alatt meg semmi, úgyhogy...
-
Tempileul
tag
Én itt vettem: http://hardverapro.hu/apro/sapphire_hd7850_uj_2_ev_gari/hsz_1-50.html#msg10
egy fórum társtól , remélem lehetséges a csere, kaptam rá két év garit.
Egy kicsit mindenki nézegesse meg akinek 7850-es e van a monitorát amikor az asztalon van főleg az alját és a tetejét, hogy van e ilyen hibája.
-
Jumeogi
csendes tag
Nálam játék alatt még nem villogott, de most veszem észre, hogy böngészésnél néha villog a monitor alja.
-
noby
aktív tag
-
milszab
senior tag
Én visszaküldtem a karit és cserélik. Remélem tudják helyette a nem OC-s változatot hozni...
Pl. Gta4-ben mikor a házamban vagyok és a fal felé fordulok, akkor nagyon lehet látni hogy villog szinte az egész monitor, és ilyen vízszintes csíkok is vannak.
-
Tempileul
tag
Kolléga videóját mutatom meg: http://www.youtube.com/watch?v=v5eCR2hWUq4
Nálam is ilyen gond van , csak nem látszik ennyire, de egyébként beremeg a kép, mint amikor a régi crt monitort kapcsoltad be, csak itt adott időközönként.
Másik kolléga videója ez a legdurvább: http://data.hu/get/5138688/MOV_0128.mp4
-
noby
aktív tag
Viszont elképzelhető sajnos ,hogy ez a probléma hacsak nem jön elő komolyabban nem számít garanciális hibának ha visszaviszed.
-
Winne
nagyúr
Mit értünk villódzás alatt? Nekem is minden fullon van, amennyit enged a csúszka és nincs gond.
-
Tempileul
tag
válasz
csucsbicep #1981 üzenetére
Nem segít, 1200 alá meg nem fogok menni.
-
szasanyi
félisten
Nem véletlen az ár. Ezért mondtam, hogy utána kell járni, hogyan lehet megoldani ha szükségessé válna. Ha nem lehet akkor ártól függetlenül nem jó vétel, én is azt mondom.
Petyyyyy: én úgy tudom 3 év.
KaiotEch: igen, minél vékonyabb káva kell, de az is látszik ugye. No, de engm ilyesmi nemigen fog zavarni. Soha...
Tempileul: én mailben megírnám a problémát a hazai forgalmazónak és a külföldi gyártónak egyaránt. Valamit csak kell, hogy mondjanak! BIOS frissítés nem jelent meg hozzá?
-
Tempileul
tag
Nekem is egy 7850 esem van sapphire OC változat, húzás nélkül elkezd villódzani, olvastam hogy hasonló gondok vannak itt másoknak is.
Mi lehet a megoldás ?Nem szeretném visszább venni a karit.
Próbáljam gariztatni ? Várjak esetleg hátha lesz vmi új driver ami megoldja a problémát, mi a koncepció?
Akiknek hasonló gondjuk van mit tesznek ?
-
Jumeogi
csendes tag
Kipróbáltam két viszonylag régi játékot 7850-el.
Blacksite Area 51 és Pure, de a dinamikus árnyékokat nem tudja kezelni a kártya. Nagy fekete négyzet van normális árnyék helyett.Egy videót is találtam: [link] Driver hiba?
-
MontyCrew
senior tag
válasz
szasanyi #1950 üzenetére
tőled és noby - tól is kérdezném, hogy ha a vram hibája miatt a winben néha vélek felfedezni villogást, akkor ez idővel sűrűsödni fog? mert most naponta 1-2szer veszem észre és félek ha visszaküldöm gariztatni nem cserélik ki nekem mert épp nem produkálta a teszt alatt ezt a villogást. Szval a kérdésem, ha még kb 1 hónapot használom, valószínűleg ezek a villogások gyakrabban jönnek elő?
-
törölt tag
-
Joker94
aktív tag
Mai eredményem 1275/1500Mhz Max Feszel,tudom a proci gyenge de a GPU pontszám ígyis nagyon jó.
[link] -
noby
aktív tag
érdekelne ,hogy a hibajelenség jelen van e a 7870-7950xeriánál is
-
Gippo
senior tag
Én is beszálltam már egy Sapphire 7850 OC kártyával, de meg van halva a pc-m, tehát érdemben később tudom használni.
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Ma beszállok én is a klubba egy MSI R7850 OC-val. -
szmegma
aktív tag
Terhelve egy alap orajelu His 7850 IceQ X kb. milyen hofokon uzemel?
Sztem az enyem tul meleg... -
Joker94
aktív tag
Látom ti Afterburnernel monitorozzátok a memória használatot,nekem valamiért nincs ott ilyen opció.
Pedig Nvidiával működött.
-
MontyCrew
senior tag
Üdv, vettem egy vadi új 7850et a másik meglévő mellé, hogy majd cfbe nyomom, tesztelgetem a kártyát és azt veszem észre, hogy néha villog a képernyő... a legtöbbet böngészéskor, ablakváltás új lap betöltésekor. Mi lehet a gond?
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #1934 üzenetére
Értem. Ezt nyilván te tudod a legjobban, mikor kell (lehet) és mikor nem (célszerű). Viszont abban én is biztos vagyok, hogy semmilyen körülmény nem indokolja amiért kapkodnod kéne vele.
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #1931 üzenetére
Nálad mizu, nem cseréled még a HD6850-esedet?
-
Jumeogi
csendes tag
válasz
csucsbicep #1931 üzenetére
Telepíteni fogom holnap, aztán majd kiderül.
-
Jumeogi
csendes tag
válasz
csucsbicep #1929 üzenetére
Directx 10-be nem tudom futtatni, mert Win XP 64 bit van a gépemen.
-
Jumeogi
csendes tag
Sziasztok
Újonnan vett Sapphire HD7850 2GB kártyával futattam egy Resident Evil 5 benchmarkot, de csak 18-19 FPS kaptam directx9 módba. Régi driver nem volt a gépen, úgyhogy az nem zavarhat be. Más játékok normálisan mennek. Mi lehet a baj?
-
AT1S
tag
válasz
Tallium #1923 üzenetére
Nekem PCI-E 3.0 van és azzal is csinálta (ASUS DC2 van) és még két másik konfigban is, úgyhogy nem azzal van a gond. Tegnap előtt küldtem vissza, most várom, hogy mit mondanak rá. Szinte biztos, hogy a VRAM-al van a gond, ami azért érdekes, mivel ha jól emlékszem 5000 MHz-ig vannak hitelesítve, szóval bőven bírnia kellene pl. nálam az alap 1210-et (4840). Nem beszélve arról, hogy itt a fórumon sokaknak a 6000MHz-et is viszi gond nélkül! Kétlem, hogy egy új driver megoldaná a problémát, mivel ha azzal lenne a gond, akkor sokkal több embernél előjött volna.
-
Tallium
csendes tag
Még valami. A kártya PCI-E 3.0-t használna, az alaplapom 2.0-t tud. Van valakinek problémája 3.0 aljzatban is?
-
Tallium
csendes tag
Nekem sem működik rendesen a Gigabyte 7850 OC-m (GV-R785OC-2GD). Tegnap hősiesen (azaz türelmetlenül) végigtanulmányoztam erre vonatkozóan a topikot és a következőkre jutottam.
1. A kártyák közös hibája a villogás, ami fokozódhat kép összeomlássá, sőt kék halállá.
2. Nem csak a Gigabyte kártyákkal van gond.
3. A vram okozza a problémát. Anélkül, tehát win7 alapdriverrel nem jelentkeznek a hibák. Az én kártyámnál 1150 MHz memória órajelig szintén nem, afölött azonban egyre markánsabban (1200 MHz az alap). Ekkor már nem segít a GPU órajel emelés sem, és semmilyen gyári beállítástól eltérés sem.
4. Driverfrissítés sem segített, sőt, a 8.961 verzió nálam fokozta a jelenséget 1200 MHz-en.
Ezek után a nagy kérdés, hogy hardver vagy driver hiba? A továbblépéshez még kellene néhány info.
Nekem GA 990FXA-UD3 (BIOS F6) alaplap FX 8150 procival. Másnál milyen konfiggal megy vagy nem megy?
A vramok hibás működését okozhatja szériahiba, de hardver kompatibilitási hiba is, no meg persze a kiforratlan driver. Reményeim szerint ez még nyitott kérdés.
Most még megyek a Gigabyte oldalra technikai segítséget kérni. Hátha.... -
Winne
nagyúr
válasz
#02119936 #1918 üzenetére
Világos.
1200 MHz már elég komoly emelés, én azt már nem kockáztatnám.
Ma volt egy fura dolog, hazajöttem, benyomtam a gépet és elmentem intézni a dolgaimat, ahogy szoktam, mikor bejöttem volt valami furcsa hang. Olyan volt, mint amikor egy régi 3.5"-os HDD folyamatosan másol. A VGA profilt visszaállítottam alapra és abban a pillanatban abbahagyta, visszaraktam és nem jött vissza a hang. Nem tudom mi lehetett ez.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #1908 üzenetére
Tök mindegy a vcore a Sandy alapon elviszi a BF3-at.
(#1909) Winne Elég nagyok az eltérések. Nem gondoltam volna hogy az én 1118mV-os karimnál közel-0,1VID-es is van. Ennek persze nem kell örülni mert az 1,050V -al feszemelés esetén pl .1200Mhz-en jobban is melegszik.
-
csucsbicep
nagyúr
Valaki tudna nekem tolna egy Lost Planet 2 benchet 1680x1050-ben alapon és egy kövér tuningal?
-
Joker94
aktív tag
válasz
DroiDMester #1905 üzenetére
Enyém is 1.075V-t alapon,és az 1050/1450-et simán vizsi.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
DroiDMester #1905 üzenetére
Akkor az igen durva példány
-
válasz
csucsbicep #1902 üzenetére
igen én is azt néztem hogy a REF kártyák tesztjei mind ~1,20-1,22.v körül voltak, nekem az alapfeszem 1,075.v
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester #1901 üzenetére
1,075 az alapfeszed?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #1901 üzenetére
Elég kevés az a 1,075V, össze korábbi tesztben 1,21V-ket írtak.
-
válasz
csucsbicep #1899 üzenetére
De igen a fenti képen is TriXX el volt a fesz állítva de nem szeretem, mert akkor lőttek a Power Play felének (a feszt FIX -álja és csak az órajelet veszi vissza a kártya!) Viszont az ASUS GPU Tweak annyiból jobb hogy eleve azzal lehet feloldani az órajelek kitolását!
Overclocking Range Enhancement opciójával!
és az eredmény! narancs -al jelölve
Másrészt ha vele emeled a fesz marad a PowerPlay is mert nem fixálja le 2D -re is a 3D értékét, sőtt még külön lehet állítani vele a 2D órajeleket és hozzá tartozó feszt is (igaz csak 0,800.ig engedi levenni)
24/7.re tuti nem hagynám így a kártyámat a fenti képen pirossal jelölve van ahogy használom (1050/1300 és -10.% power) ezt tudja még alap feszen és még marad is pici tartalék mert 1085.körül van a vége a GPU nak alapfeszen 1,075.V
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- 3D nyomtatás
- Motoros topic
- Macska topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Fogyjunk le!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest