Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
E1even
senior tag
válasz
szmegma #1496 üzenetére
A HIS az egyik "prémium kategóriás" gyártója az AMD-nek. Én is jókat hallottam eddig róla.
A PowerColor-ról írták még, hogy elég megbízható.
Az XFX BE 7970-ese nagyon melegszik (pedig nagyon jól néz ki a kártya), de a 7870/50-nél nem tudom, hogy így van e.
Én a 7970 DCII-essel teljesen meg vagyok elégedve, halk és jól is hűt.
Mondjuk a ref. 7970-est hangban nem nehéz túlszárnyalni. -
E1even
senior tag
Én MSI AfterBurner-rel tudtam feljebb venni az órajeleket és a feszültséget is.
A GPU Tweak ilyen szempontból felejtős, mert az csak a cata maxot engedélyezi, mint az Afterburner alap helyzetben.
Át kell írni (unlockolni) az afterburner könyvtárában, az MSIAfterburner.cfg fájlban, ennek a sornak a végét 0-ról 1-re: UnofficialOverclockingMode =.
Így már működnie kellene. -
szmegma
aktív tag
válasz
csucsbicep #1492 üzenetére
Ezert is irtam, hogy "azert olyan szar megsem lehet" meg ha mas is a tipusa.
A HIS nem baszna el tudatosan... -
ImI87
őstag
Hello!
Ismét kérdezem:
Hogy lehet kitolni az OC határokat MSI 7850 TwinFrozr OC kártya esetén?
(Sem AB, sem ASUS GPU Tweak nem engedi, és nincs is bennük ilyen feloldó opció.)
-
szmegma
aktív tag
válasz
csucsbicep #1478 üzenetére
De ha ugyanaz a hutes a 7850-en, mint a 6950-en, akkor nagyon nem lehet rossz az sem sztem...
-
szmegma
aktív tag
válasz
Bjørgersson #1479 üzenetére
Ezt meg tudom erositeni, pl. amikor kijon egy PC game es X360 game, ugyanaz megis 5-10 fonttal dragabb a konzol. PFFFFFFFF
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #1484 üzenetére
Lehet visszaghostolom, gondoltam már rá én is. Ha otthon lennék legalább tudnám csinálni gyorsba, így meg csak éjjel van időm mindenre. Le kell tesztelnem a procikat is, aztán összetákolom a másik configot és megnézem abban a kártyákat, ha az felismeri, akkor ghost.
-
Winne
nagyúr
válasz
Zeratul #1472 üzenetére
P67-es Asrock lap, lehet azt még felteszem, bár így utólag nem szokott jót tenni.
@(#1473) noby: holnap összerakom a másik gépet, abban megnézem majd. Nem azzal vinném vissza a kártyát, hogy nem jó, mert nyilván nincs baja, csak nekem ez így nem megfelelő.
@(#1478) csucsbicep: futnak jól.
-
szmegma
aktív tag
válasz
KaiotEch #1475 üzenetére
En nem tudom, azert kerdezem, hogy megeri az a HIS, hogy plusz ~7.000-rel kerul tobbe?
Amugy a HIS 6950 IceQ X 2GB kartyan is egy venti van es kiemelkedo a huvossege, ahogy olvastam...Igy van, itt kint az angolokat nem erdekli ugy a PC epites, ezert a piac hianya miatt az arak jobbak az otthoniaknal.
-
szmegma
aktív tag
Koszi a valaszt.
Liverpoolban elek, itt talaltam. Atszamolva ~ 56.000 HUF kornyeken kapnam meg, ugy mint az ASUS HD7850-et
Viszont az ASUS helyett, talaltam egy ilyet:Ez jobb mint az ASUS? Kicsivel dragabb csak... Atszamolva ~ 63.000 HUF.
Az a + 7.000 HUF megeri? Marmint hutes, zaj szempontbol? -
-
Mappa
addikt
válasz
szmegma #1462 üzenetére
Tesztek alapján, terhelés alatt "zajos" ASUS.. bár ez szubjektív
Esetleg itt a fórumon is többek által ajánlott Sapphire 7850? [link]
IceQ 6950-es kártyát akartam én is. Mondván majd biztos letolja a 7xxx széria az árát. Mire ez bekövetkezett addigra készlet hiányos lett szinte mindenhol HIS féle 6950... most meg, hogy szinte egy árban van vele, én mindenképp a 7850 venném - hűsebb,halkabb, és ami meg nálam fő szempont kevesebbet fogyaszt
OFF: merre találtál még HIS 6950?
Winne - #1396 hsz-ben meg vannak hő, terhelés adatok? WTF
vagy közben kinyírtad a kártyát?
voltaképp terhelés alatt megy minden hibátlanul nem?
-
Winne
nagyúr
válasz
akela91 #1457 üzenetére
Ha visszaküldöm, akkor elvileg visszakapom a teljes árát, szerinted kinek fogom adni nekik, vagy neked?
@(#1461) Mappa: ahogy a többiek is írják, mindkettő Sapphire és egyiknél sem írja sem a hőmérsékletet, sem pedig a terhelést.
Próbaképpen visszatettem a 6870-et, hogy nem az alaplapon lett-e valami gubanc, de az egyből tökéletesen megy és mutat mindent még a 7850 driverével is.
-
szmegma
aktív tag
Sziasztok,
Mi a velemenyetek az ASUS HD7850 DirectCU II kartyarol?
Vagy ezt, vagy HIS HD 6950 IceQ X 2GB kartyat akaork venni, mivel pontosan egy aron vannak. Koszonom.
-
Mappa
addikt
válasz
akela91 #1457 üzenetére
Winne - jó árasítva, átveszem én tőled!!! ... ezeötszááá
? lényeg, hogy 1920*1080 menjen a BÖF
szvsz felesleges váltani köv. generációra, (ez esetben 6xxx-7xxx széria) pláne közép-felső kategóriában ... csúcs vga-nál még megértem, de ahogy Te is megírtad nem ad annyi pluszt.
-
Predator2
addikt
7870-nek elég egy 500w-os táp? i5 2500K hajtaná
-
Gippo
senior tag
Sziasztok!
MSI HD7850 oc-ről tudtok valamit mondani? Érdemes befektetni egy ilyenbe? Plusz erőért mennyire érdemes továbbhúzni?
Szerk: Eddig 6850/6870-ben gondolkodtam, de láttam, hogy van ilyen is. Újabb, és kevesebbet is fogyaszt. Apropó, az mennyire vészes, ha pci-e 2.0 támogatás van csak a lapomon, és a kártya 3.0?
-
ImI87
őstag
AB-vel nekem is ez van.
ASUS GPU Tweak progi lát mindent paramétert, de az OC korlátot nem lehet kitolni.
Amit valaki linkelt, hogy be kell pipálni, az az opció sincs.Ez az MSI kártya sajátossága, vagy a progik még nem "támogatják" teljesen a 7850-eket?
Szóval hogy lehet a GPU-t 1050 MHz fölé húzni, milyen progival?
-
Vigneau
félisten
válasz
Vistaboy #1446 üzenetére
A Sapphire mindig is helyes, passzentos dobozokat szokott csinálni, ha az adott széria kicsontozott verziójáról van szó - azaz semmi sallangot nem mellékelnek (nuku CF híd, játék, stb.). Nekem is volt pár anno, mint pl. a HD 4770-esem. No, annak tündéri csip-csup doboza volt.
-
Sondi1986
addikt
válasz
csucsbicep #1445 üzenetére
A proci nagyon melegedett.
A kártyára rátoltam a 100%-ot, de még így se ment 45fok fölé! + nyitva volt az ablak!
1292MHz-en is lefutott volna csak 4.6GHz-es proci miatt kifagyott, de legalább bírja a 1292is!
-
Vistaboy
veterán
-
Sondi1986
addikt
Még egy picit nyegtettem a procit meg a vga-t.
3D MÁRK11 -
katt777
félisten
válasz
Zeratul #1413 üzenetére
Én a kicsomagolást értettem alatta. Egyébként ha kibontottad, már használt, ahogy egy kocsi is rögtön csak a használt árát éri, amint átvetted a kereskedőtől.
szasanyi:
Az a baj, hogy sok kereskedőnél már eleve megbontják a csomagot, így nem tudhatod, új hardvert veszel-e.
Zsocó: Alaplap energia-takarékossági beállításait érdemes megnézni, ott is lehet gond.
-
Petyyyyy
addikt
Üdv uraim!
Vásárlás előtt kérném a véleményetek/tanácsotok a 7870-el kapcsolatban. Melyik modell válik be legjinkább ha a legjobb hűtési teljesítmény a cél a lehető leghalkabban? Csakis léghűtésesek közt persze. -
BioNiCMaN
addikt
válasz
Zeratul #1430 üzenetére
Szerintem az a 10 nap a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 4. §-a alapján jó lesz 8-nak.
-
Zeratul
addikt
válasz
szasanyi #1429 üzenetére
Úgy néz ki neked meg az nem jut el a tudatodig hogy a 3 napon belüli csere lehetőségét (illetve netes rendelés esetén 10 nap) az teszi lehetővé hogy a jogszabály az adott termék esetén meghatározott feltételek teljesülésekor, a visszavitt termék újnak minősül. Garancia ugyanúgy él mint előtte.
-
szasanyi
félisten
válasz
Zeratul #1427 üzenetére
A gyári jelzőn van a hangsúly. Vagy nem ugyanarról beszélünk, vagy nem akarod megérteni amit mondtam. NEM az üzletekben (vagy nagykerben) lévő új, gyárilag csomagolt hw-ek házi, azaz saját teszteléséről szól ez a dolog. Mert azután már nem új a termék.
Ettől függetlenül értelmezd úgy, ahogy gondolod nem akarok ezzel további vitát. -
Tom5
addikt
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Razermazer #1419 üzenetére
Nekem 12.4-el csinálta, 12.3 tesztelés alatt.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
ImI87
őstag
ASUS GPU Tweak és AB is csak 1050-ig engedi húzni a GPU-t.
Hogy lehet a határokat kitolni? -
bence1990
csendes tag
CCC-vel simán húzható nekem
-
ImI87
őstag
Heaven Benchmark 3.0-ban mik az általános tesztelési beállítások ?
Meg van az MSI 7850, és elkezdeném nézegetni mit tud.Majd csak hétvégén fogok tuningolni.........
AB-t felraktam, de ez nem enged 1050 MHz-nél tovább. Melyik progit érdemes használni ?
-
Razermazer
őstag
Jelentkezem nálam megvan, egyszer, egyszer. Kicsit már gány a rendszerem lehet ez is gond, előtte nvidia volt lepucoltam én minden nem odavaló dolgot, de sose lehet tudni.
Kicsit beakad az energiagazdálkodás szerintem, 12.3-as driver nálam is, lent van a 12.4-es de még nem volt időm felrakni, mert közben a vinyóm szállt el ezért backuppolok egyfolytában. -
Zsocó
aktív tag
Itt is megtalálható az a probléma, hogy alvó módból, mikor készenlétben van a monitor, nem éled mindig fel a kártya és fekete képernyő fogad... ? 12.4-es driver.
-
szasanyi
félisten
válasz
Zeratul #1415 üzenetére
Ja, értem már, hol a gond. Nálad a gyári teszt, illetve az ha vki leveszi az üzlet polcáról a hw-t és kicsomagolja, kipróbálja - teszteli - azt ha nem tetszik, vagy nem megy annyit mint szeretne visszacsomagolja és visszateszi vagy visszaviszi - az nálad ugyanaz. Vicces gyerek vagy.
-
szasanyi
félisten
válasz
Zeratul #1413 üzenetére
...attól hogy ki volt próbálva még nem számít használtnak. - ezzel vitatkoznék, saját véleményem alapján mindenképp. Véleményem szerint csak az az új termék, amit én bontok ki, és használok (próbálok ki) először. A pertested, meg az új, csak ki volt próbálva nálam azt jelenti használt. Önmagában ezzel még nyilván nem sokat veszített az értékéből, de az akkor sem új, és én soha nem is fizetnék érte új árat.
Biztosan nem mindenki osztja ezt az álláspontot, de én már "öreg" vagyok és ragaszkodok bizonyos elvekhez, szabályokhoz. -
Zeratul
addikt
-
katt777
félisten
válasz
akela91 #1370 üzenetére
Ez a kereskedőn múlik. A többség nem ad többre lehetőséget, mint amire a törvény kötelezi, bár rosszul fogalmazok, a "többség" ugyanis még a törvényi kötelezettségei alól is igyexik kibújni.
Zeratul: Lehet, rosszul értelmeztem, de egy szétberhelt terméket hogyan adja el valakinek a bolt, akinek mondjuk éppen az tetszene, hogy új? (Költői kérdés.)
-
Winne
nagyúr
Nem tudom, hogy mitől lehet, mert ki nemkapcsolt, csak futott folyamatosan alapon, konnektorból 140 watt körül evett mindenestől, de képet nem adott. Ha van 5let, akkor megpróbálom újra lefrissített uefivel, most már csakazért se hagyom annyiban, nem szabad hagyni, hogy a gép nyerjen.
A lapom támogatási listáján nincs rajta, de ez lehet attól is, hogy még túl új neki?
A hely mondjuk elég szűkös neki:
-
Winne
nagyúr
válasz
KaiotEch #1398 üzenetére
Ez az OC volt, ami 62 fok, de mindjárt letesztelem egy kör erejéig a simát is. Nyitott házzal vagyok, úgyhogy nem tudom ő mivel hűt.
@(#1400) Vigneau: egy sima egy fordított.
Betettem mindkettőt egyszerre, de el is ba***tt mindent, gondolom nem bírta a táp, kinullázta az uefit, nem adott semilyen képet egyik kártyáról sem, aztán meg már a win sem töltött be sehogyan. Mire lement az ideg az agyamból, elkezdtem gondolkozni, majd lefrissítettem az uefit, ha már a tuningot úgyis buktam és végignéztem az összes beállítást. Rájöttem, hogy alapból visszatette IDE módra és azért fagyott ki töltésnél... Most már ami hátra van, hogy újra ki kell tesztelnem a tuninghoz az értékeimet, mert 1 éves infók persze nincsenek már meg...
Nem érte meg betenni a második kártyát...
-
válasz
Razermazer #1403 üzenetére
Hát még nem kaptam 30 nap..., de amúgy 69-ért vettem, múlt hét pénteken annyi volt.
-
Razermazer
őstag
válasz
KaiotEch #1398 üzenetére
Szerintem butaságot csináltál. Helyből sapphire-t kellett volna venned, és letojni a kék nyákot, semmi gondod nem lett volna, hiába mondtuk, figyeltem végig a szenvedésedet a kártyával.
Most nézem hogy 96k a kártya az iponon az oc-s, 75-volt a nem oc-s ugye vagy a körül?
Ennyit ezért sose, én is megtehettem volna ennyiért hogy megveszem, de mondtam magamnak hogy stop 66-a határ.
A sapphire meg csendes tényleg, mint vízhűtés tulajdonos tudom mit beszélek.
De mondjuk a pénzedet visszakaptad tehát nem vesztettél semmit.
Rossz tapasztalatot azt viszont igen én azért megpróbálnák később majd egy sapphire-tHát 69 már nekem a lélektani határon túl van
meg az msi is, volt msi kártyám gtx 480 jó volt referencia kártya volt levizezve szépen ment. Szerintem ez gyártási hiba az msi-nél, olvastam külföldi fórumokon, hogy sajna egyre több msi 7850-el van probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Bundle topik
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Parfüm topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkalll
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest