- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inv1sus
addikt
Milyen programmal lehet tesztelni a kártyát, hogy stabil-e?
Egyébként köszönöm DroiDMester a tippet! Asusban engedélyeztem, uninstalláltam a progit és most az CCC overdrive-ban állítgathatom.
-
Inv1sus
addikt
válasz
DroiDMester #2686 üzenetére
Szia!
Én most akarom letesztelni, hogy mit tud a kártyám alapfeszen. Tehát az asussal, ha feloldom a korlátokat, utána az overdriveban tudom módosítani, ha letörlöm a programot?
-
Gippo
senior tag
válasz
szmegma #2690 üzenetére
Van bal alsó sarokban egy gomb, amivel advanced felületet bekapcsolod és megjelenik.
Én ezt megcsináltam, utána elkezdtem kicsit húzni CCC-ben, végül 1150/1450-nél heavenben beállt a kép és kilépkedett. 1100/1450-nél szépen végigfutott DE elkezdett a BF3-ban random beakadni a képVisszavettem 1050-re és úgy is csinálja... Este még újrahúztam a drivert, kinyomtam Overclocking Range Enhancement opció-t, ma kiderül, hogy fut-e majd rendesen.
-
-
szmegma
aktív tag
válasz
DroiDMester #2686 üzenetére
Anno mikor en is felraktam azt a ASUS GPU Tweak-et emlekszem, hogy a Overclocking Range Enhancement opcio nem volt ott, ahol nalad a kep mutatja.
Miert? -
noby
aktív tag
válasz
seederking #2687 üzenetére
mindenképp teljesen szedd le a 12,6ot nem sokat ér 12,4et használd.
-
Gippo
senior tag
válasz
seederking #2687 üzenetére
Szerintem próbálj meg egy uninstall+driver sweeper kombót, aztán rakd fel a 12.4-et. A 12.6 ha jól tudom beta, plusz nekem a 12.4-el tökéletesen működik minden.
Anno mikor kicseréltem a kártyákat, akkor is a régivel összerakva töröltem a drivert(driver sweeperrel is), utána helyeztem be a 7850-et.
-
seederking
őstag
Nos fölraktam az msi afterburner-t mivel a driverem szarakszik (nem tudom megnyitni az overclock menüt).Más minden műxik...
A lényeg fölhúztam a vga-t OC 920ról 1050ig és 1300-ig.Első tesztalanyom a max payne 3 volt amit elindítottam és a Story választó menüt már nem hozta be a monitor.Lement tálcára és csak feladatkezelővel tudtam bezárni.Afterburner Enter Overdrive reset és elsőre elindultNem lehet hogy a driverem miatt?Az az érdekes hogy 12.6-ot szedtem le először.Mint írtam nem tudtam megnyitni az overdrive menüt ezért leszedtem a 12.4-et.Mielőtt a 12.6-ot uninstall.Most meg a afterburner 12.6-os drivert ír
-
Nem kell semmi féle mokolt BIOS
itt már leírtam hogy lehet kitolni esetleg kellhet hozzá még az ULPS kikapcsolása!
ha jól emlékezem csak az után engedte a gpu tweak progi!
és még az előbb tárgyalt power limit is látszik ahogy használom!
-
MontyCrew
senior tag
válasz
DroiDMester #2681 üzenetére
Akkor majd letolok egy dmark 11 tesztet, mert kíváncsi lettem, de a tdp limit ha kitolódok, attól még nem fog többet fogyasztani, csak ha valahol akkora terhelést kap, ne szabályozzon le.
akela91: Nem emeltem feszt.
-
válasz
MontyCrew #2679 üzenetére
Hát ne FurMark al teszteljél fogyasztást, vagy TDP limitet!
alap órajelen a 7850.es elmegy 85-90.W al! de még ha fel van húzva 1050/1400.ra még ott is 100.W alatt van! mennyi is a kártya TDP -je 130.W tehát még igy is bőven van tartalék! hogy ne vegyen vissza a tempóból a kártya!
Egyébként én 1100/1400.on használom mostanában és énis állítottam a power csúszkán csak ép pont ellenkező irányba - 10.% on áll nálam és még így se veszi vissza magát!
Szóval játék alatt felesleges feljebb tenni a power limitet mert úgyse éri el a 130.W ot még 1200.on járatva sem!
-
MontyCrew
senior tag
válasz
akela91 #2677 üzenetére
akkor kivételesen szerencséd van. Eddig amivel találkoztam, mindig segített a power tune. Így örülj, de attól hogy nálad így van még nem hülyeség kitolni
de csak hogy bizonyítsam is, hogy nem csak a levegőbe beszélek:
Csak az fps értéket kell most nézni, semmi mást.
Semmi más változás nem volt, csak a Power limit csúszkát állítottam.
Így remélem belátod, hogy igenis érdemes kitolni... -
akela91
addikt
válasz
MontyCrew #2674 üzenetére
Nem tudom, 1175Mhz és 6000MHz órajelen semmit nem kellett húznom a 7850-en és ezt tesztekkel is tudom neked bizonyítani. Nem lépte át a TDp limitet, mivel fesz emelés NÉLKÜL olyan minimális mértékben nő csak a fogyasztás, hogy ki sem mutatható kb., hőmérsékletben sem, és tényleges fogyasztásban sem. Emelett szépen skálázódott a teljesítmény, ergo nem léptem át a TDP limitet.
-
Gippo
senior tag
Na megint elkezdett x1 sebességen működni... kiszedtem, visszaraktam és így már x16 (az x8 helyett) ^^ GPU tool stress testen gyors megnéztem, nyertem egy jónéhány fps-t a x8-x16 különbségből.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
akela91 #2673 üzenetére
A fogyasztási limitet, hogynekellene, mert ha feltolod az órajeleket ezzel a fogyasztás is nő, és ha alap álláson van a kártya leszabályoz... Ha nem hiszed nézd csak meg pár teszt alatt..
seederking: MSI AB- ben is tudod húzni a kártyát és ott "Power Limit" csúszka +20%
-
akela91
addikt
válasz
seederking #2672 üzenetére
Semmi ilyet nem kell kitolni.
-
seederking
őstag
válasz
csucsbicep #2671 üzenetére
Értem
Tanácsolták,hogy "Csak arra figyelj, hogy a fogyasztási limitet is told ki +20%al, így jön elő a + teljesítmény"
Ez mire értendő?Ezt is szoftveresen lehet kitolni?Mint írtam nekem a driver nem tökéletes.Nem tudok belépni az overdrive-ba.Katt és semmi nem történik.Msi afterbruner-t tudom használni sapphire-hoz? -
csucsbicep
nagyúr
válasz
seederking #2664 üzenetére
Attól függ, hogy szükséged van-e rá vagy nincs, neked kell eldönteni. Alapfeszes húzástól baja nem lesz, mert a hűtő bírni fogja.
-
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Most kaptam meg az új gépemet egy 7850-es kártyával. Az lenne a kérdésem, hogy milyen programmal érdemes húzni a kártyát?
Ahogy észrevettem az Amd által szolgáltatott AMD overdrive-on felül is lehet járatni bizonyos kártyákat, tehát ezekszerint valamilyen más programokkal húzzák. -
seederking
őstag
Cpu up nekem is megvolt.955-3.6ghz+nb 2600ig.
Viszont a vga driverben 12.6,12.4 nem tudok belépni az overdrive menübe.Katt és nem csinál semmit.Engedélyeztem mindent mielőtt kérdeznétek.
A ventin állitottál 20'/,-ot vagy mire érted.Van esetleg más progi amivel huzhatom.Leszedtem sapphire-tol valami txx-et de nem volt jó. -
Gippo
senior tag
válasz
seederking #2664 üzenetére
Én felhúztam a saját OC változatomat CCC által engedett maxra 1050/1450, dobtam rá +20%-ot a teljesítmény vezérlőre a biztonság kedvéért. (bár nem tudom, hogy ezt muszáj-e, talán egyszer olvastam, hogy valaki így csinálta)
Eddig teljesen stabil, BF3-t játszom, nem volt még vele problémám. AMD Phenom x4 975 4ghz-en van, emeltem kicsit az NB órajelen is.
-
seederking
őstag
Üdv
Szerintetek egy Sapphire 7850 Oc-t a 920mhz-re beállított "gyári" órajeléről érdemes még föntebb huzni?Vagy nem lenne biztonságos egy amugy is OC órajelet tovàbb húzni?Vagy nem érdemes azért a 80-100mhz-ért kockáztatni a stabilitást.Vagyis nem tudom mennyit lehetne kifacsarni belőle. -
Steven88
tag
Azt tudom, hogy nem a HDMI hibája. Video kari vagy kábelre gyanakodtam.
Beállítási hiba szerintem nem lehet mert elég sokáig tesztelgettem a beállításokat, de semmi változás nem volt
Mindegy, hátha majd az új configgal megy vagy kábelcsere lesz. -
Steven88
tag
Köszönöm a válaszokat.
Pl most ha HDMI-t használok tisztára olvashatatlanok a betűk és és nem minden szin olyan aminek lenni kellene. Bár szerintem videokari hibája túl gyenge vagy nem tudom(Asus 3450)
-
seederking
őstag
válasz
szmegma #2657 üzenetére
Nem ugrik be hirtelen melyik chapter.De a New York-os sikátoros rész után van.Kék ingbe meg golyóálló mellénybe "flangál" Max.Esetleg igy beugrik?Msaa miatt esett le nagyon.Ti mit tapasztaltatok?
Holnap irom az Nfs,Bf3,Resident,Max Payne fps eredményeket beállitásokkal konfigkörnyezettel együtt. -
szmegma
aktív tag
válasz
seederking #2655 üzenetére
Melyik kuldetesben van az a gyartelep?
-
MontyCrew
senior tag
Na megjött a kis Asus 7870 DC2esem
Első nekifutásra, ereje az 1050mhzra húzott 7850 felett van egy leheletnyivel. Tuningban. 1225n még a dmark lefut, viszont bf3 kiakadt, 1200on stabil. így eléggé szépen futnak a dolgok, most nézem majd meg a Ghost Recon legújabb verzióját. -
seederking
őstag
Adnék azért a sapphire-nak 1+
Full hd-ban gyönyörű képet ad játékokban.
A max payne 3-ban mindent feltoltam kivéve msaa az 4x -esen van.Hiba nélkül ment.Viszont mikor oda értem ahoz a részhez ahol valami gyártelep szerü helyen vagyok ahol sok növényzet és nagy tér van.Fps-em volt hogy lement 20ra:s.Msaa off és vissza 50-60. -
Steven88
tag
válasz
DroiDMester #2649 üzenetére
Hello
HDMi nem igazán 100.% os de ez nem csak itt hanem a létező összes VGA -n igaz!
Azt kérdezném, hogy most készülök gépet venni és a TV-t használnám monitornak. Akkor most HDMI-vel nem lesz valami jó a kép? Csak ezt meg D-sub-ot tudok rákötni.
SAPPHIRE 11200-01-20G HD7850 2GB egy ilyen lenne benne.Választ előre is köszönöm.
-
TheClown
csendes tag
Kicsit utánanéztem még a dolognak, lehet, hogy a DSUB lesz itt a ludas.
Itt nézzétek meg a 722-es hozzászólást és az utánalévőket.
Youtube videó-nálam dettó ugyanez a hiba, élőben idegesítőbb. Nézzétek meg a kommenteket itt is.
Ahol láttam leírva ezt a hibát, ott mindenkinek DSUB csatis monitorja volt. Akkor lehet, hogy a 7800-as Radeonok allergiásak a DSUB-ra? Nem rossz ez az AMD, hogy egy valag pénzért nem tud egy normális VGA-t összehozni. Asszem csere lesz NV-re, mert nincs pénzem új monitorra. Megpróbálom letesztelni haveromnál DVI-os monitoron, hogy tényleg ez lehet-e a hiba, vagy HDMI-s TV-n (csak kéne egy rohadt HDMI kábel) és írok, hogy ez-e a hiba. -
válasz
TheClown #2648 üzenetére
Első körben kellene egy alapos rendszer tisztítás (NEM Driver Sweeper el mert az több kárt csinál mint hasznot) ha már ennyire szét telepítetted 8.féle driver -el!
Vagy még jobb lenne egy friss win7-x64
ezután Catalyst 12.7 BETA (8.981.2 June 12) el próbálkozni és DVi vagy DP kimeneten próbálkozni (HDMi nem igazán 100.% os de ez nem csak itt hanem a létező összes VGA -n igaz!)
-
TheClown
csendes tag
válasz
DroiDMester #2647 üzenetére
Visszaolvastam, de csak 1 konkrét olyan hibát írt vki, ami nekem van, neki is VGA csatis a monitorja. Viszont cserélték neki gariban, ahogy olvasom.
Amúgy feltettem a 12.6 beta drivert és percenként fekete képernyő volt és kiírta, hogy a képernyőillesztő nem válaszolt, de helyreállt. Az összes többi driverrel kb ugyanolyan, játék alatt csíkozás (mikor furmarkkal terhelem, akkor nem érdekes módon , meg 3d mark 11-ben sem veszem észre). Win alatt néha pár tized másodpercre beremegnek a betük pl, mikor böngészek, meg olyan 50hz-es crt monitor feeling van vibrálás miatt (de ezt lehet, hogy csak beképzelem) -
válasz
TheClown #2646 üzenetére
No-No.....!
azért nem kéne általánosítani Sapphire nem tehet róla mert ugyan ezeket produkálja PL: egy Asus is vagy éppen a trágya Gigabyte is!
Nálam mind 3 gépembe Sapphire kártya van, és nem csinálja a 7850.esem sem pedig sok emberkének meg igen valami más magyarázat lesz itt ezekre a villogásokra és csíkozódásokra!
még mindég tarom azt az állításom amit már kezdetek elején írtam, nagy valószínűséggel nem mindegy milyen alaplap (és-vagy Chipset) ill proci van alatta!
-
TheClown
csendes tag
Mindegy, majd kipróbálom úgy, hogy HDMI kábellel rákötöm TV-re és ha úgy is csinálja, akkor kihajítom a kártyát. Kb ez volt az utolsó Sapphire-om szerintem. Direkt ezt a márkát vettem, mert megbízható, aztán egy nagy sz@rt
Jó kis tanulópénz ez, hogy legközelebb magyar boltban vásároljak, még ha drágább is.
seederking: Köszi, utánanézek. -
TheClown
csendes tag
válasz
seederking #2642 üzenetére
Kb melyik részén írták a topiknak? Mert kicsit sok hsz van
-
TheClown
csendes tag
Ha tálcára teszem a BF3-at, akkor win alatt is csinálja. Pl ez a rész, ahol írom most a hsz-t csíkozik halvány fehér csíkokkal, mint az állat. Ha a kilépek, akkor abbahagyja. Tehát ha terhelést kap, akkor kezdi.
Amúgy első tulaj vagyok, 2 hete vettem újonnan. A gari is problémás, mert külföldről van -
TheClown
csendes tag
Full HD-n használom
Olyan LCD monitorom van, hogy tudja a Full HD-t, de csak DSUB csati van rajta. Amúgy az előző VGA-mnál nem emlékszem ilyesmire, pedig azt is így használtam. Másnak is volt már ilyen problémája? Akkor a VGA lehet a hibás?
Amúgy a típusa: Sapphire HD 7870 2GB GHZ Edition -
seederking
őstag
válasz
TheClown #2636 üzenetére
"ilyen kártyát már szégyen használni analog kimeneten, főleg nem FullHD felbontásnál"
Vissza olvasva találkozhatsz ilyen problémával/megoldással.
Nem akarok negatív lenni de sok gariztatásról olvastam föntebb ilyen hibával,amit te tapasztalasz.
Milyen tipus/első tulaj vagy? -
válasz
TheClown #2636 üzenetére
ilyen kártyát már szégyen használni analog kimeneten, főleg nem FullHD felbontásnál (pont ezért már nincs is rajta gyárilag analog kimenet a mellékelt átalakító csak szükség megoldásnak szánt)
1 próbát tehetsz hogy az analog kábelt úgy vezeted el a géptől a minitorig hogy legyen mellette és ne keresztezzen semilyen másik(lan, usb, 220.as kábel) vezetéket akkor nem fogja bezavarni annyira!
-
TheClown
csendes tag
Sziasztok
Van egy Sapphire HD 7870 kártyám és az a gondom vele, hogy néhány játék alatt (BF 3, GTA 4) nagyon halványan csíkozik/ vibrál a kép. Főleg csak akkor látszik, ha felnézek az égre, vagy a betöltő képernyőnél. Win alatt is néha randomszerűen csak úgy ugrik egyet a kép. A monitoromon csak analog bemenet van, ezért DVI-DSUB átalakítóval használom. Ez lehet a baj? Vagy a VGA hibás?
-
seederking
őstag
Nos volt egy pár nappal ezelőtti negatív véleményem a 7850-el kapcsolatban.
Ezt most visszavonnám.
5870 után váltottam.
Cpu-t kicsit meghúztam mert a phenom II 955 lehet nem "facsarja" ki alapon ebből /Sapphire 7850 OC/ a vga-ból a maxot.Viszont most már látom mi is az a directx 11Valjuk be az 5870 is directx11 de szerintem a régebbi technológia miatt nem lehet teljesen egy kalap alá venni a 2 vga-t.
Itt már látom azokat a plusz grafikai dolgokat amik megkülönböztetik a 2 vga technológiai újitásait.Ez a kártya az a kategória amiből látható már hogy hogyan néz ki egy full grafikán futtatott játék.Viszont az a +shader és textúrázó stb egység ami a 7870-ben meg van jól jönne.Hogy ne kelljen "harcolni az fps-ekkel.
Nem lehúzni akarom a kártyát,sőt!Csak egy véleményt alkottam.Mindenki döntse el,hogy pozitív vagy negatív irányban könyveli el magának.
BF3Max Payne 3
-
Baga1983
senior tag
válasz
seederking #2633 üzenetére
MSAA-t nem érdemes erőltetni, több helyütt is tesztelték hogy csak rondább lesz tőle a képminőség.
-
seederking
őstag
Üdv
Tesselation opció bekapcsolva milyen hatással van a játékra,ajánlatos bekapcsolni?
Max Payne 3,Batman AC-ben találkoztam ilyennel.Max Payne-t milyen beállításokkal játszátok (7850-en)...(feltéve ha játszik vele valaki) én az élsimításon kívül nem tudok mást föntebb húzni.Pedig ráférne mert 4x-esen nem teljesen hibátlan.Viszont 8x-osra véve a 2048Vramból megzabálna 2010-et
Fps-t Frapsal nem lehet valahogy kilistázni a játékból való kilépés után,vagy csak a játék menet közbeni eredményt láthatjuk?
Valaki írna pár fps adatot játékhoz társítva,hogy legyen mihez viszonyítanom.
/Kb 1 hete raktam össze teljesen a konfigom és kiványcsi vagyok mindent jól csináltam-e/ -
Winne
nagyúr
Ez fura.
-
odorgg
addikt
Fix 60-at, még 7970-GTX680-al sem lehet.
Viszont nem rossz ez a 7850, vettem 1-et én is, a 7970 utánn
Kicsi, nem melegszik, és van benne potenciál, nem rossz kártya. BF3-hoz 1680-ban élsimi nélkül, bőven megfelel:
64-es Caspianon csináltam pár tesztet is Fraps-al, érdekesség képpen 1680-ban. Annyit hozzátennék, hogy itt max FPS nem releváns, mert ha ha véletlenül kicsit többet nézünk az ég felé, (ami halál esetén nem egyszer megesik) akkor irreálisan magas értékeket kapunk, minden VGA-val. Többnyire járművekkel mentem, amik mindíg fel is robbantak, a nem túl jó min FPS-ek, ennek köszönhetők.
7970 1125/1575 MSAA off AF x16
2012-04-12 17:17:35 - bf3
Frames: 16760 - Time: 197809ms - Avg: 84.728 - Min: 47 - Max: 182GTX480 alap órajel: MSAA off AF x16
2012-06-21 09:58:03 - bf3
Frames: 35853 - Time: 568352ms - Avg: 63.082 - Min: 34 - Max: 1137850 alap órajel MSAA off AF x16
2012-06-22 11:19:44 - bf3
Frames: 25205 - Time: 420672ms - Avg: 59.916 - Min: 31 - Max: 1357850 1200/1300 MSAAA OF AF x16
2012-06-23 11:50:44 - bf3
Frames: 40271 - Time: 549920ms - Avg: 73.231 - Min: 37 - Max: 1467850 1200/1300 Minden ultra
2012-06-23 12:19:14 - bf3
Frames: 17467 - Time: 365365ms - Avg: 47.807 - Min: 22 - Max: 112 -
Mappa
addikt
válasz
csucsbicep #2613 üzenetére
várok egy szijartg felhasználó tapasztalatot... meg még egy jövőhét végét hátha erősödik a forint tovább. 7850 ára 2 hét alatt durván 10k esett ehhez képest a 7870 meg sem moccant
-
Mappa
addikt
válasz
csucsbicep #2609 üzenetére
áhh én tuning mentesen élem életem
-
pilu85
őstag
annyian ìrják hogy villog a kèpük. nekem 12.4 mellett a sapphire 7850esnek semmi baja. viszont a 22es hanns g monitoron nem is tudom full hdra feltenni,de ìgyis nagyon szèp a bf3 ultrán.. egyáltalán èszre lehetne venni a hd ès fullhd közti különbsèget???
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #2609 üzenetére
Pontosan így volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- MG topik
- Motoros topic
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti WINDFORCE OC 11G
- Gigabyte AORUS MASTER RTX 3080 10GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Gigabyte AMD Radeon RX 6700 XT Gaming OC 12G videókártya + Ingyen foxpost
- XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310 24GB GDDR6 videokártya 1 év garanciával
- Gainward GeForce RTX 4080 Phoenix (3697) videokártya eladó
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest