Új hozzászólás Aktív témák

• Tallium

csendes tag

Nekem sem működik rendesen a Gigabyte 7850 OC-m (GV-R785OC-2GD). Tegnap hősiesen (azaz türelmetlenül) végigtanulmányoztam erre vonatkozóan a topikot és a következőkre jutottam.
    1. A kártyák közös hibája a villogás, ami fokozódhat kép összeomlássá, sőt kék halállá.
    2. Nem csak a Gigabyte kártyákkal van gond.
    3. A vram okozza a problémát. Anélkül, tehát win7 alapdriverrel nem jelentkeznek a hibák. Az én kártyámnál 1150 MHz memória órajelig szintén nem, afölött azonban egyre markánsabban (1200 MHz az alap). Ekkor már nem segít a GPU órajel emelés sem, és semmilyen gyári beállítástól eltérés sem.
    4. Driverfrissítés sem segített, sőt, a 8.961 verzió nálam fokozta a jelenséget 1200 MHz-en.
    Ezek után a nagy kérdés, hogy hardver vagy driver hiba? A továbblépéshez még kellene néhány info.
    Nekem GA 990FXA-UD3 (BIOS F6) alaplap FX 8150 procival. Másnál milyen konfiggal megy vagy nem megy?
    A vramok hibás működését okozhatja szériahiba, de hardver kompatibilitási hiba is, no meg persze a kiforratlan driver. Reményeim szerint ez még nyitott kérdés.
    Most még megyek a Gigabyte oldalra technikai segítséget kérni. Hátha....

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés