Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
CC és AB van fent. Egyik sem engedi ezen órajelek felé...
-
szasanyi
félisten
Ááááá fenét. Ez a kártya 120k ellenében maradhatott volna, amit akkor sem adnék oda egy VGA-t ha az utcán találnám.
Csak tesztelésre kaptam kölcsön, és kb. 2 napig volt nálam.
Érdekes, mert pölö a GPU-Z PCI-E 3.0 16x @ 16x 1.1 értéket írt, illetve volt amikor úgy indult el a gép, hogy kép nem volt, majd 2-3x újraindításra már volt kép. Van olyan alaplap ahol nem csinált ilyet. -
Majkee84
aktív tag
válasz
csucsbicep #695 üzenetére
Tudom, ezért vagyok tanácstalan a cserével kapcsolatban.
-
Majkee84
aktív tag
válasz
csucsbicep #689 üzenetére
Az a baj, hogy nem merem húzni az 5850-est (Xtreme), mert nem tudom h bírja-e vrm. A 7850-eseket is fel lehet húzni a 7870 szintjére.
-
Tom5
addikt
válasz
csucsbicep #691 üzenetére
975/1375 mindkettőnél a plafon.
Teljesítményt vezérlő beállításoknál is rátoltam +20%-ra.
-
Tom5
addikt
Hogyan lehet 975 Mhz felé húzni a 7850 GPU-ját?
-
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Váltott valaki 5850-ről 7850-re?
Megéri? -
cadgers
aktív tag
Annyit hozzátennék még, hogy az első radeon, aminél ez feltűnt, még a régi gépemben volt, más lap, más proci, más ram.
-
cadgers
aktív tag
Nálatok nem jelentkezik mikrószaggatás ezeknél a kártyáknál?
Nálam CS Source, és NFS Run alatt van eddig, ez a 7850 nálam a 3. Radeon kártya, ami ezt produkálja
-
Def26
félisten
gpu1000Mhz, ram 1200Mhz, proci 4000Mhz. [link] 6149 pont.
Azt nem tudom, hogy miért ír 300Mhz -et a gpu -ra az eredmény táblán. Basic editionban ez normális?
-
-
szasanyi
félisten
Hát ha valami nyilvánvaló, akkor ez az.
Persze nálatok más a helyzet, mert közel sincs ekkora hátrány a CPU miatt de azért van különbség. Én mondtam neked, hogy ne 8 magos AMD legyen, mert játékra az kevésbé jó választás mint egy i5-2500K. Azt persze nem tudom, hogy mire használod még, ami miatt fontos lehet. Ha van olyan, mert nem sok program használja ki a 8 szálat (többek között ezért fölösleges pénzkidobás a játékosoknak és az átlag usereknek egy i7-2600/K))
-
Yany
addikt
Itt vannak az eredményeid az enyémekkel összehasonlítva:
[3DMark 11: 7850 @ 1050/1450 vs 7870 @ 1150/1350]
Szerintem elég szépen helyt áll a kis 50-es.
-
akela91
addikt
3DMark 11 test Sapphire 7850 2GB @1050/1450MHz; Fx 8120 @4.0GHz;
Emlékeztetőül: alap órajelen minden: P5168 3DMarks
-
akela91
addikt
Sapphire 7850 2GB (manual OC: 1050/1450)
Dirt 3 : Ultra beállítás, 8x MSAA, minden fullon.
Stabil 60.1 FPS (ez a korlát). Egyszer lement 59-re...Max temp: 50 °C; Max fan: 50%
-
Speed®
titán
válasz
szasanyi #658 üzenetére
Általában igyekszem úgy alakítani, hogy megkapjam, amit akarok..viszont aránytalanul nem akarok többet költeni..erről szól ez a választás.
Nekem is volt 560TI (DCUII), tényleg jó kari, de a VRAM megfogta GTA4ben, főleg modokkal..és mivel az FPS általában magas volt, a bezuhanásokat a VRAMnak tulajdonítom..
480al ez megszűnt, vajsimán fut..innentől kérdés, valóban elég-e az 570 szintjére húzott 560TI a dupla VRAMmal..szeretném kideríteniMás szempontból is nyerőbb az 560TI, a rövidebb nyák (Palit egyébként) miatt kényelmesen elférne a régi GW 460amhoz hasonlóan Setsugennel szerelten a beépített vinyókeretem mellett..480al ez ki volt lőve :S
-
absr
csendes tag
Sziasztok
Phenom II X4 965 mellé megéri a 7850?
Valamint az 500W-os táp nem kevés neki? :\
-
szasanyi
félisten
"A pénz számít, de nem vagyok valami türelmes típus" - ezzel jó páran vagyunk így. A döntést az adja (helyettünk, ha úgy tetszik), hogy a buxa lehetővé teszi-e a türelmetlenkedést.
Szvsz a GTX670 akár lehet jó alternatíva a 7850-nel szemben is, de három lényeges hiányosság van: sem a megjelenése, sem az ára, sem a teljesítménye nem ismert (még közelítőleg sem) amik nélkül hiába találgatunk.
Viszont ha NV támogatású játékokkal többet játszol, akkor egy picit gyengébb átlagteljesítmény esetén is lehet jobb választás a GTX560-Ti 2GB. Nekem van 1GB verzió, sztem jó kártya csak a VRAM kevés néha. És az 55k egy új, garis kártyáért jelenleg jobb ár/teljesítményt ad, mint a másik esetben 69k-ért. Szerintem! -
Speed®
titán
válasz
szasanyi #656 üzenetére
Én egyben értelmeztem a kérdést, gondolván BF3 a lényeg számára..
Egyébként csak én komálom a CB féle összehasonlítós grafikonokat?
Könnyebb viszonyítani belőlük, jó lenne hasonlóan csinálni PHn is560TI/2GB 55ért lenne, 7850TF/2GB 69k..előbbi tuninggal éri utól utóbbit.
Physx jó dolog, de nem létfontosságú..GTA4 alatti teljesítmény a lényeg.
5850ig bezárólag próbálkoztam Ati oldalon, de a microlag miatt nV nyert.
A 480al hibátlanul fut, de zavar az étvágya/hangja, 560TI/1GB határeset..
Ha biztos lennék benne, hogy a 2GB verzió érdemben javít, 560TI lenne..
Főleg azért, mert van Setsugen2 rá elfekvőben, amivel elférne a házban..A 670/TI nem valószínű, hogy konkurencia lesz a 7850 számára..oda majdan egy 660TI esélyesebb. Szerintem a 7870/7950 kap ellenfelet, árban is inkább a felsőkategória lesz belőve..660TI még sehol sincs..
A pénz számít, de nem vagyok valami türelmes típus -
szasanyi
félisten
Az alapkérdés ez volt: Kis 7850 mennyivel marad el egy GTX480-tól? Én erre mondtam, hogy általánosságban összehasonlítási alapnak jók a tesztben lévő adatok.
Teljesítményben meg fogyasztásban jobb a 7850 mint a GTX560-Ti 2GB, de nem mindenben. Persze ha nem kell a CUDA és a PhysX akkor mindenképp jobb választás, de ezt nyilván te tudod. Én most is azt mondom, hogy érdemes megvárni a GTX670/Ti kártyákat - nyilván megint van DE, ha nem tudsz várni és/vagy nem számít a pénz... (pölö eladod majd olcsóbban, hogy később mégis másik - mondjuk GTX670/Ti) kártyád legyen. -
Speed®
titán
5850ről igazából nekem nem tűnik érdemi ugrásnak egyik sem..ha belegondolsz, érdemi előrelépés a jelenlegi tuninggal elért szintedről az ~5%. Rendben, a 7850et is húzzuk, legyen +20% ..én ezért nem sok pénzt adnék.
Persze ha mellette szempont a fogyasztás/melegedés/halk üzem és az újabb fjúcsörök, ill. meg tudod magadnak indokolni bármivel, hajrá -
kisza25
félisten
jelenleg most ez is elég nagy érvágás lenne, de később lehet beficcenne alá egy i5-750/760,
jobb befektetésnek tűnik, mint egy HD6850/6870, mert azokat rövid időn belül cserélni kellene, vagy kompromisszumokat kötni, kár, hogy nem 3év garis, mert szerintem nekem kb annyi időre elég lenne ez a kártya
köszi a gyors választ -
Speed®
titán
válasz
szasanyi #649 üzenetére
Pont nincs a tesztben BF3, de ha lenne is, nem érne semmit, hiszen multiban lenne lényeges a teljesítmény, nem az általában mért singleben.
Hovatovább, én is gondolkodok a 7850en..néhol egész jó áron adják már..560TI/2GBot akartam tesztelni a 480 után, de lehet 7850/2GB lesz ;p
kisza25
Ott, ahol elég a 2mag+HT, nem hinném, hogy nagyon visszafogná VGAlimitben..persze jobb lenne egy hasonló órajelű 750/760, de ezzel is ellennél. Alaphelyzetben az 5870re ~5%ot ver rá, efelett a tuning a kérdés. -
kisza25
félisten
sziasztok srácok, kérdés: egy i3-540 4 - 4,5Ghz-en nagyon kevés lenne a HD7850 mellé fullHD felbontáshoz?
-
szasanyi
félisten
Nézd meg a tesztekben, összehasonlításhoz jó.
korcsi: ki mondta, hogy igen? Vagy ha úgy írtam volna, hogy "megoldja" azt jobban értetted volna, mint a smileyt?
csucsbicep: az nem tudom, de ősz előtt az nemigen befolyásol semmit. Márpedig akinek kell ilyen kártya, de akármennyit nem tud vagy nem akar kifizetni, az nem jelenti azt, hogy akármeddig - jövő tavaszig? - is fog várni. Én sem.
-
Tom5
addikt
PH-s cikk alapján kb egy kategória a két kártya. (6950/7850) De az új driverek úgyis a 7850 malmára hajtják majd a vizet.
Nem értem miért kell a mai friss hardvereket 2006-al tesztelni...
-
Tom5
addikt
Semmi értelme 2006-el összevetni a két kártya tudását. Nem ad hiteles képet.
Itt szemezgess eredmények ügyileg.mod - főleg nem 1280-as felbontáson. Oda vegyél 7770-et.
-
noby
aktív tag
Ja és remdes alap felbontàson azt hiszem 1280ban van alapbòl.
-
Joker94
aktív tag
Kis 7850 mennyivel marad el egy GTX480-tól?
Egy BF3 Benchmarkot tudna valaki futtani alapon illetve max OC-val?
1920x1080 Ultra kéne 4x-es élsimításal.
Köszi előre is! -
cadgers
aktív tag
3DMark Vantage eredményem:
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Kocka Jakab #631 üzenetére
Kis tuning jól jönne azért, de simán kifogja tolni a tuningolt 7850 vagy 7870-et is.
-
odorgg
addikt
válasz
Kocka Jakab #631 üzenetére
Helló!
Hasonló konfiggal rendelkezem, és nekem jövöhéten jön a 7970, amit böven ki fog még szólgálni némi tuningal.
Esetedben sztem alapórajelen sem lessz probléma, sem a 7850-el, sem a 70-el, full HD körüli felbontáson. Persze valamivel rosszabbul fog teljesíteni alapórajeles procival, mint tuningoltal. Példának okáért, GTX580-al teszteltem anno BF3-at alapórajeles, illetve 4Ghz-re húzott 920-al, és max 2Fps vólt a külömbség alapórajelhez képest 1680*1050-es felbontáson. Lényeg az, hogy elég a 920-as alapon is ezekhez a VGA-khoz, némi OC-val pedig már bőven elég, játékra.
-
akela91
addikt
3DMark Vantage Full test összevetés:
Alap Vga/alap cpu órajel(3100MHz)
Alap Vga/emelt cpu órajel(4000MHz)Nézzétek meg, mennyi számított a grpahics score-nál, és az FPS-eknél a cpu órajel emelésnél. Szerintem meglepő.
-
Kocka Jakab
csendes tag
Sziasztok!
A két kártya valamelyikét tervezem megvenni. A konfigom már 3 éves és bár szerintem még mindig jó gép, gondoltam megkérdezlek Titeket, ki tudná-e maximálisan hajtani ezeket a kártyákat.
A konfigom kb. az alábbi (nem vagyok a gép elött, remélem elég lesz amit írok):
i7 920 (az elsőkből - tunning nincs); 6GB RAM (valami alap márka/sebesség volt, semmi extra); 650W Corsair; középkategóriás GIGABYTE alaplap.
Köszi! -
Gabe123
aktív tag
Sapphire 7850 (1050/1450)
Dirt3
1920*1080 8xMSAA minden ultra(ami lehet)a többi beállítás high.Akit még érdekel valami szóljon és csinálok még tesztet.
-
gera021
aktív tag
válasz
Razermazer #624 üzenetére
hát ez tul erös már...
-
akela91
addikt
-
Razermazer
őstag
Hát kb ilyen teljesítménnyel bír[ver mit szódás a lovát
]
-
gera021
aktív tag
hali,
7850CF-ben gondolkodok, teljesitményben naggyábol hol lennék? Asus párti vagyok de olcsobb a sapphire OC mint a sima DCII, ugyhogy sztem váltok Sapphire-ra, 6970es kártyám cserélném le, ahhoz mérve gondolom sokkal gyorsabb lenne a 7850CF...
-
Razermazer
őstag
Hát nekem is megjött a 7850 sapphire már a hét elején(szerencsére ki tudtam gazdálkodni valahogy, úgy volt hogy nem sikerül de összejött), hát mit mondjak, erre vártam már nagyon rég. Egy olyan középkategóriás kártyára ami hűvös, csendes terhelve is, kellő teljesítménnyel bír még a legnagyobb felbontásban is.
A jó memória szervezésnek hála még 30fps környékén is gördül a játék nem akad. Shogun 2, és Wargame European Escalation-ben is megy mint a vaj húzás nélkül(ezek a játékok keményen megdolgoztatják a kártyákat sok egység magas részletességű térképek). Pedig csak egy 2.9-en ketyegő i7 870-em van, tudom lehet húzni majd 3.6-ra felteszem, de igazán full hd teljes szűrővel nem a proci fog szenvedni. Nálam alapon mivel a házventik 450-en járnak 37 fok terhelve 55 bődület.
Vizemet is eladom okafogyott lett, egy Corsair 600t mesh házban hangtalanul, hűvösen teszi a dolgát eszméletlen teljesítménnyel.
A víz árából meg jön mellé a párja majd, és illa berek, nádak, erek.
Driver eddig tökéletes, majd crossfire-nél leszek kiváncsi mit domborít, mint nvidia-s eddig le vagyok nyűgözve. Ára szerintem elég jól be lett lőve 66-ezer, még ez 60-alá beficcen, és olyan népkártya lesz hogy csuda. Nálam nagyon ajánlott minősítést kapott, de csakis a sapphire, tökéletes a hűtése. Lehet hogy az msi is jó lesz de drágább az biztos. -
akela91
addikt
SAPPHIRE 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE
3DMark Ventage eredmények!
Kizárólag Graphics Test (1 és 2), hogy a cpu-nak ne legyen annyira beleszólása.P17031 3DMarks
Max Core clock: 860 MHz / 1200 MHz
Max Gpu temp: 48 °C
Max GPu usage: 99%
Max Fan speed: 50%P18101 3DMarks
Max core clock 1050 MHz / 1250 MHz
Max Gpu Temp: 50 °C
Max Gpu Usage: 99 %
Max Fan speed: 50 % -
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #616 üzenetére
Ne várj sokat DX11 feature-ökkel, mert sz@r a játék optimalizációja, de gondolom ezt te is tudod.[link]
-
Hanok
senior tag
"35% venti 42C gpu. BF3 -ban 1920x1080 -ban" - ez elég jól hangzik.. IDLE akkor mennyi a hőmérséklet? A kattogás nem hangzik valami jól, remélem nem valami széria hiba lesz... Boot-ot csak azért kérdeztem mert a 6850 OC WindForce boot közben olyan 50% körül megy, kb olyan a hangja mintha fel akarna szállni...
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #616 üzenetére
Majd holnap esetleg. Még Skyrim is lesz biztosan. Meg pontosabb adatokkal. Ma inkább csak ámultam és belekóstóltam, milyen az, ha valami nem low-on fut a gépen végre...
-
akela91
addikt
BF3 "teszt". Ez valami brutális. MINDEN ULTRÁN!
Node a lényeg...
AZ elején ugye van a vonatos rész. Min FPS: 40; AVG: 50
Utána van amikor kimegyünk az utcákra, ami brutál jól néz ki, és szerintem a "legfpsigényesebb" környezet. Ott Min FPS: 25.9 AVG: 35
Node a poén, hogy ezt 860MHz-en hozta, max temp: 49, Max fan speed: 55 (halk)Leteszteltem, 1050/1250-en + 6-7 FPS (ugyan arra a környezetre nézve BF3-ba)
MIN FPS: 31; Az előző tempek már ezt is tartalmazzák//Nagyon jól szellőző házam van tegyük hozzá (Idle fx8120 temp: 26°C; Load: max 50)
-
TTomax
félisten
Basszus elég jól mennek ezek a radeonok...
-
Def26
félisten
35% venti 42C gpu. BF3 -ban 1920x1080 -ban. Zajszint tűrhető, szerintem halkan teszi a dolgát már amikor nem kattog. Szerintem valami gyári hibásat fogtam ki, mert néha ilyen kattogó hangot ad ki az egyik ventilátor. Azt csináltam, hogy egy kis darab papírt raktam a venti műanyag tartó konzolja és a lamellák közé. Így halk.
Boot közben is halk, ezt csak tippelni tudom, szvsz olyan 30-35% -on mennek a ventik.
-
Gabe123
aktív tag
-
törölt tag
[link] a 90 fake szeintetek?
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.Kész vannak a tesztek a Sapphire 7850ről húzva 1050/1450 órajelen létezik ,hogy 565 pont van a kártya alap órajele és a húzott közt?
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #602 üzenetére
Nem jó valami. Feltettem a bétát, de attól behal a gép ahogy elindítom(nem csinálok még semmit, tehát nem az OC-tól)
Új hozzászólás Aktív témák
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- MSI RTX GeForce 3060 12 GB-os VGA kártya ! AkciÓÓ!
- Eladó Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!/Beszámítás!
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest