- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
akela91
addikt
válasz
DroiDMester #1695 üzenetére
Nekem 1.138V az alap Voltage. (sapphire 7850)
-
Bjørgersson
félisten
válasz
csucsbicep #1698 üzenetére
Szerintem a kép alapján alap duplaventis Sapphire 7850.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Milyen kártyád van pontosan?
-
AT1S
tag
válasz
Ha megkérlek lefuttatsz nekem egy 3DMark11-et úgy, hogy a 1200/memóriát alapon hagyod? Kíváncsi vagyok a balanszra... Nekem egyenlőre a régi konfigomba van a kártya, így a CPU limit miatt nem lenne mérvadó.
-
AT1S
tag
válasz
Nekem is 1,075. Meg szerintem a 99%-nak az. Ahogy olvasgattam, alap feszen átlagban 1175 körül van a vége, de pl. ez ITT vitte az 1200-at.
-
-
szmegma
aktív tag
válasz
s.s.j.goku #1670 üzenetére
HIS?
Nekem is az a proci hajtja mint neked.
-
AT1S
tag
válasz
kockaharcos #1692 üzenetére
Köszönöm, így már OK!
-
AT1S
tag
Kinyomtam a képet a full hd-s tévémre HDMI-n keresztűl, és a széleinél elhagy kb. 2-2 centit. Ez vajon mitől lehet? 4870-el nem volt gond....
-
milszab
senior tag
Én is várakozok rá ezerrel. Talán hét közepén megérkezik...
-
Gippo
senior tag
válasz
Bjørgersson #1685 üzenetére
Várom a kártyát
, kockulás helyett vizsgákra tanulok...
-
szasanyi
félisten
válasz
Bjørgersson #1685 üzenetére
Igen. Ki ilyennel, ki olyannal. Azért van.
-
Bjørgersson
félisten
Na mi ez a nagy csend? Mindenki kockul az új kártyájával?
-
Gippo
senior tag
Én szegedi, de én is tőle rendelem. Nagyon korrekt az ár, Ő is teljesen korrekt, phmegbízhatóság is full pozitív. Amúgy is az összes alkatrészem a PC-mbe Bp-ről jött, tehát már nem oszt, nem szorozna egy Pécs. Itt Szegeden sajnos nincsenek olyan jó árak
Írok, ha majd megérkezik, de teljesen biztos vagyok benne, hogy simán fog menni minden!
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #1675 üzenetére
SAPPHIRE Radeon HD7850, 2GB 61.350 Ft
s.s.j.goku: tőlem van jópár teszt a topicba. -
s.s.j.goku
tag
Megnézek pár tesztet hátha találok róla,akkor
Sapphire HD7850 2Gb GDDR5 -os lesz a kiválasztott.
Thx a segitséget. -
válasz
(#1673) csucsbicep: Most épp nem. Sőt az OC-s 1k-val olcsóbb "a megszokott helyen"
-
akela91
addikt
válasz
Sapphire.
-
s.s.j.goku
tag
Üdv
Egy gamer gépbe keresek megbízható, halk és hűvös 7850-es karit.
Intel Core i5 3570K-nek lenne a párja. Melyik márka lenne a nyerő?
Msi-asus-Gigabyte? -
Winne
nagyúr
válasz
akela91 #1667 üzenetére
Csak egy alap leírás kellene, hogy hogyan induljak el, mire kell figyelni, mennyire és mennyit kell tesztelni, kell-e a furmark, vagy elég a hétköznapi használat, aztán úgyis kijön, ha valami nem stimmel?
Az Asus GPU Tweaket ajánlottad, az Afterburner csak monitorozni kell, remélem nem akadnak össze.
-
akela91
addikt
Nah bejött akkor az élet.
Használd egészséggel, és persze jó kis tuninggal!
malware: Dehogy befolyásol.
Egyszerűen fejlődik a technika, kisebb helyen elférnek a dolgok, ezért kisebb nyák is elég volt. De ennek csak örülj, mivel a hőtermelés is kisebb, és elfér minden kuckóban.
-
törölt tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy ezeknek az új HD7850-es videókártyáknak miért ilyen rövid a NYÁK-juk pl.a 7870-hez képest?Ez befolyásol valamit a kártya stabilitásában és a működésében?
-
E1even
senior tag
Már a VGA-knál nem annyira vészélyes, mert mind a két gyártó (AMD, Nvidia) hardveres védelmet épített a kártyákba és ez rögtön lekapcsolja a kártyát (vagy visszaveszi az órajeleket tuningnál), az eredeti értékekre, ha azt érzékeli, hogy valami nem okés.
Ezt még Abu írta valamelyik topikban.
Már nem lesz olyan elfüstölés, mint anno az 590-es tesztekben (annál a kártyánál csak szoftveres védelem volt, legalább is az elején).
Én 1.3V-on is járattam (jó néhány 3DMarkt 11 és Heaven lefutott így) a 7970 DCII-est és semmi baja nem lett.
Jó, mondjuk ettől függetlenül az eszetlen fesz emelést én sem ajánlom. -
Winne
nagyúr
Jelentem most délután volt először alkalmam megnézni kicsit az új kártyát mióta megvan, BF3-al játszottam egy jó két órát, meg vagyok elégedve, azt kaptam, amit vártam. Kb 10 fps-t ugrottam feljebb és még nincs tuningolva sem.
-
polgi803
őstag
Irjatok már le lécci,hogy a 3dmark 11-ben mire vannak állítva nálatok a beállítások,mert le akarom tesztelni azzal a progival is,de olyan beállításokkal,mint ti...köszi! Persze 1920x1080-ban...
-
Gippo
senior tag
Ejj, valóban drága lenne. Ez gondolom függ az emelés mértékétől is + táptól.
-
Gippo
senior tag
Feszültség emelés a hőmérsékleten kívül mit ront? Veszélyes nagyon?
-
Sanci789
aktív tag
Halihó
Hamarosan tulaja leszek egy Sapphire 7850-esnek. Annyi kérdésem lenne csupán, hogy a OC verziót is ugyanannyi Ghz-ig lehet tuningolni (fesz emelés nélkül), mint a sima verziót, vagy az OC tud feljebb is menni? (még egyszer kiemelném, hogy fesz emelés nélkül)
-
polgi803
őstag
Na...gépben van a Sapphire 7850-es...végre!
Még nem volt időm tesztelni, majd talán a hétvégén...ha már vannak eredményeim,akkor felteszem ide...
Telepítője fent van...eddig tökéletes...majd megizzasztom kicsit...egy tesztet mindjárt azért lenyomok vele...
-
E1even
senior tag
válasz
Zeratul #1631 üzenetére
Az +50 az a 60MHz. A 7850-nél van 60MHz OC.
Normálisan el kellene olvasni amit írtam és nem kötekedni, ott van az első részében.
Több, mint valószínű, hogy bírni fogja.
De szerintem Te is láttál már egy s mást, hogy tudd, hogy bármi megtörténhet.
Elég kicsi rá az esély, de lehetséges...Én akkor is az OC-t venném, más meg a másikat ajánlja. Ízlések és pofonok. Nekem megérné a +3e-ret, másnak lehet, hogy nem.
De, ha spórolni akar 3e-ret, akkor vegye nyugodtan a simát. Az a +50MHz már nem oszt, nem szoroz semmit a teljesítményben, nem fog érdemi változást észrevenni. -
MrCsiT
addikt
válasz
zsámoly #1640 üzenetére
egy sima és egy TI 560-at vittem vissza kiskerbe, mert meghalták magukat. Ettől még, van most egy 3. nV kártya a gépemben, de mint fentebb is írták : 1-2 hibás darabba bármely gyártónál belefuthatsz , ha nincs szerencséd (nekem akkor nem volt) ettől még jók lehetnek ezek a VGA-k..
-
zsámoly
tag
válasz
csucsbicep #1639 üzenetére
Hát köszönöm a válaszokat. Eddig csak nvidia kártyáim voltak, azokkal soha nem volt semmilyen gondom. Jó teljesitményt, jó árcédulát kínált a Sapphire, ez viszont meredek így első nekifutásra
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
KaiotEch #1628 üzenetére
Nem rossz, de ilyen áron Sapphire ellen nincs esélye.
zsámoly: Hibás a kártya(vram hiba), ez még az agyon ajánlott Sapphire-ral is előfordul. Vidd vissza gariztatni.
Ha komoly gond lenne a kártyával(Vram pl), akkor csökkentett módtól kezdve, mindenhogy csíkozódna. - Közel sem biztos. Nekem már volt 4850 hibás, ami driver nélkül volt csak ok, mint a tiéd. Nálad is lehet csak kezdeti jelek, elképzelhető, hogy adott időn belül már Biosban is csíkozni fog.
-
zsámoly
tag
válasz
Zeratul #1637 üzenetére
Hát BIOS frissitésbe nem merek belekezdeni, viszont a problémát sikerült elég jól behatárolni. Minden AMD driver feltelepítve, kivéve a képernyő illesztő program. Enélkül semmilyen hibát nem tapasztalok( igaz BF3 nem indul így el), de amint felrakom rögtön jönnek a gondok.
Ha komoly gond lenne a kártyával(Vram pl), akkor csökkentett módtól kezdve, mindenhogy csíkozódna. Lehet érdemes lenne kipróbálni egy másik lapban?
-
Egy 7850-es tempr/noise összehasonlítást megnéznék!
-
zsámoly
tag
Nem lehet az a baj, hogy egy viszonylag régi alaplapba szereltem be? (Asus M4A79XTD-evo) ráadásul 2009-es a bios-a
-
Gippo
senior tag
Battlefield 3-nál játék indításánál szokott nekem ilyen probléma lenni csíkozódás nélkül, viszont utánanéztem, és az valszeg a játék hibája. Alapjáraton szerintem se épp egészséges. Lehetséges, hogy kifogtál egy hibásat?
-
zsámoly
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne a segítségetekre.
A mai napon vettem egy Sapphire 7850-es kártyát, a beüzemelés után komoly probléma adódott. Driver telepítéssel kezdtem, az gond nélkül ment, utána legfrissebb update telepitése, szintén ok. Amint megnyitottam a böngészőt egyszercsak szürke, fekete kék csíkokkal lett tele a képernyő, ráadásul vibrált is. Viszont a teljesen csíkos képernyő közben alt+tabbal visszatudok lépni a windows asztalra, és a csikozódás is hirtelen megszűnik. Miután visszatér a csíkozás után ez a felirat fogad: [link]Van amikor viszont a teljesen fehér képernyő közben magától újraindul a gép.
Most is csak úgy működik a gép minden probléma nélkül, hogy leszedtem az ati illesztőprogramját, win 7 nem is látja, de legalább a csíkozódás megszűnt.
El nem tudom képzelni mi lehet a probléma. Konfigom a profilomba látható, alaplap biost soha nem frissitettem. Az elöző videókártyám gf 9600 gt volt, az új videókártya telepítése elött minden nvidiás cuccot kigyomláltam a gépről. Tápellátás rendben (FSP Hexa 500)
Ahogy megfigyeltem a probléma a legkisebb grafikus terhelés közben is előjön.
-
-
Van powercolor-ról teszt.
-
E1even
senior tag
válasz
Skyhunter #1625 üzenetére
Fel lehet húzni az alap karit is, de lehet, hogy még tovább is, mint az OC-t.
De az is lehet, hogy az OC-t még feljebb is lehet húzni, mint a simát.
Ez a tuningolás egy lutri.
Én az OC-t venném, mert az "biztos" (inkább azt mondom, hogy valószínűbb), hogy bírja a gyárilag húzott órajeleit, míg a sima az nem biztos (de annak is kell bírnia a tesztek és a tapasztalatok alapján, de ezt senki nem garantálja Neked).
Szóval az egész lutri (mint, ahogy írtam) és szerencse kérdése is. -
Skyhunter
őstag
Sapphire 7870 sima vagy 7870OC a jobb beruházás? A kettő között cirka 3k van, érdemes ennyivel többet adni érte, vagy az "alap" karit is fel lehet húzni az OC szintjére?
-
AT1S
tag
Ahonnét rendeltem éppen ez volt raktáron! Nem sokkal drágábban vettem, mint most az egyszer van, egyszer nincs Sapphire. Aminek mellékesen nem, hogy le hanem felfelé megy az ára. Amúgy az lett volna... Ha meg még spóroltam volna egy kicsit, akkor meg ez!
-
AT1S
tag
válasz
KaiotEch #1618 üzenetére
Egyenlőre csak elméleti síkon érdekel, de minden adott hozzá. Olvasgattam a fórumot és sokan panaszkodtak a DC2 hangjára. Még nem raktam össze a gépet, így nincs saját tapasztalat... Anno (az előző konfignál) is pont a zaj miatt döntöttem a vízhűtésnél, a tuning mellékes. Amúgy milyen programmal érdemes húzni a GPU-t? Trixx-et hallottam sok helyen...
-
AT1S
tag
Sziasztok,
Vettem egy ASUS 7850-et. A következő lenne a kérdésem: ha eltávolítom a hűtést (vízzel lesz hűtve), akkor bukom a garanciát?
-
milszab
senior tag
válasz
KaiotEch #1614 üzenetére
Igen, de közben megnéztem hogy tényleg neked van igazad, mer ez így jött ki. A 70-esnek van az az igazi olyan hűtője mint enyémnek, de lehet azért, mivel ez is 70-es.
Valaki nem tudna felrakni 7850-esről egy everst képet, ahol mutat több hőfokot is? Mer a gpu nem minden...
-
milszab
senior tag
válasz
csucsbicep #1603 üzenetére
Hát ez pedig az, meg havernak is az van, és 0 a hangja. 70fok körül mozog a gpu alapban. Kb 2 játék volt aminél elkezdett pörögni úgy jobban hogy nagyon picit lehetett hallani. Ja meg azt tudni kell hogy nagyon hang mániás vagyok.
Jól hűt a házam, elől+hátul 1-1 12centis venti muzsikál.
Amúgy ezekből is ki fog jönni ref hűtős, vagy most már csak ezeket nyomatják?
Régen próbáltam én is valami ilyesmi hűtést venni rá. A gpu sokkal hűvösebb lett csak a többi alkatrészt nem hűtötte. volt ami ilyen 100-120 fokokon ment, aztán el is adtam és maradtam a gyárinál...
-
Gippo
senior tag
Nekem speciel a ház hátulján 1, felül 2 12 centis venti van, jól végzik a dolgukat, nagyobb terhelésnél nyomják ki rendesen a meleg levegőt ^^. Szerintem érdemes alultápos, felül ventis házat venni ilyen szempontból, mivel a meleg levegő mindig felfele száll
-
akela91
addikt
válasz
csucsbicep #1603 üzenetére
Így van, kell a házban légáramlat, hogy kivigye a meleg(sokszor még langyos se) levegőt. De ez nem egy hűde nagy költség. Főleg aki ilyen kártyát vesz, nem múlik rajta +3-5ezer FT.
-
milszab
senior tag
Nekem Sapphire 4870-es ref. kártyám van. Annyiban tetszik ez a fajta hűtés, hogy kifújja a meleget teljesen a házból, igaz melegebb is a kárty, dehát ha így tervezték meg akkor bírni is kell neki
. Jah és semmi hangja neki, van mikor 0% a venti...
Most Sapphire 7850-est tervezek. Remélem hangban ez sem lesz rosszabb, és nagyon nem emeli meg a ház hőmérsékletét...
-
Gippo
senior tag
Olvastam még utána egy kicsit, többnyire a 7850-et ajánlják, túlhajtással viszi a 6970 szintjét, és szintén kiemelték a jobb drivert!
Tehát 7850. Aki nem ért velem egyet, az még most jelezze
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- MG topik
- Motoros topic
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest