- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Apollo_21
üzenetére
A kombinált tesztben dupla ennyit. A többi teszt nagyjából rendben van. A Processzorom olyan 4100-3900-3800 között ingázott. Ami viszont durva, hogy alapfeszen a 7850-em simán lenyomja a 6970-et. Mi lenne ha feszt is adnék neki?

Szerk.: Szerencsére azért nincsen olyan játék, ami ennyire alkalmazná a fizikát, így nem lesz gondom játékoknál, csak itt ilyen teszteknél tűnik fel.
-
mrhitoshi
veterán
Valahol itt van a vége az én karimnak alapfeszen. Most már nyugodtabban alszok, hogy tudom hol vannak a határok.

Az tisztán látszik a kombinált tesztben, hogy azért vissza van fogva a kártya. -
fury71
aktív tag
Azért alakulnak az árak: Sapphire HD7850 2GB

Bár most erős a forint így lehet majd vissza felfelé is mozdul majd még. -
TomiLi
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
De gondolom hamar észre vettétek, és javítva lett. Ez a vga, meg már múlt héten is így volt a listában....Valóban! Én most egyértelműen 7850/70-et vennék! (De felsőbb "szinteken" is ugyanez a helyzet!)
-
TomiLi
addikt
Enyhén megtévesztő: [link]

Bár örömmel láttam, hogy egy hete még 80k körül lehetett kapni a 7870-et, most pedig már 70k-hoz közelítenek inkább az árak!
-
Winne
nagyúr
válasz
seederking
üzenetére
Persze.

@(#3887) synthattik: nem török össze tőle, csak érdekel.

-
Winne
nagyúr
válasz
seederking
üzenetére
Nekem is ennyit írt régen, ezért érdekes.

-
Winne
nagyúr
Érdekesség: a win élményindex 6-os pontot ad a 7850-emre, szerintem azóta, mióta volt benne még egy kártya, de játékban megvan a teljesítmény. Mi lehet ez?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Zeratul
üzenetére
Úgy tűnik, hogy 3,8 GHz-en stabil marad egy picike fesz. emelést melett. (~0,05 V-ot emeltem, bár lehet beéri kevesebbel is.) 3D mark 11 alatt processzor tesztnél ez a +600MHz, 10 %-os teljesítmény emelkedést okozott. Mindjárt megnézem, hogy mekkora hatással van a VGA-ra, bár tuti megugrik majd az is. Olyan 15-20%-os emelkedést simán el tudnék képzelni.
Aztán ha bírja a CPU megnézem, hogy 4GHz mellett meddig tudja hajtani a 7850-et, csak a játék kedvéért.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
torma1981
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez nem a FLEX változat. Ez a sima.
-
torma1981
veterán
"72K meg a SAPPHIRE HD7870 FLEX"
Hol van ennyiért?
-
fury71
aktív tag
válasz
bluobluo75
üzenetére
Én is

-
Gippo
senior tag
válasz
bluobluo75
üzenetére
"A Radeon HD 7870 GHz Edition 299 dollár helyett már 249 dollárért cserébe is hazavihető lesz,"
PÁFF.. Mennyi lesz szerintetek mire ideér?

-
Apollo_21
addikt
válasz
bluobluo75
üzenetére
7870 80környékén? istenes
D -
bluobluo75
őstag
Ismét olcsóbbá válik néhány Radeon
...nagyon remélem itthon is!
-
KAMELOT
titán
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Azért egy LGA1155-ös proci jóval erősebb és keveset is fogyaszt. Másik meg az intrukciós set és maga a proci felépítése sokkalta jobb.
Jó kártyához meg kell a jó proci. Sajnos én már megtapasztaltam. Hiába van jó VGA-m ha a proci nagyon sovány. 2012-ben már a 4 magos proci alap főleg ha sokat játszol. -
mrhitoshi
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem hiszem, hogy a benchmark pontokért fogok küzdeni.

Vissza térve az előző hsz.-emhez. Míg szignifikáns különbségek nincsenek játékok alatt ugyan olyan VGA-val, különböző CPU-kal, addig nem hiszem hogy komolyabban erre kellene pénzt fordítanom. Persze értem, hogy nem a legújabb széria a Phenom II, de négy mag játékok alatt elégnek kell hogy legyen.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Anno kikísérleteztem, hogyan bírja a proci a terhelést, szóval csak vissza kell majd keresnem az értékeket. Ezek szerint a ~ 3,8 GHz pont jó lesz.

A 4 GHz-hez már brutális fesz. emelés kellett.(#3846) seederking:

(#3855) KAMELOT: Platform váltás felesleges egyelőre szerintem. Maradok még egy jó ideig a Phenom II-es platformnál, bár AM3+-os alaplapot majd tervezek venni, de a processzor egy jó ideig még elég. Ugye nagyon sok játék nem processzor limites, hanem VGA limites.
És most hogy kezd terjedni az OpenCL, egyre jobban hangsúlyosabb lesz majd a videó kártya. -
tojaaji
aktív tag
Kár hogy tegnap vettem a lambdába egy Zafír 7850 62k-ért, várhattam volna még egy kicsit

-
KAMELOT
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ja vagy váltani pltaformot. LGA1155 és i5-3450 minimum.

-
KAMELOT
titán
válasz
Killerlaca
üzenetére
Semmi játszol DX10 vagy 9-ben! Általában már mindenkinek DX11-es kártyája van. Automatikusan a driver is az.
-
KAMELOT
titán
válasz
Killerlaca
üzenetére
2012-ben legtöbben DX11-et!

-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy hányas directx-et használtok?
Köszönöm
-
KAMELOT
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen értelek téged. Dajcsland jó hely. Ott egy fizetésből veszel jó gépet.

Mi is örömmel vettük a hírt, hogy estek az árak. Így már elfogadhatóak a VGA-k. -
-
KAMELOT
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
jóvan azért valami közelebbi helyeket mondjál. Mert amit én modntam az pesttől 85km-re van helyi boltban. Pontosabban 199euro. Jó hogy nem ausztráliából mondasz árakat.

És már iponban is megjelennek ezek.
Pl. HD7950 SAPPHIRE OC 322euro.
Amikor megjelent 500euro volt

-
seederking
őstag
válasz
mrhitoshi
üzenetére
Üdv
Phenom II 955BE 3.2 ről 3.6-ra húzva használom.Az biztos hogy húzni kell rajta mert sokan tanácsolták,hogy nem biztos hogy alapon kihajtja a karit.Nekem fesz. emelés nélkül megy,szerintem megpróbálhatod alap fesszel 3.6-on.Ha viszi stabilan akkor meg fesszel 3.8-on. -
mrhitoshi
veterán
Van itt valaki, aki Phenom II X4-es procival hajt egy 7850-es kártyát ?
Azért kérdezem, mert most nálam B55-ös processzor dolgozik alap órajelen ~ 3,2 GHz, de egy icipici fesz emeléssel simán meg van a ~3,8 GHz, amit meg lehet jobban szeretne a VGA. Szóval egy optimális értéket szeretnék belőni.
(#3826) DroiDMester: Na király. Múlt héten vettem meg. Mindig így járok ezekkel a rohadt VGA-kal. A GTX 460-al is pont így jártam.

-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
TV hdmi-hdmi-vel van összekötve, a gép monitor meg dual-d dvi-al.

-
-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Apropó most megvilágosodtam, írtátok, hogy display kábellel próbáljam meg a villogás miatt, mert lehet a dvi okozza. A tv-m hdmivel van rákötve, azzal meg tudom próbálni kapásból, meg hát az alapvető problémám az az, hogy 1680*1050-ig nincs semmi baja a dvi-on rádugva sem.

-
Winne
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszi.

-
Nekem ilyen kábelem van de van fele ennyiért is noném kategória! ha ilyet veszel akkor kell az átalakító adapter(amit mellékeltek a VGA hoz) ami a VGA MiniDP -jét normál DP -re alakítja! Ha nem akarsz átalakítózni akkor meg DP <-> Mini DP kábelt vegyél!

-
Sabber
aktív tag
sziasztok
valaki meg tudná mondani hol tudom megnézni, hogy hány fokos a videó karim? giga 7850em van
köszi szépen
-
Winne
nagyúr
Kicsit összekeveredtem most ezekkel a display kábelekkel, ha a monitoromon ilyen van, akkor milyen kábel is kell nekem?
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Úgylátom nem ismered a pixmániát akkor keresgélj csak róla infókat!

Gari papírt meg számlát természetesen adnak csak kb semmire nem mész vele!
de mint mondtam keress infót a cégről! 
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Miért lenne garancia nélküli?
Nekem ilyesmivel soha nem volt gondom, érdekelne mire figyeljek... -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Erre megint csak azt tudom mondani hogy PIXMANIA = GARANCIA NÉLKÜLI kártya tehát ez sem nyerő ha most venném akkor is maradnák itt helyben! egyébként én megjelenés után 2-3.hétre(Március vége) ugyan ennyiért vettem! 59.k volt!

-
válasz
DroiDMester
üzenetére
jó elcsesztem,
de van itt rendes verzsön is 188-ért postával. Persze német területen, ezzel nem tudok mit tenni.
Csak annak örültem szimplán, hogy lejjebb ment 25-30 e-val az ára.ja ez egy OC is ráadásul, ami inkább hátrány, de az ára miatt nem.

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
de benézted azt is hogy amit linkeltél az 1.gigás verzió a 2.gigás Dual-X az ott is 210.Euró PK -val annyiért meg itthon is van már

-
KAMELOT
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Hol árulnak 179euroért sapphiret??
-
Apollo_21
addikt
Ha már ez akkor Alpenföhn Peter

-
tick
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ehhez a behemóthoz mit szóltok?

-
-
KAMELOT
titán
Jíhááá. Tényleg csökkentek az árak.
HD7850 Sapphire 200euro
HD7870 Sapphire Flex 267euro
Ezek már megérik a pénzüket! -
fury71
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Persze tudom még kicsit messze vagyunk ettől.
Én először a Sapphire 7770-s Vapor-X kártyát néztem ki, de mikor itt a h.aprón láttam pár Sapphire 7850 2GB-os kártyát 52-55k között, akkor kicsit megörültem. Minek nekem a 7770 ha 10-15-el drágábban már lehet 7850-et venni. Ami valljuk be sokkal jobb kártya mint a7770. -
-
fury71
aktív tag
válasz
Apollo_21
üzenetére
hát ez az. Az új árak szerint a 2gb-os 7850 46e, az 1 gb-os 42e. Persze mire ideérnek a kártyák ezek az árak jelentősen nőnek, de ha úgy 10k-val olcsóbbak lennének a mostanihoz képest, már az is haladás lenne. Most 62-70 között van a 2gb-os 7850, ha 50körülire beállnának az nagyon jót tenne az eladásoknak.

Mindenesetre én kivárok. -
törölt tag
[link] nááájsz very-very nájsszzzz

-
Steven88
tag
Na megint van egy játék ahol nem azt a teljesítményt hozza a kari amit kéne
. Megint 26-28 fps között ugrál holott másnak 50-60 között. 1-2 játék megy normálisan 2-3 meg nem ez fura. Új driver is van fent de ez sem segít, teszt programok meg jó értékeket hoznak. Nem lehet, hogy valami leterheli a karit amit nem veszek észre? Valaki tudna még 1-2 jó tanácsot adni.
Sapphire 7850-ről van szó.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Automata kávégépek
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Látásjavító szemműtét
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De gondolom hamar észre vettétek, és javítva lett. Ez a vga, meg már múlt héten is így volt a listában....

azt meg sajna annyira nem tették még le

Önhibámon kívül Dajcslandban élek és nem felvágósdiból írtam, hanem örömmel, hogy lám télleg van áresés.