- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab0729
tag
válasz
Complic #9763 üzenetére
Hát mondjuk azt, hogy felbontásfüggő.., attól függ, hogy a vga mennyire van igénybe véve, a felbontás növelésével nő a megjelenítendő pixelek száma, ezzel pedig nő a GPU terhelése is.
Azonos részletességen és szűrőkkel a felbontás növelése a legkönnyebb taktika a GPU terhelésének növeléséhez. Én jártam úgy például S939-es Athlon64 X2 4200+@2.2GHz procival, hogy 8800gt-vel UT3-ban 1280x1024-ben 30-40fps körül kószált, CPU pedig 100%-on volt és a játék ennek köszönhetően kicsit szaggatott. Lecseréltem egy E8200-ra, felhúztam minden nehézség nélkül stabil 3.6GHz-re és az UT3 beállt stabil 60fps-re(v-sync on) és 25-50% CPU terheléssel szép simán ment 1280x1024-ben.
Lényeg, hogy akkor se lett volna több fps-em az Athlon-nal, ha csökkentem a grafikai részletességet.
Szal ha már a cpu-limit 20fps-nél beüt például, akkor nincs mit tenni, az adott játéknak jobb procira van szüksége. Erre úgy lehet gyanakodni, hogy megnézel egy vga tesztet a te kártyáddal és ha adott beállításokkal te jóval kevesebb fps-t kapsz, mint a tesztben, akkor elég valószínű, hogy CPU limites a dolog.
Meglehet, hogy nálad is ez lesz a helyzet, főleg BFBC2 esetében. Arról már nem is beszélve, hogy a procid pörgeti a villanyórát is mint a fityfene.(régebben gyakran használták tápok és prochűtők teszteléséhez, mert olyan szépen tudott terhelni)
DE ha pl. adott játék 1280x1024-en fut 130fps-el, 1920x1080-on 60fps-el, akkor a CPU terhelése valamelyest csökken a magasabb felbontásban és inkább a VGA-ra helyeződik a hangsúly.(kevesebb képkocka, kevesebb számolás a procinak, a GPU-nak viszont több pixelt kell megjelenítenie, így több számolás neki). Ha így érthetőbb
A mellé a VGA mellé már minimum javasolnék egy valamire való E8400-ast, de a BFBC2, mint azt a fórumtárs és én is már néhány hozzászólással korábban említettem jobban komálja a 4 magos CPU-kat. De nem kell pánikba esni, nézd meg, vond le a személyes tapasztalatokat és csak aztán cselekedj, pl. CPU-csere.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 250SSD + 750HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest