Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
-
arn
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
Speciel q3 alatt szinte tizedre ugyanannyit mertem.
-
zotyesz66
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Szerintem többféle RAMot kéne benne kipróbálni. Nem biztos, hogy az interleave minden modullal működik. Ez még egy 693A chipset, lehet, hogy válogatósabb, mint a 694-esek.
-
válasz
czundermák
üzenetére
Nekem van karnyujtasnyira Apollo Pro 133T alapu gep (1400-es P3) egy EPoX EP-3VSA2 lapban. Mivel es hogyan merted ezeket az ertekeket?
-
arn
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
Cuvxel vetettem ossze p3bt, vhol a via volt gyorsabb, vhol a bx - de nem ramtesztet neztem, hanem fps bencheket. Teljesen korrekt es problemamentes volt a lap, rendesen kezelte a 2000es hweket (4x agp, ata66, 133as fsb) - de a bx feelingesebb

A bx szvsz eleve szukebbre szabja a timingokat, hogy csak 100as fsbt tamogat, es az agp is 83on jar 133as proci mellett, a 815 is lassabb.
-
válasz
czundermák
üzenetére
Én is hasonló megítélésben vagyok vele.
A QFX3450 mely tőle jött, a ventit majd sikálgatom, meg megnézem a bordát is, úgyis szétszedem majd ezt is pasztaellenőrzésre.
Működik, teszteltem már vagy kétszer, szépen futottak a 3DMark- ok. -
válasz
czundermák
üzenetére
Igen, sztem róla van szó. Nekem a vásároltat küldte, nem keverte, működik is minden amit küldött, csak a HD6870 hamar 100 fok fölé ment. Szépen megtisztítja, a gyári padokat eltávolítja, pasztát leszedi, nem tesz rá újat, mert minek. És a garanciába beírja hogy a vevői pasztázás csak előzetes engedéllyel, vagy ugrik a garancia.
Nekem nem gond végülis, megcsinálgatom, meg így legalább jó minőségű paszta/pad kerül rá. A 110 fokos HD6870 előtt észre sem vettem, de mondom ennél már megnézem hogy az újrapasztázás segít-e, aztán szép fényes volt a GPU, paszta sehol, sőt a VRM hűtő is hiányzott, azt sünökkel pótoltam. -
Pikari
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Fogadd őszinte részvétemet. Abit, nvidia chipset... nekem ezzel a két dologgal mindig kizárólag baj volt külön-külön is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Nem piros NF7 ...

na ilyet se láttam már ki tudja mióta, már el is felejtettem, hogy létezett ilyen is -
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
X38 és X48 alatt is megoldható az SLI de más programmal, pl. Aopen i975Xa-YDG lapban stabilan megy, más lapban nem teszteltem.
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
A negatív rekordhoz mindenképpen PCI-os kártya kell, de így is nagyon szép eredmények.
Vogons-on még említenek 1 giga lapot ami talán tud 33MHz-es FSB-t, de nem tudni biztosan. -
válasz
czundermák
üzenetére
Igen, ha a Car- ra adna 0.1- et, akkor negatív rekord lenne.
-
válasz
czundermák
üzenetére
A CPUSpd programmal a Haswell Xeont 1MHz- re lehet lelassítani

-
válasz
czundermák
üzenetére
A 3DMark01 tesztjeit egyenként is szabályos futtatni. Tehát, kihagyod a CarHighDetail- t, majd a végén csak azt pipálod be, és annyira növeled a proci órajelét hogy éppen adjon rá FPS- t, 0,1 is már elegendő...
-
válasz
czundermák
üzenetére
Nálam a K5/100 csinálta hogy CarHighDetail alatt nem adott FPS- t, emiatt a végén nincs összesítő pont.
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
50MHz-en bootol egyébként?
-
válasz
czundermák
üzenetére
Szép !
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
-
arn
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
486 nem lenne egyszerubb?
-
válasz
czundermák
üzenetére
Legalább annyira elvetemült projekt, mint az én megalomániás retróm.
, csak én a max kihozhatóra törekszem, Ti pedig lefelé kutattok. -
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Szerintem ott már a proci sem engedi, még a korai P1-ek sem mennek 50MHz-es FSB alatt, szóval szerintem hardveres korlát van már. Egyelőre 50-55-60MHz-es lépcsők lesznek érdekesek a skálázódás mérése céljából.
-
arn
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
Keress secc1 procikat, amugy miert kell 50ig lemennie? A szuperpipeline miatt ugy sem fog igy viselkedni, mint egy 486 vagy akar egy pentium.
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Processzor részről lehet lineáris a növekedés, viszont a rendszer szempontjából is számít, hogy 50MHz-en megy az AGP port is. Nálam van 1 késői revíziós Asus P2L97-es lap, ez LX-es chipsetes, a BX-ek nem tudnak 66MHz alá menni biosból ahogy néztem, úgy tűnik a chipset nem is engedné. Ennél a lapnál nincs semmilyen FSB/AGP freki osztó, lineárisan skálázódik mindkét irányba.

Kipróbáltam az összes kombinációt, és 50-66-68-75-83MHz-et lehet állítani, és mindegyikkel stabil a 300A-s cerka proci.
1 kombinációnál nem indult, ez gyanítom 100MHZ kereken, mivel ugyanennek a lapnak van szerver változata Asus P2L97-S néven, ott már van 100MHz is. TNT2 kártyával néztem egyébként.
-
válasz
czundermák
üzenetére
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
440BX vagy LX chipset egyelőre 3dmark alatt érdekelne, főként skálázódás miatt lenne érdekes mennyire fogja vissza a rendszert, SD ram beállítás pedig a legjobb időzítéssekkel.
A nagyon korai PII-es Pentiumokon nincs még szorzózár, ott szabadon állítható jumperrel a szorzó.
-
válasz
czundermák
üzenetére
Jó cikk, anno olvastam is, hozzászólás is ment. Bár látom hogy 2.1- ig tuningoltad "csak". Powerleap nincs, feelinges a 423 kimaxolására. Én praktikusan előszedek egy nagyobb gépet, ha P4 alapon kell +kakaó.
3DM03-05 elég nagy feladat a 423- nak. 3DM01 alatt már elég jól karcol, 03 alatt meg a nagy P4- el van resultom, bár a kis Presi is megfutná a 10k- t gondolom, de azt is még 01- el mértem.
A 423- as vas, 4x128/800 RD van benne. -
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Nem csinálnál tesztet PII-es Pentium/Celeron procikkal 50MHz-es FSB-n?
Nálam van is lap hozzá, de nincs elég tesztalany hozzá. 
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Hasonló élmény lehetett mint az I5 12400F, 32GB DDR5 melett a HD6850 1GB. Csak ott még integrált VGA sem volt, úgyhogy nem volt mese...
-
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyilván igen, bár a régebbi pci-e VGA-imat általában nem használom a fő gépben üzemszerűen, s a másodban sem.
GTX260 van, de bajba lennék vele, uefi/gpt a W11x64 PRO a fő gépen (mert amikor telepítettem anno, csak az UHD 770 IGP volt a rendszerben, és az biza nem működik legacy/mbr rendszerben), a GTX 260 meg nem UEFI supported VBIOS-os.
Vannak gyenge, de még elég modern VGA-im tartalékba, azok mindegyike túlszárnyalja az UHD770-et, RX550, RX 460, R9 380, GTX 960.
Garázsgépbe meg R5 5600G van, ennek az IGP-je is körökkel veri az UHD770-et.

Az 5600G-vel simán lehet gémelni (SC2, DX9) high seten, az UHD 770 low/mid vegyessel megy értelmezhetően, felbontás mindgyiknél FHD.#101088MasterDeeJay:
Atombiztosra van belőve a cucc, az UHD770 mindig aktív-ra van állítva az UEFI-ben és WIN alatt sincs letiltva, mert ez a biztos, hátha megpukkan a dVGA benne (de remélem nem mostában hal ki belőle a 1070-es). -
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Az a szép ebben a hobbiban, hogy ahány ember, annyi preferencia
Van akinek DOS felett már nem retró, van akinek gtx690 quad sli az..
Van aki kuka mellől felszedett pc szétrobbant kondijait cserélgetni, majd életre kelteni élmény, mások régi álmaikat valósítják meg, vagy megélik ami kimaradt. -
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Hát, S3 Unichrome és Intel Atom IGP-ket élmény volt tesztelni 3DMark-al, minden képkockát meg tudtam tüzetesen vizsgálni.

Az Atlon XP 2600+ (VIA880-as lapban) és GF6800LE páros nagyon veretősen ment, nem csak 3DMark-ban, van élménye.
Természetesen, sokkal gyengébb VGA-kkal is megnéztem, nVidia-ból lementem RIVA TNT2-ig, ATI-ból Radeon 7000-ig.
X1950GT már túlzás hozzá, nem beszélve a király HD3850-ről.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
2 hét használatot i5-13600K esetén UHD770 IGP-vel minek minősítenéd (tesztek és játék is - ez utóbbira természtesen vérszegény, ugyanúgy mint bármely elődje) ?
-
arn
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
oh ez patika az en a7n8xemhez kepest
az en kondijaimbol hullik a vatta, hogy kinyilt a teteje. -
zotyesz66
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Ja, igen. Hozzám most egy Acorp 5VIA73 került, ami egy Super Socket7 lap MVP4 chipsettel, integrált videóval. Elsőre indult, teszteltem egy kicsit, majd beépítés előtt BIOS elemet cseréltem. Onnantól kezdve többé nem indult el, a tesztkártya is csak 3 csíkot tesz ki. Passz. Sajnálnám, azért nincs ezekből sok.
-
zotyesz66
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Javításra érdemes lenne. P4T-E kellemes lap, volt nekem is.
Van most valaki, aki foglalkozik alaplap javítással? -
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Standby-ban a déll híd mennyire meleg?
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Nekem 2009-2010 volt HD3870 Crossfire rendszer, bár igaz egy MSI HD3870X2 képében. Phenom 9500 volt mellette (ami édeskevés volt neki). Egy ASUS M4A785D-M PRO lap volt mellette, amitől viszont alig vártam, hogy megszabaduljak. Ugyanis bármilyen Bios elemet tettem bele azonnal kinyírta, ha áramtalanítottam elfelejtette a Bios beállításokat, ha pedig áram alatt volt, rendszeresen elindult magától a gép.
Eladás után az új tulaj távtartók nélkül csavarozta a gépházba és megsütötte az alját, de egy haverom megcsinálta, és a Phenom 9500 6GB RAMmal és 3+ TB HDDvel még 2020-ban is működött.
A HD3870X2 sorsa még érdekesebb, kétszer is eladtam, és visszakerült hozzám, harmadjára aztán miután eladtam vissza akartam vásárolni, de sajnos már nem volt rá lehetőségem, a kártya előbb a romániai Ploieştibe, majd utána a Belarusz Homel városába került, itt vesztettük nyomát
Valószínűleg most is ott szolgálhat, ha még megy ... -
Pista0001
addikt
válasz
czundermák
üzenetére
Régóta szeretném/szerettem volna kipróbálni az sli-t vagy a crossfire-t, gondoltam én is rá, hogy az fx3450-nel végre megtehetném olcsón.

-
Pista0001
addikt
válasz
czundermák
üzenetére
Köszi, megnézem.
-
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére

Az enyém nem szedtem szét, nem indokolta semmi a megbontását.
Variációk Leadtek GF 6800 LE-re, a VGA és a CPU-k minden esetben alapon mentek, semmi OC, kivéve az s754-es Sempron-nál van 2 mérés, hogy mennyit hoz a pici +OC a procin és a ramokon, VGA itt is alapon.
AMD CPU-k:

Intel CPU-k:

-
Pista0001
addikt
válasz
czundermák
üzenetére
Az enyémről leesett egy kondi, de sajnos felületszerelt, nem tudom, házi eszközökkel (páka) hogy tudnám visszaforrasztani...

-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Van nálam e8600 procis pcie tesztlap.
Pont van nálam egy ASUS 6800LE, de 6800gt is van elrakva.
Ha kell még mérhetek. -
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Az idő nem számít.

Ezek már meglévő mérések, csak otthon vannak letárolva, helyben, nincsenek fent hálón (még).
6800GS/GT-m nincsen sajna, hézagos a paletta nagyon.
A 6800LE-re is véletlenük bukkantam rá, más cuccok vásárlásánál.
Gyönyörű darab, egy Leadtek.
(netes képek). -
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
LX-es lapok Slotket átalakítóval is csak a 66MHz FSB-s Celeronokat kezelik, a későbbi 100Mhz-es változatokat már nem, oda már BX-es lapok kellenek.
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Gondolom a 8xx chipset előtti időkből a 440 chipsetes s370-esek veszélyesebbek.
-
válasz
czundermák
üzenetére
A 6800GT az sima NV nálam is, a 6800GS(QFX3450), a 7900GS(QFX3500) Quadro, teljesen egyenrangú kártyák amúgy.
-E6600+6800GT - Win98 - XP
-E6600+8600GTS
-E8500+7900GS
-RyZen+6800GS - RyZen 4GHz, RyZen 4.5GHz, Ryzen BIOS default Win98SE.
-RyZen+7900GSszerk : + kis érdekesség, 7900GS+4GHz Phenom-II.
-
Fücsök007
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Nálam ugyan van 6800GS, de nincs hozzá ritka AGP-s lap Core 2 támogatással. 3GHz-es NW proci nem hajtja ki. PCI-E pedig csak 7600GS-em van DDR2 rammal, 3dmark2003 alatt 9300 pont körül kap csak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
-
válasz
czundermák
üzenetére
A leírt kondíciókkal pont nincs, de van -
-E6600+6800GT
-E6600+8600GTS
-E8500+7900GS
-RyZen+6800GS
-RyZen+7900GS
Ezekről van képlövésem, ha érdekel valamelyik/mindegyik. Az utolsó amúgy Win98 alatt, léghűtéssel a jelenlegi világcsúcs. -
válasz
czundermák
üzenetére
Mennyire vanilla a rendszer? Ha van belegyogyitva POSReady-bol update, akkor ott mar joparhoz kell SSE2, de lehet, hogy az utolso, sima updatek is kernek SSE2-t.
-
válasz
czundermák
üzenetére
Tualatin lábtört Celeron átalakítva Slotket-ben
Ezt részleteznéd?
-
Pikari
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
xphez nem kell sse. p1-en is megy. de újratelepítés nélkül nem biztos, hogy menni fog. ugyanis az xp nem teljesen plug and play. esetleg csökkentett módban a processzort kitörölgetve életre kelhet. a régi xps és 9x-es videókártya driverek szitnén nem mindig szoktak rendesen működni, ha régebbi procira downgradelsz, szóval azt is szedd le.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
1300-as Wilamette? Ez volt a legkisebb P4, nem is nagyon találtam értelmét. 1400-ashoz volt szerencsém élőben, hát az sem volt gyors. Szóval amit feltételezel a kérdőrevonásról, az lehet, hogy úgy van.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Jééé, egy V3400TNT, ilyenem nekem is volt

-
válasz
czundermák
üzenetére
Szép kis műemlék kötet

-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Jelentkezem
-
Pikari
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Sajnos ez így van. Amit mindenki kidobott azzal, hogy úgyse ér már ez soha semmit, azt néha sokkal nehezebb beszerezni, mint a régi csúcscuccokat és középkategóriás termékeket, amiket azért gyakran megőriztek. A retró piac is inkább a régi csúcshardverekre fókuszál.
A pentium4 különösképp ilyen. Megfigyeléseim szerint olyan 2021-ben kezdődött el az, hogy rendesen kutatni kell bizonyos p4-ek iránt, és komoly pénzeket kifizetni, mert egyszerűen mindenki kidobálta őket. Szerencsére engem ez a korszak nem különösebben vonz. Egy P4-et, és 1 db Pentium D procit hagytam meg magamnak, ami a kiváncsiságomat a korszak iránt ki tudja elégíteni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Ez egyébként CPU függő is, de architechtúrális határnak is lehet hozzá köze, mert a 3000-esnek 533-as FSBvel, már közel 4GHZ lenne az órajele, ami eléggé messze áll a 3000-től, vagy a 3300-tól, ami még teljesen hihető egy 400-as FSB-s NW-tól. A 4GHZ is elérhető, nem kizárt, de az már igen-igen ritka.
(Általában véve az NW-ok, alapórajeltől és szorzótól (is) függően tudtak 2400-3500MHZ-et. Azért a 4GHZ már ennek már bőven felette van, még akkor is, ha késői példány) -
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Örülök hogy bejött a tipp.
A 00 azt jelenti, hogy nem indul el a bios hardver ellenőrzési folyamata, ami hideg procinál általában a proci tápellátását éri, meleg procinál több minden lehet (leesett alkatrész, lekarcolt vezetősáv, bga-s northbridge) de ha működőként tetted el, és nem sérült, a bios chip kontakthibája is benne lehet a pakliban. -
czundermák
aktív tag
válasz
czundermák
üzenetére
Úgy tűnik megidéztem a postást.
Elég gány módon voltak csomagolva, rendes karton doboz, benne puha fólia, majd a procik egy darab szivacsra gumizva, el is görbült a lábuk ott ahol érte a befőttes gumi, na mindegy, úgy néz ki működnek. Bár az Athlont még nem néztem, komolyabb darab hiányzik a sarkából.
A TH7 mizéria megoldódni látszik, minden csatlakozót átmozgattam, a BIOS-t kivettem, kimostam izopropillal, szépen be is kapcsolt ezután. Nyugodt vagyok.

A Northwood sem problémázik, bár furcsa szorzó és órajeleket ír. -
válasz
czundermák
üzenetére
Nem a CPU FSB all meg 112-nel, hanem a RAMBUS clockgen adja fel! Azt tudtam anno is, hogy 400-rol, ha visszaveszem 300-ra a RAMBUS orajelet, akkor 533-as FSB CPU eseten lesz 400MHz-n a RAM (ezt irja is a manual, ezert van 133MHz FSB DIP kapcsolo is a lapon). Ezt anno probaltuk. Amit azota neztem, hogy hogyan van bekotve a clockgen a lapon es azt lattam, hogy ugy, hogy "jo legyen". Tehat ha 112MHz fole menne a RAMBUS clock, akkor ha megnezem a clockgen vezerlojeleit, akkor olyan allapotban van a vezerlojele, ami "undefined" az alaplap gyari clockgenjenek manualjaban. Majd megneztem az 533-MHz-s clockgent, es ott specifikacionak megfelelo. Tehat, jott az otlet, hogy szerezni kene 533-as ramot es ki kell cserelni a clockgent. Majd, miutan talaltam megfelelo speckoju clockgent, igy ragugliztam, es akkor jott szembe ez. Ez egy 20 eves cikk, ahol kerek perec le is irjak ezt.
Az en TH7-II-RAID alaplapomon ez az ICS-9212-03-as clockgen van, a Ti 533MHz-s clockgenjenek a tipusa CFCFR83, az idealis upgrade clockgen pedig az ICS-9212-13 tipusu IC. Ezzel lehetne akar 600MHz-s RAMBUS clockot adni, ami mivel minden modul dual channeles, 1200 MHz orajelet ad (a 800-as RAM is dual channel 400, a 600-as pedig dual channel 300). Ebbol az ICS-9212-13-bol pedig, van eBayen bagoert, persze, csak akkor, ha ez igazi

-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Melegszik a proci különben?
Ha nem sanszos valamelyik cpu power mosfet kinyiffant vagy az lehet még, hogy a bios chipnél nincs jó kontakt . -
válasz
czundermák
üzenetére
Tudok kolcsonadni 1.5-os Willamettet, igaz 478-as, de az ezerszazalek, hogy a legkorabbi BIOS verzioval is megy benne.
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Biztosan támogatott procival próbáld először.
Nézd meg az első bios kiadás mit támogat.
Illetve 1 db rammal indítsd, próbálgatva összes slotba, ha nem megy, másik rammal, és próbáld agp helyett pci videókártyával.
(Mondjuk szerintem ezzel nem írtam neked újdonságot) -
válasz
czundermák
üzenetére
Nekem volt a multban ilyen, illetve az utoda is, az most is megvan (TH7-II-RAID).
Az AUX csatlakozo opcionalis, mukodik nelkule is. Az pont azert jelent meg az ATX-ben, mert ha minden slotot telepakoltak kartyaval, es minden kartya kivette az elerheto maxot, akkor az minden esetben tobb volt 3.3v eseten, mint a teljes alaplapra atvitt 3.3v ossztjesitmenye. Ez a gond nem 2000-ben keletkezett, de ott volt ra eloszor megoldas. Kesobb kerult +4 tu az ATX dugora, az megtolta az atviheto teljesitmeny szintjet es az AUX dugo eltunt a szabvanybol.
Egyebkent fura, hogy a lapokon par evig volt csak, a tapokon is alig-alig, a 24 tus ATX pedig joval kesobb jott. A problema pedig vegig fennallt, mar az elso 5-6 PCI slotos alaplapoktol kezdve. -
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Én már vaterán és HA-n is szívtam teszteletlen cuccokkal.
És sajnos megjavítani se nagyon sikerülget őket.
Ha a javításra, szenvedésre ráfordított órák helyett más hasznos dolgot csinálnék, akkor simán kijönne a matek, hogy a teszteletlen 5000ft-os lutriára helyett olcsóbb egy 30-40000 Ft-os.
Mert ha nem tudod megjavítani, akkor az 5000ft vételár felett buktad a postát, a rászenvedett kb 8 óra kísérletezést, és teoretikusan kb 20000Ft-ot, és boldogságot sem kaptál, csak sz@pást.
De ha sikerül is megjavítani, akkor is már annyiba lesz így számolva, amennyiért már vehetsz hibátlan tesztelt cuccot. -
válasz
czundermák
üzenetére
Ja, tudom, hogy az volt ott is (nekem is ilyen volt a P4 anno, illetve most is: D). Ezert kerdeztem, hogy az a hozzavalo-e, mert ha nem, es az a lap, ott mast var, akkor azzal is ki lehet csinalni.
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
A p4 procik is ilyenek.
A 3ghz alattiakat fillérekért megveheted, a 3ghz-es 1-2 ezres, a 3.2-es már jóval drágább, a 3.4-es megint nagyságrenddel drágább, az extreme edition meg megfizethetetlen.De 775-nél is a core2duo-k 3ghz alatt foglalatvédőnek meg ingyen (a pentiumok, celeronok dettó) a q6xxx, 8xxx, és a 9550 alatti quadok pár ezresért, a QX9770 meg lassan már 6 számjegyű...
-
Vladi
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Erre már én is rájöttem. még 2010 előtt, amikor p3asból élítettem letöltő gépet, akkor bementem egy használtpc-s boltba, hogy van -e még ilyen procuk. Az modnta a srác, hogy vagy 1,5 éve kidobott egy nagy doboznynit a kukába...

-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Ha megyek arra, odaviszek egyet ha nem s.o.s.
-
válasz
czundermák
üzenetére
A fizikai dimenziokra gondolsz? Ebben a Vogons-os threadben, a linkelt VLBUS20.PDF tartalmazza a fizikai specifikaciot. Azt mondja, hogy a VLB slot teljesen kozepen van a kartya vonalaval (ahogyan az ISA is) es az ISA utolso PIN-je pedig 0.5 inch-re van a VLB slot elso pinjetol. Azt is irja, hogy a VLB slot az egy az egyben egyezik az MCA csatlakozoval, azaz ezzel.
-
arn
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
A k6 is a hasonloan ergya chipsetek miatt bukott, a k7nel szerencsere kikuplalodtak addigra, mire olcsobb lett. Korszakbol nekem a bx nagy kedvenc volt, es a p3 is vagy felet fogyasztja hasonlo teljesitmeny mellett - ezert nem epitettem sose slot a konfigot. A p4 helyett viszont barmikor amdt valasztanek, de az mar egy masik tortenet

Az aureal vs live is kicsit hasonlo - az a3d okosabb technologia volt, mint az eax elso par verzioja, de tobb a gond a driverekkel, foleg ha tobb kartya van a gepben. Ha nagy atlagot huzok osszessegeben az eax tamogatottabb is, es nem veszitek tul sokat.
A milleniumos masina nalam ugy nez ki, hogy p3, bx, nvidia vga, live, gus.
-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Sajnos sosem volt saját BF6-osom, de volt hozzá szerencsém (10+ évig számtech boltos voltam, és előtte és utána is a falu számtech guruja és szerelője) szóval van tapasztalatom ezekkel. Nekem a BH6 és az ST6 volt a sztár de volt egy első szériás BD7 beta-m is ( az rendszerre, csak tesztelőknek adták ki --- sajnos megsütöttem
--- pedig ma mit érne akár csak neked --- btw a doboza megvan)
Egy NF7 még mindig kincset érne, ha lenne, mert ASUSos megfelelői megvannak, de az Athlon XP kiteljesedéséhez szerintem az kellene ... (valamit le kéne ellenőrizzek, amit még a topicban nem publikáltam, - mert még nem érett meg rá a helyzet - , de jó lenne ilyen extrém tuningot ott is tesztelni) -
válasz
czundermák
üzenetére
Az nem a 686-os southbridge hibaja lesz? Erre volt BIOS javitas (nem segit, ha egy utolso senki volt a vendor, akitol az alaplapod van) majd a magarahagyott emberek kaptak javitast a 4in1-ben is.
Az ilyen fiaskok alapoztak meg a VIA jo hiret

-
KROK640
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Akkoriban még a zöld és sárgás lapok voltak a divatosak. Kicsit később jött a fekete, az SB Live is erre az érára hajaz ugye.
(jó sok érdekes blogos írásod van)Ha létezne PowerLeap LGA2011 vagy AM3+ átalakító Slot1-re, a BF6-os Abit ráncolná a szemöldökét, majd hibátlanul bebootolna vele

-
arn
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
Az aureal2 nagyon jo tud lenni 3d hangban, ha vmi rendesen tamogatja, de osszessegeben a live problemamentesebb.
Ketfele nyakszinnel is kijottek, az egyik barnasabb, a masik zoldesebb.
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Van Slot-A nálam kék és zöld is a sárgán kívül, szóval megoldható, igaz utóbbi ritkább.
Sárga talán valami modernebb Aztech jöhet szóba.
[link] -
válasz
czundermák
üzenetére
Az Aureal kártyák driverei a tűrhető kategóriába esnek, de ahol a játékot jól megírták A3D-re, ott tényleg nagy pluszt adnak. Az EAX 1.0 támogatásuk rendben van.
A DOS kompatibilitása és hangja DOS játékokban az SB Live-nak sokkal jobb.
Amennyire tudom, a legtöbb Aureal kártya vagy zöld, vagy kék.
Talán célszerű lenne alaplap-színt váltanod, egy zöld laphoz könnyebb keresni színben passzoló kártyákat.
Én amúgy pont az ellentétre mentem, a PIII-ban kb minden kártya eltérő színű nem csak egymástól, a laptól is.
-
erer1000
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
én én én
<3
-
válasz
czundermák
üzenetére
Posta kb mennyi? Bp-i vagyok, honnan szerezted?

-
Ranagol_5
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Pont ilyen tippekre vartam.

775-ot en meg kihagynam, szerintem az meg "tul modern" attol fuggoen, hogy szerintem is mar megfer a topicban retorkent, de a 754 es a 939 az nagyon jo otlet, ambator felek Bacsist megkozeliteni sem tudjuk majd.
wPrime jo, nekem eszembe sem jutott.
Egyebkent nem lesz time limit. -
válasz
czundermák
üzenetére
Ilyen van: [link]
PeachMan: Kinek mi csípődött be
Érdekes, hogy az 1200-est nem díjaztam sokáig, egy 600-at faragtam komplettre. Egy hetes szobafogságon voltam csütörtökig, ami alatt egész jól összebarátkoztunk. (Az Asszony persze nem díjazta az Amiga kirakodóvásárt...) Jobban elférnek a dolgok, mint a 600-ban és ugyanúgy egybe lehet pakolni.
Persze ezt tudja az 500-as is egy jó bővítővel, mint a HC508. Maga a koncepció szimpatikus. 50MHz-es 68000 (Érdekes koncepció a durván meghajtott 68000 a turbókon elterjedt megszokott 680[2-6]0 helyett.) A flashelhető KS ROM és a dupla CF jól jönne néha. Nem rossz alternatíva, kb 150EUR körüli az ára, ha jól láttam. Géppel együtt 70-80k körül megvehető.
Ha már mikrogépeknél tartunk: Nem tudod hol lehet TVC-hez SD kártya illesztőt szerezni? Vagy csak kérdezzem meg Szergelyt?
Vampire 1200-hoz HDMI kimenettel instant buy lenne. Azért beáldoznék pár gépet...
-
quailstorm
félisten
válasz
czundermák
üzenetére
Mivel ez a driver uccsó a TNT2-höz is, ezért mondhatom, hogy szoptam már vele. De az más jellegű volt. DX6.1-es ugye a kártya, és DX7-es cuccoknál villódzott mint a fene, az 51-es driver meg nem.
Szóval ha valami ordas hiba van, arrafelé keresgélj. -
bacsis
Közösségépítő
válasz
czundermák
üzenetére
dehogyis, semmi kárt nem tud okozni.. max nem fog működni az SLI.. de még én is megtudtam csinálni szóval nem egy nagy dolog, tuti menni fog

-
dfdfdf
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
hatalmas hasító fejszével is könnyen szerelek HDD-t

zoltanz : végignézem
nagyon tetszetős vajon célkeresztet belehet kapcsolni? -
Yutani
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Na ez hogy sikerült?
-
czundermák
aktív tag
válasz
czundermák
üzenetére
Az alábbi hsz. minden szavát szeretném felülírni. Sikerült elindítani az 1400-as Tualatint mezei átalakítóban.
A napokban megpróbálok trükközni, hogy a slot kazetta foglalatán a megfelelő lábakat leragasztva megoldható-e a CPU berhelése nélkül életre kelteni benne. Annyi változna "elméletben", így semmi kárt nem okozok a processzornak, se az átalakítónak.
-
válasz
czundermák
üzenetére
Asszem ilyent nem vállalok be, maradnak a Copperek.
-
válasz
czundermák
üzenetére
1200-as Tua Celeron ami megy mezei átalakítóban : ha ezt nem is tudtam
, sima átalakítók vannak a BE6- okban nálam Copperekkel, kapásból megy benne a TuaCerka vagy kell valami trükk ? -
Ádyka
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Van egy olyan sanda gyanum, hogy néhány Abit BX között nem nagyon lesz teljesítménybeli különbség, azonos beállításokkal.
BF6 és BE6 II tök ugyanaz. A BH6 reviziók között csak 1/4 PCI osztás a legfontosabb különbség, és szerintem a BX6 sem fog nagyon eltérni. Max az SH6 fog kilógni valamilyen irányba. 66MHz FSB-n azonos időzítésekkel még az AH6 jó helyezést érhet el.
De attól még simán város a teszt sok képpel!!!! -
válasz
czundermák
üzenetére
Van ilyen, a BE6- ok nekem is csak úgy jöttek, egyiket asszem ajándékba kaptam, másikat occsóért ajánlották. Ja nemigen veszem ki mert ilyen régi cuccoknál rendszerint szívás van vele, valami elállítódik vagy megpusztul, stb. Retur postázásnak is megvannak a veszélyei. Az egyik ráadásul a Voodoo2SLI- s drágaszágban van: [link]
(#26992) Ganz-[HUN] : mindegyik jó szerintem, az ALI nem komálja a GeForceokat, persze van aki azt mondja nála ment, de nálam rosált az NV az ALI- ban.
-
válasz
czundermák
üzenetére
A SlotA gépen sztem maradjon a 98, az XP 512M rammal elég tetű. Nekem van 2 BE6- om is

-
Sanchez638
addikt
válasz
czundermák
üzenetére
Mindkettő rendszer, egy rackban

-
gban
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Fentiekből nekem nagyon az jön le hogy a proci lábait kellene tisztogatni, illetve ha nem segít, akkor azzal van valami
-
Fenyő
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Van egy ilyen lapom, 800-as viharmadárral tökéletesen működik...
-
Exian
addikt
válasz
czundermák
üzenetére
Na, ha már szóba került a korhűség, szóval én is olyan videókártyákat keresek ezekbe a lapokba, amik időben korhűek, tehát olyanokat, amiket akkor belehetett könnyedén szerezni hozzájuk.
Sohasem játszottam, így sajnos nem tudom, hogy milyen kártyák voltak abban az időben, amikor ezek a lapok megjelentek.
-
Fenyő
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Úgy van ahogy Yutani mondja, ha mindkettő alapórajelen van akkor kábé egykutya a 2, viszont a 9800 valószínű jobban húzható, habár a ramok ált. gyengébbek rajta, de a 256bites memvezérlő végett amúgy is a magórajel számít sokkal többet.
-
Yutani
nagyúr
válasz
czundermák
üzenetére
Kb az órajel különbség számít, feature-ben nem tud többet a 9800.
-
Ádyka
őstag
válasz
czundermák
üzenetére
Nekem ilyen lett, de a noname átalakítóval nem indult el BX-ben.
-
gban
veterán
válasz
czundermák
üzenetére
Jól látom, 2 lábat lekaptál a procikról?
Az a furcsa, hogy azok vaklábaknak tűnnek nekem, vagyis ha így van, akár ott is maradhattak volna.
Tudom, a leírás mást mond, biztos én látom rosszul és nem vaklábak - neked mi a meglátásod élőben, közelről?
Meg jól látom, hogy a 2 proci közepéről is hiányzik 3-3 kis kütyü? Meg a jobb oldalin szintén hiányzik egy tesztpontnak látszó pötty meg egy csík.
Ezek hogy történtek? -
Sanchez638
addikt
válasz
czundermák
üzenetére
Nekem is kéne ilyesmi gép, már megvan a 3x1gb sd ram alája
DD
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Vogons-on még említenek 1 giga lapot ami talán tud 33MHz-es FSB-t, de nem tudni biztosan.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az en kondijaimbol hullik a vatta, hogy kinyilt a teteje.
Valószínűleg most is ott szolgálhat, ha még megy ...

DarthSun