Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A sima P200 G2- ben bírta a tuningot, 2x112- őn teszteltem, igaz hogy a ritkább műanyag tokozású.
Lockmentesek ezek, alacsonyabb és magasabb szorzóval is indulnak, mint a névleges, P-II- től tapasztaltam a fix szorzót. MMX233 pld simán fut 4x66- on, avagy 2x133- on, bár utóbbi csak a Soltek lapomban, semmelyik másik SS7 nem bírja a 133 FSB- t. -
Nem felesleges az. Ha DOS alol akarsz "nyomulni", akkor ragaszkodni kell a PS/2-hoz. PS/2 feluleten mind a keyboard, mind az eger "esemenyvezerelt", tehat gombot nyomsz, vagy megtolod, akkor jon megszakitas es jon a jatek/szoftver/stb, ami ezt olvassa/lekezeli/stb. USB eseten viszont csak host oldali polling van. Azaz, ha bekapcsolod a BIOS-ban a driver mentes USB emulaciot, akkor periodikusan meg lesz allitva A CPU, ki lesz rangatva abbol a kontextusbol ahol van, le lesz futtatva a BIOS-ban levo emulacios kod (ez szerintem 16 bites valos modu kod), majd vissza lesz rangatva oda, ahol elotte volt. Ha pl benchmarkokat futtatsz, a bedugott eger allando jelleggel cseszteti a CPU-t. De pl. most ellenoriztem, Pinball Fantasiesnel is jol kijon. USB-s keyboardnnal ha nyomod a shiftet egyfolytaban, akkor nalam lelassul a jatek zeneje, viszont ugyonazt a Keyboardot PS/2-be dugva nem, mert ott nem kell ezzel ossze vissza szorakozni. Ebben a gepben VIA Apollo Pro 133T volt a chipset es GUS a hangkartya.
-
envagyok
veterán
Ha lenne egy Gravis extreme-m, semmi gond nem lenne a 2 ISA porttal.
Nehéz eldönteni, 2 isa slot esetén mit húzzon le az ember a listájáról.
Hogy jó midi legyen (scc-1 vagy társkártya)
Hogy legyen gravis támogatás
És legyen jó minőségű sb pro, opl, és sb16Te hogy oldanád meg?
-
A GUS-nak a Win2k-val gyűlt meg a baja. Mármint nekem ezzel a párossal és engedtem el a kezét. Az SB-nek sem volt rosszabb hangja 2k alatt és nem kellett vele küzdeni. Linux alatt ment volna, de pont játék alatt lett volna fontos, hogy rendben menjen, akkoriban a linux és a win játékok nem szerették egymást.
-
KROK640
nagyúr
Bizony, hogy jó gép volt 2000 nyarán! Egyik haverom 2001 júniusában vett 766-os Celeron, 256MB RAM, GeF2GTS, 30GB HDD gépet (a lapra nem emlékszem) és azzal rövid ideig ugyan, de neki volt a legjobb gépe a környéken, akkoriban egy 525-re húzott 466-os Celeronnal 192MB RAMmal és egy 32MB-os TNT2 M64-el meg 2×20GB HDDvel nyomtam.
-
KROK640
nagyúr
Amikor én jobban találkoztam a GTS-el már volt Ultra meg Ti is.
Már nem emlékszem biztosan, de a végefelé már valami 16 ezer ft körül tudtam ezeket szerezni, dobozban újan. (természetesen áfa nélküli nagyker árról beszélek). Annyiért meg brutál jó volt. Persze eddigre bőven volt már GeF3 is, talán már GeF4 is ... -
KROK640
nagyúr
A GTS-re én mindig is olcsó GeF2 csúcskártyaként néztem, ugyanis mire elérhető lett, meglepően jó ár/teljesítmény viszonya lett (igaz már volt GeF3 is). Csak hát ugye addigra már bőven volt GeF3 is, és mégse a GeF2 legcsúcsa volt, így kicsit mostoha szerep jutott neki.
Az első GeF3 valóban eléggé elérhetetlen volt, mégis jobban hypeolva mint utána a Ti500 ami később jött, és sokkal szélesebb körben elérhető volt.
A Radeon 8500-at anno a driverek miatt nem szerettük annyira, meg azt tapasztaltam mindenki GeF3-at akart, holott a Radeon 8500 kicsit még gyorsabb is volt.
A GeForce 4 meg érdekes sorozat volt : Az MX-ek gyakorlatilag GeF2 MX-ek voltak ((bizonys MX420-ak 400-asnál is lassabbak) mondjuk egy 128MB-os MX460 eléggé korrekt volt, de annyiért már geF3 is volt, ami többet tudott) a három Ti meg nem a legjobb módon pozicionálva. A Ti4400 ritka volt mint a fehér holló, pokolian rossz ár/teljesítmény mutatóval, a Ti4600 csúcskártyaként nem volt éppen olcsó, és volt az egyetlen jó szívvel ajánlható kártya a Ti4200. Na most azzal is az volt a baj, hogy annyiért már volt Ti500-as GeF3 128MB-al is. Innentől csak egyéni prefrencia volt, de a 4-s sorozatból egyedül a Ti4200-at tartottam jó vételnek, illetve sok évvel utána piri pénzért a 4600-at, de addigra az idő is eljárt felette, egy 6600GTvel vagy urambocsá akár egy 7300GTvel jobban járhatott az ember. -
vrob
aktív tag
Necroware körbejárta a témát. Érdemes megnézni a videót róla.
Szerinte is csak az átmeneteknél volt hogy támogatták a régit és az újat(com-ps2 és ps2-usb)
Az adaptere viszont átalakítja a régi com módra a ps2-őt, amiben egy ps2/usb egér már működhet, így meglehet a com to usb
-
-
Vladi
nagyúr
egyszer láttam erről egy videót, de már nem nagyom emlékszem. Valami olyan a lényeg, hogy a ps2 egerek első szériái még tudták a serial protokollt, hogy tudjad használni - oda - vissza. Aztán ps2 - usb v áltásnál is volt ilyen.
Ezeknél használatod az adaptert. Talán olyan is volt, ami mindhármat tudja, de nem biztos. -
envagyok
veterán
Ez mindig így volt/lesz.
Az újdonság drága, akkoriban egy év múlva megfizethető lett, majd utána futottak még kategória.
Kb 1999-től kezdték szegmentálni a 3d kártyákat, pl v3 2000/3000, tnt2 m64/pro/ultra, de sokszor még akkor is megmaradt kifutó terméknek az előző széria.
Ezért is nehezebb korai gyártású hardvereket beszerezni.#105006
Csak azért szenvedtem, mert ez volt beépítve abba a házba, amibe eleve raktam volna a SS7 rendszert.
Túl szép lett volna, ha csak telepíteni kellett volna
-
vrob
aktív tag
Nálam mérfölkövek.
RivaTNT - elhozta a Voodook világát belépőszintre.
GeForce FX második virágzás - a drága 9700/9800 helyettMondjuk nálam a GeForce3 lenne a valaha volt legnagyobb grafikai mérföldkő, de sajnos nem futotta rá

Ekkor éppen fordítva volt, az ATI volt az olcsóbb. -
-
Tényleg.
Van képed a belsejéről?A P3-am is hasonló házban van (jobb oldal), de az sokkal jobb ennél... van benne kivehető HDD keret, simán kipattintható ventik,
illetve azon az előlap két részben szedhető le, síneken megy bele az 5.25 eszköz és ilyesmi... ezen semmi ilyen nincs, tök tróger mezei atx ház, csak hasonló a formanyelve.
Ennek ellenére tetszik, megtartom, csak arra számítottam, hogy a belseje olyan, mint a kisebbnek, de tök más, a HDD keret ugyan kivehető, de bénább megoldás.Illetve van még ez, ez is a jobb fajta kialakítású, csak sajnos az ajtó miatt megőrülök tőle, nélküle meg hülyén néz ki, úgyhogy gondolkodom, mit kezdjek vele.
Kár, hogy nem készült olyan kivitelű ajtó nélküli előlappal, mint ami a kisebbiken van. -
-
Elsősorban igen, de egyrészt a mi elektronikai hulladékunk nagy része is szerencsétlenebb helyeken köt ki, másrészt attól hogy a bolygót érő szennyezés nagy része egy tucat gigacégtől származik, talán nem abba a mindsetbe kéne kerülni, hogy ohh hát akkor mi nem tudunk mit tenni azon kívül, hogy vesszük tovább annak az x cégnek a vackait, hanem tudatosan lépéseket tenni a túlfogyasztásunk mérséklésére egészen kicsiben indulni az élelmiszertől a ruhákon át az elektromos energia felhasználásáig, és a kóros szükségetelen autó-telefon-számítógépcserélgetésig.
-
cbmfan
senior tag
olvasd már el kérlek lassan, értelmezve a pdf első sorát: "Eight Ways to Identify the Counterfeit P2B Motherboard" ami magyarul nyolc mód, hogy azonosíthatod a hamisított P2B alaplapot. negyedik pontnál írják, hogy 98 december 29. után csak 1.10 verziószámút árulnak, de sajna képeken nem látszik déli hídon a gyártási dátum. a tuti eltérés mindegyiken négy helyett három FSB jumper, én meg a két említett 1.04 és 1.10 verziót hasonlítottam össze amit már írtam feljebb is.
-
cbmfan
senior tag
konkrétan ebban a pdf-ben említett hamis 1.04 és valós 1.10 verziókat hasonlítottam össze és egyeznek az eltérések.
-
Vladi
nagyúr
-
Én a BE6- ban 750- es Copperrel indultam, feltoltam 1GHz- re. 100MHzx7.5- ről 133x7.5- re, ott a 100- hoz tartozik a 33PCI, ott is látszott az emelkedés az eredményen. P4- ben meg 44- re lehet az indulót pakolni, ami 3GHz- hez tartozik, a proci vége meg 4151 lett, meg is hozta a HWBot csúcsot. Tapasztalat hogy a Voodoo a PCI órajeltől függ jobban, persze a proci vége is számít, de kisebb mértékben.
-
envagyok
veterán
Azért 386 szintig lassítható.
-
Pikari
veterán
Ha kevés géppel akarsz lefedni több korszakot, akkor talán érdemes egy socket7-et valami savage4-el, tnt1-el, és/vagy valamilyen random voodooval összedobni, az megoldja a dos és a win9x érát elég jól.
Aztán következő lépésként meg jöhet egy relatíve modern gép, mondjuk 8800GT-vel, vagy 4850-el, ezeknek még elég jó XP-s drivere van, és a dx9-es játékok is remekül fognak rajta muzsikálni, de ha a DX10 és DX11 ére eleje is fontos neked, akkor akár radeon 5xxx vagy fermi alapú kártya (4xx vagy afölött), és xp mellé win7-et is feldobhatsz, így egy füst alatt elintézed az xp/win7 érát.
-
Nem tartozik a kedvenc címeim közé, de kipróbálom, valahol megvan, de nem is keresgettem, mivel látom hogy letölthető. Kíváncsi vagyok hogy az említett antinaptárazós, modern gépen fut-e nálam. Valamint még P4/R9600TX/Voodoo2 és E6600/NV6800GT/MatroxM G200 gépek vannak éppen kéznél.
Úgy írtam hogy az általam kedvelt címek vannak lefedve.
DOShoz a hang és 2féle VESA - LFB/WC is számít, és még néhány speciális is szóba jön adott esetben, másképp vagy nem indul, vagy hibás.
Korábbi kártyákkal ritkábban próbáltam későbbi címet, inkább fordítva szoktam.
Sok retró gépem van, minden időszakot lefednek, párat megtartok, nyilván kedvelem a real-retró gépeket. -
A Midtown Madnessek mar "anno" elromlottak. Regi-regi-regi detonatorral ment GeForce 256-on, ujabb detonatorral meg bugosag voltak a gyalogosok (villogo poligonok). Anno emiatt volt pl. 2db Windows 98 gepemen, mert nem birtam mashogy megoldani, hogy mas-mas driver verzio legyen fenn es konnyu legyen valtani.
-
Melyik cím bugos? Az általam kedvelt címek mind mennek még Zen2+GTX1650/GTX560Ti/7900GS- el is, hang SB0060 vagy alaplapi. A GTX nyilván DOS/XP alatt, a 7900- al pedig DOS/Win98/XP alatt, az XP korabeli címek pedig már Win11 alatt is futnak. A legkorábbi DOS cím-->egész késői XP vonal lefedve a mai korig. A Tyrian volt problémás, nyilván a hang miatt nem indult, de a modern VSBHDA driver megoldotta, a simát és a 2000- et is. De ezeket már leírtam korábban is, most csak gyorsan összefoglaltam, mert a válaszod alapján gondolom, el sem olvastad - ha már a 9800Pro- t is problémásnak veszed.
Nem lényeg hogy a korabeli fejlesztők min tesztelték, mi állt rendelkezésre anno, a retrózóknak az a lényeg, hogy ma próbálva fut-e. Amivel pedig gond volt, a szorgalmas fejlesztők driverei megoldották.
Ha megnézed pld az SBEmu szálat, már azon megy a fejlesztés, hogy pár laptop különleges integrált hangja is működjön. A régebbi és a mai desktop lapok integráltjai már mind működnek, valamint az SB PCI sorozat is az Audigy- ig. ISA- hoz pedig ott vannak a korábbi driverek. -
envagyok
veterán
A ház, amit kinéztem, abban egy MSI GA-5SG100 lap van k6-2 300-al.
SS7 lapom van még epox MVP3G5 K6-3 450-el, egy 5AMVP3 rev 1.2 K6-2 350-el, egy P5A rev 1.06 MMS233-al, egy P5A-B rev 1.04, egy 6VIA/ZX85 lap, egy beazonosíthatatlan PC100 AGP Pro chipsetes, és egy MVP3 Aristo AM-599 (PCPartner MVP3BS7).
Hirtelen ezeket a procikat találtam pluszba:
k6: 166,200
k6-2: 300, 400, 500, 550
Pedig mintha lenne még valamerre, mert több k6-3-ra emlékeztem.
Szerintetek miből lenne érdemes építkezni?
Nekem az ösztöneim az ASUS rev 1.04 P5A-B-t súgják K6-3 450-el. -
envagyok
veterán
Én mikor a C64 korszakom és az informatikai suli XT-286 korszaka (1983-1993) után 98-99 körül lett újra pc-m, komplett használtan megvéve, akkor valami k6 volt, valami s3-al, nagyon hamar lecseréltem.
Nem is tudom melyik játék volt, ami konkrétan sehogy se ment, bár az inkább a vga-nak volt köszönhető.
Mondjuk most hajnalban megszült az asszony, remélem lesz időm összerakni a k6-3-as pc-t, mert kíváncsi vagyok rá nagyon, hogy a régi ellenszenv felülíródik-e -
arn
félisten
Gyenge k6 fpu 1997 - a referencia 233mmx, p2 300.
gyenge k6-2 fpu 1998 - a referencia p2-450
gyenge k6-3 fpu 1999 - p3
stbstb.A kortarsak anno ezzel hasonlitgattak, es igy alakult ki rola a korabeli kep, a platformrol detto. Eleg ehhez a korabeli teszteket fellapozni.
A te parhuzamos retro vilagodban csinalhatsz barmilyen osszevetest, es atertekelheted magadban, de ne csodalkozz a korabeli hw megitelesen es hiren.
-
Pikari
veterán
Nekem sincs valami fényes tapasztalatom a k6/2-vel kapcsolatban. A k6/2 szinte alig skálázódik a gyenge platform és szűkös memóriasávszélesség miatt 300 mhz fölött, azonos órajelen a celeron szintjétől is messze van. A k6/3 és a k6/2+ már megfelelő alaplappal párosítva - viszont ezeket a problémákat részben kiküszöböli, és fel tudja venni a versenyt a pentium 2-vel.
-
Szegény embereknél az időfaktor anno nem számított, ma meg a retrózó számára mindegy szinte, lényeg hogy a cél-felhasználás jól fusson.
@617 K6-III vs @500 Katmai, utóbbi nyert, Katmai@550- en meg már nincs verseny, @450 P-II- vel nem hasonlítottam, de végülis tök mindegy, a pontos idő, melyet Te itt elsődlegesnek veszel, nem sokat számít. Ha már pontos időt nézünk, sztem sokkal fontosabb, hogy adott időben kinek, mire volt pénze, ez a lényeges.
Aki nagyon gazdag volt, és dátumra pontosan tudta hozni anno a csúcsgépet, annak lehet lényeges hogy pontos naptárazás szerint, ugyanazt klónozza, az átlag vagy kisjövedelműeket ez a szabály nem köti szerencsére. -
-
envagyok
veterán
Igazából tx p233 már van egy s3 virge-el, voodooval, sb pro 2 +awe32 + GUS
Viszont egy SS7 épírés már régóta motoszkál a fejemben.
A vga része tűnik könnyebbnek, max dobok bele egy pci tnt2-est (szerencsére van egy asus), ha gond az agp, vagy egy voodoo3-ast, abból az agp is megy.
Inkább a hang, ami nehéz dió, hogy lefedje a teljes DOS korszakot, azaz legyen normális opl2/3, lehetőleg 16 bites digi hang, soundblaster pro kompatibilitás, jó minőségű midi.
Persze oda is lehetnének egzotikus csodakártyák, mint az ensoniq soundscape elite, vagy a mediatrix audiotrix pro , az orchidnak is van mt32+gm kompatibilis kártyája, de sajnos ilyenrkkel nfm rendelkezek.Egyébként mi a megoldás egy AGP TNT2 esetén ?
Abszolút használhatatlan, vagy megfelelő driverekkel menne? -
envagyok
veterán
SS7 konfigra mi lenne kb korhű plusz a lehető legjobb DOS kompatibilitást adó konfiguráció?
VGA mondjuk Riva128+3dfx voodoo vagy v2?
Hang már bonyolultabb, mondjuk pas16 vagy jazz16+scc1+gravis pnp (ha van egyáltalán 3 isa slotos lapom)
, vagy diamond mx300, vagy yamaha waveforce 192, vagy sblive, esetleg ensoniq pci? -
TNT2Pro volt, arról még nem készült fotó, nem is volt akkor digit gépem. Valami noname volt sztem. Rapszódikus is lehet, Inno GeF2MX400 már jó képpel jött, de volt egy másik márkás MX - Abit Siluro -, ami szintén gyenge képet adott. FX korszakból pedig ez valami noname asszem, de jó képe van. A korábbi kártyáknál asszem nem találkoztam durva hibával, némelyik S3 háttérfénye magas, amiről már volt szó.
Voodoo2 : az én ismeretségi körömben, környezetemben nagyon kitolódott a presztízs-ideje. Ha a főkártyát váltották is, már aki tehette, a V2- nek meg kellett maradni mellette.
-
Pikari
veterán
Nekem van egy eredeti tnt1, az a fő retró videókártyám. A fő előnye a voodoo1/voodoo2 kártyákhoz képest, hogy a 3dfx kártyákkal szinte csak a kor aktuális AAA titlei működnek normálisan, a TNT1-el viszont gyakorlatilag bármi jól megy a korszakból, beleértve a különféle ablakos 3D játékokat, táblajátékokat is (pl különféle 3d sakk és mahjong játékok).
Tavaly beraktam a TNT1 helyett egy Voodoo Rusht - amit itt többször említettem is - ami természetesen a gagyi driverek megmodolásával, at25 órajelének szmötyitlenítés okán történő visszavevésével, és a 3dfx chipjeinek 50 mhz-től 55 mhz-re való overckoclolásával kezdődött. Na így kb 3x-5x lasabb, mint a TNT1, persze a glidet is támogató játékok ezt kompenzálni tudják.
További probléma a Rushhal az érezhetően gyengébb minőségű 2D és 3D minőség. Persze, rendben, a Rush 1997-es, a TNT pedig 1998-as. A TNT1-el viszont csak a banshee veszi fel a versenyt, de a tnt1 előnye úgy is 30%, miközben a tnt1 jobb minőségű grafikát produkál, és a driverek is jobbak.
Szóval egyetértek veled, a tnt1 volt a korszak abszolút királya, csak épp elég drága volt.
-
egy evvel harmad aron adtak : A V2 ??, még két évvel utána is nagyon drága volt, nem is emlékszem pontosan, de kb 1+ év debüt után is kellett a másodállásból félrerakott pár Ft(amiről az asszony nem tudott
), meg volt valami adok-veszek seftelés, amivel kiegészítettem, aztán nagy nehezen nemesi címet szereztem
(avagy az is lehet hogy én voltam túl szegény).
Éppen a főállású melóhelyen próbálta a főnököm a TNT- t, aztán átjött az irodámba(pár nap eltérés volt), ahol éppen bepattintottam a V2- őt. Meggörnyedve ment ki, mintha hirtelen megöregedett volna. Akkoriban a texturázás másodlagos volt, a valóban élő kép számított, ebben a V2 verhetetlen volt...akkor persze, aztán a GeF4Ti szinten már az nV is tud hasonlóan életteli képet mutatni, a TNT még gyászos, se kontraszt, se fényerő, se íze, se sava-borsa, ahogy a közmondás is mondja.
Ezért használok a konvencionális retro kártyák után következő szintnek GeF4- et, a közbeesők számomra érdektelenek. Szerencsére a korai 2x- es AGP- ben is fut a GeF4, talán nem véletlenül tervezték így
-
jokeph
nagyúr
Egyet kell értsek.
2000-ben elvoltam az occsó' S3 Savage 4 8 MB AGP VGA-val, utána nálam a GF2 MX 400 mindenre is elég volt 2001-2002 között, nem beszélve a GF2 GTS-ről 2002-2003 majd a GF3 Ti 200-ról 2003-2006 között.
Bizonyára különleges a Vodoo, de gyakorlatban az akkori Riva TNT/TNT2 és a GF2-esek vitték a prímet. -
Pikari
veterán
Nem csak, hogy elindul, de 64 bites programok gyorsabban futnak rajta, mint a 32 bitesek. Emiatt egy HT-s, 64 bites prescott simán másfélszer-kétszer gyorsabb volt 64 bites rendszer alatt a northwoodhoz képest, de használható volt akár 6-7 évvel ezelőttig is netezésre, nem-AAA játékokra, miközben a northwood a megjelenését követő 2-3 évvel már erősen kuka érett kategória volt.
-
Ráadásul ha még lefelé is akarsz meni, akkor ott a CGA-Herc-EGA-VGA kompatibilitás/különbség. Még emiatt is kellene legalább 2-3 gép. Egy korai 4.77MHz-es XT és egy gyors 286 között is hatalmas az olló. Talán egy 10 MHz-es turbo XT és egy 16MHz-es AT mellé már nem kellene más gép, de akkor megint ott van, hogy vagy a Hercules marad ki, vagy a CGA/EGA.
-
Alapvetően igen, de most hogy egymás mellett próbálgatom őket, ennek jobban tetszik a képe a nem túl modern 3D játékoknál is.
A nagy Trinitron nagyon kihozza a hibákat, annak a modern játékok állnak legjobban.
Az ideális a Voodoo érára egy kisméretű AG lenne, de nekem csak nagyok vannak, azoknál pedig jobb ez a kis SM. -
envagyok
veterán
Mondjuk ezen nem csodálkozok.
Kb.100x-osra nőtt a pc-k teljesítménye 18 év alatt.
Minimum 3 pc-vel lehet lefedni, egy XT/286/386 a korai programokhoz, egy 486(dx2) az aranykorhoz, egy késői pentium, esetleg p2/3 a végére.Vagy amit többen csinálnak, egy ss7 alapú PC több hangkártyával.
Tényleg ott minden proci sebesség állítás/cache engedélyezés, tiltás mehet on the fly? -
-
vrob
aktív tag
Nemrég pont használtam egy kupac 23-28 éve elrakott kis floppy lemezt.
Olyan volt, mintha most raktam volna el őket, simán másolgattam, mindegy volt milyen brand.Egy furcsaság volt. Hogy azon a gépen ami egyébként írja olvassa ezeket a lemezeket, nem sikerül bootolni floppyról.
Kiszerelve a floopy meghajtót, rákötve másik gépre, és ugyanazzal a lemezzel meg simán, hiba nélkül bootol. Agyam eldobtam.Igazából csak a floppy kábel volt más, meg persze a gép mögötte.
A jelenség az hogy elkezd bootolni, tölt, tölt, majd kiírja hogy nincs command.com ... azt nem is próbáltam, hogy mi van ha lehúzom a hdd.ket is. De végül is mind1, amit akartam megoldottam.
Az egyik projektem egy 5és1/4 floppyval lesz szerelve. Akkor előkerülnek a 30+ éves nagy lemezeim. Azokra kíváncsi leszek

Egyéb érdekesség a napokból.
A projektorral kivetített DOS kép nem volt szép
Valószínű a 1080p az kevés. Egyszerűen csúnya ahogy felskálázza az OSSC-től kapott egyéb bontású képet.
Egyébként is mindig háklisak voltak a vetítők amik nálam voltak ha nem a natív felbontásban jelenített meg képet.
Egy 4k-s biztos jobban megoldaná ezt a problémát.
Majd nézek rajta Windows98-at is, normálisabb felbontásban, de azzal még sehogy nem állok.Még egy észrevétel. Pár program és demo fagyott az új gépemen egy SB16 Value PnP kártyával.
Lusta voltam, és eddig unisound.exe-vel indítottam el - 99%-ban így is ment minden.
Most kipróbáltam a saját diagnose és mixerset programokkal feléleszteni, és voilá, minden megy fagyás nélkül.
Csak érdekesség, ha valaki belefutna ilyenbe. -
-
-
vrob
aktív tag
Ja, azt olvastam, hogy a VGA bemenete nem megy át a low-pass filteren. Ez eléggé szívás, így sajnos nem tudom szűrni a zajt csak a másik kettő bemenetén.
De x3-mal még próbálkozhatok VGA bemenettel is, az választható. Gondolom ha elég jó minőségű a kimenet a retro cuccon, akkor akár jó is lehet.
Vagy maradok x2-nél. Ott nem láttam semmi anomáliát.Ez az infó honnan van, hogy a 3x túl van a specifikációján?
A leírás szerint egészen 6x-ig elmegy.Az a baj, hogy a PRO háromszor ennyibe kerül. És ez sem volt olcsó.
-
-
Még így is látszik, hogy jó a kép. Majd egyszer lecserélem a plazmát, ha lesz hozzá elég "kedvem"
Jó kis pinball. Lesz ma az is. Na megyek pakolni a cuccost.
DarthSun: Azért én csalok, mert a DC-ben 7/24-ben mennek a ceph gépek, de legalább jól hűtött helyen vannak.

vrob: Projectorhoz nem is biztos, hogy kell a scandoubler. Pl. egy sima passzív adapterrel a Dell projectorom szépen megy az Amigával. 4 másikkal próbáltam eddig és egy kivételével mind megette a VGA bemeneten a sima PAL felbontásnak megfelelő RGB jelet. A DynaBlaster most is erről fog menni. Vagy a TVC-t kössem most rá?
-
vrob
aktív tag
Egyelőre monitoron nézem, eddig nem volt gond, hogy valamit nem jelenített volna meg.
A projektorra kíváncsi leszek, még nem volt időm azzal is tesztelni. Még a géppel küzdök.
Hosszú távú a projekt megvalósítása. Hetente, kéthetente egy-egy dolgot kipróbálok.
Ja, az Univbe bevált végül, köszönöm. Rákeresve a neten, van egész pack, amiben mindenféle verzió van.
Végül a 6.53-nál maradtam, a 6.7 valamiért nem akarta felismerni a chipsetet.
Közben kiderült hogy a sima 6x86 procit nem szereti a lap, fagyogat vele, szerintem nem bírja a régi lap a terhelést, a 6x86MX meg nem bootol vele. Még ki akarok próbálni egy 6x86L-es procit, csak még be kell szerezni.
Illetve Necroware ajánlása alapján szóba jöhet egy orosz oldalon található BIOS fríssítő/kiegészítő megoldás Award biosokhoz. Ha valahogy sikerül beleírni a BIOS-ba, megnézem újra az MX-szel is. -
vrob
aktív tag
Csak a fotó miatt olyan foltos a bal és a jobb oldal is vagy azok a foltok látszódnak?
Megjött nekem is az OSSC. Nézegetem, tanulgatom.
Hát ... rohadt bonyolult. Rá kell szánni az időt kísérletezgetni.
Azt hittem rácsatlakozik a moncsira és kész ..
Egyelőre nekem csak a duplázóval hibátlan a kép. 3x módban vékony, világító zöld csíkok jelennek meg néha.
Próbáltam 2 gépen is.
Az egyik gépen a felbontás oda-vissza váltáskor is hajlamos elveszteni a szinkront .. lehet annak a gépemnek ennyire változó az analóg kimenete?Amin csodálkozom, hogy bétás fw-vel küldték. Majd ráteszem az aktuális legújabbat, nemtom az mennyit segít.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Linux kezdőknek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Eredeti Microsoft. Volt annó ilyenem, valahova elkeveredett.

DarthSun