Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát az már csúcsragadozó. Milyen lapban van, kínai, vagy egyéb gyártó ? A Win7- nek mennie kéne, nem néztem utána, de sztem a Pro az már kezel 20C/40T procit is - vagy mégis a sok mag lenne a gond
, nemhiszem, hiszen az XP is megy 6 coreval, ami akkoriban nem volt általános. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hűűű egy ilyen nagyon jól mutatna a HT mellett. EGyrészt gratulálok hozzá. Másrészt: Én is akarok egy ilyet!
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
nagyon pofás darab
asszem ideje lesz nekem is valamit alkotnom.
igazából ami nekem nagy vágyam készíteni egy kis hordozható masinát egy régi camcorder keresőképernyőjével, azokkal a kb 5-6 centis kis képcsövekkel
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
nebosszants, aprón találtam egy mini tévét és perpill meg kell győznöm magam róla hogy ne csesszem el rá a pénzem

-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nem is olyan gyenge ez a kari.
Mondjuk, nálam a CPU sokkal gyengébb volt a tesztnél, s939-es Athlon A64 3500+.
Hát, fene se érti a "logikát".
Ha mindent megadsz róla, nem értem az miért probléma (pláne ebben a kategóriában). -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó kérdés.
HD4870-es teszt, 3D Markokkal (Vantage-vel nem teszteltem):

Ez egy Sapphire Vapor-X HD 4870, sajna nem tudtam tovább tesztelni, el van baltázva a hűtése - a GPU hűtőborda egyik menetes rögzítő furata teljesen ki van nyírva.
Kínáld meg 3D Markokkal, a régiek már mind ingyenes licenszűek és fullosan használhatóak.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Másik BIOS, akár egyel régebbi, vagy a meglévőt felülírni ugyanavval, vagy van-e újabb ?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem ennek a kistesoja van meg kb 20 eve
10 15 70 jelzessel. Ezen DVI meg nincs, de ezt leszamitva szep kepe volt -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez mókolás nélkül is eléggé extra egy valami ... csak jó gyenge valami
-
Armagedown
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez a sebesség melyik valódi videókártyájéval egyezik meg?
Hogy futnak vele a játékok? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Huh, ki kéne köböznöd, lehet ám hogy valamelyik desktop driverrel is jó lesz, vagy hackelt/Omega...ilyesmi. Vagy amit említettél, BIOS moddal, ahhoz amúgyis értesz - legalábbis nálam jobban, az biztos.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jó az. Kisebb órajelek...mobil GPU. A hozzávaló mobil driverrel van a kékhalál ?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát azért nagyon nem mai kártya már.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
UK-ban vagyok. Amúgy itt szoktam volt felajánlani az ilyeneket ingyé, de brexit óta nincs póóósta. Minden a vámon megy keresztül
Gondoltam lehet hazaviszem akkor majd felajánlom, de nem tudom még mennyi helyem lesz a tatyóban. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azért elég érdekes ez, akárhonnan nézem.
Előszöris HD3850-ből gyakorlatilag nagyon kevés 1GB-osat láttam. Azok még bőven 512-es kártyák voltak (igaz inkább GDDR3-al), hát a 3870X2-esemen volt 1GB VRAM, de az csúcskártya volt. De a HD4850-esem is csak 512-es volt, szal nekem már eleve a 3850+1GB érdekes kombó. Még akkor is ha DDR2.
És akkor most jön a másik : vajon mire gondolt a költő (hamisító), mikor legalja DDR2-es RAMos kártyából akar két generációval fentebi csúcs kártyát hamisítani? Legalább arra vette volnaa fáradtságot (ha már úgysincs a kártyán 2GB RAM és mókolnia kell), hogy egy GDDR3-as 512-es kártyából, csináljon ilyet... vagy hova tovább egy 1GB-os HD4870-ből, akik nem jártasak az akkori újabb VGAkba, azok be is vehették volna, hogy az 5970 ennyit megy ... (mondjuk akik X1000-es szériáról vagy hasonló GeForceokról váltanak). És hát mikor az 5970 elkezdett szálingózni és kapható lenni, addigra a 4870/4890 ára is lement annyira, hogy még azokból is bőven megérte volna gyártani...Egyébként volt HD4890-esem, elég korrekt kis kártya volt, különösen a Core I3 4330 mellett.
(csak hát aztán annak is a kevés VRAM lett a végzete... na meg a DX11/12 hiánya) -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Azert irtam, hogy lehet, hogy nem megy, mert egy P45-os gepben probaltam. PCI-os Live, S3 Virge, Voodoo 2 ment benne, de a PCI-E csatolos 7100GS kekhalalozott. De lehet, valami oregebb, korai PCI-E chipsettel kene kiprobalni.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Erdekes joszag. Akkor a 3850-re tippelok nyertek a chip feliratai alapjan
Visznt a RAM az tenyleg DDR2
Lehet, hogy a csalad minden tagja tamogatja a DDR2-t es nem csak az olcsobbak? Ha van/lenne igazi 3850-ed, egy osszehasonlito benchmarkot tolhatnal. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
te valami egészen felháborító konstrukciókat tudsz összepakolni, mondták már?

-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Miért jelzi X2-nek?
1GB-os HD3850 tuti nem létezett, tehát akkor az sem stimmel. Vagy tényleg HD3850X2... -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hat, vad
A PCI-ID alapjan ez elvileg Mobility Radeon 3850, a BIOS verzio alapjan akar egyd esktop 3870 is lehetne. A DDR2 miatt (felteve, hogy az igaz) 4-es szeriabol 4670 lehet max.Mindenesetre, ez egy nagyon erdekes "szemelyiseg" lehet

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha ez tenyleg 4850, akkor a nyakon levo feliratok is hamisak. Mertugye a silkscreenen 15. het van (ha ez igaz
) , a 4850 pedig 2008 juniusa a Wiki szerint. De tenyleg erdekes osszver lehet. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Rékerestem, 3870 nem lehet, érdekes, mert Sapphire HD4850-et szinte mindig csak kék nyákkal láttam, nem is emlékszem, hogy találkoztam volna pirossal, de ez leginkább elrendezés alapján HD4850nek tűnik.
A Shapphire felirat fájdalmasan látszóan utólag van rámókolva és még csak nem is egyenes.
A "PWOERED BY" felirat megint egy diszgárfiás/vicces kedvű hamisítóra utal.A hátulján az AMD ATI HD5970 2GB felirat is érdekes, mert vagy AMD vagy ATI de a kettőt amennyire tudom egyszerre sosem használták ezekre a VGAkra. 2006-ban vette meg az AMD az ATI-t, tehát a HD2XXX-es kártyák már AMD Radeonok és nem ATi Radeonok... így az ATi megnevezés fölöttébb gyanús egy 5XXX-es kártyán ...
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
igen, ez jellemző volt a régebbi kártyákon, a DVI-I csati környékén kivezették forrszemekre a DSUB csati helyét is. ennek mondjuk a létjogosultságát sosem értettem, ha kivezetik a DVI-I-t mindenhol akkor csak egy passzív adapter kell a DSUB-hoz. lehet hogy a termékpaletta színesítése volt a nagy ötlet mögötte, nem tudom.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
az alsó csati VGA. ha megnézed a forrszemeket az első képen és a metal shroud méretét, megerősíti amit a másodikon látunk hogy a csatlakozó műanyag része kék. DVI csatit kb sehol nem öntöttek kékből.
magam részéről azon se lennék meglepve ha kiderülne hogy egy átkozmetikázott X1950
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na majd oszd meg velünk

-
Armagedown
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez már igen

Melyik az, amelyik nem csíkoz?
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
pofátlan
csak viccelek, mad respect -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez egy életmű

-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezen mindegyiken több VRAM van, mint az én főkártyámon ...
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
nice, gondoltam hogy egy kaptafa a kettő. a multiGPU support Linuxon egész jó, az X szerver már igen régóta tudja azt hogy az egyik számol/renderel a másik meg megjelenít
asszem az xrandr setprovideinputsource és a setprovideroffloadsink parancsai csinálják, fejből nem megy, rég csináltam
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
na, csak életre verted?

-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Ez a HD8570-es amd apu brutál erős." - én csakannyit tudok, hogy a HD8450 az kb a Giana Sisters (C64 emulátor) futtatására elég akadásmentesen

-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
az enyémbe
valahova már posztoltam, talán pont ide... megkeresem. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szép, és ötletnek is jó, ezt a GPGPU- t nem is futtattam még, megnézem hogy kisebb kártyán lefut-e, aztán beleveszem egy +szintetikus tesztnek, a 2011 méréssorba.
745 elegendő már sztem, a memóriád meg már magasabban is jár, mint a sima gamecentrikus kiadásún. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Asszem ezen még néztem Furmarkot, túlélte, persze csak 2 percig szoktam kínozni, manapság már minden esetben tartózkodom tőle, meg a Primetől is. TDP- je elég agresszív, a 600W Csifi kevés volt a konfignak, 700W- ossal már ok.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az 580- as gyári órajelét valszeg magasra jelzi a GPUz. Az aktuális a jó sztem, Asuséknál többféle modell kijött, az enyém az alacsonyabb órajelű változat. A referencia meg a kettő között van.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
cbmfan
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ezeken mint Aristo kártyákon volt egy hologramos matrica. bár a fene tudja, jó lesz ez nonameként is

-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az enyémen felesleges volna összepakolni, Q67-es PCH van rajta, kb. hideg szokott lenni.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
foglalatvédő

Jó kis proci ez, hobbigépbe
Frescho javasolta a 2640v3- at, tuti jó, de az is csak DDR4- et támogat, gondolkodom milyen legyen. Néhány modell van DDR4/3 támogatással is : 2678V3/2676V3/2673V3/2629V3/2649V3/2669V3/2696V310e- ért Kínából sem kapni ezekhez lapot...annyiért(vagy ingyen) esetleg kidobott, selejtezett gépből, vagy nagy mák kell hozzá.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes driverek, a 2 db Terascalehez valót lementettem a 6850-hez.
-
Armagedown
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Emlegettél valami moddolt drivert pre GCN szériás kártyákra, ez engem is érdekelne, mert van egy HD 5770em, sajnos csak 1 GB memóriával, kíváncsi vagyok mire volna képes vele.
Már az is jó volna, ha megoldódnák a lagok GTA5ben.
Sajnos a Gugli most nem volt a barátom.
A kártya amúgy nagyon jó cucc ennyiért.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Egy ilyesmi kartya tok jo lenne a szerverbe h264/h265 encodingot gyorsitani, csak ne lenne rajta extra tapdugo.
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez végülis egy radeon pro duo..
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi!
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kell rá valami spéci driver vagy BIOS mod, vagy simán rámegy egy friss Adrenalin driver?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Le kéne beszélni, nem rá.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez marha jó. És milyen csinos kis kártya tényleg... na jó valaki beszéljen le
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekes szerzet tényleg. Nem szándékozom lecserélni az RX570-em (valszeg értelme sem lenne), de honnan vetted ennyiért?
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jah, majd próbáld ki. Mindenesetre érdekes megoldás.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nyilván, mivel több éves, nem is játékra készült technika, meg 4GB VRAM
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na de épp itt van a kutyuska elföldelve : ha szervíz port, meg rackben van, épp nem lenne jó ötlet lefedni, mert ahhoz hogy levegye a hátlapot ami eltakarja a portot pont kell bontani az egész racket. Gondolom én...ha meg ki van vezetve csak rádugja amit kell.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kár, hogy 6500XThez hasonlítod, mert az kártya mint hulladék él a fejemben.
Igaz, negyed áron hozod azt a szintet némi (nem is kevés) mókolással, ami anyagi oldalról megsüvegelendő. A 4GB nem sok valóban, másik oldalról nekem pl GTX950-el még mindig előrelépés lene. (modnjuk érdekes lenneh a a GTX950-en tudnám kiadni a képet és ezáltal lenne egyNVidia és egy AMD kártya is a rendszerben).
Azért a képen egy 5GHZ-es 6th gen I7 látható... nem gyenge az, főleg 2016-ban nem volt az amikori a kép.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt vajon így hogy gondolták a gyárban? Mert ez a bújtatott port eléggé kokány megoldásnak tűnik, Vagy ez valami hidden resource lenne?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát ez jól megvan tépve, főleg a proci, meg a lap is(NB). Bár a proci alapon is 4GHz- es.
A GTX1060 nekem ma is egy jó szint, aki új gamekkal, erős grafikán akar játszani, annak persze kevés. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Érdekel, mit hozol ki belőle, a mai ínséges VGA időkben. Futtassál retro 3DM2003- at is, az Win7/8.1/10 alatt is viszonylag reális/hasonlítható eredményt dob.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez hová adja ki a képet?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tőled láttam először a MACHINIST lapokat. Nézegettem HA- n a használt nem kínaiakat, de egyik sem fogott meg különösebben, meg a jobbak drágák, új nem nagyon van már. Tanakodtam, de aztán inkább az egzotikus Távolkeletre voksoltam. Ja, a 2ventire én is aggódva néztem, de megoldható a moddolása, ha esetleg berregőssé válnának.
Asust én kedvelem, sok cucc van tőlük, nincs gond velük. Egy DVDRW rosszalkodik csak, de lehet hogy egy karbantartás elég lesz neki.
(#81472) : A Prime lapnál(azt ajándékba kaptam) én direkt utánanéztem hogy az 1600AF BIOS frissítés nélkül indul benne. Ha olyan procit választok, melyhez frissíteni kell, akkor bevittem volna a forrás boltba, hogy egy korábbi procival frissítsék le.(#81471) Bile Demon : asszem elég sok kínai gyártó van sok modellel, a színkavalkád vátozatos. Alacsony órajel egyelőre, mivel 2609- el lesz próba, meglátjuk mire elég. Ha beválik a lap, akkor lehet beszerzek egy nagyobb procit hozzá.
TUF B450Pro- t is ki kell próbálnom, de ahhoz még meg kell álmodnom a procit. Az összeépített AM4- et nem szedem szét hogy kiemeljem az 1600AF- et. Így hogy 40k HuF alá ment ez a TUF, meg kellett vennem, mert maga a chipset már bevált, itt meg erősebb körítést kapott.(#81473) frescho : mint fentebb is írtam, egyelőre alacsony órajelű proci megy bele. Az allcore-hack- nak is utána kell néznem, vagy leírhatjátok hogy megy ez, bár nemtom hogy a 2609- et tudja-e turbózni. 2011- ben kezdő vagyok.
(#81475) Bile Demon : MACHINIST lap, erős procival, szép eredményekkel

(#81476) benedekco : igen, miután küldted, pár évre rá jeleztem is hogy pattintottam bele +SOJ- t.
nemzetközi hardver gyűjtemény :
, elég sok cucc jött Tőled 
Mondjuk a Tua+Voodoo5 ütne feelingben
(#81480) KROK640 : na-ja, elég sokfélét gyártanak...
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Na, az ASUSal már én is így vagyok. Egymás után három(!) szemetet fogtam ki tőlük, úgyhogy elpártoltam. Abit sajnos nincs. így mentem a Gigához, most meg kipróbáltam az Asrock lapot. (Asrock B560 PRO4) Ezzel is elégedett vagyok

-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát azért ez így nem igaz...
-
ityam
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
biztos ez is durva áron volt régen. az a fura hogy most ennyi az ára.
Ami miatt még szimpinek tűnik hogy a gtx 780 kissebb DX et tud. A God of War pl nem indul el alapból rajta és külön moddolt dxet kell használni hozzá hogy menjen. Ez a kari pedig ilyen szempontól is jobb ha jól gondolom. -
ityam
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszike az infót. Rendeltem én is egyet. Jelenleg 6 gigás gtx 780 at hajtok kb 1 hónapja(R9/270 2 GBet cserélt), de eléggé aggaszt a kora a kártyának. HBMs kártyát pedig mindig szerettem volna, szóval itt az idő kísérleteznem

Viszont nekem 2 kimenet kell ügyhogy valami szutyok kártyát kell még a gépbe rakni hogy a TVt rá tudjam arra kötni. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az se mai kártya. A cikket meg elolvasta, köszi

-
fpeter84
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ensoniq bansee-m van, az sajnos teljesen más elrendezésű, de ha jól számolom, akkor az a 17-es DQ3 láb lehet [link] - vagyis egy a 8 adatlábból... így nézve ugyanolyan értéknek kellene lennie, mint a környzetében a többi DQ lábon
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igazad van, pontosítva így van, tehát azonos idő alatt azért volt nagyobb a sebzése, mert nagyobb tűzsebességgel lőtt.
Sajnos nekem sosem volt olyan állat gépem hogy ezeket kihasználjam, ráadásul a VSyncre is hamar rászoktam.
Amikor én Q3-aztam még javarészt a 366/466 Celeron volt, meg a legvége felé az 1700-as Celeron, eseleg talán még az Athlon XP-n nagyon korai időkben (amikor még nem volt annyira felhúzva ("csak" 2166MHZ), meg a VGA is GeF3 volt csak). -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Persze hogy megy, Villa@1.9GHz/Win98 alatt(DiamondV1) teljesen jó nálam. Játékokat is szoktam próbálni, sőt asszem ennél a gépnél köböztem ki anno hogy DOS/3D gyorsítás alatt hogy kell belőni, avval is ok. Próbapadon az eszme, itt meg az összeépített gép.
#81277 : Q3 magas FPS- el sincs gondom. Mondjuk a fenti konfignál "csak" 205FPS, de jóval magasabb is ok, Win98 és XP alatt is, lásd pld az egyik táblázatomban.
Ugyanitt Q2 alatt meg alaposan elszállt az FPS a C2D mellett, 2245 a StartTimeRefresh. És azért ez a gép készülgetett egy darabig, közben játszogattam is bőven rajta, nem tűnt fel semmi anomália, sem kép, sem hang-probléma.A HardCore gamerek is úgy tudom hogy minél gyorsabb gépen és direkt kisfelbontásban tolják, hogy az emberi reakcióidő mellett a hardveres is a legkisebb legyen.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A Quake3 motor eleve egy nagyon érdekes valami. Mert minél több FPS-ed van annál nagyobbat is sebzel. Emlékszem, hogy 366 meg 466-os gépen hiába Q3-aztam napiszinten 1-2 órát már a Hardcore botokat sem nagyon tudtam elverni, miközben haverom simán verte a hardcore botokat 850-es Celeronon. Mikor elmentem hozzá fura módon a nightmare.t is megtudtam verni izzadósan. De mikor elmentünk a játékterembe és 950-es Athlonon játszottunk akkor is meglepően jónak bizonyolultam, Hazamentem, megint nem tudtam.
Aztán mikor saját gépeket raktnk össze hálóba is, gyönyörűen skálázódott, hogy kinek hány FPS-t ad, kb ott volt a tabellán. Eddigre már erősen sejtettük, hogy valami van, mert a leggyengébb játékos a legjobb gép mellé ültetve hirtelen felső középmezőnyös játékos lett.Aztán mikor 1700-as Celeronom lett már a hardcore botok is verhetőek voltak...
De hallottam mástól is ilyen érdekességeket, meg ugye hogy 125FPS felett kivitelezhetőek bizonyos ugrások stb.
(egyébként később ezért is tettem le a voksomat az Unreal Tournament mellett inkább, mert az valamivel jobban futott, meg nem csinált ilyeneket).De hamár ott tartuk a korban nem csak ez volt minimum is érdekes, hanem pl a Red Alert 2 is. Szintén rengeteget RA2-ztem, s amikor elmentem PC barlangba játszani, akkor igen érdekes dolgok történtek. A terem tulaja ellen játszottam, akinek P4-es gépe volt, a többi gép meg mind 366-os Celeron volt 128MB RAMmal. A P4 sokkal gyorsabban futott a játék és gyorsabban készültek az egységek is. így volt az, hogy állandóan kikaptam, mivel neki egyszerűen 2-3× annyi unitja készült el azonos idő alatt. (ott még a több gyárnak sem volt értelme, met úgyis csak egy gyártott, ha több gyárad volt valami kis %-ot gyorsított, de lényegébe véve úgyis egy gyárból termeltél, így ezzel a móddal sem tudtam utolérni. Meg a magasabb órajel miatt ténylegesen gyorsabban készültek az egységei).
A legdurvább viszont az volt, amikor egyszer lerohant :
A következő történt : ő az ő gépén lerohant, legyőzte a harmada akkora seregemet majd lerombolt és vége a meccsnek, hogy győzött. Mindeközben nálam kb eddigre érkezett meg a serege valamivel nagyobb létszámban voltam és sikeresen visszavertem, majd elmentem lerombolni (ami nem volt nehéz hiszen ő már eddigre kvázi kint volt a meccsből és befejezete), majd szépen az én gépemen a játék meg engem hirdetett ki győztesnek, így végül mindketten győztünk, noha én vagy 10-15 perccel később végeztem a meccsel.És volt még ilyen játék, ahol az órajel meg az FPS akkor mindent vitt, így szomorú, de akkoriban már csak ezért is megérte állandóan fejleszteni a gépet, mert anélkül konkrétan esélytelen voltál. (bár amenniyre tudom manapság sem véletlen megy bizonyos játékokban az FPS hajhászás).
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Persze, hogy megy. Anno a számtechtanáromnál 1067MHZ-re húzott Celeron mellett ment.
Habár az Voodoo Rush volt...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Vagy egy okos fejlesztű NOP-pal próbálta behangolni a kártyát...
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én biztos nem tenném P200MMX felé, nemhogy egy P3 mellé

-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkoriban rackek nem voltak, streamerbol meg szoktak tobbet?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, láttam hogy nemcsak DDR4. Kínaiban asszem van DD3/4 hibrid V3 lap is. Asszem onnan kéne, de majd a fiam megmondja a mostani tapasztalatokat hogy mennyi sarc rakódik rá, érdemes-e még távolkeletről rendelni.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Változatos felhozatal, ha ennyiféle ok, akkor gondolom a linkelt Kingstonnal is menni fog.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor a puding próbája az evés. Bár lehet hogy 775- ből is már DDR3- as lapot veszek(mivel korai DDR1/2- esből van már 3 full gép). valamint DDR3- ból van szabadon 4 kitem is(mezei 4x4, 2db tuning 2x4, tuning 2x8), de ezekből kell a 1366- ba is, majd kiköbözöm.
Te jobban értesz hozzá, kérdezem hogy 2011v3- ba ez a Kingston 2666MHz/CL16/2x8GB kit jó lesz-e ? (ajándékba kaptam, gondoltam ahhoz félreteszem). -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Akkor a 2R ennél is 2 oldalast jelez, mivel a másik oldalról felvett fotón látom hogy 2 oldalasok - a proci felőliek azok, az innensők pedig sima 2GB- osak.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Sőt, nekem G41 lapban megy 2x4 ddr2, de nem tudom mitől függ.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
flymi
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jófogás, gazdag vidék. Bár aki éppen nem gazdag, annak sem képvisel értéket, ha nem retrózik/nem ismeri az árakat. Legtöbb embernek a mai cuccokra alkalmas gép kell - film/game/Fácse menjen rajta, oszt jóvan
Amelyik alkatrész nem jó ehhez, az hulladék...
Már a Live- al is jól jártál, középretro gépbe príma. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
hangos de legalább gyenge, ez kell nekem
olyan mint én IRL
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
jaja, azt látom, kicsit hasonlót anno készítettem énis egy réztömbből meg két 478-as stock hűtőből

mekkora teljesítményt tud ez kitolni a levegőbe?
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
nem rossz koncepció amúgy, a felfüggesztést kicsit átbarkácsolva el tudnám képzelni egy mostani gépben is.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
ezt így hogy?

ilyen LP hűtőt még nem is láttam. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Oh ezekre emlekszem a gyerekkorombol
a kavedaralonak jellegzetes hangja es illata volt (a kavetol). -
gban
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
XP 64 bit?
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez még megy XP alatt? Szeretnék egy overkill 98-XP gépet és nem tudom mi lehet a határ. R9 290-em már nem ment fel XP-re sehogy.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Hát, erősen drukkolok a sikerhez !
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Már a 2496 UniShader is sokkal több/overkill a 1060/1650- hez képest is.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Kemény félretro !
Gratulálok
Az én tudásom nem lenne elég egy ilyen modhoz, bele sem kezdenék. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Filléres thermal diódát kellett volna eleve betervezni. Akár ha csak lefagyott volna mondjuk 105C-os FET-nél máris túlélte volna a cucc. Már a házi kókány 3D nyomtatómon, a saját kezemmel átgányolt firmware-ben is az első volt, hogy aktiváljam a megfutás és megszakadás védelmet. Az AMD ezt megtanulta a K7 alatt és később még ugyan előfordultak vészesen alulméterezett deszkák mondjuk az FX-hez, de azok is inkább throttlingoltak, mint belehaltak. (Legalábbis rövidtávon, mert hosszabb idő alatt a hőingadozás miatt belepusztultak.)
Bile Demon: Pontosan ahogy írod: Ha már alulméretez, akkor inkább fagyjon le, vagy vegye vissza az órajelet.
arn: Lehetne alkotni. Nem kell annyira túltolni, mint én tettem. Finoman megcsiszolni, benyomódásokat kiglettelni, kis csiszolás, filler, csiszolás és lehet fújni, akár több színűre is. Nem kell polírozni, 1500-as papírral csiszatolni. Lehet kicsit narancsos, csak ne legyen folyás.
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
így elindult.
Kb. milyen vason érdemes próbálkozni?
C2D 4GB RAM akár jó lehet? -
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Köszi a megosztást, rárepültem. Egyelőre még nem látja a seed-et.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Amig nem voltak teszt programok, a dolog forditva mukodott… neked kellett megtalalni, hogy min dobta el magat (pl tuningnal). De mindig volt, amire erzekenyebb volt, jatek, demo, stb… kulon muveszet volt megtalalni a 90es evekben, sokan nem is foglalkoztak vele, csak felnyomtak a gepet, aztan remeltek, hogy nem szall el.
Most gyk megtalaltak neked azt az alkalmazast, ami a legjobban megizzasztotta. Ezek a programok, effektek, etc nem azert szulettek, hogy jol beszopassak a hwgyartokat. Csak eszrevettek, hogy ilyet fejlesztettem, es ennel instabilitas lepett fel. Pl a p95 prime szamok keresesere szuletett.
Kb ennyi a stabilitasmerok tortenete, de nincs bennuk semmi nem eletszeru, csak kiragadtak egy korabbi tapasztalatot, es csinaltak ra egy dedikalt programot. Ez a szoros effekt tobb techdemoban is szerepelt a 2000es evek elejen, valoszinuleg az sem volt kimeletesebb.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az hogy te semmi életszerűt nem tudsz elképzelni, a fantáziád számlájára írom, sajnos nem valid érv.

Egy hardvernek minden szoftvert bírnia kell, amit rá lehet uszítani, ismét, az egyetlen kivétel az OC. Nem a tesztszoftver feladata az, hogy tekintettel legyen a hardverre, a hardvernek, az azt szabályozó fw-nek kell tekintettel lennie arra hogy mit bír el a design, meddig engedheti el.
Ez nem a véleményem, ez az iparági alap, amit jelentősen elfarkalt az AMD abban a szériában.
Ma is terveznek hasonlóan hardvert, viszont nem véletlen az, hogy sokkal fejlettebben tudnak skálázódni a terheléshez mind power limit mind hőmérséklet limit szempontjából.
Magyarán nyomhatod a szemét, csak le fog szabályozni. És ez rendben is van, mert a tesztek kihozzák, hogy emiatt adott hw mennyivel lassabb.Az hogy az AMD ezt elfelejtette / nem akarta megtenni, hát, minden, csak nem garanciát érvénytelenítő tényező.
Továbbra is biztos vagyok benne, hogy emiatt jogilag sem lehetett volna megtenni hogy visszautasítják a cserét. Max dzsunka magyar számtech boltokról tudom elképzelni, ezt egy civilizált országban valaki bejátszaná, ki lenne perelve az üzletéből.
Amúgy sosem állítottam hogy a Furmarknak van "értelme", engem sosem mozgatott meg, néha elindítom ha meg akarom nézni hogy mennyire hatékony egy gpu hűtés, de én amúgy se vagyok nagy benchmarkoló (sőt).
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Olcsóbb olyat gyártani, ami megvédi magát a túlmelegedéstől (throttlinggal), mint olyat, ami nem melegszik túl...
Túlmelegedés védelemre eleve szükség van, mert simán lehet, hogy az user allcore-turbo-overvolt-prime95 kombóval támad és olyankor a reklámozott TDP háromszorosát is bekérheti a proci, ami pár mp után túlmelegíti azt a VRM-et, amit a normál irodai használatra méreteztek. Ha meg már megvan a túlmelegedés védelem, akkor szabadsága van a gyártónak az olcsósítás felé: elspórolja a VRM bordát, elspórolja a fázisok felét kétharmadát. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A drv, hw akarmi feladata, hogy stabil maradjon, a usernek ezzel semmi dolga… meg nem utolag kellene kozmetikazni. Megint a sajat fejlesztes pelda, ott nem tudjak ezt megtenni. Legyen throttling, vagy akarmi, de futnia kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Intel Core Ultra 5 235 14-Core (24M Cache, up to 5.00 GHz) LGA1851 OEM PROCESSZOR!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, nemhiszem, hiszen az XP is megy 6 coreval, ami akkoriban nem volt általános.
asszem ideje lesz nekem is valamit alkotnom.

10 15 70 jelzessel. Ezen DVI meg nincs, de ezt leszamitva szep kepe volt

csak viccelek, mad respect

DarthSun