Új hozzászólás Aktív témák

• cskamacska

addikt

válasz Sanchez638 #60756 üzenetére

Pedig ontopik ez is, Core 2 már erősen retró szagú.. pont azért amit említettél. :)

Szerintem netezés alatt leginkább memóriából fogytál ki, azt a weblapok 2010 óta szeretik két kanállal enni. 2013-ban, pont még mielőtt legelőször jól megemelkedtek volna az árak, bővítettem 16GB DDR3-ra a fő gépben, és az állam leesett hogy kb 30-40 böngésző lap lezabálta az összeset(!!) Króm, de igazából Bugróka alatt is. :Y

Ezen tanulság okán mikor 2017-ben új másodgépet kellett összerakni, akkor erősen a seftelt-selejtezett szerver félkonfigok között néztem szét az "ingyen" ECC REG DDR2 / 3 memóriájukkal, mert a DDR4 és valamivel lemaradva a DDR3 memóriák is a 4-5000 forintos gigabájtonkénti árat kőrözték, abból meg sohanapján jött volna ki 16GB akár egy Core i3 2100 mellett is. És persze beütött a kockaság is, azért 8-12 mag jobban néz ki egy kétprocis lapon, mint valami kommersz Pentium - i3 - i5 maradék.. :D :B

Ekkor a LGA 771-es 4 magos Xeon konfigok már elég olcsóak voltak, de elég kevés, 2-4-8GB memória járt csak hozzájuk. Volt viszont elég sok Socket F(1207) MSI Speedster 2 félkonfig selejtezve, na ezekben minimum volt a 8x2 GB DDR2 667, de akadt 8x4GB is, prociból 2xOpteron 2352 / 2354, ill 2423HE volt a felhozatal, és szállingóztak még 2435, és 2389 pót procik is nagyon változatos árakon.
    Nekem szerencsém volt, elkaptam egy 2435-ös ajánlatot 32GB DDR2 800 memóriával, házzal, minimális plusz költséggel a többihez képest. Tavaly ebbe került még egy PCI-E x1 GT730 a TV felokosítására, meg került volna az Audigy 2 ZS csodakártya, ha nem fingik ki előtte. :B

MSI MS-9661 Speedster 2

Tapasztalatom az, hogy teljesítménye egész tűrhető nem kis mértékben a bőséges memóriának köszönhetően(amiből ha bent van az összes akkor estére bootol, mert lassan végigszámolja az egészet induláskor ;] így most 2x8 van bent single channelben), proci pont 2600MHz-es Phenom II/Core 2 -nek felel meg magonként, multi benchmarkban a 12 mag talán összeránt egy Core i7 2600/3770K-ra valót, ha jobb kedve van.

Napi használatban Windows 7-el egész jó, webes böngészésben nincs látványos különbség Core i5-höz képest, játékra használva a gyengített GT730 talán egy 9600GT szintet hoz, de ott a passzívitás(gyári 2U réz procihűtők is meglepően halkak, egy átlag munkaállomáshoz képest néma a gép), a driveres támogatottság(van rá DX12 támogatás :DDD no meg a minden felismeri és minden GPU gyorsítva van), meg a h.264 video lejátszás volt a lényeg. Egyébként van a lapon egzotikus Volari Z7 16MB 2D lassító D-sub kimenettel. Egyáltalán nincs 3D(mint ahogy az integrált ATI ES1000 cuccokról is lefelejtették, pedig az a Radeon VE/7000 átmahinált változata), és a Windows 7 nem szereti, bár gyanítom hogy inkább az XGI legmaradéka a hunyó, és nem tudtak a végére sem jobb meghajtókat írni mint a fénykorukban. Lap jó köztes megoldás, későbbi PCI-E kártyák is mennek, van SLI támogatás, USB2, SATA2(sajnos AHCI nélkül), 2 natív PCI, 1 IDE, 1 floppy, 2 PS/2. Windows XP, 7 64bit, 10 64bit rendesen megy.
    Táp az kell neki, fel kell készülni hogy 240+ wattot csak proci oldalról bekér, de idle-ben nem eszik rengeteget. Megemlítendő hogy a 6 magos Barcelona Opteronokat nagyon sok(legtöbb?) Socket F lap nem kezeli, a Speedster 2 még pont el van velük 115W-ig, de 2800MHz-es 2439 már állítólag itt is necces.

és ha már tépem a számat, nem fizetett hirdetmény

MSI K9nd Speedster2+2x6mag Opteron2435+16Gb 800Mhz CL5 eladó 22000

Szvsz ez jó bolt, bár nagyon beszakadt a Ryzenek miatt a régi Nehalemek, egyéb Core procik ára is, de "ingyen memória" továbbra is csak az ilyen Opteron féleségekhez jár. Itt jobb féle 800-as 4x4GB RAM, és kapásból 2435-ös procik kelletik magukat átlagos 2352 + 8x2GB 667 áron.

Új hozzászólás Aktív témák