Új hozzászólás Aktív témák

• Előkerült a garázsból egy rég elfeledett gépem amit 10 éve őrizgetek és korábban úgy emlékeztem hogy eladtam darabokban.
    Fincsi kis 2000+ Palomino Acorp lappal ami kezel sd és ddr ramot is, laposmaxtorral, mx400-al és kodegennel.

ja igen egy P1-es gyári hűtő van a chiseten, ugyanis az eredetileg rajta lévő ragasztott hűtő lehullott még 10 éve.
    gondtoltam hogy van egy pár SD ramom, lehet vele csinálni SD vs DDR1 tesztet ez persze nem jött össze de itt egy gyorsteszt:

Annyira zavart a hangja a gépnek hogy nem fejeztem be.

A lényeg hogy szintetikus tesztben:
    olvasás, írás, másolás, késleltetés
    DDR1
    1474 / 1784 / 2613 / 213.0
    SD
    1020 / 1032 / 1022 / 208.3

Az időzítéseket nem tudtam egyformára rakni, nagyon buta a lap és SD esetén csak CAS 3 vagy 2 van. Megpróbáltam a legközelebbi értékeket hozni.
    Látható hogy a két ram között nincs 2x különbség annak ellenére sem hogy az sd csak CAS3-on ment. Késleltetésben az SD a nyerő, persze látszólag.
    Vagy lehetséges hogy a proci nem használta ki azt a hatalmas sávszélt amit a 266-os ddr1 produkál. :DDD
    Valós teszteken nem hiszem hogy jelentős előnye lenne a ddr1-nek, később egy 3dmark01-et még kipróbálok.
    Annyira király a lap hogy az aida érzékelő méréseknél minden 100 fok fölött van és a feszek is össze vissza mennek. Legolcsóbb SocketA lap volt akkoriban, és meglepően jó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés