Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72451) Pancsermeste válasza Slavia (#72450) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Nem igazán van jelentősége, hogy milyen 83xx FX-ről van szó. Az 8300 vagy az 'E'-s procik se igényelnek feltétlenül alacsonyabb feszt adott órajelhez.
Pl. az én 8350-es chip-em is az átlagnál alacsonyabb feszt igényel. 4,0GHz@1,152V

-= Pancsermeste® =-

(#72452) Slavia válasza Pancsermeste (#72451) üzenetére


Slavia
aktív tag

Igazából a melegedésre akartam utalni,hiszen alacsonyabb feszkó mellett azért egy univerzális hűtővel is könnyebben kordában lehet tartani a hőmérsékletek.Legalábbis úgy tapasztaltam-felraktam 1.2V-ra 3.8Ghz órajel mellett nem sokat kellett várni a hőmérséklet emlekedésre prime95 mellett.Aztán most ahogy írtad hogy a tiéd 1.152 meg 4Ghz-n akkor gondoltam még jó hogy vissza tekertem.Lehet még egy kicsit még fogok is megnézem hol az alja.(1.08)az kevés a 3.8Ghz-nak az biztos) Jó persze víz vagy mugen4 használata mellett nem szívóznák a feszkó beállításával.:)

[ Szerkesztve ]

(#72453) Jakuskacsa válasza Slavia (#72452) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

AZt azért ne felejtsétek, hogy a feszültség levételével egyenesen arányos a teljesítmény romlása is. Láttunk már itt a tipicban nem egy cpu tesztet, (én is raktam föl ilyet) hogy alacsony fesszel simán elment hiba nélkül a cpu, csak kb egy 4Ghz-s cpu-nak 3.6Ghz-s teljesítménye volt alacsony fesszel.
Rég volt már erről szó, de már rég megállapítottuk, hogy csak addig érdemes az Fx-et alulfeszelni amig nem megy a teljesítmény rovására.

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#72454) Pancsermeste válasza Slavia (#72452) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Értem szavad... De a melegedés/fesz téma sem ilyen egyszerű.
Azonos proci esetén világos, hogy ha növeljük a feszt, látványosan nőni fog a disszipáció is. Nos, különböző procik esetén már nem lehet a melegedés mértékét a CPU feszültségekkel összehasonlítani.
Régebbi 8320-as procim azonos órajelhez jóval több feszt igényelt, mint a 8350-es.
Pontos adatokra már nem emlékszem, de a 4,0GHz-hez kb. 1.28-1,3V körül kellett neki.
Azt tapasztaltam, hogy azonos órajelen ugyan annyira melegedett mind a két proci, hiába volt a feszültségük különböző.
Tehát az, hogy adott procit adott feszen adott hűtővel x hőfokon tudod tartani, az nem jelenti azt, hogy egy másik procit ugyan ilyen körülmények és fesz értékek mellett is ugyan úgy tudod hűteni.

(#72453) Jakuskacsa: Ez csak a szükséges minimum fesz határán érvényes. A valóban stabil órajelhez szükséges feszültséget hiába emeled, a teljesítmény nem fog emelkedni.
Ezért szoktam az IBT mellett Prime-al is tesztelni, ha eldob egy magot, akkor még IBT lefuthat, de nyilván rosszabb eredményt fog produkálni.
Biztonság kedvéért prime stabil + 1 lépcső fesz beállítása a receptem, ahonnan már a további plusz fesz nem hoz a konyhára.

[ Szerkesztve ]

-= Pancsermeste® =-

(#72455) Slavia válasza Pancsermeste (#72454) üzenetére


Slavia
aktív tag

Pancsermeste:Igen természetesen.Persze hogy külömböznek a processzorok illetve alaplap felépítés estébé rengeteg dolog közrejátszik.Én csak szimplán megosztani akartam hátha valakinek jó lesz még később.kiindulási pontnak.A "felesleges" feszültség emelés + teljesítményt nem okoz.Ezt én is így tudom.

[ Szerkesztve ]

(#72456) Slavia válasza Jakuskacsa (#72453) üzenetére


Slavia
aktív tag

Az alulfeszelés szempontjából írtam is hogy amikor felraktam 3.8-ra 1.08 alapfeszen mutatott egy fuc*off-t a prime95 kb 15 másodpercután majd 2 másodpercel később a win10 is egy szomorú smilet. :)

(#72457) Jakuskacsa válasza Pancsermeste (#72454) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Én ezt cáfolom. Stabil beállítással egy lépcsőt emelve van változás. Ha minimális is, de van! Majd jön hablaty és ugyanezt fogja mondani! :D

IBT-vel sokat szórakoztam. Meg prime -val is. Volt olyan beállításom, hogy mindkettő hibátlanul futott, mégis (csak példát mondok) 90Gflop volt az ibt eredménye x GHz-n. Miután lőttem rá 1 lépcsőt, lett 92, majd 2 lépcsővel 96.
Vagy: Cinebench15 ben is ugyanez volt a helyzet. kb 10-15 pontokat jelentett egy egy lépcső. Persze, ennek is van határa. x Ghz-n 1.44 el 2. lépcsőben ugyanazt hozza mint 1.5volton. Természetesen ez igaz. SZóval értem mit mondasz, csak van hogy 2-3 lépcső is emel a teljesítményen. Úgy hogy mellette mind a 3 feszbeállítással már stabil.

Összegezve ami fontos ebből: Nem éri meg túlsokat alalfeszelni...

[ Szerkesztve ]

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#72458) Pancsermeste válasza Jakuskacsa (#72457) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Akkor az nem 'stabil' beállítás. :N
Értem én, mire gondolsz, de a stabilon van a hangsúly! Ha valóban stabil lenne, akkor hiába adsz plusz feszt, nem fogsz több pontot kapni.
Nyilván, én is lecsekkoltam ezt a városi legendát, de a stabil beállításra hiába emeltem feszt, nem kaptam több pontot semmiben.

-= Pancsermeste® =-

(#72459) Jakuskacsa válasza Pancsermeste (#72458) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Na majd hétvégén letesztelem újra :D de nem pont erre való időt írnak :D

[ Szerkesztve ]

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#72460) ViZion válasza Pancsermeste (#72458) üzenetére


ViZion
félisten

Kérlek keress vissza, többen tesztelték/tük. Nem vita téma, mert ezek a tények :K . Persze a második, harmadik emelésnél már nem nőnek tovább a pontszámok.

Másik topikban mondták, h mi lehet az oka: olyan határon van, h még tudja korrigálni a hibákat, nem omlik össze, de a pontok ez miatt alacsonyabbak, feljebb lépve megszűnik a "bizonytalanság". Ettől még stabil mindkét esetben a gép.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#72461) Slavia válasza ViZion (#72460) üzenetére


Slavia
aktív tag

ViZion

"Másik topikban mondták, h mi lehet az oka: olyan határon van, h még tudja korrigálni a hibákat, nem omlik össze, de a pontok ez miatt alacsonyabbak, feljebb lépve megszűnik a "bizonytalanság". Ettől még stabil mindkét esetben a gép."

"Aki viszont alapórajelen használja az efiksz procit azt megkorbácsolják'

Pontosan ez volt amit írni akartam az első hozzászólásomban is. :) Én nem renderelek 0-24-ben,nem végzek űrszámításokat,néha egy kis gém.Te ebben az esetben nálam a stabilitás és a hőmérsékletek határok között tartása a fontos.

[ Szerkesztve ]

(#72462) ViZion válasza Slavia (#72461) üzenetére


ViZion
félisten

Volt ott szmájli is, na. :B

Nem feltétlenül OC-t kell érteni a tuning (finomhangolás/beállítás) alatt. Alapon az FX nem lesz hűvös, mert túl sok feszt kap. Szal a beállítása szükségszerű ajánlott, ha nem akar vki OC-t, akkor is.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#72463) Jakuskacsa válasza ViZion (#72462) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Ez így van. Az fx egy olyan Jtd motor, amire rossz progit írtak. De ha beállítod a motorvezérlést, akkor hatékony motor(cpu) lesz belőle. Jobb hasonlatot nem tudok találni erre. :D

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#72464) Slavia válasza ViZion (#72462) üzenetére


Slavia
aktív tag

ViZion & Jakuskacsa

Nem hiába szoktam olyan sokszor említeni a "majd jön 1 fx veterán szót" pontosan az ilyen hozzászólások miatt.:) Igen a smile lemaradt.. :D Nem baj a később csatlakozóknak jó lesz.:)

(#72465) Slavia


Slavia
aktív tag

a barkács/gány topickba akartam.. Mire jó a gyári áemdé szélkavaró. :)

(#72466) Jakuskacsa


Jakuskacsa
senior tag


Az enyémbe olyan már nem fér be de nem is kell... :D

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#72467) Pancsermeste válasza ViZion (#72460) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Nem kell vissza keresnem, mert bár mostanában ritkábban nézek be ide, de akkoriban rendszeresen olvasgattam a topikot, tudom, miről van szó! :R
Nekem akkoriban is az jött le, hogy nem rendesen kitesztelt beállításokkal estek neki IBT / CBR15 teszteknek, és jött a csodálkozás, hogy kevés a pontszám. Erre jött a nagy javaslat, hogy kérem emelni kell a feszen, akkor jobb lesz.
Én azért voltam mindig Prime párti, mert azzal biztosabban meg lehetett találni a 'valóban' stabil beállításokat.
Sokan panaszkodtak, hogy a "stabil" rendszerük ellenére leáll egy-két mag a teszt alatt, amire a válasz az volt, hogy ne is törődj vele, inkább IBT-vel tesztelj, a Prime nem jó! :N
Ha csak annyira stabil egy rendszer, hogy IBT éppen lefut hiba nélkül, akkor abban én se nem kételkedem, hogy még 2-3 + lépcső fesz is hoz némi plusz pontot, de én ugye nem erről az esetről beszéltem.

-= Pancsermeste® =-

(#72468) Jakuskacsa válasza Pancsermeste (#72467) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Teljesen elbeszélsz mellettünk... és kiforgatod az anno elhangzott szavakat is. Mi azt mondtuk, hogy prime azoknak kell akik komoly munkát végeztetnek egy fx-el. Akik belőttek egy szintet, és stabil volt ibt alatt, azoknak adtunk (lehet) olyan tanácsot, hogy hagyja úgy, még akkor is, ha mondjuk 1 óra alatt feladja a prime meg hibát dobott mert azzal a játék alatt életben nem fog találkozni. Játék alatt soha de soha nem lesz akkora terhelés hogy az hibázzon. Igen ilyen lehet mondtunk, de olyat amit Te leírtál mi soha nem tanácsoltunk senkinek.
A kevés pontszám meg sokmindentől lehet. Nálam csak a rohadt win10 legalább 5-10% ot rontott minden teszteredményemen, (köszönjük winfos), mert annyival több a háttérben futó progi. Sok oldalról meg kell ám nézni miért is kap kevesebb pontot, és igen a kevés feszkó is lehet az oka.

Na de befejeztem... Aki akar neked hisz, aki nem az nekünk. De van ilyen jelenség. Még akkor is ha tagadod :D

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#72469) Slavia válasza Pancsermeste (#72467) üzenetére


Slavia
aktív tag

Egy teszt példa:Amikor 3.8-ra emeltem az órajelet 1.08V mellett 4 magot rögtön eldobott! :D Meg ugye kékhalál win10,aztán adtam neki 1.1 V-t nah akkor már csak 1 magot a hatos mag ment 50%-n. :D Akkor mondom adok még neki egy picit és így lett a vége 1.1640. Ezzel nem akarok vitatkozni senkivel csak egy teszt eredményt közöltem veletek.

[ Szerkesztve ]

(#72470) Pancsermeste válasza Jakuskacsa (#72468) üzenetére


Pancsermeste
őstag

Nem tagadok semmit. :N
Mindig is stabil rendszerről beszéltem, és nem olyanról, ami prime alatt elhasal. (vagyis nem stabil)
Arról beszéltem, hogy ha van egy stabil rendszered, akkor annak már hiába adsz plusz feszt, nem fogsz teszt progikban jobb eredményt elérni. (és még értelmetlen is, mivel nagyobb lesz a fogyasztás és hőtermelés)
Nem is forgatok ki semmit!
Konkrétan elhangzott, hogy ne foglalkozzunk a Prime-al, mert bugos! Azt már senki se magyarázta meg, hogy ha kap a CPU plusz feszt, vagy csökkentjük az órajelet, akkor mitől javul meg. :D

(#72469) Slavia:Igen, erről van szó! A Prime ebben nagyon jó. Ha leáll egy worker, akkor már tuti nem stabil a rendszer, nyilván CPU fesz emelés segíthet rajta. Aztán, ha Small FFT stabil, akkor Blend is mehet neki, a RAM-okat, és az egész rendszert megdolgoztatja.

[ Szerkesztve ]

-= Pancsermeste® =-

(#72471) Slavia válasza Pancsermeste (#72470) üzenetére


Slavia
aktív tag

Nah ezt legalább olyan szépen leírtad mint Jakuskacsa fentebb megfogalmazta az amd procik/motorvezérlést! :)

Kár hogy ezeket az igazán jól megfogalmazott gondolatokat 10 másodperc alatt archívumba vágja 1-2 újonc fx tulaj:D

(#72472) Jakuskacsa válasza Pancsermeste (#72470) üzenetére


Jakuskacsa
senior tag

Na akkor leírom még egyszer laaaasssaaaan még 1x hogy, mi az amit meg én modonk. :D Én minden szavaddal egyet értek, kivéve amivel nem :D Na de akkor. Ahogy Te is állítod, van egy atomstabil rendszer (amin prime, ibt, összes 3d mark 3 napig futott, és nem dobott hibát). Ezt a rendszert modnjuk 4.5Ghz-n hajtom, és kiteszteltem, hogy nekem ehhez 1.404 volt kell. Kapok x pontot 3d markban, y Gflopot ibt alatt, és mondjuk z fps-t valley alatt. Ha ugyanezen a rendszeren emelek 1-2 lépcsőt, akkor hidd el az lesz a vége, hogy x, y, z +0,05% pontokban, fps-ben, és minden egyébben. Amit nem lehet az egekbe növelni, mert kb a 2-3. lépcsőnél efogy ez a növekedés. Kis mértékű de jobb pontokat kapsz.
Amin most vitázunk az kb. játékok alatt mérhetetlen. 3d mark alatt kb 120 pont +, de létező jelenség. Hangsúlyozom, csak és kizárólag 1-2 lépcsőn működik, és ott is minimális.

A másik ilyen "téma" az a memória Mhz emelés, csökkentés hoz e a konyhára. A fele fx es arra esküszik, hogy nem használ semmit, én aki 2133 -on hajtom a memóriákat és mindezt fsb emeléssel értem el és nem a saber lap menüjéből válaszottam ki, igen is kiderült hogy hoz a konyhára. Nem azt mondom, hogy sokat, de kb 2-3 fps-t. Játék alatt. Tudom az fx max 1866 ra van kitalálva, de teszt erejéig én még 2500 ba is belekergettem a ramjaimat, és ott már nagyot ugrott a telejesítmény, viszont a szerencsétlen kis kockám nem szereti a magas fps-t így összefossa magát bármilyen beállítással ami 235fsb fölött van. Hidd el, nekem annyi időmben és bios resetben van már ez, hogy már én szégyenlem. Inkább gyakoroltam volna anyán ezen idő alatt :D
Én odáig is képes voltam elmenni, hogy nem modulokat tiltottam, hanem az egyik szálat a modulon belül. Értékelte is a win, soha többet nem állt föl, csak ujratelepítés után. AZ is azért volt, mert kísérletezni akartam, hogy a 4/8 ból ha tényleg 4/4 et csinálok akkor vajon játékok alatt hova mozdul az fps? Asszem Lovasnak sikerült is megoldania, a titok viszont abban volt, hogy az egyes modulból nem szabad tiltani...

na de elkanyarodtam...
befejezem...

A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!

(#72473) Cry0


Cry0
őstag

sziasztok!
múltkor a megígért ram tesztet idő hiányába nem tudtam elvégezni. viszont mivel pár napig itthon leszek úgy gondoltam neki kezdek a tuningolásnak újra. szóval minden vissza állítottam alap beállításokra. majd csak a procit húzva próbálgattam viszont ismét előjött a facebooknál való akadozás.alap beállításokon viszont nem volt ilyen problémám tehát a memória hibát kihúznám. van valami tippetek mit állítsak át vagy előtte küldjek bios képet ?
előre is köszi skacok :R

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#72474) ViZion válasza Cry0 (#72473) üzenetére


ViZion
félisten

Beállításokról képet dobj fel.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#72475) Cry0 válasza ViZion (#72474) üzenetére


Cry0
őstag

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#72476) ViZion válasza Cry0 (#72475) üzenetére


ViZion
félisten

hát itt vannak bajok, nem sorolnám... összefoglalóban van az asus-os beállítás, abból indulj ki és teszteld.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#72477) Cry0 válasza ViZion (#72476) üzenetére


Cry0
őstag

gondolom még mindig lesznek benne bajok :( de eddig igy néz ki.
[L1:/dl/upc/2017-07/28/558011_tva2gqzfnjqf9hzk_kepernyofelvetel_1.png]

[ Szerkesztve ]

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#72478) ViZion válasza Cry0 (#72477) üzenetére


ViZion
félisten

Ez már jobb, tesztelni kellene, h ez stabil-e, szvsz sok a freki ehhez a feszhez, de majd kiderül.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#72479) Cry0 válasza ViZion (#72478) üzenetére


Cry0
őstag

reggel hallgatva a tegnapi tanácsodra kicsit toltam a feszen.
3. ibt után kicsi már melege volt 82fok. de többi 2-ő tűrhető volt.
lehet megpróbálok egy nagyon kicsit visszavenni még a feszből hogy úgy hogyan muzsikálna de szerintem már így is egész jó :) 4.4Ghz-n még nem annyira de 4.7 nél már nagyon pörgős lett a rendszer :) ha a proci kész akkor megpróbálok rá állni a ramokra és ha az is sikerül akkor minden fasza lesz :D

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#72480) bebe159 válasza Cry0 (#72479) üzenetére


bebe159
aktív tag

82 fok :Y
Én már stresszelek, ha közelíti a 70-et. 65 fölött még nemigen jártam.

(#72481) Cry0 válasza bebe159 (#72480) üzenetére


Cry0
őstag

jelenleg csak 1 ventilátor van a porcim ami hamarosan pótolva lesz tehát jobb hűtést fog eredményezni. meg most még tesztelem.
amúgy meg játék közben bizonyos telefon is felmelegszik 80-85 fokra és az normális akkor egy gépnél :)
de természetesen én is azon vagyok hogy ezt a hőfokot lentebb vigyem! :K

Iphone 15 Pro Max Kék Titán

(#72482) bebe159 válasza Cry0 (#72481) üzenetére


bebe159
aktív tag

Azért a telefon proci kicsit más, az amd 70,5°C-ot ír. [link] Szóval csak óvatosan. :D

(#72483) Bossp


Bossp
addikt

Srácok! Egy Fx 8320 és egy Sabertooth Kombó mit érhet most a piacon? (léggel 4,8 Ghz-re van stabil IBT és Prime biztos profil). Lehet váltanék rízsönre (bár bassza a szemem ez az anti tuning :( )

"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"

(#72484) Beretvás válasza Cry0 (#72481) üzenetére


Beretvás
addikt

Szerinted miköze a telefonnak egy géphez? :O

(#72485) MK VII válasza Beretvás (#72484) üzenetére


MK VII
veterán

Egy professzor van mindegyikben aki egy kis naftáért cserébe számolja neked az 1x1-gyet. :D

(#72486) Beretvás válasza MK VII (#72485) üzenetére


Beretvás
addikt

Ami néha 2 lesz. :DD

(#72487) Hardstyler01 válasza Cseneles (#72423) üzenetére


Hardstyler01
tag

Szia néztem az alaplap hátulját szinte kéz meleg!
Amit már inkább melegnek mondanék az a VRM borda és az Északi híd borda, de egyik sem süt!
Nem mondanám 82-nem mert ahogy észrevettem amikor az Aida szerint AUX 80 fölé megy akkor jönnek a fagyások! Általában nap végére!
Lőttem pár félhivatalos hőfok eredményt a saját mérésem szerint és az aida szerint is amit alaplapnak ír max 60 fok


Mi a Fene LEHET az AUX?

[ Szerkesztve ]

"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci

(#72488) Cseneles válasza Hardstyler01 (#72487) üzenetére


Cseneles
őstag

Az aux a VRM! Hiába nem süt a borda, ez nem olyan vrm mint a vga-n ez egy muanyag vagy bakelit bevonat van a hőátadása katasztrófa! hűteni úgy lehet legjobban ha az alaplap hátoldalán fújatod egy ventivel a processzor körül a lapot próba képpen!

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#72489) Hardstyler01 válasza Cseneles (#72488) üzenetére


Hardstyler01
tag

De az alaplap hátulja az ép hogy melegnek modanám vagy mit fújjak az egészhátára egy nagy venti?

Ezen a fotón talán jobban látszik (még ha szemcsés is) hogy az Aidába 73 a VRM pedig 62,4 nem lehet ezt vizezni nem vagyok benne biztos hogy az aux az lenne ekkor hőfok difi? :F

"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci

(#72490) Cseneles válasza Hardstyler01 (#72489) üzenetére


Cseneles
őstag

igen, próba képpen :K

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#72491) Slavia válasza Hardstyler01 (#72487) üzenetére


Slavia
aktív tag

Dobj 1 kisebb szélkavarót elé/ mögé. Amd gyári tökéletesen megfelel. :) Or dobd be amíg elmegy a hőhullám a fagyasztóba.:)

[ Szerkesztve ]

(#72492) Cseneles válasza Hardstyler01 (#72489) üzenetére


Cseneles
őstag

Amugy ha jol latom 1,544v al kinalod a cput, ami azert a felso hatar! Fogad meg a tanacsom es csak egy tesztre tedd oda mondjuk egy Ibt very high teszt erelyeig egy ventit, latni fogod a hofokokbok mirol beszelek! Sajnos az alaplapokon talalhato vrm hoatadasa nem tul jo, nem ertem h miert nem lehet olyant ratenni az alsplapokra mint ami a vgakon van????? Azt legalabb bordazva lehet normalisan huteni, a magas socket hofok meg adodhat a pcb-ben alkalmazott 1oz vastagsagu rez alkalmazasa vegett is. Egy 8cm-res venti a vrm borda felett is megteszi mivel az fujatja szepen az alaplapot is

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#72493) jokeph válasza Hardstyler01 (#72489) üzenetére


jokeph
nagyúr

Pénteken összeszerelem az FX-em (Hardstyle config azonos, alias CPU+MB), megjött a TT CoreX31 házikó, azt nézek én is hőfokokat. :K :))

RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing

(#72494) Hardstyler01 válasza Cseneles (#72492) üzenetére


Hardstyler01
tag

Igazából én vagyok az egyedüli aki Turbóval hazsnálja az fx-et szóval csak turbón megy 1,4 ; 4.6 , 5Ghz-en ha mind a 8 mag megy lásd IBT akkor csak alap 3.2:

De a VRM be igazad lesz!:

Mit gondolsz nekem domború a hátlapon van valami rendes megoldás hogy ezt a hátlapi lemezt feltúrbózzam plusz mondjuk ram hűtőkkel van ere valami ragasztó?

Boccs Hogy kételkedtem :R

"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci

(#72495) Hardstyler01 válasza Cseneles (#72492) üzenetére


Hardstyler01
tag

Sőt most a biost visszaállítottam gyárira és még így se fut le az IBT :DDD :(((

"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci

(#72496) Beretvás válasza Hardstyler01 (#72495) üzenetére


Beretvás
addikt

Minden fx nél szétfüt gyárin csak neked nem. Nem gyanus ez kicsit?

(#72497) Hardstyler01 válasza Beretvás (#72496) üzenetére


Hardstyler01
tag

Kifejtenéd?

"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci

(#72498) Beretvás válasza Hardstyler01 (#72497) üzenetére


Beretvás
addikt

Nem kell semmit kifejtenem mert ezek tények. Alapon a turnbo szétfeszeli. Az hogy te valamiféle késztetést érzel arra hogy az ellenkezöjét bizonygasd az egy dolog.zon meg el lehet gondolkodni , hogy ha a hütö teteje 67 fok akkor mennyin izzik alatta a kocka. :C

[ Szerkesztve ]

(#72499) Cseneles válasza Hardstyler01 (#72494) üzenetére


Cseneles
őstag

Ram süniknek semmi értelme mivel ott nincs légmozgás! Megoldás lehet ha egy kétoldali ragasztóval odaragasztasz egy 6cm -es slim ventit(egyik oldalat a cpu hátoldalán lévő merevítő lemezre, másikat a VRM hátoldali lemezre) tapasztalatom szerint ez is elég h 60c alatt tartsd halkan a VRM-et bár nem 1,544v-al :DDD Praktikerben vagy hasonló boltban lehet kapni 1500FT körül olyant ami 75KG-ot bír ;] az tuti ott marad. nem árt ha kb 1mm vastag a kétoldali ragasztó és abból duplán ragsz, így hagy helyet kicsit a légmozgásnak :K Viszont elég lehet az is ha a VRM fölé és a CPU közé raksz egy 8cm-es ventit de ismétlem nem a borda hűtése a lényegesebb hanem az alaplap panelját levegővel fújatni :K
Jó barkácsolást :C

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#72500) Hardstyler01 válasza Beretvás (#72498) üzenetére


Hardstyler01
tag

Mint írtam ezek a mérések: bios reset után mértem tehát az alap 3,2 ment a 8320E-s proci!
Nem értem igazán még mindig hogy mire célzol....

[ Szerkesztve ]

"A létező legnagyobb ámítás az ember saját véleménye!" - Leonardo da Vinci

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.