- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kutya_7
tag
válasz
Habugi #59998 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled
.(Amúgy szerintem tök rendben van a 4790K @4.9 és a 8320@5Ghz közti difi, 2013 végén boltból 34k bruttó volt a proci, harmad árért szerintem teljesen reális. 3DMarkokban is van rendesen Physics score difi.
Elég jó kis procit fogtál ki hogy tudod így OC-zni, a többség 4.2-4.4között/körül használja ezeket a Hasikat.
Ott cirka 20-25% difi lenne..)Főleg ebben:Engem egyébként kellemes csalódásként ért az utolsó Inteles felhozatal, azaz a Skylake, 6700K @4.6-on futja ezt...
Megpiszkált bennem is vmit a Skylake, de sajna nem bírja jelen pillanatban a pénztárcám, meg a mostanihoz képest nem érné meg nekem a cserét ahogy eddig nézem, de ez még változhat...
Még mindig a 290X DCU2-es cseréjén dolgozom eddig nem sok sikerrel, már-már kezdek letenni róla...
Bár csak jövőre nézve kéne cserélni, mert eddig mindent szépen szalajt a kis DCU2, mondjuk sztem neked nem kell részletezni miért is akarom cserélni, mert ugye OC-zni keeeeeee, ez meg nem annyira szereti...
Itt vagyok én, csak nem reagálok mindenre, mert még az lenne, hogy mit okoskodik itt egy kék barom...
-
Kutya_7
tag
válasz
Valkűr #59992 üzenetére
Az hogy adott proci mennyin megy mennyi fesszel az egy dolog.
Lehet nem Vcore a baj, lehet NB fesz is ami limitál, ezt neked kell kitalálnod/kitesztelned...
Az is lehet hogy mindegy mennyi feszt adsz a procidnak sose lesz stabil 4,6-on erre a tesztre.
Mivel tesztelted ki a 4,6-ot? Mennyi ideig futott az adott teszt? etc....Ez olyan, mint nálam az 5 Ghz, mindegy mennyi feszt adok neki sose lesz stabil, max egy bootra képes, de már egy Cinebench R11,5 sem fut le...
-
Kutya_7
tag
válasz
Valkűr #59975 üzenetére
Nem bizony, mert van az nvidia féle az PhysX ami az nvdia külön fejlesztése, és vannak a physics tesztek, amik meg cpu teljesítmény mérésre alkalmas "programok". Lényegében a fizika törvényei alapján játszódik le vmi amit a procival számoltatnak ki.
Ha baromságot írtam, akkor majd vki aki okosabb javítson ki pls...
-
Kutya_7
tag
-
Kutya_7
tag
válasz
Pancsermeste #57633 üzenetére
Igen ami stabil is volt... Hiába mentem el 1,7-ig nem tudtam többet kihozni belöle...
-
Kutya_7
tag
válasz
Pancsermeste #57631 üzenetére
Blogomban találsz képet. 5,1 volt Ami stability is volt bármire, 5,2 bench erejéig...
Sajnos nem éppen szerencsés kockát fogtam ki. -
Kutya_7
tag
válasz
Pancsermeste #57626 üzenetére
Elsö 1,7V-os tesztemnél sztem én is fogytam vagy 5 kilót a 60-ból
-
Kutya_7
tag
válasz
Pancsermeste #57622 üzenetére
Na a te procidnak adnék 1,7V-ot a hütésemmel, hogy megnézzem MIT megy..
-
Kutya_7
tag
válasz
rapidsquirel #57502 üzenetére
Az Én voltam
(1,65-ös fesz mellett, 5Ghz-en netezik)
-
Kutya_7
tag
válasz
rstwingo #56776 üzenetére
Hát bizony írtó nagy különbség van:PCI-E 3.0 vs 2.0
-
Kutya_7
tag
válasz
inspiroyhome #56193 üzenetére
Ha "csak" az órajel van húzva (HT/NB nincs) akkor csak Vcore-al igen.
Whysperer
Alaplapot vizezni nincs sok értelme(Persze szépen mutat), feltéve ha nem akarsz 5 Ghz fölött járatni vmi FX-et 24/7-be, de ez is megoldható jobb alaplappal olcsóbban(Saber, Crosshair). Meg arra is gondolj, ha elakarod adni majd a blokk valószínű nem kell majd senkinek, mert ha van is hozzá gyári akkor az másra nem jó, az "univerzális" az meg csak uni
Meg tudomásom szerint nem sok lapra van blokk, Crosshair-re van azt tudom, Saber-re is lehet szerezni más lapét+uni, de faragni is kell.Ha vizezni szeretnél akkor itt kérdezhetsz:Totyikja
Amit érdemes vizezni az a proci+vga, ha nem akarsz cserélni vga-t vagy 2-3 évig, mert ugye azok is típusspecifikusak, cpu blokkoknál van olyan is ami még jópár évig ki fog szolgálni jópár foglalattal, meg azt lehet csinálni is, lásd blogomban ahogy én csináltam az inteles blokkhoz amd-s lefogatótVGA lejjebrakás: Elm. ugyanúgy x16-os a slot, max átrakod és megnézed változik-e vmi.
(#56195) .zSoLTi.
Speedfan pl. -
-
Kutya_7
tag
válasz
Balathruin #56171 üzenetére
Legalább előbújik, rég láttam...
(#56169) .zSoLTi.
Amúgy a VRM-en lévő borda mennyire meleg? (Azt nem merem megkérdezni hány fokos...)
-
Kutya_7
tag
válasz
inspiroyhome #55603 üzenetére
Kicsivel több, mert idle-be is fogyaszt a proci.
-
Kutya_7
tag
válasz
lovas001 #55479 üzenetére
Majd idővel esetleg tudok nyilatkozni, eddig annyit vettem észre, hogy a winfos reakcióidője csökkent, gondolok itt egy játék betöltése közben az alt+tabolásra pl, ami számomra észrevehető volt (Nem másodpercnyi eltérésre kell gondolni, sztem ilyen 0,5-0,6 sec lehet a difi
).
(#55483) Habugi
Jövőbelátnok nem vagyok, de egy nagypobb vidkari lesz amint lesz rá keret, ezért léptem meg a cserét igen
Na meg persze hajt a kíváncsiság is, azért az szíven szúrt hogy alapon (no tuning) IBT-be pl 112K Gflops-ot dobott mindössze 170W fogyasztással a konnektorból...
(#55485) Habugi
Sajnos amilyen lusta vagyok és mivel héten délutános vagyok így ez a hét nem lesz vmi "hasznos" difi vadászat tesztelésben, mert nemrég ébredtem meg ma isDe azért igyekszem
A Vasárnapom arra ment el pl, hogy beköltöztessem a helyére és kitakarítsam a "kis sarkamat"...(#55486) miklosss2012
Megéri???Ezt nekem címezted??? Szted mennyire érte meg 5,1-en hajtani az FX-et 1,644V-al mikor egy ACU közben 650-700W-ot kért
A kérdés nem az hogy megéri-e, hanem ha megy annyit akkor annyin fog...
Nemtudom hol vannak a határai ennek a chipnek, de majd igyekszem kideríteni. Mellesleg eddig csak belőttem az előző tulaj által kitesztelt max-ot (hűtés miatt), 1,25V 4,8 Ghz. Azt sem tudom meddig mehetek el fesszel meg ilyenek, meg hozzá kell tennem a véletlen hozta hogy sikerült váltanomTényleg fejezzük be az OFF-ot, ha vki kíváncsi vmire kérdezzen privátban, amint tudok válaszolok, vagy figyelje az OFF-olós totyikot kérjen ott infót, megkeresem már én is...
-
Kutya_7
tag
Fájó szívvel ugyan
, de bekékültem...
Remélem azért néha-néha beleugathatok a totyikba
és nem leszek elhajtva...
-
Kutya_7
tag
válasz
Gabrikovics #55387 üzenetére
No para
-
Kutya_7
tag
válasz
Gabrikovics #55369 üzenetére
Ne zavartasd magad hogy az egyik az X a másik az P
De mindjárt tolok egy P-set is. -
Kutya_7
tag
válasz
Tournament #55365 üzenetére
X6 1055t meg 320W.
-
Kutya_7
tag
válasz
Tournament #55362 üzenetére
De jó lenne...
IBT alatt 520W a teljes gép monitor nélkül -
Kutya_7
tag
válasz
Tournament #55360 üzenetére
Hát kell is ilyen/ekkora 1,6-1,7V Vcore körül...
-
Kutya_7
tag
válasz
Tournament #55357 üzenetére
Blogomban megtalálod
-
Kutya_7
tag
válasz
fasterware #55312 üzenetére
Igen, nálam is ilyen.
-
Kutya_7
tag
válasz
Whysperer #55308 üzenetére
Sztem vmi ilyesmire gondolsz:
Habugi elvtárs procilimes tesztje -
Kutya_7
tag
-
Kutya_7
tag
válasz
Taifa Díaz #54992 üzenetére
Aki úgy gondolta annak csak...
-
Kutya_7
tag
válasz
Taifa Díaz #54988 üzenetére
Nem nyert, mert ha negatívot mutat akkor már a megengedett értéken túl megy...
Amíg pozitív az érték addig mehet nyugodtan, mert a "Thermal margin" azt mutatja meg, hogy mennyi van még a max. hőmérsékletig, tehát ha negatív akkor már a megengedetten túl vagy... -
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54897 üzenetére
Helyes, de nem értem 1,464V-ról miért emeli 1x 1,572V-ig máskor meg 1,548V-ig
De végül is teljesen mind1 amíg bírod hűteniBlogomban találsz 5,1-es IBT-t szobahőmérsékleten, nézd meg ott mi mennyi
-
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54893 üzenetére
Mivel csinálod? MONDD HOGY NEM AI SUITE-AL...
-
Kutya_7
tag
válasz
norbert1998 #54888 üzenetére
Miért sülne meg 1,572V-on?
Ha bírod hűteni akkor mehet neki simán...
-
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54885 üzenetére
Aha csak van ott majd 1,6V (1,572V)
Csak nem auto feszen tolod???
Vagy a lap csinál alap 1,464V-ból LLC-vel 1,572V-ot? -
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54880 üzenetére
Eccsém hogy én miért nem tudok kifogni egy ilyen kis étvágyú kockát...
Nekem 5 Ghz-hez már 1,6V kell, mit menne a Tiéd ott??? Vagy esetleg 1,7V-on???
-
Kutya_7
tag
válasz
Balathruin #54878 üzenetére
Na azé
-
Kutya_7
tag
válasz
rambustibi #54875 üzenetére
De hol van ezeken a képeken a fogyasztás???
(#54877) rambustibi
És az mióta fogyasztás
, már ne haragudj
...
-
Kutya_7
tag
válasz
lovas001 #54859 üzenetére
Lehet már teljesen nem vagyok normális, de nekem vhogy 5Ghz fölött gördülékenyebb minden
A vízre meg csak annyit, hogy figyelni kell és alkudni/egyezkedni, nekem össz. 23K-ba állt meg.
(igaz pumpát ajándékba kaptam)
Az tény hogy sok idő, meg sok meló, de megéri, legalább is nekem megérte meg amúgy is szeretek bütykölni vmivel... -
Kutya_7
tag
válasz
lovas001 #54857 üzenetére
Nem vitatkozni akartam, csak érdekes hogy anélkül működik azzal meg eldobja.
Friss win próba megvolt meg ilyenek?Nemtudom, engem személy szerint megőrjített pl. mikor az utolsó körben állandóan eldobta hibával...
Azóta szerencsére azt is sikerült megtalálnom külföldi fórumon hogy kell orvosolni, így már nem böki a csőröm az se.
De viszont az igen, hogy 1,644V kell az 5,1 full stabilitáshoz, igaz gamekre elég ez a fesz 5,2-re is eddigCsak belegondolok néha abba, hogy mit is lehetne alkotni egy olyan jó kis kockával mint pl Tiéd, Habugi elvtársé, meg Lacpac kollégáé...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia