- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
mester1102 #70174 üzenetére
Miért ne várhatná el? Mert unalmas naponta 10-szer leírni ugyan azt?
Világvége.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ViZion #69470 üzenetére
Amúgy, ez régebben is (amikor még nem volt nextgen) így volt több nagyobb címnél, hogy konzolra készült elsődlegesként, és utána készült el pc-re, csak, ha portolás is volt, legalább odafigyeltek, esetlegesen külön készült pc-s változat. Manapság már, ez nem így van..
És, ez lett megkontrázva az új fícsörökkel.. amik többször csak hátrányt adnak, mint előnyt.
A Batman AK volt az első fecske, azóta csak romlott a helyzet..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az a gond, hogy ez az egész pc-re portolás téma van elbaszarintva.. Ez van kontrázva DX12-vel, gameworks-el, plusz most az új amd-s cuccokkal.
Ami nem gond, csak tényleg sokszor tök mindegy, hogy milyen vasat épít az ember, ha maga a játék olyan amilyen, onnantól..
Erre egy jó példa a Forza, lényegében 1 magot használ..
Mondjuk ehhez képest, havernál, 770-nel, 8320-szal 1200p-ben egész jól fut.
-
hackeeeee
Jómunkásember
What? Nem kell ehhez gameworks..
Példának tudom felhozni a Horizon 3-at a 390-nel... Amikor nem tudtam belőle egyszerűen 30 fps-nél többet kipréselni 1440p-ben.. Hozzáteszem 6GB-s 1060-nal sem fut sokkal jobban 1080p-ben.
Nem kell feltétlen nézni már ezt, ez csak egy opció.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #69395 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok mit fognak tudni letenni az asztalra, vagyis, hogy mit fognak mutatni a tesztek a valóságban.
Igen, Én is eZen agyaltam, hogy ezt a szintet elvileg dual channel memóriavezérlővel hozza, ami nem hátrány.
Mondjuk tegyük hozzá, hogy ez ez alatt a program alatt érvényes, ki tudja, máshol, fogalazzunk úgy, használati szoftverek, játékok mellett, hogy fog viselkedni, az FX-hez képest is.
Nagyon kíváncsi vagyok. Nekem van pár ismerősöm, aki valszeg fog váltani FX-ről, sőt, talán s1366-ról is, ha jól sikerül.
Én nem játszottam, nincs kedvem.
Azon agyaltam, hogy esetleg 5GHz-n megpróbáljam-e lefuttatni, de.. most nincs kedv.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #69393 üzenetére
Nyehehe, naigen. Eszembe jut még azért néha-néha.. Régi szép idők.
Remélem megbocsájtják Nekünk eme remekeket.
Őszinte leszek, először azt sem tudtam, hogy mit kell nézni, miután lefutott, aztán leesett, hogy az időt.
Amúgy érdekes, mert ha azt nézzük, akkor a szálakat nézve nagyjából arányosan csökken a rendereléshez szükséges idő.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa #69386 üzenetére
Olcsó kategória mindig kell. Szerintem ez most sem lesz másképp.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Askformore #69237 üzenetére
A CPU szenzorai alapból irreális hőfokokat írnak. Gondolom nem nyitott ablak mellett gépezel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #69233 üzenetére
Csak, hogy nem úgy mondom amit mondok, a régi szép idők..
@macy: részletkérdés. Csak sokszor a "mindenféle tökömtudja tesztek " alatt derül ki, hogy a jónak hitt beállításod közel sem az.. De ez már részletkérdés. Játszottam annak idején épp eleget, nagyjából nem heccből mondom amit mondok.
Persze, ott nem forr, ha nincs mivel rendesen meghajtani. Én mondjuk hasonló hőfokokat ki tudtam hozni a CPU-ból 1440p-ben, egy R9 390 mellett. Ha masszívan 70-80% körül mentek a magok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pro!Petya #69229 üzenetére
Azt inkább mi socket hőmérsékletnek hívtuk annak idején. Mert az az alaplapon lévő szenzor, ami mér, és nem kalkulál.
Nekem ez akkoriban 5-10 fokkal tért el a kupak hőtől a 990FXA-UD5-nél. Vagyis, ha 70-75 fok volt a kupak,akkor 80-85 fok körül járt a socket hőmérséklete. (4.9-5GHz 8320)
Normális körülmények között érdemes ahhoz igazodni, főként akkor, amikor ilyen hülyeségeket ír a lap, hogy 6-7 fok a kupak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #66240 üzenetére
Mákos, lutris darabok mindig vannak, lesznek mindenből.
Én láttam már olyan 8320-at, ami a turbó órajele felett 1,5V fesszel sem volt hajlandó menni.. Szal, ez már részletkérdés.
Nekem az előzőm még tudott 4600-at 1,4V alatt LLC-vel, de felette már mindegy volt, a 4700 sem ment 1,45V-vel sem.. 1,5V-n elindult a rendszer, de nem volt stabil.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Omli85 #66195 üzenetére
WQHD-ban nem tudtam mit kezdeni... Átlagosan 50 fps, vagy kicsit butítva a grafika, vagy 1080p, és úgy jó volt..
Most ennek az ellenkezője, fog és árnyék high, minden más max, 70-80 fps, wqhd-ban.
@lee: Már régebben is terveztem váltani, de akkor elmaradt.
Thx! Eddig tetszetős.
Hozok majd összehasonlítós eredményt abból, amiből tudok hozni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, nagyon sok év AMD-zés után kiszálltam az FX-ből, és átálltam a sötét oldalra.
Nagyon köszönök mindenkinek mindent, amit itt kaptam szakmai szinten.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Stylerr #65872 üzenetére
Érdekes, mert ha lementél Ultrahigh-ról high-ra, akkor minden kevesebb feszt kap terhelés hatására.
Néha van ilyen, Nekem is volt olyan, hogy egy adott fesszel hónapokig ment a gép, utána egyszerűen nem.. Mondjuk ez csak RC tuning mellett, szorzózással nem.
Ramoknak adj egy kis feszt, max 1,65V-ig, bár ha high LLC-n jó, akkor nem kell. Mondjuk szerintem hibázhni fog, ha nem teszt, akkor játék közben, valamikor.
Táp milyen?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #65851 üzenetére
Nekem a HAF 932 Advanced-ban is bírta, 4700 körülig úgy, hogy Seidon 240 volt fent, és a vrm nem nagyon kapott levegőt, csak amit az oldalsó venti betermelt, vagy ami visszajött a radiról. Mondjuk az a régi proci volt, az normális feszen 4600-ig ment.
Most, a mostani procival a HAF XB Evo-ban más a helyzet, bár most már belőttem a ventiprofilt, így melegebb. Viszont halkabb.
De, most le is mentem 4700-ra, 1,396V-n.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #65842 üzenetére
Tudok még felhozni 2 UD3-at is.
A jó kis Award bios. Volt szerencsém egy UEFI-s UD5-höz, az már.. hát, izé. Szal amikor béta bios-t kellett feltennem ahhoz ,hogy kikapcsoljam az APM-et, akkor pislogtam párat, hogy wtf?!
De ez ugye, revízió függő. Ez a Gaming széria egész pofásnak tűnik, volt szerencsénk egy 990-hez és egy 970-hez is, elég jól néz ki, és bios szinten is úgy nézett ki, hogy megvan minden.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
szivacs1987 #63396 üzenetére
Nem ajánlják, de azért elvan, 8 maggal ezek a hőfokok, főként 8xxx szériával simán megvannak.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SetCHOO. #63086 üzenetére
A lappal szerintem nem lenne gond, a hő már mellékes, főként a fesz maitt.
Mondjuk ha nem kell IBT stabillá tenni, csak a teszt lefusson, akkor bőven jó. Nekem a Seidon 1,456V körülig jó, 5GHz-n IBT alatt is, utána már kezd elfogyni.
@Omli85: A Seidon még bírja, jó fesszel. Következő lépcső 1,486V, ott is jó még, bár az már feszegeti az ingerküszöbömet, 80 fokos socket hőmérésklettel.. Ha 1,45-1,5V között be tudja lőni, akkor a H110 (280-as radival) elbírja még szerintem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kroni1 #63054 üzenetére
Hát, nem feltétlen felesleges..
Nekem Silent Pro M2 850 van, az előző 8320 procimmal 4600-on, 970-nel, ki tudtam hozni 600-650W-t konnektorból.
Most ugye, Hablaty Edition Proci, ~5GHz, plusz bele került a 390 ami ~300-320W, így szerintem simán megvan már a 700W konnektorból.
Persze, ez tesztekkel érhető el max, de akkor is fogyaszthat ennyit, ha muszáj neki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Valkűr #63001 üzenetére
Az a proci 4950-et tud ilyen fesszel Very High LLC-vel IBT stabilan.
Sőt, ilyet is tud, de ezt nem futtattam végig, mert nem..
Itt már azért forrt, elég rendesen.
Mondjuk azt tudni kell, hogy Hablatynál stabil volt tesztekkel 1,5V körül 5200-on, Nálam sehogy nem akar összejönni, valszeg az LLC miatt.
@Hablaty: Ja értem, a cart is lehet fokozni.. Okééé..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Joe-Soft #62861 üzenetére
A kérdésedre válaszolva. Amikor vettem, akkor indult meg a Nepton promója, csak még nem volt kapható sehol. Azt szerettem volna, de nem sikerült szerezni.
Amit most elbír, szerintem teljesen rendben van. Jó kis hűtő, Én szeretem. Agyaltam már rajta, hogy lecserélem, de valszeg nem nyernék sokat, ha csak nem épített víz (pl. ekwd) lenne helyette. Így maradt.
4 venti javasolt rá, mert kettővel nem nagyon tudtam átszellőztetni a bordát, pedig nem túl vastag.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MinionFlasH #62862 üzenetére
Ajtót nem kell rányitni, csak ablakot..~1,55V-n 5200 MHz-n. De ha Neked az ablak az ajtó, ám legyen.
Amúgy, 5Ghz-n elbír egy FX-el IBT alatt ~26-27 fokos szobában.. Szerinted rossz? Ott van alatta nagyjából 200-250W hő.. Én rossznak nem nevezném. De, ahogy érzed.
Trolling rovat off, thx. Látom itt tart a szakmai topic szintje. "vállonvereget".
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #62849 üzenetére
Jókérdés.
Megnéztem úgy, hogy ultra high LLC, kapott 0,2V-t, ez Win alatt 1,52V-t jelenetett, hogy physics teszt alatt úgy beállt mint a szög. Többet nem merek neki adni. Így sem mertem megnézni, hogy mennyit kap terhelve. Lehet jobb is.
Az a baj, hogy ezzel a 220-as RC-vel nagyon meglódult most a cucc, nem merem bántani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Jakuskacsa #62828 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #62599 üzenetére
Ez biza menne még, csak épített víz kéne neki, vagy egy kis nitró.
Az előző procim 4600 körül 92-95gflops között ingázott, általában.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #62570 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MinionFlasH #62360 üzenetére
Nem, MadMax, Dio3, Crysis 1-2, és egyéb hasonlókkal.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Habugi #62318 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy annyira nem rossz az a hűtő. Persze nagy tuninghoz kevés.
Mi kipróbáltuk, vagyis nem ezt, hanem egy kisebbet, az FS400-at, az 4GHz-n lehőtött egy 8320-at, 1,3V körül.. Tovább nem is akartuk nyüstölni.
Nagyobb tuningnál szinte tuti, hogy el fog fogyni az S40 is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
3Dmark Vantage eredmény a korábbi órajelen, feszültségen!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Napelem
- Sweet.tv - internetes TV
- Automobilista 2
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11