Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dollface
tag
válasz ViZion #48595 üzenetére
Jól van na, nem kell felkapni a vizet.
Én nem értek profi módon a géphez, sem a BIOS-hoz, sem pedig a különböző frekvenciákhoz meg feszültségekhez...
Csak annyit látok, hogy energiagazdálkodással akad a játék, anélkül meg nem, ezért világos hogy valamit korlátoz.Igazából én nem akarnék sem tuningolni, sem BIOS-ban piszkálni, hanem a legegyszerűbb módon megoldani ezt a sz*rságot. Sajnos ha ilyen egyszerű "hangzatos tuning progikkal" nem megy, akkor marad az akadás...
Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy az energiagazdálkodás leállítása miért lövi ki a hangvégpontot is, semmi összefüggést nem látok...mert túl egyszerű lenne akkor az életem, kiiktatnám az energiagazdálkodást és kész.
Mindenesetre köszönöm a tippeket.
-
stratova
veterán
válasz ViZion #48595 üzenetére
Kezdésnek jó lesz HWinfo + minden szoftveres megoldás kiiktatása, majd Bios-os OC.
Ha a hiba kiiktatása után szeretné kipróbálhatja az AmdMsrTweakert is, de ez elsősorban TDP-kereten belüli (akár turbo core) finomhangoláshoz jó, gyengébb lap vagy/és hűtés esetére.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz and1ao #48596 üzenetére
reballozta a forrasztásokat...
stratova: ugyan már, azzal többet árthat, mintha biosban valamit félrekattint... Sőt, ott mit lehet elqrni? Dual bios van, ha nem indul, reseteli magát. Már AM2+ giga lapom is tudta, pár reset nyomásra törölte az elbaszcsizott beállításokat. Gyakran teszteltem, műXik.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Dollface #48594 üzenetére
Na itt hagyd abba. Megmondtuk, hogy SW hegesztésekkel NEM lesz jó, stabil az eredmény. Hangzatos tuning progikkal lehet kavarni a sz@rt... Keress vissza a topik elejétől, kinek sikerült ezekkel bármit normálisan beállítani.
BIOS beállításokra van tapasztalat, tanács. Mai bios nem bonyolultabb (ha alap tuningról beszélünk, aminél többet a Te lapoddal nem is nagyon lehet, illetve csak rengeteg kísérletezéssel esetleg...), és nem is tart tovább. Beállítás fent az összefoglalóban van, hamarosan giga laphoz is lesz elvileg. Tessék megkeresni a manual-t, ellapozni a bios beállításokig, olvasgatni a fenti tuningossal együtt.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
stratova
veterán
válasz Dollface #48592 üzenetére
Gyári szoftveres bloatware-t lekapni és pl. Hwinfo jó lehet monitorozásra (bár talán épp eldiablonál lecsippentett a Chinebench eredményből, de az masszívan többszálas fix CPU-terhelés). RMclock még az én notimhoz való kb.
Bár megkockáztatom, hogy még Win7/8 is tudja naplózni az órajelet ha úgy van beállítva (de ebben már nm vagyok biztos).
Szoftveres finomhangolásra AmdMsrTweaker ajánlott, teszt erejéig esetleg PScheck, de ez nem normál OC kategória.[ Szerkesztve ]
-
Dollface
tag
válasz MinionFlasH #48590 üzenetére
Most nagyon gyanús nekem ez a CPU folytás (throttling), mert utána olvastam és pont ilyen jelenséget is szokott okozni, hogy akadoznak a játékok miatta, mivel visszafogja a CPU-t.
És nálam nagyon összevágnak a dolgok, mert ha nem fut az energiagazdálkodás akkor azonnal tükörsimán fut a játék...
Kerestem egy programot, ( RightMark CPU Clock Utility) ami hasznos lehetne, de nem működik sajna...
-
ViZion
félisten
válasz marquuard #48588 üzenetére
Szép-szép... de 74 °C-on mit tudsz futtatni STABILAN? Játék? Munka? gyanús, h rizikó...
-
ViZion
félisten
válasz Dollface #48584 üzenetére
Nehezen hiszem, hogy BP-en a környéken nincs valaki, aki pár sörért megoldaná.
-
BPY-167
tag
válasz ViZion #48576 üzenetére
Köszi a választ! hackeeeee-nek is!
Igazából azért kérdezem mert a táp szerintem már most is kívül van a komfortzónáján.
Kb 250W-ot zabál a kártya(húzva) meg 125W a proci+3 vinyó.
Rengetek tesztet olvastam hogy egy bizonyos feszültség tartomány fölött hirtelen meg ugrik a fogyasztás.
De szerintem nem kísértem a szerencsémet. Amíg ez a táp van inkább nem húzom a drágát.
Pedig már megöl a kíváncsiság hogy vajon jó példányt kaptam-e? -
Dollface
tag
válasz ViZion #48581 üzenetére
Hát igen, jó lenne, csak nem terem az ember szomszédjában olyan aki ilyen jellegű problémára rá tudna jönni...kérdeztem már ezt a Windows 7 topikban is, persze senki nem tudja...
Ez a throttling viszont érdekes lehet, mert szinte biztos hogy az energiagazdálkodás folyamatában van valami, ami akasztja a játékot, valószínűleg procival kapcsolatosan. Ha nincs energiagazdálkodás, nincs akadás. Csak sajnos hang sincs.
[ Szerkesztve ]
-
Dollface
tag
válasz hackeeeee #48580 üzenetére
Pontosan! Ha a szolgáltatásoknál tiltom az energiagazdálkodást, akkor eltűnnek a hangeszközök is. Utána néztem a szolgáltatásoknál, és le van állítva a hangvégpontépítő és ebből kifolyólag a Windows audió is.
Ahogy visszalövöm az energiagazdálkodást, akkor visszajön a hangvégpontépítő is, és előjön az akadozás is a játékban...Gondolom az energiagazdálkodás valahogy belepiszkál a játék futtatásába...
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Dollface #48579 üzenetére
Ha Neked nem megy, akkor keress valakit a környezetedben, aki beállítja. Pár óra egy alap tuning, tesztelve és nem lesz gond vele. Így csak vakon próbálunk megoldani megunk sem tudjuk mit. Mert pl. szolgáltatásokat nem szoktuk kapcsolgatni, energiagazdálkodást sem, mert az eléggé szerves része az OS-nek. Tőle is függnek folyamatok.
-
-
Dollface
tag
Azt esetleg tudja valaki hogy az "energiagazdálkodás" funkciót hogyan lehetne beállítani úgy hogy ne induljon el automatikusan ha nem akarom? (Windows 7 Professional)
Mert a feladatkezelőben, a szolgáltatásokat megnyitva hiába állítom be az indítási módját "kézi"-re, valamiért mégis mindig elindul automatikusan...Szeretném pedig kilőni valahogy mert ha be van kapcsolva, akkor zavarja némely játék futtatását, akadozik, döcög tőle a kép.
Tiltani lehet ugyan, akkor szépen fut a játék, de akkor meg letiltja a hangvégpontépítőt is (vajon mi köze hozzá..?) és néma a rendszer...
-
Dollface
tag
válasz MinionFlasH #48572 üzenetére
Hát köszönöm, de azt hiszem inkább nem próbálkozom, mert a végén elállítok valamit úgy hogy aztán vehetek új procit vagy alaplapot
Kellene nekem egy komplett útmutató, hogy mit mekkora értékre érdemes állítani, de gondolom ilyet nem fogok találni...
Kellene keresnem egy szakit aki belövi a dolgokat mert én amatőrként nem vagyok elég tökös hozzá
-
ViZion
félisten
válasz BPY-167 #48574 üzenetére
Ez az, ami procitól függ. Jobbak 1,48-1,5 V körül akár 5 GHz-t is mennek. Durva melegedés 6300-nál olyan 1,45 V körül indul, 1,5 V-t nem is próbáltam
HG, Zsiványgó: jah, öreg és nyers szakállasok
-
BPY-167
tag
Sziasztok! Mindig követem a fórumot de erre nem nagyon találtam választ.
Egy 8350-ös hány Mhz/volt fölött kezd hirtelen megnőni a fogyasztás?
-
MinionFlasH
senior tag
válasz Dollface #48571 üzenetére
CPB (Core Ratio Limit) ezt állítgatod nyomj rá valamelyikre ki fogja írni mennyi mhz tartozik az adott szorzóhoz.
CPU APM Function: off
Keress valami olyasmit, hogy CPU voltage: ez mhz függő mennyire akarod húzni! kb.: 1,25-1,5-ig.
Ha nem indul emeld a feszt, de óvatosan, ha eljutsz a windowsig Intel burn test-el pörköld, ha kék halálod van emeld megint a feszt. Rakd fel az AIDA nevű progit és figyelg a hőfokokat is!
[ Szerkesztve ]
-
Dollface
tag
válasz Zsivaagoo #48568 üzenetére
Köszönöm szépen, az életben nem jöttem volna rá hogy +/- gombokkal kell váltogatni, hatalmas köszönet
Viszont nem szeretném nagyon elbarmolni a cuccot, ezért kiírtam a fontosabbnak vélt adatokat és funkciókat, esetleg kaphatnék segítséget hogy mit és hogyan érdemes állítani?
alap esetben így áll a rendszer:
CPU Clock Ratio: 3.50Ghz
CPU Northbridge Frequency: 2200Mhz
HT Link Frequency: 2400Mhz
BCLK Clock Control: 200Mhz
CPB (Core Ratio Limit) : 20
CPU unlock: on/off
C1E Support: on/off
SVM: on/off
Core C6 State: on/off
High Performance Computing Mode: on/off
CPU APM Function: on/off
-
=HG=
addikt
válasz Dollface #48566 üzenetére
Ha rev1-es a lapod, akkor elég felejtős...Ha rev3-as. akkor már valamivel jobb, de a 4+1 fázis nem túl izmos az FX alá, akár mit mondtak a "többek".. Általában a kiszürkítettek valami más "átkapcsolásával" lesznek állíthatók...
Egyébként Zsivagó bácsi megmondja a frankót! Mégha egy kicsit nyersnek is tűnik néha...[ Szerkesztve ]
-
Dollface
tag
válasz Zsivaagoo #48564 üzenetére
A lap többek szerint simán elbírja az FX 6300/ FX 8xxx procikat, ezért is vettem ezt.
Most beléptem a Bios-ba, de ott nem tudok semmit állítani mert minden lényeges elem vagy ki van szürkítve, vagy egyáltalán nem reagál az ENTER-re, tehát nem engedi állítani...
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Dollface #48561 üzenetére
Ökölszabály: FX-nél nem alkalmazunk szoftveres tuningot.
A BIOS-ban beállított tuningra rámászik a szoftveres és ez okozza a - túl-túlhajtás miatti - gebasztot.
Lapod sem elég jó.
[ Szerkesztve ]
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Dollface
tag
válasz MinionFlasH #48562 üzenetére
Az a helyzet hogy amint felhúzom rögtön akadozik a játék, tehát nem melegedhet fel. Már az intro videó is akadozva/felgyorsulva/szaggatva fut.
-
Dollface
tag
Sziasztok!
FX-8320 procim van, a Catalyst-ban lefuttattam az automatikus tuningolást. 4300mhz-ig elment, manuálisan most eddig engedi felhúzni.
De ha ezután manuálisan engedélyezem a tuningolást akárcsak a legkisebb arányban is (mondjuk 3600mhz-ig) akkor az eddig simán futó játék elkezd akadozni, és hirtelen begyorsulásokat produkál.
A hangok és zenék pedig akadoznak.
Nem vágom ezt a témát, mit csinálok rosszul illetve mi a baj?
-
ViZion
félisten
válasz vakond5 #48558 üzenetére
Nekem is voltak 1,65 V-os modulok, több is, 4 GB, majd csere 2×4 GB és egyik sem ment az alatt 1600-at, akkor nem fogom azt mondani, h 1,5 V-on használja -főleg hogy gondja is volt vele.
Hogy azóta vannak olyan modulok, amik 1,65 V @1600 gyári érték ellenére is üzemelnek 1,5 V-on, az lehet, de ha nem lett volna gondja, akkor nem kérdezte volna...Részemről a ramos dolog vége, immár másodszor, tedd magad túl rajta, hogy van olyan, amit még nem láttam én sem, és nem fogom ajánlani a gyáritól eltérő beállítást, ha éppen a hiba okát keresi.
De ezt akkor ott leírtam, sajnálom, ha a mai napig nem tudtad feldolgozni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #48555 üzenetére
...mielőtt 8320-at veszek, csak megnézném az újak árát.
Hátha beesik egy kis plussz meló még, bár most elherdáltam egy 250 GB-os SSD-re a dellátHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
- = Zk = -
félisten
válasz wukodlak #48554 üzenetére
csapassad neki (Y)
jó kis deszka ez
ez kiküszöböli a user error fogalmát épphogy nem csap a kezemre, mikor piszkálom(#48555) ViZion
Te már megint beleütöd az orrod, hm?! -.-
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ViZion
félisten
válasz wukodlak #48554 üzenetére
Köszi a linket, már benne van valóban. Hol lehet már kapni itthon?
-
wukodlak
aktív tag
Megvan az uj tamogatasi lista.
http://www.asus.com/Motherboards/M5A99FX_PRO_R20/HelpDesk_CPU/
Ezaltal meg is rendeltem az uj parost.fx8370+m5a99fx pro2.0Dio3 Battletag:Wukodlak#2377
-
ViZion
félisten
válasz vakond5 #48552 üzenetére
de Te az 1,5 V-ot mondtad amikor a CPU-Z-n 1,65 V-ot írt...
-
vakond5
őstag
De jó hogy a múltkor pont ugyanazt javasoltam egy kollegának a ramjaival kapcsolatban, amit most 3-4-en mondotok, majd Ormányos barátunk folyamatosan próbált meggyőzni hogy "dehát nézd már meg a linkelt cpu-z képet!!..
"It's not about having what you want, it's wanting what you've got."
-
ViZion
félisten
válasz Béka 3 #48549 üzenetére
Tápos topikban kérdezz rá. FSP hexa nem a legjobb választás, Antec meg csak címkéz, nem tudom milyen a bele. Miért küzdesz... XFX 550 PRO, Seasonic beles... vagy FSP Raider, ha tetszik. FSP 500 APN is jó, csak kevesebb a csati, de ügysem CF-hez való. Ezeket mondom én, de tápos topikban majd a szakik tudják.
-
Béka 3
tag
Sziasztok!
Megint én vagyok.
Antec High Current Gamer 520W vagy FSP HEXA 500W Active PFC 80+ 12cm ?
Ezek 80 plusos tápegységek. Ezzel tudom húzni a cpu úgy 4ghz felé a procit ?
Konfig:
CPU: AMD FX 8320 + Cooler Master Hyper TX3
Alaplap: M5A97 R 2.0
Memória : 8 Giga ddr3 1600mhz
VGA. ASUS HD 6970 2GB Gddr5
HDD: WD 500GB
12 cm ventilátor.
DVD lejátszó. -
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #48547 üzenetére
jogos. no vita!
de pl nekem semmi bajom semmivel, mióta a 770 a gépben van...én nem néztem, hogy a CF hogy, merre, mit, kit skálázott. használtam, kész na mind1
lényegében ez a monitorozás érdekelne, hogy hány % cpu és hány % gpu használatnál beszélhetünk "kihajtásról"...
remélem érthetően írtam 2x elolvastam, mire felfogtam[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #48546 üzenetére
Driver-ekben egyik sem különb a másiknál.. De ne robbantsunk ki driver vitát itt..
Egy szó mint száz.. Véleményem szerint szépen kihasználja a 270x cf-et a 8320.. A tuning kell, alapon kevés volna.. Amikor próbálkoztam 4,7-4,8-on, az többet hozott játékélményben, mint az, hogy 1200/6000-ren ment mind2 kártya. Csak sajna a proci nem volt stabil, így maradt a 4,6.
A 280x-nél más a helyzet, de ott is szépen ki lehet paszírozni a 100%-os GPU kihasználtságot, de ott is kell a tuning.
Oké, sejtettem. De, amikor meglöktem a kártyákat, akkor sem változott a CPU használat annyit, ami azt mondta volna, hogy a processzor limitál, nem valami más. Ezért is említettem, hogy amikor kicsit többet ment a proci, többet számított, mint az, hogy a vga-kat hajtom. Plusz, mint említettem, 280x-nél sincs nagyobb cpu használat nagyobb grafikai beállításokkal.
Ha még kap AA/AF-et, akkor az kicsit rátesz egy lapáttal, de akkor is 70% körül megáll. Plusz, ott már elfogy a 256bit.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #48545 üzenetére
Eddig azt állítottad, hogy nem lehet rendesen használni a CF-et (elbukott), ez egy példa, hogy lehet.
Az, hogy valamiben nem jó, az egy hiba, nem bukás.számomra a drivereknél bukott el. (Thief, és a megjelenés napján) a Bf3, ami már régebbi történés ott szépen hozta amit kell. de ezt eléggé sokszor leírom. sztem...
szerk
am meg jelen "érdeklődésemmel" nem a CF-fel akarnék foglalkozni, hanem a cpu-gpu százalékos viszonyával...[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #48544 üzenetére
Hogy, hogy mi? Amikor meghajtottam 1200/6000-ren mindkét kártyát, akkor sem változott semmit a CPU használat, ugyan így ~60% körül ment. Szinte semmi változás nem történt.
Ergo, véleményem szerint a proci nem limitál..
Eddig azt állítottad, hogy nem lehet rendesen használni a CF-et (elbukott), ez egy példa, hogy lehet.
Az, hogy valamiben nem jó, az egy hiba, nem bukás.Hozzáteszem, 1 kártyával, 20-30%-on megy a proci ugyan ezekkel a beállításokkal.
280x-el ugyan ez a helyzet, 30-50% körül hajtja meg a 4,6GHz-n ketyegő 8350-t...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz hackeeeee #48543 üzenetére
áhá
tehát 50-60% CPU használatnál már nem beszélünk limitről... értem...és mennyin kell/ene mennie a GPU-nak, hogy...?!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz - = Zk = - #48537 üzenetére
A lényeg, hogy nincs procilimit, és szépen teker a cf. Ez mellett a proci 50-60%-on teker. Mondjuk sikerült már 80% körüli cpu használatot is összehozni, ofkorsz úgy, hogy mind2 GPU 90-100%-on dolgozik.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
ViZion
félisten
-
-
- = Zk = -
félisten
-
eldiablo
addikt
válasz ViZion #48534 üzenetére
Itt lehet böngészni: MSI 970 Gaming
Érdemes megnézni, M5A99FX PRO R2-nél ki tartja az órajelrekordot.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz asvald #48531 üzenetére
Nitrogén lesz az
Régóta követem a topikot, ASRock, Asus, Giga lapok vannak, MSI-t nem nagyon emlékszem, h vki használt volna. Tesztoldal az egy dolog, kevés a független teszt. Keress rá angol és német oldalakon, fórumokban... Ha tesztet találtál, akkor nézd meg, h mennyire "igaziak" a tesztek ott. Egy gyenge tuning eredmény nem csak a proci hibája.
-
and1ao
őstag
válasz hackeeeee #48530 üzenetére
Just kidding man omg.calm down.
De az mégsem 1.56V azért az 1.5 az jóval kevesebb pláne hogy az egy 8320.
Hát igazándiból nem elég lehet hanem hanem elég mert pl itt topiklakók 90% 970 vagy maximum 990x lappal boldogul.
Akiknél nagy lap van hogy 90% CF SLI is van.asvald.: Nyugodtan vedd meg én bátran ajánlom én is Asrockról váltottam,sokkal nyugatabb vagyok azóta
4.5-4.6-t egy jobbféle léggel simán lehet benne csapatni, és az nem a vége csak egy egészséges OC[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
kisbancsa
senior tag
-
asvald
senior tag
válasz and1ao #48529 üzenetére
nekem nem epenisz meregetesre kell a cumo mint valakinek...csak szimplan jatekra + kicsi oc-ra ,ha számbetyarkodni akarnek nyilvan 60k lapot vennek +hidrogent....
szoval jatekra jo lesz , koszontem az erdemleges valaszokatA rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz and1ao #48529 üzenetére
Nekem a 4,7-4,8-hoz már 1,5V körül kell a 8320-nál. Ez van.
Hozzáteszem, Én a 8 magos FX alá eleve inkább 990-es lapot tennék, nem 970-est, főként ha tuning is lenne..
Az más kérdés, hogyha nem akar az ember több kártyás rendszert építeni, akkor elég lehet a 970, de ha igen, akkor oda már nem feltétlen biztos.
A szapulást meg most fejezzük abba, mert unalmas. Szerintem itt már páran megmutatták, hogy mit lehet kihozni a "bagyibájt" lapból, egy csúcsszuper pl. Asus-sal szemben.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
válasz pEtii94 #48523 üzenetére
tegyél fel kérlek fotót a gépedről, hogy lássuk jól szellőzik e benne minden...
amúgy az amd is ilyen, indítód a stressz tesztet és felugrik a hő...
ha a teszt vagyis terhelés közben nem megy fel 60-62-65 fok fölé akkor az teljesen rendben van.
még ha fel is szalad néha 65 fok fölé az sem egy örült nagy baj, csak ne legyen tartósan ezen hőfok fölött, de én úgy tudom ha gáz van a hővel akkor az FX lekapcsol magokat, tehát kárt elvileg nem teszel benne...
de ha tévednék, úgyis kijavítanak az itteniek
de ha raksz fel képeket kiderül hogy mi lehet a gond, ha egyáltalán van gond, mert az FX ilyen, mint proci, sőt minden ilyen nagy teljesítményű proci ilyen, megdolgoztatod és pörögnek a hőfokok...
a régi két magos athlon ii-k azok amik az istennek nem mennek fel 45-50 fok fölé[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
pEtii94
tag
-
asvald
senior tag
helo!
Lehet maradok fx 6300as procinal ,mert igazabol tokeletesen elegnek tartom fullhd jatszasnal megaztan szinte nincsis kulonbseg a tobbinel,csak a lappal vagyok kicsit nehezkes helyzetbe amit kineztem .A lap egy msi 970 gamining lenne , volt 970es lapom asrock extreme 3 amivel semmi bajom nem volt es ugyan igy elvarom az msi-tol is hogy ne legyen .De a lenyeg: bios frssites nelkul is kezeli a procit es milyen a tapellatasa?Ha valaki tudna segiteni azt nagyon megkoszonem.
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz kisbancsa #48519 üzenetére
A 8-8-8-22-t még meg lehet próbálni, de nem valószínű, hogy bírni fogja.
Ami még hozhat a konyhára egy kicsit, hogy 190ns-ről le lehet tenni a késleltetést 110ns-re, az még egy kicsit hozhat a konyhára. Természetesen ott is benne van a pakliban, hogy nem fogja bírni a modul.
Véleményem szubjektív...
-
kisbancsa
senior tag
Érdemes még piszkálgatni? Vagy hagyjam így
Térdig érő szélben kekszet kaszálni hülyeség, mert néma gyereknek még a vak anyja se látja a fától az erdőt
-
lee56
őstag
válasz Dr. Gonzο #48479 üzenetére
Ez így azért pontatlan, UEFI-s giga lapok szoktak ilyet csinálni, de csak azok amelyek rosszul vannak beállítva! Miután a multkor valaki rájött hogyan lehet orvosolni, és leírta, már van rá megoldás, csak utána kellett volna néznie.. RTFM, ugye Igaz ez in kább fórum túrást jelentene ebben az esetben, mivel ez kétlem hogy le van írva a manuálban. De mindegy is, lényeg a lényeg, a Turbó Core technológiát BE !!! kell kapcsolni, és elmúlik, bármilyen hihetetlen is. APM ettől függetlenül lehet kikapcsolva és akkor mehet a tuning is, szóval elvileg ez nem jelent gondot, de ki tujda miért, turbó nélkül ujraindulgatnak.
No Comment
-
válasz ViZion #48510 üzenetére
ezen én is meglepődtem Mester
rossz helyre címeztem a felét
pEtii94
már az is gond hogy nem melegszik a lap 2 perc tuning alatt...?
első gondolatom az volt, hogy nyomja rá a srác egy két óráig, majd melegszik az
de jah, az alaplapnak nem kell nagyon melegednie csak azért mert a proci melegszik, nem törvényszerű...
ha a lap melegedne olyan mértékben mint a proci, no akkor lenne igazán gond[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
ViZion
félisten
válasz pEtii94 #48507 üzenetére
miért kellene az alaplapnak melegedni? VRM melegszik, amúgy 50 fok a procinak sem sok.
-
pEtii94
tag
válasz ViZion #48505 üzenetére
Sziasztok. Volna egy kis gond az új lapommal tuning terén. Mindent elolvastam amit az összefoglalóban találtam az M5A típusú lapokhoz. Beállítottam mindent a leírtak szerint, 4 Ghz-re akartam belőni a procim, de IBT-n az első 2 perc után kb, már a CPU 50 fokos, de az alaplap meg nem melegszik semmit se. Mi lehet a gáz ?
-
MinionFlasH
senior tag
válasz Picturemaker #48504 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz kisbancsa #48503 üzenetére
ramos okosság is van összefoglalóban, de keress rá a ddr3 timing explained-re. van korrekt írás képletekkel, mindennel...
-
Picturemaker
őstag
válasz MinionFlasH #48491 üzenetére
Memót hagy 1T-n ha bírja, kicsit "gyorsabb" így.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest