Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Beretvás
veterán
megérkezett a 6300 asom.. bepattintottam és így első nekifutásra 1,33 voltal megy 4,4ghz.. na már most ha nem terhelem szépen vissza is veszi a feszt de az órajelet nem.. ez mitől van?
-
antikomcsi
veterán
válasz
eldiablo
üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni.
Az én 8350-em 1.62V-al nem is lehetne tesztelni, mert 1 percen belül megsülne, illetve 1.5V-al 4800MHz-en simán kieszi a konnektorból a 300W-ot. De ilyen feszültséggel nem lehet 24/7-ben használni, mert játék közben túlmelegszik. 1.45V-ig még használható.
210W-nál pedig jóval többet fogyaszt még így is, ahogy most használom. Ez is konnektor érték.
-
Beretvás
veterán
köszönöm a válaszokat, erre voltam kíváncsi...
-
zsoleszka17
tag
csak azt nem értem honnan jött akkor az én procim? 125W TDP FX4130 és csak 4 magos. és 1,260 1,270 1,280 közt jár a Voltge.
csak az fx4130 semmilyen táblázatban nincs benne.
-
-
-
RazoR
veterán
nálam nincsen olyan beállítás amit említettetek... [link] A kérdésem a következő: ebben az esetben hogy tudom elérni, hogy folyamatosan azt a feszt kapja a proci amit beállítok neki, illetve hogy tudok egyáltalán beállítani egy fix feszt?
-
-
Beretvás
veterán
Gépem az profilomnál.. 955 volt az elődje.. körülbelüli értékre voltam kíváncsi mert egy okos haverom váltig azt állítja hogy húzva maga a cpu belenyal a 300+ wattba.. nekem ez kicsit hihetetlen
-
lee56
őstag
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Amúgy meg tudod nézni te is. Ha a idáig a fórumig eljutottál, akkor felteszem van internethozzáférésed.

Onnan pedig csak egy kis akarat meg önállóság, és pár jól megválasztott szó a keresőbe, és megtalálhatod ami érdekel.
De kezdősnek kicsit segítek -> http://en.wikipedia.org/wiki/Piledriver_(microarchitecture) , parancsolj. 
-
-
lee56
őstag
válasz
vakond5
üzenetére
Én is így tudom, cserébe viszont a Visherák 10-15% plusz teljesítményt hoznak azonos órajelen, míg a magasabb fesz ellenére is hűvösebbek, és kevesebbet is fogyasztanak, hála a RCM (Resonant Clock Mesh)-nek részben, ami a Zambéziben nincs még.
ViZion : Akkor kicsit túlbecsültem
De akár még lehet is ilyen, egy roszabb darab, ami csak magasabb feszen hozza stabilan az említett 4.5GHz-et.. Ezesetben csak az unlucky verziót példáztam. 
-
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Vishera újabb, kicsit kevesebb feszt kér.
-
zsoleszka17
tag
a prociknál mi különbség van hogy ZAMBEZI VAGY VISHERA?
-
-
lee56
őstag
Na meg a tápja hatásfokától kezdve, egészen attól hogy milyen szerencsés vagy szerencsétlen proci jutott neki a gyárból-on át, egészen a csillagok állásáig mindentől.
De ha tippelnem kéne úgy 150-180W körül lehet. Persze ahogy a többiek mondták a legjobb ha kiméri. Mondjuk vesz egy 45W-os Sempront, aztán kicseréli az FX-el mér kettőt és máris van összehasonlítási alap. 
-
Habugi
addikt
-
Beretvás
veterán
Hali.
Kellene némi infó arról , hogy egy 6300 as 4.5ghz re húzva menyit fogyaszt naggyából?
-
Habugi
addikt
válasz
vakond5
üzenetére
Tegnap csináltam ezt a videót egy fórumtársnak, gondoltam ide is belinkelem: [link]
Az "optimalizálatlan", gépgyilkos, intelen/nvidiával jobban futó, maximum 3 magot normálisan kihasználó GTA4..

Ja és mielőtt elfelejtem, mert legalább egy napja nem linkelte senki: [link]
(#47528) vakond5:

Egy kis pénteki "ennek a hétnek is vége" hangulatfokozó.
(#47530) baboss:
Klassz kis alaplap!

(#47525) Zsivaagoo:
+1, elég a 8320as.
-
-
RazoR
veterán
Hali. Hülye kérdés lesz, de nem egyértelmű számomra. A CPU Offset voltage-nél a beállított érték lesz amit kap a proci, vagy a kiírt érték plusz a beállított?
-
baboss
őstag
válasz
vakond5
üzenetére
Elég sokat kellet,hozzá spórolnom,hogy megtudjam venni,apránként jutottam idáig.Amikor eladtam egy alaplapot akkor kipótoltam és egy jobbat vettem.Ugyan ez volt a helyzet a CPU-val is.Abból is igyekszem a legjobbra,de a FX-9590-et már nem fogom megvenni,bőven elég a mostani.
A másik alaplapba meg bőven elég lesz a í74770k -
vakond5
őstag
válasz
baboss
üzenetére
Ramok húzásával nem érdemes foglalkozni, mert abszolút jelentéktelen, többnyire csak a szenvedés van vele.
Kérdésemre viszont a válasz gondolom hogy "mert megtehetem" vagy hogy "mert tetszik a kinézete".

Nem baszogatásból írtam, csak kicsit kiakadok az ilyen dolgoktól..
-
baboss
őstag
Medium=lefagy a teszt alatt.
Ultra High=teszt alatt max 1.476v 4,81GHz ez már jó.Marad így.
Memóriát,hogy lehet húzni ?
Kingson HiperX Predator 2x4 GB 2400MHz Profil 0-án megy 2400MHz-en.
Idáig nem nagyon teszteltem,hogy miket tud az alaplap.Illetve korábban ment már 4.9 HGz-en is csak a beállításokat nem mentettem el.
Van egy Asus Maximus VI Formula lapom is,csak most gariban van,azt még ennyire se teszteltem le.Egy G3258 -as CPU van benne ami ugyancsak 4,8 GHz-en megy ugyan ezen a feszültségen. -
vakond5
őstag
válasz
baboss
üzenetére
A feszt tedd át offset-re manual-ról. Addig emeld az offset-et, míg a korábbi manual-t el nem éred.
Kettő közti különbség egyszerű: offset-nél a gyári VID-hez képesti eltérést adod meg pozitív vagy negatív irányba, míg manual-nál te határozod meg a tényleges feszt, és ilyenkor azt nem csökkenti.Turbo-t átrakhatnád disabled-re, a DIGI+ beállításoknál pedig szerintem a CPU-NB-s opciókat tedd regular-re, illetve vedd vissza 100%-ra, mert nem húztad a memóriavezérlőt. Ha elvinné a tuningod mindaz, amit most javasoltam, akkor állíts vissza mindent a jelenlegi állapotra.
-
vakond5
őstag
válasz
baboss
üzenetére
CnQ kell alapvetően, de a C1E-t is érdemes bekapcsolni. SVM-et esetleg kilőheted, ha nem használsz virtuális gépeket.
@47512 Habugi: Hatalmas szöveg volt, nagyon impozáns!

@Veszett Na'vi: Tehát azt mondod, hogy egyszerre kell a CnQ is és a C1E is?
-
baboss
őstag

-
baboss
őstag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni,hogy a bios-ban mit mire kell állítani,hogy a CPU fesz és a MHz a terhelés függvényében automatikusan változzon.Most mind 2 max-on megy.
-
csabika0001
senior tag
válasz
Habugi
üzenetére
Ma méregettem kicsit digitális műszerrel.
A konklúzió, hogy az északi híd hőmérséklet értéke köszönő viszonyban sincsen a valós értéknek.
A bordán mért hőmérséklet 52-55 tuningal 60-63°C körül volt.A képen látható értékek:
1. északi híd
2. proci kupak
3. tápellátás(VRM)
(megj. ez csak Gigabyte 990FXA vagy XA típusoknál ugyanez)Elég jól szellőzik a házam bár közvetlenül levegő nem érkezik a VRM részre ma sikerült 71°-ig feltornázni.

-
AusWolf
őstag
válasz
csabika0001
üzenetére
Szenzor nélkül ezt nehéz megmondani, bár a bordája tapintásra elég forró. De az én 4+2 fázisommal szerintem ez normális.
-
Habugi
addikt
válasz
csabika0001
üzenetére
Az VRM kb. semennyire illetve nem tudom honnan számít hevülésnek.
Igazából azt sem tudtam, hogy a VRM-nél van szenzor.
A Northbridge hőmérséklete miatt (tapintás..), volt némi pánik hangulatom pár hete aztán kiderült hogy ezeknél a lapoknál "normális" jelenség. Ettől függetlenül gányoltam neki extra hűtést, ugyan ekkor hamár arrafelé járt az ujjam megnéztem a VRM-et is, az teljesen megnyugtató volt, bár azt bombázza az SA-n lévő 2db TY-143as elég rendesen.Letöltöttem most a HWMonitort, TMPIN 0/1/2 értékeket látok, te melyiket tulajdonítod a VRM-nek?
Van itt egy 10körös IBT Very High HWInfóval: [link]
Ennél nem sok nagyobb pofont kapott eddig. Ugyan az a három szenzor gondolom, csak más a nevük.
(MB,NB,CPU és itt jegyezném meg, hogy az NB hőmérséklet maximum 45fokos értéke köszönő viszonyban nincs a valósággal a fentebb leírt tapasztalataim szerint.., legalábbis a borda tetejének érintése alapján
) -
csori23
aktív tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, hogy érdemes e lecserélnem a 6300-ásaomat (húzva 4,5ghz+coolermaster hyper T4) egy 8350-re, mert egy játékban procilimitem van néha, és rohadt idegesitő tud lenni. -
csabika0001
senior tag
Kinek mennyire hevül fel a VRM tuning alkalmával?
Habugi neked ugyanolyan lapod van mint nekem, esetleg rá tudnál pillantani? (HWMonitor) -
Habugi
addikt
(#47513) AusWolf, (#47514) MrM94, (#47515) eldiablo:
LoL

Az egyik legfontosabb dolog kimaradt egyébként, még pedig az, hogy az első alkalom forróságát (Turbo ON..és a vele járó izgalmak!), semmi nem éri utól a későbbiekben.

-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Olyan ez a kezdő FX tunning mint az első kamasz szerelem..!
Innen-onnan összeszedett infók alapján viselkedsz vele az első pár randin, kicsit bátortalan vagy de próbálgatod a határokat. Aztán az első alkalommal amikor megmutatod neki a bélyeg gyüjteményed szépen elkezditek felfedezni egymás testét.
(Az idő előrehaladtával fokozódik a forróság itt is..)
Pár alkalom után már elkezded ismerni az erogén zónáit és tudod mivel lehet megbolondítani.
Megjegyzem, ebből a szempontból az összes FX egy nimfomán sorscsapás.
Komolyabb teljesítményhez nem tűrnek semmiféle energiatakarékos funkciót..(nincs lazsálás..
), egyértelműen nem adják a tudtodra az elején, csak onnan venni észre hogy az ezekről való lemondás után a csillagot is lehozzák neked az égről. 
Ahogy Macsek és Sasbá' példája is igazolja, abból a szempontból is nagy a hasonlóság, hogy az elsőre mindig emlékezni fogsz.., kicsit... valahol legbelül mindig hiányzik..!

-
AusWolf
őstag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Szerintem nekik sem éri meg az a plusz néhány százalék teljesítménykülönbség azokat a tizenezreket, amivel többe kerül. És a megfelelő hűtés még szóba se jött, mivel azt nem adnak hozzá. Aki sose látott BIOS-t, annak valószínűleg nem sok fogalma lesz arról, hogy melyik hűtőt érdemes megvenni, vagy hogy hogyan kell felszerelni.
Az megint más kérdés, hogy aki nem tuningol, annak is matatnia kell a BIOS-ban egy kicsit, a kikapcsolt turbó, az alapból 1333 MHz-en induló RAM, CnQ, boot beállítások, stb. miatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hidd el, hogy nem az.
Vannak olyanok, akiknél az számít, hogy mi van a dobozra írva, és nem az, hogy mi az, ami elérhető vele. Mint mondtam, vannak olyanok, akik nem értenek a tuninghoz, csak ahhoz, hogy bekapcsolják a gépet, játszanak rajta, majd leállítsák.
Habugi: Hiába egyszerű mint a faék bizonyos leírások alapján, van aki meglátja a bios-t, megkérdezi, hogy "ilyen is van?".
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee
üzenetére
Igen ebben van némi igazság!

Hozzáteszem, decemberben amikor bekerült a lapba (Giga & Award Bios) a 8320as, Orrmányos ASUS (UEFI) lapokhoz készült topic összefoglalója alapján percek alatt belőttem 4.2-re, másnap már 4.4en ment.
Kis túlzással kb annyi tunning tapasztalatom volt addig, mint a Barátok közt Magdi nénijének az űrsétával.
Még csak annyit se böktem be ide, hogy segítség hogy tunningoljak..
[link]
Persze látható, hogy "finomhangolni" azért több idő volt.., 4.4-hez 1.475öt adtam neki a Scythe GKC 2-vel..!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Tito30
tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Annyira nem zavar a fogyasztás, ha összejön a pénz a 9-es szériát kipróbálom

-
Tito30
tag
Sziasztok.
Hogy lehet az,hogy a Cpu-Z progi alatt a procim max Tdp-je 125W, a 3Dmark13 meg 95W-osnak látja?

-
stratova
veterán
válasz
üzenetére
FX-8300 eddig is létezett, de csak OEM partnereknek és szorzózárral. FX-8320 mellett én sok értelmét nem látom, max. AMD tud spórolni a hűtésén (125 W-ra hőcsöves jár, 95 W-ra egy szimpla aluborda mint egy Phenom II 945 vagy FX-6300 esetében). Az is igaz, hogy jobban hangzik 95 W mint 125 W ill. olyan alaplapok is kapnának vele 4 modulos FX támogatást, amelyeknél eddig csak az OEM modell szerepelt. Bár itt ettől függetlenül a 4 modul+gyenge lap változatlanul nem ajánlott kategória marad.
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D-Link DIR-860L
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Jackson elektromos gitár
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

V dropp! LLC be van állítva?

De kezdősnek kicsit segítek ->
Tapasztalatból is..

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)