Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37314) honda130


honda130
tag

Sziasztok!
Ma jobban bevizsgáltam az FX6300-amat. Ugye írtam, hogy a négy sarka olyan furcsa.
Megnéztem a munkahelyemen elég erős nagyító alatt, megmértem a felületén lévő kitüremkedést. Nos akár hogy nézem, nagyon érdekes fénytörés van a négy sarkon. Nem lehet eldönteni hogy felfele vagy lefele hajlik a négy sarok.
Viszont egy jó minőségű Mitutuyu digitális tolómérő élét ráfektetve, amiről köztudott, hogy már akkor is tök egyenes lenne ha nem Mitutuyu lenne és nem digitális, egyszerűen még nagyító alatt sem látszik légrés. A 0,02mm-es hézagoló alátét még csak nem is szándékozik alámenni a közepénél sem és a szélén sem, mikor bármelyik két sarokra teszem a tolómérőt. Nincs ott semmi egyenetlenség, és semmiféle kitámasztás. Az a valami ott a négy sarkon pusztán fénytörés. Ez biztos! Amit nem látok résnek, az nem is az. Főleg nagyító alatt és megmérve. Vagyis nem volt mit mérni.
De akkor mi lehet az a furaság a sarkokon? Tettem fel továbbra is a kérdést. Valószínűleg a kupaknak (mert itt többen így neveztétek) sajtolásakor, mivel ott sarkot kellett kiképeznie a gépnek, azon a részeken picit nagyobb átalakuláson kellett átesnie a lemeznek és ezért ott nem csak hajolnia kellett a lemeznek, hanem picit nyúlnia is. Ez miatt picit más a felülete. Valószínű hogy a gép ütésszerű préselése következtében picit még jobban is melegedett ott az anyag. Esetleg elképzelhetőnek tartom, hogy felrakás előtt vagy után síkköszörülték a felületet és ott többet vitt a szerszám.
Mindegy mi a pontos magyarázat, a lényeg az, hogy nincs azokkal az FX procikkal semmi probléma! Ki vannak ők találva. És valószínű hogy nálunk sokkal okosabb emberkék dolgoztak rajtuk.
Csak azért írtam meg, mert bízom benne hogy néhányatokat érdekel.

Úgy csinálj lehetőleg mindent, hogy ne kelljen senki előtt letagadni hogy a te munkád. Én minden nap megpróbálom.

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.