Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thom7
csendes tag
válasz Directors #30499 üzenetére
Scalare-k felzabálhatják a neonjaidat és más hasonló méretűeket is.
Egy barátom csak azért vesz hetente kb 30-40 neont hogy a vadas vitorlásai jól legyenek ;P
Mik a méretei a 200as akvariumodnak?
Vitorlasoknak azert egy 120x40x50es nem árt. Nagyra nőnek. Kell nekik a magasság.[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
Srácok
Van az akváriumom egy tető amibe ugye bele van építve az előtét, a gyújtók és a 2 db T8-as fénycső a standard T8-as vízálló foglalattal. Át lehet valahogy építeni T5-re?
Más: Egyik gurámim a víz felszínén vízszintben fekszik kb. Az úszója kicsit tépettnek néz ki. Betegség lenne vagy a másik megtépte? Mást nem látok rajra csak hogy folyamatosan a víz felszínénél úszkál. És csak ő.
[ Szerkesztve ]
-
Thom7
csendes tag
válasz dudududadada #30500 üzenetére
A tervezett 100literesedbe mehet annyi neon.
De ha páncélos harcsát, guppit és szifot (vagy plattit) is szeretnél tartani akkor min 25-26 fokot adj nekik... 20-22őt nem fogják bírni.
Alga evő alatt mit értesz? ha ancit vagy plecót akkor azt szvsz inkább ne. Hamar kinövik a 100litert. -
dudududadada
újonc
Korábban 54 literesben volt 2 ancim, nem akartak megnőni több év alatt sem.
Ha ennyire nem bírják a hideget, akkor megoldom a fűtést. Ami érdekes, hogy annak idején nem fűtöttük az akváriumot és ott elvoltak ezek a fajták, az igaz, hogy már nem emlékszem, hány fokos volt a víz, mert jó 12 éve volt.
-
Thom7
csendes tag
válasz dudududadada #30508 üzenetére
Pont azért nem nőttek meg akkorára amekkorára szoktak, mert pici volt a helyük.
100asba én max egyet raknék, azért mégiscsak 12-15centisre nőhetnek.
Vannak halak amik birják, sőt, a 20 és annál hidegebbet szeretik, de a fent említettek inkább 26 fokon élnek. -
Directors
senior tag
Erre gondolsz ? [link]
Thom7 Az akvárium még nincs meg, de amit kinéztem az 100*40*50.
Mit takar az hogy kézi csiszolt, vagy gépi csiszolt akvárium ?Milyen növényeket tudnátok ajánlani ami eléggé úgy mond igénytelen és sok boltban megtalálható ?
3-4 fajtát ha tudnátok ajánlani azt megköszönném.[ Szerkesztve ]
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
natë
nagyúr
Jelenleg a brutto 60 literes capri akvámban 12 db razbóra (hengel), 3 panda cory, 6 törpe szívó harcsa van + 8 garnéla. Sok? Gondoltam inkább megkérdem, de a halak nano akvába valók.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy szép akváriumot, élő növényekkel és halakkal.
Kinéztem ezt a szett-et.
Fb-s csoportban megkérdezve azt mondták hogy az egybe szettek nem jók, de arra nem tért ki senki hogy mit kellene nagyobbra, másra kicserélni?Tudnátok nekem ebben segíteni?
Walking Dead
-
Thom7
csendes tag
válasz N.Ferry #30514 üzenetére
Ezekben a szettekben a szűrés szokott gyenge lenni és ha komolyabban szeretnél nüvényezni akkor a világitás is kevés, de a gyári fénye szerintem simán elég egyszerübb, kissebb igényű növényekhez.
(#30513) Moz
Annyi hal simán jó benne, essetleg még egy két cory( ők is szeretik egymás társaságát )
Nekem is voltak anno hengelik és ők még csak nem is nanohalak -
Directors
senior tag
Még olyan kérdésem lenne hogy milyen víz tesztet érdemes venni ?
Igénytelenebb növényekre még mindég várok ötleteket.
A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.
-
Thom7
csendes tag
válasz bringasisti #30524 üzenetére
vagy ha co2-vel komolyan növényezel.
(#30523) Directors
Kb az összes crypto, valisneriák, tócsagaz[ Szerkesztve ]
-
szabolcs77
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy garnélák tenyésztésével miért ennyire kevesen foglalkoznak? Van valami jogi akadálya vagy eu rendelet ami tiltja (pl.Idegenhonos inváziós fajok 1143/2014/EU tiltja, stb)?
-
bringasisti
őstag
válasz szabolcs77 #30526 üzenetére
Szaporodnak maguktól nem kell tenyészteni őket.
BENEFON DELTA--------N8
-
szabolcs77
tag
válasz bringasisti #30527 üzenetére
nah ez az, pont ezért nem értem. FB-on valaki hirdet x db-ot totál hagyományos RC-ből és úgy kapkodják mint valami hiánycikk.
Van arra valami kiforrott megoldás, hogy ha én 3 különböző színű garnélát szeretnék tartani hogy nem 3 külön akváriumba teszem, hanem egy nagyobba és valahogy (háló stb) elszeparálom egymástól a színeket? csak praktikusság és kinézet miatt gondoltam, hogy 1 nagyobb külső szűrő mint 3 kisebb belső stb.
-
Alg
veterán
válasz szabolcs77 #30528 üzenetére
Ha tenyészteni szeretnéd, én garnélásat biztos nagy kocka szivacs+powerhead(vagy légpumpa) kombóval szűrnék, imádnak a szivacson szedegetni, és a kicsik miatt sem kell aggódni hogy beszívja a külső szűrő.
+ némi mohás fa bele, vagy csak sima fa amin megtelepedhet a fonálalga amit megint imádnak, esetleg katappa levél/éger toboz.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Thom7
csendes tag
válasz szabolcs77 #30528 üzenetére
Én pl tök sok hirdetest látok FB-n, a garnis csoportokban.
Ha nagy akváriumban szeretnél többféle színűt tartani anélkül hogy összeszaporodjanak akkor valami hálós megoldás jó lehet.
Én inkább 3 pici szivacsszűrőt rákötnék egy légpumpára (olcsobb mint egy külső) és 3 kis akvát egymásmellé rakva szépen berendeznék nekik[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz szabolcs77 #30531 üzenetére
Itt egy régebbi táblázat, hogy melyikek tarthatók együtt :
Így tudsz különböző színűeket is együtt tartani.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Directors
senior tag
Köszönöm a segítségeteket!
És ezekhez a növényekhez milyen folyékony tápanyagra van szükség ? Feltéve ha szükség van.
Amit még nem kérdeztem hogy fűtésből milyen márkájút érdemes vásárolni ?
-
N.Ferry
senior tag
Ezt mondták az fb csoportban is, bár tovább nem jutottunk a segítséggel.
Ha esetleg lenne kis időd, vagy bárkinek segítene nekem mondjuk erről az oldalról összerakni egy teljes felszerelést?
Akváriumot tudok jó árban készíttetni, tehát csak a felszerelések kellenének.
Köszönöm szépen előre is!Walking Dead
-
N.Ferry
senior tag
válasz N.Ferry #30535 üzenetére
Sajnos szerkeszteni már nem tudok de közben nézelődtem.
Ezek esetleg megfelelnének a fent említett 120-as akvához?
[link] A 3.0- ás
[link] A 2x36w- os
[link] A HT 50-es, bár nem tudom mi a különbség közöttük.
Ezek mellé kell még valami technikai eszköz?
Az akvárium elég 5mms üvegből vagy inkább legyen 8?Walking Dead
-
Alg
veterán
válasz N.Ferry #30536 üzenetére
Annyiért már egy jó külső szűrőt is kapsz, dupla akkora szűrőkapacitással minimum
Nekem a harmadik van, teljesen meg vagyok vele elégedve. Mondjuk a szivacs töltetet kicseréltem, de szivaccsal is jó lehet.
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
N.Ferry
senior tag
Köszi!
A külső szűrő mindenképpen jobb?
Azt nem értem hogy gyárilag 300 litert írnak, aztán meg azt írják hogy 100 liter alatti kavához ajánlták. Akkor most melyik az igaz?A világítás és a vízmelegítő okés?
E három dolog mellé kell még valami?
Az 5mms üveg elég akkor vagy 8at ajánlotok?Walking Dead
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
63 literes akvárium felett gyàri vilàgítàs van, 43,5 cm-es neonnal. Elkezdett vibràlni, feketedni el belülről. Milyen fénycsövet érdemes helyette belerakni amitől esetleg szebb színek is lennének. Le van sajnos màr kopva, de kb 15w lehet a cső.
Előre is köszönöm
Amit még észre vettem, hogy jobb, bal oldalt elől a növények nem igazán nőnek, oda màr kevés fény jut, aquaplant tablettàt kaptak.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Tetra EX 800 Plus szopás fotytatódik:
Legutóbb szétszedtem a gépet darabokra, mindent kitakarítottam. Vettem új gyári O-gyűrűt, új töltet aktív szenet és perlon vattát + új PVC csöveket. Ez így 7.500 Ft volt...
O-gyűrűt kicseréltem, ekkor már éreztem hogy előzővel se volt még semmi probléma mert ugyanolyan puha volt még az is mint az új... ezért rutinosan egy vödörbe pakoltam a tartályt.
6-7 óra telt csak el, mire ez a látvány fogadott: [link]
Most komolyan... mi a faszom ez?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz Motion_Blur #30546 üzenetére
Van a tetején egy pumpa gomb. Abban a tömítést is kicserélted?
-
pjen
félisten
válasz bringasisti #30545 üzenetére
Lehet félre értem,4 db 54 wattos csővel világított.
-
dudududadada
újonc
Tudnátok ajánlani egy megbízható fűtőt 100 literes akváriumba? Jelenleg 22.5 fokos a víz, télen is maximum 5 fokot kellene melegíteni rajta, elvileg egy 75 wattos elég lenne a Sera tanácsadó könyv szerint.
-
Motion_Blur
félisten
válasz Silentfrog #30547 üzenetére
Nem. Viszont most ahogy szétszedtem, kizártnak tartom hogy az O-gyűrűnél jön így a víz. Teljesen rá volt cuppanva és száraz volt.
Olyan mintha a bekarikázott részen, vagy még afölött telne fel a víz és ha megbillentem szó szerint ömlik belőle...
A pumpa gombja hogy jön le?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Politika
- Napelem