- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Nekem végre sikerült leszámolni (többé-kevésbé) az ecsetalgával, a növények is szépen nőnek, erre megjelent a zöld pontalga - gondolom a megemelt világítás meg a nem egyenletes CO2 miatt, de mérek majd vízcsere előtt egy foszfátot hátha az a kevés.
-
RWD
tag
válasz
bringasisti #30292 üzenetére
Köszi...
-
stubó
csendes tag
válasz
bringasisti #30290 üzenetére
Így már tisztán látom.
Köszönöm a türelmed.
De közben baj is van,mert egy xifo,egy vitorlás elpusztult,most meg egy foltos molly is kezd lelassulni,és a fenék alján van,a víz elég zavaros,és (ködös,homályos,fehéres)?.
Valószínű hogy abba hagyom az egészet. -
jegenye77
addikt
válasz
bringasisti #30292 üzenetére
Lehet kiszökött a tarantula is
-
RWD
tag
Sziasztok!
Valahogy bekeveredett a lakásba egy ~5mm "hosszú", nagyon friss imádkozó sáska. Tudom hogy ez nem terrárium topic, de esetleg tudtok segíteni hogy mi a szöszt csináljak vele?
Vagy van itt esetleg terrarisztika is? Nem találtam
Szegényt kirakni nem akarom amíg nincs tavasz, egyből elpusztulna.
Köszi! -
stubó
csendes tag
válasz
bringasisti #30288 üzenetére
Értem és köszönöm.
Csak azt nem értem,hogy másnál akinek ekkora medencéje van,és saját készítésű külső szűrő,annak mekkora teljesítményű a szivattyúja,hogy 25-ös műanyag csövön esőztetve nyomja szépen vissza a vizet.
Az enyém erre nem képes,ezért is gondoltam jóval nagyobb teljesítményre,ráadásul a kosz is előtte szépen elmegy(vagyis gyenge a szívása is.)
Üresen vödörbe tesztelve,nagyon jó volt a nyomás,de nem volt ellenállás.
Úgy látszik hogy kell egy belsőszűrő is. -
bringasisti
őstag
Szerintem nem fogsz választ kapni a kérdésre két ok miatt: Ekkor medencét két szűrő segítségével illik tolni mert az ördög nem alszik. Másik hogy kedvezőbb ha a külső tartályba lassan mozog a víz és + van egy olyan ami összeszedi a koszt és forgatja a vizet. Amit néztél pumpat az paraméter szerint l/h és emelőmagasság megfelel, de mivel nincs előtte egy szivacs a szűrő élettartama korlátozott mert a homokot is felszívja ha ha egy hal felkeveri.
-
stubó
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek ilyen szivattyúja,vagy tud valami infót adni,(megbízhatóság,valós teljesítmény,stb).
CHJ 5000 Eco 5000 l/óra 80W. -
Alg
veterán
válasz
Motion_Blur #30283 üzenetére
Eheim skimmer (az áramláson is lehetett volna csak ezzel segíteni) vagy kínából skimmeres befolyó.
-
oszy
veterán
válasz
Motion_Blur #30283 üzenetére
Én skimmert javasolnék. Nekem is sokáig volt egy csúnya réteg, de mára elmúlt.
A növények leveleinek kell mocorogni?
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Nos, hadba állítottam a második szűrőt is, így most egy Tetra EX 800 Plus és egy Eheim Biopower 200 szűri a kb. 90 liter vizet, és nagggyon kellett ez belső szűrő kiegészítésnek + sokkal jobban tudom vele fodrozni a vízfelszínt mint a másikkal.
Viszont... alulról nézve a víz felszíne olajos hatást kelt és csak azon a két tenyérnyi felületen teljesen tiszta ahol a nyomó ág nagyon erősen hullámoztat. Ezzel mit lehet kezdeni? Amúgy a víz tiszta és gyönyörű áramlási kép állt be ezzel a két szűrővel, növények levelei mocorognak és a halak is élvezik. De ez a filmréteg zavar. Valahogy ez le lehet szűrni?
-
stubó
csendes tag
válasz
bringasisti #30277 üzenetére
Fagyasztott vízibolha,szárított szúnyog amit három napja kapnak,de csak késő délután láttuk ilyennek a vizet.
Ma hoztam bele 5 db guppit.
Lehet hogy azzal került be valami? -
Exian
addikt
válasz
bringasisti #30271 üzenetére
Te meg nem érted a "viccet"
Nyilván valóan arra gondoltál, hogy autóakkuról vagy bármilyen megfelelő teljesítményű 12 V akkuról hajtható. Vagy másra gondoltál?
-
stubó
csendes tag
válasz
bringasisti #30261 üzenetére
Köszönöm.
A hőfok úgy néz ki hogy beállt,csak zavaró volt a tárcsa,hogy 18 fokon van.
De most szépen megy. -
natë
nagyúr
válasz
Silentfrog #30273 üzenetére
Rettenet piszkos már, csak eddig nem mertem megpiszkálni.
-
natë
nagyúr
válasz
Silentfrog #30270 üzenetére
Köszönöm, akkor a szűrőt utána gyakorlatilag ki is moshatom, mert nem lesz benne élet. Baci kultúra mehet akkor feszt a kezelés után
-
Silentfrog
Topikgazda
Nem kell a szűrőt kikapcsolni, hisz tök mindegy hogy megy e vagy nem hisz a bacikat elpusztítja a szűrődben a vegyszer. Viszont a vízmozgatás szükséges hogy oldódjon be oxigén a vízbe. Ami fontos hogy etetni ne nagyon etess, hisz ha nincs biológiai szűrésed. A kezelés 3-4 napig szokott tartani utána vízcsere . Ezután úgy kell el eljárni mind ha új szűrő került volna a az akváriumba, pár naponta pihentetett vízzel célszerű cserélgetni a vizet egy két hétig. Ha nagy a medence akkor vízelőkészítőt célszerű használni a 20%-os vízcseréhez. A hőfokot tarthatod egy hétig is 28 fok közelében majd lassan csökkentheted, ha alacsonyabb normál esetben a hőmérséklet.
-
Exian
addikt
válasz
bringasisti #30268 üzenetére
És börgessem a traktort 8 órákon keresztül?
na meg ki ül az autóban lent a parkolóbam addig? Na meg hogy nézne ki a 3. emeletről lelógatott kábel a parkolóig?
-
Exian
addikt
-
natë
nagyúr
Beleraktam a parakillt. Hőfok kb. 28.
Só is van a vízben. Szűrőt tényleg ki kell kapcsolni? Más teendő? -
stubó
csendes tag
válasz
bringasisti #30248 üzenetére
Értem,akkor ez van.
Remélem hogy jó lesz a fűtőtest és a 2 év garit kibírja.
A guppikat és a xifokat nem kell párban venni,ha jól tudom?! -
pjen
félisten
Üdv.Van egy kb 2 éves fekete molly himem.Folyamatosan fehéredik.A testén lassan összefüggő fehér pontok vannak,a farok úszó már átlátszó.Olyan mintha őszülne.Mi lehet ez?Nem tűnik betegnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Kugoo Kirin G1
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest