Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
én ílyet vettem. és mikor vettem pont volt egy olyan akció, hogy 100-150-ig választhattam hozzá ingyen rúgót! faja..
szal azt mondod, hogy faragjam meg picit a belső részét a végének?
valahogy így?:logikusnak hangzik amit mondasz...
mod:
rainmen: én is erre gondoltam és a fent említett akciónál 100-asat kértem "ajándékba", hogy megnézzem vele, de hát az is ugyanolyan hosszú.. azt viszont már fölhúzta, de lasabb lett és szerintem a hatásfok sem volt olyan jó...
de mondom ez az elvágott 120-as teljesen jó... csak kár, hogy a rúgó végét nem tudom olyan fajinul eldolgozni, síkba tenni mint a gyári..
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Köszi akkor ezentúl mindig úgy teszem vissza. Szerintem eddig pont fordítva raktam a helyére a hengert mert az agyontömített hengerfej csak arról az oldalról csúszot be könnyedén

rainmen: az mp5 pdw ben 3-as gb van
Most lődöztem vele kicsit.. pontosabb az AK-nál persze ebben most nincsen lenyomó

-
rainmen
aktív tag
Lejárt az idő...

szbalogh: Neked való cuccok, csak siess!!! [link]
-
rainmen
aktív tag
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
A Galaxy mp5-ök gyári motorja az egyik leggyenguszabb motor a piacon sajna, és a gyári rúdakkú sem a huszárosság abszolút etalonja. Érdemes ügyelni arra, hogy a dugó farán a luk fala 45 fokban "le legyen törve" hogy az esetlegesen valamely irányban elhajló rugót bevezesse a dugattyúba és ne akadjon el benne. De pdw-be a 120-as rugó ?
Nem arra való az a kis jószág... -
Hurkaleves
őstag
nálam pl. a 120-as rugó csak úgy ment bele, hogy levágtam belőle vagy 3 centit... egyébként nem tudta felhúzni mert nem volt helye... legalább is szerintem.. de így elég erős is és pörgős is.. hengert én is vettem újat, de rövidebb a gyáritól kb 1,5 milivel... igazából elég jól benne van és nem is mozog ezért hagytam úgy ahogy van... kis réssel.. a tömítés okés.
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Na jó mondjuk valóban ez az amire most legkevésbé költenék

Így is egy kis méregzsák
Ha hosszabb csövet veszek bele akkor másik henger is kell gondolom 363mm-hez 4/5-ös vagy 3/4-es kb?. Mindegyik AEG henger ugyanolyan méretű? Bele fog menni a boxba?
-
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Ártani nem árt, de kb felesleges ebbe a cuccba.
Egyébként ennek ezért van ilyen durván csattogós hangja, mert mire a hengerben előre ér a dugattyú és a dugattyúfej, a BB már régesrég elhagyta a csövet és mivel nincs a csőben a "fojtás" a dugattyú akadálytalanul tud gyorsulni, és jó nagyot tud csattani. Én pl idegesítőnek találtam amikor ilyenem volt. A másik ami kiakasztott, az a tok anyagválasztása volt. Egy KAC PDW lett helyette végül, de ez már egy másik történet.
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Nekem a hangja meg az ereje megfelel. Még a "blowback" is nagyon tuti benne, de kicsit még rá lehetne dobni. Beczl azt írja hogy kb 100-as rugó van benne. Ezen nem is változtatnék. Kicserélném a hengert teljesre (nem tudom hogy mondják, amin nincsen lyuk) úgyis jön majd egyszer egy hosszabb cső bele és raknék rá egy olyan csapágyazott dugattyúfejet. Te is írtad hogy az nem árt
(lehet hogy rugóvezetőre írtad már nem emlékszem pontosan)
Ez azért még nem törné le a V3-as boxot nem? -
Kornel213
tag
válasz
rainmen
üzenetére
Azért voltak rendesen akik használtak valami arcvédelmet pl én is. A mi rajunkban csak 1 srác nem használt csak shemagot. Egyszer kilőtt egy sniper kb 30 méterről akkorát csattant a szemüvegemen
ha kicsit lejjebb ment volna és nincs rajtam arcvédőrács lehet hogy most lenne egy luk az arcomon 
-
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Aegnél érdemes észben tartani hogy a mozgó tömeg lehetőleg minél kevesebb legyen. Ez az egyik kulcsa az eagek üzembiztosságának. Nem mellesleg a GBB-kre is igaz, van egy egészséges bolt súly ami fölé nem nagyon érdemes menni, mert rossz lesz a vége.
V2-nél 120-as rugónál ugye többet nem nagyon rakunk bele, de pl azt is érdemes észben tartani hogy se fém dugó, se fém dugfej lehetőleg se fém hengerfej ne kerüljön bele, mert minden egyes alkatrész ami csökkenti a dugattyú kalapálásának erejét a box fele növeli a box héj élettartamát. Ezen felül szoktak belerakni egy shock transfer system nevezetű kitámasztót a box elé ami szintén segít a box törést elkerülni illetve ha el is tört egyben tartja azt. Az egyik oka a SPR beszerzésének, hogy kikísérletezzek egyrészt egy jól tömített boyi M szériás puskát, másrészt, hogy ezt az STS-t lepróbáljam.
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Hát az nekem nem téma

Viszont ha jók az ehobbyn a súlyadatok akkor egy csapágyazott alu dugattyúfejtől 20g-al lesz nehezebb a kóceráj. Ez belefér még?
25g helyett 45g lesz a mozgó súly -
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Ja nekem meg az a mániám hogy minél hangosabb legyen
Még így is halkabb mint az igazi MP5K PDW hangtompítóstul.rainmen: ha nem is öntöm ki de valahova a dugóra csak lehet súlyokat tenni még

találtam full acél dugót 30g
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Nekem a leghalkabb aegem a marui M14 EBR. Csodálatos jószág. Polikarbonát dugattyúfej, előfeszítés nélkül, guarder dugattyú, M150 prometheus rugó.
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Vagy ha rádobok egy csapágyazott dugattyúfejet? Attól nehezebb lesz és jótékony hatása is lenne

-
szbalogh
addikt
Apropó. Ha nehezebb dugattyút teszek bele erősebb rugóval (hogy a teljesítménye azért ne csökkenjen) akkor a nagyobb tömegű mozgó alkatrész miatt ugye még jobban fog mocorogni a kezemben? Tudom hogy ennek semmi értelmeeee... de azért mégis

-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Nem fogom kidobni a régi csövet ... azt hittétek ?

stefanitsr: jaja nekem is megy a halottnak tettetem magam és a föld alá bújok azt amikor elmentek mellettem Rambó módjára rájuk rontok
hej azok a régi szép Glockos idők ...De ez meg jobban tetszik és a hangja is jobb... jobb mint az AK-é. Nagyon erősen csattog, rendesen elnyomja a motorzajt. Nomeg szinte blowbackes ha egy kézben tartva lövök sorozatot. Csak úgy ugrál a kezemben.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
hát igen... kis helyen a pisztoly verhetetlen...
csak mellékesen kérdezném, hogy ki járta meg a sorkatonaságot? vagy valaki esetleg hivatásos közületek?
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Hozzáteszem két hete a csillagerődben pisztollyal annyira megleptem egy egész rajnyi pacákot, hogy mire egyik másik észbe kapott, és vállhoz emelte a karabélyt, addigra négyet levettem közülük.
-
HollyBoni
veterán
válasz
Hurkaleves
üzenetére
+2
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
+1
-
HollyBoni
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
De nem vágom,mert nem kerek és nem lehet csavarni...Na mindegy majd megerőltetem az agyam,ahhoz még fáradt vagyok.
-
szbalogh
addikt
Szerintetek ? PDW-be lenne 22cm lógna ki

A lángrejtőre húznék egy vékony alucsövet lefújnám feketére és kész is a hangtompító
mondjuk ilyen hosszú nem lenneSzerintem rohadtjólnézki
-
HollyBoni
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ja vágom van hozzá kulcs,de hogy csavarjam?

-
stefanitsr
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
fel-le akart lenni.

-
HollyBoni
veterán
Valaki akinek cyma ak-ja van árulja már el hogy lehet az első irányzékon fel le állítani.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
noja. de gondolom amire a fotós fókuszált az nem a sarkokban lesz...

amit láttatni akart az látszik is.. sőt a vignyettálással még jobban kiemelődik amit szeretett volna...én mondjuk photoshop-al ugrottam volna neki, de most, hogy mondtad ezt az ügyes kis progit.. teljesen jó!
-
stefanitsr
senior tag
válasz
sptkyle
üzenetére
Ennek a hogyanja egyszerű:
Utánakeresel torrent oldalon a 3.0 portable lightroomnak. Egy darab exe az egész nem kell szopózni installal, stb.
Akármilyen géppel készítesz pár képet ilyen ragyogó fényviszonyok között, majd beimportálod lightroomba, megkeresed a saturation, vignette, contrast csúszkákat, egy tetszőleges képen addig igazgatod a beállításokat míg ilyenek nem lesznek (kb laza +50%nyit rádobsz mindegyikkel).
Kijelölöd mindet, megteszed ugyanezt, vagy asszem az első kép után kijelölöd mindet, és ctrl+alt+v-vel az összes arra végzett módosítást ráhúzza a kijelöltekre. Voilá, kész vagy.
A kontraszt túlhúzása, párosítva egyébként az erős vignyettálással (ami a sarkokat besötétíti és kicsit ezáltal archaikus hangulatot ad a képnek) azt eredményezi hogy az összes sötétebb területen a részletek vagy eltűnnek, vagy annyira elsötétülnek hogy az átlag szem átsiklik rajtuk, tehát az első ránézés után (ami mellesleg belőlem bazári hangulatot vált ki) megnéznék egy két olyan részletet ami itt simán elvész.
-
szbalogh
addikt
Apropó. Tegnap elfelejtettem megkérdezni de azzal a játékostárssal mi történt akinek ömlött a vér a feje búbjából? Ugye nem BB okozta?

Holly: Egy 30 centis cső kéne a PDW-be, de asszem inkább gyűjtök egy komolyabb szűk acélcsőre.
-
sptkyle
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ja. Akartam én is kérdezni, hogy mennyi ebből az utómunka. Hát ezek airsoftosokról készült képek airsoftosoknak. Dizájnosak, az átlag ember azt mondja rá, hogy jol néz ki, netán még háttérnek is simán betehető.És ez volt itt a cél.
Elhiszem, hogy egy pro fotósnak mást jelent a szép, illetve teljesen más szemmel nézi a képeket.
Én már annak örülnék, ha ilyen képeket tudnék csinálni.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Szép kék ég, nagylátószögű optika, talán polárszűrő, de az alap tetszést növelő húzásokból egy jó nagy marékkal rádobott mindegyikre. Színtelítettség keményen ráhúzva, kontraszt szintén, meg némi vinyettálás szintén keményen ráhúzva.
Ezek amolyan elég kevés munkával járó dolgok, de általában a célközönségből kihozzák hogy "milyen király képek, marha jó géppel készülhettek" azt igazából lightroomban kijelölöd az összes képet, elhúzol 3 csúszkát, és kész is az effekt.
(Tudom, kecsege vagyok) -
szbalogh
addikt
A változatosság kedvéért az új vas iszonyatosan balra visz

Még jó hogy a hátsó célzót lehet oldalirányban állítani és a tekerőt is köztes állásban hagyni.
Megpróbálom visszafogni magam és nem használni amíg át nem néztem
-
Kornel213
tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Ezt azért megcáfolnám
A hétvégi tököli játékon a legidősebb ember egy 70 év körüli bácsi volt, azért az már nem fiatal
elhozta a feleségét is ő pedig a parkolóban olvasott ameddig a férje játszott 
Itt van egy pár kép ha érdekel valakit! Nem én csináltam őket
-
sptkyle
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Teljesen jogos, csak akkor van gond, ha törik a tűzváltó szerkezet. Kicsit macerásabb cserélni a ráragasztott kar miatt. (már ha jol értem amit írsz)
De amugy igazad van. Fegyver átlag szervizelésnél az johelyen van ott. Ez egy elég specifikus baj.@mityku
emrégiben ennyiért ment komplett szett a zöldeknél. (bontatlan) És ennyit mondott rá egy szerelő srác is. Szóval esély megvan. -
mityku
aktív tag
rainmen: köszi a linket
Nem gondoltam, hogy ennyibe kerül a szett.
De rákérdezek a novar-ra + meg láttam náluk ( legalább is a webshop-ban) tök jó MAG tárakat G36-hoz ( talán 80-as). -
stefanitsr
senior tag
JG G36-nál alapvetően két dolgot érdemes megcsinálni beszerzés után:
Az egyik: cserélni a hopkamra rugóját gyengébbre, hogy elkerüljük a kamrát tartó műanyag bajonettzár törését, a másik, hogy a tűzváltó karokat leszerelve teszünk beléjük egy-egy csepp pillanatragasztót, és úgy szereljük őket vissza. A fegyver átlag szervizeléséhez ugyanis ezeket nem kell levenni, viszont a kis csavar amivel "rögzítve" vannak elég xar hatásfokkal látja el a feladatát. Ez egyébként kb minden airsoft g36 variánsra igaz.
És persze ezeken felül mehet a teljes alap AEG szerviz: hopgumi, lenyomó, kenés, tömítés, hézagolás, esetleg egy csapágyazott rugóvezető, ízlés szerinti rugóval.
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Most tört el
Még jó hogy a fegyó nem volt a közelben sem. Csak kézzel meghúzkodtam és a műanyag csat amivel állítani kell az úgy lepottyant... kitört a közepe. Talán a szalag jó lesz.rainmen: feleségem szokta mondani hogy még gyerek vagyok

Most már nem kezdtem neki fúrni a tokfedelet de gyorsan ráragasztottam a dotot. Nagyon jól néz ki rajta .... szerintem. És sokkal könnyebb is célozni vele
-
sptkyle
senior tag
válasz
rainmen
üzenetére
Persze.. csak azért hozzád címeztem, mert ott volt a link. De majd elolvassa, és reagál.
Amugy e körül szoktak menni a tűzváltó szettek.. meg ott is van, hogy fém. Azért gondoltam, hogy ez is szett. Másrészt viszont magyar boltról beszélünk.. tehát nem tunék meglepődni semmin.
-
boogie84
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Köszi a képeket, én vagyok a leg szebb

-
rainmen
aktív tag
válasz
sptkyle
üzenetére
Nem tudom, mert kép persze nincs...
Az osztozkodásban én nem tudok segíteni, dobd fel neki PÜben a témát.szbalogh: Nem csak a fiatalok airsoftoznak. Ha megnézted stefanitsr képet, azon is látszik pár "idősebb" sporttárs. Meg aztán mi számít idősnek?

stefanitsr: nekem visszaálló pontra sétálás közben törött el a karabiner a fegyveren.

-
szbalogh
addikt
válasz
danilla
üzenetére
Igen arra a sárga meg piros szalagra amir a hölgyemény tart a kezében és karszalagnak használtátok.
rainmen: Wow ez nagy ötlet! köszi szépen!
Ilyenről nem is tudtam eddig 
Meg van a PDW. A Glockot adtam érte meg 5 k-t

Van 2 midcap meg papírok és doboz is... még garancia is a keletibe
A szíját meg feldobhatom az AK-ra majd valahogy -
sptkyle
senior tag
válasz
rainmen
üzenetére
Ez elvileg a komplett szett nem? A két külső műanyag kar a csavarokkal, a két belső fogazott félhold, meg a fogaskerekek? Ha így van, és a kolega megveszi azt a linkelt szettet, vevő lennék kb a felére, ami neki elvileg felesleg.
Ha meg ez csak a két külső tűzváltókar, akkor b***ott drága.
-
mityku
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő!

stefanitsr: a hétvégi játékról készült képeket, meglehet kapni mail-be esetleg?
Köszi
-
mityku
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
G36 tulajoktól kérdezem, simán lehet venni bármelyik airsoft üzletben G 36-hoz tűzváltó kart?
Hétvégi játékon sikerült elhagyni a bal oldalit.üdv: mityku
-
rainmen
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Teljesen egyetértek, de mivel a fiatalság ötleterős, néhány tippet kell nekik adni, hogyan tudják megoldani, amit szeretnének. Én még a google keresőbe se írnék be semmit ilyen irányba, de nekik segítek ötletelni.

-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
ezzel valahogy én is így vagyok...
de szeretek ilyenekkel foglalkozni.. még ha csak elméleti szinten is... -
rainmen
aktív tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Csináljátok meg induktív szenzorral. 10 BB-vel a vége előtt rugóval beadatod a jelet...
-
danilla
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Köszi szépen

szbalogh: A színes ragasztószalag gondolsz?
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Hűű ilyen színes öntapadós szalagot hol lehet kapni?
Lehet hogy mégis lesz PDW
visszalépett a komoly érdeklődő
mindjárt megyek is az eladóhoz -
stefanitsr
senior tag
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Azt lenne jó megoldani hogy ha közel a tárcsere akkor a dotban átkapcsol zöldről pirosra

-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Nemtom még
Nem tudom hogy működik, majd a hobbielektronikásokat megkérdezem. De talán be lehet állítani a kapcsolást úgy ellenállásokkal vagy a kapcsolt áramot (lednek a kapcsolófeszültségét vagy áramát) hogy a bb_knél még ne / vagy igen a rugónál meg már ne / vagy igen kapcsoljon. na ezt ha megérti valakiHolly: Neked nem tetszene ... konzerv 1x30

-
szbalogh
addikt
Wááá itt a dot a kezemben és qrva jó

fel is barkácsolom ma gyorsan az AK-ra
A PDW-ből meg nem lesz semmi
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Azért kérdeztelek mert én nem találtam csak ilyen böszmenagy kapcsolókat. Viszont találtam apró reflexiós optokaput. Azaz a kütyüben egy oldalon van az emitter és a reciever is.
-
HollyBoni
veterán
válasz
rainmen
üzenetére
Úgylátszik egyedi az ízlésem.Mondjuk ez tükrözi a mostani ak-m is,aki senkinek nem tetszik csak nekem.

Még az AK74u is tetszik.Bár nem értek valamit...
[link]
Van itt az oldal alján egy AKS74u,a másik oldal elején is.5 ezer ft a különbség,meg másik név.Valami egyéb vajon lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Fedora Linux
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Linux Mint
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem adnék érte 2000-et

Nem arra való az a kis jószág...
(lehet hogy rugóvezetőre írtad már nem emlékszem pontosan)
ha kicsit lejjebb ment volna és nincs rajtam arcvédőrács lehet hogy most lenne egy luk az arcomon 

emrégiben ennyiért ment komplett szett a zöldeknél. (bontatlan) És ennyit mondott rá egy szerelő srác is. Szóval esély megvan.
Az osztozkodásban én nem tudok segíteni, dobd fel neki PÜben a témát.