Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
true.. true..
-
rainmen
aktív tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Javaslom megtekinteni a Die hard második részét, mikor a repteret foglalják el. Van az a jelenet, amikor a kommandósok "lövik" a terroristákat. Na ott lesd meg, hogyan vannak összeragasztva a tárak. Azon kívül, hogy a kék a vaktöltény, a piros szigetelőszalagos az éles.

Szerintem nincs értelme így összeragasztani. Próbáld meg forgatni a csuklódat úgy, hogy fogásváltás nélkül berakd a teli tárat!
Szvsz tárklipsz vagy a kézi megoldása, miszerint a telit a mutatóujjal szorítod a tenyeredhez, az üreset a nagyujjal a mutatóhoz és hüvelykujjal kezeled a tárkioldót. Minimális gyakorlással villámgyorsan fogod tudni elvégezni a műveletet. -
-
szbalogh
addikt
válasz
rainmen
üzenetére
Na jó de ez FUN

Meg nálunk volt olyan szabály hogy csak bázison lehetett tárat tölteni
Szerinted az AK tárat hogy érdemes összekötözni? A tár jobb vagy bal oldalán legyen a másik tár? Én a jobb oldalára gondoltam. Csak ha már fúrom akkor először csak az egyik oldalát barmolnám szét és akkor azt amelyik majd átszik ha összeragasztom őket.
-
rainmen
aktív tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Ennyit nyűglődni meg agyalni..

Csak real-midcapes játékon egy middel játszottam, ami MP5-nél kb. 50 BB-t jelent.
Rövid sorozatokat használva, fedezékben gyorstöltővel utántöltve egyszer sem ürült ki a tár.
Shotinál meg számolni kell a lövéseket, hogy mikor kell shellt cserélni. Tessék odafigyelni és rutint szerezni!
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Pont ilyenre gondoltam

Ez a mágneskapcsoló hogy működik? Ha a tár rugója is bekapcsolja akkor jó mert ha elfogyott a BB utána végig rugó van és ha az kapcsolja akkor folyamatosan világítana.
Az érintkezőknek 2db rézlapocska megfelel.Közben megint szétkaptam a tárat. A lyukacsos módszert baromi egyszerűen meg lehet csinálni. Holnap kifúrkálom. Egyszerű trükkel meg lehet oldani hogy pontosan egymás fölé kerüljenek a lyukak

Ja, 2mm-es lyukakat lehet csak fúrni hogy ne akadjanak meg a BB-k. Nem tudom mennyire lehet majd látni a golyókat, kb 2mm a tár falának vastagsága is. De legalább nem lesz ronda
-
Hurkaleves
őstag
válasz
szbalogh
üzenetére
fun-ból készítettem egy "lőszerfogyás figyelmeztető" tervrajzot...
bár élőbe szétszedve nem láttam még mid-cap tárat, de gondolom valami hasonló lehet...
csekkoljátok elég borult..
-
stefanitsr
senior tag
Jah galaxy mp5-ök bele jó, tokja viszont elég gyenge konstrukció és anyag, én kerülném...
-
stefanitsr
senior tag
válasz
üzenetére
JG G36-ost azért találni ennyiért. Hozzá kell tegyem nagyon többet nem is ér.
De ott van pl kalash aksu 31-ért. Egy sokkal sokkal jobb választás, mint a jg g36c. Az hogy nem tetszik az egy dolog, az meg hogy tönkremegy, törik a hopkamra tartó, nem adagol, stb, az egy másik (jg G36 jellemző).

Fixtusos CM028 tactical... 30k...
Acél Rk02, 29 (personal fav ennyiért)
-
HollyBoni
veterán
Valakinek volt már dolga péniszmarkolatos román AK-val?Kényelmes vagy kényelmetlen?
-
sowi
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
ez egy japan Type89-es puska hicap tarja...
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ez az a tár. Vajon az AK hogy fog kinézni így?

-
törölt tag
Helo!
max Szeptember 5-10 ig kéne beszereznem egy fegyvert!
30K m van rá!
A Softair kínálatot tulajdonképen felszámolták mert 55 alatt csak egy mp5 van!
Egy JG, CA , G36C t keresek vagy Dboy M4et!
Hol keressek?
Vatera kilőve
Softair nincs
más oldalt nem tudok, boltban drága!

-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Összesen 2db midcapem van amik össze lesznek ragasztva szóval kéznél lesz mindig a másik

Csak tegyük fel hogy ha már lőttem valamennyit és el kell kezdeni fedezni valakit aki másik fedezékbe megy azt kiürülök amikor elindul ... ciki lenne
A játék hevében nem nagyon tudnám számolni hogy mennyit lőttem... főleg így kezdőként még csak megítélni sem tudom.
Na mindegy az egyik tárat feláldozm és kipróbálom ezt a lyukacsos módszert. Egy HK416-os tárat lttam ilyet valahol googlizás közben de már nincsen meg.
Majd leírom mire jutottam -
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh
üzenetére
"Vagy van valami jól bevált módszer?"
Ppppersze.

Mikor kifogy, nem lő a puska !

Nem érdemes túlspilázni szvsz. Ha úgy érzed, hogy épp eleget lőttél már azzal a tárral, de még van benne akkor kézben tartod a tartalék táradat, és felkészülsz a gyors tárcserére. M szériánál valamelyest egyszerűbb, mert a tárkioldóra a gravitáció elvégzi a dolgát, csak arra kell ügyelned, hogy esetleg a magdrop tasak felett legyen a tárfészek, vagy hogy elkapd a leeső tárat, és a másikat csak bele kell tolnod a fészekbe.
AK esetében ugye elöl-hátul kapaszkodik a tár ott kicsit lassabb a folyamat, de nem lehetetlen azt is gyorsra begyakorolni.
Egyébként a játék egyik szépsége, hogy a midcapek a legképtelenebb időpontokban ürülnek ki. Ezt meg lehet előzni azzal, hogy nem a kifogyás pillanatában tárazol hanem amikor van egy kis idő fellélegezni. Egy füst alatt a félig üres tárat újra is lehet nyomni gyorstöltővel.
-
szbalogh
addikt
Belevetettem magam a hi és mid cap tárak rejtelmeibe, mindkettőt szétszedtem és kipucolgattam meg kicsit megolajoztam. Nemsemmi rugó van a midcapben

Azon filóztam hogy valami megoldás jó lenne amivel meg tudom állapítani hogy mennyi BB van még a tárban.
Az egyik egyszerűbb hogy megfúrom pici fúróval a tárak oldalát ahol a BB-k vannak mondjuk 10 darabonként 1 lyuk összesen 10 lyuk. Így látnám hogy mennyi van még benne kb. A lyukakon kosz mehetne a tárba ezért a tárköpeny és a belső tok közé celofánt vagy egyéb vékony átlátszó műanyag lapot lehet csúsztatni.
A másik amire gondoltam hogy egy optokaput tenni a tárba 10-20 vagy akármennyi BB-vel a kiürülés előtt. Egy ledet kapcsolna a tár oldalán egy gombelemmel vagy akár a fegyóra is ki lehetne vezetni (fegyó akkujáról) esetleg a célgömb mellé hogy lássam ha közel a tárcsere. Az utóbbihoz valami érintkezők kellenek a tár és a tárfészek közé.
Vagy van valami jól bevált módszer? -
szbalogh
addikt
Ilyet nem lehetne airsoftban megcsinálni? Nagyon tetszik

-
szbalogh
addikt
válasz
sptkyle
üzenetére
Ha NiCd akkor mindig ki kell sütni töltés előtt ha NiM akkor csak néha.
Én egy kismotort szoktam rátenni ami 250mA-t vesz fel. Ráteszem a digitális mulimétert krkodilcsipesszel és a kívánt feszültségig merítem
Beteszem a nappaliba ahol sűrűn látom... a végén kell vigyázni mert hirtelen esik a feszültség. Cellánként 1.0-0.9 V-ig szokás... de van aki 0.6-ig is meríti
-
sptkyle
senior tag
Hétvégén jön valaki Izbégre? Vagy mindenki Tököl?

Más: Tippet kérnék gyári 8.4-es akku otthoni kisütésére. Kellene valami fogyasztó, ami szép csendben lemarja a maradék kraftot az akkuról.

-
HollyBoni
veterán
Hali!
0,23-as bb érezhetően más lőképet produkál mint egy 0,20-as?
-
sptkyle
senior tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Köszi.
Jó volt.
Én azt néztem, hogy szerencsétlen light sticket kb 3 dobásból sikerült bejuttatni.
Meg hogy jol lezuzták szinte az összes ablakot azzal a kalapáccsal. Rosszabbak mint a huligánok fradimeccs után.
Amugy nem szoktam szidni a hivatásosokat. Nem tudom mit tennék éles helyzetben...
-
szbalogh
addikt
Ezt láttátok?
Röhej az egész támadás. Nemcsoda hogy meghaltak szegény túristák
-
HollyBoni
veterán
Ez nagyon fura!Ma kicsit kimentem hogy lövök célba és megjavult a hop up.

-
HollyBoni
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Hopsz.Már belemegy majdnem 60.

-
szbalogh
addikt
Tegnap néztem a hívójele B20-at. Andy-nek 4-5 tár volt összeszigszalagozva

Hány kilós egy igazi AK74-es teli tár? Ólmot raknék bele hogy kicsit nehezebb legyen
-
HollyBoni
veterán
Vettem két zsír új 70-es AK tárat,de egyenlőre 58 megy bele.Még járatni kell?Olyat is hallottam hogy páran a tisztítópálca másik végét a tárba nyomták és így jobb lett.Ötlet?
-
szbalogh
addikt
Ezt talán az AK kamráján is meg lehetne csinálni... Csak elég vékony a fala ahol be kéne reszelni és rátolni egy megfelelő méretű gyűrűt, viszont lötyög benne a BB

Félek hogy elcseszem
Na majd ha legközelebb sztszedem akkor könnyebben bele tudom próbálni a tárba a kamrát... akkor megpróbálom megcsinálni. -
rainmen
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Cseng barátnak biztos kifogyott a ragasztója, vagy kikopott a mérőeszköz. Ezért nem sikerült szorosan illeszteni és kijár. Ilyennel még a szakmámban se találkoztam. De legalább gyorsan javult.

-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
na az az egyik kedvencem! elég durván össze lett rakva!
grat, hogy meg tudtál venni egy olyat! nem olcsóak... nekem egyelőre csak álom..

-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
Csőhossz nem feltétlen jelent airsoftban nagyobb pontosságot. Egyébként nekem egy ares tavorom van a bullpup kategóriában. A hosszú csövű.

-
-
Hurkaleves
őstag
thx! elég ritkaság... az alkatrészekkel is bajban vagyok néha..
mondjuk nálam csak a bullpup rendszer jöhet szóba... rövid fegyver, jó mozgási, manőverezési lehetőség viszont a csőhossz egyezik a többi karabélyéval (sőt egyesekétől hosszabb)...ezáltal a pontosság is marad.
ez szerintem nagyon jó ötlet volt attól aki anno kitalálta... -
sowi
őstag
válasz
Hurkaleves
üzenetére
meglehetosen ruhellem az fn2000-et de ez nagyon jol nez ki
-
rainmen
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére

Ezen vagy hézagolólemez nincsen, vagy beette magát a váll a csapágyba vagy a csapágy ette meg a vállat. Esetleg ezek kombinálva. -
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr
üzenetére
nekem beszart a gyári motor és újat akartam venni, de előtte szétszedtem és kipucoltam meg "elmostam" és teljesen új erőre kapott...
meglepően gyorsabb lett!
egyébként az erősebb motorok jobban is fogyasztanak? gondolom igen...ha valakit érdekel a moddolt fegyóm akkor bemutatnám.. már cseréltem benne jópár dolgot...
ez meg én volnék csak kicsit felturbóztam a képet... (grafikus mivoltamból..)
-
stefanitsr
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
-
stefanitsr
senior tag
válasz
rainmen
üzenetére
Egész pontosan a JG "tuning" márkája, alapból fém csapágyak, pl ebben acél egyeslövés alkatrész (!!), meg általában erősebb rugók, fém rugóvezető, 400 fps körüli teljesítmény dobozból, erősebb, kék fenekű motor, stb.
Lehet kapni hasonló név alatt M93 nevű hosszú nyakú motort, no az viszont valami brutális jószág.
-
rainmen
aktív tag
Nem tudom, a golden eagle-t nem ismerem, a hiba mindenesetre hajmeresztő.
szbalogh: BB elpotyogás ellen tegyél valami kis "akadályt" a hopupkamra bevezető csövének az aljába. Elég annyi, hogy a BB önsúlytól ne essen ki, de a tár adagolórugója azért át tudja nyomni!

Szíjakasztó: az AK testen van valami téglalap alakú nyílás, kb 3*12 mm lehet, ott belülről kifelé valami omega formájú lemezt behajtogatsz, aminek a kifele eső részébe befűzöl egy karikát és kész is! Esetleg megfúrod a tust és beroppantasz egy szegecsanyát, de ezt halkan mondom, mivel kevesen ismerik a technológiát és még azt hiszik, anyázok.
-
szbalogh
addikt
Egypontos szíjat rá tudom valahogy erősíteni a tus elejére? Az eredeti szíjakasztóra nem merném tenni

Létezik valami ilyesmi cucc amit a tus elejére tudok erősíteni és rá tudom kapcsolni a szíjat?Vagy varrjak magamnak?
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Háát. nekem az 25-30 inkább

Mondjuk nincsen lenyomó meg xar a gumiVan valami megoldás arra hogy tárcserekor ne potyogjon el 4-5 BB? Valami kis rugós kallantyú mondjuk ami csak felfelé engedi a golyót vagy mittomén? Nagyon idegesítő

Amúgy kicsit megtekertem a külső csövet az első célgömbnél fogva és most a célgömbben levő pálcika mellé megy jobbra a golyó nem a célgömbön kívűlre. Még a belső csövet majd megigazítom kicsit és pontos is lesz.
Minden nap gyakorlk vele kicsit. 15 méterről a sörösdoboz kapáslövéssel 5/10
-
rainmen
aktív tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Műanyag csapágynál elmegy, fémnél kissé gáz.

-
Hurkaleves
őstag
jáá.. nem gondoltam, hogy PH!-n airfos topikba botlok...

oszt amúgy mi a helyzet?
-
stefanitsr
senior tag
Mai nap szépsége: szektor kerék tengelye negyedrészt kifelé figyel a boxból a csapágyon kersztül, golden eagle m4 s-systemben.

(Hozzáteszem az olcsó m4-ek közül a golden eagle az egyik kedvencem, sokkal inkább mint a boyi)
-
szbalogh
addikt
Srácok nektek hány méter után kezd lefelé kanyarodni a BB?
-
HollyBoni
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Áh kösz mindkettőtöknek a választ,mostmár felfogtam.

-
sptkyle
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Delayer , másszóval fogaskerék-késleltető. Kb így néz ki [link] és a sector gear-en a helye. De innentől idéznék, mert nincs kedvem feleslegesen átfogalmazni (és értelme se lenne)
"Forgáskor hamarabb elkezdi hátrahúzni a tappletplate-t, emiatt a nózi korábban ad szabad utat a BB-nek a hopupkamrában.
Nagy tűzgyorsaságnál elengedhetetlen, mert gyakorlatilag a két lövés között nem lenne ideje a BB-nek a tárból a hopupkamra megfelelő részébe jutni...
Újabb JG-kben gyárilag sokszor látni és nem ritkák azok az újabb kínai kerékszettek sem, amiknél a sectoron az adagolólapkát mozgató fémrúd nagyobb keresztbetszetű a jobb adagolás érdekében..." (by tomeKK)
-
HollyBoni
veterán
A delayer pontosan mire is szolgál?Gugliban valami olyasmit olvastam hogyha high speed motorod van és nem adagol akkor arra jó.Ez pontosan hogy is van?
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ja nem nem olyanom van. Nem tudtam hogy az más és nem is kerestem a lenyomót amikor szétszedtem

-
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh
üzenetére
Ha beszerző véle lenyomó karod van, akkor abba nem kell lenyomó gumi.
70-es gumi nekem gyakorlatilag AK-n kívül semmiben nem vált be. A kedvenceim a kék madbull, a Guarder 50-es, és a gyári systema ehobbyról. Még a gyári Cyma hopkamrában leledző gumit is komázom (!!), nagyon jó (A külön vásárolható, fém cyma hopkamrára gondolok).

-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Köszi

Csak az volt a fura hogy Beszerző féle esztergálton pont merőlegesen volt az a kettő pecek ami lenyomja a gumit. Utána néztem emg youtubeon hogy az tartja a lenyomót
Most nem szedem szét... 4/5 állásban pont elég a hop.
Ha megjön a többi cucc lehet hogy a gumival kapok lenyomót is.
Egyébként mennyivel jobb a H lenyomó mint a sima csődarab? Keletifronton csak 70-es gumi van de elvileg 350-től az is jó. Viszont ahhoz ha jól emlékszem nem H lenyomó van. -
szbalogh
addikt
Nem a lángrejtő miatt visz jobbra úgyhogy maradhat

Kronóztam... a sörös oldalait simán átviszi. Az alját kilyukasztja de épp nem megy át a BB. Olyan 350-re saccolom. Pont amennyi kell
Közben újítottam egy sima 1x30-as konzervdotot... alig várom hogy megkapjam.
És alakul a mid-cap tár beszerzés is.
Csak közben kiderült hogy nem tudok menni a következő helyi játékra
ja meg az hogy valószínűleg szereléskor elhagytam a hopup lenyomót
-
Kornel213
tag
-
HollyBoni
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Majd meg meglesem,bár a hop up-hoz nem nagyon értek..Na mindegy majd megnézem..Mondjuk ígyis ellő 40 méterig.

-
stefanitsr
senior tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Sajna már láttam olyat is hogy a kamrában eltört a lenyomó kar, és csináltál akármit nem volt hop-up hatás. Ott cserés a lenyomó kar, vagy ha meg lehet ragasztani akkor ragaszd meg.
Van egykét kiszerelt boyi kamrám ha kell donornak.
Szerk:
SLR-ben a tűzkapcsoló raplizott. Azt hiszem rakok bele egy fetet, meg áthúzom a vezetékelés box felőli részét, amit már egy ideje halogatok...
-
HollyBoni
veterán
Egy kis problémával küzdök.A golyó érdekesen megy,csumira hátrahúzom a kart a hop up álllítónál,de a golyó még mindíg lefele megy a végén.Eddig ez nem volt így.A hop up szarul lenne rajta a csövön vagy mi?
-
szbalogh
addikt
-
Kornel213
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Ez így van, de még nagyon sokan vesznek AK-t is, de az átlag valóban m4-et vesz!
Az biztos
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Kornel213
üzenetére
Őszintén szólva az átlag magyar airsofter elsőként boyi m4-et, vagy JG mp5-öt, m4-et vásárol. Ezeknek azért nem szokott ártani egy teljes hopup revízió + a box átnézése sem. Hopup mókolással egész sokáig el tudnak menni, de tipikusan igen gyorsan nálam kötnek ki a frissen vásárolt jószágok.
-
sptkyle
senior tag
-
stefanitsr
senior tag
Nah mai játékon két kilőtt tár után megállt az SLR az új lipo akksijával. Kíváncsi vagyok mi adta meg magát.

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A játék hevében nem nagyon tudnám számolni hogy mennyit lőttem... főleg így kezdőként még csak megítélni sem tudom.