Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
petymeg
addikt
Kicseréltem az 1.0 Joule-os fegyveremben a rúgót Guarder 110-esre, 410 az FPS 0.2-es BB-vel, pedig előtte több fórumon utána járva ilyen 350-360 körülire írták, 400 fölé sehol sem. Ennyire jó lenne a hopupja? Mindegy gyengíthetem, vagy csere 100-asra. Amihez szét kell kapni az egész GB-t mer hiába HK416 V2 akkor sincs gyors rúgócsere.
Most a csatit tervezem kicserélni, nem is értem, hogy egy ilyen csúcsnak számító gyártó, mint a VFC hogyan szerelheti még Tamiyával a fegyvereit. De amit most kinéztem G&G MP5-öst, azon is Tamiya van pedig az a gyártó se a szarabbak közt van. Az olcsó kínaiakat meg T csatival szerelik gyárilag, nem kell mókolni... Ki érti ezt? -
-
DNReNTi
őstag
Mindent el lehet adni, kerdes az, hogy hirdetni vagy eladni akarod. Igy onmagaban szerintem csak nagyon nyomott aron talalna gazdara. Lehet jobban jarsz ha bele rakod valamibe es egyben adod el. Bar azzal meg az a baj, hogy arban folotte lesz egy SSG10-nek, azzal meg nehez versenyezni. OK, a beszerzos cuccok valszeg joval magasabb minoseguek, de visznylag kis piaca van az ilyen gourmet termekeknek.
-
DNReNTi
őstag
válasz
Drizzt01
üzenetére
Hat oszinten szolva... 25 euro alatt eleg ritkan lehet gazos tarakat venni.
Sot inkabb 30-hoz szoktak kozelebb lenni. CO-s meg meg ettol is dragabb. Amugy az STTI MK23 tar az 20-22 euro korul szokott menni, attol jobb opciot nem fogsz talalni. Anyagilag legalabbis. Majd ird meg a velemenyed az SSX303-rol.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy az ssx23 tárjait melyikkel lehet még kiváltani az stti st23 kívül? Illetve melyik kemény tok jó hozzá?
Előre is köszi
-
emre
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Az a gearbox egy youtube videóból van, nem az enyém.
-
emre
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, de akkor megcsináltam a fogaskerék hézagolást. Van három méretben alátétem hozzá. Azóta viszont nem foglalkoztam vele, csak az elmúlt pár napban.
A motor magasságával meg nem foglalkozok mert folyamatosan szedem szét meg rakom össze.
Akarok egy új külső csövet csinálni hozzá ami a hangtompító imitáció teljes hosszában megvezeti a belső csövet. Meg a hangtompító rögzítéssel is kellene foglalkoznom, mert hogy két darab 4-es csavar tartja azzal nem tudok kibékülni. Mondjuk az egész cső részt meg másik két 4-es tartja az előagyon alulról. Ez a része nagyon gáz. -
emre
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi!
Ok, a rendelést kihagyom, majd megrendelem szólóban. Még át kell néznem mi kell még.
Szerintem sima v3, 7mm-es sikló csapágyakkal. A motor piros seggű, jó akksival bírja, csak nem akarom kinyírni a gearboxot.
Aztán lehet teszek bele próbaképpen 70-es gumit a rugóhoz, mert most csak az 50 guarder van benne, mert olyan 400-410 körüli fps-re számítottam. -
emre
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Aktuális még, vagy már elment?
Élek a gyanúval hogy lengyel tezsvéreink nem a megrendelésemnek megfelelő rugóval szállították a Vintorezt.
410 fps-es változatot kértem, most miután kicseréltem dugattyút, dugófejet, hengerfejet, hop gumit 380 körüli értékeket produkált.
Felbasztam az agyam, hogy jónak kellene lenni.......Szóval volt itthon egy 150-es rugó, gondoltam bepróbálom, ezzel meg 0.20bb-vel 466-467 konstans. Na emmár döfi, de félek szétbaszom a gearboxot vele. Szóval kellene egy 130-as rugó.
A rugót ugye úgy kell mérni, hogy a teljes hosszból levonjuk a menetek és a anyagvastagság szorzatát, tehát összenyomott állapotban. Mert eszerint 110-es rugó volt benne.És ezennel megragadnám a lehetőséget egy közvélemény-kutatásra.
Mit gondoltok maradhat otthoni célba lövésre háztáji DMR-nek?Egyébként 0-ás henger normál (bore-up-ról szó sem lehet mert nincs hozzá sem henger, sem cilinderfej) van benne (lehet ez is kellene egy tartalékba), áttételek gyáriak, nem tudom milyen arányú, 455-ös gyári cső....szóval amivel nem volt gond nem bántottam.
-
DNReNTi
őstag
Na megteszteltem az Rhop-os AK-t.
50-55 meteren az ember alak nagyon stabil a .32-es BB-vel.
Viszont a lenyomobol meg kell kicsit majd csiszolni, mert tul magas, nagyon kicsi a hopup allitas jatektere, emiatt konnyen el is allitodik, mert az allito kar meg be sem feszul maris az egbe emeli a BB-t.
36-os BB-vel jobb a helyzet picit, de akkor a lotav rovidul, viszont a konzisztencia no. Van meg itt mit reszelni.
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Gazforrasztoval gondoltam belefirkalni, igen. A gas tube eleje amugy karamellizálo pisztollyal lett megporkolve, a 'valos' hasznalatot imitalando.
A leukoplaszt is nagyon retro, szerzek, aztan valahogy belekombinalom.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DNReNTi
üzenetére
Gázforrasztóval, pörzsölővel is égetheted a fát, vagy csak simán gáztűzhelyen. Ha sötét lett, majd visszacsiszolod a flex-szel.

Azért mondtam a leukoplasztot, mert erősebb, mint a géz, nem foszlik úgy, eleve van egy barnás, mustáros alapszíne és elég csak koszolni, mondjuk autószerelés után.

-
macilaci78
nagyúr
Taiwangun rendelést valaki?
Egyelőre 19 kg-nál jár a csomag.
375,16 Ft/€ árfolyammal lehet kalkulálni. -
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Wow, koszi! Van metszet a gondolatainkban.
A bajonett es a fa elemek flexelese nekem is a listan van. Illetve meg forrasztoval gondoltam beleegetni. Tul sotetre viszont nem akarom megcsinalni, meg akkor sem ha azzal az "eletszerusege" ellen megyek, nekem tetszik az hogy van benne kontraszt, hogy elvalnak az elemek.Koszi a tippeket, tuti veszek at beloluk.
A feher gezt amugy be fogom koszolni jobban, az kb szurke/barna lesz majd. A sosavas otlet szuper, kiprobalom. A szigszalag ala meg most jutott eszembe, van ontapados uvegszalas vakolat halom, az is eleg fasza texturat adhat. A szijakasztos otlet is kiraly!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DNReNTi
üzenetére
Túl világos a fa. Lánggal például lehetne barnítani.
Lecsiszolnám róla a lakkot, utána láng változó erősséggel, flexszel itt-ott bele-belemarnék, persz utána csiszolópapírral elvenném a sorját, majd az egészet valami olajos kencével lealapoznám és arra a lakk.Ha a test fém, akkor egyszerű a rozsdát rávarázsolni. Csiszold le róla a felületkezelést és sósavas ronggyal dörgöld át itt-ott.
Piros szigszalag és fehér géz helyett én mondjuk zöld és barna szigetelőszalagot használnék, esetleg szürke duct tape, annak textúrája is van, vagy a régi leukoplast ragasztószalagot. A piros és a fehér világít terepen, ahogyan a világos fa is, márpedig egy posztapokaliptikus világban a túlélés a kulcs.
Még esetleg a tus tövére felaplikálnék valami hóm méd szíjakasztót és egypontos szíj, vagy a tus elejére, cső tövére is valami kulcskarikát és akkor kétpontos szíj, ami abszolút idegen felfogatás ehhez a fegyverhez képest és a szedett-vedett benyomást kelti.
A tűzváltó kart is meg lehetne kicsit "csinosítani". Például valami bontottat összegyűrnék, majd kiegyenítseték, amennyire lehet. Lepattogott festék, szabálytalanul gyűrött festék, egy kis elállás a tok síkjától...
És egy bajonetet alá, nagyon fontos, hogy az enemit üres tárral lehessen aprítani!
-
DNReNTi
őstag
Mas.
Ha mar jatek nincs, kicsit elfoglaltam magam massal.
Regota meg akarom csinalni az AK-mat ilyen 0 Ft-os optikai tuninggal egy kicsit lerugott poszt-apo stilusura, egyreszt mert szerintem tok jol neznek ki, masreszt bejon ez vilag. Szivesen el is mennek majd egy ilyen milsimre ha ujra vannak jatekok. Nos, ez most ilyen lett, de meg van egy-ket otlet, amit ra akarok dobni.Mivel lehetne meg trogerebbe tenni szerintetek? Minden tippet szivesen fogadok. Illetve jo lenne valami rozsda szeru hatas a femeken, foleg a testen, ezt hogyan oldhatnam meg? A tus is tul "tiszta" meg, azzal is vannak terveim.
Bekerult ebbe is az Elvish Tac Rhop, Prowin kamraval, Modify flat gumival, konkav lenyomoval, Modify hybrid 6.01-es csovel. Kicsit MASZ necces, de bealitott hopup-al jo leszek, Most 395-400 FPS. 0.32-0.36-os BB-vel fogom hasznalni, az ahhoz szukseges lenyomas szerintem lehuz vagy 10 FPS-t.
-
DNReNTi
őstag
Igazatok lesz. Az egyik kepen latszik is hogy a hengerfej hatrebb van, a nozi meg le van csuszva. Hogy a pocsombe mukodott ez?
Gondolom a dugattyu a hengerfejjel szetpufolte a ket csapot, meg azzal egyutt az egesz gearboxot. Komoly kokler aki ezt igy kiadta a kezebol.
-
emre
veterán
Ezen filózok én is.
Ez szerintem csak akkor lehetséges ha a hengerfej eleve az illesztő tüskék mögött volt összeszereléskor.(#30073) macilaci78
A hengerfejen nem kellene lenni egy vállnak hogy nem csússzon be a hengerbe?
Az a furcsa hogy ezen hallani kellett volna működéskor hogy valami nem jól van. -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
A henger fej hogy csúszott hátra? Először letörte a pöcköket a gbről? Kíváncsi lennék mi okozta ezt.Olyan mint ha neki futottál volna szemből vele a falnak
-
macilaci78
nagyúr
válasz
DNReNTi
üzenetére
Hogyan sikerült összehozni vajon?
Ja, két különböző árnyalatú kék zsír volt a csapágyfészekben, nem takarították ki rendesen. viszont örülök, hogy nem kell ezt a gearboxot kitakarítanom.
Ja, beépítettek tracert a hop up egységbe: egy darab kerek fejű dióda a nyakára, fix vezetékkel és még nem is látja el a feladatát.
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
Dik. Ez olyan mint amibe belehajtottak egy csavart a rossz lyukon :D
Omfg. -
Na, elkészült a CQB sisak prototípusom.
Mivel a paintball maszkba ugyanúgy belerohadok, mint bármi másba, ami addig nem is volt probléma, míg ősszel már csak úgy lehetett játszani, hogy a pihenőben arcmaszkkal (és ha legközelebb lehet, valószínű ugyanez lesz). Az meg nekem már sok volt, semennyire nem tudott az arcom leállni az izzadással és szimplán belefolyt a maszkba az izzadtság, amit a szem körüli szivacs nem tudott elvinni, onnantól meg nem láttam semmit. Márpedig kell valami, ami könnyű, véd és látok is belőle. Ebből lett ez a csoda:Nyilván a csavarok nem a legszebbek, de kit érdekel. Körbe véd és nem párásodik, az izzadtságnak meg van helye lefolyni rólam, mert nem ér hozzá az arcom sehol (legalábbis a lencséhez nem).

Egy kemény 20€-akciós áron vette rácsos telimaszk + a paintball maszk másodlagos - nem thermo - lencséje összeeszkábálva. Eddig teljesen jó, az udvaron semmilyen időben nem bírtam összelehelni. És kb. fél kiló az egész, ami még pont jó.
Egyetlen baja, hogy le kell a rácsról verni a műanyag bevonatot, mert lövéskor az repül mindenfelé. Elvileg azért van rajta, hogy ne rozsdásodjon, de teli ráccsal kiverné az ember szemét az első headshot műanyagreszelékkel (utána legközelebb meg rozsdával, szóval érdekes koncepció), ha mondjuk nem a bb törmelék menne át rajta, mert még az is megeshet... Most már csak a fülemet szórná tele, a többi nem para. Majd ragasztok oda bele szúnyoghálót vagy valamit...
-
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
A logikád szerint nem jó...Néztem YT videót, azon nagyon ügyeltek az általad leírt mozdulatra.
A gb upper részén van alul, a henger alatt, egy bütyök, az bele akad a lowerben, gondolom azért van lekerekítve hogy ki lehessen forgatni. Így stimt most már ha tudom mit kell nézni
Köszi
-
macilaci78
nagyúr
Láttam már közelről, de csak ICS testben.
Az ICS upper az elülső pin, mint forgáspont körül lefordul a lower-ről, miután a hátsó pint kihúztad.A többi M4 variáns esetében az upper-t picit előre kell mozgatni a lower-hez képest, miután az elülső pint kihúztad. Kétrészes gearbox esetén ez azt jelenti, hogy a levegős részt előre húzod a felhúzó fogaskerék fölött, ami a ha a dugattyú nem elöl állt meg, összeakadhat a fogaskerékkel, de a tappet plate mindenképp.
-
Atke
senior tag
Valaki találkozott már az ICS split gearboxxal? belemegy az bármilyen V2-t fogadó testbe vajon? Boyi, Cyma, CA stb?
Azt láttam hogy a "spring guides, the anti-reversal latches and the safety selector plates." alkatrészek spécik,de angol tudásom elég szerényes (józanon) -
Atke
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
válasz
drzozo
üzenetére
Tapasztalat nélkül a nagy választék nem feltétlenül előny.
Szemüvegesként a legnagyobb hátrány a párásodás és ezt kitapasztalni, kivédeni nem egy pár perces művelet.
Kontaktlencse például adja magát, de én nem bírom.A dioptriás lencsével szerelhető hagyományos küllemű védőszemüvegek átka pedig, hogy a dioptriás lencse közelebb van a szemedhez, ezt figyelembe kell venni a lencse gyártásakor, illetve a szempilla is elérheti, ami egyrészt koszolhatja a lencsét, másrészt engem kimondottan zavar. De még mindig jobb, mint a nagy búvárszemüveg, legalábbis nekem.
-
drzozo
senior tag
-
macilaci78
nagyúr
válasz
taptaq
üzenetére
"Sziasztok! Csálék a fogaim. Ajánlatok nekem fogszabályzót?"
Szemüveges vagyok ugyanúgy, sokat próbálgattam, mire valami mellett megállapodtam. Egy munkavédelmi szemüveget vettem munkavédelmi boltban, amibe be lehet pattintani dioptriás lencsét tartó keretet.
Ősszel jött egy Guarder C4 szemüveg, de azóta még nem voltam játszani. Utcán működik.Maszk ugyanez, én egy rácsos félmaszkot vettem, de játékon még nem volt alkalmam viselni. Ha van egy kisujjnyi rés, előbb-utóbb betalálnak, főleg CQB-n.
Sokan ezért a paintballosoknál is használt full face maszkokat használják, vagy sisakra pattintható lencse és maszk, ami alá odafér a szemüveg is. Ezek között van, ami nem párásodik, mert mondjuk a motorsportból ismert kétrétegű légkamrás plexije van.
Hátránya ezeknek, hogy eláll az arcodtól, ezért nem minden fegyverrel kompatibilis, például egy AK nyílt irányzékhoz nem tudsz a tusra feküdni. Magas szerelék orvosolja a problémát. -
taptaq
aktív tag
Sziasztok!
Szemüveges vagyok, tudnátok ajánlani védőszemüveget és arcmaszkot nekem?
Sajnos szemüveg nélkül semmit nem látok ...
Előre is köszönöm! -
DNReNTi
őstag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ha ilyen AK varians kezdofegyvert keresnek, akkor Cyma-t neznek. Ami talan ettol meg fontosabb, hogy inkabb EU-s oldalakon nezz szet, valszeg meg a mostani euro arfolyam es a postakoltseg mellett is olcsobban josz ki.
-
Coccolino_O
őstag
VFC fegyverhez általánosságban honnan tudnék alkatrészt venni? A gyártót megkérdeztem, azt írják, nem szállítanak Angliába többé. Rainbow8 talán? WGC-t próbáltam, de sikerült olyan jól kitölteniük a szállítmányozási okmányokat, hogy a csomagom 1,5 hónapja ül a futár raktárjában, és valószínüleg soha nem fogom megkapni v. megy vissza Hong Kong-ba, miután eldöntötték két brexit között, hogy fog-e áru mozogni a két ország között.
Köszi.
-
DNReNTi
őstag
Orulok ha rendben van.
Nem is akartam ettol jobban cifrazni - egyelore. Latni akartam technikailag mire vagyok kepes, aztan lehet dobok be egy harmadik kamerat is. Ahogy en latom a magyar videok jelentos resze egy 40 perces setalgatas az erdoben, amig a headcam le nem merul. Tisztelet a nehany kivetelnek, es bar nem celom YT velemenyvezerre valni, de szeretnem ha en is a kivetelek kozott lennek. Ezert igyekeztem ugy vagni a videot hogy elfogadhato legyen. Legkozelebb mondjuk lehet jo lenne 7-8 max 10 perc korul maradni.
Kesobb ha lesz ertelme, lehet csinalok majd airsoft tech videokat. Talan. Egyszer.
-
Atke
senior tag
válasz
DNReNTi
üzenetére
Hány találat után kellett jelezni a találatot ?

A videó rendben van/amennyire értek hozzá/technikailag. Nem cifráztad túl mondjuk.
Nem volt túl pörgös a játék, de ez továbbra is elkeserítő hogy megugrik a fájdalomtól, de nem adja be a találatot...Más...
Gondolkoztam hogy lefestem az M4-em. Ami mocskosul tetszik, az a midnight bronze H-294
Persze ez cerakote, amit nyilván nem fogok. Ral szín számot sajnos nem találtam, de ezt a festéket néztem ki helyette. Elég meggyőző a promo videója 
Szóval:
1. igen hozni fogja, csináld.
2. Ne csináld/vagy ezzel ______ csináld
3. Sz@rd le úgy is színtévesztő vagy
Megint más:
TM Hi-capa 5.1
Építek egy pisztolyt, ami fogjuk rá hogy minőségi alkatrészeket tartalmaz. (limcat szán, AM sütés,Edge bbu) Sima fekete az elképzelés így a külső kiegészítőket nem venném meg 30-40 eur/db Hanem a WE 5.1 fekete cuccait kapná meg
FONTOS! nem cserélném, a gyári TM-et, hanem nincs hozzá,az az jelenleg WE 4.3-omét használom. Mennyire javasoljátok ezt? Az alábbi alkatrészekről lenne szó:Bocs ha sok voltam

-
DNReNTi
őstag
Szevasztok,
Elkeszult egy video, amit mar ugy gondoltam erdemes lehet megosztani itten' elerheto. Minden jellegu (le)epito kritika erdekel.
A felvetel meg tavaly tavasszal keszult, de a videot csak mostanaban dobtam ossze.
-
Atke
senior tag
gyanítom nem, mert nem sárgás az égéstermék
Lidl parkside soldering station...meg valami ős régi ónom is van. visszament a régi csati,jó hogy megvettem az új shs-t, mondjuk az is valami ilyemi lehetett,szép piros
csiszoláson gondolkodtam én is.no mind1, majd meglátjuk,ránézésre jó, bár a motor sarus vége mocskos hosszú lettAmúgy nem is éri meg ha minden kell. itthon kb 6-8000ha mindent cserélsz, saruk,kábel,csati vezeték +a szívás(+fet ha kell) 11-12 ezerétt meg dropin mikrokapcsolós fet,és programable és brust mód....
-
emre
veterán
Rézhez rozsdamarót szoktam folyasztószernek használni, ecsettel kicsit át kell kenni vele.
De már egy ideje van itthon rézcső forrasztáshoz szükséges folyasztószer is. Mondjuk az nem jó gyantás ónhoz ha jól tudom.
A régi már ónozott volt, azért nem volt vele gond. Ha olyan a vezeték a lakkot kell lecsiszolni róla.
A forrasztó ón amit használsz gyantás? -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Tudom, láttam de a képeken nem láttam hogy van vagy nincs mágnes...
Most forrasztottam ,volna, új kapcsolót V2-be, elvileg SHS... Lefolyt róla az ón... A régi kapcsolóra minden további nélkül tudtam forrasztani, de az újra, ha rajta is maradt, ujjbeggyel simán le tudom szedni. pasztát meg egyéb cuccot nem használtam. Kicsit kapargatni kellett volna vagy van valami trükkje?
-
ilyen v1.1-et kaptam
T238 v1.1 optical mosfet for V3 gearbox overview and installation - YouTubemég az is lehet, hogy ez a továbbfejlesztett verziója ennek: [link] és akkor az eladó se tudta miért ad vissza $15-öt
(meg én se tudtam miért akarok olyat, de mivel annyira ragaszkodtam hozzá és refundot is indítottam, szerintem benyelte inkább a pénzt és hagyott a fenébe)
még nem találtam táblázatot, hogy a 3.1 mivel fejlettebb, mint az 1.1 (és az 1.0)szóval egyelőre nem eladó
-
macilaci78
nagyúr
Korábban linkeltem, melyiket vettem.
v1.7 a ver2 GB-ba, és v3.1 a ver3 GB-ba.A v1.7 két részes, rendes optikai érzékelős, a felhúzó fogaskerék azon részét érzékeli, ami a dugattyút húzza fel, illetve az elsütőbillentyű mozgását nézi. A fogaskerékre semmit nem kellett rakni.
A tappet plate marad a GB-on, de a cut off lever kijön és a cut off lever csavarja tartja az alsó részt. A komplett tűzkapcsoló kapcsolókéssel, rugóval együtt jön ki.
Van egy extra érpár, ami elvileg a motoros tárnak ad áramot, de tippem szerint simán rá lehet kötni a tracer-es hop up kamrát is.A ver3.1 is optikai, de csak alsó része van. Az optikai érzékelő az elsütőbillentyű mögötti kis szarra ragasztott fehér prizmát érzékeli.
DNReNTi: majd szkennelem a manual-t és kihámozod belőle.
Nekem nagyon fontos volt, hogy a GB-ban elférjen, mert az akku mellett a tuscsőben még az akkucsati sem fér el, így saruval oldottam meg az akku csatlakoztatását.Az előfeszítéssel kapcsolatos kérdésedre nem tudok válaszolni. Be tudok lépni a menübe, tudok állítgatni ezt-azt, de nem tudom elmenteni a beállításokat.
Akinek kedve van, szívesen adok lehetőséget próbálgatni (Budapest XI. ker.), kb 4 méteres rálövési távolsággal.
Megrendeltem egy PCU tracert is, elvileg úton van már. -
Atke
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
tavaly nyáron vettem egy bigrrr dropin mosfetet
fasza cucc volt,ami bajom volt vele, hogy mágnes volt a jeladó,amit a sector-ba kellett tenni... Ebben a t238-ban van ilyen ? -
-
DNReNTi
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
En hasznalni akarom a precocking funkciot, viszont nem tudom, hogy akkor van e mod a rugo fesztelenitesre a jatek vegen, vagy mindig ujra kell majd programozni a jatek elott es vegen, hogy hol alljon meg a dugattyu.
Az kicsit kenyelmetlen lenne, viszont nem tennem le hetekre, honapokra a replikat befeszult rugoval. Errol esetleg van infod?
Amugy szimpi cucc ezert a penzert. -
macilaci78
nagyúr
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy jól emlékszem e? Az SSX23-hoz jó az ST23 (STTI) tár?
-
danzas007
csendes tag
válasz
üzenetére
Maga kategóriájában nagyon túlárazott az ender széria. Csak azért szeretik a laikusok, mert érintőkijelző, szép letisztult kinézet, meg azért halk, mert nagyon lassan nyomtat gyárilag...
Egy prusával jobban járnál. Cca 6 éve dolgozok nyomtatókkal. A legolcsóbb, leggagyibbtól használtam már több száz ezrest is. Egy szint felett nincs különbség, minden csak a slicer-en múlik, vagyis a gcode-on.
Alacsony kategóriában azt kell eldöntened, hogy vállalható minőséget szeretnél, vagy gyors nyomtatást. Gyári felállásban ez a kettő nem lesz sajnos.
Szívesen segítek ha tanácstalan vagy. -
törölt tag
válasz
danzas007
üzenetére
Azért home use egy ender 3 v2 vagy fölötte már teljesen vállalható cuccokat lehet csinálni komoly guccsizás nélkül is. Nyilván egyszerűbb a Prusa, de egy rendesen kiszintezett bowden rendszeres creality is meglepően szépen tud dolgozni amennyire látom. Pont most agyalok beszállni abba a buliba is, cimbinél pont az e3v2-őt fogdostam meg, nyilván lehet okosságokkal telepakolni, de na... Messze vállalható az is már
-
danzas007
csendes tag
válasz
f4lcon
üzenetére
Nyomtató függő, hogy melyik kész modellt kell csiszolni. Orientáció se mindegy. Végtelen beállítási lehetőségek közül lehet válogatni.
A réteg elcsúszás legnagyobb jele annak, hogy a váz nem merev és axiális kilengése van a nyomtatónak. Ha pl. kettő nyomtatott alkatrész nem passzol egymáshoz, vagy szorul, akkor overextruding lép fel, azaz túlnyomja az anyagot a gép. Ezeket az apró dolgokat fizeted meg egy több száz, vagy milliós gépnél. Azok konyhakészek. De egy occso kínaiból is lehet elég jót építeni...
-
én is csináltattam 3D nyomtatással airsoft alkatrészt, egy kollégám modellezte le nekem a tus adaptert
nyilván kell csiszolni rajta, hogy szép is legyen, de nekem ez már előre lépés
-
danzas007
csendes tag
Aki kíváncsi az MPX projektre, nálam lehet tapizni Budapesten.

- 3 állásos tus
- Valódi rugós mechanizmussal ellátott butterfly handle
- Felhúzásnál kinyitja a porvédőt
- Működő kétoldalas tárkioldás
- Dummy bolt catch
- Nagy vonalakban az eredetivel megegyező szerelés
- Sokféle aftermarket/fém alkatrész jó hozzá AR platformon belül
-
DNReNTi
őstag
válasz
üzenetére
En nagyobb jatekokon, ahol van is ertelme, eleg sokat jatszom "csipa" - de utalom ezt a szot
- szerepben. Igy kiegesziteskeppen meg annyi, hogy a sniperezes elegge luxi is. Egy valamire valo sniper replika 100k+, egy igazan jo meg inkabb 200k. A legjobbak meg meg ezektol is dragabbak. Plusz egy tavcso, tarak, egyeb tetszoleges kiegeszitok. Egy a sniper melle amugy is kotelezo (MASZ), hasznalhato, gazos sidearm megint 30-40k minimum. Tarakkal, tokkal vonoval siman 50-60k. Egy nem aliexpresses ghillie suit mondjuk 20k, de ez is inkabb tobb. Egy KMCS cucc mai arfolyamon tobb mint 70k. Szoval mondjuk egy hasznalhato replika a kiegeszitokkel (150k), egy sidearm (50k) es a alca (20k) osszesen legyen atlag ~220k. Es akkor nem szamoltam bele, amire amugy is szukseg van... Bakancs, szemuveg, gyakorlo ... es a meregdraga nehez BB.
Azert az priceless mikor a Fb ismeroseid a kifuto 20k-s Zara naciban szelfiznek a plaza mosdojaban es azt gondoljak urak... aztan te kimegy az avarba fetrengeni a bogarakkal egy szumma ~300k-s dresszben, azert hogy muanyag lovedekekkel lovoldozz masokra.
Szoval nem csak nem egyszeru "csipazni", de legalabb K draga is. En inkabb ki sem szamolom mennyi penzbol fetrengek a kullancsokkal.
-
törölt tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ha viszont játszani is kell nagyon nem javasolt a "mesterlovesz" szerepkör... Meg az airsoftban alapvetően soha nincs olyan nagyságrendű elonyod lotavban mint a való életben, cserébe a tuzgyorsasag 0. Egy 50k huf-os arcturus bármi ello vallalhatoan 50-re, szórni fog, de a gyári tárban van vagy 400 bb, szóval ki lehet mozogni... Nem mellesleg kötelező mellé a másodlagos fegyver, mert 20 méteren belül nem lohetsz... Valami arcuturs m4/ak jelenleg szerintem tökéletes választás játékra...
-
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ennél pl játékban azt se tudom mennyire érezhető mondjuk közelebbi találat .
Van olyan, amit megérez az ember rendesen.
De annyira nem vészes, nyoma lehet, de fájni nem fáj sokáig. Ujjperc, védtelen nyak/áll/fej - ezeket azért érzed egy jó darabig, ha rádlőnek, közelről, 1-2 méterről (kaptam már tökösmákost, az se vicces, de kibírható). Egyéb részeken kb. egy darázscsípés, de csak pár percig, védelem alatt meg az is előfordul, hogy nem veszed észre (engem lőhetnek mellbe egy méterről napestig, nem adja át az energiáját a bogyó a négy rétegen át - csak annyit, hogy észrevegyem, hogy eltaláltak, de nem több).
Nekem jellemzően azok a lövések hagytak napokig ronda foltokat, amiket csak itthon a tükörben vettem észre, de nem emlékeztem rájuk, hogy mikor, hogyan kaphattam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Szilágyi84
üzenetére
A hosszú ujjú zárt öltözet és az arcvédelem itt is ajánlott.
A paintball-osok 15 J energiával 3-5 grammos, kb centis gömblövedékeket lőnek egymásra. Kékre-zöldre verik egymást.
Az airsoft jellemzően 1-1,5 J (max 3,6 J), 0,2-0,4 g, 6 mm. Inkább egy elvakart pattanás, érzkeny bőrűeknél ugyanúgy lehet kék-zöld folt.
Mindkét sportnál lehet látni elrettentő képeket felszakadt bőrről, bőr alá fúródott lövedékről, de aisorftban ez általában a MASZ be nem tartásából fakad: túl erős fegyver túl közelről. -
Szilágyi84
senior tag
Hú egyenlőre lesz pár napra való tanulmányozási olvasgatás bőven 😀
Az a helyzet, hogy még a Paintballt se próbáltam ami elvileg közelről eléggé érezhető vagy akár nyomot is hagyhat a bőrön olyan erős nem a festékre gondoltam.
Ennél pl játékban azt se tudom mennyire érezhető mondjuk közelebbi találat .
Azt viszont igen, hogy egyre jobban érdekel az egész csak tényleg utána kell nézni olvasni rendesen.
Milyen érdekes amúgy itt nálam a környéken van 3 eléggé ismert Paintball pálya , de gondolom Airsoft is . Viszont még soha nem próbáltam ismerős és felszerelés nélkül , pedig már kb 15-20 éve itt vannak amikor divatba jött, -
Atke
senior tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ha ilyen célra keresnék Ezt venném szerintem:
APS APM40A3 Sub-Zero kolléga nem tudom hogy megvette-e már
De elég jó videók vannak fent youtube-on róla...
Ha esetleg szóba jön az upgrade, akkor viszont nem ez.
Vagy esetleg a használt piac airsoftbazar.hu, softair.hu, de az ugye minidg lutri... -
emre
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Hát én is hasonlóan indultam el.

Én mondjuk fiatal koromban lövöldöztem, toz8-al, légpuskával, még a megboldogult mhsz köreiben, de az airsoft teljesen új. Az első opció nekem is légpuska volt, de aztán arra jutottam hogy nem akarok a háznál olyan játékot ami komolyabb sérülést tud okozni másban, illetve a modolási lehetőség is korlátozott. Aztán jött a becsípődés az orosz AK / SVU / Vintorez vonalat illetően, és hosszú tépelődés után megvettem ezt a Cyma 099-et. Nem bántam meg, mert egy Vintorezt akartam, nem túl drágán, ez pedig árban eléggé alatta van a márkásabb replikáknak. Mondjuk olyan is, de a javítás/szerelés is a csomag része volt, mert mindig is szerettem volna hasonlóval foglalkozni. Épp tegnap raktam össze a gearboxot, pár gyári alkatrész cserés volt.
Ugyanakkor szerintem első fegyvernek fontos hogy viszonylag egyszerű, konfekció termék legyen, (az enyém nem ilyen, de vállaltam), elérhető és olcsón legyen hozzá belsőség ha hozzá kell nyúlni.
Fontos hogy a replika külső kiegészítők, (markolat, előagy, szereléksín) elég drágák, és az utólagos tuning többe fog kerülni mintha már eleve egy magasabb felszereltségű fegyvert vennél.
Hát persze hogy tervezek még vásárolni,
de amíg a meglévőt nem csináltam meg olyanra mint szeretném nem költök többet erre a hobbira.
Ha most vennék akkor vagy egy hasonló Cyma aeg lenne, a CM076-077-es sorozat nagyon tetszik. Vagy olyan nevesebb gyártót néznék ahol adottak az alkatrészek, hogy nem úgy kell összevadászni a replikához mindent. Erről nincs tapasztalatom melyiket érdemes választani. De gondolkodok egy egyszerűbb rugós sniperen is, vonz a viszonylagos egyszerűsége.
Azt hogy otthoni felhasználásra, célba lövésre a sniper fegyver indokolatlan, majd elmagyarázzák tapasztaltabbak. De a lényeg hogy egy átlag gyári rugós sniper lőtávját és pontosságát egy jó aeg is hozza. Komolyabb lőtáv eléréséhez meg a fegyver árát még rá kell locsolni. Akkor már inkább egy légpuska.
A motoros topikban szokták javasolni hogy vedd azt amelyik tetszik, mert neked kell együtt élni a hibáival (és mindegyiknek van valami), és sokkal könnyebb így elviselni.Még egy link: A TÁVCSÖVEKRŐL AMBLOKK KEZDŐKNEK
Távcsőből én ezt választottam: Delta Optical Entry 3-9x40 AO IR -
macilaci78
nagyúr
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ha csak kertben lövöldözés a cél, akkor nagyjából bármelyik rendszerből (rugós, gázos, elektromos) el lehet indulni.
Sniperből a nagy távon is pontos erőset is jelent, a rugót pedig izomerővel feszíted meg. De ez a rendszer a legpontosabb.
A gázos hasonló az olimpiai légfegyverekre, de itt kisebb a gáz nyomása, nincs regulátor, így minden lövésnél egyre csökken a csőtorkolati energia, illetve a környezeti hömérsékletre is érzékenyebb a rendszer, nem olyan pontos. Ezen problémák kiküszöbölésére van lehetőség (pl HPA rendszerek), de ez zsebbe nyúlósabb móka. Viszont ez a rendszer adja a legrealisztikusabb működést: visszarúgás, kezelőszervek és funkciójuk, sorozatlövés, stb.
Eletromos rendszer a legkomfortosabb, viszont a legtöbb mozgó alkatrészt is ez használja. A nagy csőtorkolati energia és lőtáv, főleg pontosan itt is zsebbe nyúlósabb.Vagy nyelsz egyet, elengeded a sniper vonalat, mész a maroklőfegyverek felé és belekóstolsz az IDPA lövészetbe. Szerintem sokkal több élményt ad, mint a statikus lövészet, otthon is könnyebb megvalósítani. Egyik fontos tulajdonság az IPSC-vel szemben, hogy kimondottan csak rendszeresített, kereskedelmi forgalomban is kapható eszközökkel (fegyverek, kiegészítők) szabad űzni. Tehát bármilyen airsoft fegyver és egy hozzá val övtok, tártok már megadja a szükséges és elegendő felszerelést.
Na persze a védőszemüvegről nem szabad megfeledkezni! Még a kertben is megtörténhet, hogy visszapattan a BB... -
Szilágyi84
senior tag
Igazából először légpuskára gondoltam , aztán utána vitt az internet és mivel nincs kimondott kedvenc ami nagyon vonzana , ezért nehéz a döntés főleg , hogy még nem volt szerencsém kézben fogni vagy lőni se csak gyerekkoromban valami gyenge légpuskával. Szóval még érlelődik bennem és a minél több olvasás informálódás fogja eldönteni melyik lesz a nekem való, bár azt is gondoltam , hogy több lesz ez a hobby árban , ha elkezdem. Neked milyen a kezdő véleményed így frissen most indulva ezen az úton , jól sikerült választanod magadnak vagy már tervezel tovább illetve lőttél már előtte vagy teljesen új élmény ?
-
emre
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
50k csak a replika, és erősen kompromisszumos. Nem csak a kiegészítők miatt. Kezdőszett, fegyverválasztás
(tartalék tár, akksi, töltő, céltávcső, ehhez tartó) Nem elhanyagolható hogy rugós, vagy elektromos érdekel, illetve hogy melyik termékcsaládhoz vonzódsz AK/SVD vagy M4/AR vonal, esetleg valami speciális becsípődésed van mint nekem a Vintorezzel.
De túl nagy gyakorlatom nincs, én is decemberben vettem az első replikámat.
-
Szilágyi84
senior tag
Először is köszönöm szépen a beavató segítséget felvilágosítást.
Amikor eldöntöttem, hogy szeretnék egyet venni kipróbálni akkor 50 ezerre gondoltam , de ez nem fix összeg és inkább a kiválasztott fog befolyásolni és nem fordítva, hogy az összeg hatarozza meg.
Úgy gondolom mivel eléggé érdekel annyira, hogy nem a legolcsóbbat vegyem amitől lehet hamar elmenne a kedvem , szóval inkább a jobb és már jól használható középkategóriában gondolkozom vagyis tervezek .
Macilaci78 nagyon jól összefoglaltad és lehet vagyis több mint valószínű én is a ráhangolódás után valószínűleg fogok fejleszteni vagy módosítani , ezért már elsőre olyat érdemes választani amire van további lehetőség , de először ismerkedés miatt még az elején csak a gyári állapotban kéne , hogy elvarázsolva meggyőzzőn és nem ellenkezőleg. -
emre
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Mekkora összeget szánsz rá?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Ez nagyon nem egyszerű kérdés.
Amit hatásos lőtávnak szoktak mondani, az mellalakon (kb 40×60 cm) pontos, 10-ből 10-szer talál. Szélcsendes időben.
Ha belegondolsz, 0,12-0,50 g tartományban vannak a lövedékek, a könnyebb BB messzebbre megy elméletileg, de nehezebben irányítható. Szemerkélő esőben egy vízcsepp eltalálja és máris leesik...
Légfegyver, ami a pontosságot befolyásolja, az első sorban a csőtorkolati energiában mért szórás és a hop up. Általában elmondható, hogy gyári állapotában egyik sem tökéletes, minden replikával foglalkozni kell kicsit.
Olyan ez, mint a kerékpár: veszel egyet akárhol (szaküzlet, vagy Tesco, márkás, vagy noname, mindegy), mindet minimum testre kell szabni: kormány magasság, szög, nyereg, stb. Persze van olyan bringa, amin minimális dolgod van, de van, ahol stucnit, kerékagyat, nyerget cserélsz az első használatot követően, majd a 3. használatnál a kerékagyat ledarálod egy emelkedőn.
Gyári állapotában céllövészetre kezdőként a 10-15 méteres lőtávot javaslom, kólás doboz, alma, A4-es céllapok formájában. A valós 50-60 méteres lőtáv már egy rendberakott komoly replika és egy tapasztalt lövész együtteséből jön össze. Ami típust javasoltam, költséghatékonyan alkalmassá tehető erre. Értsd úgy, hogy a komolyabb tuning első lépése nem az lesz, hogy a gagyi replikát el kell dobnod, illetve van hozzá alkatrész, tapasztalat, bevált recept.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
A leírásban a lőtáv a gyári nem építettnek mennyire valós érték a hatásos lőtávolság amit írnak mondjuk 50-60 méter az inkább csak 40 m pontosan célozva a valóságban vagy , valóban tudják ami írva van és akár 50-60-nál is lehet messzebbre, de az már pontatlanul ?
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen kertben köszönöm.
-
macilaci78
nagyúr
A&K S24, vagy JG Bar-10 a két legfelkapottabb típus. Én az előbbit javaslom.
Teljesen kezdőként kertben lövöldözés a cél, vagy játékra mennél?
Ajánlom figyelmedbe eme nagyszerű írást.
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Teljesen kezdőként érdeklődnék távcsőves mesterlővész puska után melyik márka és típus ami jónak mondható vagy melyikek amit el kell kerülni . Magyar boltból nem külföldről rendelném. Előre is köszönöm a tapasztalatokat és véleményeket. -
emre
veterán
Ja, még egy kérdésem lenne.
Mit gondoltok a cyma fém vagy a gyári műanyag kamrával rakjam össze? Sajnos nincs olyan gyakorlatom hogy ránézésre megmondjam melyik jobb. A belsőcső marad gyári.
A hop gumival meg lenyomóval is küzdeni fogok, mire rájövök melyik mivel működik optimálisan. -
emre
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi, de már beraktam egy módosított SHS V7-es hengerfejet a gearboxba.
(ez is drágább lett mióta megrendeltem)
A palástból kellett lemarni egy kicsit, és ezzel a dugófejjel raktam össze. Van egy silent SHS is a fiókban, de nem tetszett a kettő együtt. Meg nem akartam egy fél fognál többet levenni.Amúgy nekem is benn van a kosárban.

Ha lenne a CM099-hez midcap tár akkor én is rendelnék pár dolgot, például type0-ás guarder hengert, de addig nem. -
emre
veterán
Köszi!

(#30001) macilaci78
Van készlet.

Meg kell is, mert gyárilag 0,3-asokkal volt az egész összerakva.
Meg még pár dolog hozzá. Lesz új hengerfej, ez V7 m14-ből lett átalakítva. A gyári semmit nem tömített, és a V3 nem jó hozzá. Kap új dugattyúfejet, dugattyút mert a gyárin előbb nyírtam el a csavar fejét mint hogy a dugattyúfej lejött volna. Meg folyamatban van egy hosszabb ebből adódóan erősebb külső cső is, mert a hangtompító imitáció a szar rögzítése miatt elgörbíti a belső csövet. Majd meglátom mire jutok vele.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nintendo Switch
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Büszke apukák és anyukák topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest