Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6199) kissandris


kissandris
csendes tag

Sziasztok!

Utolért a topic témája engem is, minden tippet előre is köszönök, hogy mivel lenne érdemes próbálkoznom, mivel rontok, mivel javítok az esélyeimen.
A hdd egy WD5000AAKS, 500 GB-os sata drive, 3,5 éves kb., nem rég járt le a garija (természetesen), és 3 partíció van rajta, 1 WIN7 rsz. és 2 adat.

Szóval a folyamat: péntek este szgép bekapcsoláskor a win7 kékhalállal, újraindulással, disk errorral leáll (ezt a fázist még csak hallomásból tudom sajnos,de kb így zajlott). Safe módban sem indult, kérte a telepítő dvd-t bootolni. Azzal system repair módban elindult, de az nem látott telepített operációs rendszert, amit helyre tudott volna állítani.
Szombaton egy másik gépbe betettük slave-ként, ott egybõl fájlrendszer ellenőrzés kezdődött bootolás után (szintén win7 alatt), itt lefutott a chkdsk pár óra alatt, és javított (elrontott?) egy csomó hibát (indexelés, árva file hivatkozások, ha jól emlékszem). Az eddigieket most visszaolvasva a chkdsk-et lefutni hagyni persze már nem tűnik jó ötletnek :(
Mindenesetre ezek után a win már látta ugyan a hdd-t, de a 3 partícióból 1-et tudott olvasni, a többit nem ("nem olvasható" - bár az telítettség látszott a meghajtó listában, a könyvár struktúra nem). Másolni arról az egy olvashatóról is kb lehetetlen volt, de nem azért, mert az adatokat nem láttam, hanem nagyjából 1MB/perc volt a másolási sebesség, így csak pár doksit tudtam leszedni 1-2 óra alatt (ami tán szerencse, legalábbis annak tűnt, hogy a legfontosabb cuccokat tartalmazó partíció volt olvasható). De láthatóan nagyon nehezen olvashatók a fájlok, így nem nyüstöltem tovább egyelőre, hogy ne tegyek nagyobb kárt. Jelenleg egy szervizes ismerősnél van, de ők csak a smart adatokat nézik meg, egyelőre nem kísérleteznek ők sem.

Szerintetek minden adatnak viszlát profi adatmentés és megbontás nélkül? Esetleg van vmi tipp a fentiek alapján az adatok "házi" mentésére legalább az egy partícióról?

Köszönöm előre is és szép napot!
A.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.