Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3701) f27 válasza liksoft (#3700) üzenetére


f27
aktív tag

nem igazán PC! viszont a zsebméretéhez képest megesz reggelire egy "Q6600 NV8800ultrát "kétszeresen reggelire :DDD :DD (crysis 70fps full HD) a gép teszt alany,nem létezik hivatalosan még!de olyan védelemmel rendelkezik,hogy sírvafakadok!nincs particiós tábla,5,4Ghz proci -3,2Ghz memoria-Nvidia VGA -full grafikus rendszer(nincs OP rendszer!)- mindíg online kell hogy legyen!ennyit elárúlhatok,de semmi többet!a feladatom meghekkelni/törni a rendszert :DDD de eddig a világon 1 embernek sikerűlt :O 100.000EUR kapott érte :DD megoldom valahogy ugyis :)ha valaki lopott játékot tenne rá hálozatilag letiltják a gépet és kuka!viszont az egyész erőmű allig fog újonnan 200EUR ba kerűlni majd, Blue Ray olvasóval:)2010re tervezik a jövő számítógépét piacra vágni erősebb rendszerrel! :))

(#3702) föccer válasza liksoft (#3700) üzenetére


föccer
nagyúr

agresszív :DDD

bocsi az offért :)

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#3703) liksoft válasza f27 (#3701) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Van egy olyan érzésem, hogy az Nvidia új, nemlétező az Intelt is piszkáló proca és új grafikája van benne? Ezért hagyja a mostani versenyben az AMD-t látszólag nyerésre futni hagyni? Hiszen van neki jobb!

Ha igen, akkor pont a védelmek miatt és az egyedi belső rendszere miatt én sem fogok tudni innen távolról tanácsot adni. Hiszen nem is látom, miről beszélünk. Ez olyan, mintha operálni kéne telefonon és tolmácson keresztül. Ja, hogy aki tolmácsol az is csak alapfokon tud? :D

De ha sikerül felezünk? ;]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3704) liksoft válasza föccer (#3702) üzenetére


liksoft
Topikgazda

:))

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3705) f27 válasza liksoft (#3703) üzenetére


f27
aktív tag

hát...... kapargatod a felszint !crysis full HD -be hajtva agèp kb 40%terhelõdõtt be sorozatos robangatás mellett:D a gép hangtalan játék mellett:D 42fokos! kiváncsi leszek az AMD-re:)

(#3706) norb7


norb7
tag

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség!

A laptopomban egyszer csak megsérült a merevlemez. Pontos okát nem tudom. Úgy történt, hogy munkában felkaptam, mert vittem megbeszélésre, és menet közben véletlen lecsukódott a teteje és olyankor készenléti állapotba áll. Mikor nyitottam ki, már csak azt vettem észre, hogy belassult az egész gép, és alig reagál bármire is. Újraindítottam, de ugyanaz történt. A lemez csak tekert, mintha töltene, ezért én más hardverre gondoltam. Aztán jött egy kékhalál, amit sajnos pont nem láttam, hogy milyen hibát írt ki. Ezek után inkább nem is probálkoztam, hanem itthon biosból csináltam egy HDD ellenőrzést, ami 20%-nál hibát jelzett. Ezért gyorsan kikaptam a gépből és rackben letöltöttem róla a fontos adatokat.
Nos a kérdésem az lenne, hogy veszek egy új merevlemezt, és arra meglehetne-e próbálni rámásolni az összes adatot, tehát az egész rendszert. Mert gyárilag van rajta egy recovery partició is, amit szintén egy az egyben szeretnék áttenni az újra. Mert az adatok egyenlőre olvashatók, csak úgy vettem észre, hogy néhány szektornál lassul le nagyon a merevlemez.
Tehát én valami backup programra gondoltam, de attól félek, hogy azok néhány rendszerfájlt nem tudnak átmásolni. Még ilyen fajta adatmentést soha nem csináltam, szóval ebben kérném valaki segítségét.
Egy kép a HDsentineltől

(#3707) liksoft válasza norb7 (#3706) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ami fontos, gyorsan mentsd le. Ne foglalkozz azzal, hogy most olvasható. A WD felületi hiba esetén képes gyorsan meghalni! Ha valóban minden adatod megvan, akkor lehet megpróbálni klónozni a winyót. Ha viszont fizikai hibák vannak benne, akkor a másolat működőképessége igencsak kérdéses.

Inkább új installt, és a mentett adatok visszatöltését tudnám javasolni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3708) norb7 válasza liksoft (#3707) üzenetére


norb7
tag

Köszia választ, hát a fontos adatok megvannak, de már csak azért lenne jó lementeni legalább a recovery particiót, mert olyan gyári programok voltak feltéve és olyan driverek, amiket eddig nem találtam meg az interneten. Bár hogy ha más nem marad, akkor rendelek a compaq-tól recovery dvd-t.
Abban tudsz segíteni, hogy milyen programmal lehetne klónozni?

(#3709) liksoft válasza norb7 (#3708) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Én sajátot használok (szakmám miatt), ez nem kereskedelmi darab. Az, hogy melyik tud korrekt másolatot készíteni, még ha hibába is fut, sajna az előző miatt nem tudom.

A Google-t használd, és klónozást keress. Sok sikert hozzá!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3710) norb7 válasza liksoft (#3709) üzenetére


norb7
tag

Köszi, megpróbálkozom vele.

(#3711) norb7 válasza liksoft (#3709) üzenetére


norb7
tag

Szia!

Sikerült lementenem mind a kettő partíciót a rossz HDD-ről. Persze elképzelhető, hogy néhány fájl sérült maradt. Ez nagyon nem is foglalkoztat.
A kérdésem viszont az lenne, hátha tudsz segíteni, hogy az új merevlemezre visszatöltöttem mindent, viszont az operációs rendszer nem akar elindulni. Lefuttattam a telepítő lemezzel egy helyreállítást, ami sikeres is volt, és kiírta, hogy az ő tesztjei szerint minden jó, bootol az op rendszer, de nekem mégsem.
Valami ötlet, hogy mit tudnék kezdeni vele, az új telepítésen kívül?

(#3712) liksoft válasza norb7 (#3711) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ez csak abban az esetben lehet, ha nem fizikai, hanem logikai másolást végeztél, vagy valamelyik kritikus file sérült. Ezekből több tucat is van, így megkeresése időigényes. Vagy próbáld meg újra fizikai másolattal, vagy telepíts.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3713) senya03


senya03
csendes tag

Szia Liksoft!
Édesapám kb. egy fél éve vett egy HP 6910p renew notebookot. Egy hete kapott egy újat a főnökétől, így a HP-t nekem adta. Sajnos arra lettem figyelmes, hogy a merevlemez felől kb. percenként jön egy kattanás. Így hangzik: [link] Ilyet utoljára egy nagyon régi notebookomnál tapasztaltam, amiben már haldoklott a vinyó. Kicsit próbáltam utánaolvasni és találtam olyan forrást, ami azt írta néhány notinál lehet, hogy a rázkódásvédelmi rendszer része, hogy leparkolja a fejet, h ne legyen baja. De elvileg ilyenkor a HD lednek narancssárgán kéne világítania és sajnos nem teszi. Amúgy akkor szokott kattanni, ha épp nincs dolga a merevlemeznek, munka közben még nem hallottam, és ezért nem is fagy tőle a rendszer. Zavarónak nem zavaró, csak félek, hogy nagyobb a baja és feladja. Az lenne a kérdésem, hogy a 6910-nél ez normális? Ha igen, ez nincs rossz hatással a merevlemezre hosszútávon? Vagy kezdjek el aggódni, hogy haldoklik a vinyó és próbáljam érvényesíteni a garanciát?

Amit eddig próbáltam, de nem segített: XP-ben lemezellenőrzés, BIOS lemezellenőrzés: egyik sem mutatott hibát, Hard Disk Sentinel elemzés: itt sem vettem észre rendellenességet, BIOS frissítés, merevlemez kivesz visszarak. Most jön majd az op rendszer újrarakása, csak gondoltam még megkérdezem itt is hátha tudsz jó tanácsot adni.

Előre is köszönök minden választ!!

(#3714) liksoft válasza senya03 (#3713) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Van olyan drive mely alapból parkoltatja a fejeket. Lehet ilyen hangja. A fontos, hogy az értékekről legyen mentés, és a Sentinellel figyeld. Ne melegedjen túl.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3715) senya03 válasza liksoft (#3714) üzenetére


senya03
csendes tag

Köszi a gyors választ! Kicsit megnyugtattál :)! Az elmúlt napokban figyelgettem a Sentinellel és minden rendben van. De akkor majd próbálom figyelni tovább, meg rendszeresen backupolni. Amúgy egy "Seagate 2,5" ST980811AS 80GB SATA" van benne. Köszi mégegyszer!

[ Szerkesztve ]

(#3716) liksoft válasza senya03 (#3715) üzenetére


liksoft
Topikgazda

45 fok fölé ha lehet ne engedd. Ha kicsit is romlik a Sentinel szerint az állapota, azonnal mentsd ami még nem volt. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3717) Biliskmer


Biliskmer
aktív tag

Szevasztok!

Nagy gondban vagyok, remélem tudtok segíteni....

Hála 2 éves kisöcsémnek, a külső tokos WD10EACS 1Tb-os vinyóm, egy kellemes lendülettel fél méter zuhanás után becsapódot...szerencsére éppen állt!

A következő indításnál, csak annyit tapasztaltam, hogy a winfos sokkal lassabban ismeri fel, és mikor végre csatolja, amint rákattintok azt mondja "the volume is not formated. Do u want to format it now?", röviden, szerintem el szállt a particio....

Mit tudtok ajánlani, hogyan szerezhetném vissza a particiot....igencsak fontos volna...
Jelenleg éppen bad sectort írtok......már egy éjszaka óta megy....

[ Szerkesztve ]

Nem tehetek róla, a gányolás az életem XD http://prohardver.hu/tema/hazi_barkacs_ganyolas_takolas_megdobbento_gepek/hsz_21183-21183.html

(#3718) xcbiker válasza Biliskmer (#3717) üzenetére


xcbiker
addikt

Nagy hiba volt a bad sector irtással foglalkozni.
Ilyen esetben a legelső az lenne hogy egy ép hdd-re fizikai másolatot készíts.
Legjobb szakemberre bízni ezt.

De lehet szépen eljátszod azt az esélyt is hogy bárki is ment róla, ha tovább piszkálod.

Nem csodálkoznék azon sem ha a műveleteid közben egyszercsak felmondaná a szolgálatot a fej.

[ Szerkesztve ]

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#3719) Bermi


Bermi
aktív tag

szia liksoft/mindenki aki tud segíteni!

kolléganőm alaplapja meghalt és egy új gépet rakok össze Neki, de szeretném lementeni a hdd-n található dokumentumokat.

még anno én raktam fel a rendszert is, külön mondtam, hogy rackes hdd-re mentsenek le mindent hetente legalább, nos ez azóta se történt meg, így a rendszer hdd-t rádugtam a gépemre és total commanderrel gondoltam leszedem, ami kell Neki.

de jelszót és felhasználó nevet kér a család dokumentumaihoz, ami meg is adunk, ennek ellenére nem tudok belépni a dokumentumokba. ha pedig átmásolom a gépemre, akkor üres mappát ad.

próbáltam elindítani a gépet az ő hdd-jéről is, de nem áll fel a windows, annyira más rendszer a kettő.

hogy tudom ezeket a fájlokat lementeni?

köszi előre is :R

F1.....

(#3720) liksoft válasza Bermi (#3719) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ilyenkor adatmentő programot lehet használni. Vagy live Linux, mely olvas NTFS-t. Esetleg. Ebben az esetben felteszel egy 98-at. A 32 bites és védett módú lemezkezelést kitiltod, ettől a BIOS kezeli a drive-ot, így 98 alatt is megszűnik a 28 bites LBA kezelés. Lassabb, de megy. :D Vagy.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3721) xcbiker válasza Bermi (#3719) üzenetére


xcbiker
addikt

Esetleg ha kicseréltétek az alaplapot egy windows (frissítő/javító) telepítést. (az F8-as licensz szerződés elfogadása után "J" mint javítás)
Így a régi windows fog az új alaplapppal menni.

[ Szerkesztve ]

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#3722) liksoft válasza xcbiker (#3721) üzenetére


liksoft
Topikgazda

:R De előtte jobb biztonságban tudni a fontosat. ;)

Keretet köszi, megkaptam.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3723) Bermi válasza liksoft (#3720) üzenetére


Bermi
aktív tag

köszönöm az ötelet, ez nekem sajnos magas volt :DDD

xcbiker: megpróbáltam, úgy is védett maradt, nem tud belépni.

így a végén ami a rackben volt az megmaradt a többi kuka lett.
egy próbát megért, legközelebb már tuti mindent átmásolnak :K .

mégegyszer thx :R

F1.....

(#3724) xcbiker válasza Bermi (#3723) üzenetére


xcbiker
addikt

Szerintem meg tudtam volna oldani, de mindegy akkor már.

Valszeg nem azt csináltad teljesen amit én mondtam.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#3725) liksoft válasza xcbiker (#3724) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szerintem az enyémet is csak átfutotta, értelmezésre a sok kapkodás közepette már nem maradt idő. Pedig ha gondolkodunk, egy feladványt megpróbálunk megoldani (nálam még a megoldókulcs is ott volt), akkor ha legközelebb szorult helyzetbe jutunk, sokkal hamarabb és biztonságosan tudjuk megoldani. De most már tényleg érdektelen.

U.i.: Akkor viszont ha jelszóval védetté tette a saját dokumentumokat (XP átkódolta), tényleg nehezebb a mentés. Na nem azt mondom, hogy lehetetlen.......

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3726) adalbert1


adalbert1
veterán

Szervusz liksoft!

Ne haragudj hogy beleoffolok a topicodba, kérdezni szeretnék valamit:

Mi az az üzemi hőmérséklet, amit elvisel egy HDD hosszabb távon károsodás nélkül? Jelenleg egy WD5000AAKS van egy külső rackben, de elég aggasztó hogy HD Sentinel szerint 50 celsius fokot is elér a hőmérséklete.

Köszönettel:

adalbert1

(#3727) liksoft válasza adalbert1 (#3726) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Igaza van. Az 50 fok a felső határ, nem célszerű hosszú ideig ott hagyni. Ha sokáig szeretnéd használni, a 45-ig lehet elengedni. Itt ha megnyúzod, akkor is várhatóan 50 alatt marad a munka közben. Ha a mostanit nyáron meghajtod, akkor a 60 is simán összejöhet. Akkor meg a garis cserére készülhetsz inkább, mint az adatokra.

(A WD működésre, nem menthetőségre készített drive. Vagyis NE kerülj mentés közeli helyzetbe. ;) )

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3728) adalbert1 válasza liksoft (#3727) üzenetére


adalbert1
veterán

Köszi a gyors választ!

Akkor csak aktív hűtéses külső mobil rack jöhet szóba, vagy létezik olyan passzív hűtéses is, ami tudja tartani az általad ideálisnak mondott értéket?
Magyarul visszavihetem simán a racket hogy ez nem túl jó? :F Bocs hogy ennyit offolok itt.

Ill. a WD oldalán akkor a specifikációknál miért írnak 0-60 celsius fokig működést? Mert ha a drive 60 fokos akkor az hosszú távon tényleg nem jó. Ha meg a környezet akkor el se merem képzelni mennyi a drive hőmérséklete.

(#3729) liksoft válasza adalbert1 (#3728) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A drive valóban tudja a 60 fokot ideális tápellátás mellett. De azt hol adsz neki? Valóban szűrt 230-ad van otthon? ON-line szinuszos szünetmentes? A garanciális rátát is szívesen bevállalod?

[link] USB és tápellátás. Vagyis a gyártók elkészítik a termékeiket az általuk "ideálisnak" tartott környezetére, és nem érdekli őket, hogy Te máshogy használnád. Válasz: "Ja, bocsánat, arra az esetre ez az eszköz nem lett felkészítve."

Kicsit elegem van már belőle, de így adják el a termékeiket. (Mint a hangfalak iszonyatos teljesítménye Sokol hangszórón. :D )

Vagyis a hosszútávú, remélhetőleg problémamentes üzemeltetéshez tartom a 45 fokot. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3730) adalbert1 válasza liksoft (#3729) üzenetére


adalbert1
veterán

Akkor pl. az 500 mA itt is csak laboratóriumi körülmények között lehet igaz?
Tehát csak 1 USB-re csatlakozó rack gondolom kizárva kapásból, minimum valami Y elosztós móka kellene? :U

(#3731) liksoft válasza adalbert1 (#3730) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mindenképp az Y kábeleket szeretem. Egy olyan drive amit linkeltél, el szokott menni egy USB portról is.

Több értékkel célszerű számolni. A felpörgéskor legtöbbször nagyobb a teljesítményfelvétel. Ez szokott lenni, amit megadnak a legtöbb drive tetején. Az újabb típusokat próbálják az 500mA közelébe hozni. Az USB csatikat gondolkodó tervezők inkább 500mA fölé próbálják beállítani. Ha ez jól "párosodik", nincs gond. Fordítva csúnya adatvesztéseket látok. (De hiába szoktam "ugatni". - Mindegy, nekem bevétel. :D )

Van USB port, mely letilt, ha nagyobb a terhelés. Van drive, mely alacsony fesz esetén felpörög, leáll, felpörög, leáll, felpörög..... :D Van amelyik tökéletesen dolgozik, ha olvas, vagy pici adatot ír, viszont nagy mennyiségű írás során téveszt. Vagyis ír, de soha nem olvasható vissza. :D

Nem véletlen, hogy tisztességes rendszer esetén 5-30% (teljesítmények függvényében - nagyfogyasztók esetén kevesebb (igaz, ez nem a PC kategóriában, hanem a jóval nagyobb teljesítményeknél)) tartalékot illik tervezni, és beleépíteni a rendszerekbe. Inkább a 15-30% híve vagyok. Ilyenkor ritka a kellemetlen meglepetés. (Analóg technológiánál a +50% sem ritka. - Miért? :U )

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3732) Ang


Ang
csendes tag

Sziasztok,

Adatmentés miatt keresek egy Western Digital 500 GB-os winyó model:

WD5000AAKB-00UKA0

DATE: 30 MAY 2007
DCM: HARCHV2CHB

Fel tudok ajánlani cserébe egy ugyan ilyen 500GB-s méretű, de újabb modellszámú
WD vinyót.

Köszönöm előre.is.

(#3733) Davids


Davids
csendes tag

Sziasztok.

Olyan problémám lenne hogy mint itt mindenkinek, elszállt a winyóm.Ez egy Maxtor 320 GB.Lefuttattam a scandisket és partícióhibás.Kattog is tehát valami fizikai baja van.A Winfos hulla lassú miatta.Lefuttattam a GDB-t de a számomra fontos adatok nem kerültek elő.
Mit lehet ilyenkor tenni? Kb 5-8 GB pótolhatatlan cucc van a winyon a többi már ajándék lenne :C

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#3734) adalbert1 válasza liksoft (#3731) üzenetére


adalbert1
veterán

Az egy dolog hogy elméletben így kellene működnie a dolgoknak, de mikor rengeteg gyártó ontja magából a rosszul átgondolt termékek tömkelegét amiket piacra se lenne szabad dobniuk (mint pl. az a külső Coolink 3.5-ös USB-s rackem ami 50 fok felett tartja a HDD-t), plusz a költséghatékonyság se túlzottan kedvez a minőségnek és a kutatás+fejlesztésnek.

(#3735) liksoft válasza Davids (#3733) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Vidd szakemberhez. A CHKDSK nem volt jó ötlet. Ha az íróáramkör hibásodott meg, akkor minden "javítás" csak rontott a helyzeten, és az adatok mentésének esélyén.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3736) liksoft válasza Ang (#3732) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mechanikán belüli hiba esetén szinte esélytelen. A WD egy felületre tesz full servo-t. Fejszerelvény cseréje esetén térgeometriailag ugyanolyan fejet kell készíteni a másikból, mint a kiemelt sajátja. Ez szakembernek sem minden esetben sikerül.

A WD tipikusan olyan drive, ami amig megy jó, utána kuka. (Ritka az elektronikai meghibásodás - azok menthetőek.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3737) liksoft válasza adalbert1 (#3734) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Bili? - Odafigyelés? (Máshogy írtam, de nem szeretném, ha beperelnének. :U ) --------- HASZON!

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3738) sened


sened
csendes tag

Hi Mindenki!
Olyan Samsung HD160JJ merevlemezt keresek mint ami a képeken látható!
Elektronika kellene adatmentés céljára.
Ami nálam van az nem pörög fel csak furcsa nyekergő hangot ad.Mennyire kell figyelni a nyákon levő Marvell chip típusára? Sajnos eddig csak hasonlót találtam. A második sorban mindíg van valami különbség. Ez fontos lehet vagy csak valami verziószám, a chip ettől még ugyanúgy működik?
Első sor: Marvell 88i6525-TFJ1
Második sor YPM0070
Harmadik sor: 0543 A5P

[link]
[link]

(#3739) sened válasza sened (#3738) üzenetére


sened
csendes tag

Javítás: Második sor YPM00470

(#3740) Peace


Peace
nagyúr

Következő lenne a probléma:
Adott egy 320-as SATA vinyó. 40 gigás vista partíció és 258 gigás logikai. Vista partíciót formáztam paragon partition magic 8.5-el. Gép újraindul, rendben lefut formatálás xp betöltése előtt. És mire újra elindul windows, a 258 gigás logikai partícióm már nem elérhető és invalid-ként jelenik meg paragon-ban. Létezik valami csodaprogram vagy csodamódszer, amivel visszaállíthatom ezt a partíciót, vagy getdataback és format? Az utóbbi azért bajos, mert nincsen helyem menteni adatokat. Próbálkoztam én már minden progival amit csak találtam, de egyik sem képes felfedezni partíciót. Vagyis 1 volt ami partíciós táblából kiolvasta hogy NTFS, de boot sectorból meg azt hogy unknown. Szóval helyre lehet állítani partíciót vagy ez már csak formázással fog helyrejönni? Amúgy a vicc az hogy paragon 80 gigás rekk vinyómra is azt írja hogy invalid, mégis látja windows és minden adat olvasható rajta. :F

[ Szerkesztve ]

(#3741) liksoft válasza Peace (#3740) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ezt hívják inkompatibilitásnak. Csúnya adatvesztések okozója. Ezért célszerű az OS beépített lemezkezelőjét használni, nem másik programot.

GDB és format. - Sajnálom, biztonságosban mást NEM tudok.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3742) Peace válasza liksoft (#3741) üzenetére


Peace
nagyúr

Ezt a beépített lemezkezelőt hogy érted? Xp lemezkezelőjével kellett volna formáznom a Vista partíciót? De viszont nem értem miért befolyásolja a logikai partíciómat az hogy formáztam a primary-t. :F És akkor vista partícióm miért nem lett invalid? miért pont a logikai? Jah GDB lesz belőle, csak kell szereznem egy vinyót.

[ Szerkesztve ]

(#3743) liksoft válasza Peace (#3742) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Egy újabb OS tartalmazhat a szokásos bejegyzéseken kívül, újabb típusú adatokat is. Vagy a drive geometriai beállítása nem egyezik meg a partíciós táblában lévővel (16-240-255 fej ???). Vagyis egymásnak ellentmondó adatok vannak a BIOS-ban, és a drive-on. Ezek az adatok "megkeverhetik" a program működését. Így hobázhatnak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3744) Peace válasza liksoft (#3743) üzenetére


Peace
nagyúr

Értem. tehát a Windows 7 telepítése során kellett volna formáznom a vista partíciót nem pedig xp alól paragon-al. És akkor elkerültem volna ezt a borzalmat. Mondjuk ez lett volna az ésszerű. Nem is értem honnan jött hogy így formázzak. Most már késő bánat. Elvileg holnap kapok kölcsön egy 500-as vincsit. Remélem GDB-el még visszamenthető az adatok nagy része. És Arra van valami ötleted hogy paragon miért ír invalid-ot a rekkvinyómra(80 Gb NTFS)? Mondjuk az is igaz hogy xp alatt tökéletesen működik és minden olvasható róla, de Vista nem látta. Akkor ajánlatos lenne arról is menteni adatokat és win 7 alatt újraformázni mondjuk?

(#3745) liksoft válasza Peace (#3744) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Kapásból írtam a lehetséges okok közül párat. Így a valódi hiba ismerete nélkül pontos mogoldásra ötletet sem tudok adni. Ráadásul Vista és W7 nem fut nálam, ekkora púpra a munkámhoz nincs szükség. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3746) Peace válasza liksoft (#3745) üzenetére


Peace
nagyúr

Értem. Akkor nincs biztos módszer ennek a kivédésére. Mondjuk előfordult már pq magic-el is hogy invalid partíciót kreált nekem pár évvel ezelőtt. És olyan is hogy xp telepítés után a rekkvinyóm unknown-á változott és akkor is adatokat kellett menteni progival. Az ilyen dolgok elég idegesítőek. :(

(#3747) sened válasza sened (#3738) üzenetére


sened
csendes tag

3738

UP!

(#3748) pizzadoxxx


pizzadoxxx
csendes tag

WD Diamond Max 10...
egyik napról a másikra elkezdett nekem zenélni, be nem bootol már a rajta levő OS sem, de a gép felismeri, csak ellenőrzéskor nem lép tovább (nagyon furcsa) , egy szó mint száz, olyan embert keresek, aki le tudná nekem menteni az adatokat, cserébe otthagyom alkatrésznek a lemezt, és valamennyit fizetek is, mert tényleg számomra nagyon fontos dolgok vannak rajta. Ha külső rackben csatlakoztatom a géphez, akkor felismeri a rendszer mint Mass Storage Device, de ennyi, semmi pontos típus stb..és persze az adatok sem hozzáférhetőek mivel a Drive nem jelenik meg sehol.

szóval csak a zenélés jelzi a problémát, a motor hallhatóan felpörög majd valami berregéssel leáll. és ekkor zenél...
info róla:

pontos modell: 6V200E0
200GB SATA 3.0Gb HDD. (2006 április 04.)

Képek róla

a hang amit kiad : ezen az oldalon az első hang. Azt írják, hogy csak nagy precizitással javítható.... :s

gariztatás nem ment, mert valószínűleg bundle konfigban volt..nem pedig külön véve... :s :(

Kérem szíves segítségeteket eme témában, ami fontos volna, hogy én Budapesthez vagyok kötve , tehát itt helyben kellene egy anyagilag is normális megoldás!

Köszönöm :B

[ Szerkesztve ]

..hát ezt is megértük...de mi lesz itt még..?!

(#3749) liksoft válasza pizzadoxxx (#3748) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha valóban az első hang, az akkor a motor besülése, vagyis nem pörög fel a drive. Ebben az esetben a lemezeket mikron pontossággal kell átépíteni másik öntvénybe, ugyanis a motor nem cserélhető másképpen. Ez az adatmentések legdrágább fajtáinak egyike (a másik, ha a fejszerelvényt is le kell gyártani (Quantum, Maxtor, WD3,5")), és a "hátrahagyott" anyag csak szemét, így nem értékes egyetlen adatmentő számára sem. Csak az anyagi szponzoráció, ami viszont NEM az 5-10e Ft-os kategória!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3750) pizzadoxxx válasza liksoft (#3749) üzenetére


pizzadoxxx
csendes tag

igazán köszönöm a gyors választ :s

..hát ezt is megértük...de mi lesz itt még..?!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.