Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3551) proof88 válasza liksoft (#3550) üzenetére


proof88
addikt

Amúgy neked, mint sokat látott szakembernek nincs valami olyanféle rálátásod a winyókra, hogy márka alapján össze lehessen őket hasonlítani megbízhatóság szempontjából? Persze mindenféle hülyeség miatt is vihetnek winyókat adatmenteni, pl. a táp ölte meg vagy menet közben beleesett a gép a Dunába, de gondolom a többség azért viszi a winyóját, mert az magától romlott el. Olyanra gondolok, mint a tápoknál van, hogy pl. a Codegen hírhedt, de egy Chieftecet meleg szívvel ajánlanak olyanok is, akik tápok belsejével foglalkoznak.
Vagy ez teljesen hülyeség a winyóknál? Sokan azt mondják, mostanában a legmegbízhatóbbak a WD winyók. Igazából arra lennék kíváncsi, hogy mondjuk a 74 gigás ADFD Raptorok mennyire megbízhatóak, mennyi az esélye, hogy bad sectorosak lesznek, meg volt-e dolgod ilyen winyóval? Feltételezhetjük, hogy nem forró környezetben vannak, legalábbis szellős a ház, amiben benne vannak.
Mondjuk ez már kicsit olyan fél-off, úgyhogy bocsi! :B
mod.: meg mondjuk gondolom a Seagate-eket is megbízhatóbb fajtának tekintik...

[ Szerkesztve ]

(#3552) Qg-Lee


Qg-Lee
csendes tag

Hali!!

Nem tudom jó helyen járok é! A múlt héten elhalt az egyik partícióm egy 500GB-os WD-on. Vissza szeretnék nyerni belőle, amennyit csak lehet. Ehhez szeretnék némi segítséget, és magyarázatot. Ha már egyszer elpusztult az egyik partíció, a másik mitől maradt "életben"??? Kb félbe van szedve a vinyó!

Üdvözlettel : Qg-Lee

Qg-Lee

(#3553) liksoft válasza Qg-Lee (#3552) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Sok oka lehet. Így távolról eldönthetetlen. Fontos! SMART mit mond a winyóról? Ugyanis gyagya winyót gyötörni csak ésszel szabad.

Ezt nézd egy kicsit át. Talán sikerül mentened.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3554) €uro


€uro
őstag

Sziasztok!

Ne haragudjatok, ez a második topik, ahol segítséget kérek - úgy látom, ennek nagyobb a forgalma.

Szóval, letöröltem 7 darab közel 4,3 gigás (egyik 1,4 gigás) kódolt image file-t. TotalCommanderben Shift-Delete-et nyomtam. Rettentően fontos dolgokat gyűjtöttem rajta össze. Két winchesterről is töröltem őket. Szóval két helyen is megvoltak ugyanazok a file-ok.

Próbálkoztam adat visszaállító programokkal, de csak egy file-t tudtam közülük visszanyerni. Ezt a Data Recovery Wizard-dal tettem. Érdekes, hogy ez a program az egyik winchesteren 5 file-t látott, amire azt mondta, hogy vissza tudja állítani. Illetve jelezte, hogy a file-ok mérete 4 giga fölött van. Mégis csak egyet állított helyre.

Az egyik winchester (C) a Windows partíciója. Jelenleg is ezt használom. Viszont a másikhoz nem nyúltam. Vagyis legalább azon ott kellene még lenniük az adatoknak. Ennek ellenére nem tudta róla visszaállítani az adatot a program.

Milyen programokkal próbálkozzak?

Kérlek segítsetek!

(#3555) €uro


€uro
őstag

Még annyit, hogy a C partíció egy 640GB-os WD Black Caviar. Két hete használom. Jelenleg még 220GB szabad hely van rajta. A másik winchester egy 400GB-os Samsung. Azon kb. 80GB szabad hely volt, mielőtt törölni kezdtem volna róla egy csomó adatot - többek között a fontos file-jaimat. Most 260GB szabad hely van rajta.

(#3556) €uro


€uro
őstag

Érdekességképpen, hogy okuljatok belőle, elmesélem, hogy hogy a bú bánatban történt, hogy olyan fontos file-okat töröltem le két helyről is, melyekért egyébként a tűzbe tenném a kezem - akár szó szerint is.

Pár hete vettem új winchestert. Éppen azért, hogy ha valami történik az egyikkel, akkor a fontos dolgaim a másikon még meglegyenek.

A régi winchesteren egy Vista oprendszer futott. Amikor megkaptam az új winchestert, az újra intalláltam egy új Vista-t, amelyiket jelenleg is használok. A régi oprendszert törölni akartam. De egyenlőre csak az újra átmásoltam minden fontos file-t a régi hdd-ről. A régin meghagytam a régi file-okat.

Aztán ma egy nagytakarításba kezdtem. Vannak nekem ugye ezek a fontos file-jaim. Ezek valójában titkosított virtuális image file-ok. Szóval az új winchesteren már úgymond frissített adatokkal voltak ellátva ezek az image file-ok. Gondoltam a másik meghajtóról törlöm a régieket és majd az újakkat visszamásolom - hogy frissüljenek. Félre voltak téve egy könyvtárba. Kitöröltem őket.

Viszont a régi winchesteren volt egy olyan könyvtár, ami egy régi operációs rendszer adatait tartalmazta. Akik már láttak ilyet - amikor egy Windows-t rátelepítünk egy olyan meghajtóra, amelyiken már van egy Windows, akkor a régit berakja, egy Windows.old nevű mappába. Sajnos ezt a mappát újra böngészni kezdtem. És abban belementem egy olyan könyvtárba, ami valójában nem is könyvtár volt, hanem egy link. Ez a régi winchesteremről átirányított a jelenlegi winchesterem azon könyvtárára, melyben a fontos file-jaim voltak. Csodálkoztam is, hogy ennyire óvatos vagyok, hogy itt is és még a régi winchester egy másik könyvtárában is megvannak a féltve őrzött file-jaim. Azonban ez már az új winchesterem file-jai voltak. Töröltem. ...Bassza meg!

Szóval végül töröltem minden. Csak később eszméltem, hogy mi a helyzet. Reménykedem, hogy nem későn.

Kifejezni sem tudom, hogy mennyire fontos adataim vannak most veszendőben. Kész vagyok. Teljesen. Pedig már fél üveg rumot is ittam. Most azt várom, hogy az R-Studio programja átnézze a C partíciót. Sokáig tart. Már lassan egy órája fut és még a negyedénél sem tart. Nem tudom, hogy megvárom-e még ma. De biztosan nem tudnék most aludni. Bassza meg!

Hogy is hívják azt a céget, akik adatmentéssel foglalkoznak? Graphisoft? Lehet, hogy tőlük kellene segítséget kérnem? Ma még nem késő. Bassza meg!

Tanultam az esetből. És pár hete, amikor még éppen arról beszéltem az egyik haverommal, hogy milyen fontos adataim vannak egyetlen-egyke winchesteren, hogy jó lenne egy másikat is rendszerbe állítani, nem gondoltam volna, hogy egy kibaszott Directory-Link és az odanemfigyelésem lesz a vesztem. Bassza meg! Bassza meg! Bassza meg!

Az R-Studio szoftvere kb. 33%-nál...

(#3557) €uro


€uro
őstag

Asszem az alkohol hat. Mondanám, hogy már leszarom a file-jaimat, de ez azért még nem igaz. De legalább már nem ver ezerrel a szívem. A végén még megmaradok.

(#3558) €uro


€uro
őstag

Nagy az öröm! :))

A 400-as winchesterről sikerült visszaállítanom a file-okat. Az Easeus Data Recovery Wizard Professional végül tette a dolgát. A merevlemez feltérképezése után - mely egyébként egy két órás művelet volt - nem volt elég megnézni a könyvtárfaszerkezet azon helyét, ahol a törölt file-ok voltak. Mert itt hiába találtam meg a file-okat, azokat innen nem lehetett visszaállítani.

Viszont ha rákerestem ezekre a file-okra, akkor kb. 5-6 példányban tárta elém őket a program. Ezek közül rögtön az elsőt azonnal és kifogástalanul vissza tudta állítani a program.

Most a 640-es hdd-t vizsgálom. Akkor lenne teljes az örömöm, ha kettő file-t innen is vissza tudnék hozni.

(#3559) LOTR


LOTR
addikt

Sziasztok!
Kb fél oraval ezelott meghalt a samsung hdd-m (sp1614n 160gb/8mb, 2004.09-es, 7200rpm), eloszor semmi baja nem volt (disk sentinel nem tudom mit er, de ezek szerint semmit, az szerint is teljesen rendben volt), aztan kekhalallal leallt a gep, azota nem porog fel, a gep nem latja.
Valami tippet legyszives adjatok, lehet ilyenkor meg kezdeni vele valamit?
Koszonom!

One Ring to rule them all

(#3560) €uro


€uro
őstag

Sikerült visszaállítanom a 640-es merevlemezen lévő file-okat is. A hétből hatot. Szerencsére éppen azt az egyet nem, amelyik már több DVD-re is ki van írva.

Szóval megnyugodtam.

Elgondolkodtam azon, hogy kell egy ilyen sokk ahhoz, hogy utána örülni tudjak annak, ami egyébként eredetileg már a tulajdonodban volt?! Hát ez a relativitás - többek között. Egy élmény volt megélni a veszteséget és utána azt, amikor visszakaptam a már temetett adataimat.

Sosem fogom elfelejteni ezt a két napot. A következtetéseket levontam. Tanultam az esetből.

(#3561) €uro válasza LOTR (#3559) üzenetére


€uro
őstag

Két topikot ajánlok, ahol még rákérdezhetsz:

Get Data Back - adatvisszahozás
Partition Magic

Mondanám, hogy mondok egy imát érte, de nem vagyok hívő.

(#3562) LOTR válasza €uro (#3561) üzenetére


LOTR
addikt

koszi

One Ring to rule them all

(#3563) liksoft válasza LOTR (#3562) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ha a drive nem pörög fel, akkor fizikailag sérült. Ilyen esetben programokkal nem jutsz előbbre. El kell dönteni mennyit érnek az adatok, és szakembert keresni. A Samsung ezen szériájában sok firmware jött ki, így kicsi az esélyed egy elektronika csere esetén az indulásra. Arról nem is szólva, ha mechanikán belüli a hiba, ezzel nem jutsz előrébb, viszont zárlat esetén az új panel is repülhet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3564) LOTR válasza liksoft (#3563) üzenetére


LOTR
addikt

Szia!
Ma reggel úgy gondoltam megér még 1 próbát ha rákötöm újra, aztán most ott tartok, hogy elindul a hdd, bár nem próbáltam ki, hogy futna e a windows, mert túl sokáig töltötte, inkább veszek egy újat aztán arról indítom a rendszert, utána hátha sikerül rámenteni az adatokat...

Bár nem ez a topikja, de azért eléggé közeli a téma és feltenném itt is a kérdést:
milyen hdd-t érdemes venni? - csak a megbízhatóság a lényeg, 320as elég nekem bőven, legyen a válasz ebben a topikban akkor
Köszi!

One Ring to rule them all

(#3565) stupid user


stupid user
tag

Sziasztok,

egy Samsung SP1604N Winchesterrel volna problémám: az eszközkezelőben látszik, megfelelően működik, a sajátgépben nem látszik, a felügyeleti eszközök/lemezkezelőben pedig olvashatatlanként szerepel.

Van olyan program, amivel érdemes próbálkoznom, vagy ez egyértelműen szervíz?

" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "

(#3566) liksoft válasza stupid user (#3565) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ezt nézd át.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3567) stupid user válasza liksoft (#3566) üzenetére


stupid user
tag

Kösz,

az Easy Recovery Professional hibátlanunl visszaállított mindent.
Meg is bolondultam volna ha elvész.

" ... TILTJUK a kulturált társalgást szembeötlően zavaró, agresszív, vulgáris, obszcén, hangulatkeltő hozzászólásokat (a hozzászóláshoz értve a nicknevet, aláírást és egyéb, a felhasználó által megadott adatot)... "

(#3568) tommy.b


tommy.b
csendes tag

Sziasztok!

Egy különös problémám van. Múlt héten az egyik vinyó egyik partíciójáról eltűnt véletlenszerűen pár könyvtár bennük kb. 250 gigányi adattal. Nagy része film (ami pótolható), de voltak köztük családi fényképek is. Olyan mintha valaki végigment volna rajtuk egy shift+delete-tel. Mivel ez egy családi gép, ezért ki lehet zárni, hogy valaki direkt törölt volna. Néhány fontos dolgot vissza tudtam hozni, néhányat nem.
Ezt a részét a dolognak lezártam, viszont érdekel, hogy mi miatt történhetett mindez.
A vinyó másik partíciója sértetlen, a HDD Sentinel nem mutat hibát, a boot folyamat alatt sem vettem észre semmi szokatlant.
A vinyó egyébként egy 320 Gb-os WD, amit tavaly tavasszal vettem.
Op.rendszer: Vista SP1+auto frissítés (legális).

Van esetleg valami ötlet?

(#3569) liksoft válasza tommy.b (#3568) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ember!

Mi a pimpilinek szórod el mindenhol a problémád? Azt hiszed akkor hamarabb kapsz választ?

[link] , [link]

:((( :((( :((( :((( :(((

Lehet véletlen törlés, vírus, és hardware probléma is (memória adatátvitel, hűtés, videokártya, winchester, stb...). Hiba esetén szakember általi hibavizsgálatot célszerű kérni. Ugyanis Ő lesz az, aki az eszközök ismeretében, és a gép egyéb sajátosságait figyelembe véve a leginkább esélyes a hiba kiszűrésére.

Példa.:
- Nem látok.
- Töröld meg a szemüveged.
De lehet, hogy csipás, vagy gyulladt, vagy.....

Vizsgálat nélkül eldönthetetlen.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3570) tommy.b válasza liksoft (#3569) üzenetére


tommy.b
csendes tag

Ok. Bocs.
Köszi a segítséget!

(#3571) csyo válasza liksoft (#1) üzenetére


csyo
senior tag

sziasztok!
ket vinyom osszeert inditaskor, es az egzik alja a masikhoz ert.
Elfustolt a vinyom, nagyon budos lett. azota nem talalja a gep a vinyot. A rendszer volt rajta...
Hogyan lehet eletre keleteni?
Panelcsere?
Milyen adatok kellenek hozza a vinyorol?
Maxtor 200gb Sata150HDD
3,5 series
E-H011-04-1675(B)
code.. BANC1B70
K, G, C, A
lba 398297088
2005 januari
szingapurban gyartottak
hogyan taalalom meg a tesojat? milyen adaok kellenek ezek kozul?

Legyen szép a napod!

(#3572) liksoft válasza csyo (#3571) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Modelszám, és panel azonosítói legyenek azonosak. Viszont ha a belső erősítő is ugrott, akkor még adatmentéses szakember számára is macerés (és tönkre teheti a rátett másik panelt is). A fejszerelvénye egyedi. :(((

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3573) csyo válasza liksoft (#3572) üzenetére


csyo
senior tag

köszi!

hol találomezeket a számokat?

modelszáma ennek a "CODE" vagy az "LBA" kód?

vagy ez? "E-H011-04.1675(B)" ?

a panel száma 301931102

ezeknek a számoknak full egyezni kell?

Legyen szép a napod!

(#3574) kutyuska


kutyuska
aktív tag

Bocs Liksoft, de ezt a topikot csak később vettem észre. :)

Bekapcsolás után az egyik HDD-ről eltünt az ntfs partíció.(nem ezen van a rendszer ) Pontosabban még ott van, csak ismeretlennek látta a Paragon 9. A többi nem ntfs partíció rendben van.
Újraindítás után nem hajlandó bootolni a gép, ha ez a lemez csatlakoztatva van. Sem a Win, sem a linux, még a DVD-ről sem tudok bootolni a Hiren's bootCD-vel.
Vmi ötlet?

" Babra munka, de megéri! "

(#3575) liksoft válasza csyo (#3573) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha ennyire nem tudod mi mit jelent, inkább szakemberhez fordulj. Nem a Te hibád, mindent meg kell tanulni az életben. Viszont nem a mentendő drive-on célszerű. A Google segítségével utána tudsz olvasni a kérdéses adatoknak. (Nem ezek.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3576) liksoft válasza kutyuska (#3574) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ott válaszoltam.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3577) csyo válasza liksoft (#3575) üzenetére


csyo
senior tag

köszi..

A matricáján vannak ezek rajta mugy nem?

vagy a panelon hátul?

Legyen szép a napod!

(#3578) liksoft válasza csyo (#3577) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Is-is. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3579) Oszkár26


Oszkár26
tag

Hali egy WD 80gb-os hdd-m van de egyszer csak játék telepítés közben befagyott minden majd utánna el sem indult a win,gondoltam win reinstal de még a telepítő is belassult nagyon és azt írja ki hogy a merevlemez nem elérhető a bios látja 80gb wd..... a hdd felpörög de semmi van 1db 4gb-osom és aval akartam megnézni hogy mi van de nem is látja csak az eszközkezelőben van benn a neve és ha rámegyek szinte semmit nem ír rólla
(nem volt ütögetve se semmi 2005 8hó (gyártási idő) ADATMENTÉST AKI VÁLLAL ÍRJON PRIVIBEN !!!SŰRGŐS LENNE!!!! gondolom az olvasófej ment meg :O

Aki tud valamit mindenképp írjon priviben mert nem leszek

[ Szerkesztve ]

(#3580) - = Zk = -


- = Zk = -
félisten

sziasztok,remélem jó topicba botlottam

a problema a következő:.....
elvittem a komplett gépet szervizbe,vga hibára gyanakodva(aztán kiderült hogy ram)...hazahoztam a gépet,de az egyetlen ATA vinyómra nem ir foglaltságot,és rákattintás után csak formázni engedi...holott régen rendszer vinyó volt,csak megmaradt és tárolásra használtam.még a wint is lepucoltam...lehet a sok ujrainditás,meg bizerálás nem tett jót neki
a kérdésem az hogy hogyan tudom visszahozni a rajtalevő adatot,,visszaállitani a RÉGI ...hm..particiót?....vagy ezmár adatmentés lenne?
vagy lehet hogy márcsak adatmentés létezhet? ..ilyen téren tudatlan vok
(ha rosz topicban járok elnézést,zavarjatok másikba):R

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#3581) liksoft válasza - = Zk = - (#3580) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Másik winyóra tegyél rendszert, adatmentő programot, és így próbáld meg.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3582) - = Zk = - válasza liksoft (#3581) üzenetére


- = Zk = -
félisten

okés...köszönöm:R

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#3583) - = Zk = - válasza liksoft (#3581) üzenetére


- = Zk = -
félisten

köszönöm a segitséget,köszönöm.
sikerült!!!!:R:R:R:R:R

[ Szerkesztve ]

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#3584) Kinder


Kinder
senior tag

Sziasztok!

Adott egy 1 terás Hitachi sata, ami egyik gépből a másikba átrakás után 31MB!-os lett.
A sata kábel jó, egy másik vinyót tökéletesen kezel.
Természetesen kikapcsolt gépekkel raktam át.
Particiomagic is 31 megásnak látja, és azt írja sárga színnel, hogy BAD.
GetDataBack szintén 31 megásnak látja, semmit sem talál rajta.
Sőt, minden 31 megásnak látja, és RAW formátumúnak.
Csak a TestDisk látja 1 terásnak, de 10 óra masszírozás után az is közölte, hogy a MBR-ot nem tudja visszaállítani.
Csak adat van rajta, rendszer nincs.

Valami ötlet, hogyan lehetne visszahozni a sírból? :F :O
:R

[ Szerkesztve ]

(#3585) csyo


csyo
senior tag

Vinyóm Bad sectoros:-(
Mit tehetek ellene? Van olyan ami kikerüli a hibás részt? Néha nem indul a gépem, és akadozik mostanában:-(

Legyen szép a napod!

(#3586) liksoft válasza csyo (#3585) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Winyó kuka (ha valóban olyan ahogy leírod), tápegység ellenőrizendő.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3587) liksoft válasza Kinder (#3584) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha jól emlékszem, valamelyik alaplap csinálta ezt Samu winyókkal. (Talán Gigabyte? :F ) Nem lehet ez Nálad is? A megoldást azon a környéken keresd.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3588) Kinder válasza liksoft (#3587) üzenetére


Kinder
senior tag

Gigabyte-ból Gigabyte-ba csere volt...
A baj az, hogy már beraktam egy MSI-be, és ott is 31 megásnak látja.
De utánanézek, köszi.
Ha van valami ötlet még azért, azt szívesen veszem.

Kinder

(#3589) Midas 22


Midas 22
csendes tag

Sziasztok!

Múlt héten a vinyóm megadta magát. Nem indult be semelyik tápkábelre kötve sem. Elvittem bevizsgáltatni egy adatmentéssel foglalkozó céghez. Ott megállapították, hogy az elektronika sérült ("elfáradt"), de meg tudják javítani.
A kérdésem az lenne, hogy egy elektronikacseréhez mennyi szakértelem kell, házilag megoldható, vagy kell hozzá valami spéci eszköz? Milyen elektronikára lenne szükségem, ha egy maxtor satás diamondmax plus 9es 160 gigás winchesterem van? Keresnem kell egy pont ugyanilyen winchestert (160GB diamondmax9 sata 6Y160M0), vagy elég ha találok egy ugyanolyan sorozatba (diamondmax9) tartozó hdd-t és arról is át lehet tenni az elektronikát úgy, hogy vissza lehessen menteni az adatokat? Honnan lehet megtudni, hogy milyen vinyóknak "kompatibilis" az elektronikája az enyémmel és hol van ráírva a vinyóra annak a pontos típusszáma? Fel lehet éleszteni egy hdd-t ilyenkor úgy, hogy működjön tovább, vagy csak egy adatmentés erejéig lehet bele biztonságosan életet lehelni?
Bocs a láma kérdésekért, de ilyen jellegű adatmentéssel nem foglalkoztam még, és nem találtam olyan leírást, amely minden kérdésemre választ adott volna.
A válaszokat előre is köszönöm,
üdv.

Midas 22

[ Szerkesztve ]

(#3590) liksoft válasza Midas 22 (#3589) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Sima elektronika csere jó, ha a külső elektronika halt meg. De vigyázz, van mechanikán belül is. Ja, szériára fimware-re azonosnak kell lennie az elektronikának is.

Megj.: Ha már leadtad, adataid védelme érdekében jobb, ha végigfutod.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3591) vepe


vepe
senior tag

Sziasztok!

Egy fura jelenséggel kapcsolatban kellene egy kis segítség:

Egyik ismerősnek van egy 320gb-os sata hdd-je.
Ma felrakott rá egy vistát gond nélkül.Majd utána visszaakarta tenni az xp-t, de már biosban formázatlanul látta a vinyót.
Eltűnt mindhárom partíciója (előtte 3 partícióra volt osztva)....felrakott egy másik winchesterre egy xp-t, de így is egy partícióként, formázatlanul látja a samsungot a rendszer....

Mitől lehet ez?, illetve van-e valamilyen mód visszaállítani a 3 partíciót...fontos adatok voltak neki rajta...

köszi előre a segítséget...

(#3592) liksoft válasza vepe (#3591) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A másik helyen válaszoltam. Nem kéne mindenhova szétszórni. Egyszerre csak egy helyen tudok válaszolni. És más is!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3593) vepe válasza liksoft (#3592) üzenetére


vepe
senior tag

azért írtam mindkét helyre, mert van, aki ebbe, van aki a másik topikba jár....

(#3594) csyo válasza liksoft (#3586) üzenetére


csyo
senior tag

kuka a vinyó?

A panelja jó még a bad sectoros vinyónak?

Ha felteszem az adatait valkakinek hazsnos lehet, ha pont panelt keres...

igaz?

Legyen szép a napod!

(#3595) liksoft válasza csyo (#3594) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Tesztet vagy SMART-ot néztél?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3596) csyo válasza liksoft (#3595) üzenetére


csyo
senior tag

inditáskori teszt?

Van vmi 5leted hogy mit futtassak rajta, s hogyan? (lehet, hogy hülye kérdés:-S)

Legyen szép a napod!

(#3597) liksoft válasza csyo (#3596) üzenetére


liksoft
Topikgazda

HDSentinel mit mond?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3598) coolabácsi


coolabácsi
tag

Sziasztok !

Van egy 160GB-os samsungom, sulintes :) amit baleset ért .Az történt hogy egy kiégett izzo lenyomta a biztit, a gép persze be volt kapcsolva.A gépembe van még 2db 80-as satás amik megúszták, a 160-as az ide-s ami átalakítóval volt kötve sata portra.A lényag hogy amikor bekapcsoltam a gépet akkor kb ezt irta : az F:\$MFT -t valami gáz érte, XP-m van , az nem látja a winyót, próbáltam a get data back-et (nem látja a vinyót), a testdisket, de azis csak a 2db 80-asat látja.Ha a sérült vinyórol levettem az ide-sata átalakítót és ide kábellel próbáltam használni akkor az XP be sem töltődik, csökkentett módban sem.Bios látja.

Aki tud megoldást a problémára ha egyáltalán van rá , annak nagyon megköszönném mert elég sok képem volt azon a vinyón a kislányomról többek között, amiket nem tudok pótolni :(

(#3599) skiny83


skiny83
aktív tag

Sziasztok! Van egy 250 gigás wd passport külső vinyóm. Véletlenül kirántottam a gépből egy másik kábellel, le is esett de nem magasról. Visszadugtam, felismeri a winchestert a gép, sajátgép is látja de mint helyi lemez (nem úgy ahogy elneveztem) és nem tudom megnyitni sem tehát formálatlanként. Kérdésem az lenne hogy miként tudnám helyreállítani az eredeti particiót? Ha egyáltalán lehet. Vagy legalább kimenteni a fontos dolgokat.. ..Le kell formáznom és utána megpróbálni visszahozni? Nagyon köszi előre is és nagyon várom a válaszotokat.

..nem értek a gyémánthoz.. ..Antwerpenben terem?

(#3600) coolabácsi válasza coolabácsi (#3598) üzenetére


coolabácsi
tag

Megoldottam :C

Paragon Hard Disk Manager 2009 Suite v9.0.9.8130 Recovery CD based on WinPE segített :R ,
Windows alól semmit nem tudtam csinálni, próbáltam vagy 10 féle progival de gondolom ahogy az xp sem látta a hibás vinyót , így a próbált programok sem.A fent említett programmal lehet bootolni, és az már látta a hibás vinyómat az összes partícióval együtt, minden adatom sértetlenül megúszta, jó kis cucc.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.