Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3801) Sonny C. válasza picur220 (#3800) üzenetére


Sonny C.
tag

A Sata-s vinyókat nem kell jumperelni, mert egy csatira csak vagy egy vinyó vagy egy ODD csatlakoztatható.
Ha a vinyód ATA-s akkor max. egy átalakítóval tudod rádugni a Sata csatlakozóra! De szerintem inkább próbáld meg eladni és vegyél helyette egy Sata-s vinyót!

(#3802) picur220 válasza Sonny C. (#3801) üzenetére


picur220
veterán

Olvass már egy kicsit vissza!
Van az új gépen ATA is meg SATA is, és a régi atas vinyómon van 1 csomó cucc, ami kéne. Ezt kéne az új SATÁS vinyóra rámenteni.

(#3803) Sonny C. válasza picur220 (#3802) üzenetére


Sonny C.
tag

Szia!
Elnézést, hogy próbáltam segíteni! Mindig vissza szoktam olvasni, Te ezt írtad:
"...Vásárolni fogok a napokban egy gépet, aminek az alaplapján SATA-II csatlakozók vannak, az én régi (5 éves) gépem HDD-jén pedig ATA van...."
Nem azt írtad, hogy mind a két fajta csatlakozó van rajta, ez alapján nekem úgy tűnt, hogy csak SATA csatlakozók vannak. Az alaplap gyártók azon tendenciáját ismerve, hogy manapság egyre kevesebb régi csatolót tesznek a lapokra, úgy gondoltam, a te lapodon már egy IDE csati sincs! Szóval szerintem nem volt egyértelmű amit írtál!

Ha mindkét csati van az alaplapon akkor az IDE csatira rádugod a vinyód Master-nek jumperolva (ha nincs más IDE csatis eszközöd), a SATA-s vinyó meg gondolom már benne van a gépben (nem kell jumperolni). Lényeges, hogy ne a régi vinyón legyen a Windows, mert arról nem fog elindulni. Ha a BIOS felismeri boot-nál akkor a Windowst elindítod, ott lesz a helyi lemezek között és már másolhatod is az adatokat.

[ Szerkesztve ]

(#3804) picur220 válasza Sonny C. (#3803) üzenetére


picur220
veterán

Bocs, tényleg nem írtam oda...(pedig úgy emlékeztem...)
Mind2n van windows, de sztem ugyanaz van rajtuk(xp pro). Akkor gondolom a BIOS 2 windowst fog látni, itt meg majd megnézem melyik a jó, de sztem tökmind1 melyiket indítom...

(#3805) gopeti


gopeti
csendes tag

Üdv mindenkinek!Segítségeteket kérem! adott egy satás samsung vinyóm,mely két partícióra van osztva,40G-rendszer és 120G -adat!Egyszercsak nem indult a rendszer,megpróbáltam ujra rakni de az első ujraindulásnál már ugyanúgy nem indult el! Másik hdd-vel indítottam a gépet ,még látta a rendszer a két részre osztott vinyót,ok legalább le tudom menteni a dolgaimat! Ma nekiduráltam magam,viszont mára már a commander sem és a sajátgép sem látja,eszközkezelőben benne van és "megfelelően működik" biosban is látszik! Lehet ezzel valamit kezdeni?Legalább a családi képeket visszahozni valahogy?Bocs ha hosszú voltam,válaszaitokat előre is köszönöm!(ja lehet hogy mérgemben egy kicsit oda is csaptam neki)

(#3806) liksoft válasza gopeti (#3805) üzenetére


liksoft
Topikgazda

XP SP2 kell minimum, és ezt a programot próbáld ki.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3807) gopeti válasza liksoft (#3806) üzenetére


gopeti
csendes tag

Üdv liksoft! Köszönöm a segítséget,mindent megteszek,csak nehéz a dolgom több okból is,pl ha rá van dugva a rossz vinyó ,iszonyú lassú a gép a windows is nagyon lassan tér magához folyton lefagy a progik megállnak nem válaszolnak stb.A Get data back-hoz jól jönne egy kis angol tudás,mert nem mindig tudom mit kéne csinálni,de sztem elindítottam sok error egy ablakban,asztán megáll,lefagy!Már nagyon el vagyok keseredve anyagilag nem állok úgy most hogy elvigyem szakihoz úgyhogy marad a sírás! Egy barátom adott olyan progit hogy hdd regenerátor ami áll. nem windows alatt dolgozik.Ismered esetleg,érdemes megpróbállni?Üdv:gopeti

(#3808) xcbiker válasza gopeti (#3807) üzenetére


xcbiker
addikt

Sajnos ezek a szoftverek sem sokat érnek ha a hdd fizikailag haldoklik.
Csak fizikailag hibátlan disken érdemes ilyesmiket futtatni, mert egyébként ha így gyötröd a progikkal, még a végén feladja teljesen.
Célszerű lenne az állapotát felmérni, pl egy hdsentinellel.

Tudtommal a hdd regenerátor nem adatmentésre való, hanem szektorhibák "javítására".

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#3809) mikrofon válasza liksoft (#1) üzenetére


mikrofon
addikt

Helló!

Nekem tönkrement egy Samsung SP1614N (160GB, P-ATA) vinyóm. Ha rá van dugva a tápra akkor el sem indul a gépem. Ha igy bekapcsolom pillanatra elindulnak a ventik aztán tovább semmi. Ha lehuzom ezt a vinyót a tápról akkor tökéletesen megy a gépem. Arra gondoltam az elektronika zárlatos.... Tudsz nekem segíteni, vagy tanácsot adni?

Üdv!

[ Szerkesztve ]

(#3810) liksoft válasza mikrofon (#3809) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nagy valószínűséggel nyert. Viszont a zárlat több helyen lehet. Így innen a karosszékből igazán nem tudok ebben további tanácsot adni. (Az elektronika úgyis a kollégám szakterülete.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3811) gopeti válasza xcbiker (#3808) üzenetére


gopeti
csendes tag

Üdv xcbiker! Tuti igazad van ez mechanikailag adta meg magát vszinüleg!Nagyon sajnálom főleg a fényképeket a kislányomról,de ebből is tanul az ember!Mivel már vesztenivalóm nincs legalább belekukkantok, ember rakta ezt is össze akkor ember meg is tudja javítani.Vagy nem.Köszönöm a hozzászólásokat üdv nektek:gopeti

(#3812) liksoft válasza gopeti (#3811) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, ember rakta össze. Csak éppen ultratiszta térben, speciális szerszámokkal, a mikronokkal játszva. Vagyis, ha kibontod, akkor a későbbi esélyét is elveszíted, hogy a gyermeked képeit szakember vissza tudja hozni.

A gondolat jó, de olyan mintha gépész végzettséggel szervátültetésnek ugranál neki. Azt is ember végzi. :U

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3813) Wolfy_


Wolfy_
tag

hello!
talaltam egy az elszallt vinyomhoz hasonlot. a kerdesem az lenne, hogy pontosan minek es mennyire kene egyezni, hogy a masik elektronikaval eselyem legyen levadaszni az adatokat?
Az en vinyom: 6Y120M013541A
Amit talaltam az: 6Y120M013531A

ez eleg, vagy valami tok mast kene nezni?
koszi!

(#3814) liksoft válasza Wolfy_ (#3813) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A gyári szám egyedi. Ezen kívül minél nagyobb az egyezés, annál nagyobb az esélyed. (Az elektronika a kollégámé, fejből nem fújom mindegyik variánst.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3815) Oracle


Oracle
senior tag

Üdv! Most eset pofára a külső vinyóm és szépen elkezdett sercegni egyből kihúztam, beindulni nem indult be többször :( adataimnak mennyi esélye van? :O 500gb wd5000aajs vinyóról van szó

(#3816) liksoft válasza Oracle (#3815) üzenetére


liksoft
Topikgazda

WD esetén igen. :K :O Mechanikai sérüléseket (torzulásokat) ez a gyártó még kis mértékben sem tolerálja. Ha meg a fej a felülethez ért, akkor még reménytelenebb. A WD a felületi sérülés esetén kritikus menthetőségű.

Ez az a termék, melyet kifejezetten használatra készítenek. Míg megy, kiváló, de menteni NE kelljen róla! :O

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3817) Barney™ válasza Oracle (#3815) üzenetére


Barney™
aktív tag

Nekem is meghallt vagy két passportom, miután elejtettem őket..

(#3818) liksoft válasza Barney™ (#3817) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A 2,5" változat a deformációt jobban viseli mint a 3,5"-os "testvére" a WD-nél. De van más gyártó, mely ilyen extrém körülményeket jobban tolerál. Viszont azon is érdemes elgondolkodni, hogy nem "focizásra" készülnek a winchesterek! Ezek finommechanikák! Vagyis a használatuk is ennek megfelelő!

Hangsúlyozom, a mechanikai deformáció, esés következtében létrejövő adatvesztés NEM a gyártó és gyártmányának a hibája!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3819) Oracle válasza liksoft (#3816) üzenetére


Oracle
senior tag

Ajjaj az elején lévő igen válasznak örültem, aztán tovább olvasva hamar letörtem :( fikarcnyi esélyem sincs?? :O csak remélni tudom hogy nem a fej ér a lemezhez hanem valami más serceg benne...

[ Szerkesztve ]

(#3820) liksoft válasza Oracle (#3819) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A WD, QUANTUM és klasszikus Maxtor kitüntetett servo felülettel rendelkezik. Vagyis egy oldalra pozicionál, a többi fejjel csak mikrostep-et tud! Így ha a mechanika a legkisebb mértékben deformálódik, vagy a fejszerelvény tönkremegy, a gyári eredeti állapotot kell helyreállítani a mentéshez. Na ez EGYEDI! És nincsenek azonosítók, mérési pontok! Ehhez jön, hogy a felület sérülését Ő tolerálja a legkevésbé. Vagyis esés után ha nem tudsz menteni, WD esetén 10% alatti az esélyed még profi adatmentőnél is, az ár meg 250e-től indul meredeken fölfelé.

Szerk: Tudom rengetegen borulnak le a WD oltára előtt, és az egekig emelik. Így igaz, míg megy, az egyik legjobb! Csak menteni ne kelljen! Aki WD-t vesz, az MENTSEN! Úgy, ahogy az az informatikai íratlan nagykönyvben van. Tulajdonképpen ha mindenki így csinálna, nem kéne adatmentés.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3821) Oracle válasza liksoft (#3820) üzenetére


Oracle
senior tag

Mi a véleményed a Kürt rt-ről?? sokan ajánlják, az ára igen borsos :(

(#3822) liksoft válasza Oracle (#3821) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Profik! De az előzőekben említett műszaki korlátokon Ők sem tudnak túllépni. Vagyis, ha mechanikailag sérült a drive, akkor nem lennék a helyedben. :(

Tudom ajánlani Őket, de készülj rá, hogy nagyon nem lesz olcsó ha sikeres! (Megsaccolni sem merem az árat - mert nem tudom a valódi hibát, és mert nem merek annyit mondani (teljes joggal a műszaki problémát feltételezve)). Mechanikailag sérült WD NEM átlagos mentés - nagyságrenddel fölötte van műszakilag!

Más adatmentőnél is drága, ha sikeres ez a mentés.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3823) dni


dni
őstag

Sziasztok!

Get Data Backkel (4.0) másik hdd használta nélkül is visszatudom állítani egy Vista telepítőjével formázott partíció tartalmát? Elindítottam egy scannelést, több mint 4 órát ír (1 TB), van valami gyorsabb módszer?

Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#3824) liksoft válasza dni (#3823) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Partíció törlése után van más lehetőség is (persze csak ha szerencséd van), formázás után már nincs. Nyugi. Ha nincs rá időd, az adat sem ér annyit. Ha viszont igen, akkor tessék rászánni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3825) Oracle válasza dni (#3823) üzenetére


Oracle
senior tag

Másik vinyó nélkül nem tudod hova menteni az adatot, mert ha ugyan arra a vinyóra mented elképzelhető hogy felülírod a "vissza hozott-megtalált" adatot és akkor többet nem látod viszont.

(#3826) dni válasza Oracle (#3825) üzenetére


dni
őstag

:W

(#3827) liksoft válasza dni (#3826) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Csak nem írtad máris felül? :F

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3828) dni válasza liksoft (#3827) üzenetére


dni
őstag

Még nem nyúltam a géphez, kb fél óra van még hátra a scannelésből. Próbáltam utána nézni, h hogyan lehetne visszaállítani erre a lemezre, de nem igazán találtam alternatívát. Nagyon felbosszantott, h egyetlen figyelmetlen kattintással eltüntettem mindent. (Már nagyon tele van a hócipőm ezzel a htpcvel.)

(#3829) liksoft válasza dni (#3828) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ne azt a szegény gépet okold. Eleve a fontosról KELL, hogy legyen mentés. EZ az alaphelyzet. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3830) dni válasza liksoft (#3829) üzenetére


dni
őstag

Szerencsére a fontos dolgokról van másolat, az adatvesztés miatt csak magamat okolom, de ettől függetlenül a HTPC-t lassan többet konfigolom, mint amennyit filmezek vele :)

[ Szerkesztve ]

(#3831) liksoft válasza dni (#3830) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A HTPC nem hobby gép? :D :D :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3832) Intelligencs

liksoft, mi a tapasztalatod, a WD hajlamos arra, hogy minden előjel nélkül megdögöljön? Csak mert én most így jártam: 400 GB-os WD RE halt meg egyik pillanatról a másikra.

Samsungot és Seagate-et is láttam már meghalni, de azok legalább ágyban, párnák közt tették meg, időt adva a mentésre. Ez a k. WD azonban 100%-os kondícióról lett 0%-os, és már egy bitet sem tudtam lementeni róla.

The Amiga, Born a Champion

(#3833) liksoft válasza Intelligencs (#3832) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Bármelyik gyártónál előfordulhat. Sajnos nem törvényszerű a párna.

Pont ezért kell a legfontosabbról állandó mentést készíteni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3834) Oracle


Oracle
senior tag

Megvan a kürt szakvéleménye "A fejszerelvényt kiszerelve, a műanyag szennyeződés a fejek felületére ráégve is
megtalálható. Több fej leszakadt a fejtartó rugókról. A hibát feltehetően mechanikai sokk okozta, melynek hatására a
lemezek széle belecsapódott a fejek parkolását segítő műanyag elembe, onnan darabkákat szakítva ki. Az innen
kikerülő részecskék lavinaszerűen további sérüléseket okoztak, amíg a drive tönkrement.
"
:Y :W még a régebbi vinyót megpróbálom pár progival átfutni hátha a képeket vissza lehet hozni róla, formázva lett vissza nyerhető arról az adat ha nem írták felül még??

(#3835) liksoft válasza Oracle (#3834) üzenetére


liksoft
Topikgazda

:O

Sajna erre számítottam. Beszéltük is.

Nagy valószínűséggel sok adat visszahozható. :K Persze, ha nem lett felülírva.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3836) Diego2002


Diego2002
tag

Üdv!

Nekem tegnap történt, hogy a WD5000AAKS vinyóm egyszer csak möghótt, épp kicsomagoltam egy nagyobb fájlt. Aztán mikor már újraindítottam (volna) a gépet, a rendszer hiper lassan töltődött be, fél óra míg eljutott az asztalig, de akkor sem reagált semmire. A lényeg, hogy ha be van dugva ez a SATA-s vinyó, akkor nem lehet használni az oprendszert.

Egy progi DOS-os boot verzióját indítva, láthatóak a rajta lévő adatok (Active Partition Recovery Enterprise). De valami nagyon elromlott benne...

Így még lementegetni sem tudom az adatokat, hiszen nem tudom win-t használni vele együtt. Ma megpróbálom elvinni másik gépbe, ha ott megy rendesen, még az alaplapot is megvizsgálom, de ha máshol is rossz a vinyó, akkor van valami megoldás, hogy esetleg újraélesszem és használható legyen win alatt is?

..::Diego::..

(#3837) liksoft válasza Diego2002 (#3836) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A WD tipikusan a vagy működik és kiváló, vagy ne kelljen menteni, mert a mechanika nem csereszabatos típus.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3838) Kom-ancs


Kom-ancs
tag

Helló!

Lenne egy olyan problémám,hogy a másik gépében lévő vinyó meg van osztva és pár kattogás és újraindítás után egy partíció lett.Erről lehet még vajon lementeni valamit?Egyébként Windows azóta is vígan el van róla,nem értem a dolgot.

...van egy lassú de ugrik a cd.

(#3839) Anubis_9


Anubis_9
őstag

Hello!

Nem tudom, jó helyre írok-e. :B Van egy 500-as Samsungom és egy 1TB WD-m. A Samun van egy 40 GB-os Windows Seven rendszer-partíció, amit a 9.6-os Hiren's Boot CD Ghost programjával átmásoltam Partition to Partition-nal az új 1TB-ra. Mégsem indul el a Windows az új vinyóról.

Mi lehet a gond? Van erre jobb program?

Köszi!

"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"

(#3840) liksoft válasza Kom-ancs (#3838) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, a GDB-t próbáld meg.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3841) liksoft válasza Anubis_9 (#3839) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ott több Ghost is van ha jól emlékszem. Fizikait válassz, a logikai a Nortonban nem tökéletes.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3842) Anubis_9 válasza liksoft (#3841) üzenetére


Anubis_9
őstag

Ha arra gondolsz, van olyan, hogy Disk to Disk. De az 500-asom fullon van, az a gond. És mit kezd akkor az 500-ason lévő 2 partícióval? Létrehoz az 1 TB-seken is ugyanekkorákat?

"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"

(#3843) liksoft válasza Anubis_9 (#3842) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, mindent másol. Sajnos nekem van sajátom a munkám miatt, így csak ötletet tudok adni, ugyanis azokat a progikat nem használom.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3844) michaelpit


michaelpit
csendes tag

Sziasztok!A sata vinyom nem müködik de adatok vannak rajta,még garis de a szerviz nem menti le.elektronikai hibája lehet állitolag üzembe lehet helyezni aki tudd segiteni ebben privátban keressen meg.
Persze minden tanácsot meghallgatok.

(#3845) liksoft válasza michaelpit (#3844) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Esetleg pontos típus? Hibajelenség? Stb... :F :W

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3846) michaelpit válasza liksoft (#3845) üzenetére


michaelpit
csendes tag

Samsung HD161GJ a hiba csak annyi h nem látom a biosban és az oprendszerben sem,szerintem nem kap áramot mert a dvd(ez is satás) irom sem müködik és egyszere romlott el mind kettö.
A szervizben azt mondták csak kisebb hibája van.1 honapos a merevlemez az adatok még rajta vannak csak árma kénne bele,vagyis kikénne valamit cserélni gondolom.

(#3847) Oracle


Oracle
senior tag

Üdv
Tegnap elhoztam a halott vinyómat, otthon én is szétszedtem "látszólag" tök sértetlen a felülete lehet mikroszkóp alatt más lenne a látvány :D

szerk: Ha esetleg kell valakinek egy wd5000aajs jó elektronika szóljon nyugodtan :)

[ Szerkesztve ]

(#3848) liksoft válasza michaelpit (#3846) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, a tápegységgel kéne kezdeni, ugyanis az vághatta haza mindkettőt. Utána meg adatmentéses szakemberhez vinni a drive-ot, ugyanis van egy olyan halvány sanda lila gyanúm, hogy egy elektronikus panel javítása talán egy egészen picit bonyolultabb lehet, mint egy 230V-os izzó cseréje. :K :O

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3849) liksoft válasza Oracle (#3847) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A ráégett műanyag olyan réteget képez, mint az edényen a teflon bevonat. Láthatatlan, viszont a légrést megnöveli (olvashatatlan távolságot ad), leszedni viszont nem lehet a felület sérülése nélkül.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3850) fireproof


fireproof
őstag

Nekem az lenne a problémám hogy ma szereltem a gépet és lehúztam avinyót g gépről (ki volt minden húva a gépből) és amikor visszapakolgattam után bekapcsoltam és ez az eblakk jött be:ez az ablakk jött fel után rányomtam hogy oké javítson ez jött fel amikor befejezte a javítást itt rányomtam hogy küldje el ezeket vagy mi.ez is feljött a vizsgálat lefuttatása után. Ezek lennének a hibák:?első rész második rész Utána újraindítottam de akkor is ugyan ez jött fel.Valakinek nincs ötlete hogy mit csináljak :F :F :F Valahogyan letudnám menteni a képeimet?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.