Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3051) Sanci.Bara válasza crz (#3049) üzenetére


Sanci.Bara
csendes tag

Szia!
Honnan veszed, hogy 160 ezer forintba fog kerulni az adatmentes? Kene a vincseszter modelje (Samsung,WD,Seagate,Htachi,Maxtor), merete, IDE, vagy SATA? Elozetesen csak annyit, hogy reszleges adatmentes lehetseges sokkal olcsobban is. Ha Samsung vincsirol van szo es szerencsed van, akkor akar 20 ezer forint kornyeken meguszhatod (csak a munka +uj vagy hsznalt vincsi ara a megmentett infoval), ha a HDD kapacitasa nem haladja meg a 120 GB-ot.
Udv. Sandor.

(#3052) liksoft válasza Sanci.Bara (#3051) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nagyon jó ár! Bele kalkuláltad a fejlesztést (eszközök - saját vagy vásárolt), üzemeltetési (víz, gáz, villany...) és járulékos (pl. könyvelő) költségeket, adózást (APEH, önkormányzat, stb..) is? Ebből alkatrészbázist is fenn tudsz tartani?

Ezen felül vagyunk többen akik pontos elérhetőségünket és szaktudásunkat sem titkoljuk. Pl.: megabit, liksoft, xcbiker.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3053) Sanci.Bara válasza liksoft (#3052) üzenetére


Sanci.Bara
csendes tag

Hello!
Nem vagyok a "Konkurencia",abbol kifolyolag, hogy nem Magyarorszagon folytatom a tevekenyseget. Elerhetoseg tekinteteben pedig ugy gondolom, hogy a fentiekbol kifolyolag nem sok ertelme lenne megadni a nagy kozonsegnek.Az emlitett ar minimalis es csak a Samsung vincsikre vonatkozik,ha nem kell donort keresni, valamint nem kell felnyitni! Voltak mar nalam Samsung vincsik kulonbozo meghibasodassal. A legkonnyeb es legrovidebb ido alatt egy 120GB-osat sikerul tejesen visszahozni az elok soraba. Egyszeruen visszairtam a mikrokodjat a flesjebe es mar mukodott is, az adatok is sertetlenek voltak. A nehezebb esetek koze tartozik, amikor valamelyik fej elhalalozik es kellenek az adatok. Ez is megoldhato olcson es dragain is. Ha a megrendelo megelekszik reszleges adatmentessel, akkor a halott fej zonajaban levo adatok vesznek csak el.Persze ezekben az esetekben nagyon sok a variacio...
A berendezes+program, vasarolt es forummal, valamint frissitesekkel tamogatott. A kifizetett osszegben benne van 24 ho. ingyenes fejlesztesi tamogatas.Az alkatreszbazis pedig ingyen vagy fillerekert.Az elhalalozott vincsik ugyanis nalam maradnak, ugyanis 1 szamitogepek forgalmazasaval es javitasaval foglalkozo ceg alkalmazotja vagyok, ebbol kifolyolag a konyvelo, adohivatal engem nem erint.Tartom a kapcsolatot 2-3 szervizkozpontal is akik segitenek az alkatreszellatasban, cserebe segitek kisebb javitasokkal vagy korrekciokkal a problemas hddk-en nekik.Mivel a varos ahol dolgozom nagysagrendileg Debrecen szintjen van a munkamert nem kerhetek annyit mint, mondjuk Budapesten, Kassan, Kijevben, Moszkvaban,Torontoban, stb.

Udv. Sandor.

(#3054) liksoft válasza Sanci.Bara (#3053) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Így könnyű. Arra viszont vigyázz, hogy a Megrendelő a hozzászólásod (első) alapján húszezerért elvárja, hogy fejcserés, "kissé halott" felülethibás drive-ról minden fontosat lements Neki. Ha meg nem sikerül, mert minden megvan csak az az egy kritikus file nincs (még ki sem írta a gép), visszakéri eredeti állapotban, és fizetni sem hajlandó. De folyamatosan b@..ogat. Hiszen nem is tudja, mivel kell megküzdeni egy-egy mentés esetén.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3055) Norbi507


Norbi507
csendes tag

Hello! Nekem lenne egy elég fura problémám:
Tegnap meg akartam nézni egy Linuxot a gépen, hogy milyen is ez meg ilyenek,(ehez nem kell feletepíteni, cdről is futtatható), viszont indulásnál nyomni kell valamelyik "F"billentyűt a 12 közül, nos és elkezdtem minden megnyomni :D (gg magamnak :C ) Ok el is kezdte a Linux hülyeséget, kiléptem belőle, indítanám az xp-t de valami recovery-t indított el. Nem tudtam mi ez, és lelőttem a gépet..(később rájöttem hiba volt) nos innentől a gép csak dos-ba lépett be legközebbi indításnál. Ok akkor Linux alatt megnézem a particiókat (xp alatt egyben volt az egész, hacsak az hogy 2 felhasználó volt az nem számít 2 particiónak..) és azt látom hogy 27giga az ami használatban van, 45 ami meg tök üres :S (75gigás az egész hdd) Ok meguntam a dolgot, felraktam az xp-t a 45 gigás üres részre. Gondoltam majd ott látom a többi elveszett adatom..., de nem. Most amikor indul a windows megkérdezi hogy melyik op-rendszert indítsa vagy mit(nem nagyon értek hozzá) 2 windows-t lehet választani meg a dos-t. Egyik windowson sincs semmilyen régi adatom. (Itt már nem kicsit el voltam keseredve) Szóval most mi a teendő, hogy a lehető legtöbb adatot visszaszerezzem?

(#3056) liksoft válasza Norbi507 (#3055) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A többszöri installal (ami számomra nem teljesen egyértelmű, hogy mikor melyik partíción mi futott és miért) miatt feltételezhető felülírás. Valamint jogosultsági problémák is. Így távolról nehéz eldönteni. Egy biztos, használni, további programokat installálni veszélyes.

Gondold végig, mennyire fontosak az adatok. Szakemberhez viszed, vagy Te illetve ismerőssel együtt próbálkozol az adatok visszaszerzésében. Ha ezt eldöntötted, akkor érdemes tovább "boncolni" a problémát.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3057) Norbi507 válasza liksoft (#3056) üzenetére


Norbi507
csendes tag

Mit, hova telpítettem particionáltam, húú, hát már én sem tudom. :S
De megvan a megoldás, el fogom majd vinni a gépet egy Electro W. nevű áruházba/bolt-ba ahol megcsinálják az adatmentést. (volt már 1x ilyen csak akkor utána nem telepítettem fel semmit a gépre..mert most sajnos igen ezért lehet h nem minden fog visszajönni. Akkor a programok ugyebár nem működtek az adatvisszaszerzés után, (ott nem teljesen ez volt a probléma, ott csak 1xűen nem indult az xp,de itt már adatvesztésről is beszélünk, szóval kell egy adatmentés is majd..) de minden más képek stb. megvolt és jó volt:) ) Most is szeretném ha így lenne, mert elég sok fontos dolog volt, a gépen.

Ha másik HDD-t csatlakoztatok a mostani mellé, arra rá tudom én is menteni az adatokat?
Vagy nem mert 1x vissza is kéne nyerni ami elveszett..

(#3058) liksoft válasza Norbi507 (#3057) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ami felül lett írva, annak annyi. De az, hogy mi és milyen mértékben sérült, csak alapos vizsgálat után derül ki. A szakember alatt adatmentéses szakembert értettem. Ugyanis szervizben nem rendelkeznek annyi lehetőséggel mint adatmentéses laborban. Valamint NEM az eredeti winyón kell a mentést elvégezni, hanem annak hibátlan másolatáról. Ugyanis a legkisebb tévesztés további adatvesztést okozhat.

Lehet, hogy egyszerű jogosultsági probléma miatt nem látod az adatokat, de az is lehet, hogy szinte minden megsemmisült. És a kettő között minden fázis elképzelhető. Ezért célszerű elgondolkodni azon, mennyit érnek az adatok, mert egy hibás mentési kísérlet után sokszor már a szakember is tehetetlen. Vagyis ha megér annyit amennyibe a szaki kerül, Őt célszerű választani. Ha nem, akkor a szervizest, utolsó esetben pedig otthon is lehet próbálkozni. A sorrend nem cserélhető fel, és a legtöbb esetben egy próbára van esély.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3059) Norbi507 válasza liksoft (#3058) üzenetére


Norbi507
csendes tag

Igazából, csak másik particiót csináltam(azt a 45ötöset), amire az új xpt- telepítettem, de nem tettem fel semmilyen új programot rá, csak az xp.
Az xp amennyit elfoglalt azt az adatot már akkor nem lehet visszaszerezni sehogy?
Igazából abban a bizonyos Electro W.-ben is szakember végzi, nem?
Láttam "igazi" szakember mennyiért csinálná. hát elég drága:S
(interneten néztem utána)

[ Szerkesztve ]

(#3060) VVoid válasza Norbi507 (#3059) üzenetére


VVoid
aktív tag

Én a helyedben alaposan átgondolnám, mennyit érnek az adataid. Ha annyira fontosak, vidd "igazi" szakemberhez. Valahogy abban az "Electro W." szakemberben nem bíznék meg annyira ;)

(#3061) Norbi507 válasza VVoid (#3060) üzenetére


Norbi507
csendes tag

Egyszer már volt hasonló problémám, akkor lementették az adatokat a hdd-mről egy másikra és újratelepítették a windows-t az én hddm-re, de akkor az volt a baj hogy nem indult az xp.
Most meg nem látja a vinyót vagy nem tudom. Elvileg előtte egy adatvisszanyerés és ugyan így meg lehetne oldani nem?

[ Szerkesztve ]

(#3062) liksoft válasza Norbi507 (#3061) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, de az "adatvisszanyerés" külön szakma.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3063) Norbi507 válasza liksoft (#3062) üzenetére


Norbi507
csendes tag

Igen, úgy emlékszem azt is vállalnak, de nem biztos. Majd kiderül, ha elvittem a gépet. :)
Ha meg nem vállalnak akkor még gondolkodok a dolgokon.

(#3064) csanrol


csanrol
csendes tag

Szia Liksoft!

Van nekem 320 Gb-os WD vinyóm, amit külső HDD-ként használom, és sajnos túlfeszültség miatt füstölni kezdett (az én hibámból), és szereztem másik ugyanilyen vinyót, és annak az paneljét átraktam a "füstölt" vinyóra. És működik végülis, de nem látja a fontos adatokat.. :-(
Mintha nem lenne particiónálva, vagyis nem NTFS-ben látja, hanem üresen.

Olvastam itteni hozzászólásokat, és kérdezném, hogy Get Data Back programmal lehet átmásolni az adatokat az "összeszerelt" vinyóról?

Üdvözlettel:
csanrol

[ Szerkesztve ]

(#3065) liksoft válasza csanrol (#3064) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Válasz priviben, mert először azt olvastam.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3066) #90996736 válasza liksoft (#2301) üzenetére


#90996736
törölt tag

szia

sajna voltam olyan ügyetlen hogy egy 500 GBos WD5000AAKB WD Caviar vinyót leejtettem ... ágy van vagy 60-70 cm magas ... alul csak 1cm-es szőnyegpadló .... USB 5.25" os házban van, lemezekre felföggeszteve (semmi gumírozott csillapítás). Mostanra 4* bekerreg felpörgéskor aztán szépen bevillog a USB rack lámpája mint mikor hibás a vinyó (és természetesen nem elérhető gépről ... ). Csak arra vagyok kiváncsi h ilyen típusú vinyónál ez feltétlen mechanikai hiba vagy ... illevte hogy pontosan mit jelent (ha egyáltalán akármit is) ez a 4 kerregés. Arra tippelek mint az alaplapoknál az alaplapi csipogók csippanása ... ha adsz priviben emailt tudok küldeni hanganyagot is ... csak kérnék szépen egy megerősítést h tényleg minden elveszett-e ...

igazából videók, progik meg pár nem létfontosságú cucc volt rajta - azt hiszem ... arra gondoltam tovább szabotálom és kidobom a fenébe, de az elektronikája tutira jó. Esetleg ha kell szóljatok.

part number: WD5000AAKB - 00YSA0

bevallom azért is inkább örülnék ha ti vennétek át mert legalább biztos kezekben lenne a "megsemmisítés" mintsem h valaki a kukában rátalál és kihámoz belőle vmit ...

(#3067) Monya78


Monya78
veterán

Sziasztok...

Egy partició hibás vinyón, elindítottam a getdataback-ot kérdésem hogy a visszahozott adatokat a hibás vinyóra rakja vissza, vagy amelyik gépről indítottam a progit...?

Csak azért mert az "indító" gépen 10Gb hely van, a hibás vinyón pedig 160Gb adatt veszett el...

(#3068) liksoft válasza Monya78 (#3067) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Másol. Oda, ahová mondod. Persze ha a mentendőre teteted, akkor az öngyilkosság. Vagyis van 10GB helyed. Gondosan tessék beosztani. (Esetleg USB-re lehet feltenni külső winyót.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3069) Monya78 válasza liksoft (#3068) üzenetére


Monya78
veterán

Egyszer lehet elmenteni?

Amúgy gözöm nincs mire állítottam, az alapértelmezett módot használtam (mindig csak a next gombra kattingattam)

Ez most másolás vagy mentés?

(#3070) Monya78 válasza liksoft (#3068) üzenetére


Monya78
veterán

Sikerült minden adatot lementenem....Köszi! :R

(#3071) Worker


Worker
aktív tag

Sziasztok!

Egy komoly problemaval fordulok hozzatok:

Az elmult 12 oraban egy 268 gigas (csordultig adatokkal) es egy ures 20 gigas particiot akartam egybeolvasztani. A 2 particio ugyanahhoz a vinyohoz tartozik, egy 320as sata2-es seagate-hez.
Korabban mar csinaltam ilyet, megpedig a powerquest part. magic-kel. Most viszont inditaskor vmiert a sata-s vinyora azt irta ki h 'BAD', es egyszeruen nem akarta felismerni, ujrainditas utan se, pedig a vinyo tokeletesen mukodott/mukodik.
Ezen a dolgon gyorsan tultettem magam, gondoltam hasznalok masik progit. Haver ajanlotta a Paragon Part. Manager-t, amin el is inditottam a Merge-et, bar gyanus volt, h tulsagosan le volt egyszerusitve egy eleg komoly muvelet... (nem mindenhova irt labeleket, tul keves beallitasi lehetoseg, szegenyes kornyezet stb.) Mindenesetre elinditottam... Gep restart, elkezd futni bootolas kozben, majd egy olyan cirka 4-5 ora alatt le is futott... (nem kell mondanom h mar leragtam a kormeimet, h mi a f*szert csinalja ennyi ideig).
Kesz lett, ujrainditottam a gepet, es orommel lattam, h van egy 288 gigas tok ures particiom, egyetlen 'merged_partition_content' nevu ures mappaval...

Potolhatatlan dolgok vesztek oda...

Ezzel a lendulettel lehet h nagy hibat kovettem el ujra azota, hisz elkezdtem feltoltogetni ujra adatokkal az ures 286 gigat.
Csak most ugrott be, h lehet nem kellett volna, mert meg talan lehet recovery-t nyomni, bar nincs semmyilyen biztonsagi mentesem.
Lehet meg vmit tenni igy nehany adat kimentesere, v torodjek bele, h annyi lett rengeteg potolhatatlan cuccomnak?...

Bocs a korulmenyes foglamazasert, de igy legalabb mindent leirtam, ami fontos lehet a dolog szempontjabol.

Varom a segitsegeteket!

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#3072) liksoft válasza Worker (#3071) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Mi a pótolhatatlan?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3073) Worker válasza liksoft (#3072) üzenetére


Worker
aktív tag

Fenykepek, dokumentumok, sajat munkak...

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#3074) liksoft válasza Worker (#3073) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az újratelepítéssel eléggé sok rendszeradatot felülírhattál. Ha igen, akkor szinte biztosan csak RAW recovery segíthet. Vagyis, a felület olvasásával és annak analizálásával a program megpróbálja az általa ismert file-típusokat azonosítani és lementeni. Ennek az a követelménye, hogy a file egyben helyezkedjen el a felületen. Ilyen programok free változatban is fellelhetőek a Neten. Utána a tartalmuk alapján tudod egyesével azonosítani, átnevezni, majd könyvtárakba rendezni a mentett adatot. Nagy munka, de nem totális adatvesztés.

A másik megoldás, hogy elviszed adatmentéses szakemberhez. Ha van még adminisztráció, annak elérése és a felülettel való összehangolása "kézimunkának" tűnik a leírásod alapján. Ezt viszont csak szakember tudja megtenni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3075) hd.barna


hd.barna
csendes tag

Sziasztok, én őket tudom ajánlani, ha adatmentés, www.adatvissza.hu.
Már sajnna kétszer volt velük dolgom, egyszer egy kattogó 80-as maxtort vittem, másodszor pedig egy leformázott vinyót. viszonlag olcsón, de minden adatot visszatudtak hozni. A 80-as maxtor az fejcserés volt.

(#3076) liksoft válasza hd.barna (#3075) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ezt a témát hárman visszük adatmentők.

Legtöbbet én (liksoft) [link],
Megabit kollégával [link],
Xcbiker [link],

És egyéb szakmai kiegészítéseket, tanácsokat ad még Demagóg, aki szintén ezzel a témával foglalkozik. :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3077) Daler


Daler
csendes tag

Üdv!

Adott egy 500 GB-os Seagate vincseszter (további infó a képen): SMART adatok.

Lehet ebből pontos információt levonni a merevlemez (várható) állapotáról?

A felhasználó oprendszere meghalt egy rossz szektor miatt. Seatools tesztprogram short SMART tesztje hibát jelzett, a teljes teszt talált egy hibás szektort (LBA 160684316). Nem választottam javítást (skip), az adatok átmásolása után a lemez tartalmát töröltem (szintén a Seatools programmal), majd átadtam a merevlemezt garanciális cserére a kereskedőnek. Ekkor azonban a tesztprogram már nem talált hibás szektort, a teszt sikeresen lefutott.

Köszönöm a választ! :R

(#3078) xcbiker válasza Daler (#3077) üzenetére


xcbiker
addikt

Érdemes használni a HDSentinel nevű programot is diagnosztizálásra.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#3079) Daler válasza xcbiker (#3078) üzenetére


Daler
csendes tag

A program elég lesújtó véleménnyel van a merevlemezről: [link]. :(

Bár egy-két SMART attribútum értéke elég érthetetlen számomra (pl. Pending Sector Count FFFFFFFF, gyenge szektorok száma 65535). :U

Minden esetre folyamatosan monitorozom a programmal a lemezt. Köszönöm a gyors reagálást! :R

[ Szerkesztve ]

(#3080) toM517


toM517
aktív tag

Szia,

Eloszor is szeretnem megkoszonni, hogy megnyitottad ezt a topikot es aktivan futtatod, igy remenyt adtal nekem a kovetkezo oriasi problemam megoldasaban.

Tortent ugyanis, hogy Paragon Partition Manager Prof 9.0-val eppen az 500as winyomon akartam nemi particio atrendezest. Volt egy 4xx es ket 15-20gb-os particio es ezt a harmat eggye akartam tenni.
Na de ugyis tudjatok mi a folytatasa, inkabb a lenyegre terek!
Szoval egy jo ido eltelte utan, ami kb volt vagy 1-1.5ora, particiomozgatas kozben kekhalallal ujraindult a gep, bios beallitas volt, amit eppen az oc miatt teszteltem, hat rosszkor jutott eszembe.
Azota az egesz winyot egy particionak latja, ami remek, azonban nem lefoglalt teruletnek ( unallocated space ) a vista es az xp egyarant.
Probaltam Recovery cd-t, ami a paragon csomag resze volt, fel is ismerte a problemat, hogy legutobb valami hiba csuszott a folyamatba, elkezdte csinalni, de mar gyanus volt, hogy az 500-as winyo tenyleges ~467Gb-jat 317-nek latta, mondom mindegy, elmentem es ugy hagytam, mivel ez is ugy tunt, hogy orakig fog tartani. Es persze remeltem, hogy legalabb az adataim egy reszet visszakapom, az a winyo tele volt !!! :( Kiveve azt a ket kisebb particiot, amit bele akartam olvasztani a nagyba )

S.O.S kene valami megoldas, kerlek segitsetek :(((
Tobb evi munkam, gyujtemenyem van rajta :(

Mostmar a BIOS sem latja, de a windows meg mutatja a lemezkezeloben.

Azt csinalhatom, hogy particiot hozok letre, de nem irok ra adatot es GetDataBack for NTFS-el megprobalom visszahozni, vagy van mas modja is?
Mivel nincsen meg egy ekkora winyom, amire masolhatnam a visszaszerzett adatot.
Tenyleg nagyon fontos lenne !!
Elore is nagyon megkoszonok minden segitseget !

(#3081) liksoft válasza Daler (#3079) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A Sentinel az OS-en keresztül, pontosabban a driver-en keresztül kéri le a SMART adatokat. A Te esetedben a drive-tól nagy valószínűséggel nem tudja a program a korrekt adatokat lekérni. Javaslom, hogy balról a hatodik ikonra kattintva, küldj a fejlesztőnek riportot. Segítséget is tudsz kérni Tőle itt.

Az előző SMART kép, és a Sentinel által feldolgozott adatok nagyon nem azonosak. Ennek tisztázása és korrigálása fontos. Ezért vedd fel a kapcsolatot a fejlesztővel.

Annyit még azért érdemes megtenni, hogy a piros rész melletti kérdőjellel megnézed, milyen további segítséget tud adni a program. Az is lehet, hogy az ottani magyarázat alapján Te magad is elboldogulsz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3082) liksoft válasza toM517 (#3080) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

PONTOSAN milyen sorrendben voltak a partíciók?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3083) toM517 válasza liksoft (#3082) üzenetére


toM517
aktív tag

14.65GB - XP particio
427,68GB - tarolo, a sok cucc :(
23.43GB - Vista particio

(#3084) toM517


toM517
aktív tag

Easy Recovery-vel mar ugy nez ki vissza tudnam hozni az adataimat, ha lenne annyi helyem egy masik lemezen, de nincs :S
Valami helyreallitomegoldas nem letezik?

(#3085) liksoft válasza toM517 (#3084) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A partíció merge funkciónál az egész adatterületet az előző partíció végéhez kell illeszteni szektorpontosan. Ennek javítása során már nem tudom mit csinálhatott a program. Jó esetben megközelítőleg visszaáll az eredeti állapot, és akkor lementhetőek automata programmal is a dolgok, egyébként viszont az adminisztráció és a hozzá tartozó adatterület elszúszhat, így látszólag jó a mentés, viszont tartalmi ellenőrzés során katasztrofális. Ezért célszerű pár file-t próbaképp lementeni (1-2 MB-os méretűeket), ne a végén derüljön ki (pár nap futás után), hogy semmire nem használható.

Helyreállítást lehetőleg ne válassz. A hibásat tovább manipulálni veszélyes, a vége akár teljes adatvesztés is lehet. Mindenképp az a biztos, ha másik drive-ra tudsz másolni. Saját magára SOHA nem szabad. Ezért ha máshogyan nem megy, célszerű kölcsön kérni egy winyót.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3086) toM517 válasza liksoft (#3085) üzenetére


toM517
aktív tag

Igen, hat akkor nincsen mas valasztasom, szereznem kell egy winyot.

Koszonom a szakszeru helpet ! :R

(#3087) emitter


emitter
őstag

üdv!
Laptop-vinyóról szeretném az adatokat reinstall előtt kimenteni egy másik gépre (szintén laptop). Van egy 2.5->3.5" átalakító kis nyákom, és egy külső dvd-íróm. Szétszedtem az írót, az a kérdés, h az optikai meghajtó helyére simán ráköthetem-e a laptop vinyóját, és így át tudom-e menteni az adatokat a másik notira usb-n? Elvileg az író meg a vinyó is ATA, jó kell legyen, nem?
Köszi!

(#3088) liksoft válasza emitter (#3087) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nagy valószínűséggel menni fog.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3089) emitter válasza liksoft (#3088) üzenetére


emitter
őstag

hát közben már elkezdtem egy dvd-rw-vel meg pendrájvval átmenteni a cuccokat, annyira nem sok (10-15Gb). Majd legközelebb megpróbálom az usb-íróval :) köszi

(#3090) szacsee


szacsee
nagyúr

Üdv Liksoft!
Lenne egy-két kérdésem, ha nem probléma.
Vettem egy notivinyót egy asztali gépre, mivel csak netezni kellene.
A paraméterek: Intel D201GLY2 alaplap és WD Scorpio 160Gb-os Sata 2,5"-os HDD.
Mivel linuxot használnék a gépen fel is telepítettem, de közben hallok olyan hangot, mintha parkolópályára állítaná a fejet (lekapcsoló hang) elég gyakran.
Feltettem egy XP-t de itt is csinálja. A HDSentinel-t leszedtem, hátha tud okosat mondani, de sokkal több paramétert látok, mint egy asztali HDD-nél (biztonsági önellenőrzés stb..).
Arra lennék kiváncsi, hogy ez természetes-e, valamint bios, vagy OS szinten kapcsolgat?
Hosszútávon nem-e rövidíti az élettartamot, ha ki-be kapcsolgat állandóan?
Kösz a választ előre is, és bocs a kérdésekért, de notivinyókhoz nem nagyon értek. :R

(#3091) liksoft válasza szacsee (#3090) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A drive a "ludas" emiatt. Parkoló rámpára teszi a fejeket, hiszen így fogyasztást tud csökkenteni. Notiban elengedhetetlen. Ez nem befolyásolja a drive élettartamát, hiszen a fejek a lemezzel soha nem érintkeznek. Illetve egy probléma sajnos van. Érdemes elolvasni az egész témát. Sok információt sikerült összegyűjteni.

Én is notiwinyót használok, szinte minden gépembe. Melegedés és fogyasztás miatt.

nem rövidíti-e :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3092) szacsee válasza liksoft (#3091) üzenetére


szacsee
nagyúr

Köszi a gyors választ! :R

Szerk: Te milyen notivinyót favorizálsz?
Asztalinál nálam a wd a nyerő, szerintem a legmegbízhatóbb HDD-ket gyártja 3,5"-os HDD-k között..(egyéni vélemény). :B

[ Szerkesztve ]

(#3093) liksoft válasza szacsee (#3092) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Garanciálisat. :D ;)

Szemlélet (azt hiszem minden vásárlásra alkalmazható):

Ha vásárolok, megnézem mibe kerül, milyen tapasztalatok gyűltek össze a termékkel kapcsolatban, valamint a gyártó esetén is! (A 80-as évek óta figyelem az elektronikát (művelem is) (83-tól processzorok), így az a tapasztalat jött le nekem, hogy 92-95 óta több márkás gyártó garancia időre tervez. Ezek termékeit nem veszem meg, csak ha kikerülhetetlen. (Pl: BD fejlesztőjénél is ilyen érzésem van.)) A vásárolt terméknek a garancia idején belül az árát, vagy annak minimum 80%-át meg kell termelnie. Hiszen a garancia alatt a gyártónak kell cserélnie, ebből a szempontból anyagi kár nem érhet, csak a vele járó kellemetlenség. Ha a garancián túl is hibátlanul működik (elvárható), az már nyereség. A másik fontos, hogy a berendezés használata mellett annak kiesésére is be kell rendezkedni. Nem arra építem fel az életem, de nem dőlök a kardomba, ha bekövetkezik. Winyó esetén ez a mentés.

Azt hiszem eléggé egyszerű, betartható, és rengeteg bosszúságtól tud megkímélni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3094) szacsee válasza liksoft (#3093) üzenetére


szacsee
nagyúr

Köszi! :R
Ez: "(Pl: BD fejlesztőjénél is ilyen érzésem van.)) " WD akart lenni? :B

(#3095) liksoft válasza szacsee (#3094) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem. SO_Y.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#3096) szacsee válasza liksoft (#3095) üzenetére


szacsee
nagyúr

Ja azt kerülöm én is. :DDD
Alsó kat csak lehúzás, semmi technikai háttérrel (bóvli tudás nélkül), ami meg már ütne az számomra megfizethetetlen. :B :R

(#3097) cyber86


cyber86
őstag

Hello. Vettem ma 1 wd caviar 1tb-s vinyót betettem a gépbe felraktam a norton pq magicet de az nem nagyon akart futni program kompatibilitási híba miatt utána benyomtam neki xp kompatibilitást elindúlt a progi de valamiért a fő vinyómat amelyiken 2 partició van az egészet híbásnak írta ki pedíg ment rendesen. Na akkor elkezdtem particionálni az új vinyót de valamiért problémázott na utána akkor restart benyomtam 1 vista telepítő lemezt, hogy arról particionálom de már ott is üresnek írta asszem a másik részét és a c meg jó volt de restart után mikor bejött a rendszer már nem láttam a fő vinyóm másik részét :S Most a getdatabackkel próbálkozok mert olvastam, hogy azzal meglehet menteni az adatokat csak még nem vágom a kezelését a proginak.

[ Szerkesztve ]

Asus Rog Strix Z790-E Gaming Wifi II, 14700K, 2x16 GB Corsair Vengeance 7200Mhz,Artic LF II 420, XFX 6750 XT 12GB, Samsung 980 PRO 1 TB M2 , Asus Rog Strix 850G, Be Quiet Shadow Base 800FX, Acer Predator XB273UNV

(#3098) toM517


toM517
aktív tag

Udv,

Sikerult visszaolvasnom az cuccaimat a winyorol, azonban helytelenul :(
Egy csomo minden hibas, pl megnyitok egy filmet es valami teljesen mas megy, pl egy zene.
Vagy van egy LOSTFILE nevu mappa na itt vannak olyan dolgok, amiket szanaszet szort a winyon es nem tudta hova tenni.
Ebbol az egeszbol nagyjabol 5-10% ami olyan, mint mielott megtortent a katasztrofa :(
Mit tudnek csinalni?
Egyszer amugy volt egy olyan, hogy felraktam a Powerquest PM. 8.0-at es mondta, hogy valami hibat talalt itt es itt es megcsinalja-e, en meg raboktam, hogy igen, lehet ez kuttyulta meg a dolgokat? :(
Ha igen vissza tudom e csinalni?

(#3099) toM517 válasza cyber86 (#3097) üzenetére


toM517
aktív tag

Probald ki az Easy Recovery Professional-t, ez gyorsabb.
Menj Advanced Resttore-ra, valaszd ki a meghajtot, amirol vissza akarsz menteni dolgokat es add mega filerendszeret aztan mar gyerekjatek.

(#3100) toM517


toM517
aktív tag

Az gaz, ha olvasas kozben a vinyo elkezd kattogni es hibaval leall az Easy Recovery ?
Ez tortenik lementes kozben, de egy masik folyamat kozben, ami csak olvasas,, mondjuk valami melyrehato olvasas :) - de elkezd kattogni es addig nem hagyja abba, amig le nem allitom arrol, amit csinalt.
Ez mar menthetetlen? :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.